Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 13:40   #61
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
widocznie była na jakis składnik uczulona tam jest tylko cukier i ten mlecz nic więcej nie ma nam to pomaga w zimie nawet Danie dawałam jak była zaziębiona i też nic jej nie było a szybko od niej odeszła infekcja
A ona nie wiedziała że jest uczulona i stwierdziła że sobie zrobi jak jest chora a nie chce leków brać.
Stary 2011-04-14, 13:45   #62
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
evitka po opisie przychodni czy ty przypadkiem do przewoźnej nie chodzisz z małą??
lenucha zapisana jest na powst. sl do rondomedu, ale my ze starym do przewoźnej chodzimy .

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:03   #63
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
to co zamawiać ? tam jeszcze jest jakis krem na tej stronie co podałaś dla dzieci na niepogode teraz uzywamy bubchena ale się nam kończy więc mogłabym zamówić tamten tylko czy warto ?
Daj link?to zerknę
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
cześć;
to i ja trafiłam na nowy wątek;

Ana, a mozesz jeszcze raz napisac co za krem i co za kapsulki? Bo sie pogubilam...
Ja moze sobie sprawie te kapsulki co pisalaś wiesiołka z wit C. tylko mnie też czasem syfki nie wiadomo dlaczego wyskakują, to ok bedzie? (ze stresu chyba).
A ty ten kwas hilauronowy, czy inne skladniki to tak sobie osobno na buzię aplikujesz?
A te oleje to są normalne olejki tak? A slyszałam, że jako toniki można używać, to jak to się robi, jakieś specjalne?
Przepraszam, że tak Cie męczę.

Te mydełka co link wklejałas fajne, ale cena... Poki co mam jeszcze mydełko oliwkowe z Alep i jest fajne.
A lojowi zwierzecemu mówię nie, bialy wielbład lepiej mowisz....?

Acha, pisałyście kiedyś o szamponie Joanna z rzepy, kupiłam, wlosy miekkie, tylko tam jest alkohol w składzie, a słyszałam, że alkohol dla włosów jest beee. No i dupcia blada. Jak to jest? (wysusza chyba)

.
Zrób sobie ten syrop z cebuli-on dobry ogólnie jest na wszelkie dziadostwo.Tata nam zawsze robił jak którąś coś łapało i stawiał nas szybko na nogi.

Co do szamponu to ja pisałam o joannie,ale jajecznej albo mleko i miód-mam ten i ten i ze wszystkich szamponów jakie mam(a mam z 10) to mam najfajniejsze włosy po jajecznym.
Nie bój się alkoholu-na jakim jest miejscu składu?alkohol nie zawsze oznacza zło w kosmetykach.Czasami być musi bo bez niego inne składniki nie są w stanie działać.Oby nie był na początku składu.

Biały wielbłąd tak nie wysuszy jak jeleń.Ja też jestem na nie jeśli chodzi o ten łój zwierzęcy.To mydło co masz oliwkowe jest bardzo chwalone tzn.ta firma.

To nie krem tylko właśnie te kapsułki mają już w składzie wiesiołek i ważne jest,żebyś kupiła dokładnie DERMOGAL A+E-żadne inne z tej serii,bo tylko te mają taki dobry skład.

Kwas/żel hialuronowy zazwyczaj miesza się z olejem lub kremem.Można nakładać też solo.Ja lubię i nakładam oleje solo.Mi jest tak dobrze.Tylko najlepiej jakbyś sobie oleje zamówiła ze sprawdzonych stron,bo te ze sklepu często mają różne domieszki i tracą na właściwościach.A te z np.BU wiemy,że są czyste.

A oleje jako tonikito pierwsze słyszę.Hydrolaty jako toniki to tak.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Sara właśnie się czaiłam na te spodnie w necie ale boje się zamówić a gdzie dokładnie kupiłaś pamiętasz halę?one mi się bardzo podobają koło mnie są ale z takiego materiału do kitu co się wszystko czepia.
Moja siostra je zamówiła i materiał jest ok.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:16   #64
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Daj link?to zerknę

Zrób sobie ten syrop z cebuli-on dobry ogólnie jest na wszelkie dziadostwo.Tata nam zawsze robił jak którąś coś łapało i stawiał nas szybko na nogi.

Co do szamponu to ja pisałam o joannie,ale jajecznej albo mleko i miód-mam ten i ten i ze wszystkich szamponów jakie mam(a mam z 10) to mam najfajniejsze włosy po jajecznym.
Nie bój się alkoholu-na jakim jest miejscu składu?alkohol nie zawsze oznacza zło w kosmetykach.Czasami być musi bo bez niego inne składniki nie są w stanie działać.Oby nie był na początku składu.

Biały wielbłąd tak nie wysuszy jak jeleń.Ja też jestem na nie jeśli chodzi o ten łój zwierzęcy.To mydło co masz oliwkowe jest bardzo chwalone tzn.ta firma.

To nie krem tylko właśnie te kapsułki mają już w składzie wiesiołek i ważne jest,żebyś kupiła dokładnie DERMOGAL A+E-żadne inne z tej serii,bo tylko te mają taki dobry skład.

Kwas/żel hialuronowy zazwyczaj miesza się z olejem lub kremem.Można nakładać też solo.Ja lubię i nakładam oleje solo.Mi jest tak dobrze.Tylko najlepiej jakbyś sobie oleje zamówiła ze sprawdzonych stron,bo te ze sklepu często mają różne domieszki i tracą na właściwościach.A te z np.BU wiemy,że są czyste.

A oleje jako tonikito pierwsze słyszę.Hydrolaty jako toniki to tak.

Moja siostra je zamówiła i materiał jest ok.
ana chciałabym mieć twoją wiedze o kosmetykach
dobrze, że jesteś to sobie podczytuję, ale sama komletnie nie mam o tym pojęcia, mam wrażenie, że tego jest tyle, że potrzebowałabym 5letnich studiów, żeby to pojąć gdzieś ty się tego nauczyła?
Stary 2011-04-14, 14:28   #65
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ana chciałabym mieć twoją wiedze o kosmetykach
dobrze, że jesteś to sobie podczytuję, ale sama komletnie nie mam o tym pojęcia, mam wrażenie, że tego jest tyle, że potrzebowałabym 5letnich studiów, żeby to pojąć gdzieś ty się tego nauczyła?
Eeee tam gadaszJa ciągle czytam,czytam i czytam,a że przy okazji mnie to strasznie interesuję to coś tam wiem

Jezuniu ja od tygodnia zbieram się,żeby zrobić porządek w swoich szafkach z ciuchami,bo mam tam burdel taki,że nie wiem co gdzie leżyChyba czas zebrać tyłek i to zrobić.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-04-14, 14:31   #66
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

W Interwencji o 16.15 będzie program o nianiach nagranych z ukrycia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:33   #67
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Eeee tam gadaszJa ciągle czytam,czytam i czytam,a że przy okazji mnie to strasznie interesuję to coś tam wiem

Jezuniu ja od tygodnia zbieram się,żeby zrobić porządek w swoich szafkach z ciuchami,bo mam tam burdel taki,że nie wiem co gdzie leżyChyba czas zebrać tyłek i to zrobić.
ja nawet jak to czytam to dla mnie jak po chińsku, niby rozumiem, ale za 5 minut nie wiem co tam było napisane chyba notatki powinnam sobie robić i się uczyć

ja mam taki syf odkąd się przeprowadziliśmy nie tylko w szafkach jak mieszkaliśmy z tz'ta rodzicami to kazał mi obiecać, że jak zamieszkamy sami to nie będę tak syfiła, a teraz sam syfi co posprzątam to mała mi wszystko wywala i du.pa bo w ogóle nie widać, że sprzątałam i tracę motywację
a małej sie ostatnio spodobało, jak założyłam jej getry sobie na głowę i ostatnio przyleciała ze wszystkimi swoimi getrami i kazała założyć sobie i nam i tak siedzieliśmy w 3 w tych getrach na głowach. Mała się w głos śmiała i piszczała z radości, dobrze, że mamy żaluzje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 14:38   #68
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Po syropie z mleczu koleżanka wylądowała w ciężkim stanie w szpitalu. Dostała duszności i puchła. Podobno to była esencja alergenów - taki syropek w słoiczku gotowany przez babcię.
Nawet nigdy o tym nie słyszałam

BYłam na spacerze ale już się cholera znowu robi ciemno i chyba będzie lało . JUtro listy przyjętych wywieszają w przedszkolu

Ana ja ostatnio kupiłam sobie zwykły szampon familijny ( litr za 6 zł) i powiem Ci że już dawno takiego szamponu dobrego nie miałam super mam włosy do tego mam odzywkę z joanny ale taką litrową z tych dla fryzjerow zamawiam , i już mam w d.. te wszystkie drogie wynalazki a pomysleć że kiedyś potrafiłam sobioe szmpon za 5dyszek kupić - nigdy wiecej
Stary 2011-04-14, 15:18   #69
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Przypomniałyście mi że znowu szamponu nie kupiłam
Stary 2011-04-14, 15:23   #70
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
ja nawet jak to czytam to dla mnie jak po chińsku, niby rozumiem, ale za 5 minut nie wiem co tam było napisane chyba notatki powinnam sobie robić i się uczyć

ja mam taki syf odkąd się przeprowadziliśmy nie tylko w szafkach jak mieszkaliśmy z tz'ta rodzicami to kazał mi obiecać, że jak zamieszkamy sami to nie będę tak syfiła, a teraz sam syfi co posprzątam to mała mi wszystko wywala i du.pa bo w ogóle nie widać, że sprzątałam i tracę motywację
a małej sie ostatnio spodobało, jak założyłam jej getry sobie na głowę i ostatnio przyleciała ze wszystkimi swoimi getrami i kazała założyć sobie i nam i tak siedzieliśmy w 3 w tych getrach na głowach. Mała się w głos śmiała i piszczała z radości, dobrze, że mamy żaluzje
ja mam tak samo

fajnie musieliście wyglądać
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:46   #71
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

padłam!!!!!!!
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-14, 16:17   #72
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Minka to Amela z Niną mogą sobię łapki podać.Tylko Twoja to ładnie z szafy wyciąga,a mojato wyszła dumna jak paw z łazienki oplątana moimi leginsami w pasie i wokół szyji,a na głowie miała moje gacie-wszytsko rzecz jasna wyciągnięte z kosza na rzeczy do praniai tak robi kiedy tylko ma okazję.

A wczoraj tż szykował jej kąpiel,ja mleko i się zagadliśmy.Patrzymy a mała wyłazi z łazienki przeszczęśliwa i w jednej rączce trzyma kubeczek,krórym wsypuje proszek do pralki moczy sobie paluszka i do buzi niczym oranżadkę w proszkuja nie wiem jak ona dostała się do proszku,bo mam go za koszem,a proszek jest w specjalnych pojemnikachA musiała zrobić to szybciutko,bo my w sumie się wymijaliśmy jedno z drugim.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-04-14 o 16:18
Stary 2011-04-14, 16:32   #73
Justys76
Raczkowanie

O, juz nowy watek, ja jeszcze jestem w starym, mam do doczytania 6 stron. Nie moge sie wyrobic po urodzinach. Mielismy w sobote, serdecznie dziekujemy za zyczenia. Michalek wlasnie w sobote zrobil 5 kroczkow sam, ale na tym koniec ani w niedziele ani pozniej juz nie chce chodzic.
Tez sie pochwale moim roczniaczkiem.
1-Michalek i jego goscie
2,3-z tortem
4- z mama (widac brzuszek)
5,6-z nowa zabawka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8653.jpg (120,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8659.jpg (103,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8661.jpg (114,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8704.jpg (50,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo3.jpg (121,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo5.jpg (122,1 KB, 37 załadowań)
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:46   #74
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Hello

a my jednak w Wawie, ale nie jutro ale juz dzis
mala podroz pociagiem zniosla rewelacyjnie! jestesmy z niej dumni, teraz myju, mleko i juz kima
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:47   #75
CAROLAJKA
Raczkowanie

Justyś śliczny masz ten brzuszek

Ana chodziło mi o ten z nagietkiem na niepogodę nie mogę go teraz znaleźć

to i ja pochwalę się moją dużą panienką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG2495.jpg (78,4 KB, 86 załadowań)
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:02   #76
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Justys76 Pokaż wiadomość
1-Michalek i jego goscie
2,3-z tortem
5,6-z nowa zabawka
oj widać brzuszek, a nowa zabawka widać że się podoba
Cytat:
Aż mam ochote na truskawki z bita śmietanąMała slicza włosy loczki

Stary 2011-04-14, 20:19   #77
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
O, juz nowy watek, ja jeszcze jestem w starym, mam do doczytania 6 stron. Nie moge sie wyrobic po urodzinach. Mielismy w sobote, serdecznie dziekujemy za zyczenia. Michalek wlasnie w sobote zrobil 5 kroczkow sam, ale na tym koniec ani w niedziele ani pozniej juz nie chce chodzic.
1-Michalek i jego goscie
2,3-z tortem
5,6-z nowa zabawka
Fajny kawaler

Cytat:
Justyś śliczny masz ten brzuszek

Ana chodziło mi o ten z nagietkiem na niepogodę nie mogę go teraz znaleźć

Duża i taka poważna a loczki śliczne
Stary 2011-04-15, 06:18   #78
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nawet nigdy o tym nie słyszałam

BYłam na spacerze ale już się cholera znowu robi ciemno i chyba będzie lało . JUtro listy przyjętych wywieszają w przedszkolu

Ana ja ostatnio kupiłam sobie zwykły szampon familijny ( litr za 6 zł) i powiem Ci że już dawno takiego szamponu dobrego nie miałam super mam włosy do tego mam odzywkę z joanny ale taką litrową z tych dla fryzjerow zamawiam , i już mam w d.. te wszystkie drogie wynalazki a pomysleć że kiedyś potrafiłam sobioe szmpon za 5dyszek kupić - nigdy wiecej
moja teściowa fryzjerka też mi kiedyś na moje słabe włosy ten familijny polecała masz ten w niebieskiej butelce z takim korkiem śmiesznym??dawno dawno jak mała byłam to mama mi nim włosy myła Ja też kupowałam zawsze drogie szampony i dupa - zero efektu. Dobry dla mnie była szampon recept na bazie chmielu plus tonik do wcierania, koszt ok 20 zł za oba w zielarskim - po tym to mi włos z głowy nie spadł, jak skoczę obecny elseve to go znowu kupię
Jak miło leżeć w łóżeczku kiedy normalnie o tej porze do szkoły wychodzę mały śpi, ja się umalowałam i wykąpałam, wdziałam z powrotem koszulę nocną i leżę mmmm tak mi miło
Mam nadzieję, że szczepienie będzie ok i ominą nas wszelkie akcje 'po'

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 08:08   #79
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nawet nie wiecie jaka jestem wsciekla, jak wrocimy do Sieradza robie taki dym ze cala popieprz**** rodzinka tezeta mnie popamieta.
Narobili halasu jakbysmy sie wyprowadzali na koniec swiata , a nawet jakby tak bylo nie ich brocha ale wiedzieli ze bedziemy tez jechac zeby tacie osobiscie powiedziec ze bedzie znowu dziadkiem i co?NA PERONIE JUZ WIEDZIAL BO TA KU*** (sorki inaczej juz nie powiem) mja szwagierka zadzwonila i mu powiedziala a teraz bezczelnie sie odzywa do mnie na gadu, oczywiscie nic jej nie odp ale zobie taki dym ze juz w zyciu sie do mnie nie odezwie, koniec wpieprzania sie w nie swoje sprawy, I PRZEDE WSZYSTKIM NIE ONA BEDZIE DECYDOWAC KTO I KIEDY DOWIE SIE O CIAZY tylko JA Z MĘŻEM., glupia krowa!!!!!
pol nocy nie moglam przez nia spac bo tak sie wkurzylam jak mi tesc powiedzial.....
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 08:42   #80
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
1-Michalek i jego goscie
2,3-z tortem
5,6-z nowa zabawka
Justys piękny masz brzusio a Michaś cud miód i jaką furę ma super!

coś w temacie ostatnim-warto obejrzeć
http://vod.onet.pl/sos-uroda,sos-uro...1,odcinek.html
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 08:45   #81
Darusiaaaa
Zakorzenienie

justys fajowski masz brzusio!!!!!
A.Camus
Stary 2011-04-15, 09:06   #82
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
moja teściowa fryzjerka też mi kiedyś na moje słabe włosy ten familijny polecała masz ten w niebieskiej butelce z takim korkiem śmiesznym??dawno dawno jak mała byłam to mama mi nim włosy myła Ja też kupowałam zawsze drogie szampony i dupa - zero efektu. Dobry dla mnie była szampon recept na bazie chmielu plus tonik do wcierania, koszt ok 20 zł za oba w zielarskim - po tym to mi włos z głowy nie spadł, jak skoczę obecny elseve to go znowu kupię
Jak miło leżeć w łóżeczku kiedy normalnie o tej porze do szkoły wychodzę mały śpi, ja się umalowałam i wykąpałam, wdziałam z powrotem koszulę nocną i leżę mmmm tak mi miło
Mam nadzieję, że szczepienie będzie ok i ominą nas wszelkie akcje 'po'
korek jest normalny butelka jest litrowa przezroczysta ale ich chyba jest kilka rodzajów .

Justyś fajowy brzuch choć ja bym już takiego nie chciała

SZyemk się dostał do przedszkola JUPI !!
Stary 2011-04-15, 09:15   #83
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
korek jest normalny butelka jest litrowa przezroczysta ale ich chyba jest kilka rodzajów .

Justyś fajowy brzuch choć ja bym już takiego nie chciała

to super że się dostał

Justyś brzuszek śliczny aż Ci zazdroszcze troche

Carolajka- Dana też śliczna i jakie fajne włoski ma

a właśnie przed chwilą kurier przywiózł ten portret, jest swietny. Nawet nie myslałam ze taki fajny bedzie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 09:25   #84
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nawet nie wiecie jaka jestem wsciekla, jak wrocimy do Sieradza robie taki dym ze cala popieprz**** rodzinka tezeta mnie popamieta.
Narobili halasu jakbysmy sie wyprowadzali na koniec swiata , a nawet jakby tak bylo nie ich brocha ale wiedzieli ze bedziemy tez jechac zeby tacie osobiscie powiedziec ze bedzie znowu dziadkiem i co?NA PERONIE JUZ WIEDZIAL BO TA KU*** (sorki inaczej juz nie powiem) mja szwagierka zadzwonila i mu powiedziala a teraz bezczelnie sie odzywa do mnie na gadu, oczywiscie nic jej nie odp ale zobie taki dym ze juz w zyciu sie do mnie nie odezwie, koniec wpieprzania sie w nie swoje sprawy, I PRZEDE WSZYSTKIM NIE ONA BEDZIE DECYDOWAC KTO I KIEDY DOWIE SIE O CIAZY tylko JA Z MĘŻEM., glupia krowa!!!!!
pol nocy nie moglam przez nia spac bo tak sie wkurzylam jak mi tesc powiedzial.....
Ty to masz z nimi. Najlepszy dowód na to żeby nikomu tajemnic nie zdradzać i powiadamiać od najważniejszych dla Was.

Cytat:
To super Z jednym bąblem masz troszkę łatwej choć wiadomo że czasami trzeba się sprężyć żeby starsze zaprowadzić do przedszkola. Ale przecież już będzesz miała wprawę

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
a właśnie przed chwilą kurier przywiózł ten portret, jest swietny. Nawet nie myslałam ze taki fajny bedzie
To wklej chętnie zobaczę efekt
Stary 2011-04-15, 09:33   #85
mloda1989
Zakorzenienie

pokaz ten portret

darusia wspolczuje takiej szwiagierki;/ grrr co za babsko...

ania gratuluje dostania sie do przedszkola:P

a ja zabieram sie za szykowanie jedzenia na urodziny.... mam nadzieje ze nic nie spierdziele:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 09:33   #86
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- współczuje. Takie nowiny przekazuje się osobiście. Ja bym zatłukła

ana- moja ostatnio tez podjadła trochę proszku. Ja właśnie miałam otwarty za pralką (taki w woreczku, nie wiaderku) no i kiedyś jak mala za mną polazła to włozyłam go do wiadra od podłóg i włozylam wszystko do wanny żeby nie sięgla. Potem wszystko poodkładałam na miejsce. No i następnego dnia mój tz wszedł do lazienki, mała za nim i nałożyła sobie to wiadro na głowe a tam było troche tego proszku bo naleciał. I zaczęla to zbierać i zjadać... jak wrócilam od lekarza to tż spytał co mogło być bialego w wiadrze bo ona coś podjadła... zestresowałam sie na maksa. I jeszcze wtedy spała mi popołudniu prawie 3 godziny co jej się nie zdarza. Popołudniu sypia maks godzinę. Ale na szczęście wszystko ok. jak to trzeba uwazać... oczy w koło głowy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-04-15 o 09:34
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 09:38   #87
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusia bez nerwów, takie ploteczki to cieple bułeczki, pędzą z prędkością światlai pewnie przekazała mu to z tekstem, a ta znowu jest w ciąży

Ania Gratulacje dla przedszkolakaklas ki:

Izazula kupilam wkońcu fotelik na rower, pewnie dopiero w poniedziałek dojdzie, może i pogoda dopisze że będziemy mogli jeździć. To poczytałam sporo o za i przeciw. To foteliki bez amortyzacji, czyli montowane do bagażnika, lub ala wiklinowe na kierownicy powinny być dla dzieci 3 letnich które juz same potrafią tak jak dorosły unosić pupę jak jest krawężnik, czy dziura, żeby kręgosłup nie obrywał. A te foteliki z amortyzacją, czyli na takim pręcie, co jak rowerem wjedziesz w dziurę to tylko buja są dla dzieci które stabilnie siedzą, ale nie wcześniej niż 9 mc.One maja taką amotryzację, jak dziecko w spacerówce, i najlepiej dla takich dzieci do 18 mc mieć fotelik z funkcją slepengu czy inaczej odchylania, żeby dziecku było wygodnie, a nie żeby pionowo siedziało. Kask już kupiłam, a co najlepsze że w dzień w który kupiłam znalazlam ten Eryka, taki porządny, no cóż będzie na zmianę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 09:43   #88
megi-megi
Zakorzenienie

Madzia, a kask to jaki kupiłaś? Jest jakiś przedział wiekowy na taki kask? Mój mąż znów stara się na Igora wcisnąć po swoim synku kask - za duży jak dla mnie oczywiście. Ale on twierdzi, że się czymś podklei i będzie ok. Naprawdę - brak mi słów na niego. Jakbyśmy biedę z nędzą klepali....
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 09:47   #89
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Darusia bez nerwów, takie ploteczki to cieple bułeczki, pędzą z prędkością światlai pewnie przekazała mu to z tekstem, a ta znowu jest w ciąży

Ania Gratulacje dla przedszkolakaklas ki:

Izazula kupilam wkońcu fotelik na rower, pewnie dopiero w poniedziałek dojdzie, może i pogoda dopisze że będziemy mogli jeździć. To poczytałam sporo o za i przeciw. To foteliki bez amortyzacji, czyli montowane do bagażnika, lub ala wiklinowe na kierownicy powinny być dla dzieci 3 letnich które juz same potrafią tak jak dorosły unosić pupę jak jest krawężnik, czy dziura, żeby kręgosłup nie obrywał. A te foteliki z amortyzacją, czyli na takim pręcie, co jak rowerem wjedziesz w dziurę to tylko buja są dla dzieci które stabilnie siedzą, ale nie wcześniej niż 9 mc.One maja taką amotryzację, jak dziecko w spacerówce, i najlepiej dla takich dzieci do 18 mc mieć fotelik z funkcją slepengu czy inaczej odchylania, żeby dziecku było wygodnie, a nie żeby pionowo siedziało. Kask już kupiłam, a co najlepsze że w dzień w który kupiłam znalazlam ten Eryka, taki porządny, no cóż będzie na zmianę
Fajnie że udało Ci się wreszcie kupić ten fotelik. Jak możesz to daj linka. Ja niestety jeszcze poczekam ponieważ sama nie mam roweru i najpierw muszę go kupić żeby fotelik montować. Z uwagi na nasze obecne możliwości finansowe to nie da rady w tym roku kupić jedno i drugie.
Stary 2011-04-15, 09:49   #90
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

megi ja kupilam kask przymierząjąc w sklepie żeby był idealny na cienką czapeczkę. Po Eryku mam kask taki z regulacją. Ale tak czy inaczej Erykowi co rok kupowałam nowy kask, bo wolę zainwestować w bezpieczeństwo dziecka. Niektóre kaski są takie co tylko czubek głowy chronią, ja staram się kupować takie co do uszu dochodzą i skroń zakrywaja. Kaski też nie mogą mieć osobnego daszka bo w razie wypadku może taki szkody narobić. Zobacz jak ten kask będzie leżał jak kaczpkę nałożysz, ale jak sporo za duży to może mu się przekrzywiać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości