|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
ale nie dała żadnej 100% pewności, że Emilia jest Emilia ![]() To nie wiedziałam, że Wy nic nie wiecie ![]() chociaż mnie ta niepewność okropnie trapi.Oliwia właśnie o takiej sukieneczce myślałam, bo ją można wykorzystać po porodzie! Zmalowana na zdjęciach w ogóle nie widać że jesteś gruba ![]() Taka drobniutka ![]() Jak farbowanie? Mąż przyniósł mi dwa pyszne ciastka Już zjedzone
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Dziękuje |
|
|
|
|
#1023 |
|
BAN stały
|
Ale dziś dzien, uff , dobrze ze juz sie konczy, taka slaba jestem ze ani mi sie nie chce palcami ruszac
![]() Rano mnie tz wkurzyl, mielismy jecchac na poludnie do kosciola ale jego mamusia sobie uwidziala ze ona chce na rano jechac i cudowala z rowerem, bo ona teraz musi.. no i w konsekwencji zawiozl ją a my juz nie pojechalismy... normalnie ta kobieta to czasami mnie doprowadza do szalu... wogole wszystko musi wiedziec i widziec, potrafi kwiatka zrzucic jak sie czemus przez okno przyglada, a pytan zadaje mase.. a nie chciej czegos jej powiedziec to bedzie z gęba uciągniętą chodzic przez kilka dni... uch! ale ja nic nie mowilam.Bylismy na zakupach, kupilam sobie arbuza kurcze ale dalam za niego ponad 20 zl, drogie są, i kupilam sobie truskawki ale trafilam na takie kwasne ze szok, 2 tylko zjadlam bo sie nie dalo...No ale pozniej bylismy sobie razem w stadninie koni, tz oczywiscie ryby lapal ![]() no i pojechalismy do moich rodzicow i dopiero kolo 20 wrocilismy. Dobrze ze w niedziele tak malo piszemy to nie bylo tak cięzko Was nadrobic ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty kochane. Nerola
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
Brumek
za wizytę i nie przekraczaj za bardzo prędkości ![]() Brunetka i za dobre wyniki wątrobowe ![]() A my poszliśmy wieczorem na mszę i dochodzę do wniosku że nie wiem jak będę siedzieć w kościele w 9 miesiącu, bo już mi niewygodnie było i tyłek od siedzenia bolał A później to jeszcze miejsca pewnie będzie brakowało żeby się wiercić
|
#1025 |
|
BAN stały
|
najgorzej jak włamywacz zasnie podczas akcji...
|
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczor
nie było mnie od pt i tyle znowu do czytania ale nadrobie Was, spokojnie![]() u nas weekend leniwie-z pt/sob rodzice wrocili z Gran Canarii i wcz caly dzien spędziliśmy z nimi. opowiadali jak było-ahh, tak zaluje ze z nimi nie polecieliśmy!ale nastepnym razem A dzis spacerek,lody… ale narobilyscie mi smaka na ARBUZA ze chyba jutro lece go sobie kupic![]() A wieczorkiem wybieraliśmy łóżeczko i pościel dla Malego – i mamy po dwa typy,w tym tyg chcemy się zdecydowac na cos i zamowic ![]() youyou ale masz cudownego meza,pozazdrościć mój to od garow z dala! jedyne co w kuchni zrobi to pozmywa naczynia i posprząta po obiedzie/kolacjikolinko spokojnego lotu! Oliweczka bardzo ladna sukienka.a powiedz jak lezy/jak material? Jak z rozmiarowa?? Bo tez o takiej myślałam-ide na wesele pod koniec maja a potem w czerwcu i lipcu i powoli zaczynam szukac.. ![]() trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! |
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Dziewczyny a ja mam taki dylemat , Bo tu w uk nie ma kaftanikow tylko sa koszulki dla niemowlakow no co ja bede musiala prize glowke taka koszulke wciskac? Myslicie ze powinnam jednak kupic kaftaniki rozpinane na przodzie? Czekam na Wasza odpowiedz Bo zglupialam
|
|
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
He he mały rozbójnik
.
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Brumek to jak body pod pajaca czy same body na gole cialo sie zaklada , Bo ja jestem zielona w tech sprawach
|
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ciepło to i samo body starcza.
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
madziaranewJa kaftaników nie kupuję, jak dziewczyny pisały zwijają się na plecach maluszka. Zakłada się body, a na to ewentualnie pajaca jak jest chłodniej, rajstopki, czy getry co kto woli. Albo body z długim rękawem i na to pajaca.
Edit: Uciekam do łóżka, jutro znowu do pracy... |
|
|
|
#1034 |
|
Rozeznanie
|
Brumek dzieki za to ze odpowiedzialas. Troche oswiecilas mnie.
Tak sie wscieklam Bo Tz pojechal na mecz no I nie odbieral tel 2godz a ja siedZe I sie martwie nakrecilam sie ze moze mu cos sie stalo I dlatego nie odbiera ... Strasznie sie martwilam a on ma to w dupie , ale juz zadzwonil a ja w ryk Bo nerwy puscily ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dzieki Wam dziewczyny , Bo zawsze mama powtarzala o kaftankach no I ja zaczelam szukac ale jak tak mowicie to I ja dam rade. |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak
jak zimno to najwygodniej body a na to pajac, a jak ciepło to samo body
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-17 o 23:02 |
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorową (nocną
)porą.Byliśmy z mężusiem na grillu u znajomych i jakoś tak fajnie zleciał czas Tyle, że teściowa mi dziś ciśnienie podniosło ale nawet nie mam siły tego opisywać Kciuki za jutrzejsze wizyty
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
No to dzisiaj chyba ja pierwsza powitam się na naszym mamusiowym wątku
Mąż szedł do pracy i jak się obudziłam, to już nie chce mi się spać i nie bardzo mam co ze sobą zrobić żeby reszty domowników nie pobudzić Obejrzałam nowy odcinek Kości i mam niedosyt
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Witam połikendowo
![]() Starałam się Was czytać przez weekend, ale nie pamiętam, co miałam komu pisać. Też macie taką sklerozę ciążową? W każdym razie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() W sobotę byłam na spotkaniu z dziewczynami ze studiów i trochę się rozerwałam, bo właściwie odkąd jestem w ciąży nie udało mi się tak nigdzie wyjść ![]() Wstępnie też wybraliśmy imię dla naszej córeczki- Basia, choć to jeszcze może się zmienić
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-podejrzewam,że w piersiach może być za szeroka, ale jakbym wzięła mniejszą, to byłaby za wąska w biodrach. W bloku obok mieszka krawcowa, więc jakby coś to mi zwęzi-swoja drogą lepiej zwęzić, niż poszerzyćWitam sie poniedziałkowo ![]() Nie wyspałam się...humor do |
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, witam i ja po weekendzie... Nie mogę spać
obudziłam się jak tż wstawał do pracy i oczy jak zapałki mam
|
|
|
|
#1045 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamusie
![]() czemu weekendy tak szybko lecą? sobotni poranek spędziłam w przychodni walcząc z glukozą 75, bleeee gdyby nie cytryna to bym nie wypiła, ale chyba i tak najgorsze to czekanie .....2h. Na szczęście wyniki ok Dziś już zdążyłam zaprowadzić młodą do przedszkola, oczywiście dalej z katarem i teraz spokojnie w robocie kończę herbatkę. Oby dzień wpracy szybko minął, bo tak przy poniedziałku to mi sie jakoś pracować nie chce ![]() zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Spałam dziś na raty, mąż o 4 rano do pracy jechał, to miałam przerwę - jak zwykle mały obudził się chyba z tatą pożegnać solidnego kopania było z pól godziny, ale na szczęście posłuchał mamy, że idziemy spać dalej i sie uspokoił ![]() A w ogóle zaczynamy dziś 30 tydzień no i wyglądamy tak:
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
znowu poniedziałek...
ja juz w pracy, kawa wypita, wizaż nadrobiony, można zająć się robotą
|
|
|
|
#1048 |
|
Rozeznanie
|
ja swoich zaległości to już chyba nigdy nie nadrobię
![]() przynajmniej w pracy dbają o to, żebym nie miała za dużo czasu na wizaż ledwo na bieżąco udaje się być i to nie zawsze....
|
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
To Twoj taki maly rozbojnik? Fajny
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Ania slicznie wygladacie! A brzusio malusi! Kurcze tylko ja jestem taki slon? Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty! I nie piszcie duzo, bo zaraz pewnie bede musiala zamknac internet. |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Witam porannie
u nas słonecznie i to bardzo, o 13 ide do fryzjera ale tylko na podciecie. Mam nadzieje ze dziś też bedzie nasz samochod do odebrania od mechaniaka, bo tydzien bez samochodu byl strasznie meczacy i fizycznie i psychicznie (stresowałam sie ze jakby cos sie stalo, trzebaby bylo szybko jechac, to nie mamy czym, jakby taxi nie bylo Dziewczyny które sa obeznane z cukrzyca ciążowa, jaka diete nalezy stosowac- tak pytam z ciekawości? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

chociaż mnie ta niepewność okropnie trapi.

ja nic nie mowilam.
kurcze ale dalam za niego ponad 20 zl, drogie są, i kupilam sobie truskawki ale trafilam na takie kwasne ze szok, 2 tylko zjadlam bo sie nie dalo...

za wizytę i nie przekraczaj za bardzo prędkości
A później to jeszcze miejsca pewnie będzie brakowało żeby się wiercić

.

obudziłam się jak tż wstawał do pracy i oczy jak zapałki mam
zębole