|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII
oj nie pamiętam, chodziło coś o wzory sukienek żeby ktoś sobie nie skopiował
a co najśmieszniejsze to w internecie jest przecież mnóstwo zdjęć
|
#1802 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja pamiętam, że w salonie, w którym kupowała sukienkę moja siostra też nie można było robić zdjęć, ale dałam radę
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam ubrania, ale niestety nie jestem do końca zadowolona
koszula nie wygląda tak jak na zdjęciu na fotce kwiaty na niej są różowe a na mojej jakieś niebieskie
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety jutro nie idziemy, bo jedna nie może. Byłam z TŻ caly dzień w Krakowie, kupiłam 2 nowe lakiery Essence
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-04-13 o 22:54 |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Firmę znam, ale to suknia z komisu i babka nie znała modelu
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak Ty mierzyłaś w komisie... może to są jakieś kolekcje z poprzednich lat, przeglądałaś 2009 na stronie??
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekspedientka powiedziała, żeby przyjść na początku maja a na pewno pojawią się suknie, które teraz mogę ogladać w salonach. Może coś jeszcze innego spodoba. Tam mają ceny 50%-60% nizsze, więc roznica spora (a w cenie jest pozyczenie welony/woalki, bolerka czy czegoś innego na ramiona, rękawiczki)
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli suknia ostatecznie jeszcze nie wybrana??
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli coś mnie w maju wyjatkowo powali na kolana to zmienię typ. Ale tyle sukien mierzyłam, nawet już po wybraniu "tej", że to mało prawdopodobne
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pogoda to Wam się nie udała Pokaż lakiery
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechaliśmy załatwić pewną sprawę TZ a później do mojej siostry
|
|
#1813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam spódniczkę i dodatkowo torbę listonoszkę o której pisałam wcześniej spódniczka dużo lepiej prezentuje się na ciele, bo jest bardziej ołówkowa i robi takie niesamowite biodra, jeszcze z tyłu jest fajnie uszyta(takie szwy na skos), że tyłeczek jest mmmmm....Cytat:
![]() Cytat:
u nas ceny fryzjerów są masakryczne. Teraz robiłam zwykłą fryzurę na brata wesele i zapłaciłam 110...A mi się z tych co podałaś podoba druga tylko bez kwiatka. Wklejam też moją z ostatniego wesela- też miałam na bok Tylko na zdjęciu już trochę się rozwaliła po całonocnych tańcach.Zużyłam krem nawilżająco-energetyzujący Galenic Nectalys 15ml- świetny był! Teraz wyjęłam z zapasów serię Anew Rejuvenate. No i zamówię chyba jutro zestaw lawendowy za 39,90
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: kwiatka i tak nie przewiduję, chodziło mi o samą fryzurę.
Włosy chce mieć na gładko zaczesane, bez żadnych zawijasów i zapleceń, bo będę miała toczek z woalką tak na skos no i nie widzę sie w takich fryzurach.
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam lakier do paznokci za 2,50 zł w sklepie 1001 drobiazgów (a zajrzałam tam, żeby zobaczyć czy są jakieś ładne kominki do świeczek i olejków
). Niebieski, zupełnie kremowy bez ani grama drobinek. Niebieskiego nie mam, więc jestem usprawiedliwiona.
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jestem kompletnie załamana, facet odesłał mój sterownik od auta i powiedział, że ktoś przy nim grzebał i to już złom. Świetnie, zaprowadziłam auto, które miało mały problem z odpalaniem a teraz jest nie jeżdżącym złomem. Nie wiem co ten mechanik robił, czy zemścił się za to że nie chciałam tego naprawiać u niego za dwa razy większą sumę, czy poprostu próbował się uczyć. Jestem załamana. Zamiast tysiąca musze teraz wydać kilka tysięcy. Cały dzień chowałam się w pracy po kątach bo się bałam że się rozrycze a teraz ... wyje jak małe dziecko, wiem że to tylko auto ale ciągle wszystko mi sie wali, już nie mam siły.
Najgorsze jest to że teraz wszyscy wkoło mają racje, po co kupowałam stare auto, jak to powiedziała moja babcia "miałam fanaberie" no to mam!. Nawet nie mam z kim pogadać. |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zapolowac na nowosci Essence
-blyszczyk 03 candy bar -blyszczyk 06 berry me -special effect topper 04 mystic mermaid -krem z granatem i bambusem |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola - super zakupki
Ja jutro skocze do mojej Natury zobaczyc, czy juz jest cos nowego
|
|
#1819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojoj przepraszam, że Cię nie wymieniłam przy tych ślubach. Cytat:
Ale nie załamuj się, w każde auto trzeba wkładać pieniądze, tak już jest. Może spróbuj poszukać jeszcze innego mechanika? Moim zdaniem dobrze że kupiłaś używane auto, na takim najlepiej jest zaczynać samodzielne jeżdżenie. Jak dla mnie bez sensu jest kupowanie nowiutkiego samochodu zaraz po zdaniu prawa jazdy.
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cudna
Cytat:
Jeśli ten pierwszy koleś specjalnie zepsuł, to niezły z niego palant Z tym kupowaniem używanych aut, to różnie bywa. Zazwyczaj wszystko jest ok, a czasem ma się pecha. Np. moja mama kupiła używane Renault Megane i ciągle coś się psuje. Ostatnio zostawiła u mechanika 2500 zł ![]() Zużyłam żel do golenia. A kupiłam olejek do skórek Inglota i czarnego pękacza IsaDory Olejek konieczny, bo obecny Essence powoli mi się kończy. Pękacz nie jest mi może niezbędny do życia , ale to mój pierwszy (i pewnie jedyny), dlatego nie zaliczam go do zachcianek. Dostałam jeszcze gratis 3 kroki Clinique'a.
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2011-04-15 o 00:08 |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem że się w auto wkłada - doskonale to rozumiem i nie o to mi chodzi, chodzi mi o bezczelne wykorzystywanie mojej niewiedzy, bo jak nie wiem co ten mechanik tam robi to robi co chce a jak się wyłamałam to pokazał co potarfi. To mnie boli, ta ludzka bezczelność. A bez auta sobie poradze bo radziłam sobie wcześniej. |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczko: przykro mi bardzo
LUdzie potrafia byc tak bezczelni i zawistni że aż strach![]() Na pewno nic się nie da zrobić? Byłam wczoraj na otwarciu nowego centrum handlowego. Pierwsze co to musiałam iść do drogerii Wispol Troszkę się zawiodłam, bo niby mają firmy, które są trudno u mnie odstępne czy nawet w ogóle jak Isa Dora, Pupa, Gosh, Revlon, Art Deco, Lumene, Gosh, Marion, lakiery Ados, Smackersy (co prawda tylko 4 rodzaje, ale są ), balsamy i oliwki Palmer's, produkty do włosów z serii profesjonalnej Joanna, Wella, Chi, to nie ma takich polskich firm jak Bell, Eveline, Vipera - może jeszcze dotrą ![]() Ceny mają bardzo dobre, także w części perfumeryjnej. W Douglasie wypatrzyliśmy dla TŻ czarnego Hugo Bossa - w D. 50 ml było po 226 zł, a w Wispolu 190 zł. Ilość nowości mnie przytłoczyła (teraz nawet nie pamiętam co, wczoraj w kółko powtarzałam widząc coś nowego czy ciekawego: nie wierze że to mają ), więc wyszłam tylko z małym peelingiem Marion (w takich buteleczkach jak Joanny) truskawkowo-waniliowym.
|
#1823 | |
|
Miss Pudernica
|
Porzeczko rozumiem Cie bardzo dobrze, bo sama się niedawno denerwowałam i to nawet nie przy repereacji, a przy zwykłej wymianie opon. Zostałyśmy z mamą olane, facet w ogóle nie zważał na kolejkę, tylko brał jak leci facetów, a nas udawał że nie widzi
![]() Cytat:
|
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas teraz cała rodzina przerzuciła się na japońskie samochody i wreszcie nie ma kłopotów z ciągłymi naprawami. Ostatnio tata zmienił na Hondę, a my czy mój brat mamy stare japończyki, ale się nic nie psuje (odpukać). Cytat:
![]() Cytat:
nic nie szkodzi, wcale się nie gniewam, przecież to nic takiego ![]() Cytat:
Oj też bym chciała, żeby u nas otworzyli jakąś galerię z drogeriami i fajnymi ciuchami! Muszę jeździć do najbliższej 50km. Dobrze, że choć Natura jest! Póki co zaszalałam Avonowo: wzięłam zestaw lawendowy, mleczko granat i mango, bo klientka nie zamówiła drugiej rzeczy, wiec wyjdzie mnie 4,83, perfumy Far Away Dreams, były w ofercie dnia za 32,90 (zapłacę 23,03) i jeszcze możliwe, ze przyjdą mi perfumy Rare Gold za 5,90 za spełnienie warunków w 2 katalogach.
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi ci o podluzne opakowanie to w nim jest pensetka do brwi Cytat:
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2011-04-15 o 13:37 |
||
|
|
|
#1826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam że chcę nad karkiem od spodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamiętam jak 2 lata temu mój TŻ zostawił samochód u mechanika partacza i bardzo dużo go to kosztowało i jeszcze facet chciał dodatkowo na nim zarobić byłam wczoraj z TŻ w szkółce drzewek a dziś wstałam z okropnym katarem i łzawiącym zapuchniętym okiem
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, właśnie czytałam opinie, że to mleczko jest świetne. Ale idzie na razie do zapasów. Cytat:
Welon chyba odpada przy tego typu fryzurze, wyglądał by głupio na srodku. pozostają albo same kwiatki, albo jak Hosenka toczek z woalką, albo kapelusz itp. no albo zmiana fryzury
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostanie kok na środku
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiacu z zuzyciami i zakupami wyjde chyba na 0...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

a co najśmieszniejsze to w internecie jest przecież mnóstwo zdjęć

koszula nie wygląda tak jak na zdjęciu
na fotce kwiaty na niej są różowe a na mojej jakieś niebieskie
u mnie niestety nie było takiej możliwości, na wejściu babka nas uprzedziła... wystarczy że zapamiętasz nazwę sukni i znajdziesz na stronie, ja tak robiłam jak po powrocie do domu już sama nie wiedziałam jak te suknie wyglądały

Pokaż lakiery

Akurat w tych salonach jest też stanowiski wizażystki, więc można obie sprawy załatwić w jednym miejscu.
u nas ceny fryzjerów są masakryczne. Teraz robiłam zwykłą fryzurę na brata wesele i zapłaciłam 110...
).