|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
mazianka81 no to super wieści po wizycie, końcówka tuż tuż
![]() 24kasia86 za stópki moniqac tak na sam koniec, ładnie i nie martwe się SN, będzie dobrze no to ja mam nadzieje, że mój tez sie obróci w którym szpitalu chcesz rodzić, jak będziecie jechac przez centrum Katowic ?zbieram się do łazienki i spać, bo ledwo siedze przez to moje podłe samopoczucie dzisiaj, do jutra |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
nwspółczuje rozstępów
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czy będzie nam tego brakować jak już maluszki będą z nami.
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
gusia mi chyba bedzie brakowac brzuszka
i tego że mały kopie tylko mnie i to jest takie intymne i kochańskie![]() ale pewnie jakbym gorzej znosiła ciąże to by mi tego mniej brakowało. ide kąpciu kąpciu ![]() andziotku żadna się nie rozpakowała ale moniqac zszokowała nas pewną info, ale sama doczytasz
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pameitam jak po urodzeniu, jakis czas tam sie wszystko w srodku sciaga i czasem to podobne uczucie do ruchow dziecka ![]() jaka ja bylam przerazona ze w ciazy jestem-szok
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymałam i przeczytałam parę postów wyżej
![]() moniaq
|
|
|
|
#3938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 wypadl mi czop bo wam pisalam wiec od wtedy ![]() ponoc max 2 tygodnie od wypadniecia czopa Cytat:
Cytat:
![]() ale wszystkie wymyte ![]() no kochana a moze nie ![]() Cytat:
mowilam!!!!!!!!!!wiedzial am!!!!!!!!!!!!!!!!:bounce : ![]() ![]() Cytat:
![]() wrocilam przezylam skurcze mam zaje,biste kupilam pol arbuza wazacego 3 kg aha bylabym zapomniala najwiecej dzieci rodzi sie w pelnie uwaga Pełnia 18 kwiecień 2011 |
|||||
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie zdzierstwo w szpitalu !! Mówiłam Wam, że nowe 2 sale otwierają porodowe - takie wypasione.. i własnie z forum dziewczyn, które też w tym szpitalu chcą rodzić dowiedziałam się, że "Na wypasiona porodówkę pierwszeństwo mają pacjentki z wykupionymi pakietami za 2700 lub 3100 w zależności od tego, czy się chce opiekę 12 godzin po porodzie położnej, czy wizyty w domu położnej, czy 1 czy 2 osobowy pokój... " Qwa... tylko tyle powiem.. ide w niedziele na dni otwarte ! Fajnie andziot, ze dałaś nam znać o sobie. Ja własnie o Tobie myslalam, bo jadłam pomidory z cebulką i śmietaną ![]() moniqac, teraz chyba musisz obie opcje brac pod uwagę i nie nastawiać się na nic, na 100%.. Ale zobacz też dobrą stronę tego całego zamieszania - wszystko już macie na tip top Zmobilizował Was Synek a gdzie Catia, Dziewczonka, Anulinka, Kiara, Matallewar ? .. cały dzionek chyba ich dziś nie było.. Macie info czy Siasia oraz AgnieszkaJanusz wyszly ze szpitala ??
|
|
#3940 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Coś czuję że mi szybko cc nie ustalą, chyba że chlopcy sami będą chcieli wyjść :PNo i mam nadzieję, że nie będą mi kazali dwóch klocków wypychać sn Moniqa będzie dobrze teraz taki szok dla ciebie, pamiętam jak pisałaś że nie chcesz CC, nastawiłaś a tu teraz SN, doskonale cię rozumiem Ja już po kapieli na łóżeczku sobie leżę ![]() Ale te Lejdis to nudne jak flaki z olejem, dobrze że nie poszłam na to do kina bo szkoda kasy. |
|
|
|
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiałam i nic już nie pamiętam komu co miałam napisać.
Na pewno wspaniałe brzuszki, violisia piękny Bardzo ładnie udekorowane łóżeczka Monicaq szok, chłopak jest konkretny i silny że tak fiknął a waga imponująca, łatwiej będzie takiego większego bobaska pielęgnować I nie wiem co jeszcze aha prawdopodobnie ta część zbliżająca się do końca nie spełni się w swym założeniu. ![]() Chociaż z drugiej strony, u mnie było tak że rano odeszły wody a o 16 tej syn na świecie i to w 37tc więc kto wie. DDAAIISSYY JanuszAga dopiero w przyszłym tygodniu wyjdzie ze szpitala może ok. wtorku.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-15 o 21:31 |
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniqac ale jaja !! aż koparę z podłogi zbierałam po Twoim newsie!
łobuziak z Twojego Szymonka ale niczym się nie przejmuj kochana. obojętnie, czy sn, czy cc dasz sobie na pewno radę! poza tym może się skończyć jednak cc, tak jak mówił lekarz. szkoda, że miałaś już wyliczone i wiedziałaś kiedy to się stanie, a teraz będzie mały dreszczyk emocji ... to oczekiwanie a mój Marcel coś od kilku dni baaaaardzo mało się rusza. wczoraj tylko po północy, gdy szłam spac nieźle mnie skopał aż zasnąc nie mogłam. w ogóle powiem Wam, że zawsze jak pisałyście o tych ruchach, że czujecie w nocy, to czekałam, czy mnie też to spotka. w niedzielę zaczynam 9 m-c i chyba jednak nie doznam tego co wy
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
popołudniu na watku kwietniowek jedna babeczka napisala, ze odeszly jej wody
![]() a miala termin na 26 kwietniaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa |
|
|
|
#3944 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet się rano meldowałamA teraz trochę w tle, bo się lekko pożarłam z TŻ ![]() Moniqac, nie zazdroszczę Mój gin mi powiedział, że jeśli nastawię się psychicznie na CC, to będzie problem urodzić SN. Zresztą to samo mówiła położna na szkole rodzenia. Najważniejsze, że synek rośnie i ma się dobrze |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka; dziekuje Ci Kochana za info o AgnieszkaJanusz
![]() Ty jutro wkraczasz w 33 tc, prawda ??
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ze jestes Co samolot ląduje to o Tobie mysle Przykro mi z powodu kłotni... ale na pewno zaraz będzie oki Nie denerwuj sie Gwiazdko![]() ![]() Szymonek-ancymonek Moniqac strach się bac jaki będzie urwisek słodki jak już go z brzusia wyeksmitujesz Bardzo mi sie Twoje podsumowanie spodobało "Cały Tatus"
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Ale ten mój syn wywija, szok mały akrobata
|
#3952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będzie ok, ale nie dzisiaj. Pewnie na początku przyszłego tygodnia. Nie chcę się nawet wywnętrzniać, bo się wkurzę na maksa i ( nie daj Boże ) urodzę.... A to jeszcze nie czas... |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
24kasia współczuję obrzęków,ale może pocieszy Cię że ja mam takie same....? (zwł jak chodzę, bo jak się lenię cały dzień to mniejsze)Dzisiaj jak siedziałam sobie na stopie podwiniętej i oglądałam Private Practice to jak potem wyjęłam nogę spod tyłka to opuchlizna którą mam na wierzchu stopy przesunęła się na jedną jej część i miałam normalną połowę stopy a pół taki stożek!!! Szok, normalnie mi oczy wyszły na wierzch jak to zobaczyłam. Nie wiedziałam że to cholerstwo jest plastyczne i można sobie kształty rzeźbić jak z plasteliny;>
WASZA OPUCHLIZNA TEŻ DAJE SIĘ RZEŹBIĆ?
|
|
|
|
#3954 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
też tak mam
TŻ zawsze ma radochę i robi mi dziurki w łydkach. zawsze dodaje, że jego babcia też tak miała
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze że mnie ten wierzch stopy boli przy dotykaniu Ciebie też? i kostka jak dotknę również napiernicza.---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Oooo, dokładnie, jak babcia! Ja mam teraz, jak za dużo pochodzę, takie stopy jak te babcie co noszą podkolanówki, takie wciągane buty i siedzą w przychodniach z laską:P |
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zegnam kochane, bo brzuch mnie boli i mala tak prze na dno macicy chyba ze jak tylko wstane to mnie tak bolesnie kluje ze sie zginam w pol, az moj Tz sie wystraszyl, mysle z epo prostu mala tak sie ulozyla, bo jak leze to nei boli tak tylko brzuch twardnieje normalnie. Ide spac bo nie dosc ze jestem niewyspana, to mnie juz to twardnienei wykancza
![]() wspolczuje obrzekow dziewczyny, grazin no nienawidze tych malych wstretnych rozstepow, a tyle bylo smarowania. daisyy jak sie spotkamy w Krakowie to ci mnostwo fajnych miejsc pokaze ![]() uciekam spac. coby mnie nic nie klulo i nie bolalo. caluje mocno. |
|
|
|
#3959 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie jak nam zejdą po ciąży te opuchlizny to nie poznamy własnych nóg
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

w którym szpitalu chcesz rodzić, jak będziecie jechac przez centrum Katowic ?

ale czuje rączkę albo stópkę bo takie malutki ecoś.

oby do poniedzialku co?
.