|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
ja pierdziole !!!!!!!!!!!!!! Ale NEWS !!!!!!!!!!!! hahahhaha ![]() Powiem Ci, że koleżanka opowiadała mi, że jej siostra była juz na sali porodowej tzn moze nie stricte na sali ale już sie do porodu szykowała na tych piłkach itp... miała rodzić naturalnie, zrobili USG a okazało się że w ciagu króciutkiego czasu mała sie przekręciła i skończylo sie na cesarce No to co... cieszysz sie ???? ![]() Twoj Szymuś nie przestaje Cie zadziwiac ![]() Gorzej jak tak urośnie, że jednak i tak bedzie CC
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dziewczyny........... tak jak piszecie:
nie wiem jak on sobie zrobił tyle miejsca........... masakra! Pisałam Wam, że kilka dni temu mój TZ pierwszy raz mógł zobaczyc jak mi brzuch skacze - to własnie bylo wtedy....... tak mi falowal że aż bolało. Wkurzona jestem to fakt - nastawiłam się, już się cieszyłam........ a tu taki szok. Lekarz mnie zobaczył i mówi: O.... no pani Moniko... ostatni raz się widzimy, następnym razem się tniuemy i co?!!!!!!!!!!!!! Zbadał mnie na koźle - mówi, że nie ma rozwarcia, ale szyjka sie szykuje, bo sie skraca (przez to to plamienie) i potem na usg i mówi........ główka............ na dole............ sam nie mógł uwierzyć .mówi, że nie mam rozwarcia narazie, ale szyjka króciutka i poród będzie za niedługo bo juz to widać. natomiast nie chce mnie trzymac do tp bo wtedy mały będzie zdecydowanie ZA DUŻY dlatego jak do 29.04 nie urodze to stawiam się rano na wywołanie - ewentualnie będziemy robić cc - powiedział, że w każdej chwili może zrobić mi cc, jak tylko coś by miało byc pod górkę. No ja pierdziuuuuuuuu. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-15 o 20:33 |
|
|
|
#3903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze, wiem o co kaman, zdarzylas sie juz nastawic i oswoic z ta mysla ze bedzie cc, prawda? nawet pisalas jakis czas temu ze nie wiesz co bys zrobila jakbys sie teraz dowiedziala ze maly sie odwrocil- to ty bylas? dobrze pamietam?
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
monia, ale jaja !! nie mogę uwierzyć JAK on fiknął
faktycznie musiało boleć Cię ten jego obrót przecież to już nie jest piórko tylko kawał chłopa ..
|
#3905 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zapytac zawsze mozna![]() kto wie, w takim razie moze porod sie zbliza Cytat:
jak tam sie czujesz? pytalam cie wczesniej czy znasz plec? ale możliwe ze przeoczyłam odpowiedz w nawale postów ![]() Cytat:
|
|
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monia no wlasnie! a co jak tak urosnie ze mimo wszystko cc? ale sie dzieje!
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez czasami tak fika brzuch, w zasadzie codziennie ciekawe czy seba mi tez sie tam odwraca... nie moge w to uwierzyc ale jestes dzielna wiec na pewno dasz rade!!
|
|
#3908 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie dziewczyny GIGANT
.dlatego lekarz powiedział, że RODZIMY W KWIETNIU, a nie czekamy na tp bo mały już waży 3400!!! Jak będzie źle szło lub byłby za duży, męczyłabym się to robimy cc. powiedział, że nie ma go w klinice 23-26 kwietnia (i niech ta moja mała cholera nie waży się wtedy wychodzić!!!), a tak to jest codziennie i mieszka obok, że gdyby trzeba było cc robić jest w 5 min w szpitalu. Dziewczyny CAŁY TATUŚ! tyle Wam powiem .
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
monia
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
.wiecie o co chodzi... ja się nawet nie przygotowywałam do sn.... zrezygnowałam ze SR bo mowiła tylko o sn.... nie masowałam sobie krocza... mam problem z kręgoslupem szyjnym.... itp.... myślalam, że to mnie ominie. o kurde - nie robi się takich niespodzianek kobiecie w 9tym miesiący ciąży .---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- TZ mówi: że juz myślał, że w środe na spokojnie sobie pojedziemy do szpitala wieczorem, a teraz?! na sygnale przez centrum KATOWIC!!! musi sobie kogut załatwić .aga_pe - tak, ja to pisałam, że nie wyobrażam sobie jakby tak nagle fiknął i miałabym sn rodzić. |
|
|
|
#3911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super ma podejscie ten twoj lekarz ze ci sie na sile nie upiera przy normalnym, tylko z gory zaznaczyl ze jak za duzy to cc
|
|
|
#3912 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
wiem że jestes rozczarowana, zła bo wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
moniu jesli Cie to pocieszay to ja tez nie chodziłam na SR i nie masowałam krocza.
czasem tż masuje hahmusisz sie przespać z tą nowinką. cc jeszcze nie jest wykluczone. więc nie bój żaby nie dadzą Ci się bardzo męczyc, wiec spokojnie. zresztą z szymcia jest niezły ancymon jesczze moze sie spowrotem odwrócic dupką w dóŁ
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz przeżywasz. Ja nadal nie mogę uwierzyć, że się obrócił. Jakkolwiek byś nie rodziła, dasz Kochana radę
|
||
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez uwazam, ze cos sie pozytywnego wydarzy i wynagrodzi ci ten bol i pech terazmoniqac jestem w szoku, nie dziwie sie ze zla jestes, czlowiek sie nastawił a tu lipa. To ci psikusa zrobil synek i powiedz jak go tu nie kochac
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
mam 3x 0,5 kg truskawek
chyba z lidla z tego co widze po opakowaniu
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Kochane że mnie rozumiecie np nie potepiacie - że jaka ze mnie wyrodna mataka i kobieta skoro płakać mi sie chce na myśl o sn..... ale własnie........ załamałam się jak się dowiedziałam, że cc - pisałam tu tez o tym, że się boję itp........ ale potem to zaakceptowałam i się cieszyłam - odliczałam dni!!!
.teraz znowu na odwrót.... oj.... mały łobuz mi rośnie |
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
dobra, musze ochłonać, coś zjeść..... i zobaczyć co u Was.
JEdno jest pewne: NIE BĘDĘ PIERWSZA, teraz to moria jest pierwsza, chyba ze eweska nas zaskoczy w pn lub agus przez weekend .
|
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac i tak jak dziewczyny pisza CC nie wykluczone jeszcze.
Swoja droga pomysl jaki urwis bedzie z Szymonka jak juz teraz mamę zaskakuje ![]() a co lekarz mowil na temat wynikow badan?? ale moje milosci sie rusza-szok
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
sebek mnie mizia rączką po brzuchu jakie to cudowne uczucie
czuje tak wyraźnie jak rękę przykładam do brzucha masakra
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
anestezjolog tez mnie wypytala o wszystko - gdbym chciala znieczulenie do porodu - o znieczuleniu moge zdecydowac do 7cm rozwarcia max, potem bedzie juz za pozno. dobrze ze nie trzeba od razu. wiecie co - jedyne tyle fajnego (tzn pewnie wszystko jest fajne w tym sn ), ale ciesze się ze TZ bedzie to tez przeżywał "prawidlowo" - będzie czekał na moj telefon, że mi wody odeszły....... że ma przyjechac po mnie, będzie przy mnie do momentu finanlnego - wtedy nie chce żeby był przy mnie.ok.... idę Was nadrabiać i zjeść. DOBRZE ŻE JESTEŚCIE. |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby ktos cie tutaj zaatakowal ze boisz sie czy niechcesz sn to pierwsza bym cie bronila, jak lwica ![]() teraz to zrobisz najlepiej jak obydwie opcje bedziesz brac pod uwage, i na zadna sie nie nastawiac do konca, bo ja jakos mam przeczucie ze to i tak sie sn nie skonczy.................. .. a pamietaj monia wszystko ma swoje plusy i minusy, i sn i cc. dziekuje
|
|
|
#3924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.póki co boję się myśleć o minusach sn. i chyba nie będe o tym myślala. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- merci mon amie .
|
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a jak cos to znieczulenie i jakos pojdzie- pamietaj sama nie jestes, tez czuje stracha i mysle kiedy sie rozpakuje... smacznego slonko ![]() chce mi sie jesc ale nie mam pomyslu na nic ![]() teraz mi reka prawa spuchla od pisania na klawiaturce- leze na boku, lapka mam po lewej stronie i wygodniej jedna reka pisac... bede uciekać... dobranoc
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-15 o 21:02 |
||
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac napisze jedno! jestem w szoku!
![]() zdominowalas dzisiejsze newsy ![]() a najlepsze jest to ze ja i moj Tz sie zaczelismy zastanawiac czy nasza Zosia nie obrocila sie przypadkiem odwrotnie dupka do gory bo wczoraj sie tak mega bolesnie wiercila ![]() ja odkrylam nowe rozstepy, taka siateczke z boku, obrazona jestem na nie i ide spac
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż to uwielbia![]() bo mały czasem kopie czasem dupkę wypina, ale to jak rączką mizia jest niesamowite, bo to jest takie delikatne mizianie i prawie pod skórą je czuje i takie drobniutkie rączki wyczuwam, oczywiscie nie bede przesadzac ze paluszki czuję ale czuje rączkę albo stópkę bo takie malutki ecoś.![]() Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
jeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn nyyyyyyyyyyyy
ale naskrobałyście ![]() ciekawe czy to dlatego że coś się zaczęło dziać ![]() melduję tylko że dojechaliśmy do dziadków, idę nadrabiać ......................... ......................... .............
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

.
przecież to już nie jest piórko tylko kawał chłopa 
ale zapytac zawsze mozna

Smacznego 
ale czuje rączkę albo stópkę bo takie malutki ecoś.