|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Spioszka tak jak pisałam dla mnie liczą się takie szczere odpowiedzi. Potrzebuję konkretów prócz pozytywnej energii
|
|
|
|
#3452 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Z tych nerwów biegunki dostałam az tż się zmartwił,bo chwilę wcześniej zrobił mi niespodziankę i jak był w sklepie to kupił truskawki i inne owoce i w domku zrobił deser i myślał, że mi to zaszkodziło goldi twoje podejście do sytuacji jest imponujące, jesteś bardzo dzielna, mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni wkrótce, żebyś mogła znowu normalnie żyć. Kurcze dobrze ze masz kochanego tż-a staraj się też go wspierać w miarę możliwości, bo jesteś mu teraz bardzo potrzebna i pewnie też nie wie jak ci pomóc, nie oddalajcie się od siebie ze strachu, żeby siebie nie ranić.Przytulam mocno
|
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszyskim
goldika bądź dzielna kochana. Mam nadzieję, że z dzidziusiem wszystko w porządku. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć, a twoje nastawienie do całej sytuacji jest imponujące i zasługuje na medal. Dzielna z ciebie dziewczyna. Ja będę trzymać kciuki za maleństwo. A tak wogóle to obiecałam, że podzielę się informacjami zdobytymi od lekarza. W załączniku mój wykres. Dni płoden wypadały wg lekarza od 16 do 20 dc. Piewszym skokiem oznajmującym owulację był 18 dc. Pomimo, że już wtedy nie miałam płodnego śluzu. Zalecane przytulanka powinny mieć miejsce: 16,18 i 20 dc. Jak macie jeszcze jakieś pytania odnośnie wykresu to chętnie odpowiem. A pozatym dowiedziałm się, że jajniki pracują poprawnie, szyjka czysciutka, endometrium bardzo grube tak jak przed okresem. Nigdzie nie widać fasolki, na co nawet się nie nastawiałam ze względu na marne staranka . Dodatkowo dostałam luteinę dowcipnie, którą mam brać od 3 dnia skoku tempreatury przez 8 dni. Lekarz stwierdził, że nie zaszkodzi a tylko może pomóc i dodatkwo może złagodzić dolegliwości miesiączkowe. Dowiedziałm się rówież, że przyczyną moich bardzo bolesnych miesiączek jest tyłozgięcie , które może się wyprostować po urodzenieu dzidziusia, ale nie musi . No i tak jak inne staraczki dosytałam nakaz abstynencji od okresu do owulacji, z czeko Tż też nie był zadowolonyWięc kobietki batrdzo mocno trzymam kciukasy za wszystkie testujące w ten weekend, a ja czekam na wredną@.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-04-15 o 06:25 |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam u mojej pani doktor i jak jej powiedziałam o moich wyjątkowo nieregularnych cyklach, to od razu wysłała mnie na badania hormonalne. Przy okazji zleciła też badania na przeciwciała różyczki, toksoplazmozy i cytomegalii. W następny czwartek następna wizyta i omówienie wyników.
|
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim i w ten słoneczny z kubeczkiem kawki życzę miłego dnia wszystkim
![]() goldika - trzymaj się kochana, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku z fasolką za testujące w ten weekend trzymam kciuki, żeby fasolek nam tu przybyło
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Kaskaderko właśnie Tż'ta mi najbardziej szkoda
Widzę, że bardzo to przeżywa. Nie powiedziałam mu jeszcze tym, że objawy ciąży mi odchodzą i co to znaczy. Chyba w ogóle mu nie powiem. Na domiar złego dziś już nawet piersi mnie nie bolą. Więc na usg wybiorę się w przyszłym tyg chyba. Ojciec chce wysłać mnie do Instytutu Matki i Dziecka na dalsze badania. Denerwuje mnie trochę mama. Ona ciągle gada o mojej ciąży jakby wszystko było ok. Proponuje imiona, ogląda łóżeczka, wózki. Wczoraj aż jej powiedziałam, że ma odpuścić i poczekać czy dziecko w ogóle żyje. Nie wiem tylko co powiedzieć lekarzowi. Bo miejsc pewnie nigdzie nie będzie już na usg. Mam powiedzieć, że mam toxo i straciłam wszystkie objawy ciąży? ![]() Staram się też myśleć o tym co dalej, jak złe już się skończy. Nie wiem ile będę musiała się leczyć, kiedy będę mogła zacząć ponownie starać się. Historia Kwiatka jest dla mnie motywująca Oczywiście trzymam kciuki za Wszystkie testujące w ten weekend fajnie jakbyście się załapały na grudniowe rodzenie bo na wątku mamy listopadowo/grudniowe panuje świetna atmosfera! ![]() Kaskaderko tak w ogóle to dziękuję Ci raz jeszcze za każde słowo, że masz odwagę pisać mi prawdę Aaa jeszcze dodam, że zebrałam na moim rodzeniowym wątku ochrzan, że tak łatwo się poddałam i rezygnuję z tego dziecka. Tak jak mówiłam wolę nie być naiwnie optymistyczna. Sprawdziło się to przy badaniu awidności. Czułam, że wynik będzie zły i na taki się nastawiłam. Dostałam go - popłakałam i postanowiłam się ogarnąć. Powiedziałam sobie "po co ryczysz głupia skoro tego się spodziewałaś? głowa do góry, będziesz jeszcze mamą." |
|
|
|
#3457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam, ale to moje odczucia. |
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
Goldika trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze- może idź na prywatne usg i po prostu zyskaj pewność, wiem że troche kosztuje ale chyba to tańsze od tego stresu który przechodzisz...
Mi dziś temp spadla, więc jutro lub ostatecznie po jutrze @- totalna załamka.... czas pożegnac 11 c.s i zbierać się na powitanie 12.....
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie staraczki!
Ja juz wysiadam... Cale podbrzusze tak mnie boli,jak by mialo zaraz eksplodowac,@ jak narazie brak,nadzwyczajnie dlugo sie rozkreca... |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
ziebulka jesteśmy w trakcie załatwiania wizyty w Instytucie Matki i Dziecka. Tam mają specjalny "dział" od toksoplazmozy.
Co ma być to będzie, sumiennie przyjmuję lek i nic więcej nie mogę zrobić. A żebym była w 100% spokojna to musiałabym mieć USG obok swojego łóżka i móc w każdej minucie zobaczyć dzidzię z bijącym serduszkiem ![]() Dziewczyny oj nie krzyczcie na mnie bo ja zacznę na Was Przykro mi ale nie jestem z tych które wierzą, że nadzieja sprawia cuda. Nie wierzę, że jak będę dobrej myśli to nagle wyniki zmienią się na dobre. Nie denerwuję się już więc nerwy nie szkodzą dziecku. Po prostu wyluzowałam co widzę też jest źle postrzegane. Uzbroiłam się w cierpliwość i tyle
|
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nikt tu przecież dla Ciebie źle nie chce, ja bardzo mocno trzymam kciuki i zycze Ci żebyś dostala się do Instytutu, tam napewno zajmą się Tobą i dzidzią specjaliści. Ja rozumiem że nie możesz non stop myslec pozytywnie, ale daj sobie i dzidzi szansę bo nic nie jest przekreślone. Trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczęta.
Chyba sie pospieszyłam z radością z mojej ciąży. Wczoraj wieczorem rozbolał mnie brzuch i zaczęłam krwawić, nie jest to taki typowy okres, jest skąpy ale plamieniem bym to nie nazwała. Przepłakałam wczoraj cały wieczór, dzisiaj oczy mam jak balony, ledwo widze. W końcu nie wiem czy poroniłam czy nie. Zadzwoniłam i umówiłam się na wizyte na niedziele rano. Ale jutro rano zrobie test, zobaczymy czy jest wogóle po co się wybierać do gina . Powiem Wam że mam dosyć. Musze sobie chyba odpuścić bo zwariuje. A brzuch mnie strasznie nadal boli.
14 kwiecień 2011 AMELIA Edytowane przez Norniczka Czas edycji: 2011-04-15 o 13:11 |
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2011-04-15 o 13:34 |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Bety nie robiłam bo nie mam gdzie tutaj zrobić. Jestem za granicą , na totalnym zadupiu. Ale testy 2 były pozytywne, więc raczej odpada to że jakiś lewy test był, bo rozumie jeden, ale drugi?? Okres miałam dostać we wtorek, poza tym piersi mi już zaczęły się robić wieksze. Więc myślę że ciąża była ale już jej niestety nie ma. Jest sens wybierać się do lekarza jak się dostało okres??
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka tak mi przykro, że musisz się denerwować. Ale dziewczyny mają rację, najlepiej iść do gina i sprawdzić co się dzieje. Przecież nie musi się zrealizować najczarniejszy scenariusz. Nie jedna dziewczyna krwawi w czasie ciąży
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ej Norniczka!! Przecież są przypadki, że przez pierwsze 3 miesiące ciąży kobiety mają okres!!! I nie jest to wcale takie egzotyczne zjawisko ponoć
|
|
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3468 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
a ja dzisiaj byłam w sklepie i prawie się skusiłam na kupno testu ale jeszcze poczekam.... @ mam dostac we wtorek ale od wczoraj mnie brzuch boli jakos tak inaczej, zobacze co z tego wyjdzie
Dzisiejsze testowanie chyba nie miałoby sensu ? ![]() Zawsze po owulacji az do @ bolaly mnie piersi a teraz nic
|
|
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3471 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że możesz być dobrej myśli co do staranek Cytat:
Moja matka to też ananasek,ze szkoda słów i nigdy w niej oparcia nie miałam(w dniu ślubu pierwszego w "życzeniach"mojemu mężowi powiedziała,ze jakby co to ma mnie lać....i chyba wziął sobie jej słowa do serca....)Niestety rodzinki się nie wybiera goldiczko myślę, że myślimy podobnie....ja też wolę się przygotować na najgorsze..... i gdybyś straciła tą fasolkę to choć wiem nie jest to strasznie pocieszające ale nie trzeba czekać roku na następne staranka. Czytałam dużo na ten temat, żeby być na bieżąco i z mojego doświadczenia powiem ci,że spokojnie trzy m-ce i można sie starać(jak nie szybciej ale tego nie wiem)Wiadomo różni są ginekolodzy i różnie gadają bardziej z asekuracji ale po # chodzi o to żeby macica się wygoiła a myślę, że natura jest mądra za nas i jak organizm jest ponownie gotowy na ciąże po prostu następuje jajeczkowanie i normalna @ Nam się udało wpaść po 3m-ch od# i ciąża była cudna,bezproblemowa i dzidzia się zdrowiutka urodziła.Byłam wtedy w twoim wieku a młody organizm się szybko regeneruje i nie ma się co bać na zapas.Jeszcze się odezwę, musze lecieć,bo mój tż nie lubi jak za długo tu siedzę a jest na chorobowym i marudzi.
|
|
#3472 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choci aż @ właśnie dzis przypada.No cóż pozostaje mi czekać,testować nie będę w ten weekend bo skoro wczoraj wyszedł negatywny to bez sensu,jak @ nie przyjdzie testuje w poniedziałek Cytat:
|
||
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
Norniczko jeśli jeszcze nie ma cię u lekarza to ci napiszę, że w mojej donoszonej ciąży według tego co napisałam w pamiętniku miałam krwawienie w dniu spodziewanej @ i był to kilkudniowe raczej normalne krwawienie. Piszę to po to, żebyś nie rozpaczała na zapas.
Z tego co się naczytałam, to bardziej niepokojące jest krwawienie które przychodzi sporo później niż te w dniu spodziewanej @.Trzymaj się dzielnie
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim, dziś rano poszłam na bete i wlaśnie przed chwilą odebrałam wyniki niestety negatywny wynik bety ;-((((((((( a mojej @ jak nie było tak nie ma .
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co zauważyłam? moje piersi są aż granatowe od wychodzących na nich żył
![]() Milla a kiedy masz dostać @??? |
|
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
powinam dostac 31-1 zawsze tak dostaję koniec jednego msca poczatek drugiego zawsze tak mialam
|
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Haj dziewczynki
![]() Goldika miło, że ktoś o mnie pamięta. Jestem przekonana, że te leki, które przyjmuszesz na tokso to one spowodowały zanik objawów a z fasolką jest wszytsko ok. Ja przełożyłam termin operacji z 5 maja na 16 maja bo mi się @ przesuneła i dostałabym około 7 maja. U mnie ogólnie lipa. Dowiedziałam się, że będą mi mięsniaka usówać przez brzuch i mnie potną jak do cesrki ;( bo jest tak głęboko. W środę umówiłam się na prywatną wizytę do swissmedu. Tam mają leprze urządzenia i mam nadzieje, że mi lekarz powie, że mogą to laparosopowo na przykład usunąć. Czyli zamiast rozcinać całe podbrzusze robią w brzuchu 3 małe dziury i przez nie wkładają narzędzi i kamerę. Jeżeli w środe mi powie, że muszą mnie pociąc jak do cesarki to chyba umre z rozpaczy ;( Trzymam cały czas za Was kciuki. Wasz kwiatek
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku trzymam kciuki za Ciebie
jesteś naprawdę dzielna! Dla mnie to szok, że taka młoda dziewczyna jak Ty ma do czynienia z takim świństwem. Ale dobrze, że teraz to wykryli (chociaż pamiętam, że dopiero jak zmieniłaś lekarza po miesiącach brania lutkija ciągle o Tobie pamiętam i nie raz zastanawiam się co u Ciebie. Ps. wyjdzie, że głupia jestem i panikara ale wróciły mi mdłości i znowu wszystko mi śmierdzi
|
|
|
|
#3480 |
|
BAN stały
|
Własnie dostałam @, 5.cykl czas zacząć
. Jakoś mnie to nie zaskoczyło . Goldika dobrze ze ci objawy wróciły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Z tych nerwów biegunki dostałam az tż się zmartwił,bo chwilę wcześniej zrobił mi niespodziankę i jak był w sklepie to kupił truskawki i inne owoce i w domku zrobił deser i myślał, że mi to zaszkodziło
goldi twoje podejście do sytuacji jest imponujące, jesteś bardzo dzielna, mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni wkrótce, żebyś mogła znowu normalnie żyć. Kurcze dobrze ze masz kochanego tż-a staraj się też go wspierać w miarę możliwości, bo jesteś mu teraz bardzo potrzebna i pewnie też nie wie jak ci pomóc, nie oddalajcie się od siebie ze strachu, żeby siebie nie ranić.Przytulam mocno

Widzę, że bardzo to przeżywa. Nie powiedziałam mu jeszcze tym, że objawy ciąży mi odchodzą i co to znaczy. Chyba w ogóle mu nie powiem. Na domiar złego dziś już nawet piersi mnie nie bolą. Więc na usg wybiorę się w przyszłym tyg chyba. Ojciec chce wysłać mnie do Instytutu Matki i Dziecka na dalsze badania. Denerwuje mnie trochę mama. Ona ciągle gada o mojej ciąży jakby wszystko było ok. Proponuje imiona, ogląda łóżeczka, wózki. Wczoraj aż jej powiedziałam, że ma odpuścić i poczekać czy dziecko w ogóle żyje.
fajnie jakbyście się załapały na grudniowe rodzenie bo na wątku mamy listopadowo/grudniowe panuje świetna atmosfera! 

Przykro mi ale nie jestem z tych które wierzą, że nadzieja sprawia cuda. Nie wierzę, że jak będę dobrej myśli to nagle wyniki zmienią się na dobre. Nie denerwuję się już więc nerwy nie szkodzą dziecku. Po prostu wyluzowałam co widzę też jest źle postrzegane. Uzbroiłam się w cierpliwość i tyle 

myślę, że możesz być dobrej myśli co do staranek

choci aż @ właśnie dzis przypada.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)