|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() strasznie mi przykro z powodu"dziadka", takie jest niestety życie, że szybko zabiera tych na których nam zależy!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-04-16 o 14:20 |
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Bo normalnie się zakręciłam ![]() Dzięki wielkie! Aż mam chęć zrobić torta dzisiaj
|
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta w hipermarkecie typu carrefour jest na pewno, jak nie znajdziesz w sklepie (a lepiej tam szukac, bo taniej), to na pewno kupisz w aptece.
Ja wlasnie szukam inspiracji na tort na chrzest i 3 latka Zuzi (bedzie jedna impreza w lokalu) |
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
w aptece, kosztuje pare złotych.
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
Scio - moj ma 20 lat i tez zawsze bedzie malm braciskziem
![]() Madziulka,Scio,DaKaro - thx za podpowiedź...przejrze i zobacze co tam jest a potem zdecyduje zanetka - ja właśnie tez mam problem z wychodzeniem na spacery bo nie mam z kim...no chyba ze z babcia ale za ta nie przepadam wole ta druga co miala operacje chce mi sie ciacho brumek- duuuuzego brzuszka zycze w którym tc zaczyna się 6 mc???? Aga - Twoja córa ma boskie imie udało mi sie kupic na all http://allegro.pl/show_item.php?item=1549067755
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-16 o 13:48 |
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam z kim na spacery, niby to moje miasto rodzinne, ale troche mieszkaliśmy w Kielcach i tam mam dużo więcej znajomych. Tu jakoś się kontakty pourywały, ludzie porozjeżdżali i lipa.
Mój mały braciszek odsmażył siostrzyczce pierogi ![]() tez mi się takiego torta zachciało. Może zrobie sobie w czerwcu na urodzinki
|
|
|
|
#877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak tylko chcą dawać Przecież i tak je umyjesz, a poza tym od znajomej, pewne źródło
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-04-16 o 14:00 |
||||
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
Też miałam iść na spacer, ale również nie mam z kim. Mama zajęta, ja już posprzątałam, ale jakoś optymizm ze mnie zszedł
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to wykonam tą cudowną Panią w bikini ![]() Teraz może zrobię szwagrowi tort ![]() Korci mnie żeby zrobić tą masę cukrową Co można wykonać na okrągłym torcie, dla faceta który ma 24 lata ? Aga na chrzest to może właśnie żeby był biały, jakaś data chrztu i imię chrześniaka, i jakieś może balony? ![]() A dla Ziuzi może prosty Miś? Wiesz robić ciasto w formie prostokątnej i wyciąć misia ? Dorobić mu np do rączki balonika?! Kurcze nie wiem
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aniaa- fotki juz kiedys wrzucalam wczesniej to Quinny Buzz ![]() a co do zabawek wlasnie sie zastanawiam
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
w 23 tyg.
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Twojego szwagra, moze pomysl czym sie interesuje, nie wiem, gitara, komputer, samochod... SweetAngel szkoda, ze tylko imie ma boskie , toz to diabel wcielony!Ostatnio ostrzegalam wlasnie Stapelke, zeby uwazala z tym imieniem, bo nie znam spokojnej Zuzi. |
|
|
|
|
#883 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
normalnie rewela napewno wszystkim bedzie smakowal, wyszedl swietny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki Kochane
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że tak musi być, bo remont, bo praca, bo kasa, ale ciężko i tak. A najgorsze, że jutro jest dzień kiedy możemy pobyć razem, a pewnie małż wstanie koło południa, potem pojedziemy do teściów, na mszę za dziadków i po dniu
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
A no fakt...teraz sobie przypominam
skleroza ciążowa
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tą śmietanę z czymś łączysz? Ale mam ochotę na bitą ![]() do tego bananek, truskawka ![]() Właśnie zastanawiam się coś z siłownia, bo chodzi na siłownie ![]() i samochód... Barwniki kupujesz? czy np dolewasz jakiegoś soku? Ja nadal walczę, jestem już przy szafie
|
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem Alicja Bachleda Curus ![]() sny sa niesamowite, skad takie skojarzenia sie rodza? wracam do nadrabiania....
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprałam pościel, rozwiesiłam, poznosiłam suche ciuchy ze strychu, posprzątałam w domu, ugotowałam obiad - zalewajkę z koperkiem bo to szybkie + dla mnie jarzynki duszone z cukinia , poodkurzałam dokładnie dwa autka + w jednym założyłam pokrowce bo jeszcze w zimie były zdjętę do prania a nie miał kto założyć, i teraz umieram chyba przecholowałam...jeszcze czeka mnie cała fura rzeczy do poskładania i ułożenia w szafie plus prasowanie ale nie dam czy dam już radę, do tego na wieczór zapowiedział się brat tż-ta z rodzinką i mam 3 blachy pizzy zrobić, zdążyć się wykapać, ogarnąć pokój po prasowaniu wszystkiego.. ech.. a na dodatek tż mnie wkurzył i odechciało mi się wszytskiego... dajcie mi kopa zebym się zebrała jakoś za reszte roboty..
|
|
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Beatka zwolnij, co za dużo to niezdrowo. Wieczorem będziesz tak padnięta, że nie będziesz mieć siły gadać z rodzinką.
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję w każdym bądź razie. Co chwile robię sobie przerwy, bo się szybko męczę ![]() Ja szafę prawię ogarnęłam, która ma chyba 3m na 3m pozostaje pólka 2 m 2 z alkoholami ![]() i każdą butelkę i szkło, chyba zostawię to na poniedziałek. Pizza Mmmm pyszności,mój teść zadeklarował się że zrobi grilla
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
brumek wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka
No i gratuluję 6 miesiąca ![]() SweetAngel pewnie że brać!!! gryzaki powyparzasz, pluszaki w pralce potraktujesz i będziesz miała za darmo sprawdzone zabawki
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() a do tego wkurzyłam sie bo małż zdusił we mnie resztkę ochoty na jakiekolwiek figle wieczorne a jak rzuciłam od niechcenia tż-towi że jak pojada to sfinalizujemy to czego wczoraj się nie doczekałam to on na to: "Ty to byś najchętniej się w domu zamknęła żeby nikt nie przyjeżdżał!" no żesz!.... wkurzyłam się mówiąć delikatnie... już mi się odechciało całkiem.. poczułam się jakbym miała żebrać o odrobinę czułości... przykro mi się zrobiło po prostu...
|
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie mąż ma wrócić po 16 ze szkoły i mamy jechać na pizze, a później na zakupy.
Wieczorem mamy gości - mój brat z dziewczyną. Także miłego popołudnia i wieczoru Wam życzę
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bożeee. ..czemu faceci są tak niedomyślni....za tą odzywkę to mu się należy..Mój TŻ właśnie skończył malowanie pokoju, jak wyschnie to pokażę efekty Bierzemy się za skręcenie komody
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
BABONIK śliczny tort. Jak goście pod wrażeniem? Beata ja z kolei kisze się w domu od początku ciąży,i mam nadzieję,że dziś pojedziemy do bratanka tz na 6 urodziny. Mamy prezent-mały uwielbia dinozaury. I pewnie mnie znów wykiwa... Ja tylko lekarza widzę,i to wszystko. Zaczyna mnie dobijać,bo przed ciążą-byłam bardzo aktywną. A teraz du.pa
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo zazwyczaj jest tak, że wiesz kobieta ma ochotę, szykuję się cały dzień, obmyśla plan a potem właśnie wychodzą takie "cyrki" że maż idzie gdzieś bo mu coś wyskoczy, albo ktoś przyjdzie do Was i też kupa. A on tak naprawdę nie ma świadomości ,że żona coś dla niego szykuje i potem baba ma fochy ![]() Mi się to zdarzyło nie raz nie dwa ![]() ale byłam cierpliwa i doczekałam słodkiej chwili ![]() Zawsze możesz powiedzieć, że np następną sobotę, chcesz spędzić tylko we dwoje i żeby nic nie planował, a jak ktoś go zapyta czy może do Was wpaść to żeby po prostu powiedział, że gdzieś wychodzicie i nie będzie Was w domu :P Działa! ![]() Ja jestem padnięta, mam ochotę na sen. Salon zostawiam na poniedziałek, tyle półek z alkoholem tylko jak na nie popatrzę to już mi się nie chce ich sprzątać, umyłam okno i powiesiłam makarony więc jest ok
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I wyrazy wspołczucia dla Ciebie z powodu straty ![]() My dzis naczynamy 29 tydzien U mnie była mama (mąż w pracy do 19 ), ugotowała mi pyszny rosolek z makaronem i kotleciki nadziewane pieczarkami i serkiem zoltym na jutro na obiadek pranie zrobione, swiateczne ozdobki juz powyjmowane i porozkladane dostalismy zaproszenie na chrzciny do mojej kuzynki na drugi dzien swiat ale niestety ja lezaca wiec nici mąż tylko na msze pojdzie i z prezentem. Na pierwszy dzien swiat mamy sniadanie z obiadem u moich rodzicow (ja na lozku a w drugi dzien swiat zmieniam lozko na kanape teściow i tam obiad i tam bede polegiwac popoludniem. A Wy jakie plany na swieta ?
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-16 o 16:17 |
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
no ja uprałam firanki, zrobiłam obiadek, teraz mężuś myje okienka a mnie każe siedzieć .A ja tak nie potrafię...no ale mus to mus, chociaż jak nam kumpel przywiózł przed chwilą łóżeczko !!!!!!! to dokończyłam za niego okienko w kuchni hehe a co będę czas marnować
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie pamiętam jak to jest wypić jakieś %, nie miałam w ustach ani kropli od 3 lat ![]() a tak lubiłam napić się wieczorem winka albo jakiegoś drineczka ![]() Cytat:
U nas bedzie podobnie, ja się z domu nie ruszam, a TŻ z Filipem pojedzie tylko w odwiedziny do swoich rodziców w niedzieę rano. Reszte spedzamy w domu. Ja jakoś tych świat nie czuję, zresztą my mało religijni jesteśmy
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas podobnie, bo dzielimy święta na dwie rodzinki ![]() w sobotę jadę do mamy święcić bo samej nie chce mi sie do nas isć a mężus w pracy do 14, potem mamy dzień dla siebie , w niedziele śniadanko sami w domku a na obiadek do moich rodziców, potem na kawę dojadą jeszcze rodzice męża, a w poniedziałek na obiadek do teściów więc mam labę , nie gotuję jedynie to na niedzielę jakieś ciacho upiekę i może sałatkę zrobię żeby mamie pomóc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Nie był dziadkiem prawdziwym, takim krew z krwi, ale zawsze był dla mnie dziadkiem i tak do niego mówiłam. W poniedziałek pogrzeb 

zębole
duuuuzego brzuszka zycze 

zeby jutro gościom smakował

należy..
i kotleciki nadziewane pieczarkami i serkiem zoltym na jutro na obiadek