|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
No tak, im bliżej porodu tym wizyty częstsze a nie co miesiąc
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- a ja leżę dalej... ![]() a mój TŻ szaleje w kuchni ma nagotować obiady na tydzień i nawet dzielnie mu idzie ![]() Zrobił schabowe z fasolką, rosół, pieczarkową teraz działa i robi żeberka, gulasz z pieczarkami, udka, fasolkę po bretońsku i butter chickena ![]() W kuchni burdel jakby tornado wpadło ale przynajmniej gotować przez tydzień nie bedzie musiał
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz jak w banku
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jutro mam wizytę i też poproszę o kciuki
![]() Nie wiem tylko jak się wyrobię, bo wizyta na 18, a na 15 mam ten pogrzeb. Z tym że on jest 70 km od szpitala Trzeba będzie pędzić i liczyć na to, że mnie policja po drodze nie skubnie
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Widzę Elę na pasku. Kochana jak się czujesz? My tu wszystkie mocno zaciskamy kciuki za Was.
Brumek , nie jedź za szybko.
|
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tych proporcji masy starcza na pokrycie takiego sredniego torta + troche dodatkow do dekoracji. To tez zalezy jak cienko rozwalkujesz ta mase - byle nie za cienko, bo moze sie zerwac podczas przenoszenia na tort. A z ta glukoza i cukrem pudrem, to ja robie tak, ze do garnuszka z masa glukozowa dosypuje stopniowo cukier i mieszam lyzka, dopoki da sie mieszac i dopiero potem wywalam wszystko na stol i znowu dosypuje cukier i zagniatam rekami. 800 g cukru chyba mi nigdy nie poszlo na to, bedziesz widziec, kiedy przestanie Ci sie lepic do rak, a jednoczesnie nadal bedzie plastyczne. Jesli wiekszosc masy ma miec jakis tam kolor to barwnik dodaje na etapie dosyc wczesnym (np. do masy glukozowej), jesli potrzebny mi bialy, to gotowa mase dziele na dwie czesci i do drugiej dodaje barwnika i znowu zagniatam, tak zeby ladnie on sie wtopil. |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Aga dzięki Ci za rady
![]() Już nie mogę się doczekać, aż będę próbowała zrobić tą masę! Pospałam sobie, głowa mnie coś boli ![]() Mam ochotę na coś dobrego,pysznego! |
|
|
|
#999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już wróciłam z uczelni i na dzisiaj koniec ![]() Czekam na mężulka, bo zabiera mnie na obiadek gdzieś, bo jeszcze nie jadłam nic bo nie było niestety kiedy a jestem głodna jak wilkkkk ![]() Pogoda u nas taka sobie... Ciepło, ale słoneczka brak. Zaneta ja kupiłam fridę już z kompletem filterków, w aptece u nas też widziałam -kosztują grosze Także myślę, że warto. Gruszką nie ma się co bawić...Sloneczko stuuuudniówka! ![]() Kolinko szczęśliwego i spokojnego lotu ![]() DaKaro ciekawe dla kogo te zakupki czy dziewczynki czy chłopczyka hmmm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I bez pędzenia! Zdążysz My kupujemy rożek, głównie ze względu na męża, żeby było mu łatwiej brać Małego na ręce. Kurcze kusicie tymi tortami, ale ja jesem totalna noga, więc choćbyście mi napisały krok po kroku na chłopski rozum, to nie zrobiłabym Ja to tylko murzynka potrafię upiec ![]() Dzisiaj mamy 27 tc Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-04-17 o 16:57 |
|||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie głowa nadal boli
![]() Czekam na teściową, aby zmierzyła mi ciśnienie. Mam nadzieję, że głowa mnie tylko boli przez pogodę. |
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
łoooooo matko ......ledwo zyje
bylam w kosciel a potem poszlismy na spacer i..........byl kawałek tortu żurawinowego w cukeirni Williams i cafe macchiato potem łażenie po sklepach i gofr z bitą śmietana i dzemem........potem znow sklepy i na koniec gyros |
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Mnie ta Frida strasznie obrzydza
, będziemy próbowali z gruszką, a jak będzie ciężko to może ten Katarek kupię.Dzisiaj w innej biedronce znowu udało mi się upolować arbuza ![]() Pochwalę się jeszcze dzisiejszymi zdobyczami po bratanku : dostaliśmy dla naszego bobasa leżaczek i karuzelę.Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty.
|
|
|
|
#1003 |
|
BAN stały
|
A my po Mc Donaldzie,Biedronkowych zakupach(ARBUZ),spacerze, placu zabaw i zasypiam a dopiero wlazłam do domku.Reszta ferajny ma siły jeszcze biegać po podwórku i grają w piłkę.Ja chcę ich energii troche
![]() Po drodze widzieliśmy "panie piękne"-nie było ich na naszej trasie a dzis się pojawiły. I jedna miała klienta akurat.Bleee... Zbieram siły na jutrzejszy dzień.Od rana znów jeździmy i załatwiamy ale tym razem sami bo przyjaciółka przyjeżdza do dzieci i posprząta mi w szafkach |
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne! Jak się nazywa?! Kurcze i co i też mam ochotę na arbuza ![]() Ciśnienie 110/70 więc nie jest źle ![]() ale głowa nadal boli... Sweet co zjadłaś to w sumie spaliłaś |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
zanetko no chyba nie do konca z tym spalaniem
tez za mna arbuz chodzi ale u mnie sa juz na targu i w sklepach............tylko drogie |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - moje kciukasy mocne już masz
![]()
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też opędzlowałam pół arbuza
ale jednak wole te późniejsze Ja jutro idę po wyniki mojej wątróbki po odstawieniu leków więc proszę też o kciuki, mam nadzieję, że nie będę musiała ich znowu łykać Nerola nie przemęczaj się tak bo dostaniesz lanie |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet na pewno coś spaliłaś :x
Mnie się nawet do biedrony nie chce iść zobaczyć czy jest. Okropnego mam lenia. Napisałam sms do męża z prośbą o kawałek ciastka dobrego z Auchan i pyszne jabłko ! |
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nazywa się Fisher Price misie (chyba)- tutaj jest przykładowa aukcja http://allegro.pl/fisher-price-karuz...567315111.html.
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zadomowienie
|
Też już bym chciała wiedzieć, dlatego wszystkie rzeczy w neutralnych kolorkach
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
marzena też mam tę karuzelę
tyle, że niebieską, ale ten projektor to taki sobie jest. A widziałam u mnie w komisie zieloną właśnie za 100 zł jakby któraś chciała ![]() Chandra mnie dzisiaj dopadła :/ Coraz trudniej mi się ubierać, rozbierać, wchodzić po schodach i jestem już gruba. Nie mówiąc o tym, że nie mam ubrań na teraz.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-04-17 o 19:02 |
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena dzięki wielkie
![]() DeKaro Ja mam to samo! trzeba czekać
|
|
|
|
#1013 |
|
BAN stały
|
Brunetko skorzystałam z dobrego samopoczucia ale juz sie wyleguję
![]() Jasne,ze trzymam kciuki!!!! Daj koniecznie znać ![]() Zjadłam pół arbuza i mam ochotę na kolejną połówkę ale to chyba nierozsądne ![]() Ja mam tę karuzelkę ale z rybkami i uwielbiam jej słuchać. Projektorów mamy 3 bo 2 po Krystku jeszcze,więc odmiana będzie
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-17 o 19:41 |
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta ale Tobie chyba juz ktos mowil, ze prawdopodobnie dziewczynka, tak? No bo skads Emilka jednak sie wziela
A np. ani mnie ani DaKaro jeszcze nikt na temat plci nic nie powiedzial. Ale mnie spanie wzielo, a tu jeszcze kolacja dla dziewczyn, kapanie...caly ten rozgardiasz wieczorny, nie chce mi sie, dobrze, ze choc moj tata jest, to mi troche pomoze. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! |
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kashia, brumek, youyou, ale masz kochanego męża ![]() A my dopiero wróciliśmy do domu, cały dzień jakoś tak zleciał, m.in pojechaliśmy do Lipnicy na konkurs palm, w sumie co roku tam jestem więc dla mnie żadna nowość ale i tak sympatycznie, przynajmniej lody zaliczone
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-04-17 o 19:11 |
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyżej link do sukieneczki ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki świetna jest,linka podkradam Podobają mi sie takie dekolty jak przyjdzie to napisz mi jak się układa i czy materiał jest śliski, błyszczący? czy raczej matowa?
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po spotkaniu z kolezankami, odetchnełam troche od ciazowych tematów
![]() Nerolka jaką masz karuzelkę? wstawiłabyć link z allegro
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście za jutrzejsze wizyty Brumek ja też miałam pogrzeb i wizyte u gin w jeden dzień . No i wizyte musiałam przełożyc bo bym nie zdążyła |
|
|
|
|
#1020 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A tu link do karuzelki: http://allegro.pl/1b-fisher-price-ka...547431042.html taką pozytywkę z projektorem http://allegro.pl/tomy-projektor-z-p...560082329.html i tą: http://allegro.pl/pozytywka-projekto...565641408.html i b ez projektora pozytywka do łóżeczka z falami,ptaszkami...ale nie mogę znaleźć aukcji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

ma nagotować obiady na tydzień i nawet dzielnie mu idzie 

Trzeba będzie pędzić i liczyć na to, że mnie policja po drodze nie skubnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, będziemy próbowali z gruszką, a jak będzie ciężko to może ten Katarek kupię.
: dostaliśmy dla naszego bobasa leżaczek i karuzelę.
co zjadłaś to w sumie spaliłaś