Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 20:00   #3451
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
agus87 no napewno sa pryskanie jakims swinstwem ja to nawet zadnych serkow typu hochland nie kupuje, po tym jak wykryli jakies zakazone mleko w Niemczech kupuje zazwyczaj wszystko u lokalnych sprzedawcow, ja to juz chyba w Wawie mieszkac bym nie mogla, bo bymz glodu umarla

a wlasnie sciagam dla Flawcia piosenki Majki Jezowskiej, pamietacie jeszcze jakis innych polskich wykonawcow dzieciecych?
a ja uwielbiam serki hochlanda trojkaciki i bede jesc
3/4 zywnosci jest swinstwem napychane

nie bylo winogronaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa
kupilam 0,5 kg truskawek
i pistacji
i teraz ide zrobic kolacje, zjesc i bede was nadrabiac
Stary 2011-04-14, 20:01   #3452
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

która pościel ładniejsza? dinusie czy misie niebieskie? ja chyba za dinusiami jestem, ale mogą być takie ostre kolorki u dzidziusia?
Dinusie 'lepsiejsze'

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:02   #3453
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczonka odpisałam Ci w klubie

Eweska ja myślałam że net w szpitalu jest za free...?
Właśnie nie wiem czy u mnie w szpitalu jest, na kafeterii wyczytałam że niby jest a ile w tym prawdy nie mam pojęcia.
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
wszystkich zarazilam
ide fotki oblukac

tez nie znam tej piosenki!

kurcze chyba musze zaczac sobie na allegro ksiazeczki zamawiac, nie mam ani jednej no zamowilam tylko basnie andersena po polsku tak zebym malemu czytac a o tej pyzie na polskich drozkach to nie slyszalam

eweska spakowalas majdan?
Jeszcze nie wszystko :P

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja mam stary modem orange i play, jak chcialam korzystac np z orange to musialam kupic kare startowa, zaladowalam za 50 zl (i ciagle kasa jest na koncie) i uzywalam normalnie. moze ma ktos pozyczyc ci modem? bo bez sensu kupowac caly starter z modemem?
No własnie o cos takiego mi chodziło, tylko nie mam modemu, a nie mam od kogo wziąść. Wcześniej szwagier mi pożyczył net mobilny z orange, ale on ma na abonament i jak lezalam w szpitalu to z niego korzystałam bo jemu nie był potrzebny, bo w domu ma kablowy, ale teraz w pracy uzywa mobilnego i nie wiem czy będzie mógł mi pożyczyć więc myślałam o tym na kartę.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:04   #3454
matallewar
Zakorzenienie

the_sania Mi się bardziej podoba ta żółta

A ja szukałam łańcuszka do smoczka i znalazłam taki z misiem, a tż do mnie:
"To żółty?"
Ja na to:
"A nie zielony?"
A tż:
"Myślałem, że żółty, bo musi być jak żyrafka"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:05   #3455
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wszystko :P
bo się przejdę

dziewczynki są jeszcze niebieskie dinusie i różowe i zielone hihi utwierdziłyście mnie teraz który kolor dinków: żółty, zielony, czy niebieski?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51.jpg (29,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 55.jpg (31,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 57.jpg (33,7 KB, 18 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:05   #3456
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A ja szukałam łańcuszka do smoczka i znalazłam taki z misiem, a tż do mnie:
"To żółty?"
Ja na to:
"A nie zielony?"
A tż:
"Myślałem, że żółty, bo musi być jak żyrafka"

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-14, 20:08   #3457
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
pyry .. gziki .. ryczka
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czyli pyry z gzikiem to ziemniaki z białym serem?:P u was sie na ser mowi gzik?
dziwni jesteście
Zapytalam TZ jakie slowa poznal jak sie tu przeprowadzil. Oto pierwsze jakie mu przyszly na mysl: szneka, gzub, szlauch, kubaba, na pachte, na szage, lontrus, szruber, lorbas, fyrtel, klapsztula, Gwiazdor, laczki
I do dzisiaj sie smiejemy, jak mu mowilam, ze jak bylam mala to chodzilam na pachte na szage, a on na mnie spojrzal jak na debilke kompletna, a ja sobie ide dalej i nie kumam, ze on w ogole nie wie o co chodzi.
Cytat:
Mimbi a Ty przecież z Bydgoszczy bodajże, a nie z wielkopolski;p Tu u nas pyry z gzikiem i dałabym sobie rękę uciąć że pochodzi właśnie z pyrlandii czyli wlkp. Sama jestem z Kujaw i dopiero tu poznałam tą jakże zacną potrawę Tu jeszcze na kopytka się mówi "szagole"..., a na fasolkę szparagową "szabel"...nie czaję poznaniaków
A Ty z Kujaw to skad?
No pyry z gzikiem to wielkopolskie, ale jako ze nas zawsze gdzies tam w wielkopolskie dysktrykty upychali, to jakos sie tak u nas tez zalęgło.
Ja to w ogole mam wesolo, bo jestem pol z Bydgoszczy (czyli ni to Wielkopolska, ni to Kujawy, ni to Pomorze), a pol z Kaszub i zdarza mi sie np. w Bydgoszczy do kogos wyjechac z kaszubska ze "maz jest w Torun wyletły" i ludzie na mnie patrza jak na debila. Albo jak mowie "jo"

Cytat:
Mimbi no nie wiem, a masz jakieś inne objawy, że podejrzewasz ciążę?
Kurcze, 8 miesiecy nie mialam okresu, czy to moze byc TO?

Cytat:

mam info od SIASI
ma dobre wieści i jest zadowolona prawdopodobnie jutro wyjdzie!!!
wszystko jest w porządku i moze rodzić sn. najbardziej bała sie CC, nie dziwie sie okulista wykluczył ciśnienie i nie wie czemu jej sie tak działo.
kazała podziękować za wsparcie i kciuki sama to zrobi jak do nas wróci chyba ze dostanie zawału po powrocie do domU
klask i:
Siasiek i na du*pe masz za straszenie nas, no!
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agus87, mimbi ... pyry z gzikiem?
Pyry wiedziałam ale gziku nie znałam.
Jadłam takie coś kiedyś w niemczech i baaaardzo mi smakowalo.
Jutro sobie zrobię !
Aaa i mój mąż nie rozumiał jak mówiłam do niego w sklepie, że musimy wziąć zrywkę
W Niemczech to chyba Wurst jadlas albo Kartoffelsalat
A co to zrywka?
Cytat:
moj tż też mowi pantofle na eleganckie buty:P a ja go wyśmiewam zawsze
pare razy się nie zrozumieliśmy z tymi pantoflami:P
on mi coś opwoaida że był w garniturze i pantoflach na weselu a ja z niego polew, jak to w kapciach na weselu !!??
Moj na buty do garnituru mowi "ciastka", ale to chyba nie jest zaden regionalizm raczej, tylko jego tworczosc.
A u niego na Mazowszu to sie z kolei mowi "obtoknąć" zamiast "wypłukać". I winogrono nie jest rodzaju nijakiego tylko meskiego - ten winogron. Wiec jak uslyszalam kiedys "obtoknij winogron" to myslalam, ze to jakies dziwne obrzedy

Wiecie co, tak myslalam o tych Waszych cesarkach i z jednej strony to jest super, ze idziecie do szpitala i wiecie co Was czeka, a z drugiej jakos Was tak omija ten dreszczyk emocji Ja tam mam w planie dociagnac do 23.05. co jednak slabo widze, jesli juz teraz jestem niby w 35 tygodniu, hmmmmm.

Cytat:
A dziewczyny mam pytanie może któraś z Was ma doświadczenie, bo chciałabym miec w szpitalu net nie orientujecie sie jak to jest z tym netem na kartę, jaki jest koszt itp. Chciałabym tylko na pobyt w szpitalu więc wiadomo że na abonament w mobilny net nie będe się bawic bo mi taki niepotrzebny. Chciałabym doładować i korzystać, ale chyba z tego co wiem to trzeba chyba też modem zakupić tak??? I dopiero można doładować konto ??? Nie mam pojęcia nie znam się na tym, a chciałabym od czasu do czasu Was poczytać no i z mężulem pogadać.
Tu Wasz ekspert od telefonii mobilnej
Otoz moja droga ewesko gra nie jest warta swieczki, zasadniczo. Po pierwsze - musisz kupic modem po cenie regularnej (czyli zupelnie tak, jakbys kupowala telefon bez abonamentu) - placisz za terminal. Tu oczywiscie pamietamy o odpowiednim wejsciu do laptopa (PCIMCIA, Express Card, USB), czyli jest juz dosc spory koszt. Po drugie - od tego jaki modem zakupisz zalezy jakas bedziesz miala predkosc internetu - im szybciej chcesz zeby dzialal, tym kupujesz nowszy i drozszy. Po trzecie - predkosc rzeczywista zalezy od zasiegu sieci, w ktorej sie znajdziesz. Po czwarte - kiedy juz kupisz modem, musisz do niego dokupic karte startowa (podobna jak np. Tak tak albo Pop, ale specjalnie dedykowana do internetu) i ladowac ja za wykorzystana ilosc danych na zasadzie pre-paid. Nie pamietam cen dokladnie i nie chce mi sie szukac teraz, ale ceny sa bandyckie i kompletnie sie to nie oplaca.
Reasumujac - taniej i bez komplikacji korzysta sie z internetu w telefonie, przynajmniej przy rzeczach typu wyslac maila. Jesli chcesz korzystac ze Skype albo gg przez internet pre-paidowy, to w ogole w ogole nie liczyc, ile zaplacisz za to.
Wiec szczerze mowiac odradzam. Lepiej doplacic do rachunku w telefonie.

Zglebiam intenstywnie temat pieluszek wielorazowych
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 20:12   #3458
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
bo się przejdę

dziewczynki są jeszcze niebieskie dinusie i różowe i zielone hihi utwierdziłyście mnie teraz który kolor dinków: żółty, zielony, czy niebieski?
A jaki będzie do pokoju pasować?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A propos żyrafek:
http://allegro.pl/bluzeczka-spodenki...554994791.html

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:14   #3459
eweska
Moderatoreska

Mimbi dziękuję za wyjaśnienie, no to widze że w ogóle się to nie opłaca, modem pewnie sporo kosztuje a ja netu takiego potrzebuję tylko na czas jak będę w szpitalu, właśnie do wizażu i skype.
Co do korzystania w telefonie to nie będę korzystać bo nie dość że strasznie pomału chodzi wizaż,wolno sie ładują strony, nie mam skype w telefonie, a rachunek przyszedł mi 210zł za kilka dni jak miałam awarię netu, więc za net mi policzyło około 130zł spokojnie bo abonament mam 40zł, więc telefon odpada bo się nie opłaca i gdyby jeszcze net śmigał to ok, a nie raz czeka się po kilka minut na załadowanie strony, a i tak nie raz się nie polaczy poprawnie, albo wyskakuje za mala pamięć itp. więc klapa.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:19   #3460
spice1985
Zadomowienie

Mimbi- Włocławek kojarzysz? blisko Torunia w sumie. To z Włocławka właśnie jestem.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:21   #3461
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka ja stawiam na Antoniego/Antona, bo nie podoba mi się forma Jan. tak krótko (za krótko) i poważnie.... hehe śmiać mi się chce, bo zawsze masz dylematy, a to wózek, a to imię i nigdy nie możesz się zdecydować

(..)

która pościel ładniejsza? dinusie czy misie niebieskie? ja chyba za dinusiami jestem, ale mogą być takie ostre kolorki u dzidziusia?
Saniu z wózkiem to i tak szybko poszło, bo mężul zadecydował.. ale za to co z meblami było.. a z wyborem pościeli.. zresztą długo by tak wymieniac

Ja również na dinki głosuję

Cytat:
hmm.. chyba nadal żółte

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 20:24   #3462
the_sania
Wtajemniczenie

Mimbi wiesz, to może być to, zwłaszcza jeśli jeszcze kot przebiegł Ci drogę, albo jest pełnia i jesz mało

Matall śliczny komplecik ściany są jasnozielone........ z kolei TŻ nie chce żeby było za zielono no i ten ochraniacz w zielonym komplecie ma takie kropy, a w żółtym ładne wzorki

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-14, 20:25   #3463
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
żółte,
niebieski jak i różowy dla mnie są objechane za bardzo

mimbi a możesz przetłumaczyć ??
szneka, gzub, , kubaba, na pachte, lontrus, szruber, lorbas, fyrtel, klapsztula,

bo ja znam tyle tylko
na szage - na skróty
Gwiazdor - Mikołaj
laczki - kapcie
szlauch - wąż ogrodowy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:27   #3464
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
żółte,
niebieski jak i różowy dla mnie są objechane za bardzo

szneka, gzub, , kubaba, na pachte, lontrus, szruber, lorbas, fyrtel, klapsztula,

bo ja znam tyle tylko
na szage - na skróty
Gwiazdor - Mikołaj
laczki - kapcie
szlauch - wąż ogrodowy
hmm ja dorzuce ze
szneka -drozdzwka alias slodka bulka?!? tez mi sie gdzie w uszy trafilo

reszta wymiekam
Stary 2011-04-14, 20:28   #3465
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam serki hochlanda trojkaciki i bede jesc
3/4 zywnosci jest swinstwem napychane

nie bylo winogronaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa
kupilam 0,5 kg truskawek
i pistacji
i teraz ide zrobic kolacje, zjesc i bede was nadrabiac
po ile u Was kg pistacji?

Cytat:
bo się przejdę

żółty
Stary 2011-04-14, 20:29   #3466
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
żółte, ochraniacz ładniejszy w krateczkę niż w te kropki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:30   #3467
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Zapytalam TZ jakie slowa poznal jak sie tu przeprowadzil. Oto pierwsze jakie mu przyszly na mysl: szneka, gzub, szlauch, kubaba, na pachte, na szage, lontrus, szruber, lorbas, fyrtel, klapsztula, Gwiazdor, laczki
I do dzisiaj sie smiejemy, jak mu mowilam, ze jak bylam mala to chodzilam na pachte na szage, a on na mnie spojrzal jak na debilke kompletna, a ja sobie ide dalej i nie kumam, ze on w ogole nie wie o co chodzi.
hahah nie mam pojęcia o co Ci chodzi, ale mam nadzieje że nas nie obrażasz:P hiih
]niezły czad Ty jestes mimbi z polski?

mioj tż też czasami używa słow ktorych nie znam i polowy nie powtórze:P
ale mowi że coś trzeba zrobić NA ZICHER co ponoć oznacza że trzeba coś zrobić ładnie, na gotowo
jakoś śmiesznie też mowi na ganek, ale nie pamietam tego słowa
Stary 2011-04-14, 20:31   #3468
Paulizia
Wtajemniczenie

The_Sania zielone

moj maz z Tychow kiedys sie mnie zapytal ''kajś byla?'', a ja do niego jaka Kajs????? a on sie mnie pytal gdzie bylam
Stary 2011-04-14, 20:31   #3469
mimbi
Zakorzenienie

czy ktos rownie ambitnie jak ja probuje podejsc do pieluszek wielorazowych? Bo mam wrazenie, ze jestem najwieksza idiotka na tym globie i nic z tego nie rozumiem mimo filmow instruktazowych...

Cytat:
Mimbi dziękuję za wyjaśnienie, no to widze że w ogóle się to nie opłaca, modem pewnie sporo kosztuje a ja netu takiego potrzebuję tylko na czas jak będę w szpitalu, właśnie do wizażu i skype.
Co do korzystania w telefonie to nie będę korzystać bo nie dość że strasznie pomału chodzi wizaż,wolno sie ładują strony, nie mam skype w telefonie, a rachunek przyszedł mi 210zł za kilka dni jak miałam awarię netu, więc za net mi policzyło około 130zł spokojnie bo abonament mam 40zł, więc telefon odpada bo się nie opłaca i gdyby jeszcze net śmigał to ok, a nie raz czeka się po kilka minut na załadowanie strony, a i tak nie raz się nie polaczy poprawnie, albo wyskakuje za mala pamięć itp. więc klapa.
Eweska pamietaj o dwoch rzeczach -
mozna do abonamentu wykupic pakiety danych do sciagniecia, wychodzi duzo taniej niz jak korzystasz bez pakietu. Dowiedz sie u swojego operatora ile bys musiala zaplacic, to sa naprawde groszowe sprawy w porownaniu z netem mobilnym na karte. I wiele stron (za wyjatkiem wizazu oczywiscie ) ma specjalne mobilne wersje na telefon - bez grafiki, ja tak korzystalam z poczty, banku, gazety etc. Tylko musisz znalezc [najlepiej w domu] linki do tych stron, bo to nie sa te same adresy, zwykle maja przedrostek m. albo wap. albo cos podobnego. Nie zzeraja tyle kasy i nie sa takie ladne, ale po co Ci ladne ikonki jak chcesz tylko maila przeczytac?
No chyba ze masz wi-fi w szpitalu [i telefon z wifi, to wtedy nie musisz targac laptopa] to juz w ogole hulaj dusza.
Cytat:
Mimbi- Włocławek kojarzysz? blisko Torunia w sumie. To z Włocławka właśnie jestem.
Tak kojarze, Wloclawek - miasto biznesu i seksu
Cytat:
Mimbi wiesz, to może być to, zwłaszcza jeśli jeszcze kot przebiegł Ci drogę, albo jest pełnia i jesz mało
Wlasnie sie tego obawiam. Kurcze, to byl moj pierwszy raz i chlopak mowil, ze za pierwszym razem sie nie zachodzi w ciaze. A do tego od razu po przeplukalam sobie pip*ke coca-cola, jak mi kolezanka radzila. I nie zadzialalo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 20:33   #3470
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
hahah nie mam pojęcia o co Ci chodzi, ale mam nadzieje że nas nie obrażasz:P hiih

mioj tż też czasami używa słow ktorych nie znam i polowy nie powtórze:P
ale mowi że coś trzeba zrobić NA ZICHER co ponoć oznacza że trzeba coś zrobić ładnie, na gotowo
jakoś śmiesznie też mowi na ganek, ale nie pamietam tego słowa
na ganek?
ja mowie weranda
Stary 2011-04-14, 20:37   #3471
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

żółty
u nas cos 37,99 chyba.

paulizia moj też jakis czas w tychach mieszkał, ja tam ślązaków w miarę rozumie, bynajmniej mi się tak wydaje.
a moja teściowa nie mowi że jest na l4 tylko że" siedzi na rewirze"

paulizia a na pytanie męzą kajś była trzeba było odpowiedzięc
ze za chasiokiem

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
moj pierwszy raz i chlopak mowil, ze za pierwszym razem sie nie zachodzi w ciaze. A do tego od razu po przeplukalam sobie pip*ke coca-cola, jak mi kolezanka radzila. I nie zadzialalo
bo to trzeba sie mydłem w środku umyć, wtedy sie na pewno nie zajdzie

Cytat:
na ganek?
ja mowie weranda
ale weranda to taras dla mnie a ganek to ganek, czyli pomieszczenie między POLEM a klatką schodową

haha robi się coraz ciekawiej
Stary 2011-04-14, 20:37   #3472
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

żółty
38,99
ale papryke maja paskudna

a buchta? - drozdzowka
szneka to chałka
skibka - kromka chleba

obejrze sobie horror

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-14 o 20:40
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:42   #3473
andziot
Zakorzenienie

a wiecie co to pyzy ????
bo tu na dolnym śląsku nie wiedzieli i pani w sklepie dziwnie się patrzyła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 20:43   #3474
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a wiecie co to pyzy ????
takie kluski? z ziemniaków?
Stary 2011-04-14, 20:43   #3475
spice1985
Zadomowienie

Mimbi miasto biznesu i seksu? Padłam. Ja mieszkałam parę km pod Włocławkiem,ale kończyłam tam LO. Sam Włocławek teraz nie za dobrze przędzie...

Zęby Hanusi
Stary 2011-04-14, 20:44   #3476
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

bo ja znam tyle tylko
na szage - na skróty
Gwiazdor - Mikołaj
laczki - kapcie
szlauch - wąż ogrodowy
Gwiazdor = Mikołaj ?! Ja Ci dam!!! Gwiazdor to Gwiazdor i przychodzi 24.12. a Mikolaj to Mikolaj i przychodzi 06.12. I mi tu nie mieszac, bo sie obraze
Jeszcze sie TZ przypomnialy glubki, dinks, szwamka i wichajster.
Cytat:
hmm ja dorzuce ze
szneka -drozdzwka alias slodka bulka?!? tez mi sie gdzie w uszy trafilo

reszta wymiekam
Szneka z glancem dokladnie - drozdzowka z kruszonka. Ale nie jestem w stanie sobie przypomniec kiedy ostatni raz powiedzialam "drozdzowka" w sklepie?

Cytat:
Jo, jestem z Polski
Tlumaczenie dla opornych [z gory mowie, ze rzadko uzywam tych slow slownikowych, tylko ostro jade gwara, slabo co?]
gzub = gówniarz
kubaba = te takie kulki co sie do zupy dodaje wieksze od pieprzu
na pachte = krasc owoce do sasiada
ryczka = zydelek
lontrus= lorbas = rojber = taki niegrzeczny chlopak, nie wiem nawet jak to opisac, taki co to psuje i rojbruje
fyrtel = dzielnica, rejon
klapsztula = dwie sztule zlozone razem = taka kanapka co sie sklada z dwoch sznytek i w srodku cos jest
szruber = taka szczota gruba do szorowania podlogi

I tlumacze te slowa co mu sie przypomnialy:
glubki = takie male zolte sliweczki
dinks = wichajster = jakas czesc czegos
szwamka = gąbka
Stary 2011-04-14, 20:45   #3477
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiecie co to pyzy ????
ja tak mowie na kluski
Stary 2011-04-14, 20:47   #3478
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
takie kluski? z ziemniaków?
no włacha jakoś to pomieszane jest,
bo w wlkp PYZY to są kluski na parze, takie drożdżowe ...

Stary 2011-04-14, 20:48   #3479
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Gwiazdor = Mikołaj ?! Ja Ci dam!!! Gwiazdor to Gwiazdor i przychodzi 24.12. a Mikolaj to Mikolaj i przychodzi 06.12. I mi tu nie mieszac, bo sie obraze
Jeszcze sie TZ przypomnialy glubki, dinks, szwamka i wichajster.

Szneka z glancem dokladnie - drozdzowka z kruszonka. Ale nie jestem w stanie sobie przypomniec kiedy ostatni raz powiedzialam "drozdzowka" w sklepie?

Jo, jestem z Polski
Tlumaczenie dla opornych [z gory mowie, ze rzadko uzywam tych slow slownikowych, tylko ostro jade gwara, slabo co?]
gzub = gówniarz
kubaba = te takie kulki co sie do zupy dodaje wieksze od pieprzu
na pachte = krasc owoce do sasiada
ryczka = zydelek
lontrus= lorbas = rojber = taki niegrzeczny chlopak, nie wiem nawet jak to opisac, taki co to psuje i rojbruje
fyrtel = dzielnica, rejon
klapsztula = dwie sztule zlozone razem = taka kanapka co sie sklada z dwoch sznytek i w srodku cos jest
szruber = taka szczota gruba do szorowania podlogi

I tlumacze te slowa co mu sie przypomnialy:
glubki = takie male zolte sliweczki
dinks = wichajster = jakas czesc czegos
szwamka = gąbka
ha! gwiazdora tez kumam, szwamke, wichajster dinks tez

ryczka ok, ja bym to przetlumaczyla ze to taki taborecik bo nie znam tego drugiego znaczenia

a zamiast na pachte to na szaber
Stary 2011-04-14, 20:49   #3480
spice1985
Zadomowienie

Pyzy to takie ...no pyzy...pyzate takie pampuchy;p Też dopiero tu z Poznaniu pierwszy raz to jadłam. Kluski na parze takie.

Zęby Hanusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości