![]() |
#1771 |
po prostu Em :)
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
rzyrafko, w którym to było miejscu? Dobrze, że jednak mandat ostatecznie było dużo niższy.
![]() Ja od tego tygodnia też już jeżdżę, to znaczy prawko mam już w portfelu od paru tygodni, ale nikt nie chciał mi pożyczyć samochodu. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
em nic się nie przyznałaś, że zdałaś prawko
![]() ![]() Parkowanie jest chyba zmora większości kobiet, ale trzeba ćwiczyć, innej rady nie ma. Kurka wodna chyba mnie przywiało. Wyszłam sobie na pole bez apaszki a rano wcale ciepło nie było no i mam za swoje. Moja szyja ![]()
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo, gratulacje, nie chwaliłaś się :p problemy w sensie w samych manewrach czy znalezieniu samego miejsca? ![]() ![]() Odgraciłam trochę pokój, pora się malować na 2 imprezki. Wypróbowałam tusz WigWham- moje rzesy są tak rzadkie, że nawet kępek się z nich nie da zrobić ![]() ![]()
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko, aleś poszalała
![]() ![]() Ja też w tym m-cu przeszłam samą siebie, mania ciuchowa mi się włączyła i nawet nie sprawdzam ile na to poszło ![]() Od wczoraj przybyły mi 2 pary spodni, bluzko- sweterek, torebka, sukienka, płaszczyk, 2 apaszki...I jeszcze w planach 2 pary butów, żakiet, spodnie i kurtka ![]() Widziałyście może gdzieś w sieciówkach skórzane baleriny?Ale takie całkiem płaskie, najlepiej b.minimalistyczne? Dostałam też smsa Sephorowego i na pewno wykorzystam na Almost Powder, bo dziś zużyłam ostatnią okruszynkę. No i obmacałam Bella Bamba i przepadłam, jest przepiękny i będzie mój ![]() Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że kosmetykowo nie poszalałam w tym m-cu specjalnie i już na pewno nie poszaleję a zużyć mam już ponad 10 (i to pełnowymiarowych) i to na pewno nie koniec ![]()
#1777 |
Zakorzenienie
|
Mi się dziś skończył balsam do ust YTC melonowy, dezodorant w sprayu Nivea i mydełko Oriflame. A siostry jak mnie nie było to zamiast zużywać resztki powyciągały mi z szafki trochę zapasów
![]()
#1778 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ten błękitny lakier Essence
![]() Posmarowałam szyję maścią i już mi lepiej. Wieczorem zrobię sobie jeszcze gorrącą kąpiel rozgrzewającą połączoną z rolniczeniem ![]()
#1780 |
Zakorzenienie
|
Miałam na myśli raczej mandat i punkty w pierwotnym wymiarze
![]() U mnie poszły: 3 maseczki, miniatura peelingu Galenic, tonik burżuja, peeling do ciała Alterry, micel Sensibio, Almost Powder, maska Kallos Latte, duży szampon Fitomed, lakier do włosów, balsam flos lek mango i marakuja ![]() A co przywiozła MagJa? ![]()
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
auć..
![]() Cytat:
uff, całe szczęście że tylko tak się skończyło ![]() mi rossmannowska 20 służyła, za to 30 już dość mocno spowalniała proces opalania a Twoje nowe nabytki cudne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-04-16 o 17:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko, świetne nabytki, zazdroszczę bardzo
![]() Ale dziś piękna sobota była, po porannych zakupach cały dzień sprzątałam, prałam, prasowałam, gotowałam, czyli robiłam wszystko, żeby się nie uczyć ![]() ![]() Ugotowałam za to przepyszny obiad ![]() Byłam kilka dni temu na peelingu migdałowym ![]() ![]() Z nowych nabytków doszedł mi tylko balsam Nivea. Kończy mi się korektor, więc czeka mnie w najbliższym czasie kolejny zakup.
#1784 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij sobie na ich stronę http://www.obuwie.maciejka.pl/ albo najlepiej na All, bo tam mają lepsze zdjęcia. Cytat:
![]() A Bella Bamba też będzie moja! Póki co kliknęłam sobie na Tru róży Pupa 07. Tyle razy testowałam go u rzyrafki, że w końcu skusiłam się na zakup. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie. Cytat:
![]() Mi się nic nie chce skończyć, a tyle tego tałatajstwa zwiozłam, że ledwie się pomieściłam na półkach ![]() A to, co widać tutaj http://duperelles.blogspot.com/2011/...gane-z-uk.html Sorki, ale nie chce mi się wrzucać tych samych zdjęć i tutaj. Się pochwaliła sama ![]() Oj, moje też trzeba, ale póki co nie mam na to czasu. Może jak wrócę z urodzin dziadka, bo skórki też wołają o pomstę do nieba. Nie dość, że w Londynie było jakieś wysuszające skórę powietrze i trzeba było ciągle smarować ręce kremem, to jeszcze skórki rosły jak szalone ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ograniczyłaś i jak zmieniłaś pielęgnację?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniam przerzucając się głównie na apteczną lub polską pielęgnację, o prostych składach. Ostatnio zużywam zapasy ze Stanów, wysokopółkowe kremy mnie albo zapychają (lancome) albo podrażniają :/ Tonik chyba wymienie na micel lub po prostu termalkę ![]() Ostatnio zostałam uświadomiona, że micele to kolejny chwyt marketingowy, bo podobno i tak nie domywa jak woda+żel. Ja co prawda do sensibio jestem już tak przywiązana jak do porannej kawy, ale dało mi to do myślenia.
![]() |
#1787 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż dziś w Top Secret a propos promocji spotkała mnie niezbyt miła sytuacja i uważam, że jest to zwyczajne oszukiwanie ludzi. Mianowicie TS uczestniczy w Dniu z Glamour czy jak to się tam nazywa. Oczywiście zniżka 30% jest tylko na rzeczy wcześniej nieprzecenione...Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że 3/4 rzeczy w sklepie jest już niby po przecenie...Na części faktycznie była stara cena zastąpiona nową, ale na kilku o które zapytałam okazało się, że mimo, że jest to nowa kolekcja i na metce np.99,90 to okazuje się, że na kasie 89,90 co oznacza przecenę o 10 zł, czyli już karta Glamour nie obowiązuje...Czyli zamiast zniżki 30 zł mamy 10...Fajnie,nie? ![]() Pewnie, że pokażę, ale jak wrócę do mieszkania, bo jestem u rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Świetne nabytki, jak pachnie ta woda z YR?Ostatnio się zastanawiałam nad taką zieloną w podobnej buteleczce, ale nie pamiętam nazwy...Miała być do torebki na lato, ale nigdy nie miałam od nich wody i nie wiem jak z trwałością? I ten lakier z Rimmel, który miał pachnieć truskawkami, świetny! Widzę też, że kupiłaś HM serum, jak wrażenia? A AP koniecznie przetestuj dokładniej, ja szczerze polecam ![]() No i jednak zmieniam zdanie co do wody Caudalie ![]() ![]() Też jestem ciekawa ![]()
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2011-04-16 o 19:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z efektów byłam b.zadowolona. A na początku tak bosko naciągnął skórę, że łoh. Potem się zaczęła złuszczać delikatnie bardzo. W tym roku w ogóle nie robiłam kwasów oprócz toniku PHA z BU, ale to też jak mi się przypomniało. Co do pielęgnacji ja już od długiego dość czasu mam zdecydowany minimalizm. Jeżeli chodzi o krem to używam tylko lipobazę. Maseczki używam sporadycznie, miałam fazę na czerwoną glinkę, czasami myję twarz paczulą. Teraz mam kolagenowy żel do mycia twarzy, on nie ma sls i parabenów i jestem nim zachwycona, mogę zmywać oczy mając je otwarte a nic nie szczypie ![]() a z kolorówki używam podkład + bronzer + korektor pod oczy i jakieś tam modelujące typu róż lub ciemniejszy bronzer. I odkąd przestałam używać dużej ilości kosmetyków moja skóra się uspokoiła i jestem ogólnie zadowolona. Więc coś w tym jest
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ten Rimmelek ma świetny kolor, idealny na lato! No i on pachnie, tylko delikatnie i tylko jak się nic na niego na wierzch nie da. Już lepiej jakby wymyślili lakier, który pachnie podczas malowania, a nie dopiero jak wyschnie. HM Serum jak dla mnie jest świetny. Wygląda bardzo naturalnie, kryje średnio, ale w sumie wystarczająco i ładnie się trzyma. Niebawem napiszę jakąś szerszą recenzję. Póki co nie mam gdzie, bo u mnie wyższej półki nigdzie nie uświadczysz, a do żadnego większego miasta w najbliższym czasie się nie wybieram. Jak go bardzo zapragnę mieć, to poproszę siostrę o zakup w ciemno tej czwórki. A nuż na lato będzie ok. Cytat:
![]() Cytat:
*************** Zmykam robić porządki w pudłach z lakierami, bo nie mam miejsca na nowe nabytki. Przy okazji może też zrobię i pazury, przynajmniej skórki, bo malnę jutro w dziennym świetle, wieczorem wiecznie czegoś nie domaluję jak trzeba ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście odkąd wróciłam do filtrów mam o niebo lepszą cerę i poza filtrem i pudrem bambusowym z BU(który jest biały i matuje jak skrobia) nie nakładam nic. Czasem tylko korektor nałożę jak mi coś wyskoczy np. przed okresem. Więc mnie też minimalizm służy jak widać ![]()
![]() |
#1792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha, czyli robiłaś sobie w domu, dobrze rozumiem? ![]() Ja po zabiegu dostałam jeszcze maskę z wit. C, której miałam nie zmywać na noc, mam po niej taką promienną twarz. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1793 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie micel ma takie samo zastosowanie jak mleczko do demakijażu, z tym, że wolę jednak formę micela. To taki początkowy demakijaż. Używam go, by rozpuścił i zmył częściowo tusz, kredkę oraz filtr. Potem żel/pianka dokładniej wszystko oczyszcza, a na końcu tonik i cera jest oczyszczona na błysk
![]()
#1794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zdjęcia w sukni - niestety kiepskiej jakości, bo z telefonu ![]()
![]() |
#1795 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoja przygoda w TS niezbyt przyjemna ![]() co do torebek, mi się bardzo podobają Sabriny Pilewicz, ale 800zł za torebkę nie dam Cytat:
![]() a w Sephorze kupiłaś coś fajnego? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() choć jak byłam zbyt zmęczona albo mi się nie chciało myć twarzy, to po micelu na waciku z tonikiem nie było już żadnej warstwy makijażu - no ale nie używałam podkładu, może dlatego
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-04-17 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Hosenko dawaj fotki
![]()
#1797 |
Zakorzenienie
|
Madzia ten żel kolagenowy zmywa doskonale cały makijaż, łącznie z makijażem oczu. (a maluję mocno rzęsy + mocno kreski).
Organzza jeszcze nie byłam ![]() ![]() W każdym razie potrzebuję puder brązujący, zerknę tylko do body shopu, bo wyczytałam, że mają jakiś nowy puder brązujący, więc albo kupię ten w tbs lub jakiś w sephorze ![]() ![]()
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.