|
|
#2851 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Weszłam na ten wątek przypadkowo, z ciekawości i jedna z rzeczy, która mnie zdziwiła, a może bardziej rozśmieszyła, to te "grzyweczki na bok i koczki". Trochę śmiesznie to brzmi, że w tych fryzurach wszystkie wyglądają jak klony. To tak jakbym napisała, że denerwują mnie te wszystkie dziewczyny w kucykach i te wszystkie co chodzą w rozpuszczonych włosach
Bo jeśli nie, to odkąd pamiętam mnóstwo dziewczyn ma/miało taką fryzurę, lub tak się czesało i to chyba się nie zmieni Mnie też "rozwalają" niektóre supermodne rzeczy, ale myślę, że są pewne granice takiego "nawalania" na inne widziane gdzieś na ulicy dziewczyny. Przypadkowa osoba wchodząc na ten watek może być w lekkim szoku
|
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie rozumiem, co wam przeszkadza w kurtkach eko? Nie kazda wyglada jak swiecacy plastik, poza tym niektorzy nie kupuja z innych powodow wyrobow skorzanych (np wegetarianie). I nie rozumiem, o co chodzi z tym wysypem ekoskor- jestem bliska cwierc wieczu i pamietam, ze nosilo sie je juz ponad 10 lat temu i wlasciwie nie pamietam, zeby byl okres, ze sa niemodne lub, ze sie ich nie nosi (skoro ekoskora taka jest bee to zakladam, ze nie nosicie ZADNYCH wyrobow z eko?). Od kilkunastu lat to cos jak dzinsy- wlasciciwie kazdy je nosi, zmieniaja sie tylko modne fasony/kolory.
Mnie jedynie rozwala slepe podazanie za moda, odslanianie tego co w naszej kulturze zwykle sie zakrywa, ubieranie sie nieadekwatnie do figury lub do okazji oraz ubrania w za malym/za duzym rozmiarze
|
|
|
|
#2853 |
|
Przyczajenie
|
Mnie i tak najbardziej rozwala widok facetów w skarpetkach do sandałów
Moda na to już tyle lat się utrzymuje... :P I białe skarpetki do czarnych butów ![]() A z damskiej - jak już było wspominane - leginsy jako spodnie. Nawet jak ktoś jest zgrabny, to nie wygląda to fajnie, a co gorsza, gdy ktoś nosi XXL, wtedy szkoda słów... I nie wiem czy było to wspominane, bo nie czytałam całego wątku - rozśmieszają mnie takie wielkie zimowe czapki imitujące głowy zwierząt :P I jeszcze ich cena koło 300-400 zł...Głowa wygląda w nich nieproporcjonalnie do ciała...Porażka :P |
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre elementy wizerunku kojarzą nam się jednoznacznie i nie widzę w tym nic złego. Nie zamierzam się tego wypierać bo trąciłoby hipokryzją.
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
A mnie ostatnio rozwalił Pan Kupisz, który chyba spędził dużo czasu w łazience z domestosem i z fryzjera przemianował się na projektanta
Strasznie szmatowato to wygląda i pewnie kosztuje majątek :/tu pokaz: http://www.ofeminin.pl/pokazy-mody/r...ja-d19037.html a tu lookbook :http://lamode.info/kolekcje-88/artic...a_kupisza.html |
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nonszalancki look inspirowany Rickiem Owensem
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Rick pewnie jedzie już ambulansem do szpitala, gdzie będą go reanimować ^^
A tak serio to ta kolekcja jest straszna w wykonaniu i jakościowo. Nie mówię o designie bo to nie taki zły pomysł i myślę, że znaleźli by się chętni. Ale na domestos w łazience nikt się chyba nie skusi... |
|
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak z jakością, bo nie miałam okazji pomacać tkanin/ dziani, ale jak czytam, ze użyto kaszmiru, to wiem, ze tego rodzaju przedzy nie można poddawac procesom vintagowania. Generalnie, kolekcja wg mnie wtórna, bo takie rzeczy widziałam już wcześniej. |
|
|
|
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza "moda" z ulic Wrocławia: dziewczyna w bluzie w ostrym, różowym kolorze, szarych dresowych spodniach chyba i uwaga... butach sportowych (Reebokach albo Pumach) z których jeden był czarny z zieloną sznurówką, drugi biały z pomarańczowo-różową (czy tam całą różową)
oczy zmrużone niby od słońca, ponętne usta w lekki dziubek... jakoś komicznie ten całokształt wyglądał ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A sam kupisz od czasu pokazania tej kolekcji troszkę "zdziadział" i zapuszcza się na leśnego drwala zgodnie z ideologią marki ![]() ![]() ![]() Ciekawa informacja z tym kaszmirem Ja miałam okazje mieć jego rzeczy w ręce - kilka, ale to wystarczy żeby nie mieć o niej najlepszego zdania
|
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, a gdzie widziałaś jego rzeczy? Wystawia się w jakimś shoroomie czy byłas na mitologicznym juz niemalże pokazie? ![]() Zdziadział na maksa, teraz wpadł w nurt eko-alternatywo-recyklingowy. Następna kolekcja będzie pewnie z poliestru z odzysku (via H&M) |
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam reklamę, to przeraził mnie ten poliester z odzysku, to będzie zrobiona sukienka ze starych reklamówek czy co?
|
|
|
|
#2864 |
|
Raczkowanie
|
Były na sesji zdjęciowej i miałam okazje zamacać
No a może później będzie recycling zrecyclingowanych sukienek z H&M ![]()
|
|
|
|
#2865 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Co do mojego zeszytu w trkacie sesji, z dziś: połaczenie ostrych niebieskich butów z koronkowymi rajstopami, czarnym czymś, bluzką w kolorze ostrego różu, do tego kurteczka w kolorze brazowosiakimś, który nazywacie karmelowym (choć to nawet karmelowy nie był, taki karmelowo-beżowy)
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Może i przykre, ale nie ma w tym nic dziwnego. Dobrze opisuje to zjawisko Aronson w swoim podręczniku "Psychologia społeczna" (swoją drogą polecam, czyta się szybko i przyjemnie). Tworzenie skojarzeń i stereotypów ,a w konsekwencji ocenianie na ich podstawie leży w naturze człowieka.
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie lubie określenie "ekoskóra" .Dla mnie poliuretan to plastik i jest stanowczo nieekologiczny (w UK i NZ nawet jest zakaz nazywania wyrobów z PU skórą) Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jakiś czas temu przestałam chwilowo lubić swoją granatową skórę (ze ściągaczami, które też są tu tępione |
|
|
|
|
#2870 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się udało kupic sztuczną skórkę (czarną) na bazarze za zawrotną kwotę 40 zł, a jest tak wykonana, że wszyscy myśleli, że to prawdziwa, nie błyszczy się jak...
i w ogóle jakaś taka fajna w dotyku, tyle, że na początku tak specyficznie śmierdziała, strasznie intensywnie. Byłam z niej zadowolona, ale szybko się suwak popsuł. Nie dziwię się, że był i jest na nie taki szał, bo nie dość, że były w każdej sieciówce i na każdym bazarze to jeszcze są uniwersalne i na każdym jakoś leżą, a z płaszczami bywa różnie. Poza tym znalezienie własnego stylu jest naprawdę ciężkie i czasochłonne, więc nie dziwię się, że dziewczyny idą na łatwiznę i zachowawczo kopiują trendy, może wyglądają nudno, ale estetycznie no i jednak modnie, a nie wszystkim zależy na podkreślaniu swojej indywidualności przez strój (bo nie każdy jest jakimś super-indywiduum :p). I nie mówię tego jako klon, bo wielu opisanych jako wszechobecne na ulicach elementów garderoby nie posiadam, ale nie mam też jeszcze swojego w 100% wykształconego stylu i nie wiem, czy kiedykolwiek będę miała.
|
|
|
|
#2871 |
|
lokalna gwiazda
|
Samo określenie "skóra ekologiczna" jest głupie, bo od kiedy to sztuczne tworzywo jest ekologiczne?
Mnie klony nie rażą o ile wyglądają dobrze w swoich jednakowych ciuchach. Ja tylko nie chcę oglądać sadła wylewającego się z dżinsów i przykrótkiej bluzeczki, bądź też obciągniętego poliestrem uwypuklającym wszystkie fałdy. |
|
|
|
#2872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie o to chodzi |
|
|
|
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie czaszki nie są elementem ozdobniczym bo nie zdobią i do niedawna były wykorzystywane raczej jako znak ostrzegawczy przed wysokim napieciem niż element zdobniczy.A róże są elementem zdobniczym od wieków.
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2876 |
|
lokalna gwiazda
|
Są wśród nas buntowniczki i słodkie dziewczyny-jedne lubią czaszki inne kwiatki i koronki. Sądzę, że ubranie odzwierciedla w jakimś stopniu nasz charakter o ile nie kopiujemy ślepo trendów mody. Bo zakładać coś, bo jest modne-wbrew sobie, to dobre dla gimnazjalistek.
|
|
|
|
#2877 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2879 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi akurat motyw czaszki kojarzy się bardziej z modą w stylu emo dla gimnazjalistek(akurat wiek buntu ). Może jeszcze taki motyw w biżuterii ujdzie, ale w ubraniach wg mnie zdecydowanie nie. Te wszystkie bluzeczki, spódniczki i balerinki w czaszki, to coś przezabawnego. Czy ktoś wyobraża sobie dorosłą kobietę ubraną w coś takiego?
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Bo jeśli nie, to odkąd pamiętam mnóstwo dziewczyn ma/miało taką fryzurę, lub tak się czesało i to chyba się nie zmieni
Mnie też "rozwalają" niektóre supermodne rzeczy, ale myślę, że są pewne granice takiego "nawalania" na inne widziane gdzieś na ulicy dziewczyny. Przypadkowa osoba wchodząc na ten watek może być w lekkim szoku

oraz ubrania w za malym/za duzym rozmiarze 
Cóż, dla mnie świadczy to tylko o osobach wydających opinie.