Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 09:58   #1111
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ale chyba można wpisać takie zdrobniałe? Tak jak Bartek Ania Kasia, to wszystko zdrobniałe imiona a jednak istnieją
czytałam już wielokrotnie, że imion nie mozna w USC rejestrować w formie zdrobniałej o ile jest pełna. Tolek - fajnie dal chłopca, ale dorosły facet? no właśnie to jakby Anna zawsze przedstawiała sie Ania

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że mamy komunię w tym roku i trzeba prezent kupić Dla chłopca. Pomyślałam o aparacie fotograficznym co myslicie?
a może mp4? dzieciaki to lubią

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale focha mam- nikt za mna nie tęsknił
co Ty? wiesz ile dziewczyn tu o Ciebie pytało? poczytaj

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam

ja byłam w lidli przed pracą bo mam po drodze kupiłam sobie te pasy ciazowe sa po 2 w opakowaniu mam nadzieje ze sie przydaja. tak sobie mysle jak je sie nosi byly tez jakies bluzki ciazowe ale nie kupowałam no a dla dzieciaczków te reczniki z kapturem to różowe albo niebieskie wiec tez nie kupiłam
hmmmmm może i ja się wybiorę

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:59   #1112
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja już w ciuchu nakupiłam tyle ubranek, że aż mi trochę wstyd ale na razie robię przerwę, pocieszam się tylko tym, że bardzo mało zapłaciłam, a mam pełno słodkich ciuszków. Mam listę co mniej więcej i ile trzeba i według listy kupuję, to chyba żeby mieć mniejsze poczucie winy Nawet tż powiedział, że na razie dla dziecka wystarczy i mam sobie coś kupić. No to przed chwilą zamówiłam rogala na allegro
Ja nigdy tyle zakupów nie robiłam, ta ciąża jednak zmienia człowieka
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:59   #1113
Sharifa
Rozeznanie

Jeszcze a propos chrztu/komunii - przypomnialo mi sie, ze widzialam na allegro bardzo fajny pomysl na prezent: http://allegro.pl/niepowtarzalny-oso...553701096.html tylko u tej babki strasznie dlugo sie czeka i najlepiej zapytac najpierw czy sie wyrobi.
Stary 2011-04-14, 10:01   #1114
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
600zł to przesada na komunię, sama miałam w 2010 komunie chrześniaka i bratanicy , dla chrześniaka dałam nie wiele więcej w prezencie, a dla bratanicy prezent za 250zł taki jaki chciały i jedyny jaki uzywa! Troszkę umiaru, przez to ludzie myślą że trzeba teraz "dawać więcej", na ślubie tyle w kopercie nie dostawałam było i po 200zł a komunia to rzecz symboliczna i duchowa a nie okazja do wydawania takiej kasy
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
to by się zgadzało - wczoraj oglądałam film sensacyjny i dzidziuś kopał aż było czuc pod ręką

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja się właśnie zastanawiam gdzie jechać dziś na zakupy - do biedronki czy lidla ... no ale może podjade do lidla jednak pas ciazowy mam i nie używam, więc nie będ ekupować ale może coś innego mnie zachwyci

dziewczyny ślązaczki moje kochane, jak tak będzie jutro lało jak dziś to też się spotykamy obok rossmana? czy gdzieś pod zadaszeniem?
Mnie też kusi Lidl dzisiaj

To może awaryjnie umówimy się koło empiku w Focusie?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:12   #1115
acelinka
Zakorzenienie

natka ale tam będzie dużo ludzi, to możemy się nie poznać, chyba że wszystkie ściągną kurtki płaszcze i tobołki do przodu
to dogadajcie się jakoś i ustalcie jedną wersje, a ja uciekam po mame i do Lidla, a potem do pracy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:13   #1116
minio1984
Zadomowienie

Hej Mamusie
Jak samopoczucie? Bo u mnie kiepskie. Byłam na badaniach i na tym obciążeniu glukozy, (okazało się że muszę w aptece kupić sama tą glukozę), i z cytryną nie jest złe, da się wypić, ale strasznie mnie muliło po tym napoju i nudziło przez t ą godzinę. Ledwo doszłam do domu, przyszli jacyś panowie ze spółdzielni wymieniać wodomierze, przed chwilą poszli i dopiero teraz mogłam zjeść śniadanko, wreszcie. Idę do fryzjera dziś a pogoda beznadziejna,leje deszcz, no ale może przestanie do 17.

Co do prezentów to mieliśmy w styczniu chrzciny, mąż był chrzestnym, najpierw myśleliśmy o jakimś prezencie, ale rodzice chcieli tylko pieniądze i daliśmy 500 zł, jak dla mnie dużo, ale się wcześniej dowiadywaliśmy i tak u nas dają, zresztą jak chcieliśmy dać mniej to teściowa powiedziała, że mniej nie wypada i jak nie mamy kasy to ona dołoży ze swoich, ale nie chcieliśmy żeby jeszcze nam dokładała.
Archinta. Ja mam w rodzinie wujka Telesfora i też mówimy do niego Tolek, i jak w YCD usłyszałam Tolek to pomyślałam że chłopak ma tak na imię, a nie ksywa od nazwiska I

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:15   #1117
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =))) wczoraj byłam u teściów i teściowa zaczęła Mi gadać i mieć pretensje że będę chciała znieczulenie =/// Ona już wszystko zaplanowała i jak ktoś powie coś innego to zabija wzrokiem. Dzisiaj zadzwoniła do Mojego narzeczonego i zaczęła na Niego wrzeszczeć przez telefon że nie przyjechał, bo ma dzisiaj urodziny. Na nic się nie zdały tłumaczenia że rano wrócił z pracy. A póżniej zadzwoniła do Mnie i zaczeła Mnie ochrzaniać =/// masakra z tą kobietą =/// Wy już w większości wiecie jaka płeć, a Ja nie wiem =((( na następnej wizycie się może dowiem jakie są podejrzenia =)))
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 10:18   #1118
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Na wstępie chciałam się przywitać
Jstem z Wrocławia i wczoraj zaczęłam 20 tc, mój termin oznaczony jest na 31 sierpnia. Obserwuję Was od początku ale nie miałam odwagi nic napisać, mając na względzie, że nie często mam czas usiąść do kompa, a Wy tyle klepiecie...

Co do ostatnich tematów... Kupiłam pasy ciążowe, na allegro oczywiście http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...555412691.html - są całkiem fajnej jakości, elastyczne. Kupiłam różne kolorki i gdybyście chciały się zdecydować to zdjęcie kolorów jest dość jasne. Ja zamówiłam kilka i zdecydowanie ciemniejsze przyszły niż sobie wyobrażałam, na zdjęciu amarant to wściekły róż... ja mam właściwie bordo Także polecam.
Ruchy dziecka poczułam pierwszy raz dość wcześnie bo w 16 tygodniu, śmieję się - takie przewracanie jelit, tylko w okolicach pępka nie mam żadnej rybki, motylków itp.. szybciej pękające bańki w brzuchu

Pytanie do Was:
- jak śpicie? Bo ja od kilku dni strasznie, nie mogę się ułożyć, lędźwie zaczęły mnie strasznie boleć... Jak sobie z tym radzicie? W ciągu ostatniego tygodnia dość mocno mi brzuch wywaliło, myślę że to jest tym spowodowane, inaczej się po prostu ułożyło i zaczyna maleństwo przeszkadzać...
- myślałyście o szkole rodzenia już?
- chłopiec czy dziewczynka ? ja w dalszym ciągu nie wiem... 21-ego mam kolejne usg. póki co , maleństwo układało się tak, że nic nie można było dojrzeć. koleżanki mówią mi, że tak złośliwa może być tylko baba

Uciekam do pracy - miłego dnia
Stary 2011-04-14, 10:19   #1119
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =))) wczoraj byłam u teściów i teściowa zaczęła Mi gadać i mieć pretensje że będę chciała znieczulenie =/// Ona już wszystko zaplanowała i jak ktoś powie coś innego to zabija wzrokiem. Dzisiaj zadzwoniła do Mojego narzeczonego i zaczęła na Niego wrzeszczeć przez telefon że nie przyjechał, bo ma dzisiaj urodziny. Na nic się nie zdały tłumaczenia że rano wrócił z pracy. A póżniej zadzwoniła do Mnie i zaczeła Mnie ochrzaniać =/// masakra z tą kobietą =/// Wy już w większości wiecie jaka płeć, a Ja nie wiem =((( na następnej wizycie się może dowiem jakie są podejrzenia =)))
Nie przejmuj się teściową, to Twoje dziecko i Twój poród ona już swoją szansę miała.
Ja też jeszcze nie znam płci, mam tylko swoje przeczucia, ale czy okażą się właściwe dowiem się najwcześniej pod koniec maja, bo wtedy mam następne usg
Stary 2011-04-14, 10:21   #1120
DzastaW
Zadomowienie

madziulkaa Witam =) Ja już wiem gdzie pójdę do szkoły rodzenia, ale jeszcze muszę poczekać zanim się tam wybiorę =)))
Stary 2011-04-14, 10:24   #1121
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ja już w ciuchu nakupiłam tyle ubranek, że aż mi trochę wstyd ale na razie robię przerwę, pocieszam się tylko tym, że bardzo mało zapłaciłam, a mam pełno słodkich ciuszków. Mam listę co mniej więcej i ile trzeba i według listy kupuję, to chyba żeby mieć mniejsze poczucie winy Nawet tż powiedział, że na razie dla dziecka wystarczy i mam sobie coś kupić. No to przed chwilą zamówiłam rogala na allegro
Ja nigdy tyle zakupów nie robiłam, ta ciąża jednak zmienia człowieka
Ja tez tak mam zamiast sobie to dziecku kupuje zobaczcie jaka słodka kurteczke polarowa kupiłam wczoraj w ciuszku za grosze i sliniaczek świąteczny z reniferem nie mogłam sie opanowac i tez kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0137.jpg (67,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0140.jpg (87,3 KB, 24 załadowań)

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 10:25   #1122
AgnesD
Rozeznanie

madziulkaa witamy

ja do szkoły rodzenia chyba się nie wybiorę, wole te pieniążki przeznaczyć na dziecko , a urodzic i tak muszę a z resztą też powinnam jakoś sobie dać radę kiedyś nie było szkół i sobie kobitki rade dawały
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:26   #1123
DzastaW
Zadomowienie

Ja nie miałam przeczuć jaka płeć będzie, ale jak zobaczyłam usg na chwilkę to odrazu na myśl Mi przyszło że to chłopiec =)))
Stary 2011-04-14, 10:28   #1124
kiciulec
Zakorzenienie

Jak popiorę i poprasuje to wszystko to Wam pokażę moje zakupowe szaleństwo Ale naprawdę, aż mi wstyd, że tyle

Do szkoły rodzenia się wybieram, najbardziej mnie interesują tematy z zakresu pielęgnacji niemowlęcia. Tż wybiera się razem ze mną. Idę do szkoły przy szpitalu w którym będę rodziła
Stary 2011-04-14, 10:29   #1125
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka ale tam będzie dużo ludzi, to możemy się nie poznać, chyba że wszystkie ściągną kurtki płaszcze i tobołki do przodu
to dogadajcie się jakoś i ustalcie jedną wersje, a ja uciekam po mame i do Lidla, a potem do pracy
To fakt To może przed wejściem? (chodzi mi o to wejście od strony rynku, gdzie wchodzi się koło empiku właśnie) Tam jest zadaszenie

Cytat:
Proponuję jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać Szkoda nerwów

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Na wstępie chciałam się przywitać

Ruchy dziecka poczułam pierwszy raz dość wcześnie bo w 16 tygodniu, śmieję się - takie przewracanie jelit, tylko w okolicach pępka nie mam żadnej rybki, motylków itp.. szybciej pękające bańki w brzuchu

Pytanie do Was:
- jak śpicie? Bo ja od kilku dni strasznie, nie mogę się ułożyć, lędźwie zaczęły mnie strasznie boleć... Jak sobie z tym radzicie? W ciągu ostatniego tygodnia dość mocno mi brzuch wywaliło, myślę że to jest tym spowodowane, inaczej się po prostu ułożyło i zaczyna maleństwo przeszkadzać...
- myślałyście o szkole rodzenia już?
- chłopiec czy dziewczynka ? ja w dalszym ciągu nie wiem... 21-ego mam kolejne usg. póki co , maleństwo układało się tak, że nic nie można było dojrzeć. koleżanki mówią mi, że tak złośliwa może być tylko baba

Uciekam do pracy - miłego dnia
Witaj
Mój łobuz dopiero teraz do pępka dochodzi Ze spaniem nie mam problemów na szczęście, najwygodniejsza pozycja na lewym boku Do szkoły rodzenie się raczej nie wybieram. A co do płci to polecam listę na pierwszej stronie będziesz mieć przegląd nas wszystkich

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:32   #1126
DzastaW
Zadomowienie

Ja się obawiam zakupów dla dziecka i tego jak będzie, bo mamy malutko kasy (teraz trudno Nam Sobie poradzić, a co dopiero jak będzie trzeba wydawać więcej). Ale jakoś damy rade =) chciałabym już pokupować wszystko dla dziecka, bo to urocze jest =)))
Stary 2011-04-14, 10:36   #1127
tusia872
Zadomowienie

DzastaW nie przejmuje sie tesciowa twoj maluch i rob co uwazasz za słuszne a nie co tesciowa mowi.

madziulkaa witamy

co do spania to ja spie dobrze nie mam jeszcze brzuszka wiec moze dlatego ale dzis w nocy 3 razy na siku musiałam wstac i to mnie troche meczy
do szkoły rodzenia sie nie wybieram ide na zywioł
a co do płci to ja mam nadzieje ze sie dowiem 23 maja bo mam dopiero USG ale wszyscy mowia ze chłopak i ja chyba tez chlopaka czuje no chyba ze mi to wmowili i na USG bedzie niespodzianka -dziewczynka o ktorej wczesniej marzyłam bo teraz to mi jedno byle zdrowie i tak juz kocham tego szkraba co mi w brzuszku siedzi

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Ja się obawiam zakupów dla dziecka i tego jak będzie, bo mamy malutko kasy (teraz trudno Nam Sobie poradzić, a co dopiero jak będzie trzeba wydawać więcej). Ale jakoś damy rade =) chciałabym już pokupować wszystko dla dziecka, bo to urocze jest =)))
napewno bedzie dobrze i polecam po ciuszki do lumpka sie wybrac naprawde mozna trafic na super rzeczy za niewielka cene

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:38   #1128
AgnesD
Rozeznanie

ja narazie jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziusia ciuszki dostaniemy w spadku i podobno jest ich tyle, ze ho ho w kartonach sobie leżą także jak dostaniemy to wszystko , przejrzymy to dopiero się zabierzemy za zakupki czyli tak jakoś po majówce.

A mój wcześnieszy plan był taki, żeby juz w lipcu wszystko było- bo potem to już z górki, ale chyba nie wypali
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-04-14, 10:38   #1129
DzastaW
Zadomowienie

Napewno bym w lumpeksie kupowała, bo są tam tanie i fajne rzeczy =)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 10:45   #1130
kiciulec
Zakorzenienie

Ja właśnie w lumpku się obkupiłam. Body za 1zł spokojnie można kupić
Stary 2011-04-14, 10:47   #1131
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, poleciałam na ciuchland na nowy towar i się nie opamiętałam Było tyle pięknych sukienek bluzeczek i innych cudeczek, że nie wytrzymałam Nakupiłam tego jak szalona nawet nowe były, i buciki I dla siebie kilka topików Jedne butki, troszkę śpioszków. Normalnie szaleństwo

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:47   #1132
DzastaW
Zadomowienie

Dzisiaj Sobie uświadomiłam że jak ten czas leci. Pamiętam moment gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży, a teraz już będzie się zaczynał 16 tydzień
Stary 2011-04-14, 10:50   #1133
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
DzastaW nie przejmuj się teściową ja mam podobnie, juz na samym początku ciązy stwierdziła, że lepiej jakbym miała cesarkę bo przy naturalnym nie dam rady i że przy sn może się dziecko zdeformować przy porodzie, ale ja takich głupich tekstów nie dopuszczam do siebie.
Madziulkaa witaj
Co do spania to teraz najczęściej usypiam na lewym boku i raczej przesypiam całą noc, chyba że na siku się obudzę. Do szkoły rodzenia może bym się wybrała,ale mąż nie bardzo chce chodzić, i i koszt jest jak dla nas dość spory. Płci jeszcze nie znam, na początku bardzo nastawiałam się na dziewczynkę, ale teraz jakoś czuję że będzie chłopak, zobaczymy.
A co do ruchów to ja niestety jeszcze nic nie poczułam, już zaczynam się martwić, bo za dwa dni skończę 19 tydz a tu nic, żadnego pukania, smerania, nic

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-14, 10:50   #1134
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj Sobie uświadomiłam że jak ten czas leci. Pamiętam moment gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży, a teraz już będzie się zaczynał 16 tydzień

Czas leci nieubłaganie ja dziś sobie uświadomiłam z kolei, że jutro mi się zaczyna 20 tydzień, połowa i aż mi się łezki pojawiły, że to tak szybko leci i już niedługo będziemy wszytskie trzymac maleństwa w rączkach
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-04-14, 10:52   #1135
mucka21
Rozeznanie

ja też będę w lumpku kupować, ale tutaj nie ma żadnego fajnego, zresztą wydać kasę na bilety do miasta a nie wiadomo czy się coś kupi ciekawego. W poniedziałek jadę do mamy i tam jest mój ulubiony lumpek, nie raz utrafiłam dużo fajnych ciuchów po 1zł, a jak siostrze ciotecznej kupowaliśmy jak była w ciąży (sama chciała stamtąd i dobrze bo synek tak szybko rósł) i ciuszki dziecięce są na wagę to wychodziło po 20-50gr za ciuszka! a jakie super najbardziej lubię jak czasami pójdę i kupie bluzkę za 1zł w b.d. stanie a moja siostra wcześniej kupiła taką nową za 40zł ale ona jest z takich co się w ciuchu nie ubierają. Nie mówiąc o niektórych dobrych markowych ciuchach

jak czytam Dzasta twoje posty to jakby o mojej teściowej było najlepsze jest to że daje mi "rady" sprzeczne z radami mojej mamy, ale nie chciałabym być jak teściowa: spała z synem bo wygodniej, teściu na osobnym łóżku "a jak coś chciał to 10min i po sprawie" swojego syna 3mies chciała zostawić żeby wrócić do pracy bo w domu siedzieć nie będzie, ale teściu się nie zgodził i była jeszcze trochę w domu, i w ogóle dla niej mogło się dziecko drzeć z głodu a ona musiała najpierw trzodę obrządzić bo to było dla niej ważniejsze :szok: ja nie wiem jak mój tż się taki kochany tu uchował
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-04-14 o 10:57
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 10:54   #1136
DzastaW
Zadomowienie

AgnesD Ja wczoraj miałam na rękach tygodniową córeczkę znajomej i o mało się nie rozpłynełam z zachwytu. A jak Mój narzeczony ją wziął to powstrzymywał łzy =)))
Stary 2011-04-14, 10:56   #1137
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
AgnesD Ja wczoraj miałam na rękach tygodniową córeczkę znajomej i o mało się nie rozpłynełam z zachwytu. A jak Mój narzeczony ją wziął to powstrzymywał łzy =)))

przeczytałam i się popłakałam łeżki poleciały.

Ale mam te hormony - wczoraj szczęśliwa skakałam przez cały dzień , a dziś płaczę tak się wzruszam na wszystko
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-04-14, 10:58   #1138
minio1984
Zadomowienie

Dziewczyny zazdroszczę Wam i gratuluje ,że tyle nakupowałyście ciuszków i to tak tanio w lupkach. Ja jakoś nie umiem nic kupować, jak pojdę to stwierdzam, że nic mi się nie podoba albo jest za duże czy małe Raz poszłam z mamą i była fajna bluzka, a okazało sie że kosztuje 20 zł to jak na ciuch używany to za dużo A dla dzidzi to jak nie znam płci to jakoś nie oglądam na razie żadnych ciuszków, i ogólnie jeszcze mnie nie ciągnie.

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-14, 10:58   #1139
Caltea
Zadomowienie

Heeej!
Śliczne ubranka pokazujecie.
Przyznam się, że ja też poszalałam na All, a jak coś do mnie przyjdzie, to się pochwalę.
Ponieważ ja nie umiem grzebać w lumpkach, o czym wszyscy w rodzinie wiedzą, przed chwilką dzwoniła kuzynka, która właśnie jest w "Pewexie" i pytała czy mi coś nie wybrać dla Miśka. Ha, ciekawe co nam przywiezie?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Caltea widzę, że imię wybrane, już na 100%?? ładne imię, mam brata Michała
Powiedzmy na 99%. Miśki to fajne chłopaki, więc może tak zostanie?
Chociaż mojej córci wpadł do głowy ostatnio Anatol (ktoś tu wspomniał o tym imieniu...). Tolek, nawet fajnie, ale jakoś szału w domu nie wywołał

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja czuję ruchy najlepiej leżąc na plecach z dłonią na brzuchu
Ja tak samo, chociaż ostatnio, to nawet w ciągu dnia, chodząc i zajmując się różnymi innymi rzeczami, czuję, że synuś rozrabia.
Ale jak się położę, to mi leciutko brzuch faluje (nie tak jak w tym filmiku, bleee to było straszne. Swoje falowania odbiera się inaczej)

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że mamy komunię w tym roku i trzeba prezent kupić Dla chłopca. Pomyślałam o aparacie fotograficznym co myslicie?
Fajny prezent. Można jeszcze rolki, jakąś małą wieżę, MP4, tylko, żeby nie miał

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Bo ja się obawiam, że u mnie to trochę za wcześnie może być
Ja poczułam w Prima Aprilis, czyli pod koniec 16 tyg

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość

http://allegro.pl/motherhood-otulacz...556213280.html co myślicie o takim otulaczku zamiast zwykłego rożka? Bo podobno rożek przydaje się tylko przy wyjściu ze szpitala a taki otulaczek pomaga uspokoic maluszka czytałam w M jak mama. Przypomina mu to ponoć jak był otulony w brzuszku... hmm... a akurat chce zamówić od nich ten rogal do spania to odrazu w jednej przesyłce może kupię otulaczek tylko nie weim czy warto...
Mnie nie przekonuje. Jakoś tak ciasno otula dziecko, a ja jestem zwolenniczką, żeby jednak rączki mialy trochę swobody. Rożka można tak bardzo nie ścieśniać,to dzidziuś jak będzie chciał to sobie łapki wystawi na zewnątrz

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U mnie plumka, plumka, coraz bardziej jestem pewna że to TO.
doczekałaś się wreszcie!

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale focha mam- nikt za mna nie tęsknił
O Ty niewdzięczna, Ty!!! Lepiej sobie ponadrabiaj te zaległe strony... Już myślałam, że Cię kury rozdziobaly

Cytat:
No tak, jak śmiesz mieć swoje zdanie na temat wlasnego porodu. Nie przejmuj się, szkoda Ciebie i maluszka

Madziulkaa, witaj. Nie bój się nas i naszego pisania. Zaglądaj jak będziesz miała czas.

A co do spania, to pomimo niemałego tobołeczka, nie mam problemów z ułożeniem się. Śpię na plecach (nie powinno się, ale mi wygodnie), lub na którymś z boków. Czasem, jak wydaje mi się, że brzusio za bardzo zgnieciony, to zarzucam nogę na małża i też jest dobrze
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:00   #1140
DzastaW
Zadomowienie

Ja mam od tygodnia mega zmiany nastroju =/// każdy się śmieje że widać że w ciąży jestem i że lepiej bez kija się do Mnie nie zbliżać, najpierw muszę się podobno oswoić z człowiekiem i dopiero wtedy jest okej =))) he he
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości