![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Sweet gratuluję spadków
![]() i nie wiem jak Ty to robisz, że raz dieta jest raz nie ma a tyle Ci spada ![]() ![]() co do jadłospisu Misi bez przesady sama czas jem takie porcje na pewno głowdówką to nie jest ![]()
#4894 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama myślę o Erratum z Kotem. A co do energii, to sama jestem trochę zdziwiona, ale zauważyłam, że od kilku miesięcy (nawet jeszcze w zimie) mam jej jakoś więcej. Jestem mniej senna w ciągu dnia (chyba że się naopycham ciasta ![]() ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26395272] Rachmistrz spisowy ![]() Aaaa, tak myślałam ![]() Cytat:
![]() Co tam u Ciebie dziś na śniadanie? Ja na razie tylko kawkę popijam, żeby rozruszać jelita ![]()
![]() |
#4895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no na śniadanie była buła z szynką i warzywami ![]()
![]() |
#4896 |
Raczkowanie
|
Skoro ja mogę być Klopsem, to Ty jak najbardziej zasłużenie Bułą
![]()
#4897 |
Zakorzenienie
|
Sweet brawo za spadek, już myślałam,że mam zgniełaś
![]() Misia widzę u Ciebie poprawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Raczkowanie
|
Jak Wam sobotni poranek mija?
Ja ogarnęłam się wreszcie, pojadłam i idę na długi spacer do parku z gazetą i książką, pogrzać się trochę w słońcu. Może też o jakąś kawę na mieście zahaczę ![]() Miłego dnia ![]()
#4899 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja się zbieram na jakieś zakupy spożywcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
A ja już po długim spacerze
![]() Popijam kawkę i dobudzam się, bo wiosenne słońce tak mnie rozleniwiło, że zamiast czytania na ławce w parku było tylko polegiwanie i wygrzewanie się w słońcu. Bo ja zmarzluch jestem. A przede mną teraz sprzątanie kuchni i już mam porządek na święta ![]()
#4901 |
Raczkowanie
|
No i znowu gadam sama ze sobą
![]() Melduję, że kuchnia już sprzątnięta, tylko ja mało ogarnięta przed wyjściem na tańce. W sumie nie bardzo chce mi się dziś tańczyć. bardziej chyba posiedzieć między ludźmi i pogadać, co zapewne będzie średnio wykonalne w knajpianym zgiełku i muzyce. Uciekam się malować, a Wam zostawiam coś do poczytania. Ciekawa jestem Waszych opinii. Znalazłam te punkty na bardzo fajnym blogu, są autorstwa jakiegoś francuskiego dietetyka. Wklejam cały post blogowy, punkty na samym dole: http://minimalist-ka.blogspot.com/20...ytyc.html#more
![]() |
#4902 |
Zakorzenienie
|
Juhu a co tu taka cisza dzisiaj była? Spodziełam się wielu postów, tu widzę, że sama Joasia ze sobą pisała
![]() Gdzie wy wszystkie się podziewacie co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Konto usunięte
|
Bardzo ciekawe i prawdziwe przykazania. Sama prawda, która pokazuje, że bez diet, bez wyrzeczeń można schudnąć
![]() Też sie borykałam z różnymi dietami, humor zależał od ilości jedzenia, ciągłe wyrzuty. A teraz mam podobne zasady. Jem co che i nie pluje sobie w brodę, że to zakazane. Nie można dać się zwariować ![]() Joasia baw się dobrze i wytańcz za wszytskie czasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano film taki sobie..właściwie byłam trochę zawiedziona tym bardziej, że nie przepadam za tym gatunkiem ale biorąc pod uwagę chociażby efekty i zdjęcia w Labiryncie Fauna spodziewałam się czegoś więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() Należą mi się dzisiaj baty bo zjadłam: -śniadanie muesli i tosta -wielki deser lodowy z bitą śmietaną pływający w roztopionej czekoladzie z wiśniami ![]() I nic poza tym bo stwierdziłam, że jakieś 1200kcal sobie i tak zafundowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak Ty dałaś rade przeżyć cały dzień na takim malutkim jedzeniu? ![]() Ja tu się mądruję, ale moje dzisiejsze menu też będzie chaotyczne, bo dopiero wstałam, potem po południu to sushi... Więc może nie będę dziś nic wklejać ![]() Jakie u Was plany na niedzielę...? U mnie jakoś pochmurno, chociaż chyba ciepło. A co do tych punktów dietetycznych, to zauważyłam po sobie, że diety bardzo zaburzyły mi odczuwanie głodu. Tak długo jadłam na zawołanie, bo przecież MUSI być 5 posiłków, że teraz czasem nie potrafię powiedzieć, czy jestem głodna, czy już po prostu wypada pora posiłku. Tak samo ze smakami. Zawsze miałam skrzywienie na tzw. zdrowe jedzenie, ale dieta tylko to wzmocniła i teraz nie wiem, czy nie jem makaronu z łososiem w sobie śmietanowym, bo nie mam ochoty, czy dlatego, że obawiam się przytycia. ps chociaż w sumie jeszcze parę dni temu pisałam o megaczekoladowym cieście w CH zjedzonym bez wyrzutów sumienia - wiec może nie jest tak źle ![]()
![]() |
#4907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Tak wyglądam na dzień dzisiejszy czyli dalej tak samo jak prawie rok temu blee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Promyczku, dlaczego blee, jakie blee? ![]() Przecież Ty nie masz nadwagi ani nic - wręcz przeciwnie, masz proporcjonalną szczupłą sylwetkę z ładnym wcięciem. To brzydko tak na siebie "bleeować" ![]()
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja także mam zamiar na świeta zjeść mamimego sernika już sie doczekać nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
A gdzież Dirtyy z jej bułą?
![]()
#4911 |
Zakorzenienie
|
Pewnie leniuchuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że Wam mija niedzielne popołudnie równie miło jak mi
![]() Jestem już po kawce z koleżanką i wyjściowym sushi ![]() Normalnie zakochałam się. Zawsze wydawało mi się, że wyjście na sushi to taka droga impreza, a okazuje się, że w niektórych knajpach jest taniej niż obiad np. we włoskiej czy greckiej knajpie ![]() A teraz zabieram się za szykowanie jedzenia na cały tydzień i może wieczorem zmobilizuję się do poczytania. Przy łóżku cały stos fajnych książek, a ja coś odwrót ostatnio czytelniczy zaliczam ![]() Albo chociaż może jakiś film na kompie obejrzę.
#4913 |
Zakorzenienie
|
Ja prawie całą niedziele spędziłam na dworze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale za to od jutra coraz cieplej i słoneczniej, a w sobotę ma być nawet 18 stopni ![]() Super się Wielkanoc zapowiada. Ja się właśnie zgadałam z rodzicami, że w drugi dzień świąt też będzie wyjściowo, bo zrobimy sobie wycieczkę do jakiegoś ciekawego miejsca w okolicy ![]() ![]() Ugotowałam na cały dzień gar zupy szczawiowo-botwinkowej. To mój pierwszy szczaw i botwinka własnoręcznie przyrządzone w życiu i zastanawiam się, czy aby nie otruję się tą zupą ![]()
![]() |
#4915 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też późno wstałam więc może dlatego dałam radę przeżyć ![]() Kurcze, ja na zawołanie nigdy nie jadłam..w moich najlepszych okresach dietkowych, zeszłego lata było tak, że jadłam co trzy godziny posiłki zawierające ok 300kcal. Po trzech godzinach akurat byłam głodna. Moj organizm tak funkcjonuje, że na godzinę zużywa coś ok 100kcal. Po orbitreku spala dużo więcej bo zaraz jestem głodna jak wilk ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niedziela była przepiękna i następne dni mają być nie gorsze ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Laislo, jakie pyszności nagotowałaś
![]() Bardzo lubię zapiekaną faszerowaną cukinię, chociaż to danie z gatunku tak lekkich, że przelatuje przez żołądek błyskawicznie i za chwilę znowu jestem głodna. A co do sushi to ja zapłaciłam wczoraj za swoją porcję około 25pln - myślę, że to nie jest tanio, gdybym miała codziennie jeść taki obiad na mieście, ale już raz na miesiąc jest ok. Tyle samo zapłaciłabym za porcję makaronu z sosem albo mięso z sałatą ![]() No nic, trzeba powoli się szykować do dnia pracowego. Jeszcze tylko 5 dni i święta ![]() A do tego u mnie już znowu piękne słońce ![]() Dobry humor mam ![]() Jedzeniowo dziś tak ma być: (jabłko, gruszka) 1. dwa kawałki razowego ciasta bananowego 2. zupa szczawiowo-botwinkowa z amarantusem, miso i olejem lnianym 3. porcja cieciorki duszonej w przecierze pomidorowym i z ogórkami kiszonymi (testuję nowy przepis znaleziony w necie i ciekawam połączenia cieciorki, pomidorów i kiszonych w jednym daniu ![]() 4. omlet z 2 jaj z drugą połową brokułów Coś wegetariańsko mi dziś wyszło,a le chyba powoli idę w tym kierunku. No i mam wrażenie, że jakoś megadużo ![]()
#4917 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Laisla wiem wiem,że Ty tak masz,ale może trzeba było zrobić tak jeść jeszcze normalne posiłki i więcej poćwiczyć np. ja bym tak zrobiła i założe się,że waga by nie podskoczyła. Zresztą powinnyśmy pamiętać,że jedzenie czasami trawi się dłużej i dlatego waga na następny dzień pokazuję więcej i tu dochodzimy do kolejnego wniosku,że nie ma sensu się ważyć codziennie ![]() A ja to chyba nigdy nie zobaczę w lustrze tego jak inni mnie widzą, bo ja nadal widzę pączusia ale walczę z tym naprawdę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Przyczajenie
|
Cześć Kochane ;*
Znowu was troche pomęczę ![]() nie jestem w stanie regularnie czytać wątków, ale staram się =D i tak czuję się dość zacofana. tak jak mi któraś z Was (ojej, nie pamiętam już, która :<) doradziła, przestałam z moim jedzeniem 600-800 kcal dziennie, podwyższam próg stopniowo raz na tydzień. mam nadzieję, że ustrzegę się przed jojo ![]() ![]() jak tam u Was ? ![]() niedługo święta i wyżerkaaa ![]() mazurki, serniczki i tiramisu babci ![]() Przy okazji, co tam dziś jem =D : 1. dwie duże łyżki sałatki z zupki chińskiej (jej skład, gdyby ktoś pytał =D, to 4 zupki chińskie z przyprawami, ogórki, pomidory, cebula, majonez), jogurt naturalny z dwiema łyżeczkami płatków Corn flakes ![]() 2. jogurt danone z owocami 3. obiad mnie niestety omija ;(, ale zjem zapewne kanapkę z chleba żytniego z serkiem Turek śmietankowym 4. mniej więcej 3/4 dużej makreli ![]() oczywiście popijam wodą. Pozdrawiam ;** |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Oczywiście dziękuję za wszystkie gratulacje ![]() ![]() Niestety znów jestem przelotem, przed świętami mam dużo do zrobienia. ![]() Faktycznie ja też nie wiem jak to jest, że dieta raz jest a raz nie to jeszcze mi waga spada. Ale cieszę się ![]() ![]() Wczoraj zjadłam 2 kawałki ciasta tiramisu własnej roboty ![]() ![]() Dzisiaj weszłam na wagę i pomierzyłam się ![]() Po 5 tygodniach: waga: -3,5 kg ramiona: -1,5 cm biust: -2 cm pod biustem: ok. -3,5 cm talia: -3 cm brzuch: -3 cm biodra: -4,5 cm uda: -2 cm łydka: -2 cm Wydaje mi się, że to fajnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! ![]() ps. Postaram się częściej zaglądać ![]()
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc jedyne c0 w twoim jadłospisie ma jakąś zdrową wartość odżywczą to makrela i jogurt nat.. Na śniadanie zjedz tak jak ci pisałam np. jajecznica z chlebkiem razowym albo sałatka owocową z bakaliami,otrębami albo owsianka z dodatkami albo tosty pełnoziarniste bądź musli z jogurtem i owocami itp. Wiesz w twoim jadłospisie widać ,że zwracasz duża uwagę tylko na kcal a wiesz ,ze w taki sposób można zagłodzić się również? Bo dostarczasz kcal ale żadnych wartości odżywczych i wtedy jojo może się pojawić bo nie ma z czego czerpać wartości. Popracuj nad jakością posiłków i dodawaniem Ps. Oczywiście można pozwolić sobie na przyjemności ''normalne jedzenie'' ale nie należy zapominać ,że trzeba zadbać też o to by dostarczyć zdrowych tłuszczy,błonnika,warzywa i owoce ![]()
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-04-18 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.