|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam,ale ja nie wiem kto to Ela
chyba coś przegapiłam...w każdym bądź razie trzymam za dzidziusiaCarmela- to mnie zszokowałaś,nic nie pisałaś... dobrze,że mąż cały i zdrowy.trzymam żeby sie nigdy więcej nikomu nic takiego nie przytrafiło. Lublinianki piszcie jak spotkanie ![]() Youyou- nie martw się,szyjkę nie tak łątwo sobie samemu wymacac,wiec pewnie nie ma rozwarcia , czekamy na wieści z wizyty.Gratuluję wspaniałych wieści z wizyt ![]() Aania- jak tam USG?
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Hmm, ja mam kolejny raz zlecenie na IgM już czwarty- po co powtarzać IgG skoro wiadomo, że wyjdzie ujemne skoro raz takie wyszło. Nie rozumiem
Przeciwciała Igg zaczynają się pojawiać najwcześniej po 8 tygodniach po zakażeniu. O spaniu na boku sa różne opinie - ostatnio moja instruktorka jogi mówiła, że była na szkoleniu i mówili, że kobieta sama najlepiej wie na którym boku spać. Na lewym bardziej obciąża się serce. Pierwsza noc z rogalem nie należała do udanych jakiś strasznie wielki jest. Pod glowę nie było szans go wsadzić bo ja sie praktycznie na płaskim a między kolana nie potrzebuje takiego długiego wałka. Mały wałeczek by wystarczył. Popróbuje jeszcze, najwyżej poczeka na karmienie albo go sprzedam.Trzymam za Elę kciuki - bidusia się nastresuje teraz - oby jak najdłużej udało się dziecko przetrzymać. Kciuki za wizyty i spadam na jogę! |
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
oj Carmela ależ mi przykro. mam meeega słabosc do Tigerki....;(
iwona |
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba będzie jej za dużo w tym jednym cycku, więc zrobię ten krem ![]() A za położną się płaci ![]() ![]() Jak Ja mam gdzieś ją przypisaną do mnie to mam jej zapłacić ze do mnie przyjdzie ? ![]() Jak to jest?! Jakoś dziwnie mi dzisiaj, pierwszy raz zakręciło mi się w głowie, teraz czuje że brzuch mi twardnieje, i jak idę to nie raz tak mnie zakuje że zginam się w pół ![]() Wzięłam No-spe |
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Całuję Was po południowo....
Na spotkanie Lublinianek iśc nie moge mam jeszcze temperature ![]() Babcia ma dzis operacje martwie się........ ![]() Natka - Scio - prosze aktualna http://allegro.pl/fisher-price-karuz...557224199.html http://allegro.pl/karuzelka-fisher-p...553896211.html patik, Madziulka - faceci to głupki Shira - takie babki sa irytujace zanetko - odpoczywaj .......Dziś odwiedziła mnie ciocia dotałam kilka rzeczy.... oto fotki jedna dla mnei ta tunika ostatnia podoba Wam się tak w sam raz do legginsów????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-14 o 16:58 |
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś kobiety o tym pewnie w ogóle nie słyszały i jakoś nic złego się nie działo.. Sweet ładna tuniczka
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel, piękne te trampeczki, a tunika stylowa - nada się do legginsów z pewnością
![]() Nie martw się babcią, nic to nie pomoże. Miej nadzieję, że jest w dobrych rękach! Trzeba myśleć pozytywnie!
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze!Ja tam za nikogo płacić nie będę, bo żadnej gwarancji nie mam że będzie przy porodzie ![]() Sweet nie martw się na zapas ![]() Śliczne te rzeczy, a tunikę nawet wykorzystasz po ciąży ![]() Was też dobija zapach mięsa duszonego wołowego? ![]() ![]() Nie umiem tego wytrzymać ![]() Wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie umiem znaleźć wątku 1. Ile potrzeba higienicznych podkładów po porodowych? w op jest 10 szt ? 2. Ile potrzeba majtek po porodowych? Pamiętam 4-5 szt chyba, ale które lepsze? jednorazowe czy do wielokrotnego użytku ?! 3.Czy SUDOCREM jest dobry na odparzenia? |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieliśmy plan, że wrócimy w maju, a teraz to już sama nie wiem...I powrót raczej do Kielc, bo chcę dalej studiować, a mama zawsze pomoże Pamiętasz na pewno, Ela_84 w avatarku miała taką niebieską pszczółkę. |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta ja powiem tak:
1. Ile potrzeba higienicznych podkładów po porodowych? w op jest 10 szt ? kilka paczek, nie wiadomo jak mocno bedziesz krwawić ale ze 4-5opk się przyda, potem duże podpaski będą OK 2. Ile potrzeba majtek po porodowych? Pamiętam 4-5 szt chyba, ale które lepsze? jednorazowe czy do wielokrotnego użytku ?! zależy co wolisz ja miałam wielorazowe takie siateczkowe, można je szybko przeprać więc 4-6szt wystarczy..3.Czy SUDOCREM jest dobry na odparzenia?[/QUOTE] IMHO sudocrem to na odparzenia czyli w sytuacjach naprawde awaryjnych a do codziennego użytkowania lepiej Linomag czy coś w tym stylu
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Zabiję tego mojego listonosza, przysięgam!!!
Zamawiałam kocyk dla małej i po raz kolejny zostawił awizo, nie racząc nawet zadzwonić!!!! A cały dzień siedziałam w domu Naprawdę zastanawiam się, czy nie zrobić rabanu na poczcie
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma samochodu nie możemy nic z tym zrobić przynosi awizo i od razu mówi że przesyłka na poczcie
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet tż pisał mi dziś z pracy: "Ale się nie mogę doczekać tej naszej niuńki kochanej!" - aż się wzruszyłam ![]() ja też się jej nie mogę już doczekać, i coraz mniejsze mam obawy jakoś. Pisałyśmy tu o jakimś wiosennym fatum samochodowym: mnie tez dopadło: tż pisał o 14 że padły nam hamulce w golfie i jeszcze jakieś łożyska ma wymienic... ech jak się sypie to na raz wszytsko... ale te hamulce może mu kolega od razu zrobi i będzie spokój.a co do pytań to: 1. Ile potrzeba higienicznych podkładów po porodowych? w op jest 10 szt ? nie wiem ile dokładnie ale 4-5 paczek na pewno, do szpitala wezmę ze 3op najwyżej mi dokupią jak mi braknie. 2. Ile potrzeba majtek po porodowych? Pamiętam 4-5 szt chyba, ale które lepsze? jednorazowe czy do wielokrotnego użytku ?! tak z 4-5 tych siateczkowych najlepiej bo te flizelinowe ponoć odparzają a że lipiec -sierpień gorace pewnie to ja wezmę te siateczkowe Hartmanna czy jakoś tak. 3.Czy SUDOCREM jest dobry na odparzenia? - tak sudocrem na odparzenia ale ja będe go stosować w cięższych przypadkach, żeby skóry nie przyzwyczajać za szybko. A wiecie co, normalnie zauważyłam od tygodnia jakoś że jak tylko staram się napić łyczka czegoś gazowanego to mnie łapie jednorazowy skurcz przepony jak na czkawkę, ledwo co przełknę i juz wtedy od razu, musze uważać żeby się nie zakrztusic chyba już Julka uciska na przeponę i stad takie rewelacje.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-14 o 17:23 |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
za wizytęZanka dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy Iwonap dobrze, że z Dzidzią wszystko dobrze, a łożysko może sie jeszcze przemieścić ![]() Ja śpię i na plecach i na lewym i na prawym-jak mi wygodnie ![]() Mamad za wizytę, wszystko będzie dobrze, nic się nie bójCarmela autko to rzecz nabyta, najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Choć wiadomo sentyment zawsze pozostanie... Zapaleczka za Twoję wizytę, dużo zdrówkaSweetAngel tuniczka ładna, jak najbardziej do legginsów się nadaje Ja też wynajajmuję położną, ale jeszcze nie wiem co i jak, jeszcze do niej nie dzwoniłam. U nas przestało padać-wkońcu! Ale ogólnie jakoś tak zimno, ja chcę już taką prawdziwą cieplutką wiosnę! ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Mi wszyscy mówią, że ja to jakaś dziwna jestem, każdy myśli że się boję porodu, macierzyństwa a ja się ani trochę nie obawiam Nie boję się tego, że zostanę mamą, że sobie nie poradzę, a czemu mam sobie nie poradzić? Każdy się jakoś w tej roli odnajduje więc odnajdę się i ja Pomimo tego, że nie mam jakiejś szerokiej wiedzy o noworodku, wszystko wyjdzie w praktyce, wiadomo mama pomoże w razie czego.
|
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
moje obżarstwo ciążowe mnie kiedys zgubi
jak zwykle najadłam sie na obiad za 10, a teraz się ruszyć nie moge...a za pół godziny wychodzę z kumpela do Tesco... pewnie zadyszki dostanę, albo kolke ![]() mam nadzieje, że nie ędzie lało, bo nad Gorzowem granatowe chmury zawisły... w ogóle pogoda do d... nic tylko jeść i spać... |
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wam chociaż mówi, że paczka za ciężka i trzeba na poczcie odebrać, a ten bałwan wrzuca awizo do skrzynki i po temacie
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
youyou, wodaqua, zanetka, Natka
karolinee - teraz zmienily sie zasady na poczcie i listy polecone wieksze niz mieszcza sie w skrzynce sa do odbioru tylko na poczcie.listonosz ich nei nosi jesli jest to paczka poczotwa owszem przywozi je samochodzik pocztexu niestety listow juz nie .....skonczyla sie ta wygoda mnei tez to wkurza o tyle dobrze ze poczta jest blisko ![]() pieleszka - podzielam zdanie jesc i spac a ile kosztuje taka przyjemnosc jak położna?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-14 o 17:37 |
|
|
|
#531 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pewnie nie jest to żadna rewelacja, po prostu nie mam doświadczenia i porównania z innymi. Cytat:
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz do drzwi daje awizo (puka) a czasem do skrzynki na poprzednim mieszkaniu listonoszkę mieliśmy z samochodem to zawsze nosiła wszystkie przesyłki a ten gostek nie ma fury i mu się nawet nie dziwię jakby miał się zabrać jakby na każdą klatkę chociaż miał jedną przesyłkę w kopercie bąbelkowej musiałby jakiś wózek za sobą ciągnąć
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo od 1 kwietnia tamten stary listonosz poszedł na emeryturkę a on pomimo że rowerem śmigał to zawsze obładowany i aż mi szkoda go było czasem jak musi wozić i prosiłam na poczcie żeby zostawić tam u nich ze ja sama odbiorę, jeśli spodziewałam się wiekszej paczki.A ten nowy listonosz i nosidełko do wózka + torbę do wózka + śpiworek przywiózł a wczoraj nawet ten leżaczek Tako w wielkiej paczce przytachał do mnie że też mu sie chciało
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie słyszałam nic... Ja też mam pocztę blisko, ale tam jest zawsze tyle ludzi, że min. 45 minut trzeba w kolejce czekać |
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane. Jestem już w 24 tyg ciąży. Mały kopie nieziemsko
Ostatnio byłam u lekarza który powiedział, że ciąża jest zagrożona przez skracającą sie szyjkę i twardnienie brzucha. Dała mi tone leków i lezalam ponad tydzien bez ruchu. Wczoraj pojechalam prywatnie do lekarza ( teraz juz mojego nowego prowadzącego) i co sie okazalo? Że NIC się nie dzieje, że takie twardnienie jest normalne. Normalnie dostałam takich nerwów, że myslalam, że uduszę moją byłą prowadzącą;/
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie!
Z dzieckiem wszystko w porządku, rośnie zgodnie z wiekiem ciąży Prawdopodobnie to dziewczynka
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za udaną wizytęi prawdopodobną dziewczynkę
|
|
#538 | |||||
|
Zadomowienie
|
Stapelka- ja mam dosc płaskiego rogala motherhd i mój sie świetnie spisuje...dołożyłam do niego trochę silikonowego pierza,ale faktycznie jak było za grubo to był nie wygodnie.Nie dasz rady ze swojego wyciągnąc trochę wnętrza? bardziej płaski bedzie wygodniejszy.
Cytat:
2.ja biorę takie siateczkowe,ok 5szt 3,używamy sudocermu dosc często,sama jak mam podrażnioną skórę /malutkie krostki/w okolicach bikini po goleniu to stosuję no tak,racja ![]() za przypomnienieCytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam ![]() Cytat:
wiem czym to pachnie![]() mnie też zjadłam dziś z 10 krówek...Cytat:
AgaGuernsey-zauważyłam że kupiłam margarynę Palmę zamiast Planty... jak myślisz może byc?? i czym przykleic te dodatkowe ozdoby,tzn twarz,kwiatka itd do tortu? czy sama woda wystarczy? |
|||||
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że okazało się wszystko wporządku. Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
dziekuej za wszystkie kciuki za babcie .....
dizewczyny lepsze sa kosmetyki HIPP czy NIVEA czy JOHNSON ????? skreslilam juz reszte firm ktore bralam pod uwage wczensiej i teraz zostaly mi te!!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

ja jakoś kiedyś przypadkowo gdzieś czytałam ale nie zagłębiałam się w temat

chyba coś przegapiłam...
za dzidziusia
Przeciwciała Igg zaczynają się pojawiać najwcześniej po 8 tygodniach po zakażeniu. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

odpoczywaj .......

To dobrze!
nie martw się na zapas 

brawa za udaną wizytę