|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Zazdroszczę wakacji na Ibizie innym domki letniskowe stawia a sam czasu na wakacje nie ma
|
|
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miejmy nadzieje, że nie będą cię ciąć ale nawet jak gdyby to blizna po roku jest już prawie niewidoczna więc uszy do góry Cytat:
nie zapeszając oczywiście Trzymam kciuki za wszystkie testujące w ten wekeend, ostatni dzwonek na bobasy grudniowe Kolorowych i proroczych snów
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
nie robiłam testu mimo że kupiłam w środę nawet 3 szt. Stresu i łez miałam przez ostatnie dni tyle,że zapomniałam o oczekiwaniu na @. Ale dzisiaj mi w bardzo dobitny sposób o sobie przypomniało. Dosłownie mnie zalało, jak chyba jeszcze nigdy. plusem jest to że w obliczu tego co się dzieje w okół mnie, @ nie spowodowała u mnie żadnego smutku.A więc teraz już oficjalnie przenoszę się do odpoczywających i bardzo Was wszystkie wspierających. Powodzenia kochane i trzymam kciuki!
|
#3485 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, bo skoro miałaś zazwyczaj regularne @ to może teraz świadczyć o jakiś zaburzeniach hormonalnych, no chyba że przezywasz jakiś silny stres bo to też może mieć wpływ na @. Głowa do góryCytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam wizytę u gina, wszystko jest ok mimo tego że mam plamienia.
|
|||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
[/LEFT]
No może tak tylko żę dzis temperatura mi spadła i pomału zaczynam plamić ale tak jakoś inaczej,jakby jasno-pomarańczowo zaw sze bylo jasno-czerwono na początku @,brzuch mnie też nie boli....zobaczymy czy się @ do wieczora rozkręci...ale coś czuję że tak.A pozatym pogoda u mnie przepiękna!!!!Muszę lecieć srzątać i zrobic jakieś ciasto chyba,sama w weekend będe bo tz na montażu nad morzem heh
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisz nadal co u ciebie słychać |
|
|
|
|
#3488 |
|
Raczkowanie
|
@ rozkrecona na calego ;-(
Trzymam kciuki za wszystkie testujace;-) Milego weekendu XXX |
|
|
|
#3489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej alamig
![]() Cytat:
![]() Milla, życzę powodzenia z wynikami badań i oby wszystko się wyjaśniło ![]() Cytat:
Cytat:
Życzę powodzenia ![]() Cytat:
Dziewczynki, życzę "hurtem" zdrowia dla wszystkich zafasolkowanych ![]() Ja zaczynam wyglądać na @ i niedługo poproszę o wpisanie mnie na listę staraczek |
||||
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Już nie jestem w ciąży. Dzisiaj zrobiłam test i już jest negatywny. Okres rozkręcił się na całego. Dzwoniłam do lekarki do której miałam jutro pójść i wszystko jej opisałam. Powiedziała mi że jutro nie mam przyjeżdżać, dopiero jak mi się krwawienie skończy bo trzeba sprawdzić czy macica się sama dokładnie oczyściła a dopóki mam krwawienie to ona się właśnie oczyszcza i wizyta nic nie pomoże. A przyjmuje dopiero za 2 tygodnie, więc sobie daruje bo za 2.5 tyg będę w Polsce i się wybiorę do mojego zaufanego ginekologa. Stwierdziłam że musze sobie zrobić krótką przerwe od staranek bo jestem jakaś taka zmęczona tym ciągłym myśleniem o dzidziusiu...
Więc narazie Was opuszczam Kochane ale trzymam za wszystkie kciuki i o ile czas mi pozwoli będę Was podczytywać.
|
#3491 |
|
Zadomowienie
|
Norniczka bardzo mi przykro, byłam w takiej samej sytuacji w styczniu (gdzieś na początku tego wątku nawet o tym pisałam).
Kilka testów pozytywnych, objawy tez były a tu okres i to nawet w terminie,a jak się skończył to już testy negatywne. Według lekarza zarodek po prostu się nie zagnieździł i ponoć tak się zdarza bardzo często, zwłaszcza w 1 ciąży. Wiem, ze to nie jest zbyt pocieszające. Ja pocieszyłam się tym że wogóle zaszłam a mam PCOS. Następnym razem na pewno donosimy od początku do końca. Ja na trochę sobie odpuściłam starania, ale w tym miesiącu znów zaczynam.
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpocznij,dojdź do siebie a my będziemy czekać na wieści d Ciebie Ja juz też nie wiem co jest grane....rano plamiłam ale tylko ociupinkę,teraz cisza ![]() @ miał być wczoraj a nadal nie ma. |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj sobie trochę czasu i nie rezygnuj na długie miesiące z dzidziusia |
|
|
|
|
#3494 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
mam nadzieje ze nie przeszkodze w dyskusji tez staralam sie o dziecko w tym roku 5 dni mi sie spoznia@ dzisiaj zrobilamm dwa testy na jednym druga gruba kreska wyszla po okolo 20 minutach a na nastepnjym taka slabiutka ze ledwo widac ale byla od razu . co o tym myslicie?? czy komus sie tak zdarzylo ze mial dwie kreski a to nie byla ciaza |
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Norniczko bardzo mi przykro
A ja dostałam dziwnego śluzu... mętno-biały grudkowaty. |
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli juz to bardzo rzadko,a Tobie oba wyszły pozytywne więc moje gratulacje????? |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dla pewności zrób trzeci test? Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ,cieszy mnie fakt że jestescie tu takie miłe,napisałam na ginekologii na watku o objawach ciążowych to wiecie jaka dostałam odpowiedź?????
Ze piszę jak małolaty w dziale "seks" chyba chodziło o to że napisałam żartobliwie że "...zrobiliśmy"TO" bez zabezpieczenia..."Jak inni potrafia skutecznie wkurzyć![]() Oby ta panna nie przekonała się jeszcze jaki mam cięty jęzor i niewyparzoną gębę
|
|
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi test wyszedł pozytywny chociaż nie byłam w ciąży. Jeden mocny a kilka innych słaba 2 kreska. Beta w ten sam dzień <0,01 myślałam, że umre z rozpaczy tym bardziej, że testy były robione 14 lutego. W załączniku zdjęcie. PRZYCZYNA fałszywie pozytywnego testu? mięśniak macicy ;(
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-04-16 o 21:27 |
|
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Mogę do Was dołączyć? ![]() Również staramy się w tym roku z mężem o maluszka W sumie od niedawna, bo dopiero ( dla mnie to "aż" ) drugi cykl minął. No i wczoraj dostałam @ Wiem, że nie powinnam się "nakręcać", ale ciężko tak jakoś nie myśleć o tym.
|
#3501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE] kwiatku, nie umieraj z rozpaczy [/QUOTE] (Kurcze jak to robicie że wstawiacie kilka cytatów w jednej wiadomosci?) Kwiacior - przyłaczma się wiadomo ze lepiej laparoskopowo bo szybszy powrót do formy ale finalnie jakkolwiek Cię zoperuja to jest to krok do przodu do bejbika!!!! I tak trzymać! Ja we wtorek jade z siostrą na pobranie wycinków i łyżeczkowanie szyjki po fatalnym wyniku cytologii. Siorka załamana... A ja sie zastanawiam czy to moze być genetyczne... choć ja mam wyniki cyt dobre ale jestm młodsza.Dziewczyny teraz opisze Wam cos nietypowego co mnie bardzo niepokoi. Generalnie poza tarczycą walcze jeszcze z hiperprolaktynemią (mam kilkanaście razy większy poziom prolaktyny niż powinnam) Pówód - stres. ale odkąd się leczyłam było wszystko ok. I nagle wczoraj zauważyłam.... wyciek jakby mleka z jednej piersi taki jak właśnie przy zbyt wysokiej prolaktynie. (Dodam, ze prolaktyna wzrasta w ciąży ale chyba w drugiej połowie??? i jest odpowiedzialna za produkcję mleka). Ale było tego bardzo mało - dosłownie kilka kropel ale jakoś inaczej czuję tą pierś jakby mnie troszke pobolewa sutek. A wczoraj dwa razi sie popłakałam tżowi z naprawde mega błachego powodu... aż sam zażartował ze chyba faktycznie w ciazy jestem... Ale mi sie wydaje że to nie możliwe bo w samą owu nie było przytulanka. Zastanawiam się czy to moze być przez stres? Ostatnie dwa tygodnie pracowałam na mega podwyższonych obrotach i się stresowałam bo nie mogłam się wyrobić i miałam nieprzyjeności w pracy. Jak chodzi o faze cyklu to od 13.04 biore luteine i powinnam ją brać do 22.04 WITAJ DOLINA NOCY! ![]() |
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Natalala4 nie chodziło mi, że inne wypowiedzi są nieszczere. Źle to ujęłam w takim razie. chodziło mi o to, że chciałabym poznać też gorsze strony tego co się ze mną dzieje. Nie pamiętam co dokładnie Ty napisałaś ale po prostu chciałam poznać oba scenariusze: dobry i zły.
Dolina Nocy podaj imię i wiek to dopiszę Cię do listy
|
|
|
|
#3503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I podobnie do Olci i Kaskaderki kończę na chwilę obecną starania, być może uda sie jeszcze jeden cykl popróbować, ale nic pewnego. Goldiko jesteś naprawdę silna kobietą, podziwiam. Mam nadzieję, ze wszytko sie uda i będziesz się cieszyć ślicznym i zdrowym maleństwem. |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o cytowanie wielu wiadomości to przy każdej osobie masz takie ikonki jak cytuj, taka kartka w cudzysłowiu(e?) i odp. To przy każdej osobie, której tekst chcesz zacytować musisz wcisnąć tą właśnie kartkę, żeby się zaznaczyła na pomarańczowo i na sam koniec już odpowiedz Mam nadzieję, że pomogłam tym "opisem", bo z doborem odpowiednich słów ciężko ![]() Agata, lat 27 (jeszcze chwilkę choć rocznikowo już 28
Edytowane przez DolinaNocy Czas edycji: 2011-04-17 o 11:43 |
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a już miałam takie myśli... ![]() Cytat:
na dowód ten post!
|
||
|
|
|
#3506 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
emocje na naszym wątku są i będą, nie bójmy się odzywać
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
kaskaderka
dziś rano zauważyłam na papierze po podtarciu takie niteczki krwi cieniutkie i tylko rano teraz cisza....sama już nie wiem co mysleć jutro testuję,może coś się okaże.
|
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
ach ta wkurzająca niepewność... ja się czułam jakby se ktoś ze mnie jaja robił - nie podobało mi się to Teścik kupiony i kusi? Normalnie co m-c emocje takie jak gra w oczko na kase ![]() Mi za to zepsuł się nastrój dzisiaj, bo kupiłam nową farbę do włosówi w ramach oszczędności i nie trafiłam z kolorem - miał wyjść gołębi bląd a wyszedł brudny ala siwy albo kupić inna farbę... tylko jaką Farbuje któraś z was sama włoski na bląd? macie jakąś sprawdzoną farbę? bo sama nie mam doświadczenia w tej kwestii a spalone już miałam i już prawie po roku ich sie pozbyłam Wiem, że off topic robie ale w końcu możemy o wszystkim pogadać i się wyżalic nie tylko o owulacjach Pomożecie?
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-17 o 16:46 |
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Chwilkę mnie nie było o tutaj tyle się wydarzyło rzeczy tych dobrych (goldika widzę, że twarda z Ciebie sztuka i trzymam za Cię kciuki) i tych gorszych - wredna małpa z czerwonym
![]() Co tutaj dzisiaj strasznie cicho, chyba wszyscy na spacerkach. My z Tż byliśmy oglądać dzisiaj nasze mieszkanko ![]() . kaskaderka ja niestety nie pomogę bo ja czarna jestem. Co do offa to ja nie mam nic przeciwko z drugiej strony uważam, że na nasze starania wpływa cała masa różnych spraw (praca, rodzina, nastawienie psychiczne, podejście itd.) więc u nas raczej nie ma czegoś takiego jak off ponieważ to wszystko składa się na ten temat.
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten wątek jest o to aby pisać o wszystkim,chyba non stop nie będziemy opisywac swojego samopoczucia cho ciaż i tak to robimy,przeciez można pogadać o innych sprawach nieJa dostaję plamienia ale dziwne to bo @ zaczyna się u mnie tak od razu na czerwono,a tu taki bledziutki róż Dziś mój 32dc.....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

. Jakoś mnie to nie zaskoczyło
innym domki letniskowe stawia a sam czasu na wakacje nie ma

Miejmy nadzieje, że nie będą cię ciąć ale nawet jak gdyby to blizna po roku jest już prawie niewidoczna więc uszy do góry 
nie zapeszając oczywiście
Kolorowych i proroczych snów
ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza, bo skoro miałaś zazwyczaj regularne @ to może teraz świadczyć o jakiś zaburzeniach hormonalnych, no chyba że przezywasz jakiś silny stres bo to też może mieć wpływ na @. Głowa do góry

Trzymam kciuki 

emocje na naszym wątku są i będą, nie bójmy się odzywać
albo kupić inna farbę... tylko jaką