|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
29 tydzień
, to już nie przelewki .Lecimy na Maltę w sobotę rano, tyle z planów, ale wolałabym być w domu z rodziną. Cytat:
|
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
pokaż pokaż bo ciekawa jestem ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nom ale ja w swieta jak Ty wolalabym z rodzinka spedzic
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie ściany mokre to niezbyt pięknie wsunęłam zapas pomarańczy i idę do tej komody bo TŻ się sam męczy
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
sweet kurcze ja też nie widziałam twojego wózia
możesz jeszcze raz dodać focie?
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą uwielbiałam hiszpańską Sangrię Mój mąż zbiera rożne alkohole z całego świata, gdziekolwiek jedziemy to zawsze musimy wziąć jakąś butelkę dobrego alkoholu, już wszyscy znajomi wiedzą że jak do Nas przychodzą,to z czymś czego mój D nie ma Potem bawi się w barmana i serwuje swoje drinki ![]() No i dość sporo Nam się tego nazbierało ale oczywiście facet nigdy nie myśli, aby kurze pościerać on to by był nawet zadowolony,jakby na butelkach win był taki stary kurz jak w winnicach ![]() ale to w piwnicy może sobie zrobić, a nie w salonie ![]() DeKaro lotów bez turbulencji życzę ! Oj zazdroszczę Ci zazdroszczę, czemu Ja na to wcześniej nie wpadłam ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- O Boże, o Boże ![]() http://sercezczekolady.blox.pl/2011/01/Krowka.html Kto mi zrobi!!?? Aga genialna stronka! Popatrz ona ma fajny pomysł na tort na chrzciny: http://sercezczekolady.blox.pl/2010/...-chrzciny.html Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-16 o 17:08 |
|
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a mojemu mężowi to odpowiada
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doprawiony solą i pieprzem do smaku Mniami
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach ci faceci mój tez czasem tak palnie, czegoś nie zrozumie, a to boli ![]() My też na święta znikamy. Jak najdalej od całej rodzinki. Wsiadamy w samochód i jedziemy w góry
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumek współczuje smierci przybranej babci, to przykre, ale niestety kiedyś musiało nastąpić.. zazdroszczę Wam tych wyjazdów w góry i na Maltę. Jak byłam w 3 m-cu i planowaliśmy sylwester w zakopcu i zapytałam ginki ti krzywiła się i powiedziała że lepiej nie.. i nigdzie nie byliśmy (a, w kazimierzu, sylwek spędzony na kwaterze). Sweet ja bym brała zabawki, co będzie w lepszym stanie można wyparzyć Zdołowana jestem..nerka dokucza, w domu syf na kółkach, przygotowania do świąt nie zaczęte i chyba oleje to, strych tonie w śmieciach, firanki nie wyprane, tarasy brudne aż czarne płytki.., pościel też nie wyprana, nie mam siły... 24 kwietnia czyli w swięta wypada nasza 1wsza rocznica ślubu- nie mam pomysłu na prezent, korci mnie zrobić tort, ale dwie lewe ręce do pieczenia... Tżt wielce zapracowany. Jutro jedziemy kupić wózek, ciekawe czy się konkretnie zdecyduje na ten tako, jak zobaczyłam go na żywo to mam małe wątpliwości.. Beata wyluzuj z tą robotą. Idę poleżakować. Padam. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-16 o 18:02 |
|
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
maz juz wrocil ale odrazu z drzwi poszedl montowac pólki w kuchni...potem dopiero stwierdzil ze zje.........boiad........ no chyba teraz to juz kolacje...............i potem jeszcze musi odpicowac bryke Igora
![]() wiec.........samotnosci ciąg dalszy brumek - thx aga - jak u mnie na polówkowym Igor zmieni sięw dziewczynke to też będzie Zuzia choc ma mnadziej ze pozostanie Igorem aania - mi tez sie to zdaża ![]() jacieeeee - taki nasz los matek polek youyou - a wezme a co ![]() blondynkapoznań - zaraz cos wykombinuję patik - biorę ![]() DaKaro, jacieeeee - tak....faceci.........pot rafia tylko narzekac nigdy nie maja wyczucia sa egoistyczni i nieodpowiedzialni......ja ostatnio stwierdzilam ze przygotowuje sie na dwojke dzieci w domu....jedno w osobie meza juz mam
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-16 o 18:24 |
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam lenia
![]() Wy tu piszecie, że nie macie ochoty na wyjścia, a ja właśnie dzisiaj chciałam mężusia wyciągnąć do knajpy na imprezę "Nine Inch Nails Night", bo dawno nigdzie nie byliśmy, ale chyba nic z tego nie wyjdzie P. nie chce iść, bo mówi że się boi że ktoś mnie może w ścisku w brzuch uderzyć i może lepiej nie ryzykować... Ech a tak chciałam póki jeszcze chodzenie nie sprawia mi trudności...
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dlaczego małe wątpliwości ? Ja tez zastanawiam sie konkretnie nad tym wozkiem, ogladalam go w sklepie , jezdzilam i zrobil na mnie dobre wrazenie podziel sie swoimi spostrzezeniami prosze
|
|
#914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po grillu,
ale mam ochotę na ciasto francuskie z bitą śmietana! ![]() Sweet jaki to jest kolor wózeczka? złoty? No to Igor furę już ma ![]() Pati biszkopt możesz kupić, krem do tortów możesz kupić, wystarczy robić wg instrukcji, a tort możesz przyozdobić np owocami
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj dzięń na uczelni spędziłam, nadrabaiłam Was trochę na wykładach, więc teraz miałam mniej ![]() Dzisiejsza noc niestety nie należała do najlepszych, twardniał mi brzuszek i nie mogłam jakoś spać z wyprostowanymi nogami bo ciągło strasznie, Mały też szalał, miałam co godzinę pobudkę... Ale kiedy ran wstałam było już ok i na uczelni też nie narzekałam. Brumek gratuluję 6 m-ca I strasznie mi przykro z powodu "Dziadka" ![]() Beata ![]() My z mężem akurat się tak dobraliśmy, że jak on nie ma na coś ochoty to ja też, ogólnie lubimy bardzo spędzać czas sami z sobą, gdzieś sobie jechać sami bez celu, spontanicznie. A teraz kiedy jestem w ciąży jak ktoś chce do nas wpaśćalbo ktoś nas zaprasza to mąż zawsze mówi, że to wszystko zależy od tego jak się ja będę czuła i nie raz poprostu odmawiamy Lilka 29tc Jak to leci Mi też się Zuzia bardzo podoba, gdyby byla dziewczynka napewno nadalibyśmy jej takie właśnie imię. My w święta na śniadanko do moich rodziców a na obiad do teściów, a reszta świąt jest "nasza" ![]() Nie pamiętam co komu jeszcze miałam odpisać Aha Brumek koleżanka na uczelni opowiadała, że jej siostra wymiotowała całą ciążę i lekarz polecił jej pić podgrzaną coca colę i podobno pomogło. Od razu pomyślałam o Tobie, więc piszę
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kocham ciasto francuskie siakis taki złoto - zielony |
|
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabrałam się za malowanie paznokci, potem mam zamiar zrobić sobie maseczkę i wziąć relaksującą kąpiel. Może pomoże na poprawę nastroju. TŻ dzwonił z pracy, ale rozmowa się nie kleiła. Wróci z pracy, to na pewno siądzie przez telewizorem bo dziś jakiś ważny mecz. Plany były, że obejrzymy go razem, ale chyba wyląduję z książką w łóżku.
|
#919 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
wyczyscilam jasny skorzany naroznik i pufy - 2 godziny mi to zajelo, ale teraz jest sliczny ![]() ogolnie posprzątalam goscinny w kazdym kąciku, nawet rowki w lawie patyczkami do uszu czyscilam jak pedantka. No i lazienke wymylam od stop do glow. No i chalupe ogarnełam tak ogolnie jak codzien. Męza zagnalam jeszcze do wyprania auta, musial piorącym odkurzaczem tapicerke wyprac bo to tego troche sily trzeba, ale nie protestowal o dziwo w sumie i tak chcemy auto sprzedac i zmienic na cos większego, jakies kombi i przyjezdzają oglądac takze wrazenie bedzie lepsze ![]() Moj synek za to dzis caly dzien na dworze siedzial, umorusany jak maly piesek, teraz siedzi juz wykąpany pod kocem i bajki ogląda ale oczy same się zamykają W poniedzialek musze się wziąsc i dywany poprac tez chociaz nie wiem czy nie lepiej zaplacic niz sama się mam męczyc. Za czyszczenie dywanó i tapczanów ( w sumie 4 godziny pracy ) u kolezanki babka profesjonalnym sprzetem wziela niecale 50 zl. No i balkon najchetniej to keszera bym wziela i wyczyscila... plytki przez zime tak pozachodzily ze musze je szorowac i to konkretnie... Cytat:
![]() A tort tez zajefajny
|
||
|
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#922 |
|
BAN stały
|
U mnie dzis kolejny cieżki dzień.
Od rana co chwilę ktoś przyjeżdza,ja na podwórku pilnowałam dzieciaczków a teraz mam za swoje-boli,kłuje i skurcze. Za to przyjaciółka pranie znosi z podwórka i herbatkę zrobiła.JUa padłąm, Krystian od 9 na podwórku(nawet tam jdli śniadanie,obiad) i padł już i chrapie. Babonik i MKeszsares Brumek współczuję ![]() Bartessa i co>Miał Twój przekichane przez arbuza? |
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa normalnie mi już taka ślinka cieknie,
że zaraz zwariuje. Napisałam już do męża czy był by wstanie mi kupić coś słodkiego, bo zwariuje ! Ta strona jest cudowna! Takie przepisy ![]() Sweet a u mnie już co weekend grill odpalany, bo teść to maniak grillowania ![]() Kupiliśmy mu taki zestaw do grillowania z którym się nie rozstaje ![]() Chodź do mnie na grilla
|
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Brumek przykro mi bardzo
|
|
|
|
#925 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ma juz ma powiedziane ze jutro razno jak pojedziemy na zakupy to pierwsza biedronka ale sie wkurze jak nie bedzie ![]() to ty uwazaj na siebie kobitko przeciez wiesz ze nie mozesz lekcewazyc sie w takim stanie.
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale ten mechanizm za pomocą którego wypina się gondolę i wpina spacerówkę itp to takie byle jakie plastiki, które mogą się szybko wyłamać ( takie czerwone "jopki"), i jedyne to mi sie nie widzi. Niby często się nie wymienia gondoli na spacerówki, ale jak będziemy gdzieś jeździć to przy składaniu wózka do bagażnika trzeba ściągać. Niby wózek ma rok gwarancji..
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gardło mnie boli cały dzień Dzień minął jak zwykle szybko...idę zaraz sie kąpac i jest film wpadka o 20 na tvn, to może sobie obejrzę. Mąż w pracy na nocce...wiec całe łóżeczko moje ![]() Mój pies dzisiaj mało nie wyzionął ducha, bo spotka swojego kumpla i tak szalał, że potem mało mi w domu nie zemdlał Policzyłam dzisiaj wszystkie bodziaki, pomierzyłam, spisałam, no i starczy-oczywiście trzeba dokupic jeszcze jakies rzeczy, ale z grubsza mam Zamówiłam wczoraj na all sukienkę na wesele, gruszke do noska, butelkę ze smoczkiem i smoczkiem uspokajającym, zestaw do pielęgnacji pazurków i chyba coś jeszcze ale juz nie pamietam Spadam, bo i tak się nie wyrobie na film![]() Miłego wieczorku.Pa.Pa. |
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik Ja takie coś mam przy Tako, wózek kupiłam używany i nic się nie dzieje, naprawdę sprawnie chodzi ![]() a nawet jak weźmiesz nowy to zawsze masz gwarancje, ale jak Ci to nie pójdzie to pójdzie coś innego, lecz myślę że to raczej jest robione solidnie ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Oliwia pokaż sukieneczkę ?
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliweczka pokaż sukienkę bo też mam wesele i muszę kupić na maj. Ela napisała na lubelskim wątku ze leży ciągle w szpitalu i narazie nie urodziła, pozostanie w nim do rozwiązania. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-16 o 20:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

?
, to już nie przelewki

należy..
na razie ściany mokre to niezbyt pięknie
możesz jeszcze raz dodać focie?

mój tez czasem tak palnie, czegoś nie zrozumie, a to boli 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przeciez wiesz ze nie mozesz lekcewazyc sie w takim stanie.