![]() |
#1261 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Wczorajsze U:
1. 4 kromki chleba graham: ka¿da z szynk± wieprzow±, jajkiem (w sumie 2 jajka ![]() 2. makaron pe³noziarnisty ¶widerki z ratatouille (papryka, pomidor i inne warzywa + sos) oraz podsma¿on± piersi± z kurczaka; 3. serek homogenizowany naturalny z kiwi, cynamonem, oraz po gar¶ci fitelli diet i fitelli karmelowej; w miêdzyczasie wpad³o trochê orzechów ziemnych i obu fitelli ' na sucho ' 4. kisiel truskawkowy ' S³odka chwila ' z wkrojonym ma³ym bananem; 5. 3 kromki chleba graham: ~z pasztetem pieczonym drobiowym ~z 2 paluszkami krabowymi ~z krakowsk± podsuszn±; herbata rumowa, 2 marchewki. ..i jak to siê prezentuje? ![]()
#1262 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cytat:
Ponawiam ![]() Proszê o ocenkê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 572
|
p?
sn - micha owsiaki (5 lyzek owsianych, 3 amarantusa, sporo sypnietych otrêbów) na mega ilosci mleka z miodem, pomarañcz±, jab³kiem, resztka banana i sypnietymi migdalami 2sn - serek wiejski z pomarancza, kolo 10 domowych ciastek (jakies zdrowe, na fruktozie, pelnoziarnistej m±ce, z orzechami, marchewka, zarodkami, platkami owsianymi etc) kubek kakao, kilka trufli belgijskich i pasek belgijskiej czekolady ob - wielka micha salatki z kuskus razowego, grillowanego baklazana, pomidorów, jakiegos sera bu³garskiego (t³usty) polana oliwa bazyliowa pod - micha kaszy jaglanej z miodem, 2 duszonymi jablkami z cynamonem polana jogurtem naturalnym i sypnieta migdalami (garsc?) pomarancza kolejna kol - 1,5 bu³ki razowej grillowanej z maslem, awocado i mozzarella (wlasnie jem) od sniadania zwijam sie z bólu brzucha, ledwo chodze (nie moge sie wyprostowac) i generalnie sama sie sobie dziwie, ze sie staram...? móg³by kto¶ oceniæ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W piersi z ziemniakami tez mic zegos brakowa³o... Mo¿e masz racjê. Ja sama nie wiem dlaczego robie takie cerygiele z tymi warzywami, wkurza mnie to. ![]() Jutro raczej obiad bêdzie taki sam, wiêc dorzucê buraczki ![]()
"Porównywanie kogo¶ do chor±giewki na dachu zdradza brak wyobra¼ni: widzi siê tylko obroty, nie za¶ intencje: koniec strza³ki, który chce zatrzymaæ siê i pozostaæ w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-04-13 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
nienasycone kwasy t³uszczowe, wêglowodany z³o¿one i bêdzie super.
![]()
#1268 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1270 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 781
|
Móg³by kto¶ spojrzeæ na moje R/U (chcia³abym ¿eby to by³o R/U dlatego proszê o ocenê). To planowany jad³ospis. Bo jak do tej pory to jem beznadziejnie.
![]() ¶niadanie dwie kromki razowca z polêdwic± z indyka (dwa plastry), ogórek konserwowy, jab³ko II ¶niadanie podwójna kanapka z razowca z dwoma plastrami polêdwicy z indyka, banan obiad 6 pierogów z kapust± i grzybami- grillowanych podwieczorek kilka plasterków grubej kie³basy z indyka, a potem jogurt pieczone jab³ko z gar¶ci± p³atków kukurydzianych kolacja wie¶niak ze szczypiorkiem z wkrojon± æwiartk± papryki Do picia: woda, ró¿ne herbaty, kawy
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
RRR moze ktos tym razem rzuci okiem ?
1- kromka gruba razowca duza z margaryna i serkiem szczypiorkowym fit 2- 4 polowki duze brzoswkin zmielone z jogurtem naturalnym 3- micha makaronu pelnoziarnistego z pieczarkami i kurczakiem 4- kilka herbartnikow 5- kotlety mielone bez tluszczu |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() P pt. ,, d.. a nie dziennikarski....... ![]() ![]() ![]() ¦: grahamka z mas³em, sa³at± wlosk±, serem i szynk±, z pomidorem, bazyli±. kuuuubas s³odkiego kakaa, zmutowane jab³ko. II¶: riso karmleowe mullera, muller mix malina, pomarañcz. Ob ![]() ![]() ![]() P: banan, jogurt nat., rodzynki, cynamon; drugie po³ kokosowego mullera. (ma³o, ale by³am pe³na po obiedzie..) K: idê chyba po wie¶niaka z pomidorem i dwie kromki chleba z ziarnami z mas³em... o ile zmieszczê. i jestem na siebie potwornie z³a i w¶ciek³a i w ogóle! ![]() ![]()
![]() |
#1276 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
ma³o i kompletny brak warzyw edit: ma³o warzyw, a nie brak, zapomnia³am o sa³atce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 113 781
|
I tak dziêki, ¿e rzuci³a¶ okiem.
![]() ![]() Nadal jestem szczup³a. Od wakacji przyby³o mi ponad 5kg. Widzê po prostu w jak± stronê to idzie. Wed³ug mnie w wakacje wa¿y³am mo¿e trochê za ma³o, ale teraz lepiej bym siê czu³a tak z 2kg mniej, ale to nie jest najwa¿niejsze. Przede wszystkim chcê po prostu zahamowaæ dalsze tycie. ( A przy okazji zgubiæ odrobinê nie zaszkodzi ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat: Napisane przez fioleciasto ![]() Móg³by kto¶ spojrzeæ na moje R/U (chcia³abym ¿eby to by³o R/U dlatego proszê o ocenê). To planowany jad³ospis. Bo jak do tej pory to jem beznadziejnie. ![]() ![]() ¶niadanie dwie kromki razowca z polêdwic± z indyka (dwa plastry), ogórek konserwowy, jab³ko a gdzie mas³o? malutko! ¶niadanie ma dac ci energie na caly dzien. moze owsianka/jaglanka z dodatkami? owsianki niestety nie lubiê. Mas³a ju¿ nie dodam, bo ¶niadanie gotowe, ale na przysz³o¶æ bêdzie. Dojem do tego co¶ jeszcze w takim razie. II ¶niadanie podwójna kanapka z razowca z dwoma plastrami polêdwicy z indyka, banan + mas³o i jaki¶ pomidor/ogórek? ![]() ![]() ![]() obiad 6 pierogów z kapust± i grzybami- grillowanych na u okej, na r niezbyt tutaj niestety jem to co jest w domu podwieczorek kilka plasterków grubej kie³basy z indyka ok, a potem jogurt pieczone jab³ko z gar¶ci± p³atków kukurydzianych na r raczej niewskazane, zamienilabym na serek homogenizowany/jogurt naturalny z orzechami i np. zdrowym b³onnikiem du¿o jogurtów w domu, trzeba je poje¶æ. ![]() kolacja wie¶niak ze szczypiorkiem z wkrojon± æwiartk± papryki paprykê mog³a¶ daæ ca³±, ale ogólnie w porz±dku Ok, papryka bêdzie ca³a. Do picia: woda, ró¿ne herbaty, kawy jw. nie wiem, na co bardziej sie nastawiasz, ciezko mi oceniac U/R ![]()
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczê¶liwsza na ¶wiecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-04-13 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
u,p ?
-kawa z mlekiem, grahamka na pó³, kazda po³ówka z turkiem ¶mietankowym i polêdwic± z indyka, na jednej korniszon, rzodkiewka i ketchup, na drugiej pomidor i oliwki - ma³a ki¶æ czerwonego winogrona, kawa z mlekiem - buteleczka gratki truskawkowej pitnej, znów kawa z mlekiem ![]() - miseczka pomidorowej zupy z makaronem durum i big marchew± - jab³ko, 4kostki milki jogurtowej - owsianka (3³.p³atków+2 otr±b) na mleku z duuuuuu¿± ilo¶ci± imbiru i miodku
![]() |
#1279 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje Utrzymanie: Przed: 2 suszone ¶liwki ¦niadanie: Grahamka; 1/2 z mas³em, szynk±, pomidorem, chrzanem i rze¿uch±, 1/2 z mas³em, sa³at±, papryk± i wêdzonym ³ososiem, serek homogenizowany waniliowy z dosypanymi migda³ami i kilkoma rodzynkami w czekoladzie. ¦niadanie2: Sa³atka (szynka, pe³noziarnisty makaron, jogurt, kukurydza, groszek, marchewka), jab³ko, inka z mlekiem i ³y¿eczk± miodu. Obiad: 1. krupnik, 2. Filet z kurczaka w cie¶cie, 3 ga³ki ziemniaków z koperkiem, surówka( biala kapusta, marchewka, ogórek, olej) Po: Kawa z mlekiem, 2 porz±dne kostki niemieciej czekolady z nadzieniem kokosowym ![]() Podwieczorek: Gofr z du¿± ilo¶ci± bitej ¶mietany, posmarowany d¿emem truskawkowym, posypany migda³ami, chipsami bananowymi i ob³o¿ony truskawkami, kawa³ arbuza, inka z mlekiem i miodem. Kolacja: 2 kromki grahama z mas³em i rze¿uch±, wiejski z chrzanem, szynk±, pomidorem, mini kolbami kukurydzy, papryk± i ogórkiem, kakao. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
I podbijam moje po raz czwarty.. nie wiem czemu ka¿dy omija moje jad³o. ![]()
![]() |
#1281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brak warzyw te¿ odczu³am niestety lodówka ¶wieci pustkami. Bardzo proszê jeszcze o odpowiedzi na powy¿sze pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
jak u góry. i brakuje nnkt. ![]()
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
No to dzis bylo takie U (a mo¿e trochê R?):
1. ¶niadanie: bu³eczka pe³noziarnista z mas³em, serem odtluszczonym, kie³bask± such±, musztard± i du¿o rzodkiewek, zielona herbata 2. II ¶niadanie: jab³ko, kawa z mlekiem, cola zero (....) 3. lunch w pracy: makaron z maki durum (ja wiem, ze 100 gram?) z pesto bazyliowym i pomidorkami koktajlowymi, 2 kubki zielonej herbaty 4. podwieczorek w domu: sa³atka z mieszanych sa³at, serka bia³ego w kosteczkach. pomidorków koktajlowych, cebulki, oliwy z oliwek i octu balsamicznego, potem kilka mieszanych orzeszków i rodzynek. 5. kolacja: mala porcja (nie by³am g³odna) filetow z dorsza ugotowanych w sosie pomidorowym, z ³y¿k± ugotowanego ry¿u basmatti (podkrad³am od narzeczonego), pó³ zielonego ¶wie¿ego ogórka, zielona herbata. I co my¶licie. Wiem, ¿e 2gie sniadanie niebardzo.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
W pomarañczy ani w banianie nie ma nic z³ego, ale niektórym owoce jedzone po po³udniu po prostu utrudniaj± chudniêcie, st±d lepiej po prostu je¶æ je rano.
![]() |
#1285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kasiiek Czas edycji: 2011-04-13 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 123
|
Teraz moje R - co¶ s³abo...
Przed: jedna kromka Wasy z Bieluchem z zio³ami i ogórkiem zielonym 30 min marszobiegu ¦niadanie: tradycyjnie p³atki owsiane 4³ z gar¶ci± s³onecznika i kilkoma truskawkami II ¶niadanie: bu³ka wieloziarnista z bieluchem z zio³ami, szynk± chudziutk± i papryk±; jab³ko przêk±ska: serek homo i marchewka obiad: kurczak w pomidorach z cebulk±, czosnkiem i selerem i s³onecznikiem i makaronem pe³noziarnistym no i troszeczke chipsów wpad³o..eh.. bardzo proszê o ocenkê |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dziêki za ocenê
![]() Tak, chlebem najbardziej najadam siê rano, dlatego tak czêsto wystêpuj± u mnie te 4 kromki. Mas³a nie u¿ywam; preferujê margarynê. Do tej pory nie dawa³am na grzanki (t³umaczy³am sobie, ¿e zmiêknie mi chleb..), ale dzisiaj siê przekona³am do tego ![]() ![]() ![]() Lubiê pasztet, a ze wzglêdów warto¶ciowych kupujê pieczony... po prostu nie lubiê sobie odmawiaæ tego, co mi smakuje, a poniewa¿ pasztet do najzdrowszych nie nale¿y, to wybieram pieczony, jako lepszy wariant.. i przepraszam, ale to chyba jedyna rada, której nie pos³ucham na przysz³o¶æ, ale ogólnie dziêkujê za ocenê ![]() Dzisiejsze : 1. 4 kromki chleba graham: ~2 z mas³em orzechowym ~1 z nutell± ~1 z miodem (pod ' smarowid³a ' nie dajê margaryny od dziecka - nie lubiê ;-)); 2. saszetka fitelli orzechowej z jogurtem naturalnym i cynamonem; w miêdzyczasie wpad³o sporo orzechów i owoców suszonych na sucho; 3. du¿y (sma¿ony oczywi¶cie) placek po wêgiersku (z nadzieniem nie-wêgierskim ![]() ![]() znowu bakalie na sucho ![]() 4. croissant francuski z lidla, trochê aronii suszonej; 5. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z margaryn±, szynk± wieprzow± i oliwkami ~z pasztetem drobiowym pieczonym ![]() ~z serkiem topionym borowikowym zbo¿ówka waniliowa z mlekiem, marchewka. Wiem, ¿e dzi¶ trochê ubogo w NNKT (mas³o orzechowe, oliwki i te orzechy wyjadane z maminego muesli chyba nie zaspokoj± dziennej potrzeby na nie ![]() ![]()
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Przytycie:
I. 6.30 owsianka (z 50 gram p³atków owsianych górskich, pó³ szklanki mleka 2% i dodatkiem gar¶ci rodzynek, 2 gar¶ci orzechów ziemnych) II. 9.45 2 kromki chleba z mas³em, serem, sa³at± i pomidorem III. 11.25 2 kromki chleba z mas³em i almette ¶mietankowym + Kubu¶ IV. 15.15 du¿y, kopiasty talerz kaszy jêczmiennej z miêsem, duszonymi pieczarkami i sosem (wszystko podsma¿ane na ma¶le klarownym) V. 19.00 4 kromki chleba: - z mas³em, miodem - z mas³em, d¿emem ananasowym - z mas³em, serem, sa³at±, ogórkiem - z mas³em, szynk± gotowan±, pomidorem Co o tym my¶licie? ![]() Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
4 dzien na R-ce
Dzisiaj jestem przezebiona i nawet nie chcialo mi sie w taki ziab cwiczyc;/ SnI 8;40: owsianka( 4 ³ platkow owsianych gorskich, 1 lyzka otrab pszennych, szklanka mleka o,5%, starte pol jablka z cynamonem SnII 12;00 pol jablka startego z cynamonem i 200 g jogurtu naturalnego Ob 15;00 : 3 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej z jajecznica z 2 jajek cebula pomidorem szczypiorkiem na lyzeczce oleju slonecznikowego - 2 orzechy wloskie Pod 19;00 serek wiejski 200 g z pomidorem,ogorkiem, oliwkami -bylam w pracy dlatego ostatni posilek jest tak wczesnie. Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-14 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Raczkowanie
|
Na R nie polecam nabia³u na kolacje..lepsze chude miêso albo ryba lub jajka
![]() Edytowane przez AmorLady Czas edycji: 2011-04-14 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.