|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Ja dzisiaj zrobiłam pranie ciuszków dla Młodego i sąsiedzi niektórzy chyba nadwyrężony kręgosłup będą mieli tak wyciągali szyje żeby zobaczyć co się dzieje
No i oczywiście wyprałam wszystkie ciuszki plus pokrowiec z nosidełka a zapomniałam całkowicie o kocykach i rożkach i ręcznikach, które leżą zapakowane w szafie
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochaniutkie...ja dzis pozniej bo wszystko dzis mamo późnione.....
![]() za dzisiejsze wizyty ![]() za rozpoczete nowe tc Shira - tez ma mkroliczka ![]() Bartessa - no rozbroiły mnie te fotki normalnei jak komiks my dzis rozpoczynamy 22 tc ![]() od rana jakas jestem zalatana a niby nic pożytecznego nie zrobilam....... ![]() wstałąm wywiesilam posciel na balkon do wietrzenia........zmyłam gary.i poszlam na zakupy...i jakos sie tak zeszlo ze dopier owrocilam i nogi mi odpadaja.............za to kupilam same smakolyki.......poszlam na targ z warzywami i kupilam - arbuza - mlode ziemniaczki, koperek + zsiadle mleko na jutro na obiadek - pomidorka malinowego - ogoreczka swiezego - kalafiorka - rzodkiewczke sama świerzyzna mniaaaaaaaaaaaaaaam noi jakies tam serki jogurty pieczywko wedlinke....same smakolyki...tylko nie moglam tego doniesc za cholere musialam 2 razy odpoczywac hehe jak staruszka takze wezcie mnei dobijcie gotuje kluseczki i moze wreszcie cos zjem.......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-18 o 14:31 |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w piękny, słoneczny dzień
Chciałam podziękować za kciuki, Ale niestety hemoglobina mi spadła no ale cóż się nie robi dla maleństwa
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Fuj kaszanka
![]() Żelazo znajduję się też w zielonych warzywach ![]() Dzisiaj na obiad zupa krem brokułowa
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale boje sie ze te FP beda szybko zjadaly baterie, a sa na te grube (nie paluszki) Też chcialam brac ta turkusowa, ale chyba za niska jestem , albo tunika za długa ![]() za to wziełam czarne pasy ciążowe, fajne! A teraz pytanko ktora z Was tłumaczyła list po niemiecku, bo ja też dzis dostałam i chciałabym z grubsza zobaczyć co tam jest napisane ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rano byłam w pracy z l4 i dowiedziałam sie że jedna koleżanka jest w ciąży Zaraz jedziemy do szkoły rodzenia temat na dziś karmienie piersią
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i panie mają też w promocji laktatory medeli, więc się zastanawiam czy się nie skusić - ręczny z tego co wiem mają po 70 zł, a o elektryczny zapomniałam pytać
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kaszana....Bleeeee!!!!
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Sygine Sweetangel do klubu alergiczek ja też sie niestety dołacze
kichanie katar i czerwone oczy jak u królika to moja codzienność![]() Brunetka za zdrowa watrobe . Kaszanka ja mam anemie i gin kazała brać żelazo
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
Kaszankę to mam dzisiaj na obiad i wolę ją jeść niż wątróbkę
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro o zakupach, to i ja się pochwalę: dziś przyszedł adapter do pasów - kupiłam nowy za około 110 zł i jest ok - niech tylko małż przyjedzie to się przymierzę w aucie ![]() Na allegro wylicytowałam laktator ręczny avent i 2 pary butów oraz 2 staniki do karmienia (za 2 zł!!)- jak przyjda to wrzuce fotę ![]() Wszystkie dziś sprzątają, więc i ja się wziłęam - sypialnia aż błyszczy, pranie się w słoneczku suszy i obiad na jutro marynuje, a teraz przerwa ![]() Dzisiaj jeszcze tylko z kwaiatmi zrobię porządek, przygotuję pranie na jutro i jak małż wróci, to coś pewnie jeszcze zrobimy Inaczej sie do świąt nie wyrobię. A chciałabym w triduum pashalne pochodzic wieczorami do kościoła...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanetko nie smutaj sie mój tez dzis na stolernie pojechal wujowi pomoc i chyab tak do swiat bedzie jezdzil brokułki....mniammmm Syngie,Vaniliova - ciesze sie ze nie jestem sama ale tez bardzo wspolczuje bo to jest masakrystycznie meczace........
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-18 o 14:54 |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
tak piorę kurtki zimowe jak wyschną to do wora i kuku
![]() Lilkaa Patik dzięki Zmalowana ta tunika jest śliczna bardzo mi się podoba sweet hahahahkróliczek to taki sarkazm bo to wilka gadzina nie wiem czemu taki gigant z niego jest brunetka za wątróbkę!! ![]() ![]() ale dobre krupnioki dziś na obiad
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam i ja w słoneczny dzień ![]() Nie było mnie od soboty a tu tyyle stron ![]() obiadek ugotowany i w domu uprzatniętę męzuś za pół godzinki wróci z pracy to będzie mi weselej bo sama w domu siedzię cały dzien. Wiecie co, w ciągu dnia dzisiaj pochłonęłam dwa lody w rożku i tak mi dobrze - właśnie przed chwila drugiego ale mi mała wczoraj dokazywała wieczorem - jak nigdy chyba jeszcze, normalnie nie mogłam się skupić na oglądaniu tv wieczorem.. a dzisiaj z rana to samo, zjadłam śniadanie i harce na całego.. oszalało to małe dziewczę coś ostatnio aha - ja tam kaszankę lubie - ale nie taką sklepową tylko taką z "własnego wyrobu" - mamy znajomego gościa który się zajmuje takimi rzeczami masarskimi i robi pyszną kaszankę - ja uwielbiam na ciepło odsmażoną z cebulką plus ziemniaczki i ogórek koszony do tego - mnia ale na zimno - fuj, sklepowa też mi nie podchodzi bo nie mam zaufania do takich rzeczy ze sklepu..---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
ja rano pranie zrobiłam i porządków troszkę i mi się wietrzy w pokoju. Wiosna
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-18 o 14:57 |
||
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
Shira - no ja tez tak ironicznie bo moj to kawal krola ok. 3,5 - 4 kg wazy
dziewczyny a wlasnie jak to z tymi laktatorami jest???? lepszy reczny wczy elektryczny? bo ja bylam nastawiona na elektryczny ale nie wiem juz sama ? ![]() dobra zjedzone a teraz opuszczam was bo musze troche polezec z nogami w gorze bo mi zaraz chyba odpadną..............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-18 o 15:04 |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Beata lodyyyyyyyyyyyy
![]() Mam ochotę na takiego dobrego z Biedronki ![]() Sweet Ja nigdy nie miałam problemu z alergią, ale mój tato znowu chyba ma za Nas wszystkie (siostry) bo jak nie weźmie jakiejś tam tabletki to kicha okropnie, więc wyobrażam sobie co przechodzisz ![]() Te siedzenie w domu już mnie dobija ! Co do kwiatków, to mój wspaniały maż kupił jednego boroka i stoi w salonie, ale zamiast iść po szklankę wody i go podlać to miał tylko pod ręką piwo ![]() teraz kwiatek traci liście a mój mąż się śmieje że jest na kacu ![]() Krem z brokuł zrobiony, nawet nie mam na niego ochoty
|
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też siwą
Troszkę tylko rękawki mi się nie podobają. Wolę jakie ' bliżej ręki ', a nie takie motylki ![]() Ja piorę wszystko
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=SweetAngel1984;2643 7228]Shira - no ja tez tak ironicznie bo moj to kawal krola ok. 3,5 - 4 kg wazy
hihihihihi no to widzę ze nie tylko mój króliczek zmutował
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I Twoj nr tel - moze bedzie mi latwiej i krocej zadzwonic![]() Vaniliova - i slusznie ze kupujesz reczny, elektryczny duzo drozszy, a recznym wcale a wcale sie nie namachasz- bardzo fajnie sie sciaga pokarm recznym, ja sciagalam duzo i baardzo mi sie to podobalo hi hi. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-04-18 o 15:28 |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
a taka kaszanka z grilla, chyba jest smaczna, dawno nie jadłam i juz mam ochote
Ja też ! |
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki jest najlepszy monitor oddechu z nianią elektroniczną?
Męża brat wraca z Anglii do Polski pod koniec miesiąca i chce kupić dla naszego synka na prezent tylko mamy mu powiedzieć jaki.
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś u lekarza w przychodni
serduszko małej biło, szyjka super trzyma więc jest ok dostałam skierowanie na badania i na nieszczęsną glukozę znowu ![]() nie wiem jak to znowu przeżyję no i dostałam kilka ulotek i próbek
|
#1138 |
|
Rozeznanie
|
zanka na pewno dasz radę z tą glukozą
Trafiłam na beznadziejne pielęgniarki
|
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Któraś pytała o legginsy dobrze kryjące ( chyba Oliweczka ).
http://allegro.pl/legginsy-getry-cia...542004467.html Ja polecam te. Dzisiaj mi przyszły i jestem zadowolona Dobrze kryją, wygodne, mięciutkie.
|
#1140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu się zdrzemnęłam jak Filip spał i jakoś tak dzień szybciej leci
![]() Cytat:
jak karmiłam Filipa jednym cycem to z drugiego tak tryskało mleko że szok, tylko tetra pomagała ![]() Shira to kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Cytat:
![]() Lilkaa też trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę , ciekawe jak Twoja szyjka się trzyma?![]() Cytat:
http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-ge...518234829.html http://allegro.pl/leginsy-ciazowe-3-...517834151.html Ale jeszcze nie przyszły więc nie wiem czy polecam ![]() Cytat:
kaszankę z patelni od czasu do czasu to baardzo lubie
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-18 o 16:49 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

takze wezcie mnei dobijcie 
no ale cóż się nie robi dla maleństwa
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zębole

kichanie katar i czerwone oczy jak u królika to moja codzienność