|
|
#1351 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
Nora, a ile ty masz wzrostu ? hmm jak dla mnie to twoje jad³ospisy sa codziennie podobne, musisz zwiekszyc kalorie a ten dietetyk to jakis prywatny czy panstwowy, chodzisz do jakiegos lekarza np endykronologa czy psychologa/psychiatry czy tylko ten dietetyk ? uwa¿am, ¿e po takiej chorobie to lepiej aby leczenie nadzorowa³ lekarz specjalista je¶c wiesz jak - kurcze normalnie , jak inni, tyle ¿e wiecej i tyæ ciekawa jestem czy jakis porz±dny lekarz by³by podobnego zdania co ten dietetyk ...- kiedys pisalas, ¿e powiedzia³ Ci ¿e jak nie bedziesz cwiczyc to w t³uszcz obro¶niesz - czy ona zdawa³ sobie sprawe,¿e mówi do dziewczyny, która jest w trakcie wychodzenia z Ed, to tak jakby Ciê straszy³... owszem æwiczenia tak, ale nie przy tak du¿ej niedowadze i ¶wie¿o po chorobie..na pocz±tek wystarcz± ci spacerki |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cytat:
dziewczyny znikam na weekend... w poniedzia³ek mam wa¿ny egzamin wiêc teraz edukacja wpadnê we wtorek 3majcie siê
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Przedwczorajszy jad³ospis przeszed³ bez echa, wiêc mo¿e wczorajszy da siê zauwa¿yæ
![]() No wiêc U: 1. 2 bardzo du¿e i ciê¿kie kromki razowca z bakaliami ob³o¿one twarogiem pó³t³ustym wymieszanym z ugotowanym jab³kiem, pokruszonymi orzechami brazylijskimi i cynamonem; 2. du¿y jogurt (320g) Bakoma MEN z ziarnami zbó¿ i pestkami z dorzucon± gar¶ci± orzechów ziemnych, pierniczek z nadzieniem truskawkowym; w miêdzyczasie wpad³a ga³ka lodów w wafelku o smaku malagi z mnóstwem rodzynek .3 du¿y (sma¿ony) placek po wêgiersku (w ¶rodku podsma¿ona pier¶ z kurczaka, papryka i inne warzywa, ostre przyprawy w miêdzyczasie suszone owoce, pestki s³onecznika i corn-flakesy wyjadane z muesli ;4. pszenna bu³ka pikanterka na 3: ~2 czê¶ci z margaryn± i szyk± wieprzow± ~1 czê¶æ z pieczonym pasztetem drobiowym marchewka, zbo¿ówka waniliowa z mlekiem, herbata rumowa. chyba nic nie pominê³am nie pamiêtam dok³adnie, co wczoraj jad³am ;-)4 posi³ki wysz³y jako¶ tak wyj±tkowo - ostatnio staram siê je¶æ ich 5. pokusi siê kto¶ o ocenê?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-04-15 o 17:41 Powód: dopisek. ;) |
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
na pw. ;d
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, bo zaczelam sie denerwowac ze za duzo dzis wegli i tluszczy
prawda to?6.00 - owsianka (4 ³y¿ki platek owsianych, 1 otrêbów pszennych, 1 banan, mleko, lyzka konfitury z zurawin) 9.00 jablko - wiem ze z czmys musi byc, ale nie mialam mozliwosci inaczej 13 - pol torebki ry¿u bronzowego z kurczakiem, serek wiejski (bez warzyw bo tez tak wszystko na szybko w pracy....) 17.00 2 garscie nerkowcow 17.30 - spagetti... porcja mala, ale jednak wegle o tej porze... pol szk, makaronu pelnoziarnistego, troszke mieska mielonego chudego, i oczywiscie sos z torebki, nie bylo tego nie wiem jak duzo no ale niezdrowo... i teraz sie zastanawiam czy by czasem na kolacje nie zjesc tylko wiesniaka z ogorkiem... albo odpuscic sobie kolacje...
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Hej dziewczyny
dzi¶ mia³am zaplanowane wa¿enie w ramach kontroli wagi po kolejnych 4 dniach lu¼niejszych jad³ospisów. Wsta³am rano, stwierdzi³am, ¿e mam tak p³aski brzuch, jakiego dawno nie widzia³am przekonana, ¿e na sto procent co¶ spad³o, wiêc hop na wagê, i co? +0,7 kg od poniedzia³ku. Wiem, ¿e nie powinnam przesadzaæ, ani panikowaæ, ale naprawdê zaczynam siê obawiaæ, ¿e moje ¿ycie jeszcze przez jaki¶ czas bêdzie przeci±gaj±c± siê diet±.. Dodam, ¿e nie jest to kwestia niewypró¿nienia. A czy mo¿e mieæ na to wp³yw @? Stosujê tabletki, ostatni± wezmê w niedzielê, nie wiem, czy to w ogóle ma co¶ do rzeczy, skoro mam @ z odstawienia, czyli sztucznie wywo³any? Szukam jakiego¶ wyja¶nienia, bo fizycznie widzê zmiany tylko na plus Dzisiejszy jad³ospis na poprawê humor R ze sporym luzem I dwie bardzo du¿e kromki ciemnego chleba obtoczone w jajku i usma¿one na kapce oleju ma¼niête ketchupem, pomidor II du¿a porcja (ok.70 g) musli z jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem III du¿y talerz zupy z fasolki szparagowej z ziemniakami IV ciasteczko Princessa z Ikei, ma³e cappuccino V sporej wielko¶ci kotlet z piersi kurczaka z sa³atk± z ogórka, kroma razowca :P VI twaróg pó³t³usty z ogórkiem zielonym i przyprawami wiem, ¿e wydaje siê tego sporo, ale ca³y dzieñ by³am poza domem, pierwszy posi³ek by³ ko³o 7, teraz dopiero jem tego kotleta i by³am na tyle g³odna, ¿e nie wytrzyma³abym do ugotowania siê ry¿u, dlatego ten razowiec proszê o ocenê i mo¿e jakie¶ teorie nt. mojej durnej wagi
|
|
#1358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie - ¶niadania mo¿e i podobne s±, ale zaczê³am je¶æ innego rodzaju miêso, ni¿ tylko pier¶ z kurczaka (wczoraj i przedwczoraj akurat nie), a filet z indyka zamieni³am na szykne wieprzow±. Margarynê dajê wszêdzie (oprócz smarowide³), nie t³umaczê ju¿ swojego zachowania ' gor±cymi grzankami '. Poza tym placek po wêgiersku (nie licz±c przedwczoraj) jad³am ostatnio w listopadzie i by³ to do¶æ dziwny placek, bo ziemniaki odwazone co do grama, m±ki by³a szczypta, wszystko ' sma¿one ' na teflonie, a miêso duszone i wrzucone do tego placka praktycznie na sucho z warzywami. A poprzedniego normalnego placka wêgierskiego (jak tego wczoraj) jad³am z rok przed diet±.
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
podzielisz sie z nami jeszcze jakimis szczególami? Moze wyt³umaczysz po co zaklada³as drugi profil i planowalas schudnac 2 kg, bo ci sie przyty³o? ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- przeczytaj dokladnie. "nie tlumaczy swojego zachowania 'goracymi grzankami' " ![]() inne t³umaczenie jest ok.
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie, zabawne jeste¶cie
. Znikam znowu, bo mam wra¿enie, ¿e ludzie próbuj±cy siê dowarto¶ciowaæ czyim¶ (nie sugerujê, ¿e moim, ale ogólnie) kosztem nie s± odpowiednim towarzystwem . Pa, mi³ego ¿ycia.
|
#1362 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
i co teraz winky, czyim kosztem bedziemy sie dowarto¶ciowywaæ gdy morphine zniknie? |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 966
|
fakt morphine, lepiej zajmij sie porz±dkowaniem ¿ycia, ale teraz tak ca³kiem na serio. Ca³kiem na serio i ca³kiem bez ironii tego Ci ¿yczê
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Ale koniecznie musimy kogo¶ znale¼æ, bo jeszcze samoocena mi spadnie. A tak serio, Morphine, czemu chcesz tak usilnie przekonaæ wszystkich (chyba g³ównie sam± siebie, reszta nie da siê nabraæ), ¿e wszystko jest w porz±dku? Nadal nie masz okresu, wynik kiepskie, nadal siê t³umaczysz, ¿e zjad³a¶ to, bo to i tamto. Uwa¿asz, ¿e to takie normalne?
|
|
#1365 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
hej dziewczyny, moje dzisiejsze P. sn.: moja ulubiona owsianka (4 lyzki platkow owsianych, jogurt naturalny 180g, kiwi, truskawki, 8 orzechow laskowych, 10g rodzynek, 15g moreli suszonych, po lyzce zarodkow i otrebow pszennych, cynamon) + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego ,herbata z cytryna. 2sn.: grahamka 75g z maslem,plasterkiem sera zoltego i salata + kefir 230g. ob.: zupa jarzynowa, surowka z marchewki i malego jablka z lyzeczka oliwy z oliwek, dorsz pieczony(120g), pol woreczka ryzu brazowego (60g). podw.: budyn waniliowy (szklanka mleka 2% + lyzka budyniu) z wkrojonym bananem, lyzka siemienia lnianego, 15g slonecznika, 30g suszonych moreli. kol. i tu planuje 4 kromki razowca, z 80g makreli wedzonej(nie za duzo jej?), jajo, pomidor, salata ,herbata z cytryna. pozniej (ok 22) bedzie serek wiejski 200g z wkrojonym pomidorem + siemie lniane do picia (lyzeczka siemienia zalana wrzatkiem) prosze o ocenke
pisalam gramy, bo "garsc" dla kazdego moze inna ilosc oznaczac, dodam tez dzis do kolacji 4 krome, bo waga stanela, a musi wzrastac, tylko czy nie za duza ta kolacja? zazwyczaj dziewczyny na przytyciu jedza 3 kromy. jakby ktos nie wiedzial juz prawie 8 kg przytylam..........
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
i wpadnie jeszcze 1/2 tuñczyka... ocenicie? |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Moje R->U dziesiejsze :
I¶: Jaglanka z serkiem wiejskim (du¿a micha) z bananem i 1/2 pomarañczy + cynamon i nowe odkrycie- cukier brzozowy mega pychaII¶: grahamka z serem ¿ó³tym, kie³kami i pomidorem, kilka rzodkiewek III¶: kefir + 3 pierogi w³oskie ( farsz z miêsa, sosu pomidorowego i zió³) O: Filet z indyka, makaron i warzywa na oleju z pestek do tego sporo prawdziwego, kupionego na jarmarku regionalnym sera- smak dzieciñstwa na wsi... jab³ko na deser boks K: galaretka domowa pos³odzona cukrem brzozowym, ze 2 jaja na twardo ( to wszystko bo bêdzie to ko³o 22.30)
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-04-15 o 19:47 |
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
. . . nie wiem co powiedzieæJak tam twój metabolizm ? My¶la³am ,¿e masz na celu rozkrêcenie metabolizmu a nie sp... na ca³ego.
|
|
#1369 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
)) moga byc pyszne A Ty mialas duzo do przytycia? Cytat:
A do przytycia, oj mam sporo nie bede moze pisac tu, bo nie powinnam ! JBc PRIV A ja tez nie chce za szybko tyc, wyznaczony mam limit ze 2-3 kg na miesiac
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 123
|
Cytat:
W±tek jest super, mo¿na siê wiele tutaj nauczyæ. Ale przez posty osób chorych na ED (chocia¿ maj± osobny w±tek) mi siê ju¿ samej w g³owie miesza... Gratulujê 8 kg.. ale chyba Ci jeszcze du¿o brakuje do "normalnej wagi"? Sama sobie odpowiedz na pytania czy nie jest to za du¿o.. |
|
|
|
|
#1371 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Lu¼no! Fajnie! Pozazdro¶ciæ. ;p P ¦: owsianaaa (7³ych, pó³ szkl. mleka, banan, rodzyny, ostatnie jab³ko mutant starte na tarce, cynamon) II¶: kanapka z razowego z mas³em, serem ¿ó³tym, ogórkiem i bazyli±, danio kokosowe, kubu¶ malinowy. Ob: micha ogórkowej, full z ziemniaczkami i tym ca³ym tam wsadem. P: muller riso nat. z wkrojonym bananem, rodzynami, cynamonem; kisiel s³odka chwila relaksu z melis± 2kostki milki choco-swing.K: 2 kromki razowca z mas³em i d. ilo¶ci± szprota po skandynawsku; gar¶æ mieszanki studenskiej. za chwilê bêdzie danio straciatella intenso, albo jeszcze mieszanka studencka, w ci±gu dnia dropsy jakie¶ tam. spadam ogl±daæ lejdis ![]()
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
a co tam, wstawiam ;P
U I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z serkiem wiejskim, otrêbami, bananem, malinami & pra¿onymi migda³ami; kawa z mlekiem. II. Chili con pollo z porcj± bia³ego ry¿u; du¿y kubek czerwonego barszczu. III. 125g pó³t³ustego twarogu z malinami, bananem & migda³ami (powtórka ze ¶niadania ;P) IV. Dwie kromki razowca: z twarogiem pó³t³ustym, wêdzon± makrel± i pomidorem/z twarogiem pó³t³ustym i ogórkiem; kalarepka. teraz jeszcze wpad³o zielone jab³ko + kolejna kawa z mlekiem Edytowane przez Lady1000 Czas edycji: 2011-04-15 o 20:50 |
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
dodam swoje dzisiejsze U
Sniadanie:2 kromki razowca,ser bia³y ,pomidor 2 Sniadanie: 4 herbatniki, jsb³ko, kawa Obiad: ppomidorowa z makaronem, ruba sma¿ona w panierce, ziemniaki, kapusta kiszona kolacja: 2 kromki razowca, paprykarz, pomidor po: jog naturalny oceni kto¶? |
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
ale ten banan psuje takie fajne danie... i dziêki za info o parówkach, mam bomi prawie pod nosem, wiêc pewnie siê skuszê. ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() i wrzuæ do jogurtu ze dwie gar¶cie orzechów.
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
jutrzejsza Redukcja 4 posi³ki bo pewnie pó¼niej wstanê
![]() 1. ¶niadanie: kubek kawy z mlekiem. jajecznica z 2 jaj, 2 ¶rednimi pieczarkami, plastrem sera ¿ó³tego i 2 plastrami szynki, zio³a. kromka razowego z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidor. 2. II ¶niadanie: jogurt naturalny (du¿y) z orzechami, s³onecznikiem, ¿urawin± i zmiksowanym bananem. 3. obiad: miseczka pieczarkowej (mniam ). pieczone udko od kurczaka w zio³ach, sa³atka z mix sa³at, pomidorem, mozarell± i sosem. 4. kolacja: kanapka z razowego z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidorem. sa³atka z obiadu. |
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Dzisiejsza R-ka
+ jestem przeziebiona, wiec nie ma mowy o jakimkoliwek wysilku fizycznym a takie byly plany SnI 10;00 owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab, szklanka mleka 0,5%, pol jablka) SnII 13;00 koktajl owowocwy( szklanka kefiru, 1,5 kiwi + 2 orzechy wloskie) Ob 15;00 ogorkowa ( bez zabielania, ogorki kiszone, marchew, troche ziemniakow-ale ja ich nie jadlam, 1 kromka pieczywa zytniego z ziarnami posmarowane serkiem wiejskim z oliwka) Pod 17;00 szklanka zupy ogorkowej+ jajko na twardo+ kromka pieczywa zytniego z ziarnami Kol 19;30 jakas rybka w sosie pomidorowym z puszki(114 kcal/100g) Jak to dzis wyglada? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-16 o 15:24 |
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 986
|
Cytat:
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
Czy te dwie cyferki na wadze s± takie istotne?
a je¶li chodzi o wp³yw @ to organizm ma wtedy tendencjê do zatrzymywania wody wiêc ca³kiem mo¿liwe, ¿e ten wynik jest tym spowodowany.
Edytowane przez Kasiiek Czas edycji: 2011-04-16 o 13:27 |
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
Sunday Rose, nie mam pojecia co to. mo¿e trochê ciê pocieszê, ale mia³am podobnie, bo pomimo tego, ¿e na wadze zastój, to obwody systematycznie siê zmniejsza³y (dodam, i¿ by³o to w zimie, kiedy ma³o æwiczy³am, rezygnowa³am ze spacerów i porusza³am siê raczej komunikacj± miejsk±).
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 458
|
R
I:2 bu³ki pe³noziarnista z ogórkiem zielonym i polêdwic± z kurczaka II:omlet z 2jajek z warzywami III: fasolka po bretoñsku ( w ramach 10% albo nie wiem , w ka¿dym razie pyszny domowy obiad mamy )IV: serek homo z orzechami i migda³ami V: spora kostka twarogu pó³t³ustego z cynamonem <3 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

Przyty³am 2,5 kg z czego 2kg to miê¶nie 
i jakie æwiczenia mi proponujecie? 

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5
;

prawda to?
04.07.2015 

A do przytycia, oj mam sporo
z kilkoma ³y¿kami serka homogenizowanego naturalnego,zmiksowana z bananem, miodem,i kilkoma truskawkami, miseczka fistaszków mniami