Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.7 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 20:43   #3451
Lusia 13
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.7

[QUOTE=Erite;26394597]Lusia, cieszmy się, że z naszymi dziećmi już lepiej i żyją

Pewnie!! Mój synek to moje szczęście

A do procesu już prawie dojrzałam, muszę się jeszcze zorientować co i jak i do walki
Lusia 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:44   #3452
sajf
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.7

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
Lusia, cieszmy się, że z naszymi dziećmi już lepiej i żyją

Sajf, ciągle odczuwam zmęczenie poporodowo-noworodkowe, bo nie miałam nawet dnia wolnego, tydzień po urodzeniu dziecka już pojechałam zaliczać przedmiot było ciekawie

"Polityka prorodzinna" tego kraju jest powalająca, bo jeśli człowiek coś robi, to państwo nie pomaga a jak się siedzi z założonymi rękami, to pomaga. Bo niby niezaradny życiowo ktoś jest, taaa... i mówię teraz o wszystkich. Nie uważam, żeby mi się coś należało, ale dlaczego należy się tym, którzy się obijają?

Przepraszam za ten offtop, ale niektóre rzeczy po prostu nie mieszczą mi się w głowie.
Oj kochana my cię tu pocieszymy
polityka prorodzinna jest okropna , A ile córcia ma latek?

"Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci"
sajf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:45   #3453
Lusia 13
Zakorzenienie

Ja też urodziłam na studiach...
Stary 2011-04-15, 20:47   #3454
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_lakuss Pokaż wiadomość
a czy mogłabym się uśmiechnąć i pięknie poprosić o zakup tego pieseczka
byłabym bardzo wdzięczna , bo mieszkam w maleńkiej miejscowości i nie mam możliwości zakupu tego cuda .
Oj Aghata jest w Warszawie ja jestem z wybrzeża i tez korzystałam z pomocy dziewczyn

Stary 2011-04-15, 20:51   #3455
agnes_lakuss
Raczkowanie

o kurka , nie wiedziałam , w takim razie jeśli któraś z wizażanek będzie taki miła i zakupi dla mnie tego pieska to będę dozgonnie wdzięczna proszę o jakieś info .
agnes_lakuss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:52   #3456
Erite
Zadomowienie

Ma całe 11 miesięcy
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:53   #3457
Lusia 13
Zakorzenienie

A Aghata ma jakąś stronkę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 20:54   #3458
domcia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sajf Pokaż wiadomość
A czemu dla jedynaków wg mnie najbardziej dla prawdziwie samotnych mam bo im najciężej
A to do mnie??? ja napisałam ze kazde dziecko powinno miec miejsce w przedszkolu podkreslam kazde od matki samotnie i mężatki , lub zyjącej z partnerem , matki biologicznej , zastępczeji adopcyjnej. To raczej chory system powoduje iz takie dyskusje mają miejsce
A samotna matka to tylko taka która rzeczywiscie samotnie bez partnera wychowuje dziecko i tyle . Osoby wychowujące dzieci bez stormalizowania związków w USC nie są samotnymi rodzicami więc zasiłki dla samotnych matek im się nie należą , ani większe zasiłki socjalne w pracy( o ile takowe jeszcze istnieją) i to powinno byc poddane weryfikacji czyli pobierasz państwowy zasiłek dla samotnej spodziewaj się kontroli z instytucji w której go pobierasz i juz .
Sejf, nie do Ciebie, tylko ogólnie. Moja mama była samotnie wychowująca.
A dla jedynaków (tak sobie myślę, nie musi być to prawda, to moja opinia), żeby się uspołeczniły itp (tak w skrócie).

Ale może wrócimy do koralików
domcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 20:55   #3459
Erite
Zadomowienie

Ma www.agatha.pl
ale jakoś nie bardzo wiem jak się poruszać po tej stronie
Wszystkie linki do sklepów są na pierwszej stronie każdego wątku

Pewnie już gdzieś było to pytanie i odpowiedź na nie, ale niestety nie doszukałam się. Czy koraliki chch są takiej samej wysokości jak pandorkowe?
I druga sprawa czy gdzieś na polskich stronach można kupić ładne i porządne artystyczne murano? ;>

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2011-04-15 o 21:00
Stary 2011-04-15, 21:11   #3460
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Ma www.agatha.pl
ale jakoś nie bardzo wiem jak się poruszać po tej stronie
Wszystkie linki do sklepów są na pierwszej stronie każdego wątku

Pewnie już gdzieś było to pytanie i odpowiedź na nie, ale niestety nie doszukałam się. Czy koraliki chch są takiej samej wysokości jak pandorkowe?
I druga sprawa czy gdzieś na polskich stronach można kupić ładne i porządne artystyczne murano? ;>
nie te z cc są mniejsze , jeszcze nie dotarłysmy do polskich artystycznych musisz przekopac ebaya

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
Sejf, nie do Ciebie, tylko ogólnie. Moja mama była samotnie wychowująca.
A dla jedynaków (tak sobie myślę, nie musi być to prawda, to moja opinia), żeby się uspołeczniły itp (tak w skrócie).

Ale może wrócimy do koralików
Aaaaaaaaaa to juz kapuję czemu dla jedynaków.
No kochana Domciu jak tam się czują twoje piękne koraliczki

Stary 2011-04-15, 21:14   #3461
domcia81
Rozeznanie

Cytat:
nie te z cc są mniejsze , jeszcze nie dotarłysmy do polskich artystycznych musisz przekopac ebaya

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Aaaaaaaaaa to juz kapuję czemu dla jedynaków.
No kochana Domciu jak tam się czują twoje piękne koraliczki

Czekają na pszczółkę
Wyczyszcone, świecące itp...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-15, 21:16   #3462
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusia 13 Pokaż wiadomość
A Aghata ma jakąś stronkę?
Lusiu Aghata on line jest tylko w euro i nie jest przesyłana z Polski tylko z Francji

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość

Czekają na pszczółkę
Wyczyszcone, świecące itp...
bzzzzzzzzzz a ul masz?

Stary 2011-04-15, 21:17   #3463
Lusia 13
Zakorzenienie

Ale ja tylko chciałam obejrzec charmsy
Stary 2011-04-15, 21:18   #3464
domcia81
Rozeznanie

Cytat:
Lusiu Aghata on line jest tylko w euro i nie jest przesyłana z Polski tylko z Francji

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

bzzzzzzzzzz a ul masz?
wiedziałam, że o czymś zapomniałam
Stary 2011-04-15, 21:25   #3465
Veaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina95 Pokaż wiadomość
Veaa, Mądrość śliczna
dzieki

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Piękności.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Miramar Pokaż wiadomość
Veaa, bransoletka jest obłędnie przepiękna, słów mi brak, CUDO!!!!!
podoba mi sie zwrot "obłednie piękna"

Cytat:
Veaa, Twoja bransoletka jest cuuuu-doooow-naaa
Wykorzystam, jeśli się nie obrazisz, Twój pomysł na kolorki. Bo wracając od jubilera zastanawiałam się czy iść w zieleń czy łączyć kolory i doszłam do wniosku, że lepiej łączyć i myślałam, żeby połączyć z granatem albo z fioletem, ale nie wpadłam na to, żeby połączyć 3w 1 bransoletce
i tak właśnie zrobię, chyba że zastrzegasz sobie prawa autorskie
a prosze Ciebie bardzo bardzo mi miło ze Wam sie tak podoba

Cytat:
Napisane przez Sanya Pokaż wiadomość
Cudowne
Fantastyczne kolory!! Bardzo pięknie wydane pieniądze
wyglada dokladnie tak jak chciałam od poczatku oczywiscie kolory piekniejsze na zywo

Cytat:
Napisane przez ania_trojaczki Pokaż wiadomość
Veaa piękna i powiem ci że mądrość nie zrobiła na mnie wrażenia na żywo ale na twojej bransoletce i w tej kompozycji wygląda wprost cudnie
dzieki
Wydaje mi sie że z madroscia jest tak ze pasuje lepiej do kompozycji z blekitem i fioletem pomimo ze ma jako 1/5 kamieni - granat. Widziałam ja na fb wlasnie z takimi kolorami ja w mojej bransoletce i postanowilam zaryzykowac

tinka, sorina fajnie ze juz wrociłyscie mam nadzieje ze wypoczęte

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:32   #3466
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja tylko chciałam obejrzec charmsy
A no to juz wklejam
http://www.agatha.fr/boutique.htm?pa...d_rubrique=690
http://www.la-boutique-des-charms.com/
A chcesz inne Thomas sabo giorgio martello amore Bacci?

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Ma całe 11 miesięcy
na pewno jest rozkoszna i całusna

Edytowane przez sajf
Czas edycji: 2011-04-15 o 21:33
Stary 2011-04-15, 21:36   #3467
Erite
Zadomowienie

Nie mogę się nie zgodzić ;D
Całuśna się zwłaszcza ostatnio zrobiła i przytulaśna

Veaa, no to będę Cię brutalnie kopiować, spróbuję coś wymodzić z pandorą i apartem

If you are good at something never do it for free.
Stary 2011-04-15, 21:38   #3468
sajf
Zakorzenienie

Lusia do pooglądania i nie tylko
Thomas Sabo
http://shop.thomassabo.com/PL-en/charm-club/charms/ov
Giorgio Martello
http://www.qualitysilver.co.uk/acata...ky-Charms.html
Amore Bacci http://www.jewellerykiosk.com/index....lna6bnjl7vdbo5
Tingle of London
http://www.tinglelondon.com/silver-collection/charms
Ti siento
http://www.charmingbytisento.com/en/search-create
Amore la vita
http://www.heavenlytreasures.com/amo...ta-charms.html
Hot diamond charms
http://www.hotdiamonds.co.uk/all-jew.../charms/page/1
links of london
http://www.linksoflondon.com/us-en/o...p/women/charms
Miłego oglądania

Edytowane przez sajf
Czas edycji: 2011-04-15 o 21:49
Stary 2011-04-15, 21:41   #3469
patgozolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes_lakuss Pokaż wiadomość
o kurka , nie wiedziałam , w takim razie jeśli któraś z wizażanek będzie taki miła i zakupi dla mnie tego pieska to będę dozgonnie wdzięczna proszę o jakieś info .
Ja jutro znów będę w Arkadii gdzie jest Agatha Wysłałam prv

Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying.

Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
patgozolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:22   #3470
magi76
Raczkowanie

Witam,

ponieważ nie chcę, żeby wyszło coś czego nie do końca jestem autorem....

napisałam, że Pan powiedział, że jego żona jest samotną matką... znaczy my ślubu nie mamy...
potem dodałam, że żeby dostać się do przedszkola to z dziecka bym „nieślubnego dziecka” nie zrobiła...

jeśli kogoś uraziło słowo bękart to przepraszam.. odniosłam je do konkretnego przypadku, gdzie ktoś żyje w związku, jak widać nie od wczoraj skoro wyraża się o swojej kobiecie żona i specjalnie zwleka z legalizacją związku (a może poszedł dalej i wziął rozwód czy separację kurcze dziwne, że powiedział żona a nie dziewczyna), po to żeby dziecko dostało się do przedszkola - czyli robi z niego celowo „nieślubne” .... w tym konkretnym kontekście to słowo pasowało mi najbardziej...

odnośnie samotnego wychowywania nieślubnych dzieci przez faktycznie samotnego rodzica to absolutnie chylę czoła... nie zamieniłabym się z nim za żadne skarby, pieniądze, cokolwiek... wpadki czy trudne sytuacje życiowe się zdarzają i nie planowałam akurat w tym przypadku nikogo urazić...

Żeby była jasność... przyjętych zostało 50 dzieci, większości połowicznych „sierot”.... najzwyklej w świecie w to nie wierzę...

a przez jak widać mało wiarygodny system rekrutacji jest jak jest...

Sajf różnica 20 zł???
znaczy dzienna stawka tak? Bo u mnie państwowe kosztuje 285,- zł + ewentualne zajęcia dodatkowe a prywatne 1000,- zł.
Stary 2011-04-15, 23:39   #3471
dejona
Raczkowanie

Cytat:
Wracam z łowów!
A oto łupy

Przepraszam za jakoś zdjęć, ale ręce mi się trzęsły albo coś, bo na lustrzance nie mogłam ustawić ostrości, więc wykorzystałam aparat z kamery

Dla mamy ostatecznie jest słonik, aniołka nie było w yesie jeszcze kupię jednego charmsa, ale to już w przyszłym tygodniu

Teraz jak już uspokoiłam w sobie chęć posiadania pandory, mogę żyć do następnego miesiąca
śliczny początek kaputa to jeden z moich ulubionych muranek

Veaa twoja skończona branso ja ją już od jakiegoś czasu podziwiam i nawet kompletować próbowałam ale murana były jakieś takie nie do konca i koncepcja się zawirowała ale powstała inna i tylko srebrny szlak się na niej znalazł

Ja z nostalgią patrzę na przedszkole do którego chodziły moje dzieciaczki i ciesze się iż nie było takich problemów z dostaniem sie do niego a było wspaniałe -takie rodzinne
to chore że aby dostać sie do przedszkola trzeba uciekać sie do oszustw , rozwodów ,cwaniactwa krętactwa
1000 za przedszkole ? to ja musiałabym 3000 płacić paranoja
dejona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 00:08   #3472
magi76
Raczkowanie

niestety kasa dzika.... im młodsze osiedla / okolice, bardziej popularne tym drożej...

powiem tak, moje pierwsze dziecko chodziło do państwowego przedszkola z którego byłam bardzo zadowolona....
teraz mając na uwadze swoje doświadczenia z tym związane jak i kwestie prywatnych przedszkoli, gdzie jest catering który mi jakoś nie odpowiada i z cała pewnością mniejszy nadzór, to opcja przedszkola państwowego bardziej do mnie przemawiała...

I może jeszcze jedna kwesta która warto w tej dyskusji wyjaśnić.
O co się sprawa rozbija, dla osób które przecież nie muszą wiedzieć jak formularz wygląda....

W formularzu jest szereg pytań dotyczących różnych kryteriów naboru. Pierwszym z nich jest
1. Dzieci matek lub ojców samotnie je wychowujących TAK NIE

W tym pytaniu nasze państwo okazuje się być moim zdaniem bardzo liberalne... nie pyta o to czy jest Pani mężatką i ma Pani ślub kościelny... a tylko i wyłącznie czy samotnie wychowuje dziecko... odpowiedź zgodną z rzeczywistością może dać każdy... kochanka, konkubina, mężatka, mormon, para znajomych i niezdecydowanych, para żyjących na kocią łapę bo tak woli, żeby nie urazić znowu "homo" w każdym kierunku.... nie można się wiec moim zdaniem zasłaniać kwestia braku ślubu, że to rekrutacja na to pozwala, bo pytanie jest jasne i logiczne i nie wnika w szczegóły stanu cywilnego...

zresztą już sobie wyobrażam wszystkie mniejszości społeczne protestujące, że one są dyskryminowane i nie mogą odpowiedzieć zgodnie z prawdą, bo system tylko małżeństwa uznaje jako pary...

Edytowane przez magi76
Czas edycji: 2011-04-16 o 00:24
magi76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 00:30   #3473
Lusia 13
Zakorzenienie

Dziękuję za linki
Chyba jutro też podskoczę do Arkadii, chciałabym zobaczyć to cudo:
Ciekawe ile kosztuje.
A w każdej Aghacie są zniżki??

Kurcze wkurzyłam się dzisiaj i spać nie mogę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chłopiec.jpg (10,0 KB, 10 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 00:38   #3474
Lusia 13
Zakorzenienie

Państwo ale również społeczeństwo dyskryminuje każdego kto odrobinę odstaje. Ja miałam tyle nieprzyjemności po rozstaniu z ojcem dziecka, że nawet ciężko o tym pisać. Podam jeden tekst, który mnie rozłożył na łopatki. Poszłam do Urzędu Pracy żeby się zarejestrować jako bezrobotna (straciłam pracę z dniem porodu) bo potrzebowałam ubezpieczenia dla dziecka i miła Pani, która mnie obsługiwała stwierdziła, że zamiast naciągać państwo na ubezpieczenie to powinnam wrócić do męża...

Słabo?? : cojest::r otfl:

Problem w tym, że takich kwiatków była cała masa, wiec nawet przedszkole państwowe tego nie wynagrodzi. Zresztą państwowe ze wszystkimi zajęciami dodatkowymi kosztowało 550 (30 dzieciaków i 1 przedszkolanka) a prywatne z jeszcze większą ilością zajęć 800 (10-12 dzieciaków i 2 przedszkolanki). Trzeba było tylko poszukać

Edytowane przez Lusia 13
Czas edycji: 2011-04-16 o 00:41
Stary 2011-04-16, 00:49   #3475
kluczymordka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veaa Pokaż wiadomość

A tera moje drogie Panie przedstawiam Wam moje najnowsze dziecko - "madrość" i takim sposobem koncepcja bransoletki: fiolet-granat-zielen została ukończona Zmagałam sie z tym od lutego Brakuje mi jeszcze ladnego zapiecia ale narazie nie moge sie na zadne zdecydowac wiec odkładam tą decyzje na pozniej
Z wrodzoną skromnością powiem iz bardzo podoba mi sie efekt jaki osiągnełam wydając moje ciezko zarobione pieniadze
Veaa
piekna
To były dobrze wydane pieniądze
kluczymordka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 06:54   #3476
sajf
Zakorzenienie

Magi 1000 zł? Omg polityka prorodzinna górą.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Veea twoje "dziecko" jest boskie, nie mogę się za bardzo podniecać takimi cudami bo jestem na odwyku

Stary 2011-04-16, 06:57   #3477
Tygrys Tati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tygrys Tati Pokaż wiadomość
w temacie skórek: dzisiaj listonosz przyniósł skórki i koraliki, które zamówiłam z ChCh dla Tż-ta. On zamierza nosić skórkę z jednym tylko koralikiem w zależności od kolorystyki ciuchów, które ma na sobie.
Chyba wczoraj nikt nie zauważył + zdjęcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 07:15   #3478
sajf
Zakorzenienie

TT fotki dałas? idę szukać

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

fajne te skórki , tez się kiedyś nad nimi zastanawiałam a jak oceniasz ich jakość?? Czy nie będą pękać?

Stary 2011-04-16, 08:16   #3479
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Państwo ale również społeczeństwo dyskryminuje każdego kto odrobinę odstaje. Ja miałam tyle nieprzyjemności po rozstaniu z ojcem dziecka, że nawet ciężko o tym pisać. Podam jeden tekst, który mnie rozłożył na łopatki. Poszłam do Urzędu Pracy żeby się zarejestrować jako bezrobotna (straciłam pracę z dniem porodu) bo potrzebowałam ubezpieczenia dla dziecka i miła Pani, która mnie obsługiwała stwierdziła, że zamiast naciągać państwo na ubezpieczenie to powinnam wrócić do męża...

Słabo?? : cojest::r otfl:

Problem w tym, że takich kwiatków była cała masa, wiec nawet przedszkole państwowe tego nie wynagrodzi. Zresztą państwowe ze wszystkimi zajęciami dodatkowymi kosztowało 550 (30 dzieciaków i 1 przedszkolanka) a prywatne z jeszcze większą ilością zajęć 800 (10-12 dzieciaków i 2 przedszkolanki). Trzeba było tylko poszukać
O matko! Co za baba ... slów brak

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Tygrys Tati Pokaż wiadomość
Chyba wczoraj nikt nie zauważył + zdjęcia
Wybacz TT.
Ja nie skorkowa jestem.

Moja córeczka to miłość mojego życia!

slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:34   #3480
veryluckystar
Wtajemniczenie

My Lilou. Byłam w Poznaniu, wymieniłam sznurek na motylku i sprawiłam sobie kotka. Motylek ma ponad rok, więc możecie zobaczyć jak się blaszka zachowuje. Bez zastrzeżeń.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7060.jpg (63,2 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7064.jpg (54,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7066.jpg (61,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7067.jpg (64,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7070.jpg (65,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7071.jpg (66,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7075.jpg (59,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7079.jpg (64,5 KB, 55 załadowań)
veryluckystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości