Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 12:49   #2431
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)

Elcia mój jak chce pić niesie kubek niekapek i woła miam miam. Dla niego i picie i żarełko to miam miam

Ja mam właśnie jakieś takie podobne , ale bardziej trampkowate i na rzepy. Ale jak pisałam woli w skarpetkach. W bucikach po polu bardzo dobrze sobie radzi już, za niedługo więc zmienie na trampki i zobaczymy...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 12:53   #2432
weruczek
Zadomowienie

LIND! Wysyłam fluidy grzeczności dla Misia!Co by mama miała więcej czasu i odpoczęła Też musze stanik kupic.
Oliwka Mam nadzieję, że dzis tż będzie milszy!
Kakusia, to ta szwagierka coś co w sobote o rodzinie poopowiadała. To muszą być jakieś straszne rzeczy, że jesteś aż tak przerażona. A jak stosunki z teściową? Coś się zmieniło, czy TŻ dalej taki mamusiowy?
Spadam do pracy!!
Elcia, żeberka, pozdrowionka dla was też oczywiście

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 12:57   #2433
zebra666
Zakorzenienie

Weruczku może masz wśród znajomych kogoś komu już łóżeczko niepotrzebne? Ja tak kupiłam fajne za 50zł. nawet z materacem tlyko z plamami ale mi to zwisa przecież i tak prześcieradełko zawsze jest(plamy nie zeszły, bo to z czasów tetrówek jeszcze znajoma używała).

Żeberka powiadasz- chyba o jedzeniu myślisz za dużo

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Kakusia i co z tą fotką jeździka

Stary 2011-04-13, 13:05   #2434
lindsley
Zakorzenienie

Kakusia ja prałam matę ręcznie bo mam pożyczoną od bratowej tz i się bałam. Ale ona mówiła mi ostatnio że prała w pralce także jak będzie pogoda to ją wrzucę do pralki i wreszcie oddam bo już dawno nie używamy...

Weruczku dzięki Ja nie wiedziałam, że to tajemnica

Michał dziś jako tako, nawet pozwolił pokroić selera i pora i będę suszyć na przyprawę do zupy. Chciałam jeszcze marchewkę i pietruszkę (bo ledwo już się trzymają w piwnicy) ale w suszarkę się nie zmieści wszystko Także jak będzie tańszy prąd to pięknie będzie nam w domu pachniało

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 13:11   #2435
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

zeberko ja tez w domu czesto Szymkowi zdejmuje kapcie tyle ze on szalony i biega jak maly dzikuesk i czesto sie przewraca bo u nas sa wszedzie panele i kafelki i slizga sie w kapciach jest bezpieczniejszy ale tez czesto mu zdejmuje skarpeki i na bosaka biega to juz wogole szal jest
weruczku pozdowionka a jak ty sie czujesz?
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 15:12   #2436
Ollliwka
Zakorzenienie

weruczku Tż milszy to już wczoraj był jak z pracy wrócił...a właściwie to ja byłam milsza

lindsley dobrze pamiętam, że od dzisiaj Tż ma wolne? trochę odpoczniesz może jak Michałem się zajmie

dzisiaj w biedronce (po raz pierwszy) miałam pierszeństwo przy kasiekasjerka powiedziała "pani z brzuszkiem poproszę na początek" a ja cała czerwona z racji tego,że miała na imię Daria to Zuzia na drugie będzie miała Daria nie często się takie sytuacje przytrafiają w dzisiejszych czasach (mnie)

będziemy mieć łóżeczko drewniane + materacyk za darmo
Tż w pracy mówił, że szuka itd. i jakiś znajomy znajomej się zaoferował.
Jak już będzie to zostaną mi pierdoły typu koszule do karmienia, staniki itd. do kupienia.
Stary 2011-04-13, 16:55   #2437
lindsley
Zakorzenienie

Oliwka tz ma wolne od jutra...

dla kasjerki

dla znajomego znajomej i dla tz za łóżeczko

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

http://www.lovela.pl/o-programie.html
tylko tym razem sie pospieszcie bo pamietacie jak było ostatnio...

Michaś
Stary 2011-04-13, 17:02   #2438
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki Lind- zarejestrowałam Tż, bo siebie nie da się drugi raz(tzn. na ten sam email).

Olliwka gratuluje!

Stary 2011-04-13, 17:49   #2439
Kakusia
Zakorzenienie

Jaka rejestracja?
Aaaa już doczytałam Lovelaaaa... eh to ja może też zagram choćby dla kogoś? bo nie chce drugiej czapeczki i niedrapek dla noworodka

Olliwka a tesco masz w swojej okolicy> Bo tam jest kasa pierwszeństwa i nie trzeba czekać na łaskę ludzi
Ja do tesco chodziłam z brzuszkiem codziennie i nie miałam oporów, żeby zwrócić uwagę jakiejś babie z zakupami, że jestem w ciąży i mam tu pierwszeństwo
A w Biedronce często gęsto musiałam stać bo takiej kasy nie ma a ludzie udają, że nie widzą ale za to kasjerki są w porządku bo jak mnie widziały z brzuchem to same wołały i obsługiwały mnie poza kolejką
Super Ci się udało z łóżeczkiem

Dzięki Dziewczyny za rady nt prania maty i leżaczka
Od paru dni wzięło mnie na generalne porządki, piorę zaległe rzeczy, sprzątam każdy kąt, który nagle zaczyna mnie wkurzać
Chyba podświadomie udawadniam TŻtowi, że sprzątanie nijak się ma do Naszych relacji...

A w ogóle doznałam 30min temu szoku! Przygotowywałam obiad i przez jakieś 10min spuściłam z oka Dominikę.... ciągle tylko słyszałam, że coś zrzuca aż wkońcu poszłam zobaczyć co to za porządki moje dziecko robi i myślałam, że na zawał zejdę! Wlazła na wersalkę! Nie mam pojęcia jak to zrobiła, nic nie leży obok łóżka, żeby mogła się wyspinać... jedynie zrzuciła moją torebkę i na niej mogła sobie nóżkę podeprzeć, ale jaaak siępytam no jaak?

A poza tym obiadek robię - eksperymentalny -zapiekankę z makaronu parówek i pora do tego sosik serowy
A Małej robię za podwieczorek szparagę w bułce tartej - za namową Zeberki

Lindsley jak Ty to suszysz te warzywa? nigdy tego nie robiłam, ale to ciekawie brzmi... bo przecież można usyszyć co się tylko chce tylko w czym to potem trzymasz?

Weruczek teściowa bez zmian
A w ogóle muszę Wam jeszcze coś opowiedzieć... Ja tu Wam się pożaliłam w K odnośnie cudownej rodzinki TŻta... a tymczasem dzwoni mój tata - ot tak pogadać sobie co tam u mnie, po czym wpadł na pewien pomysł - żeby mężowi mojemu się miło zrobiło skoro nie chcę zapraszać teściowej na kawę do siebie to żebymw ramach spaceru od czasu do czasu do Niej wprosiła się na kawę na 30min odbębniła swoje i wszyscy będą zadowoleni (wiecie - tak dla oka dla pozoru). Myślałam, że padnę Tata wiedział kiedy zacząć temat o teściowej.... Przez 15min opowiadałam Mu to co się podowiadywałam w ostatnich dniach i jak mam po dziurki w nosie tą rodzinkę- tata zdębiał

Zeberka dziś wieczorek wkleję jeździk

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2011-04-13 o 17:56
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 18:08   #2440
lindsley
Zakorzenienie

Kakusia mam suszarkę do warzyw/owoców/grzybów... W sumie to miałam bo pochodziła godzinę i chyba silnik się przegrzewa - wyłączyła się. Trzymam w słoiku A możesz w piekarniku może na jakimś papierze czy rzadkiej ściereczce i termoobiegu, na pewno na kaloryferze jak jeszcze u Was grzeją... Ja jak mi ożyje suszarka to latem będę robić swoją eko przyprawę do dań bez soli i tych wszystkich świństw które dodają do warzywka/kucharka itp i kostek rosołowych...

Przyślij tz do mnie, ja nie sprzątam nie gotuję i czepiam się tz że bałagan robi i nic nie robi po pracy Ale ja to ja się nie znam i kiepską żoną jestem

Ja się zastanawiam czy jechać do mamy jutro...

Michaś
Stary 2011-04-13, 18:34   #2441
zebra666
Zakorzenienie

Lindsley jestem taką samą żonąZresztą nasi Tż są podobni nieco

Kakusia czpeczke i niedrapki komuś dam, ale proszek wykorzystam sobie do prania ręcznego, bo wcale nie tak malutko go było

Daj znać jak szparaga

Byliśmy przed chwilą znowu na polku Piotruś tak uwielbia polatać po ogrodzie Zjadł kolacje, ogląda Teletubisie i za niedługo go okąpie

Jak nie zapomne wrzuce filmik do K późnym wieczorem jak Piotruś sam pięknie śmiga po polku

Stary 2011-04-13, 18:51   #2442
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley a ja to się znam? Jestem gorszą żoną pewnie od Ciebie - jak opowiadasz - Ty dużo częściej sprzątasz ode mnie

Zeberka na szparagę niestety wybrałam kiepski moment, jadła, ale trochę na siłę. Zostało trochę na jutro to spróbuję dać w południe

Matko... jak ja dawno nie cieszyłam się tak z przyjścia TŻta wkońcu wziął Małą do kąpieli.... aja powoli przypominam sobie jak się nazywam
Dzisiejsze popołudnie było wykańczające Jeszcze nigdy nie była tak nieusłuchana jak dziś!!!
Błagam Dziewczyny co Wy robicie jak Was dziecko nie słucha???? Klaps nie pomaga, "aty" w łapkę nie pomaga... grożenie palcem też nie, tłumaczenie też nie, odwracanie uwagi nie pomaga, sroga mina Mamy też nie... HELP
Robi wszystko to czego nie może mówię, że nie można podnosić lustra, to Ona 10 razy będzie się wracać do niego i go podnosić, jak Jej zabraniam i karam to rzuca się ze złości na podłodze... Mówię, że nie wolno wyrywać listwy podłogowej i wyciągać kabla to Ona za każdym razem tam idzie i go wyrywa moje buty - nie kłamię Was - conajmniej 20 razy w ciągu dnia muszę odnosić na miejsce, bo Ona uparła się żeby były porozrzucane po całym mieszkaniu ma manię na buty normalnie! jakby denerwowały Ją że leżą sobie spokojnie na wycieraczce w przedpokoju....
Ja już jestem bezsilna, jakieś adhd mi małe rośnie

Nasza Córunia

Stary 2011-04-13, 19:05   #2443
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kakusiu dobre pytanie bo moj Szymek tez lobuz wyciaga ciuchy z szafek i roznosi po calym domu lacznie z butami ,bawi sie kablami,wyciaga smieci ze smietnika wchodzi za telewizor i probuje odlanczac kable za kazdym razem mu tlumacze ze nie wolno i prowadze go do zabawek i pokazuje mu ze tym sie moze bawic najczesciej sie bawimy razem ale jest tak ze cos robie i musi sam sie pobawic to wtedy diabel w niego wstepuje teraz juz mniej bo wie jak mowie Szymon takim tonem wyzszym ale nie krzykiem to od razu zostawia to co ma w reku i leci sie cwaniak przytulic
Stary 2011-04-13, 20:09   #2444
Ollliwka
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, zadowolona jestem, że tak się trafiło z tym łóęczkiem i materacem bo jak szukaliśmy na all ostatnio z Łodzi to ceny były zabójcze niektóre...

dzisiaj na dokładkę Tż przyniósł z pracy całe pudło ślicznych ciuszków typowo na dziewczynkę choć nie tylko sporo z tego sklepu 5 10 15 , tam ceny są też zniewalające i raczej omijam tego typu sklepy

lindsley zarejestrowałam się na loveli teraz, podałam adres teściów więc może tym razem poczta nie nawali i przyślą choć łapek mam sporo też i czapeczek.

kakusiu ja do tesco nie chodzę...w ogóle nie lubię w kolejkę się wpychać tak...dzisiaj zrobiło mi się głupio choć wiem, że nie powinno bo w końcu to 3 trymestr i ciężko mi wystać...nogi nie puchną jak dużo stoję, ale robi mi się duszno miło mi się zrobiło jednak...
Stary 2011-04-13, 21:40   #2445
weruczek
Zadomowienie

Witam wieczorowo!
Dziewczyny, dobra nowina!
dzisiaj byłam na wizycie u takiego super specjalisty z Karowej, robił jeszcze raz dokłądne usg nerek i okazało się, że wg niego u Tadka wszystko jest ok!!!Czyli to wcześniejsze usg musiało być błędne, albo wada ustąpiłąHurra, hurra! Aby mieć 100% pewności musze jeszcze iśc na usg w 30tygodniu. Ale lekarz mówił, że jest wszystko dobrze, mały waży już 500gramSUPER!! Aczkolwiek kupę kasy wział, bo aż 300zł za konsultację(pewnie dlatego, że to dr nauk medycznych i z Karowej), ale dla Tadka warto było.
Zeberka, rzeczywiście musiałam być głodna, hihi:P
Oliwko, super, że Cię tak miło potraktowali, mnie zazwyczaj (szczególnie w przychodni na badaniach) trafiają się oszołomy, a tak nieprzyjemne, że aż strach (teksty Ciąża to nie choroba, albo słabe osobniki wyginą, kiedy poszłam pierwsza do badania mimo kolejki, a fu ludziska)
Kakusia, to tata rzeczywiście ma wyczucie. Ech, współczuję tej napiętej atmosfery. Może rzeczywiście powinniście gdzieś dalej od tych wszystkich ludzi mieszkać? A Dominisia taka rozrabiaka? NO ładnieAle to chyba musi być taki okres, Lind też narzeka , że Michaś szaleje, bratanek mojego brata tak samo. Może jakiś skosk rozwojowy??
Lind, ty na pewno nie jesteś złą żonąA TŻ musi o ciebie i dom dbać i kropka. Co do tajemnicy : nie przejmuj się, nie pisałam ci, abyś nie pisała Nic się nie stałoJa naprawdę ostatnio mam mało czasu na wiz, dużo pracy, duzo w domu też rzeczy , dużo spotkań no i sporo po lekarzach się ostatnio nachodziłam.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Oliwka, czuję się dobrzeCo prawda dopadł mnie znowu jakiś grzybol i miałam wyrywaną ósemkę, ale dostałam leki, a ząb już prawie nie boli (a raczej miejsce po zebie - ale coś z tego miejsca zwisa i boje się to urwać:/ weird!)

Stary 2011-04-13, 21:49   #2446
zebra666
Zakorzenienie

Kakusiu jak to co Zarzywam tabletki ziołowe na uspokojenie

To normalka w tym wieku- wszystko co zakazane jest ekstra i warto nawet jak się wkurzy mame

Dla chętnych wrzucamw K filmik z dzisiejszego spacerku

Stary 2011-04-13, 21:50   #2447
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

zeberko a wrzucisz i dla mnie bo ja do K nie naleze a chciala bym filmik zobaczc
Stary 2011-04-13, 21:52   #2448
weruczek
Zadomowienie

Kakusia, napisałam w K

Stary 2011-04-13, 22:00   #2449
lindsley
Zakorzenienie

Kakusia ja często sprzątam ale to jest np odkurzenie i tyle... Nie lubię myć podłóg a w kuchni by trzeba codziennie... no i wygląda jak wygląda... Większe porządki odkładane były na urlop tz a już wiem że połowy nie zrobimy bo np jutro jedziemy do mamy, jeden dzień tz będzie musiał drewno pociąć itd...

Dziś się zaczytałam na pewnym forum i nie zauważyłam jak Michaś sobie w ziemi fikusa grzebał... Przyszedł do mnei cały umorusany, miałam dodatkowe odkurzanie... No i dywan i fotel ubrudzony

Michaś nie słucha ale nie daję ani klapsów ani w łapkę chociaż nieraz aż się prosi... Staram się jak mogę ale dla mnie to by była porażka... Przerywam "zabawę" czasem wynoszę na korytarz i zostawiam i tak w kółko... Łobuzy sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić i naszą cierpliwość. I pocieszę Cie tak będzie aż się wyprowadzą

Weruczku super

Michaś
Stary 2011-04-13, 22:03   #2450
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

weruczku super ze jednak maly zdrowy jednak czasem dobrze sie skontaktowac z spacjalista
Stary 2011-04-13, 22:10   #2451
weruczek
Zadomowienie

Wiem dziewczyny, wielkie dzięki i wielka ulga, że mój przyszły urwis w dobrej formie siedzi w brzuchu
Lind, może mały architekt przestrzeni ci rośnie w domu Jak ci poprzesadza wszystkie kwiatki, to nie poznasz mieszkania!

Stary 2011-04-13, 22:11   #2452
zebra666
Zakorzenienie

Weruczku co za wieści!!! A nie mówiłam

Elcia filmik na PW poszedł

Stary 2011-04-13, 23:34   #2453
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley żebym to ja codziennie odkurzała to była by połowa sukcesu
A czemu klapsa uważasz za porażkę? Znaczy ja wiem, że to temat dość kontrowersyjny i jest tyle samo ZA co PRZECIW, dlatego może nie ma co o tym dyskutować, ale żeby nie było że ja maltretuje dziecko w domu Ją to nie boli, za to dobrze wie, za co mama klepnęła w pampka bo zaraz pokazuje swój charakterek a "aty" daje kiedy dziesiąty raz grzebie gdzieś gdzie wie, że nie może. I to najczęściej skutkuje (ale nie dziś - dziś to nic nie skutkowało....).

Jeju jak dobrze, że nie mam na podłodze kwiatków bo jak miałaby mi jeszcze ziemie roznosić to przecież bym już mieszkania własnego nie poznała

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Staram się jak mogę ale dla mnie to by była porażka... Przerywam "zabawę" czasem wynoszę na korytarz i zostawiam i tak w kółko...
Robię to samo, ale Dominika za każdym razem kiedy odrywa Ją się od zakazanego majsterkowania - wpada w taką histeryczną złość, że rzuca się po podłodze i kwiczy...
Ja mam wrażenie, że moje dziecko nie wystawia mojej cierpliwości na próbę, tylko robi mi to złośliwie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
I pocieszę Cie tak będzie aż się wyprowadzą
naprawdę to chciałam usłyszeć

A z czego chcesz zrobić "domowego" kucharka?

Weruczek no widzisz super wieści!!! Dobrze, że tak szybko dowiedzieliście się dobrych nowin bo przynajmniej długo w stresie niepotrzebnym nie żyliście
Zbiorę się wkońcu i wyślę Ci tego priv i zaraz poczytam na K

Elcia o tak - ubrania też uwielbia I ma to samo - jak przyjdzie Jej się zająć samej sobą to jest dzika awantura i zwraca na siebie uwagę robiąc właśnie zakazane rzeczy

Zeberka zaraz idę oglądać filmik

A ja oglądnęłam YCD i teraz... piję kawę o taka naszła mnie ochota
Próbowaliśmy też rozmawiać z TŻtem, a raczej omawiać plan strategii poprawy ale... skończyło się kłótnią

EDIT:
Zeberka dałam do albumu zdjęcie jeździka wkońcu.

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2011-04-14 o 00:22
Stary 2011-04-14, 01:23   #2454
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

zeberko dziekuje za filmik widze ze i Szymek i Piotrus uwielbiaja kamyki filmik bomba najlepszy jest kot widac ze lubi zwierzaki Piotrus
Stary 2011-04-14, 08:11   #2455
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, jakoś dawno tu nie pisałam nic
Mam pytanie kiedy Wasze dzieci zaczęły się przewracać z brzuszka na plecy?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 09:00   #2456
zebra666
Zakorzenienie

Kakusia jeździk bardzo ładny- też pewnie siedzonko mu się podnosi jak bagażnik? Piotrek pod swoim takie skarby wozi maszynki do golenia Tż-ta, gąbke do garów i inne rzeczy, które jak znajdzie musi wziąść ze sobą, bo są wyjątkowe

Wózek prezentuje się z Dominiczką super! Zresztą pisałam Ci, że metro i active mi się podobają magic tylko dla mnie był za dziwaczny No ale u mnie jednak duże koła to najlepsze wyjście

Elcia dziękuję Piotruś ma 2 kotki to akurat kocur W sumie tu chodził sobie wolno, ale np. jak za psem biegł ostatnio po ulicy to myślałam, że zawału dostane

Tity hmmm może jak miał 4 msc?

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Kakusia ja też klapsom nie jestem przeciwna- mnie tak chowali i na mni to działałao(na siostre nie- na nią były lepsze kary dotkliwe).

Stary 2011-04-14, 09:27   #2457
Ollliwka
Zakorzenienie

weruczku ale dobra nowina w sprawie synka
kurde to tamten lekarz był kiepski czy sprzęt? jak można się tak mylić niepotrzebnie stresować rodziców
Stary 2011-04-14, 11:56   #2458
zebra666
Zakorzenienie

Zapominam ciągle napisać o płynie do kapieli jaki wyprobowałam ostatnio
A więc dostałam z gagi truskawkowy i jest 380 ml za niecałe 5zł. Teraz dokupiłam mandarynkowy fajnie się pienią, ładnie pachną. A chusteczki wypróbowałam i fioletowe i żółte- fioletowe super- nie klejące i ładnie pachną, żółte nie podoba mi się zapach i kleją się podobnie jak dady
Teraz balamu jeszcze poszukam sobie jakiegoś tańszego. Ogólnie kończymy z niveą już

Stary 2011-04-14, 18:38   #2459
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

LASKI znalazlam fajny watek ktory do konca lipca bodajze prowadzi PEDIATRA takze jak ktoras ma jakies pytania do specjalisty to podaje linka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503721
Stary 2011-04-14, 22:49   #2460
weruczek
Zadomowienie

Hej, hej, o w końcu mi działa
Ciekawe, jak tam Lind u mamy.
Zebra, gdzie można kupić ten płyn, bo jakiś fajowski jest
Elcia, dzięki za linka.
kakusia, napisałam w klubie
Dziękuję, że się cieszycie, my z TŻ tem też jesteśmy zadowoleni strasznie
Ale dziś padam: praca od 8do 20, przerwa w ciągu dnia tylko od 1400do1800,zmęczona jestem, tż też jakieś tłumacvzenie szalone miał, lecimy do prania i spania

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości