|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Moniquac do szpitala marsz ! i to już !
Eweska ja też zawsze chodziłam do ginekologów facetów, ale od momentu kiedy pracuje w Centrum Medycznym i mam tu pakiet na pełną opiekę to przerzuciłam się na kobiety, jakoś ciężko by mi było rozkładać nogi przed kolesiami których rozliczam co miesiąc z pracy, wole babki
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moniqac Jak się powtórzy to jedź koniecznie a my tutaj będziemy solidnie zaciskać
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Moderatoreska
|
Agnieszka_pe dobrze wiem jak to jest dawać sobie zastrzyki w brzuch, zwlaszcza pierwszy :P Ale później już jest ok, ja dawałam sobie takie w brzuch po operacji, przeciw-zakrzepowe pewnie takie same jak ty masz w takich jednorazowych jakby pistolecikach :P Najgorzej się przełamać a potem już leci :P Ja chyba z 20 wybrałam.
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, po tych tak sie tluszczem nie odbija ![]() Cytat:
bo mam takie skurcze zaje.biste, ze az mnie wpol zgina |
||
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy będzie mógł później wziąć te 2 dni a w przyszłym roku 2 tygodnie ![]() Monia, obserwuj się i jakby co to koniecznie jedź na IP
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
JanuszAgnieszka Super wieści atiz Dobrze, że wizyta OK, a to, że szyjka długa, zamknięta i nic z Ciebie nie wypadło o niczym nie świadczy Wszystko może się zmienić w ciągu jednego dnia ![]() A i jednak będę robić ktg, ale na Inflanckiej, bo powiedzieli, że jak prowadzę u nich ciążę, to bez skierowania mi zrobią Chociażby dla mojego spokoju ![]() Więc jutro rano jadę na badania, potem na seminarium, a potem znów do przychodni grzecznie ustawić się w kolejce do ktg Przynajmniej będę mieć pewność, co to za bóle (czy faktycznie skurcze - dziś w nocy złapały mnie 3-4 takie naprawdę bolesne, jak w czasie okresu, aż mnie obudziło i zwinęło na łóżku z bólu) i czy z małym na pewno wszystko ok
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam brac 1 dziennie, wiec to jakies 3 t brania-do ccja biore . wlasnie takie w pistoleciku. wczoraj sie zapowietrzylam jak musialam sobie miejsce znalezc-graniczy z cudem bo pisze zeby nie dawac w okolice blizn etc, a ja pokryta rozstepami jestem, naciagnac skore-graniczy z cudem z wiadomych wzgledow, stresa mialam takiego ze myslalam ze padne, ale mama daje super, ma wprawe, pewnie pod koniec bede juz sama sobie aplikowac, ale to ze one sa w brzuch mnie przeraza |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
enchantresss ta Twoja nauczycielka to nie dość że mało taktowna to założę się że zazdrości Ci że tak promiennie wyglądasz
![]() ddaaiissyy dziś lepiej ale teraz plecy bolą ... jeszcze 58 dni ...
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nie chcecie z niego skorzystać?? |
|
|
|
|
#3193 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze odnoście tego urlopu ojcowskiego... Nie ma bezwzględnej konieczności wykorzystania tych przysługujących dni wolnych przez ojca dziecka... jeśli po prostu nie wykorzysta tego urlopu w pierwszym roku życia dziecka, to po prostu ten urlop mu przepada...
![]() Jeśli nasi TŻ nie skorzystają z tego urlopu w wymiarze jednego tygodnia w 2011 roku, to jak najbardziej mają do niego prawo w 2012 w wymiarze dwóch tygodni, jednakże tylko do momentu, gdy dziecko nie skończy 1 roku życia ![]() A co do dwóch dni urlopu okolicznościowego, to ustawodawca nigdzie nie nakazuje wykorzystania ich zaraz po urodzeniu dziecka. Moim zdaniem pracownik sam decyduje, kiedy te dwa wolne dni chce wykorzystać ![]() anulinka2009 tym razem Ty mnie ubiegłaś hehe Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2011-04-14 o 13:29 |
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
i wspolczuje bardzo polamanej Agnieszce Jak to przeczytalam, to myslalam, ze spoznilas sie troche z 1 kwietnia, ale to niestety prawda. A to chyba jakas plaga w ogole, bo mi kolezanka wczoraj przez telefon oswiadczyla, ze zlamala noge na nartach...Cytat:
http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/webpage/rodzaje-chust.html Kupilam ja mojej szwagierce jak sie urodzil ten pierwszy dzieciar. Ani razu jej nie uzyla, wiec mam teraz przynajmniej porzadna, CZYSTA zielona chuste do noszenia malej. Ona mowila, ze nie umie sie nia obwiazac ani nic - dodam, ze to nie jest chusta do wiazania tylko sie ja przeklada przez glowe jak torbe na jedno ramie - wyglada na to, ze nawet jej nie wyjela z kartonu. Dla mnie to nawet lepiej, bo jak pomysle o innych rzeczach, ktore od niej dostawalam, to wlos mi sie jezy na glowie. Rany jak to brzmi Cytat:
Ale mam tez w razie czego tshirty TZ do dyspozycji, wiec pewnie wezme ze dwa na wszelki wypadek, bo sa krotsze niz te koszule do karmienia, a jednak zadek zakrywaja.[QUOTE=mary poziomkowa;26352297 PS czy niektórych ludzi z Waszego otoczenia, też zadziwia fakt, że prowadzicie auto? Ja dziś po raz kolejny to usłyszałam "ty prowadzisz?!?!?!" i miałam ochotę odpowiedzieć "nieee, wsiadam do auta i tak siedzę" Ja juz nikomu nie mowie, ze prowadze, bo sie wszyscy dziwia. Jakbym byla conajmniej niepelnosprawna. Ale staram sie nie jezdzic, po wyjsciu ze szpitala jechalam dwa razy, a jak pojedziemy na majowke to TZ bedzie prowadzil. Inna sprawa ze mam ciaze z podejrzeniem przedwczesnego porodu, wiec wole porodu nie wywolac jezdzac po dziurach. Jak bedziemy na wies jechac, to wiem, ze ABS, poduszki, wypasy i wynalazki, ale jakos wole sie zrelaksowac przez tych 100 km niz sie skupiac na jezdzie. Do gineksa to sie na pewno sama zawioze dwa tygodnie przed porodem, tym bardziej, ze jak wsiadam do samochodu to mala sie przemienia w amebe - pełzaka od razu ![]() Tydzien w domu siedze, poszlabym na spacer... Moze do Rossmanna po Vanisha, o to bedzie polaczenie przyjemnego z pozytecznym
|
||
|
|
|
#3195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ..mi 55 jeszcze zostało ..
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
Agniesia_pe jejciu jaka Ty bidulka jestes
za dzisiejsze wizytki ![]() u mnie dzisaj fasolka po bretonsku! MNIAM
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
u mnie makaron z truskawkami .. już dwie porcje zjadłam
|
#3198 |
|
Wtajemniczenie
|
zaslinilam moje 13 cali
nic nie widze aaaaaaaaaa ![]() No i niech ktoras juz zacznie rodzic, bo popcorn juz kupilam i zaraz lece po Pepsi, bo od wczoraj nie moge pic nic innego
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka00 a masz fotkę jakąś
?eweska masz kurtkę w której się dopinasz ja ciągle muszę z wywalonym brzuchem latać ... nadal ślicznie wyglądacie we trójkę kasia1361 też im bliżej porodu to się bardziej boje czy Gabi oby na pewno zdrowa i czy poród gładko przejdzie dla niej ... zaczyna mnie to już dobijać, z Zosią jakoś tak dużo nie myślałam o tym , a teraz wydaje mi się że dwójka zdrowych dzieci to już jakiś cud mega BOJĘ SIĘ !!!Lolka1212 Zosia ma teraz DWIE owieczki bo dostała taki sam komplet klocków od cioci i wujka ![]() gusiagatko większość moich ginekologów w życiu to faceci byli nie wiem czemu tak, ale ja nie widzę różnicy w tym ... agnieszka_pe25 no przeżycia z twoich ostatnich paru miesięcy są naprawdę niewiarygodne, że tyle rzeczy może się wydarzyć w tak krótkim czasie.... i dlaczego akurat wszystko u CIebie ???? ale wszystko dobrze się kończy więc teraz też się uda !!!! monika21121984 ddaaiissyy aqua aerobik ?????? cudowny pomysł ![]() drugą ciąże można zupełnie inaczej odczuwać niż pierwszą, niekoniecznie musisz czuć aż takie mdłości .... ja miałam dużo mniejsze niż z Zosią... Renessme1985 a ilość tego urlopu nie zależy od roku w którym się dziecko urodziło ??? bo skoro rodzimy w 2011 to może jeszcze tylko tydzień mamy, nawet w 2012 ... moniqac nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, nie boli cię nic ??? skurczy nie ma ??? JanuszAgnieszka ![]() atiz no na drzwiach dyrekcyjnej pisze że przyjęcia przejął Brochów, więc i tak już tam dużo jest pacjentek, poza tym jak mają tak pracować od poniedziałku to przecież ktoś tam musi leżeć na oddziale, żeby było co robić więc myślę że jakoś to będzie, ale się dowiem doczytałam idę na obiad ![]() makaron w sosie pieczarkowo-serowym by my mężul
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac jesteś, czy czekasz na rozwój sytuacji?!
Ojeju.. ale się podziało, ale to na pewno nic groźnego.. chociaż nerwa rozumiem.. Daj znać co z Tobą Renessme widocznie wszystko tak okej, że lekarz nie widział konieczności częstszych wizyt.. myślę, że wie co robi! Chociaż przyznam, że mi też się wydawało, że przy końcówce to wizyty będą wcześniej.. ja dopiero 33 tydzień, ale częstotliwość u ginka ta sama - co trzy tygodnie! Aga_Pe dzielny twój mąż jest.. dla niego za zastrzyki!Ja wiem, że mój to pewnie zastrzyków by się nie podjął, bo on boi sie takich rzeczy i zawsze mówi, że ma stracha, że coś "zepsuje".. ostatnio jak mnie buty obtarły to poprosiłam go, żeby mi plaster na stopce nakleił, bo mi ciężko dosięgnąć, to głupi plaster lepił chyba przez 10 minut ![]() Zdrowiej kochana Ddaaiissy na święta do domku bez męża jedziesz? Chyba, że dojeżdza później do Ciebie.. Ja lubię święta, bo u mnie zawsze bardzo rodzinnie jest, a skoro nie mam ich na co dzień, to tym bardziej święta mają swoją moc Tylko najgorsze jest to gonienie - między moim domem, a domem męża wrrr
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-04-14 o 14:14 |
|
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam truskawy i wcinam ![]() ...a u mnie dzisiaj naleśniory z mięchem ale to dopiero jak Małż wróci z pracy, a póki co idę sobie frytki zrobić... (w piekarniku oczywiście, żeby nie było, że tuczące |
|
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli w 2011 to 1 tydzień, a jeśli w 2012 to 2 tygodnie ![]() p.s. ja też się w żadnej kurtce nie dopinam i paraduje z brzucholem na wierzchu
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
A ja zrobię dziś na deser trochę zmieniony galaretkowy sernik od Grazin z tym że oprócz galaretki zmiksuję z serkami Danio malin 0,5 kg. Rano mąż zapomniał kupić galaretek ale teraz poszedł więc może na 17 tą zacznę wcinać. Mniam.
Dziś w Lidlu staniki do karmienia 2 szt za 29,99 widział już je ktoś na żywo???? Bo ja dopiero jutro jadę
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-14 o 14:14 |
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam uprzejmie poinformować, że ten mój kaszel charczący i ból w klacie, to zapalenie oskrzeli Mam leżeć i pić syrop wykrztuśny, czyli fitness znowu odpada, spacery też. ![]() Anula, rodzenie synchroniczne Tylko u Ciebie już coś się rusza, a u mnie nic. No nie licząc częstych bóli okresowych ![]() Agnieszko_pe, ogromnie Ci współczuję. Strasznie pechowo to się ułożyło Zastrzyków się nie obawiaj nic a nic. A ta igła to chyba niezbyt długa tam jest. Taka tam ampułkostrzykaweczka Szybko nam się regeneruj Ddaaiissyy, no właśnie zastanawiam się, czy nie przyrośniemy do kompów ![]() Co do uwag o prowadzeniu, to nie wiem, czy ja przewrażliwiona teraz bardziej, ale mam ochotę być niemiła. Przecież oczywiste jest, że jeśli źle czułabym się, to nie ma mowy o jeżdżeniu, zakupach, etc. Ale czuję się dobrze i nie mam zamiaru fatygować nikogo, jeśli chce mi się pojechać po zakupy. Jeszcze szok, że czarny wózek, no błagam. I to, żeby jeszcze ktoś bliski, z czyim zdaniem się liczę.. ale nie. Osoby przypadkowe Wyżaliłam się ![]() Ewesko, jesteś niesamowita. Dzielna, pracowita i właśnie... OAZA SPOKOJU Moniqac, kurde blaszka! Chyba pojechałabym dziś, jeśli jeszcze pojawi się krew ![]() Spice, wena tytułowa opuściła mnie ![]() Dziewczyny, wypadło mi z głowy która z Was, ale wiem, że któraś planuje zakup wózka po otrzymaniu becikowego. Czy mogłabym prosić o PW od tej osoby?
|
|
|
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze jedna ciekawostka odnośnie świadczeń:
Gdybyśmy zaszły później w ciążę, a co za tym idzie kończyłybyśmy urlop macierzyński w 2012 r. ( nawet 1 stycznia ) nabyłybyśmy prawo do dodatkowych 4 tygodni urlopu płatnego ( a nie tak jak teraz tylko 2 ). Renessme1985, ja też się nie dopinam i paraduję z brzuchem na wierzchu
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o obiadkach i sie glodna zrobilam, chyba musze tz pogonic, bo cos tam dlubie i chyba zapomnial o jedzeniu
|
|
|
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam mrożone z tamtego roku
co roku robimy w domu takie zapasy, prawie dwie szuflady w zamrażalce zapełnione truskawami zawsze..
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Któraś jest dobra z ang oprócz mary której nie widzę??? Takie zdanie "it is possible that users see only a part of attributes, and only after logging had seen everything"? Jest ok? Pewnie nie. Po PL miało być: "czy jest możliwe żeby użytkownicy widzieli tylko część atrybutów, a dopiero po zalogowaniu się widzieli wszystko". Pomoże mi któraś na szybko?
Renne do szpitala!!! ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ooooooo,jest mary!!! HELP i jeszcze takie zdanie:" czy jest możliwy wpływ na pozycjonowanie wyników wyszukiwania?"
|
|
|
|
#3210 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ewentualnie siostry bo rodzice też pracują, a koło ich pracy mieszka siostra więc jak będą szli do pracy to synal pójdzie do siorki.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.
jestem z Tobą - doskonale wiem o czym piszesz. płakac mi się chce nad samą sobą - żałosne.
.
.
.

Wszystko może się zmienić w ciągu jednego dnia 

Jak to przeczytalam, to myslalam, ze spoznilas sie troche z 1 kwietnia, ale to niestety prawda. A to chyba jakas plaga w ogole, bo mi kolezanka wczoraj przez telefon oswiadczyla, ze zlamala noge na nartach...
nic nie widze aaaaaaaaaa