|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#572 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mam doświadczenia w tej materii, ale moja koleżanka, która ma dwójkę dzieci (2 lata i 6 mies.), zawsze używała Nivei i poleca, więc ja się chyba na nią zdecyduję... Hipp chyba też dobry, a Johnson też słyszałam, że uczula ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że rewolucja pod względem cenowym
, ale też przyciągają dużo klientów. Bo co raz ktoś przychodził.
|
#574 | ||
|
Zadomowienie
|
Ty chyba Carmela byłaś jakiś czas za granicą, prawda? Żałujesz, że wróciłaś?
Cytat:
Cytat:
A ja załączam nasze fotki z zeszłego tygodnia. Ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja już chcę wiedzieć .
|
||
|
|
|
#575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpię tak, jak mi wygodnie i nie zamierzam się tym stresować. Czasem na lewym, czasem na prawym, na plecach i na brzuchu też. Pytałam o to swojego gina i powiedział że tak ma być! Że skoro mogę, tzn. że i dziecku nie przeszkadza. Jakby coś było nie tak, to ja pierwsza bym odczuła niewygodę.Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- A mi się w Polsce żyje świetnie i nie uważam żeby było tu źle!!!
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy właśnie od mojego kuzyna, któremu w grudniu urodził się syn. Masakra - Mały ma niecałe 4 miesiące i jest tak długi, że nosi ubranka w rozmiarze 86
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu jeszcze nie ma w Klubie fotek ze spotkania, hę?!?
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
ja mieszkalam jakis czas w belgii, nie powiem z jednej pensji dalo sie wyzyc i nie bylo zle ale wrocilismy. Mi jest ok ale mojego ciagnie do wiekszych pieniedzy, a raczej do godnego wynagrodzenia za swojaa ciezka prace. Tutaj pracuje jako kucharz i od dwoch lat ma takie same zarobki za nadgodziny nie wyplacaja, no i ogolna kicha. za granica mial dwa razy tyle i pracy mniej.
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też jakiś mały wstydniś tam siedzi, nie chce się ujawnić ?
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
jak dotad najwiecej glosow zbral HIPP
ale poczekam jeszcze z zakupem heh zostal HIPP i NIVEA jestam po kolacji.......pizza byla mezulek jeszcze nie wrocil z pracy po wczorajszej mojej arii ![]() dziewczyny zazdroszcze udanego spotkania taaaaak bardzo zaluje ze nie moglam by z Wami mam nadzieje ze nastepne tez bedzie wtedy juz musze byc bankowo nawet chora |
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a czy 7-8kg na plusie do 23-24 tygodniu ciąży to nie za dużo? Mój synek waży 510 gram czy to dobra waga?
|
|
|
|
#584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz po wizycie no i mam anemie
i zelazo trzeba łykać Z Krystiankiem wszystko ok rośnie tętno też w porządku no i leżenie dalo efekt główka już nie jest tak nisko Dziewczyny za wizyty fotki cudowne Sweet dużo zdrówka dla babci no i bardzo ładna ta tunika |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suuuper! Mój Dominik niestety nie chce główki wyżej podnieść ...
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Jaka wyszła Ci hemoglobina? Mi cały czas spada, cała ciąże łykam żelazo, jem odpowiednio, ale efekt marny. Mam 10,3. No ale ostatnio lekarka mi tłumaczyła, że średnio litr więcej osocza jest w organizmie w ciąży i stąd spadek, plus upośledzone wchłanianie.
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Youyou i Marina dzisiaj miały wizyty, gdzie jesteście?
|
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ cały czas nadrabiam z przerwami, więc dopiero doczytałam - Ela trzymam mocno kciuki żeby maleństwo się tak bardzo nie pchało na świat i wytrzymało jeszcze minimum 10 tygodni
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kurczę nie jadłam u mnie tego dania co wymyśliła jakiś tam Karczek ![]() ale moi teściowie jedli i powiedzieli że PORAŻKA! Cena miała być coś ok 16 zł za duzy karczek, pajda chleba i piwo gratis, a jak poszli do Restauracji to kosztowało to chyba 32 zł Cytat:
kwestia przyzwyczajenia u mnie miało być w drugą stronę że wyjedziemy za granicę i tam będziemy układać życie, bałam się tego jak ognia, bo język niemiecki który gdzieś tam w jakiś sposób umiem, ale nienawidzę i nic w tym pięknego nie widziałam, plus był taki że mąż miał naprawdę dobrą pracę w której się spełniał, ale z niej zrezygnował i wrócił do pl bo Ja tu miałam awansować na kierownika itd...(mimo, ze on mial umowe na stale) przyszło że jestem w ciąży to nie wiadomo czy w mi umowę przedłużą i tak żałuję że nie posłuchałam wtedy mojego D jest to jedyna rzecz której okropnie żałuję na dzień dzisiejszy, on za każdym razem podkreślą że to była jego decyzja, że albo praca albo praca jakaś w pl i żona i że jestem najważniejsza, że nie mam mieć wyrzutów sumienia, ale to jest tak silniejsze ode mnie że nawet nie mam motywacji wracać do jakiejkolwiek pracy i się poświęcać Ach... i dlatego myślę, że wszędzie dobrze a w pl najgorzej... Trzymam kciuki aby Wam się udało ![]() Śliczny dzidzio ![]() Cytat:
i mało kto ceni STAŁEGO Kucharza na kuchni. Dlatego uwielbiam Geslerke pod tym względem że stawia na JAKOŚĆ i stały personale, a nie że co chwile się coś zmienia bo tańsze;/ Brumek Ja na zarobki nie narzekam, ale narzekam na tą chytrość, pchanie swoje 5 literek w czyjeś życie,niedocenianie,nie tolerancje i to że student który zna 3 języki nie potrafi znaleźć pracy, chyba że ma znajomości Mnie się serce kraja jak widzę mojego męża, że się nie spełnia i nikt mu nie daje tej szansy a wymaga doświadczenia 10letnie w wieku 25 lat |
|||
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Haloo odpowie mi ktoś?
|
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Hemoglobina wyszła 10,70 poprzednio wyniki miałam dobre no i mialam nadzieje że dotrwam do końca ciąży bez anemii
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kalkulator dziecka https://mamotoja.pl/kalkulatory_artykul,2373.html kalkulator ciezarnej http://ciazaporod.pl/kalkulator_wagi_w_ciazy.html i tydzien po tygodniu http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4 na zaś - nie panikuj jak ktos nie zauwazy jednego twojego pytania jestem dzis zmachana. dziec mnie w pracy obkopal i wszystko mnie boli. wywieszam pranie i ide spac... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-14 o 21:29 |
|
|
|
|
#595 |
|
BAN stały
|
DaKaro nie widac dokladnie bynajmniej ja nie widze, ale jakbym miala obstawiac to powiedzialabym ze chlopiec
![]() Niunia_05 co do wagi to sądze ze nie, juz po polowce, jeszcze 7 i bedzie 14 czyli norma. Ale mozesz sprawdzic w kalkulatorze wagi ile powinnas miec - http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ co do malucha to prawidlowa. Dziewczyny, trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizyte, no i dziekuje za te kilka glosików na mojego bloga, zawsze do przodu |
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
No cóż skoro nikt inny nie chce, to wtrące swoje 3 grosze, choć nie uważam się za eksperta. Ktos tu pisał, i zdaje się że czytałam to w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że uważa się, że dobry przyrost masy w ciąży to ok 13 kg - tyle na końcu waży dziecko z całym potrzebnym osprzętem. Ktoś inny zaś twierdził, że tyle też da się w miarę naturalnie zrzucić po porodzie. Więc na oko, jesteś lekko po połowie tej liczby, tak samo jak z tygodniami ciąży. Jak dla mnie to jest OK, musisz pamiętać, że im bliżej rozwiązania tym szybciej nabiera się kilogramów. Ja mam mniej więcej podobnie. To tyle jeżeli chodzi o Twoją wagę. Nie wiem jak z wagą dziecka.
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidze żelaza
Niuniu, pewnie nikt nie odpowiada, bo ciężko odpowiedzieć na takie pytanie. Każda ciąża jest inna. Ja zaczynam zaraz 23 tydzien i nie przytyłam ani grama, ale niektóre dziewczyny tu przytyły koło 10kg do 25 tygodnia. A z tego co widze w tabelach, to ok. 500 g dla dziecka w 23tyg to prawidłowa waga. Podają, że 23-24 tydz. to 450-540 g.
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
hello melduje się i ja po spotkanku
![]() Było miło, i w portfelu lżej..jak dziewczyny pisały I brzuchatki jakie fajne są ![]() Was zostawić na all day.. nie wiem co komu odpisać. Sweet ja tez zastanawiałam się nad kosmetykami hipp albo nivea- wybrałam nivea. Najlepsze jest to, ze co sklep to są tak duże rozbieżności w cenach. Np krem pielęgnacyjny w krzysiu na nadbystrzyckiej kosztuje 18 zł, a ja kupiłam w leclerku za 9,50 czaisz to? tzt mi kompa zabiera... |
|
|
|
#599 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To też na pewno zależy od wagi przed ciążą itp. Ja pod koniec 23 tc miałam +5kg. Teraz jestem w 25 i myślę, że 2 kg mogły mi przybyć (nie wiem, bo nie mam wagi w domu). A mała ważyła ostatnio ok 477 kg. Także nie ma co się nakręcać |
|||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() dopiero jestem po wizycie... generalnie z moją szyjką jest słabo jest "bardzo miękka, rozpulchniona, z rozwarciem na opuszek a macica ma tendencje do skurczy" (nawet w czasie badania miałam) do tego maluszek niziutko i naciska szyjkę ![]() lekarz mi nawet pokazywał w czasie badania jak szyjka miała 27mm a potem zaczął się lekki skurcz i już skróciła się o kilka mm... jest taka słabiutkapowiedział żebym rozwarciem się nie przejmowała bo niedawno rodziłam, wiec szyjka nie zdążyła wrócić do formy.. Ale mam NAKAZ BEZWZGLĘDNEGO LEŻENIA!!!! ![]() Do tego zaczynamy brac Fenoterol 8x0,5tabl, Isoptin itd bo No-spa już nie pomaga ![]() Ale teraz inny news: Nasz Tymek okazał się córeczką!!! Gin nie miał wątpliwości, pokazał mi wargi mniejsze i większe, jak byk je widziałam i sisiora tam nie było ![]() Nawet mi zdjęcie druknął. hehehehe także takie newsy: zmiany w domu już wprowadzone, cała rodzina ma nam pomóc abyśmy doleżeli do 36tc
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-14 o 21:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

)z lubelskich Mamuś, brunetka no i ja 

.

mam nadzieje ze nastepne tez bedzie wtedy juz musze byc bankowo nawet chora 
zębole
za wizyty fotki cudowne
kwestia przyzwyczajenia