![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
Gratuluję spotkania
![]() Widzę, że się działo ![]()
#512 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
chcemy focie, chcemy focie!
zdrzemne się godzinkę bo ledwo widzę na oczy, a potem biorę się za sprzątanie |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Carmi, no odeśpij, porządnie się napracowałaś, należy Ci się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
#516 |
Zakorzenienie
|
Ok, w wysłanych macie kilka słit foci ze zlotu
![]()
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyszło super, tak świeżutko wyglądasz w jaśniejszych. Absolutnie Ci zabraniam nakładać coś ciemniejszego ![]() dziś jeździłam prawie cały dzień, ćwiczyłam też parkowanie - tata zabrał na taki plac koło naszej działki swój samochód, ja pojechałam autem mamy i sobie parkowałam na różne sposoby. Minęłam też policję ale mnie nie zatrzymali za nic ![]() ![]() idę oglądać foty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Ilsa, o ktorej jutro masz?????????
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- a dzisiaj mam 111 dni do slubu ![]()
#519 |
Zakorzenienie
|
o 8
![]() dziewczyny wyglądają super, szkoda że nie pojechałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Chętnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Ilsa, akurat będę wtedy wychodzić na autobus więc trzymam mocno kciuki! Daj znać koniecznie jak poszło!
![]()
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() I ja też poproszę, ale dopiero o 13 ![]()
#524 |
Zakorzenienie
|
Pokłóciłam się z loverem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
O co poszło?
![]()
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z mega spacerku. Byliśmy z Tż i psem na rynku, Wawelu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
O to, że jest "najmądrzejszy". Bo od jakiegoś czasu ma problemy z ciśnieniem w takim sensie, że ma normalne, a raz na jakiś czas ma skok i to taki porzadny + uderzenie gorąca + poty go oblewają w jednej chwili. Kilka razy mu mówiłam, żeby poszedł do lekarza i powiedział tak jak mi. To poszedł w chwili tego właśnie wysokiego ciśnienia i stwierdził, że ma wysokie ciśnienie- dostał tabletki na nadciśnienie (już pomijam to, że bez żadnych badań). Wziął jak miał normalne i twierdzi, że się źle czuje. No ale gadaj z takim, stwierdził, że będzie brał jak mu ciśnienie skoczy... Przecież to jego zdrowie, nie będę się kłócić, że powinien iść do innego lekarza... Każde jego informacje o nagłym skoku ciśnienia traktowałam jako informację i tylko pisałam, żeby się nie denerwował. A dzisiaj przegiął. Dostałam smsa że NIE WIE co się dzieje, bo miał nagły skok ciśnienia na 160/100 i objawy takie jak zwykle i nie wie od czego to. Zadzwoniłam i taka rozmowa:
ja: ty masz hormony tarczycy w porządku? on: nie wiem, kiedyś jak badałem to miałem w porządku a co? ja: bo ponoć jak z nimi coś jest nie tak to mogą być takie jazdy on: nie no, jak badałem to wszystko było ok ja: a kiedy badałeś? on: parę lat temu ( ![]() ja: to sobie zbadaj on: nie, to z przemęczenia i z nerwów [tu już tonem "wiem wszystko najlepiej"] ja: no to się nie denerwuj i po sprawie on: no jak mam się nie denerwować?! ja: nie krzycz na mnie; mówię ci tylko od czego to MOŻE być, a skoro nie miałeś takich badań i tak naprawdę leki ci nie pomagają to chyba nie ma problemu, żeby to zbadać prawda? on: a co to ma w ogóle do rzeczy?! czy ty nie rozumiesz że ja się dobrze czułem, dopóki się nie zdenerwowałem w piątek? a byłem w dodatku przemęczony ja: to się ✂✂✂✂a wyśpij i się nie denerwuj to będziesz zdrowy on: ale o co ty się wkurzasz? wysłuchałem cię.. ja: i masz to w dupie on: nie mam tego w dupie, ale nie jesteś lekarzem więc nie wiesz co mi jest. Jutro idę do lekarza (psychologa) to się dowiem co mi jest Nie wytrzymałam i mu powiedziałam, żeby w takim razie nie zarzucał mnie SMSami, że się denerwuje, że nie wie co się z nim dzieje skoro sam doskonale potrafi się zdiagnozować i uważa lekarza (jedynego u którego był) za nieomylną istotę. Kurde, czy to taki problem wysłuchać, zastanowić się i np. jak będzie u lekarza to spytać czy możliwe, że ma coś nie halo z hormonami? Nie, ale trzeba się wydzierać, bo on jest przemęczony i zdenerwowany. To niech ✂✂✂✂a pije litrami meliskę i da mi spokój ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- edit: owszem, nie jestem lekarzem, ale kurde no, człowiek ma styczność z różnymi przypadkami. Po mojej mamie wiem, że jak zaczynały jej się problemy z ciśnieniem, to najpierw dostała skierowanie na badania poziomu hormonów tarczycy, potem jakieś inne badania i w końcu leki. A jak dostaję takiego SMSa to się denerwuję bo 160/100- 120 nie jest raczej normalne i zwyczajnie się martwię. To ja dziękuję bardzo się denerwować bo ten idiota uważa, że lekarz wie wszystko. edit2: dobrze, że się w porę ugryzłam w język bo bym mu powiedziała, że do lekarza mi daleko, ale przynajmniej od niego jestem mądrzejsza... Edytowane przez stygmatek Czas edycji: 2011-04-17 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam identycznie ze swoim. Ma ogromne problemy z żołądkiem i jelitami, bardzo często go boli, ale do lekarza nie pójdzie, bo to od stresu. Podobnie z migrenami i zatokami. Ale jak boli to ja musze wysłuchiwać. Także rozumiem Cie doskonale. Mam takie sytuacje kilka razy w tygodniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Olu, a jak on sobie radzi z tymi skokami ciśnienia ? Tata mnie gdy nie zabierze akurat leków ratuje się jedzeniem czosnku, Żydki to na wszystko biorą i pomaga
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Jeeeeej dziewczyny, jakie ja dzisiaj cuda na zajęciach tworzyłam
![]() ![]() Robiliśmy decoupage i już teraz wiem, że się w to wciągnę - strasznie mi się podoba i już wiem co z czym tam się je ![]() ![]() ![]() UWIELBIAM MOJE STUDIA ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jak u mnie był, dałam mu w kanapce (matko, jaka jestem przebiegła ![]() Albo hasło "bo neurolog mi powiedział że zawroty głowy mogą być od kręgosłupa". Ja "ok, ale serce to nie kręgosłup". On "ale ja to sobie tak łączę". Więc w dupie go mam. Nie odzywam się. Będzie chciał rozmawiać- zadzwoni. A jak nie to nie. Na razie chyba ma focha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
Carmi napisz mi proszę jak się nazywa ta Twoja kawiarka
![]() ![]() foty super ![]()
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Ilsa no właśnie bierze tabletkę, z tych, które miał przepisane na nadciśnienie... tylko cholera no, szlag mnie trafia, bo powszechnie wiadomo, że lepiej zapobiegać niż leczyć i jeśli rzeczywiście ma coś nie halo z hormonami to trzeba to wyregulować a nie głupie tabletki brać.
Tym bardziej, że po tabletkach się źle czuje (co nie jest dziwne, bo potrafi zeżreć 3 naraz). Rain a masz jakieś zdjęcie? bo brzmi... kosmicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olka tacy już są faceci ![]() ![]() ja co jakiś czas mówię Tż żeby się za siebie wziął bo niebawem przez nadwagę będzie miał m.in. problemy z sercem ![]() Zaraz luknę na zdjęcia ze zlotu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, że szkoda nerwów i postanowiłam już nie uświadamiać, ale mnie to denerwuje, bo skoro nie chce pomocy/ rady to po co mnie denerwuje? Ja akurat jestem taka, że się przejmuję problemami zdrowotnymi. W końcu to nie jest sraczka tylko coś z sercem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle dostaliśmy do oglądania taką książkę z dekorowaniem jajek na Wielkanoc i były np. pisanki udekorowane muliną - takie krążki ciasno zwiniętych nitek przyklejone do skorupki - efekt zabójczy - chyba zrobię... ostatecznie jestem bezrobotna i mam dużo czasu ![]() Zdjęcia będą, ale nie wiem czy dziś, bo muszę jeszcze napisać artykuł na jutro i to jest moim priorytetem na wieczór ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Studiuję podyplomowo florystykę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama w zeszłym roku kupiła fajny zestaw do robienia pisanek. Kolorowa farba- np. czerwony, zielony, niebieski i chyba żółty (wszystkie tak delikatnie metaliczne). I do tego coś takiego jak folia aluminiowa. Na jeszcze mokre od farby jajko przyczepiało się tą folię i jakimś nożykiem można było zrobić jakiś wzorek, albo tak po prostu gdzieniegdzie "przerysować". Potem tą folijkę się odklejało. I było kolorowe jajeczko w srebrne ciapki albo wzorki. Ciekawie to wyglądało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.