DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 21:56   #2731
Blanka_89
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
Moi też z tolerancją mieli różnie, ale robiłam bo chciałam i postanowiłam, że nie będą mnie ograniczać

o języku dowiedzieli się po 2 latach, tzn jak jedliśmy wszyscy razem obiad i łyżka mi stuknęła kilka razy o niego, no i jak się śmieje to widać go, ale starałam się z nim ukrywać

a tatuażem pochwaliłam się po pół roku, bo wg mojego taty tatuują się tylko narkomani i recydywiści a mama w ogóle nie jest zwolenniczką takich ozdóbek
U mnie to samo,moja babcia to by umarła gdyby zobaczyła tatuaż::brzydal :
Marzę o tatuażu!
14.11.2012.
Blanka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:57   #2732
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
chyba Ci się źle zacytowało, bo to Pysia taka wytrwałą
byc moze, ale Ty tez dajesz rade ja w zyciu tyle nie przebieglam
Cytat:
Z zębami jest wszystko okej, bo nie jeżdżę kolczykiem po nich
co pół roku u dentysty i jeszcze nic nie wspominał na ten temat
i o dziwo przez 4 lata żadnego kolczyka jeszcze nie zjadłam
o to fajnie,ze to kontrolujesz, znaczy sie zeby znam osoby,ktore sie bawia tym swoim kolczykiem :P szoruja po sebach :P albo sie kulka bawia :P
Pandzia fajna masz mame moja nawet kolczykow nie nosi,bo uszu nie przebila,jakos tak...
moi mojego 3 kolczyka zauwazyli po jakims czasie i to przez przypadek a co mialam im sie chwalic,ze bolalo strasznie i ledwo przytomna do domu wrocilam :P ale bylam mloda i glupia :P jakos na 19 urodziny chyba sobie go zrobilam czy cos :P ale juz ich wszystkich nie nosze,bo nigdzie prawie nie wychodze,to mi sie nie chce stroic :P
--> ale sie dzis rozpisalam :P

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:02   #2733
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
byc moze, ale Ty tez dajesz rade ja w zyciu tyle nie przebieglam

o to fajnie,ze to kontrolujesz, znaczy sie zeby znam osoby,ktore sie bawia tym swoim kolczykiem :P szoruja po sebach :P albo sie kulka bawia :P
Pandzia fajna masz mame moja nawet kolczykow nie nosi,bo uszu nie przebila,jakos tak...
moi mojego 3 kolczyka zauwazyli po jakims czasie i to przez przypadek a co mialam im sie chwalic,ze bolalo strasznie i ledwo przytomna do domu wrocilam :P ale bylam mloda i glupia :P jakos na 19 urodziny chyba sobie go zrobilam czy cos :P ale juz ich wszystkich nie nosze,bo nigdzie prawie nie wychodze,to mi sie nie chce stroic :P
--> ale sie dzis rozpisalam :P
oj tam, oj tam....

ja zrobiłam sobie drugą dziurkę w uchu, chyba z 14 lat miałam i taka wojna w domu
Stary 2011-04-13, 22:06   #2734
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
przepowiadam, że po P - spadnie! i to sporo
oj dzięki za przypomnienie! zaraz wezmę zestaw witamin
O dzięki Ci wielka wyrocznio!!!! oby się sprawdziła, bo taki znaczny spadek z pewnością by podniósł mi troszkę motywację. Właśnie zrobiłam sobie czekoladę na jutro, tak dla miłego rozpoczęcia dnia widzę ze tu sezon na fotki się zrobił no i pięknie bo piękne jesteście, więc jest (i trzeba) się czym chwalić
Stary 2011-04-13, 22:10   #2735
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
czy boli ?
to uczucie jest dość dziwne, nie wiem czy bolące
szczypie trochę, czujesz jak Ci skórę rozcina jakbyś np czymś ostrym jeździła sobie po skórze
wiadomo, że na kości czuć to dużo bardziej, ale dla chcącego nic trudnego
plecy czy tam łopatka to dobre miejsce na pierwszy tatuaż bo słabo unerwiony... lepiej na początku nie robić nic dużego i we wrażliwych miejscach bo człowiek nieprzyzwyczajony do bólu...

Cytat:
i chyba poprosze o rady jak sie nauczyc jezdzic na rolkach :P bo ciagle sie boje ich :P
zakładasz rolki na nogi i jedziesz to jak z rowerem, nartami, pływaniem - specyficzny ruch który sama musisz załapać

Cytat:
Napisane przez Blondyna20 Pokaż wiadomość
Szalone jesteście z kolczykami i tatuażami
Ja nie mam żadnego ani tatuażu ani kolczyka , po pierwsze nie chcę a po drugie nie mogę mieć nawet w mojej pracy, jedyne co to chciałabym mieć w uchu więcej ale ze 3

Podobają mi się kolczyki u innych w nosie itd ale nie u mnie
przeczież goła nie latasz w pracy mogłabyś mieć w miejscu niewidocznym przy normalnym stroju nam właśnie też tak mówili bo jednak lekarz z tatuażem to troche niebardzo no i ostrzegali że jak się będzie chirurgiem to na śluzie na bloku operacyjnym często sporo ciała się pokazuje a jakiś starej daty prof może tatoo nie akceptować więc wtedy faktycznie jak już się koniecznie chce to w baaardzo ukrytym miejscu

kolczyki w nosie też mi się u innych tylko podobają - mój jest za duży i za dużo ma wągrów

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Blanka_89 Pokaż wiadomość
U mnie to samo,moja babcia to by umarła gdyby zobaczyła tatuaż::brzydal :
moja twierdziła że w ogóle kolczyki są be i chyba zawału dostanie jak ja sobie kiedyś zrobię - pierwsze w standardowym miejscu na uchu już nawet jej się spodobały a przy tragusie (który przypadkiem po czasie zauważyła) tylko westchnęła i tyle było a teraz na to już leję - i będzie czwarta dziurka
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:10   #2736
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Z zębami jest wszystko okej, bo nie jeżdżę kolczykiem po nich
co pół roku u dentysty i jeszcze nic nie wspominał na ten temat

i o dziwo przez 4 lata żadnego kolczyka jeszcze nie zjadłam
Z dziurkami też swoje przeżyłam... Miałam po 3 w każdym uchu, w pępku i ostatnim nabytkiem był kolczyk w języku Oczywiście pozwolenie miałam od rodziców tylko na te "standardowe" w uszach (czyli po 1 w każdym uchu), zrobiła mi babcia (pielęgniarka) jak miałam 5 lat.
Teraz, po latach , zostały mi tylko one... i tak już zostanie do końca
A z języka raz pożarłam kolczyka z kebabem. Potem po 4-5 godzinach nie mogłam włożyć nowego. Ostatecznie wypieprzyłam "dziadostwo" z języka jak sobie ukruszyłam na nim zęba.

A tatuaż... m... może kiedyś... bardzo mi się podobają takie delikatne, na stopie... może na 30 urodziny sobie strzelę... o takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12441140781_21.jpg (43,2 KB, 21 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:10   #2737
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
zakładasz rolki na nogi i jedziesz to jak z rowerem, nartami, pływaniem - specyficzny ruch który sama musisz załapać
ale mi doradziłaś to to zawsze slysze ale jakis strach mnie paralizuje i kicha :/ no nic obloze sie poduszkami i pojde w tany jak sie pogoda zrobi i wezme ekipe,zeby mial kto mnie zbierac :P

Stary 2011-04-13, 22:11   #2738
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

mam takie drzwi w robocie w ktorych sie odbijam jak ide a ze laze non toper to zauwazylam zeee nie mam X czyli nie zacieram nogami ;d hahahha

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:13   #2739
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
A tatuaż... m... może kiedyś... bardzo mi się podobają takie delikatne, na stopie... może na 30 urodziny sobie strzelę... o takiego:
śliczny ja chyba na pierwszy raz zrobiłabym sobie ten tatuaż oznaczający zgodę na pobranie organów do przeszczepu po śmierci, o taki niepozorny, prosty i z przesłaniem tylko czy lekarze faktycznie uznają to za zgodę?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 284925.3.jpg (89,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-04-13, 22:14   #2740
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Z dziurkami też swoje przeżyłam... Miałam po 3 w każdym uchu, w pępku i ostatnim nabytkiem był kolczyk w języku Oczywiście pozwolenie miałam od rodziców tylko na te "standardowe" w uszach (czyli po 1 w każdym uchu), zrobiła mi babcia (pielęgniarka) jak miałam 5 lat.
Teraz, po latach , zostały mi tylko one... i tak już zostanie do końca
A z języka raz pożarłam kolczyka z kebabem. Potem po 4-5 godzinach nie mogłam włożyć nowego. Ostatecznie wypieprzyłam "dziadostwo" z języka jak sobie ukruszyłam na nim zęba.

uuuu tu bardzo boli kumpela robila

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

http://www.wiocha.pl/40303,A_moze

Stary 2011-04-13, 22:15   #2741
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
ja jem (jak już jem) to zwykle 1 - w naleśnikach ale chyba można więcej bo to mleko ale też nie za dużo....

tatuaż to nie ale kolczyk! i zrobię sobie niezależnie od wagi a poprostu w określonym momencie rok po poprzednim - mam tragus, 'normalne' i chcę teraz drugą dziurkę za tą 'normalną'
Matal mogłabyś wrzucić swój przepis na naleśniczki??? Bo ostatnio pytałam, no i koleżanka (przepraszam, ale nie pamiętam która) podała jeden przepis, tylko wolałabym nie wykorzystywać otrąb do naleśniczków. Niedawno robiłam takie ze skrobią ale wyszły cuda i dziwy zupełnie do naleśników niepodobne
Stary 2011-04-13, 22:16   #2742
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny ja chyba na pierwszy raz zrobiłabym sobie ten tatuaż oznaczający zgodę na pobranie organów do przeszczepu po śmierci, o taki niepozorny, prosty i z przesłaniem tylko czy lekarze faktycznie uznają to za zgodę?
koleżanka na studiach miała taki i jeden prowadzący ją pytał (POLITECHNIKA) dlaczego sobie wytatuowała symbol nieskończoności. Czy to jakieś religijne pobudki czy zamiłowanie do matematyki

Terry Pratchett
Stary 2011-04-13, 22:17   #2743
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

pysia slinka mi cieknie na mysl o serniku
tchnienie, mi sie kolczyki w jezyku kojarza jakby komus jakas straszna krosta wyrosla :P bez urazy dla wlascicieli i wlascicielek takich pieknosci ;p
a te nowe urozmaicenia co weszly, jakies wielkie ✂✂✂✂✂✂✂y sobie w uszy wkladac :O albo jakies rogi sobie robic ,jezyk przecinac.... strasznie to dla mnie wyglada :O
jak w technikum bylam gosciu sobie takie kolczyki wkrety w karku zrobil... strasznie go bolalo dzien po wbiciu ktorys bezmyslnie uderzyl go w kark tak na "przywitanie" to ten sie prawie poplakal z bolu..i nie dziwie mu sie.... straszne to bylo...

blondyna to w aptece pracujesz tak??
mi tez slinka na mysl o serniku leci .......ale narazie jest goracy

te wkrety o ktorych piszesz bardzo ladnie wygladaja - ostatnio moja znajoma ´sobie takie cyrkonie dala zrobic

Jesli chodzi o mnie to mam kolczyk w nosie - kiedys sobie sama nawet go zrobilam wiem , wiem ale taka moda byla i raczej nie byly jeszcze takie modne studia.
Kolczyk w nosie nosze do dzisiaj tyle , ze jak sie przyjmowalam do szkoly to musialam zapytac pracodawce o zgode.
Stary 2011-04-13, 22:18   #2744
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
ale mi doradziłaś to to zawsze slysze ale jakis strach mnie paralizuje i kicha :/ no nic obloze sie poduszkami i pojde w tany jak sie pogoda zrobi i wezme ekipe,zeby mial kto mnie zbierac :P
no bo problem największy jest że późno zaczynasz (przepraszam ze wiek wypominam) le najlepiej nauka takich rzeczy dzieciakom wychodzi... ja np. pływałam odkąd pamiętam więc czuje sie jak ryba (fish ) w wodzie. za to narty późno zaczełam i az mi było głupio jak takie bajtle bez strachu smigały... ale też dało radę bo to jest problem w tym że dorosli sie boja a dzieci nie!

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
mam takie drzwi w robocie w ktorych sie odbijam jak ide a ze laze non toper to zauwazylam zeee nie mam X czyli nie zacieram nogami ;d hahahha
super! gratuluje i zazdraszczam bo to mój teraz priorytetowy cel... ale bedzie ciezko bo takie kurze udka mam
Stary 2011-04-13, 22:19   #2745
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
uuuu tu bardzo boli kumpela robila
cholerka! zawsze pod górkę!

można po pijaku robić tatuaż ?

Terry Pratchett
Stary 2011-04-13, 22:22   #2746
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:

tu masz fajny link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107549&page=61 warto wejsc na adresy zico on naprawde sie zna
Stary 2011-04-13, 22:25   #2747
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
z prawnego punktu widzenia w Polsce (i raczej w większości krajów) o ile nie zgłosisz swojego wyraźnego SPRZECIWU na pobranie organów do specjalnego rejestru sprzeciwów to organy się pobiera, nie potrzeba specjalnej zgody... nawet pytanie rodziny o zgodę jest grzecznościowe... oczywiście ich odmowa jest często akceptowana bo nasze społeczeństwo jeszcze mało świadome i lekarze nie chcą wyjść na sępy i sadystów...

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Matal mogłabyś wrzucić swój przepis na naleśniczki??? Bo ostatnio pytałam, no i koleżanka (przepraszam, ale nie pamiętam która) podała jeden przepis, tylko wolałabym nie wykorzystywać otrąb do naleśniczków. Niedawno robiłam takie ze skrobią ale wyszły cuda i dziwy zupełnie do naleśników niepodobne
hmm to są takie mocno omletowe naleśniki ale mi smakują otóż biorę 1 łyżkę mleka odtłuszczonego w proszku i 1 łyżkę mleka w płynie, mieszam do rozpuszczenia i dodaję 1 jajko. roztrzepuję widelcem, doprawiam jak mam ochotę (na słono lub słodko) i wylewam żrednio cienką warstwą na mocno rozgrzany teflon i smaże z obu stron na małym ogniu.
Stary 2011-04-13, 22:27   #2748
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
z prawnego punktu widzenia w Polsce (i raczej w większości krajów) o ile nie zgłosisz swojego wyraźnego SPRZECIWU na pobranie organów do specjalnego rejestru sprzeciwów to organy się pobiera, nie potrzeba specjalnej zgody... nawet pytanie rodziny o zgodę jest grzecznościowe... oczywiście ich odmowa jest często akceptowana bo nasze społeczeństwo jeszcze mało świadome i lekarze nie chcą wyjść na sępy i sadystów...
moim zdaniem to powinno być obowiązkowe. bo po co nam organy po śmierci, a mogą kogoś uratować... dla mnie to takie naturalne, że aż dziw bierze, że ktoś może się nie zgodzić:/
Stary 2011-04-13, 22:30   #2749
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Jak się nie przewrócisz to nie załapiesz życzę i tylko żeby pierwsze upadki nie zakończyły się złamaniami (tak jak u mnie). Ochraniacze na ciałko i jedziesz odradzam uczenie się jazdy na chodnikach (takich dla rowerzystów) bo kółeczka rolek wchodzą w szparki między kafelkami. Najlepiej to się na równej ulicy jeździ, ale musisz znaleźć taką mało ruchliwą Przede wszystkim staraj się rozluźnić, bo taka spięta będziesz czuła się bardziej niepewnie- to rady z mojego doświadczenia
Stary 2011-04-13, 22:31   #2750
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
no bo problem największy jest że późno zaczynasz (przepraszam ze wiek wypominam) le najlepiej nauka takich rzeczy dzieciakom wychodzi... ja np. pływałam odkąd pamiętam więc czuje sie jak ryba (fish ) w wodzie. za to narty późno zaczełam i az mi było głupio jak takie bajtle bez strachu smigały... ale też dało radę bo to jest problem w tym że dorosli sie boja a dzieci nie!

super! gratuluje i zazdraszczam bo to mój teraz priorytetowy cel... ale bedzie ciezko bo takie kurze udka mam
no coz... wiesz nie musisz przepraszac :P ja wiem,ze stara dupa jestem ale jakos przedtem nie mialam kasy, rodzice tez mi nie kupili :P kolezanki nie mialy raczej;p i tak wyszlo, na rowerze mialam opory bo tez sie balam a teraz jakos smigam ;p w wodzie poki sie nie zmecze tez unosze sie jakos na wodzie jak sie probowalam na snowboardzie nauczyc to tez mi glupio bylo ze male dzieciaczki smigaly na sprzecie a ja staruch pod choinkami sie zatrzymywalam ale ciiiii ;p

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
tu masz fajny link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107549&page=61 warto wejsc na adresy zico on naprawde sie zna
dzieki slonce zapisze do zakladek i poczytam

tchnienie-wiatru zgadzam sie z toba, soba chce sie dzielic ile sie da.moze to komus uratuje zycie badz zdrowie znam sporo osob,ktore tego nie rozumieja... ale ja na serio chce pomoc

Agus dzieki za informacje wiem wlasnie,ze na plytkach mi nie wychodzi i stopy mnie pozniej bola:P a na asfalcie nawet wychodzi ale jedynie w okolicach moje TŻ bo tam mniejszy ruch na ulicy jest a i mam problem z rozluznieniem;p ale moze kiedys sie uda

Edytowane przez modliszka87
Czas edycji: 2011-04-13 o 22:33
Stary 2011-04-13, 22:33   #2751
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
cholerka! zawsze pod górkę!

można po pijaku robić tatuaż ?

robia ale wtedy krew jest rzadsza

Stary 2011-04-13, 22:35   #2752
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
moim zdaniem to powinno być obowiązkowe. bo po co nam organy po śmierci, a mogą kogoś uratować... dla mnie to takie naturalne, że aż dziw bierze, że ktoś może się nie zgodzić:/
też mi się podoba to prawo - nie trzeba się zastanawiać czy jest zgoda... spradza się osobę w rejestrze sprzeciwów - jeśli nie to można pobrać organy i uratować inną osobę...
(szczerze mówiąc jedną z interesujących mnie specjalizacji jest transplantologia)
ludzie niezgadzają się np z pobudek religijnych (choć kościół katolicki nie zabrania...) ale przede wszystkim przez niewiedzę i wiele różnych mitów na temat przeszczepów (np boją się że nie będzie się ich ratować tylko pozwoli im się umrzeć żeby pobrać organy )... niestety społeczeństwo jest niedoinformowane ostatnio nawet byłam na spotkaniu na ten temat to aż dziw brał jak opowiadali co to ludzie wymyślają... dobrze że powoli do szkół wkraczają pogadanki na ten temat - może coś się z czasem zmieni
Stary 2011-04-13, 22:35   #2753
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny
tyle napisałyście ,że nawet nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić , gratuluję spadków ! widzę ,że świetnie sobie radzicie ... powiedzcie mi jak u was z wydatkami na diecie bo ja jestem 16 dni i już mi 350 zł poszło nie wiem czy tylko ja tak mam , czy tak po prostu wychodzi na tej diecie.
W ogóle czuje się jakaś napompowana dziś. Miałam dziś dni
P ale moje menu było dziwne ciut :
9:00 2x monte
11:00 1x monte ( oczywiście dukanowskie)
14:30 1 x mała makrela , kurczak z przyprawami 300g
kawa inka z mlekiem , około 19 1l wody cytrynowej bez cukru ( mase chemii miała niestety ale tak strasznie chciało mi się pić)
21:00 serek wiejski 2x , 8 plasterków polędwicy z indyka
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:36   #2754
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Sorceresss po pijaku raczej nie bardzo, nawet tatuażyści nie chcą robić, czasami stosują jakieś maści na znieczulenie i zawijają Cię w folę spożywczą
u mojego wykonawcy tego cudeńka wisiała taka karteczka z fajnym wierszykiem na temat tatuowania po %
Stary 2011-04-13, 22:37   #2755
anita9005
Rozeznanie

powiedzcie mi czasami nie przeginam z ilością wiem ,że na Dukanie się je sporo ale czy aż tyle?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Sorceresss po pijaku raczej nie bardzo, nawet tatuażyści nie chcą robić, czasami stosują jakieś maści na znieczulenie i zawijają Cię w folę spożywczą
u mojego wykonawcy tego cudeńka wisiała taka karteczka z fajnym wierszykiem na temat tatuowania po %

mm ja was podziwiam z tymi tatuażami ja bym się nie odważyła chyba
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:37   #2756
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Modliszka...tak pracuję w aptece

Metal fish ...wiesz może i nie biegam po aptece nago, ale po co robić coś co jest ukryte Poza tym tatuażu nie chciałabym nawet, nie lubię w ten sposób ingerować w ciało Ale dla każdego coś innego

Dziewczynki ja schodzę z kompa, zrobiłam na jutro obiadek i lecem miłego dnia życzę a właściwie to nocy Nocne marki moje
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:40   #2757
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:

hmm to są takie mocno omletowe naleśniki ale mi smakują otóż biorę 1 łyżkę mleka odtłuszczonego w proszku i 1 łyżkę mleka w płynie, mieszam do rozpuszczenia i dodaję 1 jajko. roztrzepuję widelcem, doprawiam jak mam ochotę (na słono lub słodko) i wylewam żrednio cienką warstwą na mocno rozgrzany teflon i smaże z obu stron na małym ogniu.
Dziękuję, wypróbuję

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Moja Mama ostatnio stwierdziła, że chce aby po jej śmierci oddać ją lekarzom, aby jej ciało mogło posłużyć studiującym studentom w celach nauki,bo twierdzi, że oni też muszą się jakoś różnych rzeczy nauczyć i ciało ludzkie jest zawsze czymś realnym aniżeli manekin.
Stary 2011-04-13, 22:43   #2758
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
tyle napisałyście ,że nawet nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić , gratuluję spadków ! widzę ,że świetnie sobie radzicie ... powiedzcie mi jak u was z wydatkami na diecie bo ja jestem 16 dni i już mi 350 zł poszło nie wiem czy tylko ja tak mam , czy tak po prostu wychodzi na tej diecie.
W ogóle czuje się jakaś napompowana dziś. Miałam dziś dni
P ale moje menu było dziwne ciut :
9:00 2x monte
11:00 1x monte ( oczywiście dukanowskie)
14:30 1 x mała makrela , kurczak z przyprawami 300g
kawa inka z mlekiem , około 19 1l wody cytrynowej bez cukru ( mase chemii miała niestety ale tak strasznie chciało mi się pić)
21:00 serek wiejski 2x , 8 plasterków polędwicy z indyka
wiesz co u mnie tez roznie idzie z kasa ostatnio za drobne zakupy zostawilam 50 zl w kauflandzie... wiec calkiem mozliwe,ze idzie duzo kasy na produkty, a jedzenie jakies takie malo urozmaicone :P
a jak to monte robisz?? to z otrebami jest bo nie widze otrebiow?
moze cos pozywniejszego na sniadanko ;> ja dosc czesto ostatnio bulke jem i od razu wiecej energii mam ;p

szykuje sie spac jeszcze z psem na dwor bo mi miauczy

Stary 2011-04-13, 22:48   #2759
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
też mi się podoba to prawo - nie trzeba się zastanawiać czy jest zgoda... spradza się osobę w rejestrze sprzeciwów - jeśli nie to można pobrać organy i uratować inną osobę...
(szczerze mówiąc jedną z interesujących mnie specjalizacji jest transplantologia)
ludzie niezgadzają się np z pobudek religijnych (choć kościół katolicki nie zabrania...) ale przede wszystkim przez niewiedzę i wiele różnych mitów na temat przeszczepów (np boją się że nie będzie się ich ratować tylko pozwoli im się umrzeć żeby pobrać organy )... niestety społeczeństwo jest niedoinformowane ostatnio nawet byłam na spotkaniu na ten temat to aż dziw brał jak opowiadali co to ludzie wymyślają... dobrze że powoli do szkół wkraczają pogadanki na ten temat - może coś się z czasem zmieni
Ja od paru lat noszę w portfelu zgodę na pobranie organów, rodzinkę też poinformowałam o mojej woli, także mam nadzieję, że "w razie co" nikt sprzeciwiał się nie będzie:P

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Dziś cały dzień trąbią w radiu, że inflacja strasznie poszła w górę i będzie jeszcze gorzej, że najbardziej podrożało jedzenie i paliwo. Chyba pójdę z torbami niedługo...
Anita ja również odkąd jestem na tej diecie to więcej wydaję na jedzonko, ale mam nadzieję, że niedługo przestaną szaleć z tymi podwyżkami i po jakimś czasie choć troszkę ceny spadną, bo masakra jakaś jak na razie.
Stary 2011-04-13, 22:50   #2760
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

muszę sobie skomponować menu na całe święta
ma któraś jakieś pomysły ?
myślałam już o standardowym kurczaczku, gyrosie, mama obiecała szynkę wędzoną z indyczka, tata z kolei kiełbasę białą i mini galaretki kurczakowe będą na bank

chciałabym coś takiego typowo świątecznego wykminić

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości