Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 22:12   #3961
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

a ja sie zegnam i ide spac.
od jutra bedzie mnie tu bardzo bardzo mało. z powodu remontu. a juz na pewno od poniedziałku.

jakbym nie miała dostepu do kompa a ktos by rodził to przekaze sms doo daisy ok? bo Twoj nr mam zgoda?
Stary 2011-04-15, 22:17   #3962
Kiara76
Raczkowanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

moniqac nie smutkaj się, waga malucha może być faktycznie mniejsza, podobno usg może przekłamywać do ok. 500g, będzie dobrze

daisy, no nie możliwe, żeby już przy trochę powyżej 140 chcieli wprowadzać insulinę ja słyszałam, podobnie jak listopadowa, że robi się tak jak cukier przez dłuższy czas utrzymuje się powyżej 180-200, kurcze strasznie restrykcyjne normy u Ciebie stosują
Bidulinko, może jednak nie będzie takiej potrzeby

A ja się dwa dni temu tak wku....... bo miałam jako jeden telefon służbowy i prywatny i zapisywałam sobie część klientów w pamięci telefonu, a tu nagle w jednej chwili telefon przestał działać. Wybieram numer, a telefon zgasł i nic nie pomogło, żeby go uruchomić. Dzwoniłam do serwisu, z pytaniem czy uda się odzyskać dane i lipa, nie da się. No ja się powieszę i jeszcze ostatnio na szybko zapisałam super ważny nr i też go straciłam. Z tych nerwów myślałam, że urodzę. Miałam w pamięci ok. 300 numerów, część zapisana w kalendarzu, więc odzyskam je, ale część zapisywałam będąc np. u klienta i już nie przepisywałam potem do notesu.
Na dodatek miałam do tego aparatu słuchawkę bluetooth bo dużo rozmawiam podczas jazdy i jeszcze wgrałam sobie ten tel. jako modem do laptopa, na wypadek gdybym do szpitala trafiła, a tu masz, taki problem. No nie mogłam się uspokoić.

Jeszcze na domiar złego dzwoniła położna od mojej gin, że mam jednak paciorkowca w wymazie , mam się nie stresować, będzie dobrze, mnie nic nie bedzie, ale przy porodzie muszę dostać antybiotyk, żeby małej nie zarazić.

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-04-15 o 22:32
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:21   #3963
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość

Jeszcze na domiar złego dzwoniła położna od mojej gin, że mam jednak paciorkowca w wymazie , mam się nie stresować, będzie dobrze, mnie nic nie bedzie, ale przy porodzie muszę dostać antybiotyk, żeby małej nie zarazić.
ja tez mam paciorkowca
Stary 2011-04-15, 22:25   #3964
andziot
Zakorzenienie

doczytałam
płodny dzień miałyście

nie odpisuje bo wszystkie tematy zamknięte i wyczerpane ...

moniaq pamiętaj że usg często się myli co do wagi i mały może być mniejszy dużo (choć większy też ) , a poza tym dzieci pod sam koniec o wiele mniej przybierają na wadze i teraz już tak rosnąć nie będzie, więc wcale nie powiedziane że będzie dużo większy ...

ja jestem chudziną i bioder też nie mam szerokich a dałam radę urodzić Zosie ....
więc bądź dobrej myśli kochana, bo wiem że wszystko będzie dobrze, tylko musisz mieć pozytywne nastawienie ...

to tyle co miałam do powiedzenia na dziś

żegnam się

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:29   #3965
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
od jutra bedzie mnie tu bardzo bardzo mało. z powodu remontu. a juz na pewno od poniedziałku.

jakbym nie miała dostepu do kompa a ktos by rodził to przekaze sms doo daisy ok? bo Twoj nr mam zgoda?
nie czaję, to do mnie?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:30   #3966
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
mazianka81 no to super wieści po wizycie, końcówka tuż tuż
24kasia86 za stópki
moniqac tak na sam koniec, ładnie i nie martwe się SN, będzie dobrze no to ja mam nadzieje, że mój tez sie obróci w którym szpitalu chcesz rodzić, jak będziecie jechac przez centrum Katowic ?
nie wiem na ile znasz katowice, ale rodze w prywatnej klinice na Łubinowej - obok ochojca.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nie wytrzymałam i przeczytałam parę postów wyżej

moniaq ale Ci rośnie ananasik
Kochana... Ty mi tu nic nie mów .

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
mowilam!!!!!!!
mowilam!!!!!!!!!!wiedzial am!!!!!!!!!!!!!!!!:bounce :

Pełnia 18 kwiecień 2011
co co co ty tak skaczesz i sie cieszysz? hmmmmmmmmmmmmm , nie załamuj mnie .

moze wtedy mu sie zachce wyjść?! a niech wychodzi . tez o tym słyszałam - mówiły połozne w klinice.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

ale u mnie zdzierstwo w szpitalu !!
Mówiłam Wam, że nowe 2 sale otwierają porodowe - takie wypasione.. i własnie z forum dziewczyn, które też w tym szpitalu chcą rodzić dowiedziałam się, że

"Na wypasiona porodówkę pierwszeństwo mają pacjentki z wykupionymi pakietami za 2700 lub 3100 w zależności od tego, czy się chce opiekę 12 godzin po porodzie położnej, czy wizyty w domu położnej, czy 1 czy 2 osobowy pokój... "

Qwa... tylko tyle powiem.. ide w niedziele na dni otwarte !

moniqac, teraz chyba musisz obie opcje brac pod uwagę i nie nastawiać się na nic, na 100%..
Ale zobacz też dobrą stronę tego całego zamieszania - wszystko już macie na tip to Zmobilizował Was Synek
gdzie Ty rodzisz?!!!!!!!!!!11 masakra.

tak.... ja już sie na nic nie nastawiam - niech sie po prostu rodzi - będe wypatrywac czopa teraz .

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie, nie na mnie nie liczcie że będę pierwsza Coś czuję że mi szybko cc nie ustalą, chyba że chlopcy sami będą chcieli wyjść :P
No i mam nadzieję, że nie będą mi kazali dwóch klocków wypychać sn

Moniqa będzie dobrze teraz taki szok dla ciebie, pamiętam jak pisałaś że nie chcesz CC, nastawiłaś a tu teraz SN, doskonale cię rozumiem

Ja już po kapieli na łóżeczku sobie leżę
Ale te Lejdis to nudne jak flaki z olejem, dobrze że nie poszłam na to do kina bo szkoda kasy.
wlasnie - własnie - właśnie.... szok straszny. dziękuję Ci Kochana .
a lejdis .... kicz totalny.

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Nadrabiałam i nic już nie pamiętam komu co miałam napisać.
Na pewno wspaniałe brzuszki, violisia piękny
Bardzo ładnie udekorowane łóżeczka
Monicaq szok, chłopak jest konkretny i silny że tak fiknął a waga imponująca, łatwiej będzie takiego większego bobaska pielęgnować
I nie wiem co jeszcze aha prawdopodobnie ta część zbliżająca się do końca nie spełni się w swym założeniu.
Chociaż z drugiej strony, u mnie było tak że rano odeszły wody a o 16 tej syn na świecie i to w 37tc więc kto wie.
DDAAIISSYY JanuszAga dopiero w przyszłym tygodniu wyjdzie ze szpitala może ok. wtorku.
hm....... mam nadzieje, że pójdzie szybko i gładko - moja mama rodziła mnie i mojego brata w niecałe 40 min mnie, a brata jeszcze szybciej . licze na to samo.

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Moniqac ale jaja !! aż koparę z podłogi zbierałam po Twoim newsie! łobuziak z Twojego Szymonka ale niczym się nie przejmuj kochana. obojętnie, czy sn, czy cc dasz sobie na pewno radę! poza tym może się skończyć jednak cc, tak jak mówił lekarz. szkoda, że miałaś już wyliczone i wiedziałaś kiedy to się stanie, a teraz będzie mały dreszczyk emocji ... to oczekiwanie

a mój Marcel coś od kilku dni baaaaardzo mało się rusza. wczoraj tylko po północy, gdy szłam spac nieźle mnie skopał aż zasnąc nie mogłam. w ogóle powiem Wam, że zawsze jak pisałyście o tych ruchach, że czujecie w nocy, to czekałam, czy mnie też to spotka. w niedzielę zaczynam 9 m-c i chyba jednak nie doznam tego co wy ja śpię w nocy jak zabita i w ogóle Synusia nie czuję
dzięki Kochana ja też zbieralam koparę z podłogi u gina .
mój tez od dwóch dni jakiś niemrawy - pewnie bał się mojej reakcji dzisiaj
ja się z nim policze jak się urodzi.... zrobię mu pierwszą pogaduche .

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Moniqac, nie zazdroszczę
Mój gin mi powiedział, że jeśli nastawię się psychicznie na CC, to będzie problem urodzić SN. Zresztą to samo mówiła położna na szkole rodzenia.
Najważniejsze, że synek rośnie i ma się dobrze
dlatego nie nastawiam się już na nic. siedze na tyłku i czekam.

Cytat:
Szymonek-ancymonek Moniqac strach się bac jaki będzie urwisek słodki jak już go z brzusia wyeksmitujesz Bardzo mi sie Twoje podsumowanie spodobało "Cały Tatus"
haaa.... nawet mój TZ mi przyznal rację .

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Bajer,co nie? Najgorsze że mnie ten wierzch stopy boli przy dotykaniu Ciebie też? i kostka jak dotknę również napiernicza.
mnie wierzch (albo jakby powiedzieli na śląsku: wierch ) też napiernicza, nie da się dotknąć.

anula - wcale nie miałam zamairu przebijac newsy to mój synuś - Gwiazdor musi być w centrum uwagi co jakiś czas .

aha i skanuję fote dzisiejsza mojego łobuziaka.
zaraz wrzucę.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-15 o 22:31
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:31   #3967
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulka, to juz doczekac sie nie moge spotkania !!
Spij smacznie i spokojnie przede wszystkim, aby nic nie bolało

Cytat:

Zgoda

Kiara, ale pech !! No niech to.... i na pewno nie da sie odzyskac ?
Moze nasza mimbi, ekspert od fonow cosik zaradzi ??
Nie denerwuj sie, ja wierze, że cos da sie zrobic
W tym Krk we wszystkim mają te normy jakies zaostrzone..

Oj dziewczynki z tymi opuchliznami... wspołczuje Wam strasznie ale pocieszcie się, że wiele Waszych nadprogramowych kg to właśnie woda w organizmie i opuchlizna i to raz dwa zejdzie po porodzie
Szybciutko będziecie miec figure laseczki
Mnie niestety nie puchną nogi w ogole więc to 20kg to sam tłuszcz potem pozostanie juz chyba liposukcja

Kolorowych snów dla Naszych Spioszków
Ja ciągle sama siedze pewnie za jakies 30 min sie przywlecze... i wiecie co bedzie potem?
Szybkie umycie się i za 10 min spac..

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:33   #3968
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniaqc no to faktycznie szok musialas przezyc, ale... mysle ze bedzie ok Pamietaj, ze najwazniejsze jest by Szymonek urodzil sie zdrowy i bez komplikacji!!! Bedzie dobrze i tak jak dziewczyny mowia... nic nie jest jeszcze powiedziane jesli chodzi o wage malego no i przede wszyskim czy faktycznie bedzie sn. Nie stresuj sie niepotrzebnie, bo szkodzisz malemu. Pomysl, ze dla niego taki porod to tez nic przyjemnego.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Daisy 12 minut z zegarkiem w reku, bo z roboty do domu wraca z tym jest gorzej jak idzie do kolegow
Stary 2011-04-15, 22:35   #3969
the_sania
Wtajemniczenie

Grazin czaję już

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-15, 22:38   #3970
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
moniqac nie smutkaj się, waga malucha może być faktycznie mniejsza, podobno usg może przekłamywać do ok. 500g, będzie dobrze

A ja się dwa dni temu tak wku....... bo miałam jako jeden telefon służbowy i prywatny i zapisywałam sobie część klientów w pamięci telefonu, a tu nagle w jednej chwili telefon przestał działać. Wybieram numer, a telefon zgasł i nic nie pomogło, żeby go uruchomić. Dzwoniłam do serwisu, z pytaniem czy uda się odzyskać dane i lipa, nie da się. No ja się powieszę i jeszcze dzisiaj na szybko zapisałam super ważny nr i też go straciłam. Z tych nerwów myślałam, że urodzę. Miałam w pamięci ok. 300 numerów, część zapisana w kalendarzu, więc odzyskam je, ale część zapisywałam będąc np. u klienta i już nie przepisywałam potem do notesu.
Na dodatek miałam do tego aparatu słuchawkę bluetooth bo dużo rozmawiam podczas jazdy i jeszcze wgrałam sobie ten tel. jako modem do laptopa, na wypadek gdybym do szpitala trafiła, a tu masz, taki problem. No nie mogłam się uspokoić.

złosliwość rzeczy martwych Kochana.

a oprócz wagi moj gin sprawdza jeszcze wymiar niektórych kości, czy obwod główki - wszystkie wykazują "wiek ciażowy" o ponad 2 tyg więcej niż ma - czyli z wagą by się zgadzały pomiary.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

moniaq pamiętaj że usg często się myli co do wagi i mały może być mniejszy dużo (choć większy też ) , a poza tym dzieci pod sam koniec o wiele mniej przybierają na wadze i teraz już tak rosnąć nie będzie, więc wcale nie powiedziane że będzie dużo większy ...

ja jestem chudziną i bioder też nie mam szerokich a dałam radę urodzić Zosie ....
więc bądź dobrej myśli kochana, bo wiem że wszystko będzie dobrze, tylko musisz mieć pozytywne nastawienie ...
tak - ale tak jak pisałam powyżej do Kiary - inne pomiary pokazują podobną "wielkość" co waga.

a ja - ja jestem generalnie "dużą" osobą - mam konkretne biodra i tyłek - nie bylam chudzielcem zawsze mialam nadwagę i podobno "otyłe" dzieczyny rodzą gorzej - więcej się męczą .

Paulizia
dziekuje skarbie .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-15 o 22:57
Stary 2011-04-15, 22:45   #3971
moniqac
Zadomowienie

ide Kochane się położyć - już myślalam, że mam kilka ostatnich dni z cierpnącymi dłońmi, z nieprzespanymi nocami .......... a tu jeszcze nie wiadomo ile - max 2 tygodnie do porodu.

dziękuję Wam jeszcze raz wszystkim.
Kochane jesteście .

Stary 2011-04-15, 22:46   #3972
principessina
Zakorzenienie

Dobry wieczor Kochaniutkie! Jestem po dlugim dniu, ale nie dam rady dzis Was nadrobic, bo padam z nog, a jutro znowu mnie nie bedzie caly dzien...Mam nadzieje, ze wszystko u Was i Waszych dzidziusiow w porzadku, ktora urodzila?
Bylam dzis na wosku calosciowym, myslalam ze sie zesr...z bolu ale przezylam popoludniu mielsimy spotkanie z polozna, bardzo fajna babka, a sluchajcie od wczoraj na jaka zgage cierpie, tak mi zle, ze chyba umre pali mnie strasznie przelyk, probowalam mleka, wody, ale nic to nie daje, macie jakies sposoby dzis zjadlam tylko ryz, jogurt i kanapki z serkiem i szynka, a tak pali

moniqac
no to u Ciebie moze byc wczesniej porod
Stary 2011-04-15, 22:50   #3973
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
nie wiem na ile znasz katowice, ale rodze w prywatnej klinice na Łubinowej - obok ochojca.

Kochana... Ty mi tu nic nie mów .

co co co ty tak skaczesz i sie cieszysz? hmmmmmmmmmmmmm , nie załamuj mnie .

moze wtedy mu sie zachce wyjść?! a niech wychodzi . tez o tym słyszałam - mówiły połozne w klinice.

gdzie Ty rodzisz?!!!!!!!!!!11 masakra.

tak.... ja już sie na nic nie nastawiam - niech sie po prostu rodzi - będe wypatrywac czopa teraz .

wlasnie - własnie - właśnie.... szok straszny. dziękuję Ci Kochana .
a lejdis .... kicz totalny.

hm....... mam nadzieje, że pójdzie szybko i gładko - moja mama rodziła mnie i mojego brata w niecałe 40 min mnie, a brata jeszcze szybciej . licze na to samo.

dzięki Kochana ja też zbieralam koparę z podłogi u gina .
mój tez od dwóch dni jakiś niemrawy - pewnie bał się mojej reakcji dzisiaj
ja się z nim policze jak się urodzi.... zrobię mu pierwszą pogaduche .

dlatego nie nastawiam się już na nic. siedze na tyłku i czekam.

haaa.... nawet mój TZ mi przyznal rację .

mnie wierzch (albo jakby powiedzieli na śląsku: wierch ) też napiernicza, nie da się dotknąć.

anula - wcale nie miałam zamairu przebijac newsy to mój synuś - Gwiazdor musi być w centrum uwagi co jakiś czas .

aha i skanuję fote dzisiejsza mojego łobuziaka.
zaraz wrzucę.
ciesze sie bo mowilam, ze sie obroci
Stary 2011-04-15, 23:27   #3974
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Witam wieczorem
Skończyłam w końcu czytać moje zaległości od rana
Gratuluję wizyt
Brzuszki macie śliczne
moniqac to Ci niezłą niespodziankę synek zgotował

U nas dzień minął szybko. Rehabilitacja zaliczona, fryzjer tez.
Poza tym chyba u mnie też coś zaczyna się dziać Chyba mi też czop zaczął odchodzić, skurcze mam. W poniedziałek mam wizytę i na razie mam nadzieję, że przez weekend nie urodzę...

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 01:06   #3975
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
no bo byłam w tej poradni diabetologicznej a potem w galerii i w biednej bronce.. po LODY i truskawy
Strzeliłam sobie litrowe lodziki śmietankowe (nie pamiętam nazwy, jakieś na E za 6,49 chyba) i faktycznie ta biedrona ma pyszniutkie lodziki.. takie mieciutkie, delikatnie zmrożone.. mniam ! No i wkroiłam sobie do nich truskawek, prosiła sie jeszcze bita śmietana ale tego już by moj cukier nie zniosł i tak po tym zestawie miałam ponad norme
Ciągle o tych lodach na wątku, aż sobie kupiłam i zjadłam pół kubeczka. Cukier po godzinie 174
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moje obrzeki, moze kogoś z was pocieszą, same nie jesteście
Łączę się w bolu z kazdym kto ma stopy jak "FIONA"
ojoj

Cytat:
MAŁY SIĘ OBRÓCIŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Nie będzie CESARKI!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Waży 3400 - czyli dalej ponad 2tyg do przodu.......

Mam urodzić do 29.04 - jeśli nie urodze do 29.04 to mam sie w ten dzień rano zgłosić na wywołanie, bo potem bym się męczyła przez to że jest za duży.

NIE BĘDZIE CESARKI............ ja chyba padne.

OBRÓCIŁ SIĘ!!!...

masakra.

TROCHE PRZERAŻONA?!!!!!!!!!

Umieram ze strachu............ coś lepszego mialo być? Zwariowałyście? Przeciez ja mam giganta w sobie!

Wyobrażacie sobie poród sn?1 .
To ci dopiero news

Współczuję cholernie... nastawiłaś się na cc, a tu taki psikus
Ale czy wyobrażam sobie poród sn takiego giganta? Tak, bo sama przez to przeszłam (swoją drogą mój synuś na tym samym etapie ciąży, co Ty teraz jesteś, też ważył 3400 - sprawdziłam w karcie ciąży)... Ale też znacie moje zdanie - uważam, że nacisk na sn w przypadku tak dużego dziecka (zwłaszcza, gdy matka wąska) to dla mnie barbarzyństwo. Ale Moniqac, czytam, że masz rozsądnego lekarza - zaleca rozwiązanie ciąży przed wyznaczonym t.p. czyli Szymuś aż takim gigantem nie będzie (myślę, że nie przekroczy 4 kg), a jak coś to lekarz zrobi cc. I super - taka postawa mi się bardzo podoba

p.s. Jak leżałam na oddziale poporodowym to pielęgniarki nie chciały wierzyć, że urodziłam sn. Kiwały głowami, że to niemożliwe

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-16 o 01:08
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 05:55   #3976
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam
co tak pusto z rana?
spicie?
ja oczywiscie od 05 z minutami juz nie, w nocy 2x pobudka, ehhh fantastycznie.....

kiara ale ci sie przytrafilo z tym telefonem, moj tz tez przez to przechodzil i tez nic sie nie dalo zrobic zeby odzyskac

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Witam wieczorem
Skończyłam w końcu czytać moje zaległości od rana
Gratuluję wizyt
Brzuszki macie śliczne
moniqac to Ci niezłą niespodziankę synek zgotował

U nas dzień minął szybko. Rehabilitacja zaliczona, fryzjer tez.
Poza tym chyba u mnie też coś zaczyna się dziać Chyba mi też czop zaczął odchodzić, skurcze mam. W poniedziałek mam wizytę i na razie mam nadzieję, że przez weekend nie urodzę...
kolejna u ktorej zaczyna sie cos dziac

jak po fryzjerze?
Stary 2011-04-16, 06:42   #3977
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
no strasznie słodkie to jest tż to uwielbia
bo mały czasem kopie czasem dupkę wypina, ale to jak rączką mizia jest niesamowite, bo to jest takie delikatne mizianie i prawie pod skórą je czuje i takie drobniutkie rączki wyczuwam, oczywiscie nie bede przesadzac ze paluszki czuję ale czuje rączkę albo stópkę bo takie malutki ecoś.

słodkie te nasze dzieciaki i takimi kopniaczkami i mizianiem wynagradzaja nam bóle w plecach i obrzęki no nie?
ja tez czuje małe górki, jak na dole to na pewno rączki, jak u gory (a te lubią częściej fikać) to nóżki nad pępkiem po lewej stronie często wypina pupę (duża górka, przez nią mam czasem rozny ksztalt brzucha), a na dole ma czkawkę- nieraz dość silną
mój skarb

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
24kasia86 za stópki

Cytat:
24kasia współczuję obrzęków,ale może pocieszy Cię że ja mam takie same....? (zwł jak chodzę, bo jak się lenię cały dzień to mniejsze)Dzisiaj jak siedziałam sobie na stopie podwiniętej i oglądałam Private Practice to jak potem wyjęłam nogę spod tyłka to opuchlizna którą mam na wierzchu stopy przesunęła się na jedną jej część i miałam normalną połowę stopy a pół taki stożek!!! Szok, normalnie mi oczy wyszły na wierzch jak to zobaczyłam. Nie wiedziałam że to cholerstwo jest plastyczne i można sobie kształty rzeźbić jak z plasteliny;>

WASZA OPUCHLIZNA TEŻ DAJE SIĘ RZEŹBIĆ?
oj mowie ci cuda nie widy mozna z nią robić i masz racje wierzch stopy i przy zgięciach bardzo boli moje tez gorzej wyglądają jak cos robie ciągle będąc na nogach, tak samo jak siedze przed lapkiem zadlugo...
szkoda slow, czekam na porod

dziewczynki dzisiaj poraz pierwszy czulam w nocy te bole jak na @, budzialam sie siku co 2godz z bólem myślałam, ze sie rozkręci i wiece co nie czułam strachu byłam podekscytowana bardzo...

no a teraz siedze, zjadlam sniadanko i bole ustaly....

moze 18ego urodze co Aguś87 pisała

ide spiochać
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-16 o 06:44
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 07:24   #3978
Paulizia
Wtajemniczenie

Od 3 nie spie
Pierwszy raz dostalam od syna w zebra!
AUA
Stary 2011-04-16, 07:33   #3979
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Gaduły kochane!!

Wczoraj zapowiadali piękną pogodę na najbliższe dni a dziś od rana ziąb, chyba 2-3 stopnie były i gęsta mgła ale słonko świeci więc pewnie się rozkręci wiosenka

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dawno brzusia nie wrzucałam. (...) tydzień 30
Bardzooo zgrabniutki

Cytat:
MAŁY SIĘ OBRÓCIŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
.
No coś Tyyyy monia ja się nie zgadzam Przecież masz być pierwsza no i ma być CC
Nie dziwię Ci się, że taka sytuacja nie do końca Tobie pasuje, nastawiałaś się na coś zupełnie innego ale ja myślę, że i tak się cesarką zakończy no chyba, że Szymonsjo rzeczywiście w czasie pełni postanowi wyskoczyć to jeszcze jeszcze

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No to ja rodzę :P
Zawsze jakoś podczas naszych rozmów z mężem ta data była na tapecie, ale wtedy myśleliśmy że nam CC ustalą na dwa tygodnie przed terminem, a tu klapa, myślałam również że już na świeta będziemy w domku Takie były plany
eweska no my też!! Też często ta data się pojawiała no bo tak wypada przed świętami, poza tym akurat tak się składa, że tego mojego afrykańskiego "synka" dostałam pod opiekę właśnie 18'ego kwietnia

No ale kto wie, może rzeczywiście w poniedziałek posypią się maluszki, choć ja bym bardziej obstawiała małą Olę i Gabrysia

kasia24 ja też po chodzeniu miałam takie stopy jak Ty, nawet w Emu nie mogłam ich wcisnąć ale od wczoraj jest jakby lepiej ze stopami, za to bardziej w dłonie mi wchodzi

Cytat:
Bajer,co nie? Najgorsze że mnie ten wierzch stopy boli przy dotykaniu Ciebie też? i kostka jak dotknę również napiernicza.
spice u mnie to samo, kostka boli tak jakby była skręcona, nawet mnie podbicia bolą

bassienka widzę, że też piszesz się na poniedziałkowy poród

anula u mnie już od około tygodnia albo i lepiej Iga mniej się rusza, są dni, że jest cichutka jak myszka a innego nadrabia ale żadnej regularności w tym nie ma. Pamiętaj, że nasze dziewczynki to już sporawe bobasy, wypełniają caaałą macicę, mają tylko około 1l. płynu wokół siebie, nóżki po turecku więc ciężko w takich warunkach mocno poszaleć
A tam u Ciebie można się gdzieś na ktg wybrać? U nas około 40zł kosztuje.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Od 3 nie spie
Uuu Pauliziu znam ten ból Może to jest taki okres u każdej ciężarówki, że trzeba się kilka razy w środku nocy obudzić i nie spać aby później gdy maluchy dadzą nam popalić nie być w takim totalnym szoku
Może jeszcze zaśniesz?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 07:47   #3980
TheXanthippe
Raczkowanie

Dobry....niestety nie dla mnie od kilku dni mam poranne mdlości...taniec nad muszla dzis zaliczony wrrr...
monia powiem ze niezlego masz akrobate w brzuchu...
Byłam w czwartek u ginki wszystko ok badania w normie oczywiscie badanie brzucha tylko na lezance w oko demona nawet nie spojrzala, dostalam skierowanie do szpitala bo stwierdzila ze wchodze juz w taki okres gdzie wszystko moze sie zaczac na dniach ale oczywiscie zdolna Ania zapomniala upomniec sie o pieczątkę w rejestracji a nie chce mi sie tylko po to jechac. Jesli nic sie nie urodzi to mam sie pojawic 28.04 na kolejna wizyte. Gorąco licze na wpływ pełni na moja Oliwke

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-04-16 o 07:49
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:07   #3981
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Troszke tutaj mnie nie bylo a za Wami nie idzie nadazyc!!!
cucciola79 Ty czekasz na synka czy na córkę, macie już imię dla pociechy?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Gorąco licze na wpływ pełni na moja Oliwke
No to

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:24   #3982
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry .. SŁONECZKO mnie zbudziło !! od razu humor lepszy..
Od dwóch dni śnią mi się jakieś plaże, jeziora, ogólnie lato..
Dziś w nocy byłam nad 'lazurowym jeziorem'

Widzę , że szykujecie się na porody w pełnię..
Ja obstawiam , że którejś wody odejdą w LANY PONIEDZIAŁEK

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:27   #3983
Weredka
Zadomowienie

A co tu tak cichutko z rana?? Wszystkie pojechały się rozpakowywać?? Ja nockę przespałam fajnie, ale córeczka zaraziła mnie paskudztwem. Jej już przechodzi, a ja zaczynam kaszleć i . Do tego czuję się jak przepuszczona przez wyżymarkę, a dziś sobota i posprzątać trzeba... Och, mała od rana kopie jak najęta. Widocznie już głodna jest, bo ja jeszcze bez śniadanka (czekam na świeże bułeczki )

Xanthippe, współczuję mdłości... Mnie też czasami rano dopadają... Odechciewa się wszystkiego wtedy

Moniqac, ale ci dzieciątko zrobiło niespodziankę... Ja miałam takie przeboje w pierwszej ciąży, a i tak ostatecznie skończyło się na cc, choć po 12 godzinach bóli...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 08:38   #3984
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
A co tu tak cichutko z rana?? Wszystkie pojechały się rozpakowywać?? Ja nockę przespałam fajnie, ale córeczka zaraziła mnie paskudztwem. Jej już przechodzi, a ja zaczynam kaszleć i . Do tego czuję się jak przepuszczona przez wyżymarkę, a dziś sobota i posprzątać trzeba... Och, mała od rana kopie jak najęta. Widocznie już głodna jest, bo ja jeszcze bez śniadanka (czekam na świeże bułeczki )

Xanthippe, współczuję mdłości... Mnie też czasami rano dopadają... Odechciewa się wszystkiego wtedy

Moniqac, ale ci dzieciątko zrobiło niespodziankę... Ja miałam takie przeboje w pierwszej ciąży, a i tak ostatecznie skończyło się na cc, choć po 12 godzinach bóli...
Przez te nie moge opanowc bolu gardla. Dopadlo mnie ostatnio jakies cholerstwo i co juz jest lepiej to podrazniam wymiotami.
Ja dzis na śniadanko chyba zaserwuje sobie wczorajsza ogorkową, mam cały gar ktory i tak pewnie do wieczora wciągne, bo jesli chodzi o ogorkową u mnie na jednej porcji sie nie konczy
Stary 2011-04-16, 09:01   #3985
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

My już po śniadaniu, TŻ poszedł po świeży chleb, a potem zrobił pyszne kanapki
Zmieniam pościel, pralka pierze, a potem bierzemy się za sprzątanie łazienki, ale takie kompleksowe.
Za oknem słoneczko. Muszę w końcu zmienić opony na letnie, ale chyba zostawię to sobie na początek przyszłego tygodnia ( mój tata dzisiaj w pracy, a opony u niego w piwnicy ).

Idę robić kawę.

Miłego dnia dziewczyny

PS. A mnie się dzisiaj Ddaaiissyy śniła. Chyba przez te samoloty.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:03   #3986
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Grazin czaję już
no to gratki
napisz mi swoj nr na PW ok?
Cytat:
ide Kochane się położyć - już myślalam, że mam kilka ostatnich dni z cierpnącymi dłońmi, z nieprzespanymi nocami .......... a tu jeszcze nie wiadomo ile - max 2 tygodnie do porodu.

dziękuję Wam jeszcze raz wszystkim.
Kochane jesteście .
mnie dzisiaj nie bolały! jestem w mega szoku, tzn bolały ale nie tak ze ich nie czułam, a jak o 4 wstałam na siku to sie na głos zaśmiałam, bo prawej ręki nie czułąm i szłam z nią taką bezwładną i czułam się jak king kong haha
jakbym miala taka stu kilogramową doczepioną łapę

wiem, że wam obiecałam ze mnie nie bedzie przez tydzień i pewnie każda szampana otworzyła z tej okazji ale tż poszedł na fuchę i mogę chwile poleniuchować, w miarę wczoraj opsprzatałam wiec wiecej dzić nie muszę no bo po co jak od jutra albo poniedziałku remont...
a w poniedziałek gin i wielkie mierzenie i ważenie mojego ancymonka
popiszcie sobei ze mną póki tu jestem, obiecuje ze niedługo idę;D
Stary 2011-04-16, 09:04   #3987
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nieźle wczoraj naskrobałyście ale wybaczam, bo wieści od Moniki to gorący news

Moniqa, Ty się tak nie denerwuj Co ma być to będzie i najlepiej się nie nastawiać już na konkretny rodzaj porodu. Nie jest też powiedziane, że Szymuś będzie dalej mocno rósł a usg też może przekłamywać. W każdym razie trzymam kciuki

Kasia i inne spuchnięte koleżanki, bardzo współczuję tej przypadłości Jeszcze jak mówicie że to boli to będę się modlić, aby mnie to ominęło

Paulizia, przecież Ty zawsze spałaś do 11 No ale widocznie każda musi przejść przez kilka bezsennych nocy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:04   #3988
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a jeszcze jak dzisiaj wstałam na sik w nocy to0 pomyślałam o morii że pewnie bidula znowu nie śpi i że to TWÓJ OSTATNI WEEKEND Z TŻ TYLKO WE DWOJE!! jakaś romantyczna kolacja czy inne szaleństwo się szykuje?
Stary 2011-04-16, 09:16   #3989
katarzynka00
Zakorzenienie

Moniqac, no to niezły psikus. Odczuwam że jesteś zniesmaczona Może pocieszające będzie to,że usg się zwykle myli z wagą. Ja sn urodziłam córkę 3380, wróżyli że dobije 4kg i nikt cc nie sugerował.Za to znajoma, oba dzieciaki grubo ponad 4,5kg <olaboga> dała rade sn i szczupła i wąska, że szok.
Nie jesteś wyrodną matką, oj skąd taka myśl?
Ja będę mieć depreche jak u mnie miałaby być cc

24kasia
, a ja dałabym głowę ściąć że odpisałam, że niestety płci nie nie poznałam, choć bardzo na to liczyłam właśnie na tym usg genetycznym.
Teraz mam wizytę w poniedziałek u swojego ginka to zapytam.
Z córką jakoś na koniec 4mc się dowiedziałam.

Jeszcze mi się przypomniało że na obrzęki to dieta jest.W szpitalu nazywała się wątrobowa.Zero soli, mięso gotowane, nic smażonego,tłustego,jakieś niedoprawione menu mi serwowali
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:38   #3990
the_sania
Wtajemniczenie

dzień doberek ja znowu wyspana jedno siusiu zaliczone i zabieram się za śniadanko. TŻ do 17 na wykładach.... nie wiem, czym się zajmę

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
w oko demona nawet nie spojrzala
kochana, a czemu tak Ci się spieszy? jeszcze trochę czasu masz do terminu...
Cytat:

i szłam z nią taką bezwładną i czułam się jak king kong haha
jakbym miala taka stu kilogramową doczepioną łapę
Grażyna Ty to jo !
Cytat:
a jeszcze jak dzisiaj wstałam na sik w nocy to0 pomyślałam o morii że pewnie bidula znowu nie śpi i że to TWÓJ OSTATNI WEEKEND Z TŻ TYLKO WE DWOJE!! jakaś romantyczna kolacja czy inne szaleństwo się szykuje?
o właśnie

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Katarzynko00 trzymam kciuki za poznanie płci maleństwa

Kaśka czyżby i u Ciebie akcja się rozkręcała fajnie jakbyście w pełnię się posypały

Princi tak właśnie zastanawiałam się wczoraj, co u Ciebie, czy w ogóle przeżyłaś ten wosk ale dobrze, że jesteś

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-04-16 o 09:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości