|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
mimbi;sorrki za to pytanie o autko.. nie wiedziałam...
Za to Twoj szpital to full wypas Ja własnie wrócilam z dnia otwartych mojego i sie załamałam Nowoczesna sala porodowa jednoosobowa (oddana tydzień temu) z własną łazienka, wanna, na ścianach sliczne tapety, skórzana kanapa dla małza...3,200 !! W tej cenie jest jeszcze ZZO, poród rodzinny, położna, sala 1-osobowa na oddziale. Kurde duzo mi sie wydaje... Mozna pakiet tanszy za 2,500 (sala porodowa jednoosobowa, tylko troszke mniejsza niż ta powyzej) z własną toaleta (bez wanny do porodu) , ZZO, poród rodzinny, położna i sala na oddziale 2-osobowa Niestety nie da sie wykupić tylko wypasionej sali porodowej ![]() "Darmowa porodówka" to taka hmm pewnie z czasów mojej mamy, przedzielona tylko ściankami. Poród rodzinny 300, położna 800, ZZO 400 i chyba na to się zdecyduję tylko.. Szkoda mi 2,5 czy 3.2 aby rodzić w slicznej sali.. na sali jedno osobowej nie chce lezec, wolę tą darmową 4-osobową bo myslę, że bedzie po prostu wesoło. Za darmo dla wszystkich są pampersy, ciuszki dla dzidzi, oliwki, kosmetyki dla dzieciątka .. choc tyle mamaoptymistka; pięęęknie Ci małż powiedział !!!!!!!!!!!! Widzisz jak Cię kocha I umie jeszcze to wyrazić ![]() ![]() a moj obiad sam sie zrobił w 5 min i na dodatek naprawde bosssskiiii pierwszy raz robiłam Kiara buzi w brzuś ![]() oj przykro mi z tel ![]() ![]() ![]() ale jest jakiś cień nadziei, że odtworzysz swoje nr tel ? Anulka, grillek Mniaaaaaaamiiii Lolus, ja myslalam, ze masz duuużo młodszą siostre ! Przepraszam, ale pusta jest... naprawdę tylko zazdrość przez nią przemawia !! Jesteś jej całkowitym przeciwieństwem - mądra, wyważona, inteligentna... Ehhhh żal jej du**e ściska.. tyle powiem Olej ją !!
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
No i oczywiscie za KWIATECKA !!! |
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Najlepiej to by było dostać w domu skurczy,pojechać z rozwarciem i od razu rodzić
Tego nam wszystkim życzę. Mam wrażenie że kiedyś to kobietom szybciej szło,co słucham opowieści mam,ciotek, o babciach już nie wspominając.
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Najtrafniejsze określenie w dwóch słowach.
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyzwyczailam sie ![]() obzarlam sie grzankami, kielbaska, skrzydelkiem, salatka i teraz bede lezec
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
daisy aż się wierzyć nie chce 3200 za poród!!??
przeciez to jakaś porażka. jak mozna tak, zdzierac? juz na prawde nie maja na czym zarabiac jak na porodzie 3200????/????
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacytowalam ceny mojemu TZtowi - powiedzial krotko "Chyba ich poj*ebalo!!!". Dwie srednie pensje trzeba zaplacic, zeby rodzic w GODNYCH warunkach?!?!?!?! To sie nadaje do prasy, bez kitu. Jestem w strasznym szoku, naprawde i bardzo Ci wspolczuje, ze musisz wydac tyle pieniedzy, zeby Twoje dziecko moglo przyjsc na swiat w cywilizowany sposob. Tym bardziej, ze nie oczekujesz cudow, spa, wachlowania wachlarzem i koszuli porodowej od Zienia. Ja biore pod uwage jakies prezenty dla poloznych i lekarza, nie wiem jakies slodycze, kawa, alkohol etc. takie typowe. Moze tez zakupie dla szpitala jakies ubranka dzieciece, jesli zobacze ze bedzie taka potrzeba albo zapytam pielegniarek, co jest potrzebne na oddziale (te ubranka co widzialam do tej pory bardzo przyzwoite, wiadomo ze nie Chanel i YSL, ale normalne dzieciece ubranka), ale nie wyobrazam sobie placic 3000 za cos, co powinno byc za free. Tym bardziej, ze co miesiac odciagaja mi 700 zl ubezpieczenia. Jestem w szoku w szoku w szoku. TZ chodzi po domu i sie caly czas za glowe trzyma, bo nie moze uwierzyc w te ceny. A co do gwary, to podejrzewam, ze slowa typu macica, przyj, pepowina czy wody plodowe sa uniwersalne w calym kraju
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To chyba jakieś nienormalne jest?? Takie ceny to są w szpitalach prywatnych (no dobra ciut większe), gdzie masz pełen wypas, CC na życzenie, wszyscy są super mili i wchodzą Ci do a niech tylko ktoś spróbuje pisnąć coś na temat jakiejś łapówki, to już ja powiem, co myślę!! A nie ma tam u Ciebie jakiegoś innego szpitala?? W Krk to przecież chyba więcej ich jest... ja bym się zastanowiła porządnie, jakby mi ktoś sypnął takim tekstem, że tyle za to, a tyle za tamto... i wcale nie chodzi o to, że nie mamy na to pieniędzy tylko o pewne zasady!! Ale bym się wkurzyła... ja jeszcze rozumiem jakieś symboliczne cegiełki, których nie MUSISZ wykupywać, aby być dobrze traktowanym, a jedynie możesz, gdy jesteś zadowolona z opieki... w formie wdzięczności dla szpitala, żeby się kolejnym kobietom też dobrze rodziło... ale nie żeby ktoś ostentacyjnie mi mówił, że to co mi się należy za moja ciężką pracę, to jest wycenione na tyle i tyle...... a te ubranka i pieluszki to niech sobie wsadzą w |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy na spacerrrrrrr!!!!!!!!!!!
jak sie dzisiaj nic nie ruszy to mam w d.... caly tydzien nie robie nic, nie sprzatam nic
|
|
|
|
#4420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja wpadlam tylko na chwile oblookac co u was, jak tam nasz kwiatecek -kciuki juz mnie bola, a tu sie zanosi ze jeszcze troche bede musiala potrzymac za alanka ![]() dzisiaqj mialam dzien idealny. lody pyszny obiad na deser truskawy ze smietanka grilla tz zrobil a teraz jestem w domciu. aaa i drzemeczka 2 godzinna rodzinna ![]() jesssu jak mi dobrze, tylko troche chyba noge sobie nadwyrezylam, chociaz staralam sie nie chodzic, tz wiozl mnie wozkiem na spacerek. nasz pies przechodzi samego siebie. jak sie dzisiaj zbieralismy do wyjscia -pies siegnal sobie puszorek i sie probowal w niego ubrac lolka jestem za przyznaniem ci pokojowej nagrody nobla ze nie rzucilas sie z piesciami na siostre myslalam ze padne jak to czytalamkiara super fotka daisus ceny obled!, kosmos! i wogole!!!! to juz bym wolala prywatna klinike za ta cene!!! dzisiaj mama robila mi zastrzyk, jak mozna to uwielbiac to ja uwielbiam jak ona to robi-tz zazdrosny ze jemu tak nie wychodzi
|
|
|
#4421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Super brzusio
![]() Cytat:
pozdrowionka dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Siostra pierwsza klasa ![]() Cytat:
wiec nadal ![]() Cytat:
![]() ddaaiissyy co za ceny
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-17 o 20:48 |
||||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tylko melduje, ze my po grillu, ogladamy film
nadrobie was po![]() ale jestem z wami i podgladam w tzn miedzyczasie
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem w 60% zdecydowana na zmiane szpitala.. To jest szpital, ktory kiedys był panstwowy a teraz sprywatyzowany ale z umowa z NFZ http://siemiradzki.pl/ Zdjecia są stare, tych nowych sal jeszcze nie ma. Cenniki są jawne- wszystko szczegółowo zostało zaprezentowane, aha jeszcze jakbym lekarza chciała to 1,400 Pocieszyłyscie mnie, bo myslalam ze tylko ja jestem jakiś centuś..... Małż mówi, że dostosuje się do tego co chcę.. ale po prostu widze, że zauwazył jak sie przestraszyłam tych "stajni jak dla konia" i chce mnie jakoś pocieszyć i uspokoić. Jednak nie mam siana we łbie aby AŻ tyle płacić... Pójdę rodzic chyba tu gdzie mój mąż przyszedł na świat http://www.narutowicz.krakow.pl/ Tylko jeszcze bym chciała iść tam obkukać co i jak... JESTEM BAAAAAAAAAAAARDZO ZNIESMACZONA Zeby nie było, że zmyślam, tu jeszcze cytat innej dziewczyny z forum na gazecie dla czerwcówek z Krk.. niestety nie moge Wam linka podesłac bo trzeba być tam w klubie ale pozwolę sobie jej wypowiedz wkleić: Re:Po dniu otwartym w Siemiradzkim amy77 17.04.11, 20:09 Odpowiedz Ale było ludzi! I kto tu mówi o niżu demograficznym... Po kolei co się dowiedziałam: 1. Do porodów rodzinnych jest tylko jedna sala, druga na której można rodzić z mężem to już jest ta oddzielana boksami. Poród z mężem to 300 zł. 2. ZZO 400 zł. 3. Te dwie wypasione sale są możliwe do korzystania tylko w pakiecie, jeden pakiet za 2500 i drugi 3200. Obie sale piękne, jak nie szpitalne, na tej droższej jest dodatkowo wanna z różnymi bajerami. W pakiecie jest własna położna + późniejsze jej wizyty, wypasiona sala, zzo, mąż przy porodzie, pobyt 5 dniowy na 1 lub 2 os. salach z łazienkami. 4. Ceny za sale z łazienkami: 1 os. z balkonem 250 (w tym jedzenie dla męża) i 2 os. za 140, po 3 dobie 50% zniżki. 5. Położna kosztuje 800, lekarz 1400. Poza tym mówili tez sporo innych rzeczy, nie wiem co może Was jeszcze zainteresować. Chwalili się pyszną własną kuchnią i rzeczywiście pamiętam że jedzenie jak na szpital nie było złe. Generalnie widziałam że te położne są trochę zażenowane kwotami o jakich muszą mówić, jakby chciały powiedzieć, że to zdzierstwo Acha, w porównaniu z tym co widziałam 3,5 roku temu to przyznaję że wszystko pięknie odnowione, kolorowe, na pewno ładniej niż Narutowicza.
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-17 o 21:02 |
|||
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara76 ślicznie wyglądasz
antropia wracaj do nas szybciutko ![]() anula_81 ale by była jazda, w piaskownicy piasek znad fiordu ![]() szkoda że się nie da netem przesłać ![]() Loluś no proszę o więcej takich cytatów z rozmów bo mi się gęba do monitora roześmiała na szczycie skurczu Siasiek ciekawy ten żel, zastanawiające to jest ... w sumie skoro to taka nowość to powinni za darmo dawać żeby przetestować go na nas ![]() Camomile dobrze że mniej boli i jakoś sobie radzisz .... podobno to rozejście spojenia to straszliwy ból, myślałam jednak że częściej po porodzie się robi ... ściskam mocno !!! ![]() Grazin ![]() ddaaiissyy 3,200 ????????? za co tyle ????????? na nowe tapety, wode do wanny ??? kanapę nową ?? agnieszka_pe25 należy Ci się taki idealny dzień zabiegany dzień dziś mieliśmy, od rana mycie furki, później przemieszczaliśmy się między jednymi a drugimi dziadkami ![]() Zośka się rozkokosiła na dobre, nic mnie już nie słucha ![]() za to do dziadków przytula się co chwilę ![]() babi to, babi tamto ..... dziś byliśmy jeszcze na imieninach u cioci i kolejne pochwały i całusy ![]() jak ja sobie dam radę z nią później to nie mam pojęcia ...... coraz więcej skurczy mam, i coraz bardziej bolą ... dziś jak chodziłam po mieście to czułam małą dosłownie między nogami ![]() jutro wracamy do domciu już ... |
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam podany zel dwukrotnie przy wywolywaniu - nie podzialal
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe, ale miałaś milusi dzień !
Ciesze się, że maż tak o Ciebie dba a pieseczka mocno pogłaskaj od cioci Widze, ze wiele z Was rozpoczęło już sezon grillowy ![]() Przepraszam, że tak wtargnęłam na wątek ni stąd ni zowąd z moim szpitalem, ale rzuciło mną o glebę i Wasze zdanie chciałam poznać ![]() W szpitalu to co drugą parę słyszałam, która chce kupować wersję pakietu "lux" 2,5 lub super lux 3,2... (tak oficjalnie w szpitalu się te pakiety nazywają) Już nie zaśmiecam i dziękuję za Wasze opinie ![]() ![]()
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
heloł
Mężu już wyjechał do rajchu,żeby do wtorku obrócić. Adrenalina wzrasta.Trzymam mocno kciuki za kwiatecka ,oby poród był jak najkrótszy i mało bolesny. Aguś kochana zanosiło się,że jako pierwsza się rozpakujesz a może tak być,że do terminu dotrwasz spokojnie,obyś nie musiała się już męczyć. Co do cen za poród to poprostu masakra. Do uwagi tvn trzeba by było zgłosić. a my w sobotę zaczeliśmy 33 tydzień ZMYKAM DOBRANOC
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy nie no fajnie że płacisz i masz męża przy sobie i masz dla niego posiłki...ale opłata za pród rodzinny jest nielegalna jeżeli szpital ma umowę z NFZ
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
tu sie cos zacieło?
![]() wypłakałam sie wyzaliłam w klubie i troche mi lepiej. pomijajac fakt ze prawie nic a oczy nie widze bo mam tak spuchniete od płaczu, a tż u siostry na noc został.
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() obejrzelismy film polski WESELE, wiem ze dawno byl w kinach, ale jakos nie mielismy okazji obejrzec i teraz sie zebralismy, normalnie dawno nei ogladalam tak przygnebiajacego filmu. spac nie bede mogla chyba... grazinku agus widze, ze nasza grillowa mania sie rozprzestrzenia ja sobei grilla jako danie obiadowe bardzo chwale tluszcz sie wytapia(zatem zdrooowooo ) warzywka pyszne z grilla, mozna zamiast ziemniakow chclebek ciemny i nie dosc ze zdrowizna to pychotka![]() a jak twoja akcja porodowa? ruszylo sie cos...? moria grill pierwsza klasa ty zamknieta w sypialni a my caly wieczor z TZtem tez w sypialni ale ogladajac filmy, byscie sobie nie myslaly![]() a ty juz kochana tylko kilka dni i Igusia z toba moj TZ ci zazdrosci bo on juz naszej zosienki nie moze sie doczekac, caluje brzusio i przytula sie do mnie, ze on nie wierzy w nasze szczescie i ze w ogole to taki cud natury i w ogole! od kilku dni tylko o tym mowi, normalnie zwariowal![]() mimbi u mnie tez sala jedynka w hotelu przyszpitalnym gdzie nocuje rowniez ojciec plus wyzywienie plus znieczulenie , porod w wannie , akupunktura jesli chcesz, i inne rzeczy w panstwowym szpitalu za darmo ubranka pieluchy jednorazowe majtki itp dla matki podczas pobytu w szpitalu za darmo, w hotelu trzeba miec juz swoje bo tam polozne tylko zagladaja, albo jesli nei masz sily opiekowac sie dzieckiem zabieraja , tylko ze ja... 1600 km od was...![]() za to lekarzy zazdroszcze, bo tu specjalisci raczej kiepscy;( kwiatecku!! TRZYMAMY KCIUKI; ZEBY PELNIA POMOGLA I ROZKRECILA POROD!!! u nas nie ma takiej opcji zeby wczesniej jechac do szpitala, jak masz 3-4 cm rozwarcia ale nie masz skurczy co min 5 min to odsylaja z powrotem zaraz do domu ![]() grazinku kochany co to za nastroj noooo, kochana, proszeeee usmiechnij sie nooo, kochamy cie tu bardzo a ty sie smutasz nooo ![]() pociesze cie mama dzisiaj dzwoni do mnie na skype i pierwsze co powiedziala jak odebralam to uwaga.....ALE MASZ DUGI PODBRODEK!!nawet sie nie zezloscilam, uznalam ze musze olac mam nadzieje, ze cie rozbawilam chociaz![]() matall ja tez mam nieregularne bardzo ale juz czasem bolesne kurcze sama nie wiem, mam nadzieje, ze te przepowiadacze nie beda mnie wnerwiac kolejne 3 tygodnie![]() a widzisz TZ ma nawet poczucie humoru i umie smiac sie z sytuacji wiec nie bedzie zle, kochacie sie, Edzik zdrowy pieknie rusza sie w brzusiu, bedzie dobrze ![]() lolus siostra do wymiany totalnie, olej ja i ciesz sie swoim szczesciem. ja mam taka kolezanke tutaj ktora jest ode mnei rok mlodsza, nei ma faceta od 4 lat, nie ma dzieci ale wszystko wie najlepiej, wiec lepiej ode mnei wie zawsze jak czuje sie w ciazy ma juz dla mnie milion rad na wychowanie malej a ja co? slucham i w duchu sie smieje, no bo szkoda nerwow![]() siasienku ja o zelu nie slyszalam, ale chetnie poczytam a ty jak sie czujesz kochana?a mnie znowu zgaga dogonila, ledwie zjadlam malenka kromeczke... i znowu jestem.... 1 kg do przodu...noooo....ehhh... . a dzisiaj dzwonila moja kuzynka, ktora drugie dziecko miala w wieku 39 lat i ile przytyla 9.5 kilo. bez komentarza, obrazam si ena moja rodzine, chudzielce wredne no! ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- aaaa andziotku kto powiedzial, ze sie nie da wyslac piasku z fiordu netem?? ![]() http://www.travelforpassion.com/oslo...y-2474-photo-2 ps. co prawda wiecej mamy tu skalek anizeli piasku , ale cos tam dla ciebie specjalnie wyskrobie ![]() daisyyy kochana te ceny sa z kosmosu!! to sie naprawde nadaje na reportaz! normalnie chyba mozna o tym do gazety napisac, przeciez kogo stac na takie fanaberie w PL? poza tym co to za panstwowy szpital, zeby po prywatyzacji takie ceny byly? nie moge uwierzyc! moj TZ tez!!! a w Narutowiczu nie rodz prosze, ja mam straszne doswiadczenia z tym szpitalem, trafilam tam po poronieniu jak bylam w PL prywatnie u lekarza bo mialam powiklania, dluga historia, nie mialam ubezpieczenia, ale mialam karte europejska, niestety potraktowali mnie jak smiecia, sale i gabinety zalosne, sodoma i gomora jak dla mnie, poryczalam sie tam, siedzialam 6 godzin, krew pobierali mi na korytarzu no kosmos. Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-17 o 22:37 |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
anula dziękuję
love
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne, ale nieregularne ![]() jutro mam wizyte i ktg
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niesamowite że jest tyle pięknych miejsc na świecie .... a ja dziś się dowiedziałam, że moja mama rodziła mnie coś ponad 12h a mojego młodszego brata ---------> 30min ![]() mam wielką nadzieję że mój drugi poród też pójdzie tak szybko no to dobranoc kochane, do jutra |
|
|
|
|
#4434 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry/dobry wieczór
![]() Cały dzień mnie tu dziś nie było, ale podczytywałam, później byłam u rodziców, jak przyjechałam do domku to mężul dzwonił i trzy godziny wisiałam na skype, później dzwoniłam do szwagierki i kolejna godzina minęła. W domku troszkę ogarnęłam, siebie musiałam doprowadzić do porządku i dopiero jestem :P Jutro rano telefon do gina ciekawe na którą będzie mi kazał przyjechać do szpitala. Ale powiem Wam że mi się potwornie nie chce, z innym nastawieniem bym szła jakbym wiedziała na czym stoję. Hehehe dziś mężul zapytał co bym chciała dostać za urodzenie synalków, no normalnie w szoku byłam :P Oczywiście ja nic nie chcę, dla mnie najważniejsze jest to żeby chłopcy się zdrowi i bez komplikacji urodzili i żeby mężul z nami jak najszybciej był w domku. Dziś pewnie nocka nie będzie przespana. Doczytałam że u Kwiatecka jak na razie nic się nie wykluło, więc nadal trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
objedzona jestem tak, że do Wielkanocy mi starczy. Czuję się jak wąż, który zjadł większego ssaka i teraz będzie trawił kilka dni ![]() Trzymam kciuki za Kwiatecka! Trochę się dziewczyna nam naczeka, ale jak już będzie Alan, to pewnie cały świat przestanie istnieć ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ewesko! Rozumiem Twoją niechęć do szpitala, ale może tak ma być? Jedziesz jutro, we wtorek chłopaki [albo córka i synek ] będą już na świecie i do soboty jesteś w domu!
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Edzik to mi chyba zaraz wyjdzie przez brzuch... ![]() Rusza się jak opętany
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewesko informuj nas moja nroga chyba ze jednak bedziesz miala neta---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- chciałam zauwazyć iż jak natura obdarzyła nas w ciązy duzym brzuszkiem a nie np garbem na plecach to powinna rownież sprawic zeby broszka nam przez te 9 miesiecy nie zarastała ![]() byłoby sprawiedliwiej ![]() oczywiscie sie pozacinałam i obym o tym pamietała jak pójde siku i zobacze zakrwawione majty:P ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- aha jutro o 12 mam wizytę wiec prosze trzymajcie kciuki nie wiem czy dam rade wejść na wizaz jutro i przez cały tydzień ale jakby co to napisze do ktorejś smska, jakby coś odbiegało od normy, oby nie ale jak np okaze sie ze jednak nosze dziewczynke to was poinfromuję
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam spać kochane, bo nie wstanę jutro na badania ![]() A mam ambicję żeby mieć jutro też ktg ![]() Dobranoc
|
|
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Często zastanawiam się czym kierują się dziewczyny, które świadomie wybierają/ kupują CC.. Tak poza tym, to jakie są zalety CC? Cytat:
Mi się wydaje, że każda z nas ma nadzieję, że tak właśnie będzie ![]() ![]() Ja tak chcemmm ![]() ![]() Ddaiissyy ale mnie zgięło jak przeczytałam o cenach w twoim szpitalu. Aż się wierzyć nie chce, że ubezpieczone osoby, które regularnie odprowadzają składki jeszcze taką kasę muszą wyłożyć.. Juz pomijam ta jednosobową salę, czy położną, ale taki cennik przy ZZO czy porodzie rodzinnym - szok! Ja zaczynam się cieszyć, bo mój szpital do z tego co widzę bardziej zbliżony do szpitala Mimbi.. więc zaczynam się cieszyć ![]() Z siostrą nie gadam.. i dobrze mi z tym ![]() Grazin, Aga87 ![]() za jutrzejsze wizytki
|
||
|
|
|
#4440 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, coś nasza Kwiatecek się ociąga
. Miałam nadzieję, że Alanek już po tej stronie brzucha![]() Cytat:
Jeśli kobieta ma średni/wysoki próg bólowy to faktycznie zzo może wydłużyć fazę rozwierania i fazę parcia (ze względu na słabsze czucie). Inaczej sytuacja wygląda u kobiet z bardzo niskim progiem bólowym - w tej sytuacji to właśnie silny ból i stres z tym związany mogą spowodować wydłużenie czy wręcz zatrzymanie akcji porodowej i wtedy podanie zzo działa bardzo korzystnie - przyspieszając fazę rozwierania. I u mnie to się sprawdziło - rozwieranie szło wolno jak flaki z olejem, zzo podano przy 4 albo 5 cm i pełne rozwarcie poszło w mgnieniu oka . I faza parcia jak pstryknięcie palcem.Aha. ZZO można podać już przy 2 cm rozwarciu. Nie podaje się go wcześniej, żeby odczucie bólu było jak najbardziej minimalne. Tak na zasadzie oparzenia. Jak się oparzysz to później nawet jak dotkniesz czegoś gorącego to już inaczej to odczuwasz. Na takiej samej zasadzie działa zzo. Cytat:
![]() Jakbym czytała o swoim pierwszym porodzie... Po oksy (a władowali we mnie 8 ! pomp) myślałam, że ze skóry wyskoczę. No generalnie myślałam, że nie przeżyję Cytat:
Gratuluję córci, najważniejsze że zdrowa Przede mną drugi poród. Po pierwszym wiedziałam już, że jak rodzić to tylko z zzo (tym razem nie chciałam zgrywać bohaterki ), ale okazało się, że taka szansa jest jedynie w dni robocze do godz. 15Także w weekendy i po godzinach zaciskam nóżki i w duchu liczę, że faktycznie drugi poród jest szybszy i lżejszy. Cytat:
![]() Cytat:
Całkowicie podpisuję się pod postem Renessme (Renessme, a w odpowiedzi na Twoje pytanie - u mnie zwiększyła się ilość wydzieliny i to tak znacznie...) Kiara, ślicznie wyglądacie ![]() Jutro mam na 15.45 wizytę u gina, trzymajcie kciuki, żeby mi się objętość wód nie zwiększyła no i żeby wszystko było ok. . Nie wiem kiedy wpadnę na wizaż, jutro i pojutrze muszę być w pracy . Postaram się jutro wieczorkiem na szybkiego coś skrobnąć...Dobrej nocki i również trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Myślę, że już sama świadomość, że anestezjolog będzie na 100% jakby co ograniczyłaby w znacznym stopniu załatwianie lewych zaświadczeń o wskazaniu do cesarki... Jakby lekarze nie zwlekali z cc do ostatniej chwili, czego skutkiem mogą być niestety straszliwe tragedie, o których głośno w mediach, też byłoby mniej kombinatoryki z cc. I na koniec podejście do pacjenta... Niestety na porodówce z reguły trzeba spędzić kilka/kilkanaście godzin a położone...hmm... no zależy na kogo się trafi. A cc szybkie... Cesarka to oczywiście poważny zabieg, inwazyjny i wiąże się z ryzykiem i kiedyś byłam przeciwna cc na żądanie... Teraz, wziąwszy pod uwagę to o czym napisałam powyżej, już nie i wcale się nie dziwię, że kobiety stają na głowie aby zdobyć odpowiednie zaświadczenie Po cesarce jest rana, która z całą pewnością boli. Ale czy nie boli nacięcie krocza? Mnie bolało cholernie. Przez 3 miesiące siadać nie mogłam... a znaczny dyskomfort jeszcze przez 2 lata odczuwałam... I powiem wam, że w swoim życiu przeszłam kilka operacji, w tym kilka ortopedycznych - wraz ze drutowaniem kości. Poród (fakt, że indukowany i oczywiście do czasu podania zzo) bolał mnie 100 razy bardziej niż cokolwiek innego I mimo wszystko uważam, że poród przez cc jest dużo bezpieczniejszy dla dziecka niż sn (u nas w PL). I nie potrafię zrozumieć, dlaczego w, bądź co bądź, cywilizowanym kraju żeby rodzić po ludzku trzeba słono zapłacić ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
Gusia, o ile dobrze pamiętam dziś jest Twoje Święto . Kochana, wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka i szczęścia!!! I spełnienia marzeń Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-18 o 01:20 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

I umie jeszcze to wyrazić 

za KWIATECKA !!!

Takie ceny to są w szpitalach prywatnych (no dobra ciut większe), gdzie masz pełen wypas, CC na życzenie, wszyscy są super mili i wchodzą Ci do
a niech tylko ktoś spróbuje pisnąć coś na temat jakiejś łapówki, to już ja powiem, co myślę!! A nie ma tam u Ciebie jakiegoś innego szpitala?? W Krk to przecież chyba więcej ich jest... ja bym się zastanowiła porządnie, jakby mi ktoś sypnął takim tekstem, że tyle za to, a tyle za tamto...
i wcale nie chodzi o to, że nie mamy na to pieniędzy tylko o pewne zasady!! Ale bym się wkurzyła... ja jeszcze rozumiem jakieś symboliczne cegiełki, których nie MUSISZ wykupywać, aby być dobrze traktowanym, a jedynie możesz, gdy jesteś zadowolona z opieki... w formie wdzięczności dla szpitala, żeby się kolejnym kobietom też dobrze rodziło... ale nie żeby ktoś ostentacyjnie mi mówił, że to co mi się należy za moja ciężką pracę, to jest wycenione na tyle i tyle...

pozdrowionka dla Ciebie