|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Elcia mój jak chce pić niesie kubek niekapek i woła miam miam. Dla niego i picie i żarełko to miam miam
![]() Ja mam właśnie jakieś takie podobne , ale bardziej trampkowate i na rzepy. Ale jak pisałam woli w skarpetkach. W bucikach po polu bardzo dobrze sobie radzi już, za niedługo więc zmienie na trampki i zobaczymy... |
|
|
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
LIND! Wysyłam fluidy grzeczności dla Misia!Co by mama miała więcej czasu i odpoczęła
Też musze stanik kupic.Oliwka Mam nadzieję, że dzis tż będzie milszy!Kakusia, to ta szwagierka coś co w sobote o rodzinie poopowiadała. To muszą być jakieś straszne rzeczy, że jesteś aż tak przerażona. A jak stosunki z teściową? Coś się zmieniło, czy TŻ dalej taki mamusiowy? Spadam do pracy!! Elcia, żeberka, pozdrowionka dla was też oczywiście
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku może masz wśród znajomych kogoś komu już łóżeczko niepotrzebne? Ja tak kupiłam fajne za 50zł. nawet z materacem tlyko z plamami ale mi to zwisa przecież i tak prześcieradełko zawsze jest(plamy nie zeszły, bo to z czasów tetrówek jeszcze znajoma używała).
Żeberka powiadasz- chyba o jedzeniu myślisz za dużo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Kakusia i co z tą fotką jeździka ![]()
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia ja prałam matę ręcznie bo mam pożyczoną od bratowej tz i się bałam. Ale ona mówiła mi ostatnio że prała w pralce także jak będzie pogoda to ją wrzucę do pralki i wreszcie oddam bo już dawno nie używamy...
Weruczku dzięki ![]() Michał dziś jako tako, nawet pozwolił pokroić selera i pora i będę suszyć na przyprawę do zupy. Chciałam jeszcze marchewkę i pietruszkę (bo ledwo już się trzymają w piwnicy) ale w suszarkę się nie zmieści wszystko Także jak będzie tańszy prąd to pięknie będzie nam w domu pachniało
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko ja tez w domu czesto Szymkowi zdejmuje kapcie tyle ze on szalony i biega jak maly dzikuesk
i czesto sie przewraca bo u nas sa wszedzie panele i kafelki i slizga sie w kapciach jest bezpieczniejszy ale tez czesto mu zdejmuje skarpeki i na bosaka biega to juz wogole szal jest weruczku pozdowionka a jak ty sie czujesz?
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku Tż milszy to już wczoraj był jak z pracy wrócił...a właściwie to ja byłam milsza
![]() lindsley dobrze pamiętam, że od dzisiaj Tż ma wolne? trochę odpoczniesz może jak Michałem się zajmie ![]() dzisiaj w biedronce (po raz pierwszy) miałam pierszeństwo przy kasie kasjerka powiedziała "pani z brzuszkiem poproszę na początek" a ja cała czerwona z racji tego,że miała na imię Daria to Zuzia na drugie będzie miała Daria nie często się takie sytuacje przytrafiają w dzisiejszych czasach (mnie)![]() będziemy mieć łóżeczko drewniane + materacyk za darmo Tż w pracy mówił, że szuka itd. i jakiś znajomy znajomej się zaoferował. Jak już będzie to zostaną mi pierdoły typu koszule do karmienia, staniki itd. do kupienia.
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka tz ma wolne od jutra...
dla kasjerki dla znajomego znajomej i dla tz za łóżeczko---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- http://www.lovela.pl/o-programie.html tylko tym razem sie pospieszcie bo pamietacie jak było ostatnio...
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lind- zarejestrowałam Tż, bo siebie nie da się drugi raz(tzn. na ten sam email).
Olliwka gratuluje! |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka rejestracja?
![]() Aaaa już doczytałam Lovelaaaa... eh to ja może też zagram choćby dla kogoś? bo nie chce drugiej czapeczki i niedrapek dla noworodka ![]() Olliwka a tesco masz w swojej okolicy> Bo tam jest kasa pierwszeństwa i nie trzeba czekać na łaskę ludzi Ja do tesco chodziłam z brzuszkiem codziennie i nie miałam oporów, żeby zwrócić uwagę jakiejś babie z zakupami, że jestem w ciąży i mam tu pierwszeństwo ![]() A w Biedronce często gęsto musiałam stać bo takiej kasy nie ma a ludzie udają, że nie widzą ale za to kasjerki są w porządku ![]() Super Ci się udało z łóżeczkiem ![]() Dzięki Dziewczyny za rady nt prania maty i leżaczka Od paru dni wzięło mnie na generalne porządki, piorę zaległe rzeczy, sprzątam każdy kąt, który nagle zaczyna mnie wkurzać Chyba podświadomie udawadniam TŻtowi, że sprzątanie nijak się ma do Naszych relacji... A w ogóle doznałam 30min temu szoku! Przygotowywałam obiad i przez jakieś 10min spuściłam z oka Dominikę.... ciągle tylko słyszałam, że coś zrzuca aż wkońcu poszłam zobaczyć co to za porządki moje dziecko robi i myślałam, że na zawał zejdę! Wlazła na wersalkę! ![]() A poza tym obiadek robię - eksperymentalny -zapiekankę z makaronu parówek i pora do tego sosik serowy ![]() A Małej robię za podwieczorek szparagę w bułce tartej - za namową Zeberki ![]() Lindsley jak Ty to suszysz te warzywa? nigdy tego nie robiłam, ale to ciekawie brzmi... bo przecież można usyszyć co się tylko chce tylko w czym to potem trzymasz? Weruczek A w ogóle muszę Wam jeszcze coś opowiedzieć... Ja tu Wam się pożaliłam w K odnośnie cudownej rodzinki TŻta... a tymczasem dzwoni mój tata - ot tak pogadać sobie co tam u mnie, po czym wpadł na pewien pomysł - żeby mężowi mojemu się miło zrobiło Tata wiedział kiedy zacząć temat o teściowej.... Przez 15min opowiadałam Mu to co się podowiadywałam w ostatnich dniach i jak mam po dziurki w nosie tą rodzinkę- tata zdębiał ![]() Zeberka dziś wieczorek wkleję jeździk Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2011-04-13 o 17:56 |
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia mam suszarkę do warzyw/owoców/grzybów... W sumie to miałam bo pochodziła godzinę i chyba silnik się przegrzewa - wyłączyła się. Trzymam w słoiku
A możesz w piekarniku może na jakimś papierze czy rzadkiej ściereczce i termoobiegu , na pewno na kaloryferze jak jeszcze u Was grzeją... Ja jak mi ożyje suszarka to latem będę robić swoją eko przyprawę do dań bez soli i tych wszystkich świństw które dodają do warzywka/kucharka itp i kostek rosołowych...Przyślij tz do mnie, ja nie sprzątam nie gotuję i czepiam się tz że bałagan robi i nic nie robi po pracy Ale ja to ja się nie znam i kiepską żoną jestem![]() Ja się zastanawiam czy jechać do mamy jutro...
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley jestem taką samą żoną
![]() Kakusia czpeczke i niedrapki komuś dam, ale proszek wykorzystam sobie do prania ręcznego, bo wcale nie tak malutko go było Daj znać jak szparaga Byliśmy przed chwilą znowu na polku Piotruś tak uwielbia polatać po ogrodzie Zjadł kolacje, ogląda Teletubisie i za niedługo go okąpieJak nie zapomne wrzuce filmik do K późnym wieczorem jak Piotruś sam pięknie śmiga po polku |
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley a ja to się znam? Jestem gorszą żoną pewnie od Ciebie - jak opowiadasz - Ty dużo częściej sprzątasz ode mnie
![]() Zeberka na szparagę niestety wybrałam kiepski moment, jadła, ale trochę na siłę. Zostało trochę na jutro to spróbuję dać w południe Matko... jak ja dawno nie cieszyłam się tak z przyjścia TŻta Dzisiejsze popołudnie było wykańczające Jeszcze nigdy nie była tak nieusłuchana jak dziś!!!Błagam Dziewczyny co Wy robicie jak Was dziecko nie słucha???? Klaps nie pomaga, "aty" w łapkę nie pomaga... grożenie palcem też nie, tłumaczenie też nie, odwracanie uwagi nie pomaga, sroga mina Mamy też nie... HELP Robi wszystko to czego nie może ![]() Ja już jestem bezsilna, jakieś adhd mi małe rośnie
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
kakusiu dobre pytanie
bo moj Szymek tez lobuz wyciaga ciuchy z szafek i roznosi po calym domu lacznie z butami ,bawi sie kablami,wyciaga smieci ze smietnika wchodzi za telewizor i probuje odlanczac kable za kazdym razem mu tlumacze ze nie wolno i prowadze go do zabawek i pokazuje mu ze tym sie moze bawic najczesciej sie bawimy razem ale jest tak ze cos robie i musi sam sie pobawic to wtedy diabel w niego wstepuje teraz juz mniej bo wie jak mowie Szymon takim tonem wyzszym ale nie krzykiem to od razu zostawia to co ma w reku i leci sie cwaniak przytulic
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, zadowolona jestem, że tak się trafiło z tym łóęczkiem i materacem bo jak szukaliśmy na all ostatnio z Łodzi to ceny były zabójcze niektóre...
dzisiaj na dokładkę Tż przyniósł z pracy całe pudło ślicznych ciuszków typowo na dziewczynkę choć nie tylko sporo z tego sklepu 5 10 15 , tam ceny są też zniewalające i raczej omijam tego typu sklepy ![]() lindsley zarejestrowałam się na loveli teraz, podałam adres teściów więc może tym razem poczta nie nawali i przyślą choć łapek mam sporo też i czapeczek. kakusiu ja do tesco nie chodzę...w ogóle nie lubię w kolejkę się wpychać tak...dzisiaj zrobiło mi się głupio choć wiem, że nie powinno bo w końcu to 3 trymestr i ciężko mi wystać...nogi nie puchną jak dużo stoję, ale robi mi się duszno miło mi się zrobiło jednak...
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo!
Dziewczyny, dobra nowina! dzisiaj byłam na wizycie u takiego super specjalisty z Karowej, robił jeszcze raz dokłądne usg nerek i okazało się, że wg niego u Tadka wszystko jest ok!!!Czyli to wcześniejsze usg musiało być błędne, albo wada ustąpiłą ![]() Hurra, hurra! Aby mieć 100% pewności musze jeszcze iśc na usg w 30tygodniu. Ale lekarz mówił, że jest wszystko dobrze, mały waży już 500gram SUPER!! Aczkolwiek kupę kasy wział, bo aż 300zł za konsultację(pewnie dlatego, że to dr nauk medycznych i z Karowej), ale dla Tadka warto było.![]() ![]() ![]() Zeberka, rzeczywiście musiałam być głodna, hihi:P Oliwko, super, że Cię tak miło potraktowali, mnie zazwyczaj (szczególnie w przychodni na badaniach) trafiają się oszołomy, a tak nieprzyjemne, że aż strach (teksty Ciąża to nie choroba, albo słabe osobniki wyginą, kiedy poszłam pierwsza do badania mimo kolejki, a fu ludziska) Kakusia, to tata rzeczywiście ma wyczucie. Ech, współczuję tej napiętej atmosfery. Może rzeczywiście powinniście gdzieś dalej od tych wszystkich ludzi mieszkać? A Dominisia taka rozrabiaka? NO ładnie Ale to chyba musi być taki okres, Lind też narzeka , że Michaś szaleje, bratanek mojego brata tak samo. Może jakiś skosk rozwojowy??Lind, ty na pewno nie jesteś złą żoną A TŻ musi o ciebie i dom dbać i kropka. Co do tajemnicy : nie przejmuj się, nie pisałam ci, abyś nie pisała Nic się nie stało Ja naprawdę ostatnio mam mało czasu na wiz, dużo pracy, duzo w domu też rzeczy , dużo spotkań no i sporo po lekarzach się ostatnio nachodziłam.---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Oliwka, czuję się dobrze Co prawda dopadł mnie znowu jakiś grzybol i miałam wyrywaną ósemkę, ale dostałam leki, a ząb już prawie nie boli (a raczej miejsce po zebie - ale coś z tego miejsca zwisa i boje się to urwać:/ weird!)
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu jak to co
Zarzywam tabletki ziołowe na uspokojenieTo normalka w tym wieku- wszystko co zakazane jest ekstra i warto nawet jak się wkurzy mame ![]() Dla chętnych wrzucamw K filmik z dzisiejszego spacerku
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko a wrzucisz i dla mnie bo ja do K nie naleze a chciala bym filmik zobaczc
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia, napisałam w K
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia ja często sprzątam ale to jest np odkurzenie i tyle... Nie lubię myć podłóg a w kuchni by trzeba codziennie... no i wygląda jak wygląda... Większe porządki odkładane były na urlop tz a już wiem że połowy nie zrobimy bo np jutro jedziemy do mamy, jeden dzień tz będzie musiał drewno pociąć itd...
Dziś się zaczytałam na pewnym forum i nie zauważyłam jak Michaś sobie w ziemi fikusa grzebał... Przyszedł do mnei cały umorusany, miałam dodatkowe odkurzanie... No i dywan i fotel ubrudzony ![]() Michaś nie słucha ![]() Weruczku super
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku super ze jednak maly zdrowy jednak czasem dobrze sie skontaktowac z spacjalista
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Wiem dziewczyny, wielkie dzięki i wielka ulga, że mój przyszły urwis w dobrej formie siedzi w brzuchu
![]() Lind, może mały architekt przestrzeni ci rośnie w domu Jak ci poprzesadza wszystkie kwiatki, to nie poznasz mieszkania!
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku co za wieści!!! A nie mówiłam
Elcia filmik na PW poszedł
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley żebym to ja codziennie odkurzała to była by połowa sukcesu
![]() A czemu klapsa uważasz za porażkę? Znaczy ja wiem, że to temat dość kontrowersyjny i jest tyle samo ZA co PRZECIW, dlatego może nie ma co o tym dyskutować, ale żeby nie było że ja maltretuje dziecko w domu a "aty" daje kiedy dziesiąty raz grzebie gdzieś gdzie wie, że nie może. I to najczęściej skutkuje Jeju jak dobrze, że nie mam na podłodze kwiatków bo jak miałaby mi jeszcze ziemie roznosić to przecież bym już mieszkania własnego nie poznała Cytat:
Ja mam wrażenie, że moje dziecko nie wystawia mojej cierpliwości na próbę, tylko robi mi to złośliwie ![]() naprawdę to chciałam usłyszeć ![]() A z czego chcesz zrobić "domowego" kucharka? ![]() Weruczek no widzisz super wieści!!! Dobrze, że tak szybko dowiedzieliście się dobrych nowin bo przynajmniej długo w stresie niepotrzebnym nie żyliście Zbiorę się wkońcu i wyślę Ci tego priv Elcia o tak - ubrania też uwielbia I ma to samo - jak przyjdzie Jej się zająć samej sobą to jest dzika awantura ![]() Zeberka zaraz idę oglądać filmik A ja oglądnęłam YCD i teraz... piję kawę ![]() Próbowaliśmy też rozmawiać z TŻtem, a raczej omawiać plan strategii poprawy ale... skończyło się kłótnią EDIT: Zeberka dałam do albumu zdjęcie jeździka wkońcu. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2011-04-14 o 00:22 |
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko dziekuje za filmik
widze ze i Szymek i Piotrus uwielbiaja kamyki filmik bomba najlepszy jest kot widac ze lubi zwierzaki Piotrus
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jakoś dawno tu nie pisałam nic
![]() Mam pytanie kiedy Wasze dzieci zaczęły się przewracać z brzuszka na plecy? |
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia jeździk bardzo ładny- też pewnie siedzonko mu się podnosi jak bagażnik? Piotrek pod swoim takie skarby wozi
![]() Wózek prezentuje się z Dominiczką super! Zresztą pisałam Ci, że metro i active mi się podobają No ale u mnie jednak duże koła to najlepsze wyjścieElcia dziękuję Piotruś ma 2 kotki to akurat kocurTity hmmm może jak miał 4 msc? ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Kakusia ja też klapsom nie jestem przeciwna- mnie tak chowali i na mni to działałao(na siostre nie- na nią były lepsze kary dotkliwe). |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
weruczku
kurde to tamten lekarz był kiepski czy sprzęt? jak można się tak mylić
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Zapominam ciągle napisać o płynie do kapieli jaki wyprobowałam ostatnio
![]() A więc dostałam z gagi truskawkowy i jest ![]() Teraz balamu jeszcze poszukam sobie jakiegoś tańszego. Ogólnie kończymy z niveą już |
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
LASKI znalazlam fajny watek ktory do konca lipca bodajze prowadzi PEDIATRA takze jak ktoras ma jakies pytania do specjalisty to podaje linka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503721 |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej, o w końcu mi działa
![]() Ciekawe, jak tam Lind u mamy. Zebra, gdzie można kupić ten płyn, bo jakiś fajowski jest ![]() Elcia, dzięki za linka. kakusia, napisałam w klubie ![]() Dziękuję, że się cieszycie, my z TŻ tem też jesteśmy zadowoleni strasznie ![]() Ale dziś padam: praca od 8do 20, przerwa w ciągu dnia tylko od 1400do1800,zmęczona jestem, tż też jakieś tłumacvzenie szalone miał, lecimy do prania i spania ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Też musze stanik kupic.
Mam nadzieję, że dzis tż będzie milszy!

Także jak będzie tańszy prąd to pięknie będzie nam w domu pachniało

z racji tego,że miała na imię Daria to Zuzia na drugie będzie miała Daria
dla kasjerki

ale za to kasjerki są w porządku