|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
co za dzien, mdlosci, niestrawnosci, kibelkowanie co posilek, normalnie makabra
![]() ![]()
#3092 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() iesz - ja mam CALY DZIEŃ już od 4 tyg tak bolące i cierpnące dłonie... nie daje już rady. a stopy mam tak od góry napuchnięte, a te palce to tylko w nocy - śmieszne. przeraziłaś mnie tą informacją ze 2 - 3 tyg po ... bo ja nie jestem w stanie nic zrobić - nie wiem jak będe małego karmiła czy ubierała - nie mam czucia, wszystko mi leci z rąk, będe sie bała że i jego mogłabym upuścić.... nieeeeeeeeeeee nie zgadzam się. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Bassienka ale z Ciebie laska, i Ty za 2 tyg. bedziesz rodzić...wow taki malutki brzuszek. Pięknie wyglądasz! Matallewar ale wyraźnie widać, super pamiątka dla synka. My takich zdjęć z USG nie dostajemy ![]() Kasia jeszcze tylko 12 dni, to już w każdej chwili może Cię zebrać. Mnie zostało równe 5 tyg. Ale się dziśnie wyspałam. Dostałam jakiegoś uczulenia na brzuchu, swędzi strasznie, łykam od wczoraj calcium 2tabl x 3, i smaruje brzuch sudocremem, troche pomaga. Ale dziś 3 godz. w nocy nie spałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam na obiad cycki z kurczaka po chinsku z ryzem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | ||||||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż mój lekarz jest za tym aby chłopcy jeszcze troszkę posiedzieli w brzuchu, aby się nie pchali już na świat i go te skurcze zaniepokoiły, w sumie ja ich nie czuję, nawet specjalnie wtedy mi brzuch nie stwardniał, a twardnieje mi od czasu do czasu, cały czas łykam magnez. Lekarz wie dlaczego nie chce sie jeszcze położyć, mówiłam mu że ze względu na syna, niech skończy szkołę jutro ma jeszcze sprawdzian z historii i jak ja go nie dopilnuję to będzie klapa. Głupio mi juz się wymigiwać przed tym szpitalem, no ale do poniedziałku mam nadzieje, że się nic nie wydarzy, choć teraz to już wszystko możliwe. W razie czego mam sie i tak kontaktować z lekarzem, jakby zaczęło się coś dziać mam do niego dzwonić również. Wczoraj mnie nie badał bo mówił że nie chce robic tego za często aby się nam na koniec jakaś infekcja nie władowała, badał mnie w czwartek więc nie wiem czy rozwarcie się powiększyło :P Ale obiecałam sobie że będę dużo leżeć nie będę się przemęczać to może do poniedziałku wytrzymam :P Jedynie małe codzienne sprzątanko i koniec. Sorry za przydługiego posta :P Nie wiem czy będzie Wam się chciało go czytać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zadomowienie
|
Kwiatecek ... agus ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Też bym się z chęcią spotkala z Wami ![]() Cytat:
Grazin, Zosia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zadomowienie
|
eweska - przeczytałam
![]() kurcze - skoro masz te skurcze to sama byłabym w kropce co robić, mimo wszystko czekałabym. do szpitala masz ile? 10 min autem? chyba nawet nie, więc gdyby nawet coś to spokojnie dojedziesz. co do spotkania - to ja jestem za ![]() ![]() ja dalej w łóżku - masakra. moje rece - płakać mi się chce. ale wstane zaraz - chocby po to zeby kawy sie napic. moze grysik sobie zrobie skoro szynki nie pokroje ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-14 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
klateria, moniak, kasia 24 dzieki
![]() Cytat:
mowili o paracetamolu, ale niechce brac, poczekam do wieczora. pytalam chirurga o usztywnienie i mowil ze jesli nie bede chodzic to nie potrzeba ![]() mam skierowanie do poradni chirurgicznej, kazal mi isc chyba we wt, ale moze jutro bym sie przeszla, bo rok temu jak zlamalam palec tez w szpitalu mi go nie usztywnili, dopiero w poradni chirurgicznej. wcz jak wstalam wieczorem cos mi sie wstawilo jakby pod tym kolanem, boli ciut mniej, ale przeskakuje ciagle, bleee. stope mam olbrzymia, spuchnieta, zdretwiala i nie moge totalnie nia ruszac. ![]() ![]() oczywiscie zostalam uswiadomiona jakie mam szczescie w nieszczesciu ze to strzalkowa, bo jakby bylo kolano to od razu cc i operacja na kolano oooo normalnie wyspanie sie juz teraz graniczy z cudem -zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zgadzam sie z toba odnosnie eweski, tez bym poszla jak najpozniej jak wszystko ok. dzieki ![]() Cytat:
![]() uu to faktycznie dlugoo. no to trzymam kciuki zeby jednak sie udalo dzisiaj ![]() lolka ty mi zawsze radzisz co i jak w sprawie studiow. wczoraj dzwonilam do naszej starosciny z roku, zeby mnie usprawiedliwila bo teraz mam full zaliczen, mialam miec egzama w niedziele, tak sie dogadalam z mega fajnym profesorem,(bo reszta roku ma 15 maja, i wolalam pisac teraz bo to moj termin byl) myslisz ze pojda mi na reke jak powie co sie stalo???? Cytat:
![]() ![]() a mnie tak zgaga pali od wcz ze szok! nawet nie wiem ile mozna tego renni brac dziennie, ale bleeeeeeeee juz nie moge Cytat:
![]() ![]() ja mam np tak, ze procz puchniecia, to prawa noga w miejscu uda mi jakby dretwiala, nie mialam czucia w niej, tak jakby mi ktos znieczulenie wstrzyknal- bardzo glupie uczcuie, ale podejrzewam ze to wlasnie na cos maly naciska Cytat:
Cytat:
a moj tz mial polewe ze mnie ze zdarzylam isc do fryzjera, zrobic poznokietki, i nawet sie wcz wymalowalam!!!!! pierwszy raz od ho ho ho no jak sie lamac to z klasa ![]() mam stresa, myslicie ze przez te nogi moge miec wczesniej termin cc niz ten tydzien przed terminem z OM ????????????? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |||||||
Wtajemniczenie
|
atiz
![]() ![]() Ollliwka wcześnie jak na mnie co? ![]() ![]() ![]() ![]() pytalam o pediatrię u mnie w przychodni na szczescie jest, moge ją zglosic a mam pare kroczkow tam ![]() ![]() ![]() ![]() a rozwarcia nie mam, szyjka trzyma ![]() ![]() Grazin ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny wiem ze juz padlo nieraz to pytanie na forum, ale sprobuje - nie krzyczcie! ![]() ile przysluguje wolnego tacie z okazji urodzenia dziecka? i czy to sie liczy od momentu porodu czy od wyjscia ze szpitala? moj Tż mowi o 3 dniach- kurde malo mi sie wydaje ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-14 o 09:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Mazianeczko81 a jak tam u Ciebie?
jutro 15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
Zosia ja przyjeżdzam na 15 i od razu wchodze do gabinetu,raz się tylko zdarzyło że ktoś był przede mną.Wcinam gruszkę ale jakaś bez smaku jest blee.
Kwiatecek,Aguś bidulki,oby poród trwał krótko i bezboleśnie. A moja mała o 3 w nocy mnie obudziła,tak się rozpychała że szok. Teraz jest to samo,oj mało miejsca ma chyba bo takie kopniaki to już rzadko serwuje. O matko ale mnie naszła ochota na świeżą brzoskwinię,ciekawe gdzie ja teraz takie kupie? Aga_pe ja również trzymam kciuki za twoją wizyte i obyś od razu weszła do gabinetu,przecież nie możesz tam kwitnąć ze złamaniami. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Wiecie im bliżej rozwiązania tym bardziej mam schizy co do zdrowia małej. Wszystkie badania (prenatalne) i wizyty świadczą o tym że dziecko jest zdrowe jak ryba. Ale tyle tych chorych dzieciaczków sie rodzi. Moja koleżanka w lutym urodziła córę,badania itd dowodziły ze mała jest zdrowa. Po porodzie 10 pkt i wszystko ok.Jakiś miesiąc temu okazało się,że ma coś z serduszkiem i epilepsje.Leżą obie w szpitalu w Katowicach -ligocie. Podobno lekarze podczas kolejnych badań znajdują co chwilę jakieś dodatkowe schorzenia, Pewnie jetem durna bo za dużo biore do siebie,ehh ale jakoś się martwie
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-04-14 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Wspólczuję ci bólu tych rąk ![]() Wrzucam fotę z wczoraj jak wracaliśmy z synkiem od lekarza, oczywiście z kom bo aparatu nie brałam,a może to już ostania fota brzucha, oby jeszcze nie do poniedziałku musi jeszcze być ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
dzieki Kasiu
ale jak tak dalej pojdzie to na porod niewiele sil zostanie mowie do tesciowej, ze sobie Redbulla wypije ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ja widze jedna dziewczynke w brzuszku ![]() drugi chlopaczek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
heh, ale argument
![]() A teraz wynika że będę tak mieć w październiku. Rośnie, rośnie ![]() Ostatnio często do was zaglądam. Wpadam z ciekawości czy już się coś u którejś rozkręciło. Aguś u ciebie mam wrażenie że rodzisz już 2tygodnie.Wszelkie opisy wskazują że coś się dzieje i niewiele brakuje by "ruszyła lawina"a jednak nadal w dwupaku. Niestety nie jestem na bieżąco czy nadal jesteś za porodem przed czasem, wybacz.Ale jeśli tak to może troszkę schodów, spacer,tudzież sex pomógł by bobaskowi? jeśli jest na wylocie to przyniesie to efekt, a jak nie to choćbyś na głowie stanęła a jemu siedzi się tam jeszcze zbyt dobrze to go nie wygonisz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jeszcze coś takiego jak urlop okolicznosciowy z okazji urodzenia sie dziecka w wymiarze 2 dni (z tego co ja wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Co ja w nocy się namęczyłam!!! ![]() ![]() A wczoraj się chyba lekko przemęczyłam - wysprzątałam cały pokój, prałam, prasowałam, myłam podłogi i wyczesałam dywan, zawartość szafek wywaliłam i co zbędne to poszło na strych a Miśkowe ciuszki już mam przygotowane do prania. W zasadzie mam wszystkie na rozmiar 62... Musze dokupić 56???? ![]() Wieczorem wzięłam kąpiel z solą i olejkami - wymoczyłam się i myślałam że eleganco usne a tu doopa!!! Miśko dziś jakiś leniwy - nic się praktycznie nie rusza... Agnieszko ale narobiłaś z nogami!! Trzymaj się bidulko!!! Ewesko ![]() ![]() Moria ja wczoraj robiłam remont stóp ![]() ![]() Mam piersi ![]()
![]() |
#3109 |
Moderatoreska
|
![]() Ostatnio to nawet i mój syn zmienił zdanie i mówił że siostra też by mu sie przydała i chcialby żeby tam jedna dziewczynka była, a caly czas chciał braci to mu się z miesiąc temu odwidziało już ![]() Aliczko ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-14 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te ręce - to zapewne musi być nacisk na cos, tym bardziej, że ja mam zniszcziony kark po wypadku samochodowym. masakra. dzięki skarbie. w dzień o tyle lepiej że je rozruszam, ból jest mniejszy, sprawnośc większa, ale musze się pilnowac, bo rzeczy lecą mi z rąk - bo niestety nie mam czucia w nich cały dzień. masakra. Cytat:
dokładnie - rzut beretem, więc zaciskaj nogi do pn - rano bys się już zgłaszała? będziesz miała jak się z nami kontaktować? przynajmniej będziesz miała troszkę spokojniejszą głowę o syna jak pójdziesz w pn. a fotki - kurde.... naprawdę wyglądasz świetnie ![]() ![]() oki... bateria we lapku siada... motywacja żeby wstać.... zajrzę potem, muszę zakupy zrobic jakieś - czyli wyjść z domu.... ych. miłego dnia. bedziemy razem z obą przeć Kochana. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-14 o 10:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec juz porod przed czasem nie bedzie tylko o czasie ![]() a czy donosze do terminu to bardzo watpliwe jest chociaz moze jakis cud nastapic i naprawde mala nie bedzie chciala wyjsc a schody, spacer, sex, och kochana wszystko zaliczone ![]() mowilam dzisiaj mezowi, ze jak wroci z poznania to do konca weendu ma sie psychicznie i fizycznie nastawic, beda zakupy, jezdzenie po dziurach, spacery, no i te przyjemniejsze rzeczy tez ![]() sam zreszta tak mowi, bo stwierdzil, ze sie wykoncze ![]() takze, nie dosc, ze jestem chodzaca bomba zegarowa, ktora czopa juz nie ma, skurczy ma milion piecset dwa dziewiecset, dziecko mi sie slabo rusza, wszystko wskazuje na to, ze moge urodzic chocby dzis ![]() Cytat:
![]() ![]() moniaq ooooooooooooooo, cudny pomysl ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co chwilę się coś słyszy , wszędzie jakieś choróbska .. W dodatku dwie moje koleżanki , które urodziły w ciągu ost. dwóch miesięcy urodziły Maluszki z zapaleniem płuc.. niby 10-14 dni antybiotyku i było po sprawie , ale kurde.. ![]() agus, a czy jak się nie ma czopa to można nadal współżyć ? bo ten czop to chyba miał za zadanie chronić przed infekcjami, itd ale w sumie sama nie wiem
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-14 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czuje sie z reguly dobrze, chyba za bardzo sie oszczadzam i dlatego ![]() Cytat:
![]() a wiesz ze mnie tez skora na brzuchu swedzi? tylko ze w miejscu rozstepow ![]() jeszcze 5tyg i bedzie po wszystkim albo dopiero sie zacznie ![]() Cytat:
![]() super wygladasz powaznie!!! to prawda, ze syn dodaje mamie urody, a tobie z podwojna silą ![]() Cytat:
![]() kurde ja sie czuje dobrze, ale moge sie meczyc przy porodzie dosc dlugo, a tobie wyskoczy szybko, zobaczysz ![]() ![]() ide na zakupy, mam ochote na loda ![]() prosze powiedzcie, ze nie powinnam
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OJ ja juz kiedyś pisałam ,że miałam sen i urodziłaś dziewczynkę,no nie ja jedna z resztą,oby tak bylo. A brzuszek wielgachny i śliczny ![]()
![]() |
#3115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3116 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe
![]() ![]() agnieszka_pe, kasia łódzka, eweska, enchant, anula, gugasiatko, Zdjęcia faktycznie są dobrej jakości - ale już pisałam, że gość ma najlepszy sprzęt w Warszawie, jak nie Polsce ![]() Poza tym jest pasjonatem ![]() eweska Ja uważam, że lepiej w pon. W weekend i tak nie robią badań... A jakby coś się działo to przyjmą i w sobotę. Grazin ![]() andziot Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś ![]() ![]() katarzynka00 Jak tak dalej pójdzie, to wykończymy tą część wątku bez rozpakowanych mamusiek ![]() 7 dni i 2000 postów - co to dla nas ![]() enchant Mi non stop mówią, że przytyłam, urosłam itp. Olewam. anula Nie wiem w sumie czemu Krk nie lubię... Byłam wiele razy i jakoś po prostu nie przypadł mi do gustu. Dla pocieszenia - Warszawy też nie lubię ![]() kruczaa No tylko ja byłam prywatnie. Prawie 200zł usg i badanie... ![]() ![]() Ogólnie sporo kasy, ale uważam, że warto ![]() agnieszka_pe Jak Ci nie pójdą na uczelni na rękę, to ![]() Przecież to oczywiste, że teraz nie dasz rady iść na egzamin ![]() kasia łódzka Nam wczoraj położna środowiskowa mówiła coś o dwóch tygodniach. Ale ja nie wiem i nie ma to dla mnie większego znaczenia, bo tż ma umowę zlecenie i nie ma czegoś takiego jak urlop ![]() Umówiliśmy się, że przez pierwszy tydzień będzie pracował z domu w miarę możliwości. kasia1361 Nie stresuj się na zapas, bo maluszka też stresujesz wtedy ![]() ![]() A w ogóle to ja głosuję, żeby agus87 była pierwsza - ona już bardzo chce, a widzę, że pozostałym z nas się nie spieszy do bycia pierwszą ![]() agus87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sperma wspomaga dojrzewanie szyjki, poza tym, w SR i w moich madrych ksiazkach zalecaja by tak sobie wspomagac w koncowce ![]() zreszta mi gin nie zakazal wspolzycia w calej ciazy, wiec problemu nie widze ![]() Cytat:
ledwo stekne a Oleńska wysoczy jak z procy ![]() lodow nie mam bo jestem przeziebiona ale wpadaj na sernik z budyniem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.