|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
BAN stały
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Cóż za komplement! Pokazuj nam się w niej tutaj - migusiem!
|
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak przeczytanie książki przed zastosowaniem diety.
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tutaj mięsko jest obowiązkowe przy każdym posiłku, taka wędlinka tak samo może być dodatkiem. Pozatym wzrosty na dukanie to tylko i wyłącznie WODA, nie tłuszcz...
|
|
#3066 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratki! i zazdraszczam bo ja najwyżej słyszę że mam cycki fajne ![]() Cytat:
myślę że dukan tu jest idealny bo wprowadzi się sporo jedzonka ale niekalorycznego i organizm łatwiej przestawi metabolizm.mandarynkka test jest dość wazny bo uwzględnia wiele informacji dodatkowych i ładnie wylicza czas uderzeniówki której lepiej nie przedłużać tak więc zrób ten angielski jeszcze...piszesz że masz niedoczynność tarczycy - to tak jak ja dukan jest ponoć dobry właśnie przy niedoczynności bo pomaga usunąć wodę która lubi się gromadzić (to też przez nią możliwe te twoje rekordowe wzrosty wagi...). i mam pytanie czy bierzesz leki i jesteś pod kontrolą endokrynologa? bo może dawka jest za mała... jakie masz ostatnio TSH? yyy i jeszcze jedno pytanie... piszesz że masz dietę od diabetologa? czemu on ci układał dietę? czyżbyś miała też cukrzycę? bo jeśli tak to dieta dukana się dla ciebie nie nadaje... ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba rozumiem Cię, jeśli chodzi o te nagłe skoki wagowe. Po prostu poprzez tak długie głodzenie się Twój organizm strasznie się zbuntował, a metabolizm strasznie rozregulował. Ten test jest potrzebny do tego, abyś wiedziała jak długo masz ciągnąć I fazę, ile orientacyjnie będzie trwała II faza (ale na to zawsze trzeba brać poprawkę). Myślę sobie, że szybko w miarę Ci to wszystko wyjdzie bo nie masz wiele kg do zrzucenia No i pamiętaj- nie grzeszymy w ogóle, bo później tylko kłopoty w formie zastojów albo wzrostów nie daj Boże. za wytrwałość---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Miło usłyszeć coś takiego Tż musiał pękać z dumy - i prawidłowo
|
|
#3068 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o TSh to mialam badane jakies 2 m-ce temu i wyszlo mi 4,3, a kiedys mialam grubo powyzej 5,5. Jestem pod kontrolą endokrynologa stale i biorę leki . Mianowicie obecnie Euthyrox. Zdiagnozowano ją u mnie kilka lat temu, ale podejrzewam z emam ją juz z 10 lat . Obecnie mam 31 i leki biorę od 4 lat . A DUKANa wlasnie chce sprobowac dlatego, ze mam już dosyć uczucia głodu, czas na "sytość" ![]() Szukam tego testu po ang.znowu mi gdzies "się zapodział". Tyle tu wątków o DUKANie ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() Zaczynam od wtorku bo w poniedzialek chce przestudiowac ksiązke, ale szukam tego testy po ang. chcialabym zrzucic w miesiac, nie wiem czy tak sie da, ale bym chciala, a potem ją utrzymac ![]() Dodam jeszcze ze nie mam absolutnie zadnych problemów z jędrnościa ciala a to dzieki sporej dawce ruchu , nie chce absolutnie z niego rezygnowac calkiem, bo nie chce tez stracic jędrnosci. Obecnie odwaznie smigam w krotkich kieckach i bluzkach , cialo jest dosyc napięte, ale sporo to kosztuje, powiedzcie jak z Waszym cialkiem? Czy po utracie wiekszej liczby kg, nie zrobilo się wiotkie?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-16 o 18:27 |
||
|
|
|
#3069 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
TSH się normuje... ale wiem że obecnie endokrynolodzy lubią jeszcze niższe, zwłaszcza u kobiet. mów endokrynologowi o tych problemach z wagą, może weźmie ten objaw pod uwagę ![]() skoro glikemia i krzywa ok bez leków to dukan może być głodzenie się nie jest dobre więc trzymam kciuki abyś dała radę z dukanem! żebyś schudła i była syta ![]() mówisz że chciałabyś w miesiąc schudnąć? każda by chciała jak najszybciej ale uwierz że wolniej znaczy trwalej i bez jo-jo! |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3071 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli waga będzie spadała Ci wzorowo tzn. kg na tydzień to masz szansę wyrobić się w miesiąc jeśli do zrzucenia masz tylko parę kilo, ale im stabilniej tym lepiej, poza tym u nas tu jest tak miło, że będziesz chciała zostać dłużej :-P
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Cieżko teraz znaleźć wędlinkę która nie jest szprycowana
![]() Ja posiłkuję się polędwicą z indyka, czasem tą szynką z posypce gyros- z biedronki. I szynka Indycza z Biedronki ta w złotym opakowaniu. Głównie to jeśli chodzi o wędlinki. Dziś zauważyłam że mój twaróg chudy z biedrony podrożał o 10 gr nie dużo ale tak jak się nazbiera to wychodzi przy kasie
|
#3074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
bankructwo chyba mnie czeka ale może później już z górki będzie
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki z dzisiejszej sesyjki
Taki bonusik- ostatnie foto z przed diety - waga 88 kgOsobiście na tym trzecim mi się najbardziej podoba ![]() w tym momencie waga w granicach 77 w porywach 76 kg pokazujęNie mogę się doczekać tych 60kg
|
#3076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi to czarno białe też się podoba i w sumie to w rogu też... wszystkie ładne ![]() a 60kg będzie, zobaczysz! |
|
|
|
|
#3077 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Paati super wyglądasz! Jeszcze trochę i będzie to wymarzone 60! Już w tej chwili różnica jest niesamowita
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 23 maja mam wesele-tzn nie moje , ale idę, a w kieckę ktora powaliła mnie na nogi wbić się nie moge, bo mają tylko rozmiary 38 , a ja obecnie nosze takie mniejsze 40 ;/ Więc ja oświadczam, że od wtorku zaczynam 3 mać kciuki![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki dziękuje za te miłe słowa, to mnie tak motywuje, bo wiecie że z moim Tż i jego wsparciem ciężko
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcia - cudo
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja lecę trzymajcie się,dużych spadków jutro...
|
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo nie słyszałam jeszcze, aby ktoś na II tracił 3 kg w tydzień...---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Dziś też już jestem jakoś tak padnięta, dlatego zmykam. Spadkowej, spokojnej nocki
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór kochane moje
![]() A ja dziś byłam na długich zakupach ubraniowych. Ponieważ jednak towarzyszyli mi moi mężczyźni, bardziej przypominało to maraton po sklepach Generalnie zakupy udane, ale wstrętna pani z obuwniczego mnie oszukała - chciałam granatowe szpilki, a w domu okazało się, że dostałam czarne, w dodatku bez jednego fleka!!! WRRRR!!!! ![]() Sklep jest za daleko, żeby jechać ze zwrotem - ponad godzinę jazdy od mojego domu + nie dostałam żadnego paragonu ![]() ALE ZA TO KUPIŁAM SOBIE SKÓRZANĄ KRÓTKĄ KURTECZKĘ, BO WIECIE CO, JUŻ NIE MUSZĘ MASKOWAĆ MOICH BIODER POD DŁUGIM PŁASZCZEM!!! Na wagę wejdę dopiero w poniedziałek, mam nadzieję, że będzie 58,999 ![]() Lecę pobubić się przed TV w objęciach męża ![]() A Wam, moje Żabki, gratuluję wszystkich wczorajszych i dzisiejszych spadków, a nad zastojami i wzrostami odprawiam egzorcyzmy, wudu i inne obrzędy, które przegonią je precz!!! Życzę Wam miłego wieczorka i pięknym wyników przy jutrzejszym ważeniu. WYKRASANA - Słonko, prześlij mi proszę na priva swój przepis na serniczek Natchnęłaś mnie i mam ochotę oraz odwagę upiec ![]() Z góry dziękuję
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-04-16 o 21:35 |
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
Tak zobaczyłam zdjęcia Paati i sobie pomyślałam, że pokaże moje zmiany.... Sama byłam w szoku jak zobaczyłam różnicę - a najgorsze jest to, że gdy zaczęłam się odchudzać, to ważyłam jeszcze jakieś 5 kg więcej....
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelek różnica kolosalna! Rewelacja!
|
#3087 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
i teraz jaka lasencja coś czuje że odstaję od tego wątku na którym same takie zgrabne dziewczyny
|
||
|
|
|
#3088 |
|
Raczkowanie
|
no muszę jeszcze dopisać, bo nie wytrzymam do jutra
![]() PATI, KARMELEK jesteście piękne!!!!!!!! PATI - masz boskie oczy! i fajny styl A ja dziś kupiłam sobie identyczną kurtkę ![]() KARMELEK - śliczna figurka!!! Zmiana ogromna
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Na tamtym zdjęciu dobrze stałam i wszystkiego nie widać - dobrze się maskuję
Tak to wygląda z innego profilu
|
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

dziewuszki
gratki! 
dukan jest ponoć dobry właśnie przy niedoczynności bo pomaga usunąć wodę która lubi się gromadzić (to też przez nią możliwe te twoje rekordowe wzrosty wagi...). i mam pytanie czy bierzesz leki i jesteś pod kontrolą endokrynologa? bo może dawka jest za mała... jakie masz ostatnio TSH?
za wytrwałość

nie dużo ale tak jak się nazbiera to wychodzi przy kasie
- waga 88 kg
trzymajcie się,dużych spadków jutro...
Bo nie słyszałam jeszcze, aby ktoś na II tracił 3 kg w tydzień...