|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem co ze sobą począć. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Aguś no mam nadzieje ze nie bede miala, na razie mam tylko na piersiach, ale jak zobacvzyłam tooooooo to sie zastanawiam czy to moje tgo w ogole rozstepy
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
a ak zachwalalam.... smaruje sie od 3 miesiaca i co ???????? wielkie g.wno teraz tro juz naqwet mustele kupilam a moj brzuch ju tak wisi, ze nie dziwota, ze mam takie rozstepoy dzisiaj brzuch znow przeszedl samego siebie |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dalej sie nic niezmienia, coraz skurczybyk, aj zeby mnie zostawili w tym szpitalu, ide broncie ogarne, doprowadze sie do ladu i czekam na mezu i w droge!
mazianko, ja ostat. 2 dni mialam jak kamien w nocy brzuch..
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
agus, a to znam ją
choc raz cos znam z Twojego pysznego kuchennego repertuaru mega szybko się robi i jest faktycznie mniamusna, tyle ze w znanej przeze mnie wersji, jest ciut inaczej bo jajko, seler, kukurydza, szynka - nie drobiowa, ananas czasem dla zaostrzenia smaczku ten gruby szczypior od dymki.Niestety nie mam składnikow a do sklepu mi sie nie chce, bom nadal przeżarta the_sania; no widzisz, musialam Ci przypomnieć jakiego masz obrotnego i sprytnego małża Jak to mówią "cudze chwalicie" ale Ty litości nie masz dla swojego ! W szkole siedzi a tak go kusisz... Jeszcze przez Ciebie na wagary pojdzie OMG.. szkola.. wiecie, ja w mojej już z 2 msc nie byłam.. a zloty co 2 tygodnie Nie chce mi sie.. nie wiem jak ją zaliczę mazianka jak to nie pomoże to już nie wiem co mysleC! i nie strasz mnie, że celem wywołania porodu, też tak będę musiała zasuwac bo chyba szybciej ducha wyzionę aniżeli tyle naraz w 1 dniu zrobie !! Dywan szorować szczotką... litości Szalona !!! Czy Wy OBIE macie jakieś ponadludzkie siły ?? Zaczynam w to wierzyc Grazin; koszmar !!!!!!!!!!!!!! A ja sie caly czas zastanawialam jak wyglądają rozstepy.. nie wpadłam na pomysł, by w googlach szukac No to jeszcze tego nie mam.. ciekawe kiedy mnie spotka.. ale może nigdy? Bo nigdy nie miałam płaskiego brzusia, więc moja skóra troszkę rozciągnieta ![]() Ciekawe czy to ma wpływ ![]() Mój małż dopiero na cmentarz dojechal A ja zadzwoniłam zapytac, czy już skonczyli myć... Szorowanie 3 grobów przed nim
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
aguś ale tak nagle Ci wyskoczyły>? duzo masz ?
mi sie wydaje ze rozstepy to genetyka i troche szczescia.... ja sie tylko oliwkuje i nie mam (póki co) ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
mialam dwa zjazdy albo trzy, koljeny jest w terminie mojego porodyu wiec wątpię;P no i poza tym to juiz ostatni semestr a ja zapomniałam o pracy mgr kompetnie![]() ja brzuch mialam zawsze płaski, nawet jak tyłam to mi dupka rosła ewentualnie boczki ale brzuch płaski 'współczuje tego mycia grobów masakra to jest.
|
|
#4086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie deneerwuj sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na boczkach tez mam na udach, na zgieciach kolan na piersiach ![]() tak genetyka, moja mama i siostra mialy strasznie duzo duzo mniej ode mnie, no ale ile te kremy mysle pomogly ![]() a reszta no coz \zawsze moglo byc gorzej
|
|||
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to wieczorkiem się wybierasz dopiero ?? o której ?
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jadłam pizzę z ananasem. Chyba od 4 lat nie jadłam innej. Ananas obowiązkowy !!Cytat:
|
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama nie miala a 29 kg przytyła. to jedynie genetyka.
na szczedscie rozstepy bledną po czasie wiec nie ma tak źłe nasze ciał zmieni sie p0o ciązy i musimy to zaakceptować.
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
grazin ja też za chwilę z nudów zdechnę...
daisy ja też jeszcze muszę skończyć to, co zaczęłam, czyli podyplomowe studia.... ale taaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce... do 15 maja muszę oddać pracę, a potem w czerwcu obrona... ale te studia to już nie wiem po co sobie wymyśliłam... chyba, żeby się teraz wkurzać na siebie... ![]() ![]() ... i też powinnam być na zajęciach dzisiaj, ale mam autko u lakiernika i nie mam jak dojechać ![]() bo komunikacja miejska to już nie dla mnie,w tym baloniastym stanie ![]() --> dobra wymówka, co nie??![]() ![]() ... ale tak w ogóle to masakra bez samochodu jest... My tak generalnie mamy dwa z małżem, ale akurat ten starszy sprzedaliśmy w czwartek, bo chcemy wymienić na nowszy i drugi akurat też w czwartek poszedł do lakiernika, bo mieliśmy jakieś zadrapania i miał Nam dzisiaj oddać albo w poniedziałek... no i nie zadzwonił ![]() ![]() chociaż jakby był samochód, to pewnie i tak by mi się nie chciało hehe... ale przynajmniej miałabym tą świadomość, że MOGĘ ![]() hehe... głupie co nie...---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Kwiatecek ![]() ![]() : kciuki: |
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
A my zrobiliśmy sobie przerwę w sprzątaniu i pojechaliśmy do Mc'a na lody z polewą karmelową
![]() ![]() Mieliśmy w planie umyć jeszcze auto na myjni ręcznej, ale okazało się, że chyba co 20 kierowca w naszym mieście miał te same plany TŻ wieczorem jeszcze raz podjedzie, bo na szczęście myjnia całodobowa
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
ide spać
![]()
|
#4093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hihi ale ja tez z reguły jak Agus na tyłku nie posiedze,mój Tz tez i Jula taka sama,pewnie Gabriel tez adhd bedzie miał hhihi. uff kurze poscierałam i nie mam pomysła co by tu jeszcze..... ![]() a ponoc wody jak odchodzą to najczesciej w nocy lub po nocy,jak kobieta zrelaksowana,wiec jak mi dzisiaj w nocy nie odejdą to nic juz wiecej nie robie i sie poobijam dla kontrastu ![]() Kwiatecku trzymam kciuki,zacznij wreszcie rozsypanke pls.
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Jestem już z Wami ![]() Pisałam pierwszego posta rano ale komp mi się wyłączył i już drugi raz nie miałam siły, niestety. Dziękuję Wam to był dla mnie najgorszy tydzień w życiu.Tyle nerwów co miałam... ehh szkoda opowiadać. Wczoraj po wyjściu, oczywiście nie obyło się bez problemów. Nie chcieli mnie wypuścić bo straszny bałagan mieli ze wszystkim... Dopiero po "głośniejszej" interwencji mojego Tżta wyszliśmy koło 15 godziny. A w domu, tak jak pisałam, zastałam taki cudny porządek... ![]() Próbowałam to ogarnąć ale po chwili z tej bezradności wpadłam w ryk i wyłam. Chyba musiałam odreagować. Ja tego wszystkiego to jeszcze z tydzień nie dam rady posprzątać. Będę starała się ogarniać też wątek ale mam dużo zaległości i u Was, i w domu i ze wszystkimi innymi sprawami, na które coraz mniej sił. Jeszcze raz buziole dla Was
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Siasiu
Dobrze,ze juz w domciu,bedzie dobrze,dasz rade,najwazniejsze,ze wszystko w porzadku . Ja tez czasem mam tak ze pekam i wyje,zeby odreagowac,trzymaj sie kochana.
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj znów Siasieczku
![]() Najlepiej w domciu i w znajomym gronie na pewnym forum czekałyśmy
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
Siasiek
oby następnym razem odwiedziny w szpitalu były dopiero na poród !
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek, witaj
Najważniejsze, że w domu jesteś i czujesz się ok. Porządek zdążycie zrobić Do świąt jeszcze tydzień ![]() Fajnie, że jesteś |
|
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
Siasiek, witaj z powrotem
Ja dzisiaj od rana do roboty sie wzielam, tzn najpierw wizaz a pozniej kurze, odkurzanie, mycie podłog i padam. Dzis wieczorkiem chyba czyszczenie fug sobie daruje (bo od dwoch dni siadam na godzinke i czyszcze, moze do porodu skoncze). Musze sie pochwlaic jaka zdolna jestem, ogólnie to ze garnki mnie nie lubią to juz kiedys pisalam, ale dzis postanowilam w miedzyczasie zrobic ciacho. Znalazlam kiedys przepis w necie na cos prostego, a'la biszkopt który podobno zawsze wychodzi (czytajac opinie chyba nie znalazlam nikogo lomu by nie wyszlo), juz nawet raz robilam to ciacho i faktycznie wyszlo, wiec postanowilam jeszcze raz zrobic i tu zonk!! Wyszlo w srodku surowe!! Normalnie jestem zdolna, czyz nie
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek
![]() Jesteś Dobrze, że jesteś już domku ![]() Jak się czujesz?? Wyryczeć to się chyba każda z nas czasem musi. |
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, spac ?? niiiee Z nami tu bądź
co bedziesz w nocy robiła ![]() Serio, bledna ?? Ja tez jeszcze nie mam, ale czytam, ze wielu Naszym Dziewczynkom pod koniec wychodzą i liczę sie z tym, że i mnie to "wyróżnienie" dostąpi więc może wystarczy już tego "szczescia" A Twoja mami zgubila pozniej te nadprogramowe kg ?? Renessme, nie zdychaj Kochana, bo ja zdechnę z Toba! Tez juz nie wiem co mam ze sobą zrobić. Chciałam pozmywac, ale patelnia ciężka i wziełam ją do ręki i pusciłam.. do szału mnie te nadgarstki doprowadzaja Moje studia to też podyplomówka Wysłałam do mojego promotora (którego na oczy nie widzialam) tłumacząc się gęsto, że jestem na L-4, w ósmym miesiacu u proszę o umozliwienie kontaktowanie via mail.. poki co tydzień minał i odpowiedzi nei dostałam ![]() A o czym piszesz ?? Ja sobie wymysliłam zarządzanie zasobami ludzkimi...Może Ty tez To coś razem sklecimy O kurcze, wspołczuje braku chwilowego deficytu czterech kółek. Ja Cie rozumiem co sobie wyobrazasz bo mam dokladnie identycznie ![]() Jak małża auto było teraz na wiosennej wymianie olejów itp i jezdził moim to siedzac w domu miałam 100 pomysłów na minutę, dokąd mogłabym jechac ![]() A kiedy odbieracie samochodzik od poprawek lakierniczych? Wymówka? GENIALNA !!!!!!!!!!!!!!! Przeciez obie wiemy, że gdybys miala autko to byś pojechała anulinka, lody z karmelem ![]() Wiesz co, chyba ładna pogoda spowodowała, ze Wszyscy chcą autka myc. W krk to samo, małż dopiero na 3 myjni znalazł nie za dużą kolejke. Do tego święta się zbliżają, więc każdy robi myju myju mazianka, i tak nic nie zmienia dla mnie faktu, że jestes Pracuś Wiesz, ja rownież słyszałam, że ponoć najczęściej wody odchodzą nocą.. więc moze to już bedzie dzis.... Po takim wycisku.. kurde, musi zadziałac !! Tylko Kochana, jesli dojdzie już co do czego w nocy, to nei zapomnij dać nam znac
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z szyneczka i ananasem a maz mi mowi, ze kebaba by zjadlCytat:
|
||
|
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pocieszę Cię. Miałam w planach zrobić sałatkę agusiową z ananasem, ale nie chciało mi się iść po składniki do sklepu, a miałam straszną ochotę na jakąś sałatkę i postanowiłam 'zrobię z tego co mam' .. i wyszła taka mdła, bez smaku, że się porzygać można normalnie zdolniachy ..
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
mazianka, mojej bratowej odeszły wody, jak pojechała maluchem
ze swoją mamą na zakupy ( po wyjątkowo dziurawej drodze ). Jeszcze tego samego dnia urodziła
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze jak sie nie ruszy to ja nie wiem, naprawde zaczne wierzyc, ze urodze za 2 tygodnie - tak mi tesc caly czas zarty przygrywa
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia? Kochana ja bym chciala takie dziecko urodzic. Moje w 29 tyg wazy 1600g czyli tyle ile powinno w 31 tyg a wedlug siatki centylowej, ktora dostalam ze szpitala przy takiej wadze dziecko powinno sie urodzic z waga ponad 4500g. Nie wiem jak ja takie dziecko urodze a lekarka o cc w razie czego nawet nie wspomniala. Przez 4 tyg dziecko przybralo 900g wiec chyba nie masz sie co martwic duzym dzieckiem.
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Tak, niby to tylko sprzątanie ale po tygodniu nieobecności w kuchni na parapecie urosła mi brązowa rzodkiewka szok dla mnie niesamowity.No i chłopcy postanowili zrobić mi niespodziankę w postaci nowych kolorów w moim pokoju. W całym mieszkaniu mam 2 centymetrową warstwę kurzu bo sufit musieli wyrównać ![]() Moje dziecko nie odstępuje mnie na krok wszystko ze mną robi tak więc teraz będzie to co on do Was napisze ![]() ![]() :din'[pppppppphp880fmmmmmmmmmmm m9bbhsx89wogggotma No teraz znów ja ![]() Miał chłopak uciechę. Muszę zaraz wracać do sprzątania. Odstawiam już wszystkie leki i może ten drugi za niedługo będzie już z nami Chociaż ma jeszcze czas
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Będzie dobrze
![]() Poza tym... Ty masz 36,6 dziś, ja 35,4 i mój Edzik kilka dni temu już ważył 3200g Więc wagowo podobnie ![]() Tylko, że mój gin chce mnie widzieć dopiero 6 maja ![]() ddaaiissyy Jestem, jestem. Próbuję nadrabiać ![]() Wczoraj tylko podczytywałam - brak czasu. A dziś rano musiałam zawieźć tż do szpitala - dokładniej opisałam w klubie, ale nie jest wesoło Nawet bardzo niewesoło ![]() JanuszAgnieszka za dobre wieściSiasiek Super, że jesteś w domuJa całe szczęście opuchlizny nie mam, ale za to nowe rozstępy się pojawiły na moim brzuchu. Cały czas mnie swędzi Smaruję i smaruję i nic.A poza tym idę walić głową w ścianę. Nie chcę rodzić sama. Nie będę rodzić sama. NIE I JUŻ!
|
|
#4110 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zartuje teraz juz leze i własnie zjadłam gofra z bita smietanka ,brzoskwiniami i polewą toffi mmmmmm pycha był, Oficjalnie sie u nas sezon turystyczny zaczął i wreszcie wszytskie kramy pomału sie otwierają. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

mniam ..
aż się boję co będzie potem ... 
nie wklejaj tu takich rzeczy , bo na zawał padne .. obrzydlistwo, mam nadzieję, że nigdy w życiu żadnej z Nas nic takiego nie spotka !

Nie chce mi sie.. nie wiem jak ją zaliczę

nie deneerwuj sie 

Super, że jesteś w domu