|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
''Przyty³am 2,5 kg z czego 2kg to miê¶nie'' Mam mieszane uczucia co do tego wyra¿enia.
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-04-14 o 21:49 |
|
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dziekuje emielie za ocenke ostatniego P. Wskazówki pragne wcielic w zycie
jednak chce dodac ze na drugie i trzecie sniadanie nie jestem w stanie nic wiecej dozucic gdyz te posilki jem w szkole, a przerwy mamy mega krotki ;( . Staram sie ¿eby bylo mniej wiecej 2000 kcal dziennie czasami jest wiecej czasami mniej. A co do bu³y to jest ona naprawde du¿a wagowo wychodzi jak trzy kromki chleba. No to dzisiejsze Peee ![]() ¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba. Z dwóch tost z serem ¿ó³tym i szynk± z indyka. Jedna z serkiem naturalnym i d¿emem + herbata zielona II ¦niadanie - bu³a z mas³em, szynka z indyka, sa³at±, rzodkiewk± i pomidorem III ¦niadanie - kaszka smakija + jablko Obiad - przysmak rybny ze szpinakiem (1 sztuka) + pieczarki (na ma¶le) +2 ziemniaczki + 2 du¿e marchewki Podwieczorek - serek homogenizowany truskawkowy Danio XXL z wkrojonymi truskawkami Kolacja - – bu³a, na pó³ jedna z mas³em, sa³at±, rzodkiewka i szynk± drobiow±, a druga z mas³em sa³ata, rzodkiewka i serem ¿ó³tym herbata zielona )Proszê o zerkniêcie
|
#1323 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e to trochê za ma³o... Tyjesz? W szkole zawsze mo¿esz zje¶æ ma³ego, skoro przerwy krótkie, ale kalorycznego Poza tym radzê podbijaæ kcal napojami.Cytat:
zaryzykujê stwierdzenie, ¿e jest nieco lepiej, ale jednak d³uga droga jeszcze przed Tob±... Cytat:
podoba mi siê bardzo - jest smacznie, zdrowo i ró¿norodnie fajnie, ¿e w koñcu jest 5 posi³ków a jak idzie Ci poprawa metabolizmu?
|
|||
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
o co chodzi? Przecie¿ mam odbudowaæ miê¶nie ponoæ ;p wiêc siê cieszê, to chyba normalne ;d
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
Najadam siê porcj± obiadow± na ma³ym talerzu i nie przepadam za buraczkami. twaro¿ek to chyba 150 g i bardzo siê spieszy³am, bo wsta³am za pó¼no. a kromka na kolacjê kiedy¶ na pewno zacznie wpadaæ.
|
|
#1327 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
Caly czas wstawiasz jad³ospisy, prosisz o oceny, my oceniamy, dajemy Ci rady, Ty z nich w ogóle nie korzystasz i nadal wstawiasz to beznadziejne jad³o i prosisz o oceny. I po co to wszystko? Albo zaczniesz siê stosowaæ do tego, co piszemy, albo z Twojego tycia bêd± nici. Chcesz przybraæ na wadze, czy nie? Bo mnie sie wydaje, ¿e Cie do tego w ogóle nie ci±gnie.. Jest coraz gorzej, zdajesz sobie z tego sprawe?
"¯ycie mo¿na prze¿yæ tylko na dwa sposoby: Tak, jakby nic nie by³o cudem albo tak, jakby cudem by³o wszystko." 62-61-60-59-58-57-56-55Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-04-14 o 23:30 |
|
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cze¶æ
1. Owsianka 4 ³ z jab³kiem, cynamonem, serkiem homo i rodzynkami, d¿emem niskos³odzonym 2. Bu³ka pe³noziarnista z past± z makreli w pomidorach 3. Serek wiejski 200g + ³y¿ka migda³ów 4. Jajecznica 2 jajka, szynka, cebula 5 100g serka wiejskiego Dzisiejsza R... 1 Owsianka 4³ z 100 g twarogu i d¿emem niskos³odzonym z owoców jagodowych + wiórki kokosowe 2. Bu³ka z ziarnami s³onecznika z szynk± 3. Makrela w pomidorach + jajko 4. j/w 5. tuñczyk w/s/w b±d¼ wie¶niak Okropieñstwo ale zmuszam siê do jedzenia, choróbsko nie przechodzi... ![]()
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 458
|
R
I: bu³ka pe³noziarnista z mas³em i chud± polêdwic± z kurczaka, jab³ko II: pó³ dro¿d¿ówki z marmolad±, jogurt naturalny (przegryziony paseczkami papryki <3) III: ryba zapiekana w folii w piekarniku, 2 ziemniaki gotowane, surówka z marchewki i kapusty kiszonej IV: sa³atka owocowa z kawa³kami galaretki <3 V: 150g twarogu pó³t³ustego z cynamonem i orzechami w³oskimi <3 I jak? |
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 966
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
Cytat:
najwazniejsze, ¿e w t³uszczyk nie obrasta
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
moje wczorajsze Utrzymanie:
1. owsianka(6³.owsianych, po gar¶ci nerkowców, pszenicy w miodzie, kukurydzianych, pra¿onego s³onecznika, banan, ³. mas³a orzechowego i szkl. mleka), pasek czekolady z bakaliami i kawka z mlekiem i cynamonem 2. 2 kromki chleba z mas³em orzechowym/ twarogiem i konfitur± wi¶niow±, piernik toruñski i jogurt fantasia z orzechami w czekoladzie? 3. miseczka barszczu z uszkami domowymi, udo z kurczaka sma¿one, ry¿ z mase³kiem i curry, surówka z pekinki pierniki jw. 4. 2 gofry pe³noziarniste z serkiem homo straciatella chyba danio, sa³atka owocowa z migda³ami, 2 ga³ki lodów orzechowym i kromka cha³ki z mas³em 5. kaszanka z cebulk±, 2 kromki chleba razowego 1 z samym mas³em!uwielbiam , 2. z pasztetem pieczonym, miseczka sa³atki z obiadu pó¿niej by³a czekolada Shogetten triolada?jako¶ tak i miseczka lodów kawowych&whisky Ujdzie? jako¶ tak hmm.. orzechowo?
|
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
U . /ca³y dzieñ jestem g³odna. /
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z dwoma bia³kami jednym ¿ó³tkiem sadzonym z pomidorem, miseczka twaro¿ku z gar¶ci± ¿urawiny i trzema suszonymi ¶liwkami. jaki¶ czas po - malutka - dos³ownie na dwie ³y¿ki - miseczka crumbli z malinami by t¿. 2¶n - twaro¿ek 150 g i ma³y rogalik ¿ytni. 3¶n - dwie ma³e kromki ( takie z pocz±tku ) ¿ytniego razowego z twarogiem i d¿emem wi¶niowym, 150 g jogurtu naturalnego z paroma truskawkami, gar¶ci± rodzynek i ¿urawiny. obiad - krem z broku³ów. kolacja - jaki¶ tuñczyk z sa³atk± / wie¶niak / jogurt z orzechami. /
|
#1335 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
no pewnie, przeciez do estrogenów potrzeba tkanki miesniowej, nie tluszczowej.
![]() nora, je¿eli chcesz odzyskaæ okres musisz zwiêkszyæ %BF.
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 458
|
Cytat:
![]() najwa¿niejsze co odkry³am,¿e blokowa³y mnie faktycznie wêglowodany na kolacje(zmieni³am na bia³kowe) oraz owoce i nabia³ po obiedzie.. a zaczê³o siê od wyeliminowania cukru, eh na wywody ¿yciowe mi siê zebra³o, przepraszam |
|
|
|
|
#1337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ³adnie - smacznie, lu¼no, kolorowo ![]() Cytat:
lepiej ni¿ by³o wczoraj ![]() ale ma byæ jeszcze lepiej ![]() Wczorajsze Utrzymanie ¦niadanie: 7 ³y¿ek mieszaniny p³atków (owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne) na szklance mleka 2% z syropem klonowym, mas³em orzechowym, bananem, pestkami s³onecznika i rodzynkami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z past± twaro¿kow± (twaróg pó³t³usty, jogurt naturalny, warzywa, przyprawy); jab³ko; pitny jogurt naturalny Obiad: 2 du¿e placki tortilli z farszem z kurczaka, pieczarek, ¶wie¿ych warzyw i sosu czosnkowego na jogurcie naturalnym; szklanka Pepsi Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (250 g) z nerkowcami, gruszk± i miodem; Knoppers; herbata malinowa Kolacja: 2 parówki sojowe z ketchupem i musztard±; 1 du¿a kromka domowego ¿ytniego chleba z mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; zielona herbata + 2l wody |
|||
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Nora Grey : do owsianki czasem dodajê ciasteczka, je¿eli uwa¿am, ¿e mi "pasuj±"
raczej siê nie rozpuszczaj± -a ju¿ nigdy mi siê nie rozpu¶ci³y, jak da³am je na owsiankê z budyniem, ale nie wiem od czego to zale¿y gnocchi to takie kluski, podobne i w smaku i w wygl±dzie trochê do kopytek -ale mi bardziej smakuj± od tych drugich malibu to likier, pyszny i najczêstszy alkohol jaki zdarza mi siê wypiæ jeszcze nie legalnie a T¯ czasem robi na prawdê du¿o w kuchni ale czasem mu nie wychodzi i próbuje sie tym kryæ,robi±c najzwyklejsze kanapeczki, ¿eby nie by³o, ¿e przesadzi³ z jakim¶ sk³adnikiem hahaha. Gratulujê przytycia -oby tylko dalej ³adnie sz³o, rownocze¶nie ze zdrowiem psychicznymMoje wczorajsze P 1.³y¿ka kremu mocca, owsianka na mleku z lych± kremu mocca i truskawami 2.kanapka z razowca z pasta jajeczn±, szynk±,rzodkiewk±i ogórkiem (podwójna i wielka;p), grucha, big milk straciatelllaaa 50 gr s³onecznika 3.miska ogórkowej zabielanej ¶mietan±, z br±zowym ry¿em i sznyclem z indyka, surówka z warzyw jakie mia³am w domu - taka na szybciocha placki cukiniowe sma¿one(sporo) ze ¶mietank± jakas s³odko-kwa¶n±, ale o dziwo by³a dobra![]() 0,5l wody z sokiem malinowym (sporo -bo lubie ta s³odko¶æ )4.miska jogurtu naturalnego robionego przez dziadka -fuuura tego, by³o pyszne z kilkoma ³y¿kami serka homogenizowanego naturalnego,zmiksowana z bananem, miodem,i kilkoma truskawkami, miseczka fistaszków5.pieczone ziemniaki (spryskane olejem), kubek ma¶lanki kakao z miodem. chyba przesadzone z tym nabia³em :P
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na drugie danie mam placki ziemniaczane sma¿one przez babcie w g³êbokim oleju i nie przetrwam tego, mo¿e zjem co¶ innego.. i wcale nie wiem, czy tak ³adnie, dzi¶ jako¶ du¿o tego jedzenia z rana mi wysz³o. a u Ciebie jak zwyk³e piêknie, szczególnie ta owsianka i w ogóle moje klimaty, mmm. no ale wiadomo... ten banan.
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Du¿o? Tak powinno byæ, nawet nie próbuj marudziæ ![]() Dziêki Nawet nie wiesz jak dobrze banan smakuje z mas³em orzechowym, syropem klonowym i pestkami s³onecznika Powiem ostro: odwal siê od moich bananów! ![]() Edit: a parówki mam z Bomi
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-15 o 15:39 |
|
|
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
U
ocenicie? |
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1343 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cytat:
dok³adnie tak. Jestem taka rozbita ¿e nie chce mi siê je¶æ obiadów, miêsa etc... Jedyne co super mi "wchodzi" to poranna s³odka owsianka a potem to jem w sumie byle co Ale to te¿ blokada przez to ¿e odpu¶ci³am chwilowo æwiczenia a¿ nie wyzdrowiejê, nie mam si³y, nie ruszam siê wiêc i rano tylko wêgle...
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrowiej, a do porz±dnej diety i æwiczeñ wrócisz pó¼niej
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
R/U?
![]() woda z cytryn±&4¶liwki moczone przez noc I.owsianka (4³ p³, ³ycha otr±b pszennych,siemie lniane,ok pó³ szkl mleka); przed owsiank± grejpfruit kubek wody;II.dwie kromeczki ¿ytniego z twarogiem i pomidorem; jab³ko; o,75l wody III.(bardzo brzydki bo podjada³am-by³am w domku u mamci) kilka ³y¿ek farszu do pierogów ruskich; ok 1/3 woreczka kaszy gryczanej oraz filet z solli duszony (ze skórk±) w sosie warzywnym bardzo pikatym i pysznym (marchew,pietrucha,seler, cebula,czosnek,przecier i sok pomidorowy, przyprawy ró¿ne i sporo bazylii) cieplutka krom(k)a pszenno-¿ytniego (no bo mama upiek³a a ja ulwielbiam pieczywo) dwa kubki wody; a po chwili du¿a gar¶æ otrêbów granulowanych truskawkowych i inka 1;1 z mlekiem x2 (zaraz wychodzê i wrócê ko³o 20;30) IV.jajecznica z 2jaj i bia³ka na oliwie z pestek winogron,cebulk± i pomidorem, i jak bêdê g³odna twaróg ze szczypiorem; i jak? Bêdzie? czy ja nie pijê za du¿o? chyba sobie zabardzo rozci±gam ¿a³±dek..
|
#1346 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do dzisiejszego jadlospisu to lepiej nie wstawiam, bo pewnie znowu waszym zdaniem bedzie kiepski, bo III sniadania nie zmienilam zbytnio bo wlasnie nie wiedzialam na co, jak sie chodzi do szkoly to trudno dobrze wybrac.
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proponowa³abym dro¿d¿ówkê albo w ma³ym plastikowym pude³eczku sa³atkê/serek homo z bakaliami i owocem. Do sa³atki mo¿na zrobiæ kaloryczny dressing etc. Mo¿e zacznij piæ nutridrinki? Mo¿esz te¿ sobie robiæ koktajle z mleka, owoców i miodu/czekolady.
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-15 o 16:52 |
|
|
|
|
#1349 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
najlepszy domowy robiony, ale na P sokojnie mo¿e np te fortuny 100 %, jest multum smaków, one maja sporo kalorii, a klarownym sokiem nikt siê nie najje ani nie zapcha, a kalorie sie podbije, np 100 % multiwitamina - sama pychotka... kakao z cukrem , mleko , mleko smakowe, mo¿e napoj sojowy taki waniliowy, jogurty do picia, w³asnie koktajle,kalorie trzeba gdzies ulokowaæ jak pare lat temu od przytycia zale¿a³o moje byæ albo nie byæ to jad³am kremy typu nutella ³y¿eczka ze s³oika na deser, albo mas³o orzechowe i czekolady wszelkie dopija³am sokami i wod± zywiec zdrój truskawkow± (to dopiero podstêpna bomba kaloryczna) i mleczko takie w tubce skondensowane s³odzone- mniam... i oprócz tego oczywi¶cie normalne posi³ki w normalnych ilo¶ciach - skutek by³ tylko i wy³±cznie pozytywny |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro lubisz s³odycze, to mo¿e warto siê do nich przekonaæ powoli?... Albo wci¶nij gdzie¶ w ci±gu dnia budyñ na t³ustym mleku albo chocia¿ jak±¶ dro¿d¿ówkê czy co¶ - jako¶ szczególnie zapychaj±ce to nie jest, ale za to kaloryczne. Du¿o masz do przytycia?
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

Przyty³am 2,5 kg z czego 2kg to miê¶nie 
i jakie æwiczenia mi proponujecie? 

jednak chce dodac ze na drugie i trzecie sniadanie nie jestem w stanie nic wiecej dozucic gdyz te posilki jem w szkole, a przerwy mamy mega krotki ;( . Staram sie ¿eby bylo mniej wiecej 2000 kcal dziennie czasami jest wiecej czasami mniej. A co do bu³y to jest ona naprawde du¿a wagowo wychodzi jak trzy kromki chleba.
malutko. powinna byæ porz±dna porcja i wtedy bêdzie ok, bo jako¶ciowo ³adny obiad
62-61-60-59-58-57-56-55