|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Youyou - ale Ci Mala numer wykrecila! bedzie z niej niezla jajcara
![]() wspolczuje tylko tej koniecznosci lezenia, bo wiem, ze majac tak male dziecko raczej nie masz mozliwosci dostosowac sie do rady lekarza... Zapaleczka- a Tobie gratuluje chlopczyka i intuicji! ![]() Marina- bedzie dluuugasny dzidziolek |
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() A teraz skoro już wszystko nadrobiłam to życzę wam dziewczyny kolorowych i mykam spać, bo mój P. już mi z pół godziny chrapie za plecami
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-14 o 22:31 |
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Youyou ale numer! hihi
W takim razie gratuluję cóeczki idealnie.A z tą szyjką uważaj Kochana, leż leż leż i odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marina cieszę się, że wszystko wporządku z Tobą i Maluszkiem To odpoczywaj jak lekarz kazał a ze spojeniem będzie napewno lepiej Nad tą cesarką się jeszcze zastanów
|
||
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Marina
za wizyte . Ale Twój synek już wielki Marzena nie wiem jak tam to moje łożysko bo usg gdzies za dwa tygodnie |
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
youyou to Ci zartownisia rośnie ale fajnie,będziecię mieć parke. A z ta szyjka to nie zaciekawie,więc leż i chuchaj i dmuchaj na siebie.
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkich wizyt
youyou ładnie Cię to Twoje dzieciątko wyrobiło ![]() Pół dnia byłam poza domem, teraz szybko Was nadrobiłam i padam. Uciekam do łóżka bo jutro z rana czeka mnie podróż do laboratorium i glukoza
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
hej ja wpadam tylko na chwilke prztwitac sie i uciekam.sprawa za wesola nie jest cala noc nie spalismy.z grubsza tylko powiem ze siostra mezai jej dzieciaki narazie beda mieszkac z nami bo jak u ich ojca zblizaja sie swieta pije.wygonil ich z domu dobrze ze maja nas ale coz to za zycie;( tak mi ich zal;( bede zagladac caluski brzucholki i ich mamusie
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczka Gratuluję synka
![]() you you Gratuluję córeczki ale Wam psikusa zrobiła ![]() spadam się szykować na 3d idę na 9:30.A muszę jeszcze dojechać a leżymy z małym w łóżku
|
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od 7 jestem w robocie, jeszcze nic nie zrobilam tylko nadrabiam wczorajszy dzien, a i tak marne szanse, zebym sie z tym uwinela przed przyjscie reszty zalogi. |
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
youoyu ale numer Wam dzidzia odwinęła! no ale dobrze, że w końcu się przyznała kim jest
no i życzę wytrwałości w leżeniu...odpoczywaj, dbaj o siebie a na pewno będzie dobrze!!zapałeczka gratuluję chłopaka ![]() marina super, że z synkiem wszystko dobrze...no i duży już chłopak a w ogóle to dzień dobry nadrobiłam wczorajszy wieczór i mogę się z czystym sumieniem wziąć za robotę
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w 30 tc mamy sie wybrac na usg dopplera, zeby obadać wszystkie przepływy. |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
wstawać mamuśki
![]() od dziś będę Was zamęczać i smęcić Obowiązki w domu zostały podzielone, rano przed pracą tatuś ogarnia Filipa, potem przechwytuje go moja mama, ok 16 wpada moja siostra i zajmuje się nim do powrotu TŻ z pracy i razem z nim go kąpią. w weekend ma wpaść moja druga siostra i ma chate wysprzątać. Dobrze mieć rodzinkę co pomoże ![]() A ja musze tylko wytrzymać w łóżku ![]() wzięłam wczoraj ten Fenoterol i mi sie już łapy trzęsą rano wziełam Isoptin to może mi trzęsawka przejdzie---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- blondynkapoznan trzymam kciuki za wizytę
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
gratuluję nowej córeczki youyou i synusia zapałeczce i dobrych wieści Marina![]() ja się zabieram własnie za robienie sałatki na jutrzejsze party Nerola 100lat dla synusia
|
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() aj jaj jaj....to sie narobiło...w sumie kwiecien to taki miesiac psikusów ale zeby az tak gratuluje udanych wizyt![]() ja ide w czwartek na USG i mam nadizje ze Nasz Igor pozostanie Igorkiem bo jak nie to bedzie zmuszon chodzic do 6 mc w spodenkach za kare swoja pierwsza w zyciu z mezem wojna trwa.....przeprasza i obiecuje ze bedize poswiecal mi wiecej uwagi tip itd. ale ja jestem twarda i sie nie daje ....wstal nawet o 5.30 zeby zdazyc do piekarni po francuska z morela swieze buleczki i almette jutro moze mu przebacze ale dzis jeszcze nie nawet wozka nie chcialam z nim wczorja skladac a przyszedl...wiec dopiero dzis go zobacze z babcia nie wiem jak bo dopiero jutro bede dzwonila do niej........ juz jestem po sniadaniu mialam isc do lumpka ale stwierdzialm ze nie ma sensu bo juz ma tyle ubran ze nie wiem czy zdaze ubrac we wszystko!!!!! do 6mc mam ubranego malego tylko kombinezona wiekszego mi brak bo ma tylko na 62 ![]() youyou - to jakie imie bedzie???? marina - no to kawal chlopa bedzie a raczej jest
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Dzięki za miłe słówka, aż od razu humor lepszy dzięki Wam z rana , bo coś katar mnie złapał i po wczorajszym badaniu obracane na wszystkie strony spojenie szaleje![]() Natka_ wiem kochana, własnie się zastanawiam, nie wiem czy warto a tak czy siak wszystko wyjdzie w ,,praniu" Ale byłaś dłuuuga! Vaniliova11 a próbowałaś suszone śliwki ? albo jagody suszone? My tak wcinałyśmy w szpitalu z dziewczynami, i pomogało każdej po kolei ![]() moniczka oj rozumiem sytuację siostry męża...Dobrze, że ma w Tobie oparcie. youyou i pełna organizacja! tak ma być! sweetangel Twarda sztuka z Ciebie, a niech mężul się pomęczy Mój tez ma czasem takie odchyły, że hej. Swoją drogą to chyba ten ród cały dziwny jest :PMój ma dziś urodziny, ale prezent będzie jutro, kurde nawet nic nie mam jeszcze, bo nie byłam na mieście i nie miałam jak cokolwiek kupić, tylko leżałam plakiem bo bolało a i dziś mam zamiar leżeć. Ale jutro pojadę do mielca to coś zakupię.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-15 o 08:47 |
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
ostatni dzien w pracy..qrcze,szkoda mi odchodzic (bo juz tu niestety nie wroce )youyou ale Wam numer Mala wywinela ale gratuluje coreczki!!!! bedziecie mieli parke,wiec wspaniale ![]() no i dobrze ze mozesz liczyc na rodzinke, teraz mozesz odpoczywac, lez jak najwiecej marina dobrze ze wszystko w porzadku.odpoczywaj jak najwiecej ![]() zapaleczka
|
|
|
|
#647 | |||
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel to twarda sztuka jesteś
ja też jestem taki zakapior i jak TŻ coś przeskrobie to mu daję lekko popalić żeby zapamiętał ![]() Cytat:
TŻ lobbuje Lilkę, od ciązy z Filipem to imię mu chodzi po głowie, mi też się podoba, ale jeszcze muszę przemyśleć sprawę ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
SweetAngel zgodze sie z dziewczynami, twarda sztuka z Ciebie
ale ja tez tak mam,ze daje mojemu tz'towi popalic zeby zapamietal na przyszlosc![]() youyou no i dobrze
|
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
kalinka, youyou, marina - e taam twarda
![]() babonik a jak to sałatencja bedzie wlasnie tak patrze na ten linomag i sa dwa rodzaje z tlenkiem cynku i z witamina a+e i nie wiem ktory to sie kupuje ![]() a co do kosmetkow to lepiej kupic mleczko do ciala czy oliwke? krem do buzi czy krem do buzi i ciala?????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-15 o 09:40 |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() youyou, no i jak tam, przywykłaś już do zmiany? ![]() wcześniej było tylko podejrzenie czy lekarz był pewien chłopca? a teraz odpoczywaj i wykorzystuj resztę ile się da ![]() SweetAngel, uparciuch z Ciebie, nie ma co Marina, to już facet jak się patrzy ![]()
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
youyou no to Wam maluch zrobił niespodzianke
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś 26 tc
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Melduję się po spotkaniu(i po nadrobieniu )-no więc było super-oby więcej takich miłych spotkań,dziewczyny naprawdę urocze, zdjęcia wkleję po południu(teraz jestem w pracy) |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze o ten prosze ale który to jest to szczerze mówiąc nie wiem ![]() aania oswajam się z tą myślą całą noc nie spałam z emocji, ze strachu i ten radosnej niespodzianki ![]() wczesniej tylko raz lekarz od niechcenia rzucił że chłopak ale potem już mówili że tam nic nie widać i mieliśmy pewne podejrzenia że może jednak dziewczyna (zresztą pisałam wam o tym) ale człowiek jednak się sugeruje tą pierwszą informacją ![]() więc teraz trzeba się przestawić TŻ dumny jak paw i tylko gada "jeju będę miał córkę, będe miał córkę"
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-15 o 09:52 |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
no witam kochane mamusie
![]() u mnie słoneczko świeci to i dobry humor się pojawił ![]() gratuluję udanych wizyt no i youyou takiego niusa się nie spodziewałam !!!! ja dziś nie gotuję bo jedziemy do teściów i będę miała placki ziemniaczane ![]() ![]() a jutro mężuś zabiera się za okna , no bo mnie już niestety nie wolno ja się zajmę praniem firanek aaaaa i wczoraj się dowiedzieliśmy, że mojego tż-ta kuzyn i jego dziewczyna będą mieć dziecko ![]() są teraz w 10 tc więc początek no i siedzą w UK ale fajnie że Szymuś będzie miał rówieśnika kuzyna albo kuzynkę ![]() ![]() ![]() miłego dnia mamusie ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Śliczne Brzuchatki
![]() Moniczka co to za facet, żeby wyganiać rodzine z domu?! Sama bym go wywaliła na zbity pysk! Biedna kobieta :/ Tylko dlaczego sobie na takie coś pozwala... Blondynko ![]() Youyou jaka rodzinna organizacja-super! Nie ma to jak móc liczyć na pomoc![]() Po tych Waszych zmiana w płciach sama zaczynam się zastanawiać czy aby napewno jest synuś Od 13tc mówią, że chłopak i potwierdzają do dzisiaj na każdej wizycie- lekarz mówił ostatnio, że z tego dziewczynki już nie będzie i zawsze mówi "płeć się nie zmieniła" noo i mam zdjęcie sisiorka, więc mam nadzieje, że nie będzie niespodzianki hehe
|
|
|
|
#657 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ja się dziś szykuję na pizzę ze znajomymi i się doczekać nie moge, bo koleżanka rodzi w czerwcu, więc nareszcie będę miala z kim na żywca pogadać o tych wszytskich sprawach ![]() - ![]() Marina, to chyba jakiś atleta będzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Natka jak masz zdjęcie sisiora to już nie ma mowy zeby było inaczej
![]() My tak mieliśmy z Filipem ze na usg 3d ok 21tc gina nam pokazał sisiora i nawet go zmierzył, pamiętam że miał 13mm
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
carmela -
![]() youyou - a na na llegro sa takie tylko :/ http://allegro.pl/linomag-krem-z-tle...540566028.html http://allegro.pl/linomag-krem-bobo-...540566119.html czyli te sa zle???? |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o tym samym myślę co prawda na połówkowym gin twierdził że daje mi 100% pewności, ale wczoraj nie było widać więc się nie upewniliśmy. Ale idę za jakieś 3 tyg to zobaczymy ![]() a kilka dni temu śniło mi się że synuś się w córeczkę zmienił, a TŻ się na mnie wkurzał bo stwierdził że on nie chciał i nie chce córki tylko syna Jak mu to opowiedziałam to się tylko ze mnie śmiał że głuptas jestem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

)

zębole

rano wziełam Isoptin to może mi trzęsawka przejdzie

, bo coś katar mnie złapał i po wczorajszym badaniu obracane na wszystkie strony spojenie szaleje
)