A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 09:13   #2491
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez agatusia88 Pokaż wiadomość
A ja nie muszę martwić się ubraniem sali.
Weselicho mamy w restauracji
przystrojenie sali wchodzi w cene, z reszta jej nawet nie trzeba ustrajac
Jest nowa, i bardzo fajnie urządzona
To podobnie jak u nas. Jak zapytaliśmy, czy swoje dekoracje możemy dodać to Właścicielka stwierdziła: "a co tu jeszcze dekorować?" Bo sala ma swój klimat. Ale i tak dodamy swoje akcenty, żeby wszystko ładnie współgrało, ale nie będą to raczej wielkie koszty.

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Co do mazurka: Rozmawiałam przed chwilą ze szwagierką, która też jedzie. Miała ten sam problem No w każdym razie mamy już plan - upieczemy mazurka i zrobimy pisanki. (Pokrótce: TŻ ma 4 braci, wszyscy żonaci, z tego jeden mieszka z mamą na wsi w jednym domu, dwóch w innych miejscach, a jeden z nami w Wawie w tym samym bloku. I z tego ostatniego żoną się właśnie umówiłam na wspólne pieczenie).
Fajnie Wam się ułożyło, że w tym samym bloku mieszkacie, będzie łatwiej razem pichcić

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
kurcze to musze chyba innej sukienki poszukać bo ja na komunię zamierzałam ubrać sie bardziej "na luzie" ... a rozmawiałam z sis , i ona bardzo elegancką sukienkę ubiera ... ehh we wtorek trzeba pochodzić po sklepach
Ja to kompletnie nie rozumiem tego strojenia się na komunię, przecież to nie wesele W zeszłym roku byłam na komunii, założyłam długą spódnicę, bluzkę i sweterek, owszem tak w miarę elegancko, jak to na przyjęcie, ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby kupować sukienkę na tę okazję

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczęta

Jedziemy dzisiaj podpisywać umowę z zespołem. Tz. najpierw przeprowadzimy z nimi rozmowę kwalifikacyjną i obejrzymy wideo na którym grają a jak nam się spodobają to ich weźmiemy

Miłego dnia
Czekamy na relację ze spotkania

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja miałam dziś ślubny koszmar

miałam za krótką sukienkę spod której widać mi było majtki, tego dnia byłam w pracy i nie miałam się jak przygotować. byłam nieuczesana i nieumalowana.

będąc już na sali poszłam do dj i zapytałam czemu nie gra muzyka, na co on, że tak ma być. zapytałam go o konkursy a on powiedział, że tutaj nie ma miejsca i że miałam załatwić jakiś korytarz

strasznie długi i upierdliwy był ten sen - to pewnie dlatego, że cały weekend spędziłam z Tż bardzo miło poza domem a dziś muszę iść do pracy i wiem, że będzie nieprzyjemnie
Musiałaś mieć naprawdę KRÓTKĄ tą sukienkę, jak Ci majtki byo widać No i czemu żeś nie załatwiła korytarza, teraz całe wesele do bani

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ja w tym tyg mam zamiar umówić nas z fotografem jak sie wam widzą te zdjecia? http://www.paweldzik.com.pl/galeria/...ygotowania.htm
Mi się bardzo widzą Ma chłopak świetne oko, chociaż pewnie połowa PMek zabiłaby Go za takie zdjęcie ziewające Ale ja takie zdjęcia bardzo cenię, bo widać wszystkie emocje, taki prawdziwy reportaż to jest, a ile bierze tak z ciekawości?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
lece załatwiać praktyki
O, a znalazłaś coś ciekawego?

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
A w maju wyjeżdżam na jakieś 3 tygodnie łącznie do Wiednia do pracy i już czuję tą ogromną tęsknotę za TŻ. na szczęście będzie skype..
No ale jak jest okazja, pasuje trochę chociaż na tę wymarzoną sukienkę zarobić
Tylko czy ja taką jeszcze znajdę
Wszystkie znajdziemy, więc Ty nie będziesz jakimś wyjątkiem w tej kwestii A co tam będziesz robić w tym Wiedniu, jakaś większa kasa się szykuję? Fajowo taki wyjazd, chociaż ja też bym tęskniła...

A w ogóle to wczoraj obejrzałam X-factora i jestem zniesmaczona tym, że odwalili moją faworytkę Anię Kłys... Jaki ta dziewczyna ma głos, każdy jej dźwięk jest czysty jak łza, a oni ją wywalili...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:23   #2492
fablous
Zakorzenienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Witajcie po długim i pracowitym weekendzie
Ale tego naskrobałyście, już się zabieram za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle jestem szalona bo te wszystkie bolerka to bym wyrzuciła, tak ich nienawidzę i wolałabym wyjść bez niego bo ileż ja tu będę na dworzę. Ogólnie mam problem z nakryciem a ślub 14 kwietnia.
Będąc na Twoim miejscu z moim podejściem do nakryć nic bym nie założyła.
aż się boję co to będzie u mnie jak będę musiała wybrać jakieś okrycie na suknię, bo nie mogę patrzeć na typowo ślubne bolerka, coś strasznego po prostu

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
To oznacza tylko jedno: JESZCZE ZA MAŁO MODELI PRZELECIAŁAŚ!!!!!!!!!!! Nic się nie bój, pooglądasz tyle, że aż Ci się zbrzydnie wtedy będziesz umiała ocenić co Ci się w danej sukni podoba, a co nie i dlaczego....i jak komponowałaby się jej dana część z Twoją urodą i stylem... Don't worry, you'll get there
Masz rację, muszę przelecieć więcej modeli

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

dziewczyny musicie to zobaczyć!!
http://demotywatory.pl/2950938/Zwyczajni-niezwyczajni-
też o tym słyszałam, ale byłam przekonana, że to bujda. Niezła akcja

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:23   #2493
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

Witaaaaam

Tez mam 21 lat Tzn. jeszcze jakies poltora miesiace, ale nie ma sie rozdrabniac :P Super, ze juz tak duzo macie zalatwione! A skad jestescie? Bo chyba mi to jakos umknelo A fotografa macie juz jakiegos na oku?

A myślalam, że jestem tutaj najmłodsza
Jesteśmy z okolic Kielc. Mamy już fotografa, w zasadzie fotografa i kamerzystę razem. To jest para, w czasie ślubu chłopak nagrywa a dziewczyna robi zdjęcia. Potem plener po ślubie robi już chłopak. Oboje bardzo sympatyczni, młodzi i mają dużo pomysłów

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Witam
godzinę możesz zaklepać teraz potem musisz się stawić 3 miesiące przed ślubem więc wtedy się wszystko załatwia i dopiero wtedy ruszają zapowiedzi
Dziewczyny chyba znalazłam suknię!!!!
No to od początku zawiozłam mamę do fryzjera. Razem z moją kuzynką(przyszłą starszą) która się opiekowała Niko moim nowym psem poszłyśmy do komisu sukien ślubnych normalnie byłam w szoku bo suknie piękne jak nowe a ceny od 600-1800zł. No i oglądamy i ona pokazuje mi taką z dużą ilością cyrkonii i brokatem i sobie myślę tandeta jak z bazaru. Moja starsza to samo pomyślała ale mówi przymież co ci szkodzi. No i przymieżyłam 3. Jedna była za krótka. Druga ładna była ale już zarezerwowana dla innej dziewczyny no i biorę tą bazarówę. Zakładam halkę wkładam suknię i kurcze szok normalnie aż mi w oczach świeczki stanęły. Wyglądałam w niej olśniewająco. Moja starsza się poryczała zaczęła mnie ściskać i mówić że wyglądam cudnie. I wcale nie wyglądała już na bazarówę czy tandetę tylko normalnie była piękna ahhh.... nie mogę przestać o niej myśleć. Mam fotki babka bardzo uprzejma pozwoliła cyckac fotki mówi że oczywiście jak nabardziej można. Tylko że ma je moja starsza a ona poszła na jazdy więc wieczorem wstawię zdjęcia aha ona jest zapinana i wiązana. Jeżeli chodzi o zapięcie o jest przymała rozchodzi się im wyżej piersi ale rozkminiłyśmy że jak zrobię od spodu podszycie materiałem i zawiążę tym wiązaniem gorsetowym to będzie też dobrze ah ale jestem szczęśliwa
a mój max jakoś tak chłodno się zachowuje wobec niko może to się zmieni.
Też czekam aż znajdę suknię, która sprawi, że będę miała łzy w oczach
Cieszę się, że Tobie się udało

Stary 2011-04-18, 09:26   #2494
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Wszystkie znajdziemy, więc Ty nie będziesz jakimś wyjątkiem w tej kwestii A co tam będziesz robić w tym Wiedniu, jakaś większa kasa się szykuję? Fajowo taki wyjazd, chociaż ja też bym tęskniła...
Taaak mam nadzieje
A do Wiednia jadę zastąpić ciocie, będę sprzątać w takich ładnych domach W sumie znam tych ludzi, ale potem nikogo w domu nie ma- bo wychodza do pracy, więc mam luuuuuuz i nikt nie patrzy na ręce...
A stawka godzinna to nasze polskie 40zł więc jest różnica
Zresztą ja kocham Wiedeń, więc to jest jedyny plus obok tej nieszczęsnej tęsknoty za TŻ...
ale to dopiero na poczatku maja i pod koniec
W czerwcu będę miała egzaminy więc może jeszcze uda mi się pojechać kilka razy w lipcu i sierpniu Zawsze to jakiś grosz wpadnie do ręki

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-04-18 o 09:42
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:37   #2495
evoonia86
Zakorzenienie

dzien dobry
wpadłam się przywitać i życzyć miłego dnia
Stary 2011-04-18, 09:49   #2496
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Ja też mam salę OSP, jednak pół roku temu była remontowana i jest bardzo ładna. Ale dekoratorkę mam wstępnie umówioną i płacę 800zł+ 2zł od pokrowca na krzesło.
a można wiedzieć co obejmuje strojenie u Ciebie?? Bo u mnie zwariowali z cenami ..... bo chcą 3x tyle ... a my chcemy tkaniny na sufity, za parą młodą i przy scenie ( bo jest boazeria przy scenie, która mi sie nie podoba ) balonów trochę , balon pękający, dekoracja stołów: świeczniki i świeczki , i kwiaty ( wszystkiego po 12 sztuk i dekoracje kwiatowe skromne ) + kwiatki przed pare młodą ..

Chatka ja też nie widzę potrzeby strojenia się ...i w innej sytuacji bym nie kupowała nic, ale sukienek to ja mam ze dwie, trzy ... z czego najbardziej nadaje się jedna ( ale jest trochę za codzienna )

muszę się przejść po świętach po lumpkach...może tam coś znajdę

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:54   #2497
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
No, Kochana, witaj w Naszych skromnych ślubnych progach Widzę, że też się szykujesz na komunię w maju.... masz już jakąś koncepcję stroju???? Szukam sukienek.... I wyczaiłam 5.... Ostatnia tylko jest w Polsce, w CUBUS- 150zł. Jak się Wam podobają????
pierwsza świetna!

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny ! Miłego dnia wam życzę

NightButterflyVIP ale z Ciebie laska No i ładnemy we wszystkim ładnie ale ten fiolet przemawia do mnie najbardziej, bo sama kiedys o takim marzyłam

Ja w tym tyg mam zamiar umówić nas z fotografem jak sie wam widzą te zdjecia? http://www.paweldzik.com.pl/galeria/...ygotowania.htm
super zdjęcia, sama chcę coś w tym stylu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 09:55   #2498
D0tk4
Zadomowienie

Eh, niestety, wychodzi na to, ze weekendowe rozmowy kwalifikacyjne nie skonczyly sie dla mnie hapy endem, bo sie nie odezwali,wiec pewnie juz klamka zapadla ;/ Poki co zostaje mi ta nielubiana juz przeze mnie praca, choc nie powiem - bardzo dobrze platna. Ale wlasnie wybieram sie na kolejne interview, moze tam bede miala wiecej szczescia A na 12ta do pracy, wiec do uslyszenia wieczorem!

Cytat:
Dotk4 te zmiany kolorów nie były aż tak drastyczne To w sumie przekrój ostatnich 4 lat stopniowe przechodzenie... w 2007/2008 miałam ciemny fiolet, później zaczęłam się bawić z czerwienią od połowy 2008.....i miałam czerwień i fiolet, aż w końcu całe włosy stały się wiśniowe w 2009 A od połowy 2010 zaczęłam rozjaśniać- całe, później tylko część, aż teraz mam blond w połączeniu z ciemniejszym (moim naturalnym w sumie) Prawie rok mam już te jasne. W maju w Polsce znów idę do fryzjera na balejaż blond Jeśli zejdę znów na ciemniejsze to nie wcześniej niż pod koniec tego roku, tj 2011 Ale dbaj o swoje włoski, bo tak czy inaczej, wszelkie farbowania i rozjaśniania niszczą je strasznie.....
Dlatego ja juz swoich nie rozjasniam, a robilam to przez blisko rok, ale jak zdalam sobie jakie spustoszenie robi to na moich wlosach, to zdecydowalam sie na ciemniejsze kolory bez utleniaczy i tak teraz mam np. miedz i czuje sie w niej fantastycznie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

lece załatwiać praktyki
Powodzenia! Daj znac jak poszlo

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość

A myślalam, że jestem tutaj najmłodsza
Jesteśmy z okolic Kielc. Mamy już fotografa, w zasadzie fotografa i kamerzystę razem. To jest para, w czasie ślubu chłopak nagrywa a dziewczyna robi zdjęcia. Potem plener po ślubie robi już chłopak. Oboje bardzo sympatyczni, młodzi i mają dużo pomysłów
Oj, sa jeszcze mlodsze, np. (kicia)
A co do fotografa / kamerzysty to fajnie, ze jestes zadowolona, ze sa kreatywni. Na pewno stworza cos ciekawego w takim razie
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:59   #2499
Seagirl
Zadomowienie

Dzieńdoberek;-)
A my w sobotę podpisaliśmy już ostatecznie umowę z salą i jedzonkiem, tak wiec mamy już zapłacone zaliczki za fotografa, zespół i salę. Jeszcze tylko kamerzysta został, mam namiar na jednego ale nie ma strony internetowej. Ewentualnie gdyby jakiś inny się trafił to moglibyśmy zmienic zdanie. Czy któraś z Was ma jakiegoś godnego polecenia z mazowieckiego?
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:12   #2500
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

A co do fotografa / kamerzysty to fajnie, ze jestes zadowolona, ze sa kreatywni. Na pewno stworza cos ciekawego w takim razie
Najbardziej spodobało mi się, że powiedzieli, że oni też cały czas się uczą i że jeśli znajdę gdziekolwiek (u znajomych, w internecie) coś co mi się spodoba, to mogę im bez problemu pokazać, przesłać na maila itp

Stary 2011-04-18, 10:27   #2501
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
No, Kochana, witaj w Naszych skromnych ślubnych progach Widzę, że też się szykujesz na komunię w maju.... masz już jakąś koncepcję stroju???? Szukam sukienek.... I wyczaiłam 5.... Ostatnia tylko jest w Polsce, w CUBUS- 150zł. Jak się Wam podobają????
Dla mnie 3 i 4!!!!!! Więc, masz kolejne głosy więcej. Ale jak na komunię to bardziej 3.

Cytat:

a oto moje pazurki na dziś (odkryłam matujący lakier do paznokci i się zakochałam )
A mi sie podobają, są klasyczne. Takie na co dzień I niezależnie od wieku są bardzo ładne!!!! Ostatnio siostra kupiła bezbarwny lakier matujący, jest rewelacyjny. Ładnie pokrywa nawet te bardzo błyszczące, efekt daje piorunujący. Teraz nie musimy kupować ulubionych kolorów w macie, wystarczy tylko go użyć
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dobrze, że modelce graficy zostawili ręce. Czasami tak ich ponosi z PhotoShopem, że modelka nie ma ręki, albo jakieś mega wklęsłe pośladki, lub wykręcone nogi
Cytat:
Dobra, Dziewczyny, a co tam, niech będzie.....

We wszystkich (lub większości) możliwych wersjach kolorystycznych moich włosów... Witam
Ło jaki lachon!! Ogólnie nie przepadam za "farbowanym" blondem, ale podobnie jak u Neny, bardzo ładnie Ci w tym kolorze

Cytat:
Co do mazurka: Rozmawiałam przed chwilą ze szwagierką, która też jedzie. Miała ten sam problem No w każdym razie mamy już plan - upieczemy mazurka i zrobimy pisanki. (Pokrótce: TŻ ma 4 braci, wszyscy żonaci, z tego jeden mieszka z mamą na wsi w jednym domu, dwóch w innych miejscach, a jeden z nami w Wawie w tym samym bloku. I z tego ostatniego żoną się właśnie umówiłam na wspólne pieczenie).
O jak super!!! i w dwójkę zawsze Wam raźniej będzie Wklej później foty pisanek

Cytat:
A w ogóle to wczoraj obejrzałam X-factora i jestem zniesmaczona tym, że odwalili moją faworytkę Anię Kłys... Jaki ta dziewczyna ma głos, każdy jej dźwięk jest czysty jak łza, a oni ją wywalili...
Szkoda mi obu dziewczyn, ale bardziej tej blondyneczki. Jak dla mnie mógł odpaść ten młodziaszek w długich włosach, Michał czy jak mu tam. Już mi się znudził, a to dopiero jego 3 odsłona była...

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek;-)
A my w sobotę podpisaliśmy już ostatecznie umowę z salą i jedzonkiem, tak wiec mamy już zapłacone zaliczki za fotografa, zespół i salę. Jeszcze tylko kamerzysta został, mam namiar na jednego ale nie ma strony internetowej. Ewentualnie gdyby jakiś inny się trafił to moglibyśmy zmienic zdanie. Czy któraś z Was ma jakiegoś godnego polecenia z mazowieckiego?
za wszystkie podpisane umowy.
Z kamerzystą niestety nie pomogę

Wczoraj pojechaliśmy z TŻ karmić łabędzie. W prawdzie było już późno i troszkę ciemno, ale jak zauważyły, że rzucamy im chlebek od razu przypłynęły. Cudne ptaki. Nawet potrójne wdepnięcie w ich odchody nie zmieni mojego zdania. Pod koniec tygodnia znowu pojedziemy. Jakie to było romantyczne tylko później musiałam buty czyścić...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:31   #2502
Seagirl
Zadomowienie

Jej a mi dzisiaj zostało równe 10 miesięcy!!
Stary 2011-04-18, 10:33   #2503
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Taaak mam nadzieje
A do Wiednia jadę zastąpić ciocie, będę sprzątać w takich ładnych domach W sumie znam tych ludzi, ale potem nikogo w domu nie ma- bo wychodza do pracy, więc mam luuuuuuz i nikt nie patrzy na ręce...
A stawka godzinna to nasze polskie 40zł więc jest różnica
Zresztą ja kocham Wiedeń, więc to jest jedyny plus obok tej nieszczęsnej tęsknoty za TŻ...
ale to dopiero na poczatku maja i pod koniec
W czerwcu będę miała egzaminy więc może jeszcze uda mi się pojechać kilka razy w lipcu i sierpniu Zawsze to jakiś grosz wpadnie do ręki
No to fajna okazja, a jeszcze jak znasz ludzi i Oni Cie znają, to już w ogóle A dodatkowy grosz zawsze się przyda, 40zł/h to świetna stawka

Cytat:
Chatka ja też nie widzę potrzeby strojenia się ...i w innej sytuacji bym nie kupowała nic, ale sukienek to ja mam ze dwie, trzy ... z czego najbardziej nadaje się jedna ( ale jest trochę za codzienna )

muszę się przejść po świętach po lumpkach...może tam coś znajdę
Cieszę się, że nie tylko ja tak uważam A jeśli chodzi o kupowanie kiecek, to mam taki system - łażę sobie latem po lumpkach, jak znajdę ciekawą kieckę - kupuję. Wtedy jak już mam jakąś okazję, to zamiast latać na łeb na szyję szukać sukienki, to mam zwykle kilka już kupionych do wyboru

Cytat:
Dzieńdoberek;-)
Gratuluję umowy
Kamerzysty nie musisz ograniczać do mazowieckiego, teraz większość jeździ po całej Polsce, więc warto poszukać w innych miejscach, a Oni i tak dojadą

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Najbardziej spodobało mi się, że powiedzieli, że oni też cały czas się uczą i że jeśli znajdę gdziekolwiek (u znajomych, w internecie) coś co mi się spodoba, to mogę im bez problemu pokazać, przesłać na maila itp
I to jest świetne podejście, najgorzej to jak takie "gwiazdy", co wyrobią sobie już jakąś renomę uważają, że pozjadali wszystkie rozumy. Dlatego ja osobiście wolę młodych usługodawców tego typu, bo są bardziej elastyczni i nastawieni na indywidualność, a nie rutynę i powtarzalność.

gosza, blondyneczki też mi szkoda, moim zdaniem były obie najlepsze w tej grupie. Ten długowłosy to mi się od początku nie podobał, owszem ma niezły głos, ale zdecydowany przerost formy nad treścią i po prostu nie wzbudzają we mnie sympatii ludzie, którzy na siłę pchają swój styl aż do przesady. Kojarzy mi się z Michałem Wiśniewskim, a u mnie to bardzo negatywne skojarzenie
Teraz jedyne, co mi w tym programie pozostaje to kibicować Dziewczynom - tym dwóm laseczkom, co razem śpiewają, są świetne

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-04-18 o 10:38
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:33   #2504
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana to ja tylko rok od Ciebie młodsza jestem za 7msc stuknie mi 21

Cytat:

Powodzenia! Daj znac jak poszlo
Cytat:
O, a znalazłaś coś ciekawego?
Poszło dobrze wiecie to praktyki studenckie więc zakład mi nie płaci za to więc w to im graj jak jest darmowy pracownik. Ale w sumie to pojechałam do jednej piekarni (ze względu na mój kierunek musi to być zakład produkujący żwyność) okazało się że nie prowadzą produkcji. Zmartwiłam się bo jednak na moim zadupiu to ciężko taki zakład znaleźć. Ale pojechałam jeszcze do Puchaczowa do piekarni i babka się zgodziła. A nawet z rozmowy wywnioskowałam że nawet się nie będę musiała tam codziennie fatygować. Co dla mnie jest plusem bo sory co ja bym tam niby miała robić. Można pojechać z uczelni nad morze lub w góry w pensjonacie pracować. Niby fajnie darmowe wakacje ale... właśnie ale nad morzem podobno zapieprza się po 12 godzin za darmochę. Im to się opłaca bo w sezonie nie muszą zatrudniać ludzi. Ale ja dziękuję za coś takiego. No i będę "piekła bułeczki" a potem pójdę na egzamin i będzie problem ale to w październiku się będę martwić
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-04-18 o 10:35
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:43   #2505
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej od 7 na nogach ale nie miałam jak zajrzeć miałam załatwić tyle spraw a załatwiłam tylko jedną byłam z psami u weterynarza odrobaczanie itd... i pani(ona leczy maxa z 4 lata bardzo miła super babka uwielbia miętosić maxa więc nam się tam długo schodzi) i powiedziała że psy się polubią (bo mój max to jest wyjątkowy podobno tak dobrze wychowanego psa nie widziała nigdy podczas swojej pracy) że zachowanie maxa jest normalne a wręcz jest zadziwiająco spokojny... będzie na niego powarkiwał bo będzie chciał nika ustawić pod siebie więc to jest normalne. I powiedziała że bardziej odpowiedniego momentu na kupno psa by nie było jak teraz także mnie uspokoiła :P ważyłam malucha i waży 650grama mój drugi waży 5,65kg różnica
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:47   #2506
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Chatka ja właśnie nie lubię kupować sukienek, ale teraz postanowiłam to zminić ostatecznie pojdę w tym co mam... na pewno nie zamierzam kupować czegoś drogiego... myślę, że wyprawa po lumpkach to bardzo dobry pomysł ...obym tylko znalazła coś wartego uwagi

planujecie jakieś dodatkowe atrakcje na weselu?? Bo ja chciałabym swoich goście zaskoczyć, dlatego nie zdradzamy rodzinie szczegółów co i jak robimy zamierzam zrobić "inne "dekoracje niż standardowe , ale chciałam coś fajnego jeszcze dodać...
będzie trochę dzieci, więc na poprawiny dla dzieci będzie zabawa w szukanie skarbów ...
myślalam o fonntannie czekoladowej, ale bylismy na targach slubnych i była fontanna , ale tak się z niej lało, że okropnie wyglądał stół ...nie mówiąc już o tym, że wszystko mogło sie pobrudzić ,... ale może to wina czekolady ??
Macie jakieś pomysły?

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-18, 10:50   #2507
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję umowy
Kamerzysty nie musisz ograniczać do mazowieckiego, teraz większość jeździ po całej Polsce, więc warto poszukać w innych miejscach, a Oni i tak dojadą

Tak wiem ale jednak ci co maja przyjechać z daleka to sobie liczą za dojazd i nocleg im trzeba fundować dodatkowo, dlatego wolałabym kogoś bliżej. No ale jak nikt inny mi nie wpadanie w oko, to chyba zsotanę przy tym co u mojej znajomej filmował, on jest z Mińska Maz. wróci do domu bez noclegu i chce 1600zł no i nawet ładny film zrobił, więc sama nie wiem czemu marudzę.
Stary 2011-04-18, 10:52   #2508
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Chatka ja właśnie nie lubię kupować sukienek, ale teraz postanowiłam to zminić ostatecznie pojdę w tym co mam... na pewno nie zamierzam kupować czegoś drogiego... myślę, że wyprawa po lumpkach to bardzo dobry pomysł ...obym tylko znalazła coś wartego uwagi

planujecie jakieś dodatkowe atrakcje na weselu?? Bo ja chciałabym swoich goście zaskoczyć, dlatego nie zdradzamy rodzinie szczegółów co i jak robimy zamierzam zrobić "inne "dekoracje niż standardowe , ale chciałam coś fajnego jeszcze dodać...
będzie trochę dzieci, więc na poprawiny dla dzieci będzie zabawa w szukanie skarbów ...
myślalam o fonntannie czekoladowej, ale bylismy na targach slubnych i była fontanna , ale tak się z niej lało, że okropnie wyglądał stół ...nie mówiąc już o tym, że wszystko mogło sie pobrudzić ,... ale może to wina czekolady ??
Macie jakieś pomysły?
jeśli chodzi o fontanne czekolady to jak pracowałam w hotelu to była na kilku weselach i ona naprawdę chlapie dzieci biegają wyciapane ludzie to samo strasznie brudno było czekolada była wszędzie dlatego ja zrezygnowałam z niej. Słyszałam o fontannie alkoholowej ale nie wiem jak ona się zachowuje i jaka cena.

Kurcze taka piękna pogoda że mam ochotę polecieć do salonu przymierzyć kilka sukien
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-18, 10:53   #2509
Seagirl
Zadomowienie

Teraz mam inny problem, niedawno się dowiedziałam że w czerwcu będę świadkować na slubie cywilnym i kompletnie nie mam pojecia co założę, poza tym nic nie ma w tych sklepach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 10:55   #2510
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Tak wiem ale jednak ci co maja przyjechać z daleka to sobie liczą za dojazd i nocleg im trzeba fundować dodatkowo, dlatego wolałabym kogoś bliżej. No ale jak nikt inny mi nie wpadanie w oko, to chyba zsotanę przy tym co u mojej znajomej filmował, on jest z Mińska Maz. wróci do domu bez noclegu i chce 1600zł no i nawet ładny film zrobił, więc sama nie wiem czemu marudzę.
warto się zoorientować w innych województwach ...w najbliższej okolicy ...nasz kamerzysta i zespół są trochę mniej niż 100 km od miejsca wesela(my jestesmy z łódźkiego, a zespól ze śląskiego ) i do 100 nie biorą żadnych dodatkowych kosztów za dojazdy no i są sporo tańsi niż u nas w okolicy gdzie zespoły biorą 4000-6000 ( a my 3500) a kamerzyści od 2000 tys w gorę ( a my mamy 1500 zł)

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-18, 10:58   #2511
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
dobra tamte fotki usunęłam wstawiam już poprawione żebyście się męczyć nie musiały :P w tych fotkach jest zdjęcie też 2 sukni którą przymieżyłam a 3 sukni nie robiłam fotek bo byłą za krótka :P na zdjęciu nr. 4 widać welon... ona mi miała go dopiero do głowy przypinać także jest z pół metra krótszy niż na foto ale i tak leży na ziemi jak jest przypięty do głowy
wyglądasz w niej bardzo ładnie i zgrabnie mnie się ozdoba nie podoba, jest zupełnie nie w moim guście, ale najważniejsze ze Ty czujesz sie w niej świetnie
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

ehh wczoraj mieliśmy wypadek samochodowy w Warszawie masakra tak mój Łukasz jechał że pocałowaliśmy się z tramwajem nam na szczęście nic się nie stało ale sekundy nas dzieliły a Łukasz wylądował by w szpitalu bo uderzenie było od kierowcy pomijam fakt że stanęły wszystkie tramwaje i jak zwykle milion gapiów boże dziewczyny ależ była wściekła na głupotę TŻ ale powiedziałam mu że nie będę kopać leżącego samochód do naprawy blacharskiej i nie tylko, brat TŻ odwiózł nas do niego do domu to jak zwykle teściówkę naszło na komentarze typu że pewnie to przeze mnie bo się pewnie z nim kłóciłam itp itd żebyśmy się zastanowili czy my napewno chcemy byc razem wrrrr i od słowa do słowa doprowadziło do tego że wczoraj wieczorem wróciłam do siebie do domu i się nie odzywamy do siebie
jestem też wściekła bo jak przyjechali Łukasza znajomi by pomóc to ja przestałam się liczyć i ważny był tylko samochód nawet nie wiecie jak mogło być mi wczoraj przykro z tego powodu TŻ mnie nie zauważał stał tylko ze swoimi kumplami i oglądali samochód a ja jak ten biedny żuczek stałam sobie z boku i odpalałam papierosa od papierosa

współczuję kochana bardzo i nie dziwie Ci sie że jesteś zła... ja rozumiem auto, ale Ty powinnaś być najważniejsza... jeszcze się jakiejś traumy nabawisz do jeżdżenia z TŻem przez to (ja tak miałam, mieliśmy stłuczkę z moim tatą z jego winy i od tego czasu boję się jeździć z przodu na miejscu pasażera i ogólnie jeździć z moim tatą mimo ze ogólnie jest dobrym kierowcą)
reakcji teściowej też współczuję
Cytat:

Eh ale dosyć o głupotach. Czas się skupić na najważniejszym: jadę na święta do TEŚCIOWEJ
I teraz nie wiem, bo będzie na pewno kupa żarcia, bo oni tam sobie nie żałują, więc TŻ mi mówi żebym już nic nie przygotowywała. Ale jakoś mi tak niezręcznie przyjeżdżać na gotowe, może bym chociaż malusieńkiego mazurka upiekła. Sama już nie wiem, TŻ mówi że oni tam pieką na święta tyle ciast, że potem połowę trzeba wyrzucić, ale z drugiej strony jeszcze nie jedli MOJEGO mazurka, a założę się że im posmakuje i zjedzą go w pierwszej kolejności Co myślicie? A może po prostu przywieźć jakieś ozdoby, pisanki, kurczaczki, bazie itp...?

dobry pomysł z mazurkiem doczytałam ze już postanowione więc udanego wypieku

Cytat:
trzecia najładniejsza ale wszystkie mi sie podobają
Cytat:
Dobra, Dziewczyny, a co tam, niech będzie.....

We wszystkich (lub większości) możliwych wersjach kolorystycznych moich włosów... Witam
pięknaś chyba najładniej w blondzie, ale ładnemu we wszystkim ładnie więc

Cytat:

ja też sie o to wkurzyłam ona ma idealne warunki i ją wywalili a zostawili zmanierowanego faceto-kobietę
Cytat:
Dzieńdoberek;-)
A my w sobotę podpisaliśmy już ostatecznie umowę z salą i jedzonkiem, tak wiec mamy już zapłacone zaliczki za fotografa, zespół i salę.

Piękna pogoda dziś i taka ma być w najbliższym czasie aż chce sie żyć
Jakie u Was plany na Wielkanoc?
Ja oczywiście jadę do rodziców, a za to moi teściowie wyjeżdżają w góry i TŻ sam zostaje, wiec moja mama zaprosiła go na cały pierwszy dzień świąt łącznie z uroczystym śniadaniem fajnie

A tydzień później weekend majowy i jedziemy z TŻem do Pragi, tradycyjnie z okazji rocznicy (tym razem rocznica będzie złożona bo 3 lata razem, równo rok od zaręczyn i równo rok do ślubu )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 10:59   #2512
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to kompletnie nie rozumiem tego strojenia się na komunię, przecież to nie wesele W zeszłym roku byłam na komunii, założyłam długą spódnicę, bluzkę i sweterek, owszem tak w miarę elegancko, jak to na przyjęcie, ale nie przyszłoby mi do głowy, żeby kupować sukienkę na tę okazję

strojnie - to dla mnie pojęcie względne Wiadomo, że nie ubiorę na komunię balowej kiecy, ale też nie pójdę w dżinach.
Wiem, że komunia to nie wesele, ale ranga tej uroczystości jest (jak dla mnie) bardzo duża i nie widzę nic zdrożnego w fakcie, że ktoś kupuje na tę okazję sukienkę. Sukienkę (elegancką) można potem wykorzystać na mnóstwo okazji. Tym bardziej jeśli ktoś zwyczajnie nie ma w czym iść Ja jednak założę sukienkę, którą kupiłam w zeszłym roku na wesele, a na drugi dzień (bo też nas kuzyn zaprasza) ubiorę spódnicę i jakąś bluzkę

x factor - też byłam zawiedziona, że wywalili Anię. Ma cudny głos, w dodatku bardzo miło się na nią patrzy
Michał - fajnie się go słucha, ale nie mogę na niego patrzeć Jego maniera bardzo mnie denerwuje.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 11:03   #2513
jagodzia133
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny za tyle dobrych opinii :P postanawiam pójść przymierzyć kilka innych fasonów i wtedy zdecyduję co i jak

a co do świadkowania na cywilnym to nie mam zielonego pojęcia może dowiedz się jaką będzie miała suknię młoda czy zwykłą białą ślubną czy jakąś wieczorową żebyś wiedziała na czym stoisz
Lili & Gabryś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 11:04   #2514
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Macie jakieś pomysły?
też myślałam o fontannie ale wizja czekolady na moje cudownie białej sukni (a znając życie albo ja bym się sama pobrudziła albo ktoś by to zrobił) przeraża mnie i by mi to mogło popsuć wesele

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
dziękuję dziewczyny za tyle dobrych opinii :P postanawiam pójść przymierzyć kilka innych fasonów i wtedy zdecyduję co i jak
to tak samo jak ja idę w środę mam już dwa salony na oku

Stary 2011-04-18, 11:28   #2515
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
daj znać jak było

ja miałam dziś ślubny koszmar

miałam za krótką sukienkę spod której widać mi było majtki, tego dnia byłam w pracy i nie miałam się jak przygotować. byłam nieuczesana i nieumalowana.

będąc już na sali poszłam do dj i zapytałam czemu nie gra muzyka, na co on, że tak ma być. zapytałam go o konkursy a on powiedział, że tutaj nie ma miejsca i że miałam załatwić jakiś korytarz

strasznie długi i upierdliwy był ten sen - to pewnie dlatego, że cały weekend spędziłam z Tż bardzo miło poza domem a dziś muszę iść do pracy i wiem, że będzie nieprzyjemnie
Zapamiętaj raz na zawsze... bez korytarza ani rusz... Niegrzeczna jesteś. Nie chciałaś z DJ-em współpracować

Cytat:
Superek Też bym już chciała mieć odliczanie poniżej roku

Cytat:
Teraz mam inny problem, niedawno się dowiedziałam że w czerwcu będę świadkować na slubie cywilnym i kompletnie nie mam pojecia co założę, poza tym nic nie ma w tych sklepach
Znam ten ból. W sklepach jest wszystko, tylko nie wtedy, jak coś się potrzebuje Wtedy wszysto nie takie. Kolor zły, fason zły, cena z kosmosu. Jednym słowem wszystko bleee
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 11:36   #2516
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
już niedługo, coraz bliżej...ale ten czas leci. Jak będziesz brała ślub, to ja sobie wtedy uświadomię, że jeszcze troszeczkę i sama będę stała na ślubnym kobiercu.

Cytat:

Macie jakieś pomysły?
Podejrzewam, że zespół taneczny, w którym lata przetańczyłam przygotuje jakiś krótki występ. Oczywiście to ma być niespodzianka dla mnie samej, ale jak znam instruktorkę, to muszę się przygotować na dodatkowy poczęstunek. Dzieci też będzie u mnie sporo. Dostaną stolik na uboczu do tzw "bastlowania". Kupimy kredki, wycinanki, papiery kolorowe i mnóstwo innych ciekawych dla dzieciaków rzeczy, oprócz plastelinopodobnych i farb, by mogły się zająć czyms ciekawym. Może i jakieś konkursy na rysunki zorganizujemy. I sama chętnie poprowadzę zabawy dla nich

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
A tydzień później weekend majowy i jedziemy z TŻem do Pragi, tradycyjnie z okazji rocznicy (tym razem rocznica będzie złożona bo 3 lata razem, równo rok od zaręczyn i równo rok do ślubu )
Praga zazdroszczę Wam. Nam w tym roku wyjazd nie wypali. 30 kwietnia idziemy na Chrzciny i 2go TŻ może urlopu nie dostać a miała być Praga albo Wiedeń...

A i jeszcze Nena pisałaś o głośnym ślubie w niedalekiej przyszłości. Kurka nawet zapomniałam o tym wydarzeniu. Pewnie gdzieś tam w necie zobaczę sobie kiecke Panny Młodej, ale nic poza tym.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 11:36   #2517
jagodzia133
Zakorzenienie

Haaa udało mi się wyciągnąć starszą moją z domu i lecimy na salony na razie się szykuję
Lili & Gabryś

Stary 2011-04-18, 11:45   #2518
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że zespół taneczny, w którym lata przetańczyłam przygotuje jakiś krótki występ. Oczywiście to ma być niespodzianka dla mnie samej, ale jak znam instruktorkę, to muszę się przygotować na dodatkowy poczęstunek. Dzieci też będzie u mnie sporo. Dostaną stolik na uboczu do tzw "bastlowania". Kupimy kredki, wycinanki, papiery kolorowe i mnóstwo innych ciekawych dla dzieciaków rzeczy, oprócz plastelinopodobnych i farb, by mogły się zająć czyms ciekawym. Może i jakieś konkursy na rysunki zorganizujemy. I sama chętnie poprowadzę zabawy dla nich

o widzisz miejsce do rysowania dla dzieci to super sprawa... tym bardziej, że zauwazylam, że spora część dzieci na weselach się po prostu nudzi ....marudzą rodzicom, przez co muszą się szybko zbierać ...a u mnie dzieci będzie ok 20 ...

iskierka zgasła...
Stary 2011-04-18, 12:15   #2519
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Haaa udało mi się wyciągnąć starszą moją z domu i lecimy na salony na razie się szykuję

oooo fajowo to udanych łowów sukienkowych czekamy na relację

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

a ja lecę na uczelnię papap

Stary 2011-04-18, 12:20   #2520
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
no dobra kochane, generalnie dużego wyboru nie macie, bo tylko dwa wzory (1 i 2 zdjecie to ta sama-worek, 3 i 4 to emilka z mizensy) i przy okazji powiedzcie mi które balerinki wybrać
Z torebek podobają mi się te dwie ostatnie, obydwa kolory super, na jakiej aukcji je znalazłaś?
A baletki, te 3 fajne, ale mi sie to bardziej jakieś zamszowe podobają

Ja wierzę, że niektóre suknie sa tak dobrze uszyte, że nawet jak mają tren i sie go potem podepnie, to to ładnie wygląda

Czytałam już tą historyjkę ślubną

jagodziu suknia ma faktycznie full zdobienia, ale dodają tej sukni uroku. Wyszczupla cie ona w porównaniu do tej co pokazałaś druga suknię. Nie powiedziałabym, że to rozmiar 42

kindziula to co ten twój TŻ zrobił, że z jego winy wypadek był? co do teściowej, to współczuje, ona jest przeciwna waszemu związkowi? Nie fajnie....

A ja wzięłam przepis na mazurka od przyszłej teściowej i będę pierwszy raz w życiu robić mazurka więc mam stresa

Dziewczynki, jutro z TŻ spotykamy się z naszym faworytem DJ Mamy nadzieje, że będziemy jeszcze bardziej do niego przekonani po spotkaniu i się w kocu zdecydujemy na coś

NightButerfly jesteś strasznie podobna do takiej dziewczyny z moich okolic, która znam z widzenia. Masz sobowtóra

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości