Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 05:12   #3061
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Enchantresss i basienka pieknie wygladacie.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Aga_pe przez Ciebie prawie zawalu dostalam jak przeczytalam o tych nogach!!!!! Matko Swieta!!!!! Dzieki Bogu sie nic Norbertowi nie stalo, ale jak Twoje nogi? Mozesz chodzic o kulach czy kompletnie nie da rady? Ile ma sie to goic????

U mnie na wizycie wszystko dobrze. Serdunio bije szczesliwie Bialko w moczu zniknelo, cisnienie 140/70, zadnych infekcji w pochwie, pobrala mi krew wiec ciekawe jak tam hemoglobinka sie ma. Cicha nadzieja, ze poszla ladnie w gore
dzisiaj bola w cholere, nie wiem jak ja bede funkcjonowac
kurcze prognozy niezbyt dobre, mam nakaz lezenie do wt, we wt jechac do chirurga (karetka mi kazali, ale oczywiscie wgramole sie do naszego)
lezenie chyba do konca ciazy, a dalsze kontrole po rozwiazaniu

mam kule, mam balkonik. kule wydaja mi sie nie stabilne, balkonik ok, ale ciezko mi wstac do niego, dzisiaj chodzenie boli bardziej , duzo bardziej niz wcz

super ze po wizycie wszystko ok, dobrze ze to bialko zniknelo,

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, ale tyle emocji, aż się boję pomyśleć, co będzie się działo w przyszłym tygodniu

Zmykam, kochane. Aktywny bardzo dzień, na dodatek jednak gorzej się czuję. Kaszel bardzo brzydki. Jutro musi mnie ktoś osłuchać.

PS czy niektórych ludzi z Waszego otoczenia, też zadziwia fakt, że prowadzicie auto? Ja dziś po raz kolejny to usłyszałam "ty prowadzisz?!?!?!" i miałam ochotę odpowiedzieć "nieee, wsiadam do auta i tak siedzę"
noo, emocje ze hej nie dalam rady i tz zrobil mi popcorn

mary teraz ciebie bierze kaszel???????!!!!

tak!!! mnie tez sie dziwia!!!!!

a teraz plakac mi sie chce jak pomysle co ja zrobie jak tz pojedzie? jak ja bede kierowac? ja bym jezdzila do konca normalnie, gdyby nie nogi, do ostatniego dnia. ba, powiem ci ze jezdze duzo bardziej zdecydowanie i pewnie niz przed ciaza

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość

Moi znajomi śmieją się ze mnie, że ja chyba i do porodu to sama pojadę Chociaż w moim przypadku to możliwe, bo Emilkę rodzić też sama autem pojechałam
a to widze ze ty to moje klimaty, ja tez w razie czego wiozlabym sie sama, wogole mnie to nie przeraza

Cytat:
Ja to chyba bym sie wniebowstapila jakby Antos sie na beatyfikacje urodzil wystarczy, ze Tz urodzil sie w dniu wyboru Papieza Polaka 16 pazdziernika 1978 roku [tesciowa myslala, ze ksiedzem bedzie ]
lo matko, to faktycznie, ale takie historie lubieja sie zdarzac

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia z usg
Na pierwszym dwa razy "siusiak" jak napisał gin
Na drugim buziol na górze, a na dole stopa i ręka zasłaniające buziola
buziuchne ma slodka
no rewelacyjne fotki! tak wyraznego zdjecia ogonka to ja jeszcze na oczy nie widzialam!

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
dzień dobry (???) o tak wczesnej porze, leżałam godzine, ale nie potrafiłam zasnąć tylko sie wierciłam, buuuu o 6 i tak bym miała pobudke więc stwierdziłam, że można zajrzeć na wizaż
przebij piatke, ja tez spac nie moge, meczylam sie strasznie, az w koncu prosilam tz zeby mi pomog "skoczyczyc" do wc, i przeniesc mi poduchy i koldre do salonu.

ale dzisiaj mnie bola

mialam jechac na morfo- nie jade, nie jestem w stanie, mocz zawiezie tz do badania,
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 05:46   #3062
Klaterina
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Agnieszko dużo cierpliwości i żeby ten czas w łóżku chociaż w jakims stopniu miło Ci upływał
ja juz prawie gotowa jestem do wyjścia, zaraz sie będe zbierać, dzisiaj będzie ciężko tu zajrzeć, więc nadrobię Was w wolnej chwili
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 05:55   #3063
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

ddaaiissyy ja poloznej nie oplacam, ide na zywiol to mowisz ze ci smaka narobilam? jadlam z winiary bo jeszcze mialam, nie widzialam jak na razie nigdzie kieleckiego

Ollliwka wiesz tak fajnie wyszlo- ważyła mnie pielegniarka i gina zapomniala zapytac o wage, tylko o cisnienie pytala i patrzyla na obrzeki hehe a najbardziej byla zajeta zrobieniem wymazu, jak zwykle musialam jej pomoc jakims cudem sie wykaraskałam

anula_81 za artykuł! data urodzin rewelacyjna

Lolka1212 ja tez na razie o drugim dziecku nie mysle to było dla nas wielkim zaskoczeniem
a zielona koniczynka wszystkim sie przyda na szczescie co do wagi mam 70kg przy wzroscie 158cm- nie wiem czy plakac czy sie smiac? licze, ze mam za duzo wody i szybko zrzuce po porodzie

enchantresss piekna mloda mama z Ciebie swietna fotka!

bassienka jesteś zgrabna patrząc na zdjęcie i avatarek to corka do ciebie bardzo podobna jest

Paulizia za wizyte! ale Tż ma super date urodzin- kto wie moze synek pojdzie w jego slady chyba fajnie by bylo?

matallewar ja tez nie widzialam takich wyraznych zdjec z usg, no i te jajeczka hehe musisz byc dumna jeszcze raczką zasłania buźkę i mysli sobie "nie patrzcie juz bom sie wstydze nooo"

Klaterina ja zjadlam wlasnie platki kukurydziane z mlekiem i ide w komonko

agnieszko_pe25 to naprawde niesprawiedliwe co sie tobie stalo akurat teraz-koniec ciazy nie wiem co ci dorodzic, jestem caly czas w szoku i lącze sie w bolu z toba! wczoraj powiedzialam o Tobie Tż- bardzo mu sie przykro zrobilo. Jestes silną osobą i wierze, ze dasz radę! Norbercik ci wynagrodzi

moniaqac tak to kazda nie moze sie doczekac kiedy bedzie rodzila a teraz prosze bronia sie rekami i nogami jezeli bede pierwsza no coz, przynajmniej bede miec z glowy i zobacze moją stokrotkę
dzisiaj mam termin wg usg ale trzymam sie tego wg @....

w tv trąbią o swietach, cale 9miesiecy Święta Wielkanocne 2011 kojarzyły mi sie z moim dzieckiem- to już bardzo blisko

do terminu porodu zostalo 12dni
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 06:44   #3064
Weredka
Zadomowienie

Witam z rana. Dziś szaro, buro i ponuro za oknem i nic się robić nie chce. Na dodatek w zlewie znów sterta garów do mycia Czy one się rozmnażają przez podział??? Ania kaszle i ma katar, więc pewnie na dniach i ja to złapię. Ech, na dodatek ze dwa tygodnie z nią w domu - ja tego nie wytrzymam. Jakże optymistycznie jestem nastawiona. Ale byle do przodu. Jakoś to będzie.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:03   #3065
atiz
Rozeznanie

6 razy wstawałam do kibelka w nocy, MASKARA !!!!

Na dworze szaro i pada, dzień zapowiada się pięknie, muszę wytrwać do wieczora bo mąż w Warszawie.
Na 11 mam wizytę już nie mogę się doczekać co tam ginka wypatrzy, hehe, jakies rozwarcie, krótka szyjka, ja już chce rodzić.
Mąz wczoraj przez telefon do dzidzi mówil że ma nie rodzic się do weekendu ze tatusiowi najbardziej by pasował piatek bo urlop okolicznosciowy od poniedzialku a pepkowe tez latwiej zrobic w weekend - zły ojciec ! Choć w sumie mi tez by tak pasowalo, na swieta bylabym w domku. Zobaczymy !

Trzymajcie kciuki, odezwe się po wizycie. PAAAAAA

MIŁEGO DNIA !!!!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:06   #3066
Ollliwka
Zakorzenienie

24kasia86 a co Ty dzisiaj kochana tak wcześnie piszesz?
masz już wybranego pediatrę? wiesz jak jest u Ciebie z położną po porodzie? wczoraj byłam tam gdzie mam deklaracje wypełnione i mam lekarza rodzinnego i mi powiedziała, że najlepiej jednak szukać przychodni gdzieś bliżej
a mówiła Ci cos gina nt szyjki, rozwarcia,czopa itd. ?

enchantress śliczna fotka

bassienka zgrabniola z Ciebie

andziot ja jeszcze dopytam co trzeba wziąść do mojego szpitala...albo mi Kasia napisze ale chyba body,pajac,śpioszki,czape czkę

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2011-04-14 o 07:07
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:07   #3067
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja też już na nogach jak zwykle, choć dziś bym spała i spała, raz wstawałam, ale udalo mi się od razu usnąć :P Chyba przez tą pogodę bo dzień śpiący, pochmurno i pada deszcz.

Dzisiaj mężul idzie do znajomego, specjalnie żebym mogła do niego zadzwonić Więc sobie pogadamy troszkę
Ciągle się zastanawiam kiedy iść do szpitala czy już jutro czy poczekać do poniedziałku.
Nie wiem kurcze, wiem że mają mi porobić dodatkowe badania, pewnie jakieś przed cc, a o tym kiedy i jak będę rodzić pewnie zadecyduje ordynator w poniedziałek, albo wtorek jeśli położyłabym się jutro, ale bez sensu czekać tam dwa dni bo weekend i bardziej przekonywuje mnie poniedziałek. ech ... trzeba pomyśleć :P

Muszę porządnie ogarnąć mieszkanko, porobić wszystko jak należy bo zostanie puste, bo jak coś to synal będzie u dziadków, w przyszłym tygodniu ma tylko rekolekcje i wolne, więc z babcią nie muszą tu u mnie siedzieć.

Pewnie drzemkę sobie jeszcze zaliczę :P

Matall świetne zdjęcia i jak dokładnie wszystko widać

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:25   #3068
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja też już na nogach i po śniadaniu. Tak się objadłam że hej, zrobiłam sobie dwie duże wypasione kanapki z sałatą, serem, ogórkiem, jajkiem i czym się dało ale myślę, że na śniadanie można bo to najważniejszy posiłek dnia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mogę się w kolejkę wpisać na masażyk ???
zapraszam na następny
Co do ciuszków to po co masz kupować jak jest spadek po Zosi, na prawdę nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
33 tc
śliczne zdjęcie

Cytat:
to ja może też się pokażę...
zdjęcie, co prawda sprzed tygodnia, ale nowszego nie mam...
ale szczupła jesteś!

Agnieszka_pe, trzymaj się jakoś współczuję tego bólu

Mattal, śliczne zdjęcia

Eweska, może poniedziałek rzeczywiście byłby lepszy bo w weekendy to wiadomo jak oni pracują w tych szpitalach. Tylko żeby czasami akcja nie zaczęła się w weekend właśnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:25   #3069
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

heloł
chciałam się tylko przywitać i zmykam na morfologię.
choć nie powiem żeby mi sie chciało wychodzić w taką pogodę.

wczoraj sie troche narobiłam u mamy przyszlismy z tż o 21 zmeczeni jak dwa psy po westermnie.
noc mialam okropna nie mogłam znaleźć miejsca
dodatkowo pojawiła się u mnie ... OPUCHLIZNA dłoni i stóp
brrr....
o 13 siadam z nogami w górze i was nadrabiam

aż się boję ile mam stron
proszę trzymać kciuki za moją hemoglobine
ma być na poziomie milion trzysta dwa czterysta
troszkę się obawiam że nie podskoczyła bo zapominam ciągle brac to zafajdane żelazo

dobra idę

aha już mam problem w moje spodnie ciązowe rozmiar 40 się zmieścić więc chodzę w leginsach...
jeszcze w czwartym miesiacu ciązy były te spodnie na mnie tak wielkie ze mi spadłąy z brzucha i tyłkA

paaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-04-14, 07:33   #3070
mamaoptymistka
Zadomowienie

Witajcie.
Dziś w końcu się wyspałam, bez zgagi - przed spaniem wypiłam szklankę coli może to pomogło.
Stary 2011-04-14, 08:06   #3071
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czaem trzeba jechac...
ale ja nigdy ne dostalam skurczu za kolkiem
a ja mam skurcze za kierownicą, bo mi spodnie uciskają ... ale to typowe twardnienia tylko, bezbolesne

Cytat:
[
andziot No mamy skontrolować miedniczki po porodzie, ale martwi mnie, bo najpierw było 6mm, potem zmniejszyło się do 2mm, a teraz jest już 10mm

Wrzucam zdjęcia z usg
czytałam też że pod koniec ciąży jest bardzo duża produkcja moczu a po porodzie gwałtownie spada i wtedy zazwyczaj się wszystko normuje, więc nie martw się na zapas kochana, zrobicie usg po porodzie i będzie ok

zdjęcia słodkie Edzika

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

dzisiaj bola w cholere, nie wiem jak ja bede funkcjonowac
kurcze prognozy niezbyt dobre, mam nakaz lezenie do wt, we wt jechac do chirurga (karetka mi kazali, ale oczywiscie wgramole sie do naszego)
lezenie chyba do konca ciazy, a dalsze kontrole po rozwiazaniu

mam kule, mam balkonik. kule wydaja mi sie nie stabilne, balkonik ok, ale ciezko mi wstac do niego, dzisiaj chodzenie boli bardziej , duzo bardziej niz wcz

a teraz plakac mi sie chce jak pomysle co ja zrobie jak tz pojedzie? jak ja bede kierowac? ja bym jezdzila do konca normalnie, gdyby nie nogi, do ostatniego dnia. ba, powiem ci ze jezdze duzo bardziej zdecydowanie i pewnie niz przed ciaza

biedaku
bierzesz coś przeciwbólowego ???
może spraw sobie ortezę, to ci trochę usztywni nogi, chrurdzy nic o tym nie mówili ????
jesteś naprawdę twarda bo ja to bym chyba ryczała non stop

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Witam z rana. Dziś szaro, buro i ponuro za oknem i nic się robić nie chce. Na dodatek w zlewie znów sterta garów do mycia Czy one się rozmnażają przez podział??? Ania kaszle i ma katar, więc pewnie na dniach i ja to złapię. Ech, na dodatek ze dwa tygodnie z nią w domu - ja tego nie wytrzymam. Jakże optymistycznie jestem nastawiona. Ale byle do przodu. Jakoś to będzie.
też się dziś dziwiłam moim garom do mycia w zlewie
i powiem CI że Zośka miała katar i kaszel i ja się nie zaraziłam, co jest dla mnie wielką zagadką, ale narzekać nie będę

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ciągle się zastanawiam kiedy iść do szpitala czy już jutro czy poczekać do poniedziałku.
Nie wiem kurcze, wiem że mają mi porobić dodatkowe badania, pewnie jakieś przed cc, a o tym kiedy i jak będę rodzić pewnie zadecyduje ordynator w poniedziałek, albo wtorek jeśli położyłabym się jutro, ale bez sensu czekać tam dwa dni bo weekend i bardziej przekonywuje mnie poniedziałek. ech ... trzeba pomyśleć :P
jeśli czujesz że dotrzymasz do pon, to ja bym się nie zastanawiała, bo w pt to niewiele Ci zrobią a raczej prawie nic, przez weekend będziesz wegetować w szpitalu tylko ...

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Cytat:
troszkę się obawiam że nie podskoczyła bo zapominam ciągle brac to zafajdane żelazo

Wstałam
wyspałam się
pogoda durna !!!!
nie wiem co dziś robić, żeby Zośka miała jakieś zajęcie
nie wiem co na obiad

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:07   #3072
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Matall zaskoczyłaś mnie twoim postem po wizycie u gina.
Szykuj się kochana,super że Edzik zdrowy i pięknie rośnie.
No no napięcie rośnie ,wszystko się jeszcze może zminić w kolejce do porodów.
Aga_pe toż to szok,kochana szczęście,że z małym ok i fika nóżkami,oj
dobrze że na brzuch nie upadłaś.

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i proszę o kciuki za moją dziś o 15.
Czytam dalej ,adrenalinka wzrasta

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:15   #3073
moria44
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki!

U nas w łódzkiem dziś deszczowo i pochmurnie więc nie wychylam się z domu. Nałożyłam maseczkę na włosy i zaraz idę się prysznicować A później spróbuję zdobyć Mont Everest - czyli pomalować paznokcie u stóp

eweska
piękna waga dzieciaków Jesteś stworzona do rodzenia bliźniąt, naprawdę! A który maluszek ma potwierdzoną płeć, większy czy mniejszy?
Jeśli chodzi o szpital to ja bym się kładła jak najpóźniej no bo te badania przed CC to po prostu pobranie krwi: morfologia, APTT, WR i może przeciwciała anty-hcv i antygen hbs. Mi właśnie takie zrobili no ale wystarczyły na to 2 minuty w punkcie pobrań i siup do domu. Wyniki już są w mojej teczce na porodówce i już.
Na ktg też pewnie możesz w każdej chwili podjechać no chyba, że masz szpital daleko.

matall świetne fotki, szczególnie ta z jajkami

atiz ja też dziś pierwszy raz aż 4 czy 5 razy do kibelka w nocy wstałam

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
33 tc
Cytat:
Macie boskie brzuszki! Obie szczuplaki a z przodu zgrabna piłeczka

aga_pe
tak myślałam o Tobie cały wczorajszy wieczór No po prostu w to nie wierzę A lekarze coś mówili kiedy najwcześniej nastąpi poprawa, ile trwa zrastanie takich kości?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:16   #3074
katarzynka00
Zakorzenienie

Hej, 3000 postów i każda w dwupaku ?

enchantresss tobie również ciąża służy, extra wyglądasz

Widzę znajomą twarz, Basieńka zgrabniutki masz brzuszek, piękny

Do tematu o ktg dodam że ja chodziłam powyżej 20tyg, w związku z nadciśnieniem, przy każdej wizycie, a czasem extra na samo ktg jechałam bez wizyty.W szpitalu robili 2,3x dziennie.Taki człowiek spokojny od razu był jak słyszał że wszystko ok tam w brzuszku
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:24   #3075
Lolka1212
Zadomowienie

Hejjj Dziewczynkiii

Matall ale fajnie się Eda rączka zasłania, pokazuje mamusi kciuka, że wszystko 'spoko'

Aga_Pe buziaczki przeciewbólowe dla Ciebie

Grazin, Kasia kciukaski

A ja zła jestem, bo dzisiaj miał mnie mężula do domu zawieść, do rodziców na święta, sam później miał do Niemiec, do firmy jechać i dojechać do mnie po paru dniach.. spakowana już jestem i w ogóle w pełnej gotowości, a teraz ledwo co d pracy wyszedł to dzwoni mi i mówi, że nie wiadomo czy pojedziemy dzisiaj.. i że najprawdopodbniej dopiero jutro wrrr A mi się juz nudzi za rodzinką, moim miastem, przyjaciółkami.. ostatni raz w lutym w domu byłam ehh

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:51
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:25   #3076
enchantresss
Rozeznanie

Czy ten cholerny deszcz przestanie kiedyś padać ????!!!!!
szaro, buro, mokro .. nieładnie

dzień dobry
na szczęście znow wyspana jestem, cudowne uczucie jak nie trzeba wstawać o 6 i się spieszyć ze wszystkim żeby zdążyć do szkoły tylko można sobie poleżeć w łóżeczku do góry brzuszkiem

teraz kawa i pączuś ..

aa .. i dziękuję WSZYSTKIM za te milutkie komentarze odnośnie brzuszka , naprawdę to budujące jak ktoś nie widzi we mnie wieloryba tylko kobietę w ciąży noszącą dzidzię pod serduszkiem
nie wiem czy Wam mówiłam , ale ostatnio sorka od matmy (niby w żartach) powiedziała do mnie ''ale się spasłaś'' ..
i teraz każdy pozytywny komentarz to miód na moje uszy ..!!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Enchan.. a ja wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej heh
Fajowa piłeczka
dziękuję a jak sobie mnie wyobrażałaś ??
Zaprosiłam Cię do przyjaciół, w albumie mam 3 zdjęcia 'przedciążowe'
Cytat:
chudzinka z Ciebie ! i widać , że szczęśliwa , śliczny uśmiech
i zgrabny brzusio , a to już przecież końcówka u Ciebie !

Cytat:

Ja to chyba bym sie wniebowstapila jakby Antos sie na beatyfikacje urodzil wystarczy, ze Tz urodzil sie w dniu wyboru Papieza Polaka 16 pazdziernika 1978 roku [tesciowa myslala, ze ksiedzem bedzie ]
o kurczę , no to będziesz miała najwyżej .. dwóch ŚWIĘTYCH chłopców w domu
ps. zazdroszczę słuchania 'szczęśliwego bicia serduszka Antosia'
ja Gabi słyszałam tylko raz w 15 tc ...

Cytat:
Wrzucam zdjęcia z usg
jakie śliczne , wyraźne zdjęcia ! niesamowitee
siusiak wyraźny
a buziaaa.. i ta rączka i stópka , jeju

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
w tv trąbią o swietach, cale 9miesiecy Święta Wielkanocne 2011 kojarzyły mi sie z moim dzieckiem- to już bardzo blisko

teraz już zawsze Święta Wielkanocne 2011 będą kojarzyć Ci się z Majeczką .. bardzo blisko ? to już ZA CHWILĘ !
aż zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
6 razy wstawałam do kibelka w nocy, MASKARA !!!!

Na dworze szaro i pada, dzień zapowiada się pięknie, muszę wytrwać do wieczora bo mąż w Warszawie.
Na 11 mam wizytę już nie mogę się doczekać co tam ginka wypatrzy, hehe, jakies rozwarcie, krótka szyjka, ja już chce rodzić.
Mąz wczoraj przez telefon do dzidzi mówil że ma nie rodzic się do weekendu ze tatusiowi najbardziej by pasował piatek bo urlop okolicznosciowy od poniedzialku a pepkowe tez latwiej zrobic w weekend - zły ojciec ! Choć w sumie mi tez by tak pasowalo, na swieta bylabym w domku. Zobaczymy !

Trzymajcie kciuki, odezwe się po wizycie. PAAAAAA

MIŁEGO DNIA !!!!!!
współczuję aż tak częstego wstawania na sik
ja standardowo ze 3 razy , ale u mnie to jest na takiej zasadzie , że wstaję jak lunatyk , wracam i OD RAZU zasypiam .. więc aż tak mnie to nie męczy .. za wizytkę !
a pogoda to brak słów ...
Cytat:
heloł

wczoraj sie troche narobiłam u mamy przyszlismy z tż o 21 zmeczeni jak dwa psy po westermnie.
brrr....

dobra idę

aha już mam problem w moje spodnie ciązowe rozmiar 40 się zmieścić więc chodzę w leginsach...
jeszcze w czwartym miesiacu ciązy były te spodnie na mnie tak wielkie ze mi spadłąy z brzucha i tyłkA

paaaaaaaaaaaaaaaa
za hemoglobinkę !! ma być milion pincet sto dziwincet

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:39   #3077
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Hej, 3000 postów i każda w dwupaku ?
czekamy na ładniejszą pogodę
brzuszek rośnie ????

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A ja zła jestem, bo dzisiaj miał mnie mężula do domu zawieść, do rodziców na święta, sam później miał do Niemiec, do firmy jechać i dojechać do mnie po paru dniach.. spakowana już jestem i w ogóle w pełnej gotowości, a teraz ledwo co d pracy wyszedł to dzwoni mi i mówi, że nie wiadomo czy pojedziemy dzisiaj.. i że najprawdopodbniej dopiero jutro wrrr A mi się juz nudzi za rodzinką, moim miastem, przyjaciółkami.. ostatni raz w lutym w domu byłam ehh
do jutra szybko zleci

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:47   #3078
anula_81
Zakorzenienie

Hej Kochane!
ja dzisiaj noc mialam fatalna, zgaga jakby mniejsza, ale siku co chwile plus ok 3:30 obudzilam sie , Zosia zaczela swoja nocna gimnastyke, przekrecila jakos wczoraj dziwnie noge i kopie pod zebrami bolesnie, oczywiscie zglodnialam , jak juz wstalam i zjadlam to juz nie moglam zasnac i zaczelam rozmyslec i tak mi zeszlo do 5:30! na szczescie jak TZ wyszedl po siodmej rano to zasnelam jeszcze i dospalam do ...9-tej!!!

MoniaK przez ciebie wlasnie gotuje sobie jajko do sniadanka
eweska w sumie masz racje, mozna poczekac do poniedzialku, w weekend w szpitalu i tak przeciez nic sie nie dzieje prawda?
jeju ale nie moge uwierzyc ze to juz tuz tuz....ja naprawde sobie nawet popcorn kupilam
atiz ja co noc prawie tak wstaje, wiec lacze sie w bolu
kasiulku dziekuje a ty tylko 12 dni do terminu?!? matko kolejna ktora na dniach moze rodzic...jeju w szoku jestem ze tak to wszystko nagle szybko leci, ale w sumie tytul zobowiazuje i musi si ektoras na dniach rozpakowac, bo watek skonczymy:

aga pe przytulam raz jeszcze, kurcze nie wyobrazam sobie ze ty biedna z tymi nogami i w ciazy i jeszcze synek, dzielna jestes

basienka ale masz sliczny brzusio! jaka chudzinka
mary u mnie tez chwilowo plaza, czop chyba cos tam odchodzi (wnioskuje po naszych dyskusjach forumowych na temat wkladek) i kluje bardzo czasem, brzuch sie spina ale jak sobie pomysle, takie objawy ja mam od dawna w sumie wiec tez nie przyjmuje ich juz za znak jakis zmian wiec drinka z palemka chetnei z Toba wypije
mnie tez wczesniejszy porod przepowiadaja wszyscy, ale pamietaj MAMY RODZIC SYNCHRONICZNIE wiec jakby co daj cynk, ze 2 tyg wczesniej to sie z Zoska dostosujemy
Ps. ja autem nie jezdze, bo my mamy sportsline i neistety bardzo nisko sie w nim siedzi i mega mi nie wygodnie, i jak wysiadam to wygladam jak hipcio i nie moge sie wygramolic
KRAKOW SPOTKANIE W LIPCU- ALE CZEKACIE NA MNIE; ZEBY BYLA JASNOSC; JAK SIE JUZ TE 1600 KILOMETROW DO WAS DOCZPLAPIE)

Paulizia Antos w beatyfikacje? swieta rodzinka
matall w Krakowie tyle lat mieszkalam, czemu nie lubisz...? znajde nam jakies fajowe zaciszne miejsce, obiecuje nie na rynku w centrum zgielku fajowe zdjecia USG, siusiak ewidentny, choc ja zwykle nic nie widze na tych zdjeciach tak siusiaka widzialam
andziotku wiem ze jak brzydka pogoda to nie ma co robic z Zosia, ale moze ...owieczka?

a u nas wiem ze was wnerwie, zino rano bylo, ale teraz pieeekne slonce bez grama chmurki i ma byc 15 stopni po poludniu! mialam dzisiaj siedziec w domu i sie obijac, ale chyba jakis spacer zalicze, no bo jak to tak.....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:54   #3079
gusiagatko
Zakorzenienie

Hej

Nocka koszmarna, położyłam się o 1, mąż dołączył o 3 nad ranem to jeszcze nie spałam Na siku biegałam non stop, co się wysiusiałam, to zaraz mi się znowu chciało a dzidzia tak aktywna była, że nie szło zasnąć. Ale cóż, dzień jakoś minie

Cytat:
Wrzucam zdjęcia z usg
Świetne zdjęcia, bardzo wyraźne

Cytat:
[

Grazin za hemoglobinę

i parę za resztę wizyt

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 08:58   #3080
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

enchan śliczny brzusio ,taki zgrabniutki.A jaka laska z Ciebie fiu fiu
basieńka ślicznie i jaka zgrabniacha
matall piękne fotki Edzika,a jajka jak się patrzy,niespodzianki nie bedziesz miała co do płci.
eweska wow piękna waga chłopców,rzadkością jest aby bliźnięta rodziły sie takie duże,gratuluję.Kochana ja położyłabym sie w poniedziałek do szpitala,przez weekend nic nie zrobia .
U mnie także buro i ponuro,pada deszcz i zimno.
Piszecie o prowadzeniu auta,ja jeżdżę nadal a jak długo hmm pewnie do konca
Ale mam lenia,leżę i czytam co napisalyście,kurcze strasznie bolą mnie łydki,jakbym całą noc chodziła.Wiecie może dlaczego ?????

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:07   #3081
MoniaK
Zakorzenienie

U mnie również szaro, buro i ponuro Podobno jutro ma być już trochę cieplej i więcej słoneczko, oby
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:08   #3082
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry.
ja w łóżku. Nie pojechałam na badania, mam nadzieje, że jutro mi zrobia i że będe miała od razu wyniki, bo wieczorem wizyta/

Leżę dalej w łóżku, czuje się fatalnie - nie daje rady juz tymi moimi rękami - całą noc mnie męczyły: drętwienie, ból, piecenie. Dzisiaj rano nie bylam w stanie otworzyć z hermetycznego opakowania szynki, a już nie wspomnę o pokrojeniu jej na chlebek taki mam koszmarny ból.

Rąk nie złożę w pięść, mam strasznie zdrętwiale i obolałe. Ileż można .

A na dodatek - powiem Wam coś śmiesznego - w nocy puchną mi duże palce u stóp tylko w nocy mam takieeeeeeee balony.

Dziwne to wszystko.

daisuś
- jak Twoja mama sobie radzi z zespołem ciesni nadgarstka to ja nie wiem - powiedz jej że strasznie jej współczuję.
ja nic nie wiem o opłaceniu połoznej u mnie - muszę sie o wszystko jutro wypytać, bo to tuż tuż.

zastanawiam sie tylko czy "dopłacić" do pokoju jednoosobowego (tez nie wiem ile) czy normlanie położyć się do dwójki?! nie wiem.

anula gratuluje artykułu będzie w norweskiej prasie? pewnie nie poczytamy co ? ale super z tym hotelem przyszpitalnym czegoś takiego to tu nie ma , nie wiem czy przypadkiem jak ma się jedynke w klinice to czy mąż nie może zostać, bo normlanie jest kanapa.
a popytam - im bliżej terminu cc to ja mniej wiem .

doczytałam gdzie te artykuły jako zawodowy PRowiec jestem z Ciebie dumna .

Loleńko -Kochanie pomyśl sobie ze te kg to tylko stan przejściowy wiem, że to potrafi dobić strasznie (ja mam już prawie 90kg, ale startowałam z prawie 80 ). będziemy zrzucać Kochanie damy rade. obejrzałam Twoje fotki dostaniesz po pupce normalnie .

enchantress - pięknie .

Paulizia i za hemoglobinkę .

bassienka - chudzielec z ciebie, bardzo aldne .

Xanthi - o ile dobrze kojarzę to mnie również też cos takiego wyskoczyło - na wewnętrznej stronie ud. czytałam w mojej książce ciążowej, że coś takiego może się pojawiać, byłam u dermatologa i mój gin widziała - wszystko OK. po dłuuuugim czasie zaczęło się to zmniejszać. i prawnie znikneło. nie pamiętam jak to nazwali, ale własnie wygląda jak krostka, ale ja mialam większe niż 1mm.

poziomko właśnie bardzo mnie to dziwi że innych dziwi ze prowadzę jeszcze samochód.... nie kumam. i jeszcze jak mówię nie, nie boję się to są w szoku. a teraz jeszcze jak kupiliśmy nowy samochód to chyba mnie kamieniami obrzucą .

matall supr fotki stopa i kciukol super , ja też czekam na kilka osób przede mną .

atiz za dzisiaj.

eweska - żeby problemy tel się rozwiązały szybko.
ja tez uważam, że bez sensu kłaść się w pt do szpitala - przecież przez weekend nie zrobią Ci żadnych badań, a chyba te 3 dni chlopaki posiedzą jeszcze spokojnie.
od pn wzieliby Cie w obroty . ciekawa jestem strasznie na kiedy Ci cc wyznaczy.

Grazin za hemoglobinkę. na mnie malutkie robią się niektóre bluzki ciążowe, które były ogromne jak je kupowałam też w 4 czy 5 miesiącu ciąży .

agnieszko_pe podziwiam Cię i :kciuki; żebyś szybko doszła do siebie .

kasia1361 .

andziotku - ja też nie mam pojęcia co na obiad .

w ddtvn mowią o speed dating u mnie w mieście

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:09   #3083
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
jestem wykonczona
3/4 nocki nieprzespanej
wszystko mnie boli
mdli mnie
goraco mi
nogi mnie rwa
biodra mnie bola
w nocy mnie obudzily skurcze co 20 minut
tesciowa mowi, ze to chyba koncowka
oby miala racje
ale dopiero wieczorem, bo kurcze męża nie ma
w Poznaniu jest i czeka biedny na telefon heh

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

niedlugo niedlugo
Cytat:
heloł

brrr....

dobra idę

paaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-04-14, 09:13   #3084
zosiaaa
Zadomowienie

enchan nie wiem gdzie ty tam widzisz że jestes gruba ja widzę szczupła dziewczynę z ładnym brzuszkiem ciążowym

basienka jesteś szczuplaczek że hej a twoja córcia to chyba odziedziczyła uśmiech po tobie wogule jest do Ciebie podobna

atiz za wizytę

kasia1361 za wizytę, tez jadę na 15 tyle że ja nie wiem o której wejdę , bo moja gin poprostu przyjmuje od 15 tak więc też poproszę kciuki

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:14   #3085
moniqac
Zadomowienie

ja sie pisze na spotkanie lipcowe w Krakowie anula - pamietajcie o mnie .

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

zosiaaa .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:20   #3086
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Widzę, że wszystkie dalej w komplecie
U mnie w nocy 2 razy siku i jedna tabletka Rennie zjedzona

Od nocy leje i zimno - tylko 5 stopni. Do pracy się jakoś dowlekłam i rozgrzewam się herbatką cytrynowo-miętową.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
ja w łóżku. Nie pojechałam na badania, mam nadzieje, że jutro mi zrobia i że będe miała od razu wyniki, bo wieczorem wizyta/

Leżę dalej w łóżku, czuje się fatalnie - nie daje rady juz tymi moimi rękami - całą noc mnie męczyły: drętwienie, ból, piecenie. Dzisiaj rano nie bylam w stanie otworzyć z hermetycznego opakowania szynki, a już nie wspomnę o pokrojeniu jej na chlebek taki mam koszmarny ból.

A na dodatek - powiem Wam coś śmiesznego - w nocy puchną mi duże palce u stóp tylko w nocy mam takieeeeeeee balony.

Dziwne to wszystko.
Witaj w klubie. Mam dokładnie to samo Rano potrzebuję kilku minut, by rozruszać dłonie. Koszmarnie mi cierpną, szczególnie lewa. Nie wiem, jak to będzie, jak się Pepe urodzi, bo czytałam, że ta przypadłość mija 2-3 tygodnie po porodzie.

Pociesz się, że moje nogi są cały czas spuchnięte. Dzisiaj TŻ ubierał i wiązał mi buty, bo za zimno i mokro na balerinki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:20   #3087
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Witam z rana
Emilka już dzisiaj w przedszkolu, wiec mam wiecej czasu Wybieram sie do fryzjera, tylko że nie umówiłam sie wcześniej i nie wiem, czy uda mi sie dzisiaj dostać

Nocka spokojnie przespana, wstałam na siku dopiero o 5.50, ale juz nie zasnełam, bo Miśka też sie obudziła i przygotowywałyśmy sie do przedszkola

jeszcze raz dziekuje za komplementy Ale chudzinka to wcale nie jestem, bo juz ponad 70 kg wazę. Chociaż nie powiem, w tej ciaży bardziej sie sobie podobam niz w poprzedniej Wtedy wiecej przytyłam

matallewar śliczne zdjecie szkoda, ze ja nie mam takiego

aga_pe biedulko, namęczysz sie z tymi nogami

24kasia dziękuję no ale niestety córa, to tylko kolor oczu i płeć ma po mnie Poza tym to wykapany tatuś

Weredka moja córa też niedawno była chora i już po 2 tygodniach z nia w domu myślałam, ze dostane szału Ale jakos wytrzymałam

atiz, kasia1361, zosiaa za wizyty

grazin za dobry wynik morfologii

Piszecie, ze u Was tak zimno i deszczowo, wiec zapraszam na Podlasie U mnie dzisiaj słoneczko świeci od rana

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:23   #3088
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Odnośnie obiadu to ja dzisiaj robię takie szybkie kotleciki z piersi kurczaka z młodymi ziemniaczkami i surówką
Wczoraj był makaron z tuńczykiem.

Jak chcecie przepisy, to służę
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:23   #3089
Zytus
Rozeznanie

Oj widze ze nie tylko ja taka nie wyspana dzisiaj.
niby wstalam tylko raz na sik tak po 3, ale pozniej zasnąc nie moglam.Wiercilam sie i wiercilam chyba z 1,5 godziny, juz nawet myslalam zeby wstac i zajrzec na na forum, ale jakos udalo mi sie zasnąc
No ale z rana pobudka po panowie do pieca przyjechali, niby tż wstal do nich ale ja sie obudzilam i juz lipa ze spania!!
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:25   #3090
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

a u nas wiem ze was wnerwie, zino rano bylo, ale teraz pieeekne slonce bez grama chmurki i ma byc 15 stopni po poludniu! mialam dzisiaj siedziec w domu i sie obijac, ale chyba jakis spacer zalicze, no bo jak to tak.....
do czego to doszło, żeby w Norwegii było cieplej niż w Polsce !

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Hej

Nocka koszmarna, położyłam się o 1, mąż dołączył o 3 nad ranem to jeszcze nie spałam Na siku biegałam non stop, co się wysiusiałam, to zaraz mi się znowu chciało a dzidzia tak aktywna była, że nie szło zasnąć. Ale cóż, dzień jakoś minie

biedna .. współczuję Wam , że tak spać nie możecie
Ja to ostatnio śpię jak zabita

Cytat:
enchan śliczny brzusio ,taki zgrabniutki.A jaka laska z Ciebie fiu fiu

Ale mam lenia,leżę i czytam co napisalyście,kurcze strasznie bolą mnie łydki,jakbym całą noc chodziła.Wiecie może dlaczego ?????
dziękuję
a te łydki to ja nie mam pojęcia od czego .. ale też tak czasem mam

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Dziwne to wszystko.
kurczę, Wy to się namęczycie nie wiem jak pocieszyć .. ?
już niewiele zostało do końca .. a te cierpienia przybliżają Nas z każdym dniem do Maluszków ..

a co do spuchniętych paluszków u stóp to podobno często dopada dziewczyny przy końcówce, mi koleżanki opowiadały, że miały takie 'serdelki' hehe .. TO MINIE

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry
jestem wykonczona
3/4 nocki nieprzespanej
wszystko mnie boli
mdli mnie
goraco mi
nogi mnie rwa
biodra mnie bola
w nocy mnie obudzily skurcze co 20 minut
tesciowa mowi, ze to chyba koncowka
oby miala racje
ale dopiero wieczorem, bo kurcze męża nie ma
w Poznaniu jest i czeka biedny na telefon heh

niedlugo niedlugo
następna niewyspana Ty to się chyba najbardziej wymęczysz tym czekaniem i te ciągłe skurcze ... może faktycznie to już końcóweczka .. OBY

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
enchan nie wiem gdzie ty tam widzisz że jestes gruba ja widzę szczupła dziewczynę z ładnym brzuszkiem ciążowym

tez jadę na 15 tyle że ja nie wiem o której wejdę , bo moja gin poprostu przyjmuje od 15 tak więc też poproszę kciuki
nie widzisz grubej, bo ja grube to mam nogi i biodra i tyłek
czasem mi się wydaje , że w biodrach przytyłam właśnie więcej niż w brzuchu

za wizytki !!!!!

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-14 o 09:27
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości