Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-15, 17:14   #1351
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Witam!
Muszê siê pochwaliæ!! Przyty³am 2,5 kg z czego 2kg to miê¶nie
Od teraz mam zacz±æ æwiczyæ pó³ godzinki (ogólnie mia³a byæ h, ale jestem leniuchem i zgodzi³am siê na to pó³..) dziennie jakie¶ tam æwiczenia na miê¶nie, a dodatkowo otrzymam od¿ywki. (co o nich s±dzicie? i jakie æwiczenia mi proponujecie? )

Dzisiejsze chyba P, choæ pewna nie jestem:

¦: Ogromny kuubas mega s³odkiego kakaa, dwie kromki z ziarnami z mas³em, sa³at± rzymsk±, serem, szynk± i pomidorem z bazyli±, banan gigant.

II¶: belriso cynamonowe(pierwszy raz wymiesza³am), cytrynowa galaretka w czekoladzie, serek homo truskawkowy z ³owicza, kiwi (lekko roz³o¿one w czasie)

Ob: pra¿ona kasza gryczana, miêsko wieprzowe (gulasz) -spora porcja.

P: po dietetyku, a wiêc: Looody w zetce
4 ogromne ga³ki lodów w gruba¶nym, ogromnym waflu z polew± czekoladow±:
1- orzech w³oski z kawa³kami orzechów
2- lion z kawa³kami liona
3- ciasteczko z kawa³kami ciastek, herbatników itp. (od teraz jest moim faworytem number 1)
4- jogurtowy z wi¶niami i syropem wi¶niowym

K:serek wiejski z miodem na chlebie z ziarnami z mas³em...

herbaty i orbit professional.

Mam dzi¶ ochotê na s³odkie.

I proszê o ocenê dziewczêta

Nora, a ile ty masz wzrostu ?
hmm jak dla mnie to twoje jad³ospisy sa codziennie podobne, musisz zwiekszyc kalorie
a ten dietetyk to jakis prywatny czy panstwowy, chodzisz do jakiegos lekarza np endykronologa czy psychologa/psychiatry czy tylko ten dietetyk ?
uwa¿am, ¿e po takiej chorobie to lepiej aby leczenie nadzorowa³ lekarz specjalista
je¶c wiesz jak - kurcze normalnie , jak inni, tyle ¿e wiecej i tyæ
ciekawa jestem czy jakis porz±dny lekarz by³by podobnego zdania co ten dietetyk ...- kiedys pisalas, ¿e powiedzia³ Ci ¿e jak nie bedziesz cwiczyc to w t³uszcz obro¶niesz - czy ona zdawa³ sobie sprawe,¿e mówi do dziewczyny, która jest w trakcie wychodzenia z Ed, to tak jakby Ciê straszy³...
owszem æwiczenia tak, ale nie przy tak du¿ej niedowadze i ¶wie¿o po chorobie..na pocz±tek wystarcz± ci spacerki
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:20   #1352
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Czyli wszystko jasne
Zdrowiej, a do porz±dnej diety i æwiczeñ wrócisz pó¼niej
dziêkujê

dziewczyny znikam na weekend... w poniedzia³ek mam wa¿ny egzamin wiêc teraz edukacja wpadnê we wtorek 3majcie siê

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:38   #1353
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Przedwczorajszy jad³ospis przeszed³ bez echa, wiêc mo¿e wczorajszy da siê zauwa¿yæ

No wiêc U:
1. 2 bardzo du¿e i ciê¿kie kromki razowca z bakaliami ob³o¿one twarogiem pó³t³ustym wymieszanym z ugotowanym jab³kiem, pokruszonymi orzechami brazylijskimi i cynamonem;
2. du¿y jogurt (320g) Bakoma MEN z ziarnami zbó¿ i pestkami z dorzucon± gar¶ci± orzechów ziemnych, pierniczek z nadzieniem truskawkowym;
w miêdzyczasie wpad³a ga³ka lodów w wafelku o smaku malagi z mnóstwem rodzynek ;
.3 du¿y (sma¿ony) placek po wêgiersku (w ¶rodku podsma¿ona pier¶ z kurczaka, papryka i inne warzywa, ostre przyprawy i sos domowy) - powtórka z przedwczoraj;
w miêdzyczasie suszone owoce, pestki s³onecznika i corn-flakesy wyjadane z muesli ;
4. pszenna bu³ka pikanterka na 3:
~2 czê¶ci z margaryn± i szyk± wieprzow±
~1 czê¶æ z pieczonym pasztetem drobiowym
marchewka, zbo¿ówka waniliowa z mlekiem, herbata rumowa.

chyba nic nie pominê³am nie pamiêtam dok³adnie, co wczoraj jad³am ;-)
4 posi³ki wysz³y jako¶ tak wyj±tkowo - ostatnio staram siê je¶æ ich 5.
pokusi siê kto¶ o ocenê?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:41 Powód: dopisek. ;)
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:47   #1354
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Przedwczorajszy jad³ospis przeszed³ bez echa, wiêc mo¿e wczorajszy da siê zauwa¿yæ

No wiêc U:
1. 2 bardzo du¿e i ciê¿kie kromki razowca z bakaliami ob³o¿one twarogiem pó³t³ustym wymieszanym z ugotowanym jab³kiem, pokruszonymi orzechami brazylijskimi i cynamonem;
2. du¿y jogurt (320g) Bakoma MEN z ziarnami zbó¿ i pestkami z dorzucon± gar¶ci± orzechów ziemnych, pierniczek z nadzieniem truskawkowym;
w miêdzyczasie wpad³a ga³ka lodów w wafelku o smaku malagi z mnóstwem rodzynek ;
.3 du¿y (sma¿ony) placek po wêgiersku (w ¶rodku podsma¿ona pier¶ z kurczaka, papryka i inne warzywa, ostre przyprawy i sos domowy) - powtórka z przedwczoraj;
w miêdzyczasie suszone owoce, pestki s³onecznika i corn-flakesy wyjadane z muesli ;
4. pszenna bu³ka pikanterka na 3:
~2 czê¶ci z margaryn± i szyk± wieprzow±
~1 czê¶æ z pieczonym pasztetem drobiowym
marchewka, zbo¿ówka waniliowa z mlekiem, herbata rumowa.

chyba nic nie pominê³am nie pamiêtam dok³adnie, co wczoraj jad³am ;-)
4 posi³ki wysz³y jako¶ tak wyj±tkowo - ostatnio staram siê je¶æ ich 5.
pokusi siê kto¶ o ocenê?
ale co tutaj jest do komentowania? kolacja zawsze ta sama, ¶niadania podobne, a obiady to kilka sta³ych zestawów, ile mo¿na to oceniaæ? czemu masz pretensje, ¿e nikt nie ocenia twoich jad³ospisów?
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:52   #1355
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
Nora, a ile ty masz wzrostu ?
hmm jak dla mnie to twoje jad³ospisy sa codziennie podobne, musisz zwiekszyc kalorie
a ten dietetyk to jakis prywatny czy panstwowy, chodzisz do jakiegos lekarza np endykronologa czy psychologa/psychiatry czy tylko ten dietetyk ?
uwa¿am, ¿e po takiej chorobie to lepiej aby leczenie nadzorowa³ lekarz specjalista
je¶c wiesz jak - kurcze normalnie , jak inni, tyle ¿e wiecej i tyæ
ciekawa jestem czy jakis porz±dny lekarz by³by podobnego zdania co ten dietetyk ...- kiedys pisalas, ¿e powiedzia³ Ci ¿e jak nie bedziesz cwiczyc to w t³uszcz obro¶niesz - czy ona zdawa³ sobie sprawe,¿e mówi do dziewczyny, która jest w trakcie wychodzenia z Ed, to tak jakby Ciê straszy³...
owszem æwiczenia tak, ale nie przy tak du¿ej niedowadze i ¶wie¿o po chorobie..na pocz±tek wystarcz± ci spacerki

na pw. ;d
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:09   #1356
migotka1010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 445
GG do migotka1010

Powiedzcie mi dziewczyny, bo zaczelam sie denerwowac ze za duzo dzis wegli i tluszczy prawda to?

6.00 - owsianka (4 ³y¿ki platek owsianych, 1 otrêbów pszennych, 1 banan, mleko, lyzka konfitury z zurawin)
9.00 jablko - wiem ze z czmys musi byc, ale nie mialam mozliwosci inaczej
13 - pol torebki ry¿u bronzowego z kurczakiem, serek wiejski (bez warzyw bo tez tak wszystko na szybko w pracy....)
17.00 2 garscie nerkowcow
17.30 - spagetti... porcja mala, ale jednak wegle o tej porze... pol szk, makaronu pelnoziarnistego, troszke mieska mielonego chudego, i oczywiscie sos z torebki, nie bylo tego nie wiem jak duzo no ale niezdrowo...

i teraz sie zastanawiam czy by czasem na kolacje nie zjesc tylko wiesniaka z ogorkiem... albo odpuscic sobie kolacje...

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
migotka1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:22   #1357
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Hej dziewczyny dzi¶ mia³am zaplanowane wa¿enie w ramach kontroli wagi po kolejnych 4 dniach lu¼niejszych jad³ospisów. Wsta³am rano, stwierdzi³am, ¿e mam tak p³aski brzuch, jakiego dawno nie widzia³am przekonana, ¿e na sto procent co¶ spad³o, wiêc hop na wagê, i co? +0,7 kg od poniedzia³ku. Wiem, ¿e nie powinnam przesadzaæ, ani panikowaæ, ale naprawdê zaczynam siê obawiaæ, ¿e moje ¿ycie jeszcze przez jaki¶ czas bêdzie przeci±gaj±c± siê diet±.. Dodam, ¿e nie jest to kwestia niewypró¿nienia. A czy mo¿e mieæ na to wp³yw @? Stosujê tabletki, ostatni± wezmê w niedzielê, nie wiem, czy to w ogóle ma co¶ do rzeczy, skoro mam @ z odstawienia, czyli sztucznie wywo³any? Szukam jakiego¶ wyja¶nienia, bo fizycznie widzê zmiany tylko na plus Dzisiejszy jad³ospis na poprawê humor
R ze sporym luzem

I dwie bardzo du¿e kromki ciemnego chleba obtoczone w jajku i usma¿one na kapce oleju ma¼niête ketchupem, pomidor
II du¿a porcja (ok.70 g) musli z jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem
III du¿y talerz zupy z fasolki szparagowej z ziemniakami
IV ciasteczko Princessa z Ikei, ma³e cappuccino
V sporej wielko¶ci kotlet z piersi kurczaka z sa³atk± z ogórka, kroma razowca :P
VI twaróg pó³t³usty z ogórkiem zielonym i przyprawami

wiem, ¿e wydaje siê tego sporo, ale ca³y dzieñ by³am poza domem, pierwszy posi³ek by³ ko³o 7, teraz dopiero jem tego kotleta i by³am na tyle g³odna, ¿e nie wytrzyma³abym do ugotowania siê ry¿u, dlatego ten razowiec

proszê o ocenê i mo¿e jakie¶ teorie nt. mojej durnej wagi
Stary 2011-04-15, 18:23   #1358
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
ale co tutaj jest do komentowania? kolacja zawsze ta sama, ¶niadania podobne, a obiady to kilka sta³ych zestawów, ile mo¿na to oceniaæ? czemu masz pretensje, ¿e nikt nie ocenia twoich jad³ospisów?
Po pierwsze - nie mam ¿adnych pretensji.
Po drugie - ¶niadania mo¿e i podobne s±, ale zaczê³am je¶æ innego rodzaju miêso, ni¿ tylko pier¶ z kurczaka (wczoraj i przedwczoraj akurat nie), a filet z indyka zamieni³am na szykne wieprzow±. Margarynê dajê wszêdzie (oprócz smarowide³), nie t³umaczê ju¿ swojego zachowania ' gor±cymi grzankami '.
Poza tym placek po wêgiersku (nie licz±c przedwczoraj) jad³am ostatnio w listopadzie i by³ to do¶æ dziwny placek, bo ziemniaki odwazone co do grama, m±ki by³a szczypta, wszystko ' sma¿one ' na teflonie, a miêso duszone i wrzucone do tego placka praktycznie na sucho z warzywami. A poprzedniego normalnego placka wêgierskiego (jak tego wczoraj) jad³am z rok przed diet±.

Steven Tyler
Stary 2011-04-15, 18:26   #1359
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Po drugie - ¶niadania mo¿e i podobne s±, ale zaczê³am je¶æ innego rodzaju miêso, ni¿ tylko pier¶ z kurczaka (wczoraj i przedwczoraj akurat nie), a filet z indyka zamieni³am na szykne wieprzow±. Margarynê dajê wszêdzie (oprócz smarowide³), nie t³umaczê ju¿ swojego zachowania ' gor±cymi grzankami '.
Poza tym placek po wêgiersku (nie licz±c przedwczoraj) jad³am ostatnio w listopadzie i by³ to do¶æ dziwny placek, bo ziemniaki odwazone co do grama, m±ki by³a szczypta, wszystko ' sma¿one ' na teflonie, a miêso duszone i wrzucone do tego placka praktycznie na sucho z warzywami. A poprzedniego normalnego placka wêgierskiego (jak tego wczoraj) jad³am z rok przed diet±.
nie? Wydaje mi siê inaczej.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:29   #1360
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
no super.
podzielisz sie z nami jeszcze jakimis szczególami?

Moze wyt³umaczysz po co zaklada³as drugi profil i planowalas schudnac 2 kg, bo ci sie przyty³o?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
nie? Wydaje mi siê inaczej.
przeczytaj dokladnie.
"nie tlumaczy swojego zachowania 'goracymi grzankami' "
inne t³umaczenie jest ok.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:37   #1361
morphine88
Zadomowienie

Wiecie, zabawne jeste¶cie . Znikam znowu, bo mam wra¿enie, ¿e ludzie próbuj±cy siê dowarto¶ciowaæ czyim¶ (nie sugerujê, ¿e moim, ale ogólnie) kosztem nie s± odpowiednim towarzystwem . Pa, mi³ego ¿ycia.

Steven Tyler
Stary 2011-04-15, 18:43   #1362
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Wiecie, zabawne jeste¶cie . Znikam znowu, bo mam wra¿enie, ¿e ludzie próbuj±cy siê dowarto¶ciowaæ czyim¶ (nie sugerujê, ¿e moim, ale ogólnie) kosztem nie s± odpowiednim towarzystwem . Pa, mi³ego ¿ycia.
eee, nikt nie komentuje ¿are³ka to ¼le, ktos skomentuje jeszcze gorzej.

i co teraz winky, czyim kosztem bedziemy sie dowarto¶ciowywaæ gdy morphine zniknie?
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:04   #1363
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 966

fakt morphine, lepiej zajmij sie porz±dkowaniem ¿ycia, ale teraz tak ca³kiem na serio. Ca³kiem na serio i ca³kiem bez ironii tego Ci ¿yczê
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:05   #1364
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
i co teraz winky, czyim kosztem bedziemy sie dowarto¶ciowywaæ gdy morphine zniknie?
Nie wiem ^_^
Ale koniecznie musimy kogo¶ znale¼æ, bo jeszcze samoocena mi spadnie.

A tak serio, Morphine, czemu chcesz tak usilnie przekonaæ wszystkich (chyba g³ównie sam± siebie, reszta nie da siê nabraæ), ¿e wszystko jest w porz±dku? Nadal nie masz okresu, wynik kiepskie, nadal siê t³umaczysz, ¿e zjad³a¶ to, bo to i tamto. Uwa¿asz, ¿e to takie normalne?
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:29   #1365
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

hej dziewczyny, moje dzisiejsze P. sn.: moja ulubiona owsianka (4 lyzki platkow owsianych, jogurt naturalny 180g, kiwi, truskawki, 8 orzechow laskowych, 10g rodzynek, 15g moreli suszonych, po lyzce zarodkow i otrebow pszennych, cynamon) + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego ,herbata z cytryna. 2sn.: grahamka 75g z maslem,plasterkiem sera zoltego i salata + kefir 230g. ob.: zupa jarzynowa, surowka z marchewki i malego jablka z lyzeczka oliwy z oliwek, dorsz pieczony(120g), pol woreczka ryzu brazowego (60g). podw.: budyn waniliowy (szklanka mleka 2% + lyzka budyniu) z wkrojonym bananem, lyzka siemienia lnianego, 15g slonecznika, 30g suszonych moreli. kol. i tu planuje 4 kromki razowca, z 80g makreli wedzonej(nie za duzo jej?), jajo, pomidor, salata ,herbata z cytryna. pozniej (ok 22) bedzie serek wiejski 200g z wkrojonym pomidorem + siemie lniane do picia (lyzeczka siemienia zalana wrzatkiem) prosze o ocenke pisalam gramy, bo "garsc" dla kazdego moze inna ilosc oznaczac, dodam tez dzis do kolacji 4 krome, bo waga stanela, a musi wzrastac, tylko czy nie za duza ta kolacja? zazwyczaj dziewczyny na przytyciu jedza 3 kromy. jakby ktos nie wiedzial juz prawie 8 kg przytylam..........
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:40   #1366
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U
  1. jajko na miêkko, 2 kromki grahama z mas³em, szynk±, pomidorem, cebulk±, szklanka mleka
  2. sok z pomarañczy, 2 plastry sera ¿ó³tego
  3. karkówka sma¿ona w zio³ach, talerzy surówki z pekiñskiej kapusty, ciupinka ry¿u bia³ego

i wpadnie jeszcze 1/2 tuñczyka...

ocenicie?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:41   #1367
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 769

Moje R->U dziesiejsze :

I¶: Jaglanka z serkiem wiejskim (du¿a micha) z bananem i 1/2 pomarañczy + cynamon i nowe odkrycie- cukier brzozowy mega pycha

II¶: grahamka z serem ¿ó³tym, kie³kami i pomidorem, kilka rzodkiewek

III¶: kefir + 3 pierogi w³oskie ( farsz z miêsa, sosu pomidorowego i zió³)

O: Filet z indyka, makaron i warzywa na oleju z pestek do tego sporo prawdziwego, kupionego na jarmarku regionalnym sera- smak dzieciñstwa na wsi...

jab³ko na deser

boks

K: galaretka domowa pos³odzona cukrem brzozowym, ze 2 jaja na twardo ( to wszystko bo bêdzie to ko³o 22.30)

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-04-15 o 19:47
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:47   #1368
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U
  1. jajko na miêkko, 2 kromki grahama z mas³em, szynk±, pomidorem, cebulk±, szklanka mleka
  2. sok z pomarañczy, 2 plastry sera ¿ó³tego
  3. karkówka sma¿ona w zio³ach, talerzy surówki z pekiñskiej kapusty, ciupinka ry¿u bia³ego

i wpadnie jeszcze 1/2 tuñczyka...

ocenicie?
. . . nie wiem co powiedzieæ

Jak tam twój metabolizm ? My¶la³am ,¿e masz na celu rozkrêcenie metabolizmu a nie sp... na ca³ego.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:08   #1369
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
ja od siebie dodam, ¿e poleca³abym picie soku , ale nie-przecierowego, ¿eby nie zapycha³...
najlepszy domowy robiony, ale na P sokojnie mo¿e np te fortuny 100 %, jest multum smaków, one maja sporo kalorii, a klarownym sokiem nikt siê nie najje ani nie zapcha, a kalorie sie podbije, np 100 % multiwitamina - sama pychotka...
kakao z cukrem , mleko , mleko smakowe, mo¿e napoj sojowy taki waniliowy, jogurty do picia,
w³asnie koktajle,kalorie trzeba gdzies ulokowaæ

jak pare lat temu od przytycia zale¿a³o moje byæ albo nie byæ to jad³am kremy typu nutella ³y¿eczka ze s³oika na deser, albo mas³o orzechowe i czekolady wszelkie
dopija³am sokami i wod± zywiec zdrój truskawkow± (to dopiero podstêpna bomba kaloryczna) i mleczko takie w tubce skondensowane s³odzone- mniam... i oprócz tego oczywi¶cie normalne posi³ki w normalnych ilo¶ciach - skutek by³ tylko i wy³±cznie pozytywny
Dziekuje za rady napewno skorzystam co nie co... najbardziej interesuja mnie te mleka smakowe )) moga byc pyszne Moje byc tez teraz zalezy od przytycia ale nie chce sie faszerowac nie zdrowymi rzeczami tak walczylam zeby pozbyc sie na³ogu jedzenia tony slodyczy! nie chce do tego wrocic A Ty mialas duzo do przytycia?

Cytat:
Te koktajle to w ci±gu dnia sobie wypij, niekoniecznie w szkole.
Skoro lubisz s³odycze, to mo¿e warto siê do nich przekonaæ powoli?... Albo wci¶nij gdzie¶ w ci±gu dnia budyñ na t³ustym mleku albo chocia¿ jak±¶ dro¿d¿ówkê czy co¶ - jako¶ szczególnie zapychaj±ce to nie jest, ale za to kaloryczne. Du¿o masz do przytycia?
S³odycze lubilam, tetaz raczej ich unikam! Budyn czasami zjem i to nawet czeko drozdzowke bardzo rzadko . Ale chyba codziennie nie musze tego jesc prawda ?? A do przytycia, oj mam sporo nie bede moze pisac tu, bo nie powinnam ! JBc PRIV A ja tez nie chce za szybko tyc, wyznaczony mam limit ze 2-3 kg na miesiac
Stary 2011-04-15, 20:13   #1370
tomalinka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 123

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny, moje dzisiejsze P. sn.: moja ulubiona owsianka (4 lyzki platkow owsianych, jogurt naturalny 180g, kiwi, truskawki, 8 orzechow laskowych, 10g rodzynek, 15g moreli suszonych, po lyzce zarodkow i otrebow pszennych, cynamon) + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego ,herbata z cytryna. 2sn.: grahamka 75g z maslem,plasterkiem sera zoltego i salata + kefir 230g. ob.: zupa jarzynowa, surowka z marchewki i malego jablka z lyzeczka oliwy z oliwek, dorsz pieczony(120g), pol woreczka ryzu brazowego (60g). podw.: budyn waniliowy (szklanka mleka 2% + lyzka budyniu) z wkrojonym bananem, lyzka siemienia lnianego, 15g slonecznika, 30g suszonych moreli. kol. i tu planuje 4 kromki razowca, z 80g makreli wedzonej(nie za duzo jej?), jajo, pomidor, salata ,herbata z cytryna. pozniej (ok 22) bedzie serek wiejski 200g z wkrojonym pomidorem + siemie lniane do picia (lyzeczka siemienia zalana wrzatkiem) prosze o ocenke pisalam gramy, bo "garsc" dla kazdego moze inna ilosc oznaczac, dodam tez dzis do kolacji 4 krome, bo waga stanela, a musi wzrastac, tylko czy nie za duza ta kolacja? zazwyczaj dziewczyny na przytyciu jedza 3 kromy. jakby ktos nie wiedzial juz prawie 8 kg przytylam..........
Chcia³abym Ci napisaæ co¶ bardzo ironicznego i przez to mo¿e chamskiego. Ale powstrzymam siê..
W±tek jest super, mo¿na siê wiele tutaj nauczyæ. Ale przez posty osób chorych na ED (chocia¿ maj± osobny w±tek) mi siê ju¿ samej w g³owie miesza...
Gratulujê 8 kg.. ale chyba Ci jeszcze du¿o brakuje do "normalnej wagi"? Sama sobie odpowiedz na pytania czy nie jest to za du¿o..
tomalinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:46   #1371
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Izaczka Poka¿ wiadomo¶æ
Nora Grey : do owsianki czasem dodajê ciasteczka, je¿eli uwa¿am, ¿e mi "pasuj±" raczej siê nie rozpuszczaj± -a ju¿ nigdy mi siê nie rozpu¶ci³y, jak da³am je na owsiankê z budyniem, ale nie wiem od czego to zale¿y gnocchi to takie kluski, podobne i w smaku i w wygl±dzie trochê do kopytek -ale mi bardziej smakuj± od tych drugich malibu to likier, pyszny i najczêstszy alkohol jaki zdarza mi siê wypiæ jeszcze nie legalnie a T¯ czasem robi na prawdê du¿o w kuchni ale czasem mu nie wychodzi i próbuje sie tym kryæ,robi±c najzwyklejsze kanapeczki, ¿eby nie by³o, ¿e przesadzi³ z jakim¶ sk³adnikiem hahaha. Gratulujê przytycia -oby tylko dalej ³adnie sz³o, rownocze¶nie ze zdrowiem psychicznym

Ja jadam takie owsiany gorrr±ce z gara prosto, wiêc siê obawiam, ¿e mi siê rozpuszcz± ale spróbujê, tylko jakie¶ muszê zakupiæ. ;D

Moje wczorajsze P
1.³y¿ka kremu mocca, owsianka na mleku z lych± kremu mocca i truskawami jak zwykle pomys³owo, pychotka.
2.kanapka z razowca z pasta jajeczn±, szynk±,rzodkiewk±i ogórkiem (podwójna i wielka;p), grucha, big milk straciatelllaaa 50 gr s³onecznika kurcze, gdzie dostaæ tego big milka?
3.miska ogórkowej zabielanej ¶mietan±, z br±zowym ry¿em i sznyclem z indyka, surówka z warzyw jakie mia³am w domu - taka na szybciocha placki cukiniowe sma¿one(sporo) ze ¶mietank± jakas s³odko-kwa¶n±, ale o dziwo by³a dobra
0,5l wody z sokiem malinowym (sporo -bo lubie ta s³odko¶æ )
4.miska jogurtu naturalnego robionego przez dziadka -fuuura tego, by³o pyszne z kilkoma ³y¿kami serka homogenizowanego naturalnego,zmiksowana z bananem, miodem,i kilkoma truskawkami, miseczka fistaszków mniami
5.pieczone ziemniaki (spryskane olejem), kubek ma¶lanki

kakao z miodem. nie ma to jak kakao przed snem ;d

chyba przesadzone z tym nabia³em :P

Lu¼no! Fajnie! Pozazdro¶ciæ. ;p

P
¦: owsianaaa (7³ych, pó³ szkl. mleka, banan, rodzyny, ostatnie jab³ko mutant starte na tarce, cynamon)

II¶: kanapka z razowego z mas³em, serem ¿ó³tym, ogórkiem i bazyli±, danio kokosowe, kubu¶ malinowy.

Ob: micha ogórkowej, full z ziemniaczkami i tym ca³ym tam wsadem.

P: muller riso nat. z wkrojonym bananem, rodzynami, cynamonem; kisiel s³odka chwila relaksu z melis± 2kostki milki choco-swing.

K: 2 kromki razowca z mas³em i d. ilo¶ci± szprota po skandynawsku; gar¶æ mieszanki studenskiej.

za chwilê bêdzie danio straciatella intenso, albo jeszcze mieszanka studencka,
w ci±gu dnia dropsy jakie¶ tam.
spadam ogl±daæ lejdis

Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:47   #1372
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

a co tam, wstawiam ;P

U

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z serkiem wiejskim, otrêbami, bananem, malinami & pra¿onymi migda³ami; kawa z mlekiem.
II. Chili con pollo z porcj± bia³ego ry¿u; du¿y kubek czerwonego barszczu.
III. 125g pó³t³ustego twarogu z malinami, bananem & migda³ami (powtórka ze ¶niadania ;P)
IV. Dwie kromki razowca: z twarogiem pó³t³ustym, wêdzon± makrel± i pomidorem/z twarogiem pó³t³ustym i ogórkiem; kalarepka.

teraz jeszcze wpad³o zielone jab³ko + kolejna kawa z mlekiem

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-04-15 o 20:50
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:28   #1373
flame5
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

dodam swoje dzisiejsze U

Sniadanie:2 kromki razowca,ser bia³y ,pomidor
2 Sniadanie: 4 herbatniki, jsb³ko, kawa
Obiad: ppomidorowa z makaronem, ruba sma¿ona w panierce, ziemniaki, kapusta kiszona
kolacja: 2 kromki razowca, paprykarz, pomidor
po: jog naturalny

oceni kto¶?
flame5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:59   #1374
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Tego crumble to trzeba by³o zje¶æ porz±dn± porcjê, a nie wy¿ebra³a¶ od biednego T¯ dwie ³y¿eczki
Du¿o? Tak powinno byæ, nawet nie próbuj marudziæ
Dziêki
Nawet nie wiesz jak dobrze banan smakuje z mas³em orzechowym, syropem klonowym i pestkami s³onecznika
Powiem ostro: odwal siê od moich bananów!
Edit: a parówki mam z Bomi
Przepraszam bardzo, to nie moja wina, ¿e t¿ robi deserki w miniaturowych naczyniach. ale ten banan psuje takie fajne danie... i dziêki za info o parówkach, mam bomi prawie pod nosem, wiêc pewnie siê skuszê.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez flame5 Poka¿ wiadomo¶æ
dodam swoje dzisiejsze U

Sniadanie:2 kromki razowca,ser bia³y ,pomidor okey.
2 Sniadanie: 4 herbatniki, jsb³ko, kawa malutko.
Obiad: ppomidorowa z makaronem, ruba sma¿ona w panierce, ziemniaki, kapusta kiszona okey, o ile porcja jest du¿a a nie malutka.
kolacja: 2 kromki razowca, paprykarz, pomidor okey.
po: jog naturalny

oceni kto¶?
na pierwszy rzut oka wydaje siê byæ ma³o, ale je¶li porcje s± w miarê porz±dne, to okey. Ma³o szaleñstwa jak na U, i niezbyt du¿e drugie ¶niadanie. Te herbatniki i jab³ko to jako dodatek do ¶niadania powinny byæ.
i wrzuæ do jogurtu ze dwie gar¶cie orzechów.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:29   #1375
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

jutrzejsza Redukcja 4 posi³ki bo pewnie pó¼niej wstanê

1. ¶niadanie: kubek kawy z mlekiem. jajecznica z 2 jaj, 2 ¶rednimi pieczarkami, plastrem sera ¿ó³tego i 2 plastrami szynki, zio³a. kromka razowego z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidor.

2. II ¶niadanie: jogurt naturalny (du¿y) z orzechami, s³onecznikiem, ¿urawin± i zmiksowanym bananem.

3. obiad: miseczka pieczarkowej (mniam ). pieczone udko od kurczaka w zio³ach, sa³atka z mix sa³at, pomidorem, mozarell± i sosem.

4. kolacja: kanapka z razowego z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidorem. sa³atka z obiadu.
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:57   #1376
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Dzisiejsza R-ka
+ jestem przeziebiona, wiec nie ma mowy o jakimkoliwek wysilku fizycznym a takie byly plany

SnI 10;00 owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab, szklanka mleka 0,5%, pol jablka)
SnII 13;00 koktajl owowocwy( szklanka kefiru, 1,5 kiwi + 2 orzechy wloskie)
Ob 15;00 ogorkowa ( bez zabielania, ogorki kiszone, marchew, troche ziemniakow-ale ja ich nie jadlam, 1 kromka pieczywa zytniego z ziarnami posmarowane serkiem wiejskim z oliwka)
Pod 17;00 szklanka zupy ogorkowej+ jajko na twardo+ kromka pieczywa zytniego z ziarnami
Kol 19;30 jakas rybka w sosie pomidorowym z puszki(114 kcal/100g)

Jak to dzis wyglada?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-16 o 15:24
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:57   #1377
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny dzi¶ mia³am zaplanowane wa¿enie w ramach kontroli wagi po kolejnych 4 dniach lu¼niejszych jad³ospisów. Wsta³am rano, stwierdzi³am, ¿e mam tak p³aski brzuch, jakiego dawno nie widzia³am przekonana, ¿e na sto procent co¶ spad³o, wiêc hop na wagê, i co? +0,7 kg od poniedzia³ku. Wiem, ¿e nie powinnam przesadzaæ, ani panikowaæ, ale naprawdê zaczynam siê obawiaæ, ¿e moje ¿ycie jeszcze przez jaki¶ czas bêdzie przeci±gaj±c± siê diet±.. Dodam, ¿e nie jest to kwestia niewypró¿nienia. A czy mo¿e mieæ na to wp³yw @? Stosujê tabletki, ostatni± wezmê w niedzielê, nie wiem, czy to w ogóle ma co¶ do rzeczy, skoro mam @ z odstawienia, czyli sztucznie wywo³any? Szukam jakiego¶ wyja¶nienia, bo fizycznie widzê zmiany tylko na plus Dzisiejszy jad³ospis na poprawê humor
R ze sporym luzem

I dwie bardzo du¿e kromki ciemnego chleba obtoczone w jajku i usma¿one na kapce oleju ma¼niête ketchupem, pomidor
II du¿a porcja (ok.70 g) musli z jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem
III du¿y talerz zupy z fasolki szparagowej z ziemniakami
IV ciasteczko Princessa z Ikei, ma³e cappuccino
V sporej wielko¶ci kotlet z piersi kurczaka z sa³atk± z ogórka, kroma razowca :P
VI twaróg pó³t³usty z ogórkiem zielonym i przyprawami

wiem, ¿e wydaje siê tego sporo, ale ca³y dzieñ by³am poza domem, pierwszy posi³ek by³ ko³o 7, teraz dopiero jem tego kotleta i by³am na tyle g³odna, ¿e nie wytrzyma³abym do ugotowania siê ry¿u, dlatego ten razowiec

proszê o ocenê i mo¿e jakie¶ teorie nt. mojej durnej wagi
Stary 2011-04-16, 13:26   #1378
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
Czy te dwie cyferki na wadze s± takie istotne? Skoro masz p³aski brzuch i czujesz siê dobrze to mo¿e to jest w³a¶nie idealna waga? a je¶li chodzi o wp³yw @ to organizm ma wtedy tendencjê do zatrzymywania wody wiêc ca³kiem mo¿liwe, ¿e ten wynik jest tym spowodowany.

Edytowane przez Kasiiek
Czas edycji: 2011-04-16 o 13:27
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:28   #1379
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 063

Sunday Rose, nie mam pojecia co to. mo¿e trochê ciê pocieszê, ale mia³am podobnie, bo pomimo tego, ¿e na wadze zastój, to obwody systematycznie siê zmniejsza³y (dodam, i¿ by³o to w zimie, kiedy ma³o æwiczy³am, rezygnowa³am ze spacerów i porusza³am siê raczej komunikacj± miejsk±).

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:20   #1380
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 458

R
I:2 bu³ki pe³noziarnista z ogórkiem zielonym i polêdwic± z kurczaka
II:
omlet z 2jajek z warzywami
III: fasolka po bretoñsku ( w ramach 10% albo nie wiem , w ka¿dym razie pyszny domowy obiad mamy )
IV:
serek homo z orzechami i migda³ami
V: spora kostka twarogu pó³t³ustego z cynamonem <3
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.