|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ja ogarniam jeszcze mieszkanko, pakuję się, śniadanko, prysznic i spadam :P
|
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
eweska
za pozytywne wieści
|
#4713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() princi a lekarz mowil ile flavio wazy ? a co do wymiarow kosci udowej to nie mam pojecia jak to jestwitam z rana! dzisiaj bede w napieciu wchodzic na nasze forum ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
eweska trzymam za Was kciuki, no i czekamy na wieści o naszych najbardziej wyczekanych dzieciaczkach wątkowych
![]() Dzień dobry! Znów już 10stopni o godz 8 w cieniu więc będzie cieplutko zaraz znikamy na powietrze w nocy jakieś sny urodzeniowe miałam, więc myślałam ze któraś w końcu urodziła ![]() może mam rację ![]() ciuchów już mi brakuje na zmianę, więc czas wracać do domku, wieczorkiem się zbieramy trzeba się wybawić póki można ![]() tyle dzieciaczków już na wylocie mamy ![]() tylko jakieś takie nieśmiałe
|
|
|
|
#4715 |
|
Moderatoreska
|
Dobra ja już gotowa, kawkę popijam i czekam na szwagra bo ma zabrać synka i mnie podwieźć do szpitala. Dziś synal spędzi dzień u siostry i nockę a z rana zabiorą go dziadkowie bo rodzice mają na noc do pracy więc nie ma sensu żeby po niego przyjeżdżali jak później o tak musieli by go przywieźć.
|
|
|
|
#4716 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cichoooooo
![]() wstałam dziś wcześniej, już o 8, dlatego, że kładliśmy się szybciej spać, bo TŻ dziś poszedł do pracy, bo roboty dużo i dzwonili wczoraj po niego. nie powinien, bo na zwolnieniu jest do 28.04. ale kaska się przyda. tylko mi smutno będzie cały dzień. dobrze, że mam Was ![]() może napisze eska do Agus? tylko głupio mi by było przeszkadzać w ewentualnej akcji Ewesko miłego pobytu w szpitalu i trzymam kciuki za szybkie cc i święta w domu z dzieciaczkami Atiz gratuluję 39 tygodnia! i powiem Ci, że mam tak samo, że nie dociera do mnie, że w środku jest synuś i że niedługo będzie po tej stronie. coś niesamowitego ![]() Renessme zgadzam się- szczęśliwie obyło się u nas bez przedwczesnych porodów. i oby tak dalej ![]() Princi super, że wizyta udana! nooo i pięknie torbę spakowałaś
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-19 o 08:09 |
|
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
Dziś wstałam o 6, bo mąż do pracy i jako przykładna żonka zrobiłam mu kawkę i śniadanko i jeszcze kanapki do pracy No i co najgorsze już nie usnę... A humor mam dziś cudowny no i tak dobrze się czuję...
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
eweska
żeby w końcu było wiadomo co i jak
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ależ jestem ciekawa, co u dziewczyn! Nie będę Ich zamęczać smsami, bo jeśli coś, to na pewno mają wiele ważniejszych osób do poinformowania, niż forumowe koleżanki. Dlatego czekam cierpliwie na info od Nich ![]() Anula, super kociaki, bardzo ciekawie się prezentują ![]() Princi, gratuluję udanej wizyty! ![]() Aha, z nowym tytułem, to pewnie będzie podobnie, jak z obecnym, że lekko kulą w płot [no chyba, że któraś w nocy uratowała honor tytułu! Ale przecież to tylko tytuł i nie ma się co przejmować, skoro dobrze nam się w nim pisze, a sam tytuł fajnie brzmi ![]() Śniła mi się dziś Hanka, po raz pierwszy! Urodziłam, szybko mi Ją zabrali, a potem oglądałam małą dziewczynkę w wózku, w koszulce Rolling Stonesów ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Ewesko, mocno trzymam za Was kciuki! Nie mogę się doczekać Twoich Kurczaczków |
|
|
|
#4720 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
![]() Jak cos będe informować, mam zapisanych kilka numerów :P Edit: I jakby było jakieś info od dziewczyn że urodziły, jakby któraś z was mogła proszę o sms Z netu można do mnie też wysłać ze strony plus za darmo
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-19 o 08:23 |
|
|
|
#4721 |
|
Raczkowanie
|
JA też już chcę mieć poród za sobą...
i mieć taką maleńką śliczną kruszynkę obok, a nie w środku, bo już chcę ją wycałować i chyba dostaję fioła... |
|
|
|
#4722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tempo zapełniania wątku faktycznie mamy nieziemskie. Ja już po śniadanku. Wyprawię męża do pracy i zabieram się za jakąś robotę. |
|||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiam że Aguś to już na porodówce w nocy była...a czy tuli już Oleńkę to nie wiem
![]() Dzień dobry
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale dziś będzie ładnie Podobno w święta też ma być śliczna pogoda ![]() agus Aaaa... Jakie nerwy. Gdzie ta Olusia?? eweska , żeby podejmowali szybko decyzję i żebyś na święta miała już maluchy przy sobie ![]() A ja się powoli zbieram na ktg ![]() Od rana znów bóle @...
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochaniutkie, co tu taka cisza? rozpakowujecie sie czy sprzatacie na swieta?
Zapisalam sie na jutro do fryzjera, w koncu bede wygladac jak ludz a lece zaraz po zakupy, na popoludnie znowu mam mase prasowanka i musze dokonczyc pakowac torbe![]() eweska daj znac co i jak, moze misiaki juz dzisiaj wieczorem wyskocza z brzuszka ![]() anula_81 ale piekne te kociaki na sciane, skad je masz? ![]() Cytat:
moze jeszcze ktoras z Was sie wypowie?![]() oo balsam do ust dziekuje za przypomnienie a dla dzidziusia bierzesz jakies kosmetyki, bo ja tylko pieluszki i grzebyk, reszta jest w szpitalu trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Moderatoreska
|
Dobra spadam kobitki już
![]() Do zobaczenia za jakiś czas i to na bank już w powiekszonym gronie, jak bede w szpitalu pewnie nie jedna się rozpakuje ![]() Buziaki PA
|
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
Powodzenia i do zobaczenia Eweska
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi dobry pomysł z tymi korkami
Mary ale sen ja widziałam jakieś takie bodziaki w h&m z acdc, the rolling stones itp. może ona chce Ci w ten sposób przekazać, że takie będzie chciała ? tylko fakt, że były chłopięce, ale co tam..Matall powodzenia na ktg ![]() mi się wydaje, że Agus na porodówie, bo zawsze z rana była. poza tym pisała, że jak się nic nie rozkręci to będzie rano na forum Ewesko ja po śniadanku, nawet wyjątkowo wypiłam kawę do śniadania ale rozpuszczalną. Marcelek ładnie się wypycha, pewnie mu smakowało wszystko heehe---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- artykuł o tym, jak uniknąć nacinania krocza. może chcecie poczytać ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Ach i zapomniałam napisać, że zaczynamy z Edzikiem 37 tc, czyli za tydzień będzie donoszony wg info od położnych
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
matall gratulacje dla Ciebie i Edzika
no teraz to zmykam naprawde, bo zaczelam czytac o tej krotkiej kosci udowej i tylko mam paranoje znowu
|
#4732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
matal ![]() za ktg, żeby Edzik jeszcze trochę dał mamusi czasu na pozaliczani egzaminów...![]() ...a tak w ogóle to NIC dzisiaj nie będę robiła... o TAK będę siedziała cały dzień ...mój Ikeowy plan chyba stanie na niczym, bo nikt mnie nie chce zabrać ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- aaaa... i jeszcze Wam powiem, że jak któraś z Was nie ma dzisiaj pomysłu na obiadek, to polecam to http://kuchniaagaty.blogspot.com/200...ka-masala.html ![]() Jest pychotka, a prosto się robi... podaję z ciabattą (chociaż dzisiaj rano Pani w piekarni miała taką minę jak ją zapytałam czy mają, że jestem pewna, że nie wiedziała o co mi chodzi ![]()
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Anula ale świetne te koty, bardzo oryginalny pomysł. Eweska trzymaj się dzielnie Agus i Kwiatecek czekamy niecierpliwie na wieści.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-19 o 08:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Rozeznanie
|
Witam po przerwie
W nocy z niedzieli na poniedziałek dopadło mnie jakieś okropne uczulenie, całe ciało swędziało mnie tak niesamowicie mocno, że aż się popłakałam .. Wykrzyczałam w nerwach , w złości , że mam dość tej ciąży i błagam niech ona się jak najszybciej skończy za chwilę żałowałam tych słów , bo pierwszy raz poczułam te 'bóle jak na @' i się wystraszyłam jak jasna cholera . Całą noc prawie nie spałam, drapałam się jak głupia, TŻ taki biedny bezradny nie wiedział co ze mną począć.. Rano na nogach zobaczyłam wysypkę i jak się dotknęłam w tym miejscu to bardzo piekło Na szczęście na 14.30 miałam wizytę u gin .. Dostałam na to jakiś krem ze sterydami , ale boję się tego używać - niepotrzebnie głupot się naczytałam w necie usg nie miałam takiego dokładnego, bo płaciłam tylko za samą wizytę, ale na chwilę zrobił żeby zobaczyć czy mała fiknęła - nadal jest pośladkowo, ale do tego nie potrzebne mi było usg, bo ja to czuję po ruchach i mu mówiłam, a ten uparty Zapytałam jeszcze co w sytuacji , gdy nie fiknie do porodu.. Powiedział, że w 38-39 (!!!) tc zrobimy usg i jak nadal będzie pośladkowo wypisze skierowanie na cesarskie cięcie W DNIU TERMINU Z OM .. Czyli tak czy siak muszę czekać na Gabi do 8 czerwca .. A miałam cichutką nadzieję, że jakby nie fiknęła to ją wcześniej powitam Chociaż po tych przebojach jakie zafundował synek Moni to wolę się nie nastawiać ani na sn , ani na cc ![]() Dziś byłam w labku na badaniach , po południu pójdę po wyniki .. Następna wizyta 9maja .. Albo w poniedziałek jakby coś nie tak z badaniami lub jakby te uczulenie nie zeszło ... A i dostałam Mustelę w prezencie od TŻ , chyba miał dość mojego marudzenia Zabieram się za nadrabianie .. I trzymam kciuki za dzidziusie, żeby się troszkę pospieszyły ale tylko te co im wolno już wychodzić !!
|
#4735 | ||
|
Rozeznanie
|
to cisza przed burzą
Cytat:
Cytat:
matal powodzenia na KTG Ja wstałam po drzemce, zjadłam śniadanko i zaraz zabieram sie za robotę. Wyczuwam jakiś niepokój.... Przyśniło mi się, że mała powiedziała mi że się urodzi w niedzielny świąteczny poranek bo chce być jak wielkanocny kurczaczek Ale sen....
|
|
#4736 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc
po wczorajszych narzekaiach moge uznac ze dzis w miare spalam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ostatnim poscie![]() Cytat:
![]() Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa ja dyis mam wiyzte 3majcie kciuki
|
|||
|
|
|
#4737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Żadnych czerwonych wiadomości Ale Aguś się jeszcze nie meldowała dzisiaj ![]() U mnie tez zapowiada sie piękna pogoda Cytat:
![]() za wizytę Pierwszy raz słyszę, ze nie robi się USG bo dzdzia już za duża ![]() Cytat:
wow A bluzeczka to prezent od mojej Mamy ![]() Cytat:
Super! Ja jeszcze nie mam pojęcia, co spakuje do torby, wiec nie pomogę.eweska ![]() violisia za wizytę
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-19 o 09:21 |
|||
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
violisia trzymamy kciuki za wizytę
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a u mnie dzis zimno buuuudziekuje
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie pakuję torby dla mnie i dla Zosieńki
Ja ledwo wszystko zmieściłam w swoją, teraz kolej na Zosię ![]() Trzymam kciuki za wizyty!!! ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

za pozytywne wieści

? a co do wymiarow kosci udowej to nie mam pojecia jak to jest

dobrze, że mam Was

) i płyn do spryskiwania twarzy (dzięki za przypomnienie
Na szczęście na 14.30 miałam wizytę u gin .. Dostałam na to jakiś krem ze sterydami , ale boję się tego używać - niepotrzebnie głupot się naczytałam w necie