|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() A my właśnie wróciliśmy z SR Bardzo lubię te położne które to prowadzą - miłe, sympatyczne, dowcipne naprawdę super i mam nadzieję że na którąś z nich trafię jak będę rodzić. Był dzisiaj temat karmienia piersią i zostanie on pociągnięty na następnych zajęciach. Poza tym była pani z johnsona i kolejne próbki się trafiły I płytę z instrukcją obsługi jak karmić też się dostało
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, aania_20 dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
no promocja spora, bo na all wszędzie min 60zł bez przesyłki kosztuje.
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nareszcie się ruszyło z remontem pokoju dla Alicji
-Okna zamówione, jutro mają je mierzyć, a za 3 tygodnie będą już wstawiane. -Tapczanik do pokoju zamówiony, będzie do 6 tygodni. Trochę długo, ale nie śpieszy się nam aż tak, bo narazie nikt tam nie śpi, za ten czas pomaluje się pokój i skręci mebelki
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pani dr A. - mowilam, ze bedzie megamila na prywatnej wizycie, szkoda tylko,ze w szpitalu taka nie jest... ja zywie gleboka acz zapewne plonna nadzieje, ze sie z nia tam nie spotkam.To jeszcze Kolina nam dzisiaj zostala.. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-04-19 o 20:13 |
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super brzuszek - jaki już duży ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
instrukcja obsługi dobre i jak z tymi laktatorami Medeli? skusiłaś się?
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego napisałam do Was. Wydaję mi się że baba coś kreci ![]() albo faktycznie nie zna się do końca na allegro ![]() Sweet nie odpisała mi jeszcze Ja wczoraj sobie rozmyślałam nad tym samym, jak ktoś mówi że ciaża trwa 9 miesięcy to każdy myśli :"Pff ile to czasu a marasu " a to naprawdę tak szybko mija, że się zastanawiałam właśnie teraz jak te kobiety które rodzą wyrabiają się z wyprawką nie dałabym rady po urodzeniu chyba martwić się jeszcze wyprawką !Marzena wczoraj akurat oglądałam takie bluzki, ale nie umiem znaleźć strony ![]() Pati zdecydowanie ta pierwsza, druga oklepana za droga i za bardzo klasyczna.Ja nad tą pierwszą się właśnie zastanawiam, tylko że wesele mam dopiero pod koniec czerwca ![]() Natka Fajnie, że już coś łapie po rodzicach ![]() Mąż pokosił, uwielbiam zapach skoszonej trawy |
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte . A mówiłam że Dominik podniesie główke ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie bo na następnych zajęciach babka nam powie co i jak z tymi laktatorami. A dzisiaj miały tylko jeden ręczny i to ten starszy typ (mi ten tył przypomina strzykawę wielką), więc jeśli okaże się że to ten jest za 70 zł to podziękuję bo na all widziałam już za 20
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą. Nie mogłam się zalogować na wizaż przez ostatnią godzinę, chyba jakaś awaria
.Ale macie piękne brzuszki dziewczyny, rośniemy w siłę Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Piszecie o anemiach. Ja ostatnio bardzo się opuściłam z witaminkami, coraz częściej zapominam, chyba muszę się zmobilizować. To i ja się pochwalę moim brzusiem, na końcówce 23 tygodnia. |
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt!
|
|
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i nieśmiało proszę o kciuki, bo ja idę jutro. Co prawda dopiero na 16tą ale liczę na Was
nie dalej głowa pęka, oglądam "Usta,usta" ale chyba zaraz pójdę spać.
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
meszares, shira, Natka brawa za udane wizyty
![]() jeszcze Lilkaa została
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Kolinka, łobuzico, opowiadaj nam tu szybko jak było u lekarza
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Meszsares czyli ona pracuje tu w szpitalu w Gliwicach?
Taaak dla nas był przemiła, z mężem żartowała i w ogóle tak dokładnie wszystko oglądała,opowiadała-super. Ale przykre jest to, że zachowuje sie tak tylko "prywatnie" :/ Cytat:
A od początku ciąży upodobał sobie dolną część brzucha, a teraz proszę ![]() DaKaro ładny brzusio Cytat:
![]() Ja biorę te tabletki Femibionu razem. A gdzie Kolina i Lilka ? |
||
|
|
|
#1371 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzieki Kochana
Gratki ![]() Cytat:
Cytat:
a film musisz miec zarabisty ze dzidzia zdrowa i ze glowka wyzej sie bardzo ciesze meszares za udana wizyte ![]() Juz jestem ![]() Jestem po wizycie pozno pisze bo wizyte mialam o 14 ale bylo opoznienie i weszlismy z mezem dopiero przed 16. A pozniej nie moglam sie zalogowac na wizaz, znow nawala cos.Szyjka skrocila sie nieznacznie, z 35 na 31mm, nie jest zle ale szyjka troche zmiekla a to juz nie za dobrze ale tez jeszcze nie najgorzej bo ujscie wewnetrzne zamkniete naszczescie. Macica nadal reaguje na kazdy ruch skurczami wiec nadal mam nakaz lezenia, ale czasem mam wstac i pochodzic po domu zeby miec chociaz troche sily do porodu, bo jak bedzie zero kondycji to porod trudny w razie nasilenia (wczoraj wieczorem mialam skurcze co jakies 3 min i bralam nospe forte) to mam brac do Fenoterolu wasnie nospe. Ginka powiedziala ze jakbysmy wytrzymaly w dwupaku w takiej sytuacji jeszcze troche to byloby dobrze bo jesli szyjka bedzie sie skracala i miekla a ujscie otwieralo to do konca ciazy bede musiala lezec w szpitalu (to tak na pocieszenie chyba ...), i ze jakby tak przypadkowo wody odeszly to ciaze da sie utrzymac jeszcze okolo tygodnia czasu w brzuchu... eh nieciekawa perspektywa ale coz jestem pozytywnie nastawiona, leze i juz. Płeć potwierdzona córcia jest córcią na nastepnej wizycie za 3 tyg bedzie wazona i mierzona bo to bedzie 32 tydzien![]() Dziekuję wszystkim dziewczynom za kciuki, gratuluje wszytskich wizyt, i piekne brzuszki macie
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-19 o 23:09 |
||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Lilka oszczędzaj się. Niech łobuziara siedzi jak najdłużej w przytulnym mieszkanku
Natka dziękuję, tylko ten pępek... |
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
cześć Grubcie
![]() Lilka trzymam kciuki ![]() Zanka fajna ta bluzka tylko mi powiedz Ty masz M czy s? bo my podobnych rozmiarów? ja dziś byłąm na 4 godzinnym spacerze po parku ze znajomymi fajooowo![]() na 99% zdecydowałóam się na mutsy transporter 2011 - nie pęka rama i podnużek ponoć regulowany, tylko kolory mi się średnio podobają. czy fiolet pasuje do Mai? plis o Wasze opinie ![]() gratuluję wizyt i uciekam spać iwona |
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko dziękuję za miłe słowa, musimy jeszcze się spotkać.... Twój brzuś też jest śliczny ... Dziewczyny bardzo długo w ostatnim czasie nie spotkałam tak sympatycznej i przemilutkiej osoby jak Beatka ![]() Marinko tym razem Ci nie odpuścimy ![]() Gratuluję udanych wizyt !!! brzuszki śliczne idę spać, TZ na nockę do pracy poszedł i muszę spać sama ... |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aaa chyba ten: http://www.mooby.pl/mutsy-transporte...FQWDDgodcGC2Hg iwona |
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
iwonap79, fioletowy na pewno będzie pasował do Mai.
Jak dla mnie to najładniejszy kolor tego modelu , a gama kolorystyczna faktycznie uboga- by się jeszcze jakaś żywa zieleń tam przydała.U Nas też stanęło na tym wózku, będziemy mieć zeszłoroczny model po moim bratanku (kolor grey)- kupimy im w zamian jakąś lekką "parasolkę" dla Tymka.
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() dziekuje Wam za kciuki ![]() przepraszam ze wczoraj nic nie napisalam - obiecalam sie zameldowac i opowiedziec jak bylo a mialam jakis problem z wizazem przy probie wejscia na strone mialam informacje Database error - probowalam do pozna, pozniej padlamwidze ze z tego czasu sa posty, nie wiem dlaczego wam sie udawalo cos napisac a mnie nie ![]() na wizycie lekarz obejrzal mi szyjke i takie tam mowil ze nie sadzi ze te moje wzmozone uplawy to mogly byc wody, raczej cos grzybicznego moze sie dziac, zapisal nystatyne oraz skierowanie na badanie bialka ostrej fazy - ze po tych dwoch dniach gdyby to byly wody to jakis stan zapalny by sie wytworzyl i to wyjdzie w tym badaniuide wiec za godzinke do labka oddac krew - dodatkowo standardowo morfologia i mocz powiedzial ze jesli to znowu sie powtorzy mam gnac do szpitala zakazal dlugich podrozy bez przerw na wypoczynek ze to na pewno mialo wplyw posluchalismy serduszka na detektorze kolejna wizyta w maju, poprzedzona badaniem na krzywa cukrowa ![]() dostalam tez juz skierowanie na usg 28-32tc - to mam zrobic na przelomie maj/czerwiec aha, fotki mialam wstawic, to sprzed tygodnia (wczoraj usg nie mialam) nasz synus
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-04-20 o 06:32 |
|
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
czesc
Maja nie daje mi spać od 5 ![]() Marzena, Brumek a może wiecie czy mutsy transporter z 2010 mają juz poprawiony podnużek i ramę? może ten model ma ciekawsze kolory? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

I płytę z instrukcją obsługi jak karmić też się dostało 

i wczoraj rano mialam wzmozone uplawy, takie jasne, wodniste, dzis juz ok ale i tak sie zamartwiam, kciuki trzymajcie
za wizyte no i że Blanka nie zrobiła psikusa i dalej jest dziewczynką 

nie dałabym rady po urodzeniu chyba martwić się jeszcze wyprawką !

.

w razie nasilenia (wczoraj wieczorem mialam skurcze co jakies 3 min i bralam nospe forte) to mam brac do Fenoterolu wasnie nospe. Ginka powiedziala ze jakbysmy wytrzymaly w dwupaku w takiej sytuacji jeszcze troche to byloby dobrze bo jesli szyjka bedzie sie skracala i miekla a ujscie otwieralo to do konca ciazy bede musiala lezec w szpitalu (to tak na pocieszenie chyba
, a gama kolorystyczna faktycznie uboga- by się jeszcze jakaś żywa zieleń tam przydała.