Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-13, 17:03   #1261
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Wczorajsze U:
1. 4 kromki chleba graham: ka¿da z szynk± wieprzow±, jajkiem (w sumie 2 jajka ), ogórkiem zielonym i sol±;
2. makaron pe³noziarnisty ¶widerki z ratatouille (papryka, pomidor i inne warzywa + sos) oraz podsma¿on± piersi± z kurczaka;
3. serek homogenizowany naturalny z kiwi, cynamonem, oraz po gar¶ci fitelli diet i fitelli karmelowej;
w miêdzyczasie wpad³o trochê orzechów ziemnych i obu fitelli ' na sucho '
4. kisiel truskawkowy ' S³odka chwila ' z wkrojonym ma³ym bananem;
5. 3 kromki chleba graham:
~z pasztetem pieczonym drobiowym
~z 2 paluszkami krabowymi
~z krakowsk± podsuszn±;
herbata rumowa, 2 marchewki.

..i jak to siê prezentuje?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:06   #1262
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U

I-bardzo du¿a bu³ka dzielona na 4 :
2 z szynk± i serem ¿ó³tym
1 z serkiem topionym do smarowania (grubo)
1 z serkiem topionym w plasterkach (1 plaster)

II-serek Tutti z biedry (dziêki Becia,Nora Grey ) z wiórkami kokosowymi

III-zupa pomidorowa zabielana z makaronem+pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju+fura papryki+makaron <babcia ¶mieje siê,¿e ci±gle makaron jem i W³oszk± mnie nazwa³a hahah )

IV-jab³ko+kubek budyniu+wiórki kokosowe

V-bu³a taka jak na ¶niadanie,tyle,¿e dzielona na 2 i z Ram±:
1 czê¶æ z szynk± i papryk±
2 czê¶æ z serkiem do smarowania i ogórkiem

Picie :
2 l wody niegazowanej albo wiêcej
kilka herbatek zielonych z malin± (takie pyszne z biedry -nazywaj± siê Twój Ogród czy co¶ )

Æwiczenia :
2 dzieñ A6W
20 brzuszków
20 sk³onów
i jak ?

Ponawiam
Proszê o ocenkê
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:29   #1263
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 572

p?

sn - micha owsiaki (5 lyzek owsianych, 3 amarantusa, sporo sypnietych otrêbów) na mega ilosci mleka z miodem, pomarañcz±, jab³kiem, resztka banana i sypnietymi migdalami
2sn - serek wiejski z pomarancza, kolo 10 domowych ciastek (jakies zdrowe, na fruktozie, pelnoziarnistej m±ce, z orzechami, marchewka, zarodkami, platkami owsianymi etc) kubek kakao, kilka trufli belgijskich i pasek belgijskiej czekolady
ob - wielka micha salatki z kuskus razowego, grillowanego baklazana, pomidorów, jakiegos sera bu³garskiego (t³usty) polana oliwa bazyliowa
pod - micha kaszy jaglanej z miodem, 2 duszonymi jablkami z cynamonem polana jogurtem naturalnym i sypnieta migdalami (garsc?) pomarancza kolejna
kol - 1,5 bu³ki razowej grillowanej z maslem, awocado i mozzarella (wlasnie jem)

od sniadania zwijam sie z bólu brzucha, ledwo chodze (nie moge sie wyprostowac) i generalnie sama sie sobie dziwie, ze sie staram...? móg³by kto¶ oceniæ?
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:31   #1264
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
na obiad by³ filet z indyka podsma¿ony z przyprawami co do sosu to do zwyk³ego pomidorowego (kupowany, ale w³a¶ciwy, ¿e tak powiem, bez zbêdnych dodatków) powrzuca³am podsma¿one na teflonie warzywa, wysz³o bardzo smaczne a na powid³a mia³am taak± ochotê, bo to babcia robi³a

dziêki a co do wagi - oka¿e siê w pi±tek

najzabawniejsze jest to, ¿e i tak jad³am inaczej ni¿ zaplanowa³am i to z bardzo niedietetyczn± zmian± :P I ¶niadanie, jak napisa³am, wypas owsianka, ale na drugie wpad³ ten nale¶nik, a ¿e to by³o ju¿ trochê pó¼niej, to zjad³am te¿ malutk± kanapkê z pasta jajeczn±, no i przyszed³ t¿ z p±czkiem.. ciep³ym, z mojej ulubionej cukierni.. no nie mog³am odmówiæ ani t¿, ani p±czkowi :P dlatego obiad by³ niedawno i pewnie z tego powodu nie bêdzie podwieczorku ale najbardziej cieszê siê, ¿e nie mia³am wyrzutów sumienia z powodu tego p±czka, to mój pierwszy od t³ustego czwartku i drugi od pocz±tku roku, nie dam siê zwariowaæ
nie mam za to pomys³u na jutrzejszy obiad, mam co prawda w zamra¿alniku kotlety schabowe mamy, ale w panierce, a nie chcia³abym przesadziæ, jak myslicie, mogê zje¶æ?:P
to tylko jedzenie, jak bêdziesz mia³a ochotê to zjedz, super, ¿e nie masz wyrzutów z takich b³ahych powodów, a p±czek potraktuj jako piêkny dowód mi³o¶ci
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:57   #1265
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
³a³... jestem zaskoczona, ¿e komu¶ mo¿e smakowaæ pier¶ z kurczaka z ziemniakami bez jakiej¶ surówki, choæby buraczków :P Moim zdaniem mo¿e byæ, ale wydaje sie byæ monotonnie no i strasznie ma³o warzyw. Niektóre jeszcze nie s± powalaj±ce w smaku, ale rozumiem, ¿e to kwestia przyzwyczajenia. Ja obecnie jak jem kanapkê bez warzyw, to wiêkszo¶æ kanapek mi zwyczajnie nie smakuje, nawet gdy warzywa s± typowo zimowe, kiedy¶ tak± kanapkê bym zjad³a, chocia¿ tez jad³am warzywa. Na prawdê ¿adne po³±czenia z warzywami Ci nie smakuj± ?
Tak serio to kanapki próbowa³am jedynie z ogórkiem. By³a ca³kiem ok, ale foliowych nie chcê . A do wiêkoszo¶ci warzyw naprawdê mam obrzydzenie. Nie wiem dlaczego. Wciaz mysle, ¿e sie przywyczaje itd, ale nie mogê siê przekonaæ, kurde . Ale kiedy¶ nie jad³am w ogóle, teraz przynajmniej te zupy warzywne, czasem buraki, sok marchewkowy.
W piersi z ziemniakami tez mic zegos brakowa³o... Mo¿e masz racjê. Ja sama nie wiem dlaczego robie takie cerygiele z tymi warzywami, wkurza mnie to.
Jutro raczej obiad bêdzie taki sam, wiêc dorzucê buraczki .

Edytowane przez Moyraa
Czas edycji: 2011-04-13 o 18:06
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:17   #1266
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
p?

sn - micha owsiaki (5 lyzek owsianych, 3 amarantusa, sporo sypnietych otrêbów) na mega ilosci mleka z miodem, pomarañcz±, jab³kiem, resztka banana i sypnietymi migdalami
2sn - serek wiejski z pomarancza, kolo 10 domowych ciastek (jakies zdrowe, na fruktozie, pelnoziarnistej m±ce, z orzechami, marchewka, zarodkami, platkami owsianymi etc) kubek kakao, kilka trufli belgijskich i pasek belgijskiej czekolady
ob - wielka micha salatki z kuskus razowego, grillowanego baklazana, pomidorów, jakiegos sera bu³garskiego (t³usty) polana oliwa bazyliowa
pod - micha kaszy jaglanej z miodem, 2 duszonymi jablkami z cynamonem polana jogurtem naturalnym i sypnieta migdalami (garsc?) pomarancza kolejna
kol - 1,5 bu³ki razowej grillowanej z maslem, awocado i mozzarella (wlasnie jem)

od sniadania zwijam sie z bólu brzucha, ledwo chodze (nie moge sie wyprostowac) i generalnie sama sie sobie dziwie, ze sie staram...? móg³by kto¶ oceniæ?
³adnie ...sama z siebie? napisz..

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
Tak serio to kanapki próbowa³am jedynie z ogórkiem. By³a ca³kiem ok, ale foliowych nie chcê . A do wiêkoszo¶ci warzyw naprawdê mam obrzydzenie. Nie wiem dlaczego. Wciaz mysle, ¿e sie przywyczaje itd, ale nie mogê siê przekonaæ, kurde . Ale kiedy¶ nie jad³am w ogóle, teraz przynajmniej te zupy warzywne, czasem buraki, sok marchewkowy.
W piersi z ziemniakami tez mic zegos brakowa³o... Mo¿e masz racjê. Ja sama nie wiem dlaczego robie takie cerygiele z tymi warzywami, wkurza mnie to.
Jutro raczej obiad bêdzie taki sam, wiêc dorzucê buraczki .
W sumie nie jest a¿ tak ¼le, niektórzy ludzie w ogóle nie jedz± warzyw, czego sobie po prostu nie wyobra¿am..mo¿e poczekaj jeszcze trochê i próbuj ró¿nych typowo letnich warzyw - wtedy smakuja inaczej, lepiej - ja osobi¶cie pomidorki kojtalowe i ogórki gruntowe, które pojawiaj± siê w lecie wcinam ot tak, kalarepê te¿, mo¿e ogórki kiszone i konserwowe? Na pewno Ci jakie¶ podpasuj±, w jaki¶ po³±czeniach na kanapce czy w sa³atce
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:19   #1267
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
i ogólnie na t³use i na wêgle...
nienasycone kwasy t³uszczowe, wêglowodany z³o¿one i bêdzie super.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 18:28   #1268
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
³adnie ...sama z siebie? napisz..

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

W sumie nie jest a¿ tak ¼le, niektórzy ludzie w ogóle nie jedz± warzyw, czego sobie po prostu nie wyobra¿am..mo¿e poczekaj jeszcze trochê i próbuj ró¿nych typowo letnich warzyw - wtedy smakuja inaczej, lepiej - ja osobi¶cie pomidorki kojtalowe i ogórki gruntowe, które pojawiaj± siê w lecie wcinam ot tak, kalarepê te¿, mo¿e ogórki kiszone i konserwowe? Na pewno Ci jakie¶ podpasuj±, w jaki¶ po³±czeniach na kanapce czy w sa³atce
Kiszone w ogóle mi nie smakuj± - próbowa³am ostatnio i nici z tego . Dziêki za rady, na pewno w lecie bêdê próbowa³a ró¿ne ogórki, pomidory i papryki (akurat je na ogó³ lubiê, chocia¿ te holenderskie i inne takie tez za dobre nie s±) . Mo¿e (za jaki¶ czas) te¿ tako samo jak ty nie bêdê sobie mog³a wyobraziæ jad³ospisu bez warzyw... Oby .
Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:39   #1269
cordellia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze U:
1. 4 kromki chleba graham: ka¿da z szynk± wieprzow±, jajkiem (w sumie 2 jajka ), ogórkiem zielonym i sol±; +mas³o? najadasz siê chlebem na ¶niadanie?
2. makaron pe³noziarnisty ¶widerki z ratatouille (papryka, pomidor i inne warzywa + sos) oraz podsma¿on± piersi± z kurczaka; ile makaronu? mam nadzieje, ¿e nie 30g
3. serek homogenizowany naturalny z kiwi, cynamonem, oraz po gar¶ci fitelli diet i fitelli karmelowej; sypnij jakie¶ p³atki migda³owe? o ile pamiêtam starasz siê o @
w miêdzyczasie wpad³o trochê orzechów ziemnych i obu fitelli ' na sucho ' uwielbiam je¶æ fitellê diet na sucho jami.
4. kisiel truskawkowy ' S³odka chwila ' z wkrojonym ma³ym bananem;
5. 3 kromki chleba graham: dodaj do nich mas³a, kurczê, albo chocia¿ posyp s³onecznikiem..
~z pasztetem pieczonym drobiowym okej, ale zamieni³abym pasztet na co¶ bardziej warto¶ciowego
~z 2 paluszkami krabowymi
~z krakowsk± podsuszn±;
herbata rumowa, 2 marchewki.

..i jak to siê prezentuje?
jw.

blogujê sobie
Stary 2011-04-13, 18:47   #1270
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja dzisiejsza

1. standart - jogurt 175g, 2 ³ychy owsianych, 1 fitelli (nie mogê jej skoñczyæ mno¿y mi siê w tej puszce jak nic!), mia³o byæ jeszcze kiwi ale mama zjad³a..., kawa z mlekiem 3,2%

2. omlet z jednego jajka, ³y¿ki m±ki krupczatki, czubatej ³y¿ki s³onecznika, du¿ego plastra wêdliny

3. porcja sa³atki cezar

4. pó³ pojedynczej piersi z kurczaka w panierce z knora pieczona w piekarniku (mo¿e byæ czy na redukcjê panierka mimo, ¿e ca³o¶æ pieczona a nie sma¿ona wykluczona?), 4 ³y¿ki ugotowanej kaszy gryczanej, pomarañczka, kawa z mlekiem 3,2%

5. bêdzie twaróg z kefirem

Stara³am siê wprowadziæ pewne innowacje, jak to wygl±da?
Dziewczyny ponawiam bo wprowadzi³am pewne innowacje i nie wiem czy posz³am w dobr± stronê dlatego bardzo zale¿y mi na ocenie Zerknijcie prosze
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:49   #1271
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj nie zjadlam NIC s³odkiego, ale jestem z siebie dumna. Za to dzisiejszy egzamin przemilczê i pozdrowiê CKE.

I wstawiam moj± R dzisiejsz±:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1/2 szklanki mleka 1,5%(zawsze takie kupujemy), dwie suszone ¶liwki, 5 ¶rednich kulek bia³ego , kilka rodzynek; kawa z mlekiem

II¶n: 100g serka homo naturalnego z dwoma suszonymi ¶liwkami i gar¶ci± rodzynek; kubek zielonej herbaty

III¶n: to samo, co na II ¶niadanie, tyle ¿e zamiast herbaty kawa z mlekiem (mia³am taka ochotê na ten serek, ostatnio go uwielbiam!

seria wymachów

obiad: miska zupy kalafiorowej z porem, selerem i marchewk± oraz miseczka bia³ej kapusty ugotowanej z cebul± i doprawionej pieprzem, PYCHOTA

kolacja: serek wiejski z rzodkiewk±

seria brzuszków

Prosze o ocenkê.
Jeszcze raz proszê..

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:54   #1272
fioleciasto
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 113 781

Móg³by kto¶ spojrzeæ na moje R/U (chcia³abym ¿eby to by³o R/U dlatego proszê o ocenê). To planowany jad³ospis. Bo jak do tej pory to jem beznadziejnie.

¶niadanie
dwie kromki razowca z polêdwic± z indyka (dwa plastry), ogórek konserwowy, jab³ko

II ¶niadanie
podwójna kanapka z razowca z dwoma plastrami polêdwicy z indyka, banan

obiad
6 pierogów z kapust± i grzybami- grillowanych

podwieczorek
kilka plasterków grubej kie³basy z indyka, a potem
jogurt pieczone jab³ko z gar¶ci± p³atków kukurydzianych

kolacja
wie¶niak ze szczypiorkiem z wkrojon± æwiartk± papryki

Do picia: woda, ró¿ne herbaty, kawy

Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:08   #1273
cordellia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Poka¿ wiadomo¶æ
Móg³by kto¶ spojrzeæ na moje R/U (chcia³abym ¿eby to by³o R/U dlatego proszê o ocenê). To planowany jad³ospis. Bo jak do tej pory to jem beznadziejnie. a masz z czego siê odchudzac? pamietam twoje zdjecia z my style diary, szczuplutko tam wygl±da³a¶

¶niadanie
dwie kromki razowca z polêdwic± z indyka (dwa plastry), ogórek konserwowy, jab³ko a gdzie mas³o? malutko! ¶niadanie ma dac ci energie na caly dzien. moze owsianka/jaglanka z dodatkami?

II ¶niadanie
podwójna kanapka z razowca z dwoma plastrami polêdwicy z indyka, banan + mas³o i jaki¶ pomidor/ogórek? razowiec ju¿ by³, polêdwica te¿. urozmaicaj!

obiad
6 pierogów z kapust± i grzybami- grillowanych na u okej, na r niezbyt

podwieczorek
kilka plasterków grubej kie³basy z indyka ok, a potem
jogurt pieczone jab³ko z gar¶ci± p³atków kukurydzianych na r raczej niewskazane, zamienilabym na serek homogenizowany/jogurt naturalny z orzechami i np. zdrowym b³onnikiem

kolacja
wie¶niak ze szczypiorkiem z wkrojon± æwiartk± papryki paprykê mog³a¶ daæ ca³±, ale ogólnie w porz±dku

jw. nie wiem, na co bardziej sie nastawiasz, ciezko mi oceniac U/R

blogujê sobie
Stary 2011-04-13, 19:13   #1274
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

RRR moze ktos tym razem rzuci okiem ?

1- kromka gruba razowca duza z margaryna i serkiem szczypiorkowym fit
2- 4 polowki duze brzoswkin zmielone z jogurtem naturalnym
3- micha makaronu pelnoziarnistego z pieczarkami i kurczakiem
4- kilka herbartnikow
5- kotlety mielone bez tluszczu
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:17   #1275
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U

I-bardzo du¿a bu³ka dzielona na 4 :
2 z szynk± i serem ¿ó³tym
1 z serkiem topionym do smarowania (grubo)
1 z serkiem topionym w plasterkach (1 plaster)

II-serek Tutti z biedry (dziêki Becia,Nora Grey ) z wiórkami kokosowymi muszê tak spróbowaæ

III-zupa pomidorowa zabielana z makaronem+pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju+fura papryki+makaron <babcia ¶mieje siê,¿e ci±gle makaron jem i W³oszk± mnie nazwa³a hahah ) i ja uwielbiam makarony, mia³am kiedy¶ nawet tak± fazê....

IV-jab³ko+kubek budyniu+wiórki kokosowe

V-bu³a taka jak na ¶niadanie,tyle,¿e dzielona na 2 i z Ram±:
1 czê¶æ z szynk± i papryk±
2 czê¶æ z serkiem do smarowania i ogórkiem

Picie :
2 l wody niegazowanej albo wiêcej
kilka herbatek zielonych z malin± (takie pyszne z biedry -nazywaj± siê Twój Ogród czy co¶ ) ogólnie biedra wymiata

Æwiczenia :
2 dzieñ A6W
20 brzuszków
20 sk³onów
i jak ?
mnie siê wydaje, ¿e fajnie Ale czy przypadkiem nie mia³a¶ byæ na P?

Cytat:
Czas na nasze U ( Oj, jak dawno tutaj bylysmy ) ( Okres wci±¿ jest- cale szczescie, z lekkimi opoznieniami, ale dopoki nie uregulujemy tarczcy, ciagle beda jakies wahania i zbyt dlugie przerwy, waga waha sie w okolicach 40 kg) z ciekawo¶ci, jaki wzrost? jak co¶ to na pw. ;d
Przed sniadaniem ( wszystko jedzone na szybciaka, bo pospalysm sobie o godzine za dlugo;p)
2 suszone sliwki
kawa z mlekiem mulermilk pistacjowym + 3 kostki czekolady pelnomlecznej + kawalek babki od wspolokatora uwielbiam to mleko ogólnie muller to ¶wietna firma, wszystko maj± mega pyszne
sniadanie;
wielka bagietka;
1/2 z maslem, salata, pomidorem, rzodkiewka, camembertem na podpuszce wege + ketchup
1/2 z maslem orzechowym i dzemem truskawkowym ( kochamy to polaczenie!. Nic dziwnego,z e tak szybko nam sie maslo konczy:P pycha

II sniadanie;
miska platkow ( owsiane + fitnessy+ZB+podusie+ mlekolaki) z jogurtem homo waniliowym , jogurtem naturalnym, jablkiem podprazonym na patelni z cynamonem, bananem, mandarynk± + po gar¶ci; orzechow wloskich, slonecznika, rodzynek i wiórek kokosowych. o matulu

Obiad;
miska makaronu ze szpinakiem, fet±, salatk± warzywn±, twarogiem i dodatkowo posypane camembertem. makaroon!

po; kawa z mlekiem pistacjowym+ 2 kostki czeko milki marcepanowej. marcepan, ah, kocham

w planach ( patrzac na zawartosc lodowy i pustke w portfelu;p)
Podwieczorek;
lody + kawalek ciasta, ktore upieklysmy ( na spodzie owoce roznego rodzaju, w srodku budyn czekoladowy + kruszonka i starta gorzka czeko) + jablko podprazone na patelni z cynamonem. + szklanka soku

kawa z mlekiem pistacjowym again ( tja, ale kochamy taka i kupujemy wszelakie smaki, od czekoladowy po truskawkowy) jeeejku!

Kolacja;
Bu³a ( pyszna, chrupi±ca i wielka^^) ze skladem takim jak na sniadanie, tylko na nieslodk± polowkê polozone jajo + 3/4 kostki ( mamy w lodowe 1,5 )twarogu z jogurtem nat., szczypiorem, rzodkiew±, szpinakiem i pomidorem.
po; kakao na mleku
I moze cos jeszcze bylo, ale nie pamietamy
mniam!
Pozdrawiamy!
Macie ¶wietny metabolizm i ogólnie to... chce wam siê to wszystko przygotowywaæ? xd Ale moje smaki

P pt. ,, d.. a nie dziennikarski....... ''
¦: grahamka z mas³em, sa³at± wlosk±, serem i szynk±, z pomidorem, bazyli±. kuuuubas s³odkiego kakaa, zmutowane jab³ko.

II¶: riso karmleowe mullera, muller mix malina, pomarañcz.

Obgrooomna porcja spaghetti bolognese.

P: banan, jogurt nat., rodzynki, cynamon; drugie po³ kokosowego mullera. (ma³o, ale by³am pe³na po obiedzie..)

K: idê chyba po wie¶niaka z pomidorem i dwie kromki chleba z ziarnami z mas³em... o ile zmieszczê.

i jestem na siebie potwornie z³a i w¶ciek³a i w ogóle! zawali³am humana....
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:19   #1276
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Redukcja dzisiejsza

1. standart - jogurt 175g, 2 ³ychy owsianych, 1 fitelli (nie mogê jej skoñczyæ mno¿y mi siê w tej puszce jak nic!), mia³o byæ jeszcze kiwi ale mama zjad³a..., kawa z mlekiem 3,2% ma³a ta owsianka. p³atków co najmniej 5 ³y¿ek. do tego ¶wie¿y owoc i jakie¶ bakalie. jogurt naturalny? owsianka na mleku czy wodzie?

2. omlet z jednego jajka, ³y¿ki m±ki krupczatki, czubatej ³y¿ki s³onecznika, du¿ego plastra wêdliny doda³abym warzywa do omletu, a poza tym owoc

3. porcja sa³atki cezar je¿eli grzanki z pe³noziarnistego chleba, to mo¿e byæ, je¿eli porcja spora

4. pó³ pojedynczej piersi z kurczaka w panierce z knora pieczona w piekarniku (mo¿e byæ czy na redukcjê panierka mimo, ¿e ca³o¶æ pieczona a nie sma¿ona wykluczona?), 4 ³y¿ki ugotowanej kaszy gryczanej, pomarañczka, kawa z mlekiem 3,2% dodaj warzywa. pomarañcza o tej porze?... ok, je¿eli nie utrudnia Ci chudniêcia. a panierka nie za bardzo, nie wiem co w niej jest, ale podejrzewam, ¿e pe³na soli/cukru/chemii

5. bêdzie twaróg z kefirem + warzywa

Stara³am siê wprowadziæ pewne innowacje, jak to wygl±da?
jw.
ma³o i kompletny brak warzyw
edit: ma³o warzyw, a nie brak, zapomnia³am o sa³atce
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:40   #1277
fioleciasto
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 113 781

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
I tak dziêki, ¿e rzuci³a¶ okiem. Chyba U, ale 1-2 kg mog³yby spa¶æ. Zale¿y mi te¿ ¿eby zacz±æ lepiej je¶æ. Póki co jem naprawdê tony s³odyczy itd. Nie jem te¿ konkrektnych posi³ków tylko po prostu wiecznie co¶ podjadam. Chcê to trochê uporz±dkowaæ. Szczególnie, ¿e parê kg mi przyby³o przez takie jedzenie.

Nadal jestem szczup³a. Od wakacji przyby³o mi ponad 5kg. Widzê po prostu w jak± stronê to idzie. Wed³ug mnie w wakacje wa¿y³am mo¿e trochê za ma³o, ale teraz lepiej bym siê czu³a tak z 2kg mniej, ale to nie jest najwa¿niejsze. Przede wszystkim chcê po prostu zahamowaæ dalsze tycie.
( A przy okazji zgubiæ odrobinê nie zaszkodzi )

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto
Móg³by kto¶ spojrzeæ na moje R/U (chcia³abym ¿eby to by³o R/U dlatego proszê o ocenê). To planowany jad³ospis. Bo jak do tej pory to jem beznadziejnie. a masz z czego siê odchudzac? pamietam twoje zdjecia z my style diary, szczuplutko tam wygl±da³a¶

¶niadanie
dwie kromki razowca z polêdwic± z indyka (dwa plastry), ogórek konserwowy, jab³ko a gdzie mas³o? malutko! ¶niadanie ma dac ci energie na caly dzien. moze owsianka/jaglanka z dodatkami? owsianki niestety nie lubiê. Mas³a ju¿ nie dodam, bo ¶niadanie gotowe, ale na przysz³o¶æ bêdzie. Dojem do tego co¶ jeszcze w takim razie.

II ¶niadanie
podwójna kanapka z razowca z dwoma plastrami polêdwicy z indyka, banan + mas³o i jaki¶ pomidor/ogórek? razowiec ju¿ by³, polêdwica te¿. urozmaicaj! Ale ta polêdwica jest pyszna! Ogórek dodam.

obiad
6 pierogów z kapust± i grzybami- grillowanych na u okej, na r niezbyt tutaj niestety jem to co jest w domu

podwieczorek
kilka plasterków grubej kie³basy z indyka ok, a potem
jogurt pieczone jab³ko z gar¶ci± p³atków kukurydzianych na r raczej niewskazane, zamienilabym na serek homogenizowany/jogurt naturalny z orzechami i np. zdrowym b³onnikiem du¿o jogurtów w domu, trzeba je poje¶æ. zreszt± tak jak pisa³am to trochê U.

kolacja
wie¶niak ze szczypiorkiem z wkrojon± æwiartk± papryki paprykê mog³a¶ daæ ca³±, ale ogólnie w porz±dku Ok, papryka bêdzie ca³a.

Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26

Edytowane przez fioleciasto
Czas edycji: 2011-04-13 o 19:29
fioleciasto jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:41   #1278
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

u,p ?

-kawa z mlekiem, grahamka na pó³, kazda po³ówka z turkiem ¶mietankowym i polêdwic± z indyka, na jednej korniszon, rzodkiewka i ketchup, na drugiej pomidor i oliwki
- ma³a ki¶æ czerwonego winogrona, kawa z mlekiem
- buteleczka gratki truskawkowej pitnej, znów kawa z mlekiem, gar¶æ paluszków solonych
- miseczka pomidorowej zupy z makaronem durum i big marchew±
- jab³ko, 4kostki milki jogurtowej
- owsianka (3³.p³atków+2 otr±b) na mleku z duuuuuu¿± ilo¶ci± imbiru i miodku

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:01   #1279
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Poka¿ wiadomo¶æ
Czas na nasze U ( Oj, jak dawno tutaj bylysmy ) ( Okres wci±¿ jest- cale szczescie, z lekkimi opoznieniami, ale dopoki nie uregulujemy tarczcy, ciagle beda jakies wahania i zbyt dlugie przerwy, waga waha sie w okolicach 40 kg)
Przed sniadaniem ( wszystko jedzone na szybciaka, bo pospalysm sobie o godzine za dlugo;p)
2 suszone sliwki
kawa z mlekiem mulermilk pistacjowym + 3 kostki czekolady pelnomlecznej + kawalek babki od wspolokatora
sniadanie;
wielka bagietka;
1/2 z maslem, salata, pomidorem, rzodkiewka, camembertem na podpuszce wege + ketchup
1/2 z maslem orzechowym i dzemem truskawkowym ( kochamy to polaczenie!. Nic dziwnego,z e tak szybko nam sie maslo konczy:P

II sniadanie;
miska platkow ( owsiane + fitnessy+ZB+podusie+ mlekolaki) z jogurtem homo waniliowym , jogurtem naturalnym, jablkiem podprazonym na patelni z cynamonem, bananem, mandarynk± + po gar¶ci; orzechow wloskich, slonecznika, rodzynek i wiórek kokosowych.

Obiad;
miska makaronu ze szpinakiem, fet±, salatk± warzywn±, twarogiem i dodatkowo posypane camembertem.

po; kawa z mlekiem pistacjowym+ 2 kostki czeko milki marcepanowej.

w planach ( patrzac na zawartosc lodowy i pustke w portfelu;p)
Podwieczorek;
lody + kawalek ciasta, ktore upieklysmy ( na spodzie owoce roznego rodzaju, w srodku budyn czekoladowy + kruszonka i starta gorzka czeko) + jablko podprazone na patelni z cynamonem. + szklanka soku

kawa z mlekiem pistacjowym again ( tja, ale kochamy taka i kupujemy wszelakie smaki, od czekoladowy po truskawkowy)

Kolacja;
Bu³a ( pyszna, chrupi±ca i wielka^^) ze skladem takim jak na sniadanie, tylko na nieslodk± polowkê polozone jajo + 3/4 kostki ( mamy w lodowe 1,5 )twarogu z jogurtem nat., szczypiorem, rzodkiew±, szpinakiem i pomidorem.
po; kakao na mleku
I moze cos jeszcze bylo, ale nie pamietamy

Pozdrawiamy!
Mmm.. jak pysznie i tak na luzie.. Te mleko pistacjowe jest pyszne! ale ¿eby piæ je z kaw±?? Dobre to to?

Moje Utrzymanie:
Przed: 2 suszone ¶liwki
¦niadanie: Grahamka; 1/2 z mas³em, szynk±, pomidorem, chrzanem i rze¿uch±, 1/2 z mas³em, sa³at±, papryk± i wêdzonym ³ososiem,
serek homogenizowany waniliowy z dosypanymi migda³ami i kilkoma rodzynkami w czekoladzie.
¦niadanie2: Sa³atka (szynka, pe³noziarnisty makaron, jogurt, kukurydza, groszek, marchewka), jab³ko, inka z mlekiem i ³y¿eczk± miodu.
Obiad: 1. krupnik, 2. Filet z kurczaka w cie¶cie, 3 ga³ki ziemniaków z koperkiem, surówka( biala kapusta, marchewka, ogórek, olej)
Po: Kawa z mlekiem, 2 porz±dne kostki niemieciej czekolady z nadzieniem kokosowym
Podwieczorek: Gofr z du¿± ilo¶ci± bitej ¶mietany, posmarowany d¿emem truskawkowym, posypany migda³ami, chipsami bananowymi i ob³o¿ony truskawkami, kawa³ arbuza, inka z mlekiem i miodem.
Kolacja: 2 kromki grahama z mas³em i rze¿uch±, wiejski z chrzanem, szynk±, pomidorem, mini kolbami kukurydzy, papryk± i ogórkiem, kakao.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 20:10   #1280
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
u,p ?

-kawa z mlekiem, grahamka na pó³, kazda po³ówka z turkiem ¶mietankowym i polêdwic± z indyka, na jednej korniszon, rzodkiewka i ketchup, na drugiej pomidor i oliwki
- ma³a ki¶æ czerwonego winogrona, kawa z mlekiem
- buteleczka gratki truskawkowej pitnej, znów kawa z mlekiem, gar¶æ paluszków solonych
- miseczka pomidorowej zupy z makaronem durum i big marchew±
- jab³ko, 4kostki milki jogurtowej
- owsianka (3³.p³atków+2 otr±b) na mleku z duuuuuu¿± ilo¶ci± imbiru i miodku
Chyba raczej R.. Albo lekkie U. Co tak s³abo?

I podbijam moje po raz czwarty.. nie wiem czemu ka¿dy omija moje jad³o.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:26   #1281
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

Redukcja dzisiejsza

1. standart - jogurt 175g, 2 ³ychy owsianych, 1 fitelli (nie mogê jej skoñczyæ mno¿y mi siê w tej puszce jak nic!), mia³o byæ jeszcze kiwi ale mama zjad³a..., kawa z mlekiem 3,2% ma³a ta owsianka. p³atków co najmniej 5 ³y¿ek. do tego ¶wie¿y owoc i jakie¶ bakalie. jogurt naturalny? owsianka na mleku czy wodzie?
nie potrafiê wcisn±æ w siebie wiêcej o szóstej rano jogurt truskawkowy (2,7 bia³ko, 9,7 wêgle, 1,5 t³uszcze na 100g) nadaje siê?

2. omlet z jednego jajka, ³y¿ki m±ki krupczatki, czubatej ³y¿ki s³onecznika, du¿ego plastra wêdliny doda³abym warzywa do omletu, a poza tym owoc

3. porcja sa³atki cezar je¿eli grzanki z pe³noziarnistego chleba, to mo¿e byæ, je¿eli porcja spora

4. pó³ pojedynczej piersi z kurczaka w panierce z knora pieczona w piekarniku (mo¿e byæ czy na redukcjê panierka mimo, ¿e ca³o¶æ pieczona a nie sma¿ona wykluczona?), 4 ³y¿ki ugotowanej kaszy gryczanej, pomarañczka, kawa z mlekiem 3,2% dodaj warzywa. pomarañcza o tej porze?... ok, je¿eli nie utrudnia Ci chudniêcia. a panierka nie za bardzo, nie wiem co w niej jest, ale podejrzewam, ¿e pe³na soli/cukru/chemii
co jest z³ego w pomarañczy? i je¿eli nie pomarañcza i nie banan to jakie owoce bêd± dobre?

5. bêdzie twaróg z kefirem + warzywa

jw.
ma³o i kompletny brak warzyw
edit: ma³o warzyw, a nie brak, zapomnia³am o sa³atce
Dziêki Emelie za szczegó³ow± ocenê
Brak warzyw te¿ odczu³am niestety lodówka ¶wieci pustkami.
Bardzo proszê jeszcze o odpowiedzi na powy¿sze pytania
Stary 2011-04-13, 20:33   #1282
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
RRR moze ktos tym razem rzuci okiem ?

1- kromka gruba razowca duza z margaryna i serkiem szczypiorkowym fit za ma³o jak na ¶niadanie, nawet na r. kromka ca³a, a w ogóle to dwie, margaryna ¶rednio, lepiej twaro¿ek ze szczypiorkiem i warzywami, jajko, szynka z indyka.
2- 4 polowki duze brzoswkin zmielone z jogurtem naturalnym okey, ale ma³o bia³ka, lepiej zmiel je z homo i dodaj ciut jogurtu.
3- micha makaronu pelnoziarnistego z pieczarkami i kurczakiem okey.
4- kilka herbartnikow ¶rednio, malutko, nie ma bia³ka, kilka herbatników to nie posi³ek.
5- kotlety mielone bez tluszczu
+ warzywa.

jak u góry. i brakuje nnkt. ma³o warzyw.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:33   #1283
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

No to dzis bylo takie U (a mo¿e trochê R?):

1. ¶niadanie: bu³eczka pe³noziarnista z mas³em, serem odtluszczonym, kie³bask± such±, musztard± i du¿o rzodkiewek, zielona herbata

2. II ¶niadanie: jab³ko, kawa z mlekiem, cola zero (....)

3. lunch w pracy: makaron z maki durum (ja wiem, ze 100 gram?) z pesto bazyliowym i pomidorkami koktajlowymi, 2 kubki zielonej herbaty

4. podwieczorek w domu: sa³atka z mieszanych sa³at, serka bia³ego w kosteczkach. pomidorków koktajlowych, cebulki, oliwy z oliwek i octu balsamicznego, potem kilka mieszanych orzeszków i rodzynek.

5. kolacja: mala porcja (nie by³am g³odna) filetow z dorsza ugotowanych w sosie pomidorowym, z ³y¿k± ugotowanego ry¿u basmatti (podkrad³am od narzeczonego), pó³ zielonego ¶wie¿ego ogórka, zielona herbata.

I co my¶licie. Wiem, ¿e 2gie sniadanie niebardzo....
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 20:35   #1284
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
nie potrafiê wcisn±æ w siebie wiêcej o szóstej rano jogurt truskawkowy (2,7 bia³ko, 9,7 wêgle, 1,5 t³uszcze na 100g) nadaje siê?
No tak nie za bardzo siê nadaje. Raz na jaki¶ czas ok, ale ogólnie lepsze s± wie¶niaki, serki homogenizowane (naturalne).

Cytat:
co jest z³ego w pomarañczy? i je¿eli nie pomarañcza i nie banan to jakie owoce bêd± dobre?
W pomarañczy ani w banianie nie ma nic z³ego, ale niektórym owoce jedzone po po³udniu po prostu utrudniaj± chudniêcie, st±d lepiej po prostu je¶æ je rano.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:49   #1285
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
No tak nie za bardzo siê nadaje. Raz na jaki¶ czas ok, ale ogólnie lepsze s± wie¶niaki, serki homogenizowane (naturalne).

W³a¶nie mam problem z tymi jogurtami, bo nie znoszê wie¶niaków muszê spróbowaæ z homo naturalnym w takim razie

W pomarañczy ani w banianie nie ma nic z³ego, ale niektórym owoce jedzone po po³udniu po prostu utrudniaj± chudniêcie, st±d lepiej po prostu je¶æ je rano.

O. Nie wiedzia³am
Dziêki

Edytowane przez Kasiiek
Czas edycji: 2011-04-13 o 20:51
Stary 2011-04-13, 21:05   #1286
tomalinka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 123

Teraz moje R - co¶ s³abo...

Przed: jedna kromka Wasy z Bieluchem z zio³ami i ogórkiem zielonym

30 min marszobiegu

¦niadanie: tradycyjnie p³atki owsiane 4³ z gar¶ci± s³onecznika i kilkoma truskawkami
II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista z bieluchem z zio³ami, szynk± chudziutk± i papryk±; jab³ko
przêk±ska: serek homo i marchewka
obiad: kurczak w pomidorach z cebulk±, czosnkiem i selerem i s³onecznikiem i makaronem pe³noziarnistym

no i troszeczke chipsów wpad³o..eh..

bardzo proszê o ocenkê
tomalinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:55   #1287
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
Dziêki za ocenê .
Tak, chlebem najbardziej najadam siê rano, dlatego tak czêsto wystêpuj± u mnie te 4 kromki. Mas³a nie u¿ywam; preferujê margarynê. Do tej pory nie dawa³am na grzanki (t³umaczy³am sobie, ¿e zmiêknie mi chleb..), ale dzisiaj siê przekona³am do tego . Makaronu by³o sporo, bo to wczesny obiad w sumie to kopiasty talerz - jak zwykle. Co do NNKT - nastêpnym razem postaram siê gdzie¶ je jeszcze dorzuciæ. Pragnê dodaæ, ¿e jestem uzale¿niona do ci±g³ego podjadania orzechów w ci±gu dnia wiêc jakby to zsumowaæ to pewnie wyjdzie spora gar¶æ albo i dwie.
Lubiê pasztet, a ze wzglêdów warto¶ciowych kupujê pieczony... po prostu nie lubiê sobie odmawiaæ tego, co mi smakuje, a poniewa¿ pasztet do najzdrowszych nie nale¿y, to wybieram pieczony, jako lepszy wariant.. i przepraszam, ale to chyba jedyna rada, której nie pos³ucham na przysz³o¶æ, ale ogólnie dziêkujê za ocenê

Dzisiejsze :
1. 4 kromki chleba graham:
~2 z mas³em orzechowym
~1 z nutell±
~1 z miodem
(pod ' smarowid³a ' nie dajê margaryny od dziecka - nie lubiê ;-));
2. saszetka fitelli orzechowej z jogurtem naturalnym i cynamonem;
w miêdzyczasie wpad³o sporo orzechów i owoców suszonych na sucho;
3. du¿y (sma¿ony oczywi¶cie) placek po wêgiersku (z nadzieniem nie-wêgierskim tj. sma¿ony kurczak, du¿o papryki i innych warzyw, czosnek i sos zabielany m±k±) ze ¶mietan± i pietruszk± ;
znowu bakalie na sucho ;
4. croissant francuski z lidla, trochê aronii suszonej;
5. 3 kromki chleba wieloziarnistego:
~z margaryn±, szynk± wieprzow± i oliwkami
~z pasztetem drobiowym pieczonym
~z serkiem topionym borowikowym
zbo¿ówka waniliowa z mlekiem, marchewka.

Wiem, ¿e dzi¶ trochê ubogo w NNKT (mas³o orzechowe, oliwki i te orzechy wyjadane z maminego muesli chyba nie zaspokoj± dziennej potrzeby na nie ), ale jutro siê poprawiê . A jak to ogólnie wygl±da?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 06:59   #1288
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Przytycie:
I. 6.30
owsianka (z 50 gram p³atków owsianych górskich, pó³ szklanki mleka 2% i dodatkiem gar¶ci rodzynek, 2 gar¶ci orzechów ziemnych)
II. 9.45
2 kromki chleba z mas³em, serem, sa³at± i pomidorem
III. 11.25
2 kromki chleba z mas³em i almette ¶mietankowym
+ Kubu¶
IV. 15.15
du¿y, kopiasty talerz kaszy jêczmiennej z miêsem, duszonymi pieczarkami i sosem (wszystko podsma¿ane na ma¶le klarownym)
V. 19.00
4 kromki chleba:
- z mas³em, miodem
- z mas³em, d¿emem ananasowym
- z mas³em, serem, sa³at±, ogórkiem
- z mas³em, szynk± gotowan±, pomidorem

Co o tym my¶licie?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:22
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:50   #1289
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

4 dzien na R-ce
Dzisiaj jestem przezebiona i nawet nie chcialo mi sie w taki ziab cwiczyc;/

SnI 8;40: owsianka( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 lyzka otrab pszennych, szklanka mleka o,5%, starte pol jablka z cynamonem
SnII 12;00 pol jablka startego z cynamonem i 200 g jogurtu naturalnego
Ob 15;00 : 3 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej z jajecznica z 2 jajek cebula pomidorem szczypiorkiem na lyzeczce oleju slonecznikowego
- 2 orzechy wloskie
Pod 19;00 serek wiejski 200 g z pomidorem,ogorkiem, oliwkami

-bylam w pracy dlatego ostatni posilek jest tak wczesnie.

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:13
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:13   #1290
AmorLady
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88
GG do AmorLady

Na R nie polecam nabia³u na kolacje..lepsze chude miêso albo ryba lub jajka 1000 kcl to g³odówka.

Edytowane przez AmorLady
Czas edycji: 2011-04-14 o 09:17
AmorLady jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.