|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2492 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | ||||
Czekam na Ragnarok
|
![]() Cytat:
Cytat:
Rower bardzo dużo daje, a teraz jest ładna pogoda (spala tłuszcz i modeluje mięśnie). Lub jeśli lubisz biegać to biegaj. Na pupę możesz robić nożyce (pionowe i poziome) i przysiady (dużo dają!). Na ręce - kup małe hantelki (5kg max, może być mniej) i rób dużo powtórzeń, podnoś na biceps, a później do góry. Cytat:
![]() ![]() A to na Twojego wczorajszego dołka ![]() Cytat:
![]() ![]() Znalazłam kolejne miejsce we Wrocławiu, gdzie możemy jeść ![]() Dla zainteresowanych - w Leclercu filet z kurczaka jest po 13,99zł. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-04-15 o 08:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() Właśnie skończyłam nadrabianie,lecicie jak burze z tym pisaniem:P Wczoraj miałam "morderczy" dzień, pobudka o 6:15, do lekarza na pobranie krwi a później od 9:30 do 21 w pracy... masakra... jak wróciłam to padłam na twarz.. I w dodatku wczoraj miałam wzrost o 0,2 kg... A dziś póki co w miarę wyspana, na wadze spadek o 0,6 i dziś w końcu zobaczyłam 57,6 kg ![]() ![]() Dziś do pracy na 16 dopiero więc luzik, czytała tu o tym cieście jogurtowym i dziś mam zamiar się za nie zabrać,zobaczymy jak wyjdzie. Na szczęście weekend wolny od pracy ale za to szkoła :/ ... no ale cóż... I jutro wybieram się z Tż na meczyk więc jakiś relax będzie ![]() Ostatnio mam mało ruchu... muszę nad tym popracowac,ale czekam aż pogoda się poprawi!!! Ostatnio jak było trochę cieplej to byłam w sklepie i strasznie czaiłam się na lody które były w lodówce.. i tak myślałam wziąść czy nie... (a nie ukrywam,że miałam na nie straszną ochotę) ale wygrała moja silna wola i ich nie wziełam!!! ![]() Ale wiem,że będzie coraz ciężej... niedługo pojawią się moje ukochane truskawki to już w ogole będzie masakra, gdzieś mi juz migly ale 1 kg-12 zł!!! więc jeszcze za drogo... Gratuluję Wam spadków kochane ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Chyba będę musiała ponownie zawitać do Wrocławia ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Czekam na Ragnarok
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Raczkowanie
|
Fenris
Dziękuję bardzo ![]() Własnie bardzo bym chciała na rowerze pojeździć, ale nie mam roweru :P Biegać nie lubię, ale jak zacznę powolutku i spokojnie to myślę że dam radę i się przyzwyczaję ![]() U mnie dziś 67.3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jezeli chodzi o grile, to ja odmawialam i juz,innym razem zjesz- zrobicie sobie grilowana uczte na 3 fazie. Nikt na sile nie bedzie Ci wciskal. Badz dzielna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a teraz idz w pokoju i dukaj (ja tez kiedys jadlam draze w Poznaniu) za studenckich czasow ![]() Nie bojta sie wagi i nie grzeszta wiecej. P.S. Ja tez zrzucam nadwyzke, bo po roku na2giej fazie mialam troche slabosci ( do nutelli dukanowej) a niedawno chrupki orzechowe takie swieze i chrupiace (arachidove chrumky slovenske, bo TZ Slowak kupil). Wiec czasem ciezko bywa. Ale dukajmy dalej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() h ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2498 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do komarow, to bedziemy miec talie komara, jak schudniemy, a schudniemy bezbolesnie przez sen, bo komary spija nam tluszczyk, to taka metafora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2500 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Wtajemniczenie
|
To niesprawiedliwe, bo ja nie a mam 200 na plusie, Dukan sie pomylil i pozamienial wagi. Moge Cie spalowac na dobry dzien
![]() ![]() ![]() Obiecalas, ze wiecej nie bedziesz grzeszyc ![]() ![]() Aty Aty!!!! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Miejmy nadzieje, ze ten bar na parze to nie sciema i do pary nie dodaja tluszczu, ani ze to nie jest para z parowozu ![]() ![]() Pochwal sie, jak zrobisz salatke, czy dobra byla ![]() Ty sie tu smiejesz, a ja od rana mam biegunke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2502 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- fszystkei jestezcie takie sama, tylko uobiecuja a nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2504 |
Czekam na Ragnarok
|
Ale ja chcę zrobić jajka w "majonezie" (w sensie jogurcie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Wtajemniczenie
|
No to mialam na mysli. Podasz potem dokladny przepisik
![]() ![]() ![]()
#2506 |
404 Not Found
|
Dobra jesteś!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Raczkowanie
|
Hello chudzinki
![]() U mnie dzis wreszcie cos się ruszyło po 6 dniach zastoju dzis na wadze 66,5kg czyli spadł cały 1kg od wczoraj ![]() Głowa mnie tylko znowu cos zaczyna pobolewać juz mam dość tego ![]() Zrobiłam sobie wczoraj ta pizze z patelni i musze przyznac że smaczna no i szybko się ja robi ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Czekam na Ragnarok
|
Ale mam pomysła
![]() Gotowane jajka, cebulka, jogurt, pieprz, sól i do tego wrzucić gyrosika z kurczaka ![]() Ja chcę do domuuuu! Aha - jak komuś się znudził serek wiejski to mam sposób (pisałam już?). Pół deserka Satino wymieszać z dużym wiejskim i można pałaszować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zadomowienie
|
hej... ja tez mam kryzys waga stoi. Pokazywala tydzien temu 79,5 pozniej wzrosla do 80,2 i stoi... od paru lat nie wazylam mniej niz 80 wiec pewnie dlatego, organizm walczy. Mialam juz plaski brzuch, przed @ jak zwykle spuchlam @ sie skonczyl a brzuch nadal jest ogromny
![]() dziekuje Wam ![]() Mam pytanie odnosnie Swiat i babki piaskowej. Po pierwsze co robicie dobrego na Wielkanoc? A po drugie czy babke piaskowa mozna zrobic jako babeczki w tych malych papilotkach ? Ja mysle zeby zrobic sobie pasztet i klopsa. Szukam dalszych pomyslow.
#2510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Wiedzialam,ze bedzie gyros ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2511 | |
Czekam na Ragnarok
|
Myślę o pasztecie i babce piaskowej.
Cytat:
![]() ![]() Zakochana jestem w tym gyrosie - tyle, że mam po nim problemy z brzuszkiem (kibelek). Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-04-15 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz lekarce, ze masz ja w doopie i masz nowego lekarza- Pierra ![]() Ale bedzie wyzera na Wielkanoc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-04-15 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A możecie mi podać przepis na ten gyros który tak zachwalacie ![]() ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
Wy tez tak macie, ze szybko sie najadacie malymi ilosciami, bo ja musze na sile wciskac, zeby przyzwoita ilosc pochlonac. Nie wspomne juz o plynach
![]() Najgorzej jest na PW, kiedy musze pamietac o warzywkach, a tu nie ma juz miejsca na wiecej... ![]() ![]() ![]()
#2515 | |
Czekam na Ragnarok
|
Aha - wczoraj była impreza rodzinna i ciotka mnie przestrzegała przed tą dietą. Że będę miała osteoporozę. I jeśli jeszcze nie mam problemów z kośćmi to na pewno będą później.
Wyczytałam na Wikipedii, że czynnikiem ryzyka wystąpienia osteoporozy jest: "nieprawidłowa dieta (ubogobiałkowa oraz ubogowapniowa)". Także będziemy miały super ekstra kości, a ciocia gada głupoty. No więc ![]() Bierzesz fileta z piersi kurczaka (dwie podwójne piersi są na 2 osoby). Kroisz na małe paseczki lub kawałeczki. W miseczce mieszasz 3 łyżki otrębów owsianych, 3 jajka, przyprawę (ja używam Złocistego Kurczaka Kamisa - daję kilka łyżek), troszkę wegety. Wrzucasz kurczaka do mieszanki, mieszasz, wylewasz wszystko na patelnię podlaną wodą (tak żeby zakryło dno i trochę więcej nawet). Co jakiś czas obracasz. Robi się szybko, kilkanaście minut. Nie za długo, żeby nie było suche. Dla smaku można polać keczupem lub sosem czosnkowym. Cytat:
![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-04-15 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zdrowosci naszej diety, to jak powiedzialam o niej osobom, ktore pytaly sie jak schudlam, to wspomnialam 'dukan' a oni na to, ' a to ta dieta, na ktorej zeby sie psuja). ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2517 |
Czekam na Ragnarok
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
hej.
wracam z pokorą, pisałam kiedyś w tym wątku, ale wyszło jak wyszło problemy rodzinne podziałaly najpierw na całkowity brak apetytu a potem napady obżarstwa. patrząc na to,że przez prawie 3 miesiące grzeszyłam nie jest tak źle,bo dorobiłam sie 3 kg na plusie. zatem startuje z waga 73 kg /174 cm wzrostu cel; 60 kg od dziś zaczynam na poważnie, miałam ruszyć po świętach,ale nie będę już dłużej czekać. jeśli przetrwam święta to przetrwam wszystko ![]() miałam iść trybem 1/1 ale zdecydowałam się na 5/5,bo tak zaczynałam diete i łatwiej było mi trzymać się zaleceń, a 1/1 wprowadzał jakieś dziwne zamieszanie. Mam nadzieję, że do lata będę wyglądać jak człowiekk. 3majcie kciuki i ja bede trzymac kciuki za was! poki co sniadanie; dukanowy chlebek z szynka z piersi kurczaka i kawa z mlekiem o,5% przed wyjsciem do pracy zjem piers z kurczaka a do pracy wezme serek wiejski lekki (200gr) wracam ok 22 wiec juz nie bedzie czasu i sily na jedzenie. obiecuje pisac codziennie co jadlam i spowiadac sie i nie grzeszyć!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.