|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
a my dzis zaczynamy 24tc
brumek pisalas kiedys o SR, gdzie sie zapisalas? na jaki termin?
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
a ja dzis odkrylam ze pojawil mi sie rozstep na brzuchu a juz myslalam mialam nadzieje ze tego unikne ,chociaz na brzuchu
bo od kad jestem w ciazy to cycki mam strzaskane rozstepami a wczesniej byly takie piekne uuu a teraz sa wielke i obrzydliwe patrzec na niemoge,a co sadzicie o tym wozku?http://allegro.pl/wozek-tutek-grande...564402062.html |
|
|
|
#1323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale duży już Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą wybór szpitala to podobny dylemat, tu też wlasciwie na kazdy szpital mozna znalezc i "+" i "-" ![]() Dobra uciekam na SR... |
|||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Zanko głuptasie co Ty piszesz?! Chyba nie widziałaś prawdziwego grubasa
Wyglądasz pięknie, a ciałem się nie przejmuj, zajmiesz się nim po porodzie
|
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pompowane, skrętne koła, spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy, rączka łamana. Fajniutki
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się nie zapisałam na konkretny termin. Ale idę do SR na Inflancką. Myślę, że od ok. 15 maja zaczniemy kursik
![]() Z tym że u mnie to wynika z tego, że ja tam będę rodzić. Dlatego wybrałam tę szkołę.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-19 o 17:03 |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze szpitalem od zawsze był problem, bo każdy ma + i -. Samemu trzeba się przekonać na własnej skórze
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
margaret - cudny brzuś
stepelka - ja taki kupuje aspirator oczywisciezanetka - i co odpisala cos? a ten aspiratorek jest ekstra tez sie zdecydowalam na niego |
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
nooo
![]() a z lekarzami bywa roznie - jednak nalezy wyszukiwac tych, na ktorych temat wiekszosc zdan jest pozytywna. chociaz spotkalam sie z tak skrajnymi opiniami o niektorych, ze nie wiadomo co o tym myslec.
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do lekarza. Kcciuuuuki proszę
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny śliczne macie brzucholki , coraz większe
Cytat:
![]() Myślę że kupię sobie taki jeden do karmienia, bo to jednak wygodne jest a potem przesiądę się w normalne cyckonosze ![]() Co do pozycji porodowej to ja też nastawiłam się że na stojąco, na kucaka itd, jak zachęcały położne w SR....... Ale jak przyszło co do czego i zaczęły się parte, i położne zachęcały mnie że mogę przyjąć pozycję jaką chcę, to raz spróbowałam na kolana ale szybko powróciłam na plecy i nie dałam się ruszyć ![]() Więc jak widac plany sobie a poród sobie ![]() Cytat:
czegoś tu nie rozumiem ![]() 1. Przez płacę z allegro musiała dostac - jedyny wyjątek jest taki że czasem ktoś ma w ustawieniach że allegro mu przelewa na konto pieniądze powyżej jakiejś tam kwoty np 20zł, albo raz w tygodniu, więc mogła z Allegro nie dostać.. 2. Dopłata za przesyłkę - z jakiej paki?? obowiązuje cię tyle ile podane w aukcji, to obowiązek sprzedającego sprawdzić ile będzie kosztowało wysłanie paczki
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak? Może t wynika z tego, ze jak patrze na niego z góry to mi się wydaje mniejszy ![]() W ogóle to jak dziewczyny organizują takie spotkania regionalne, to i my może powinnyśmy Byłam się zważyć w przychodni, przez 1,5 miesiąca przytyłam 3 kg i postanowiłam nie jeść słodyczy, ale nic z tego ide zaraz do biedronki po loda |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
noi koniec kolejnego dnia....... jak ten czas leci niedawno do Was dołączałam a teraz na suwaczku zostalo tylko 4mc i 4 dni do porodu...niedano byl 11 tc i pierwsze USG a teraz juz 22 tc i połówkowe...... a jeszcze przed chwila bylam w szoku ze wogole jestem w ciazy......
jakos mne itak na rozmyslanai wzielo....czekam na meza i bedzie mycie okien i wieszanie firanek
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
Witam brzuchatki
Blondynko, ja zawsze te tabletki biorę razem, nawet się nad tym nigdy nie zastanawiałam, ale wydaje mi się, że to raczej bez różnicy- bierz tak jak Ci wygodnie. ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. ![]() Dziewczyny orientujecie się może gdzie można kupić jakieś śmieszne ciążowe koszulki/tuniki ? ![]() Kiedyś widziałam takie z odciśniętymi rączkami i nóżkami albo z samym bobasem w miejscu brzucha a teraz za cholerę nie mogę takich nigdzie znaleźć- pomóżcie. |
|
|
|
#1337 |
|
BAN stały
|
zanka, ty trochę przesadzasz
Przecież nie wyglądasz źle - wyglądasz SUPER! i przestań wmawiać sobie że jesteś gruba, nie wolno tak ![]() Dziękuję za opinię o ogródku Uwielbiam patrzeć jak moje roślinki rosną ![]() Wróciłam do domu z zakupów i chyba mam już wszystko
|
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret idziemy łeb w łeb, moja ciąża tylko 1 dzień starsza, brzuch mam identyczny jak Twój
![]() Zmalowana chętnie bym wpadła na ciacho, gdybyś bliżej mieszkała. A mój tzt ma dzisiaj wypad do świdnika, ale tylko na chwilę. Swoją drogą, trzeba szybko zorganizować drugie spotkanko, bo czuję niedosyt. Brunetka wow, chyba nic jej w oko nie wpadło. A Ty coś kupiłaś ? Natka kciuki za wizytę zaciśnięte Kolina za nowy tydzieńZanka ja też się tak czuję w ciąży, nieatrakcyjnie cellulit wszędzie, tłuszczyku przybywa...ale dzisiaj gadałam z sąsiadką-nawet nasza rodzina ale kontaktu nie mamy jako takiego, miesiąc temu urodziła i mówiła ze przytyła 35 kg w ciąży, karmi cycem i już jej 20 spadło. Więc może z nami nie będzie tak źle. Ja dzisiaj bym jadła non stop. |
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
marzenko te bluzki są b.fajne
http://aukcjewp.wp.pl/my-tummy-cudny...555315811.html |
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Ile dzisiaj brzuszków do podziwiania
i wszystkie śliczne Meszsares za wizyte no i że Blanka nie zrobiła psikusa i dalej jest dziewczynką ![]() Natka i Kolina
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zabawna-bluzka-cia...557094773.html zaraz poszukam więcej ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z...566028639.html http://allegro.pl/sliczny-t-shirt-ci...569847589.html http://allegro.pl/wyprzedaz-9fashion...562917028.html http://allegro.pl/my-tummy-cudna-blu...559607175.html
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
patik było się zabrać zdążyłabyś ciacho zjeść
) A co do spotkania to jestem jak najbardziej za
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/przepiekna-su...562693678.html co myślicie o takiej sukience na wesele? te plisy na brzuchu mogą jeszcze dodatkowo powiększać, i będę źle wyglądać w niej?nie wiem
http://moda.allegro.pl/lato2011halte...566585749.html ta jest ciekawa Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-19 o 19:03 |
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie pierwsza jest ładniejsza, ta druga taka bardziej oklepana.
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was, właśnie jem obiado-kolacje przed kompem
może to niezdrowo ale żeby Was nadgonić to każdą wolną chwilę muszę spędzać z Wami.My już po spotkaniu ze Słoneczkiem ![]() baaardzo wspaniała osóbka a jaaaki ma cudny brzuszek taka piłeczka cudna Słoneczko - nie miałam odwagi tak osobiście ale muszę przyznać że brzuszek masz prześliczny
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
hej dzieweczki!
wróciłam do domku nie mogę was dziś nadrobić więc wpadam tylko powiedzieć że niby wszytko ok ale w moczu mam glukozę ginowi się to nie spodobało kazał zrobić jeszcze raz i zadzwonić jakie wyniki jak znowu będą złe to mnie poślę na konsultację do diabetyka
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
A i jogurtowiec Zamalowanej był przepyszny !!!!!!
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki, jak zwykle są magiczne
![]() Dominik jest na 200% Dominikiem, serduszko, płucka, nerki, przepływy, kręgosług i wogóle wszystko wporządku Mam zdjęcia wklęję później, bo teraz czekam na mame ![]() Mały waży już 965g, ma śliczną buźkę, nawet Pani powiedziała, że śliczny. Badała nas bardzo dokładnie, chyba z godzine byliśmy w gabinecie. Mamy film i zdjęcia ![]() I wiecie co? On śpi jak mój mąż Meszsares ja mam bardzo pozytywne odczucie co do Pani A ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Aha... i mały już nie ma głowy bardzo nisko, już podniósł ją i ma ją na wysokości pępka Także jestem spokojniejsza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

bo od kad jestem w ciazy to cycki mam strzaskane rozstepami a wczesniej byly takie piekne uuu a teraz sa wielke i obrzydliwe patrzec na niemoge,a co sadzicie o tym wozku?

jak dla mnie kasa wydana na diagnozy p.dr A. to kasa wyrzucona w bloto. Robila mi USG 1 DZIEN przed porodem i stwierdzila malowodzie (potem zweryfikowane na nie) oraz wymierzyla Mloda na 3,5kg, a ta urodzila sie wazac 4kg! Ja rozumiem, ze to szacunki itp ale dzien przed porodem??? fachowiec? w dodatku zachowala sie wobec mnie niefajnie, bo 1.swoim pacjentkom prywatnym dawala zapasy chusteczek i ligniny po usg, a mi nie dala nawet na moja prosbe, musialam isc do sali z mokrym brzuchem i brudna z zelu koszula, 2. nie chciala ze mna rozmawiac jak sie pytalam o to malowodzie itp.-poprostu wypad z baru. Ale dla prywatnych jest przemila, starsza pania he he

Ja się będę mogła wypowiedzieć na temat Pani dr dopiero po wizycie, bo nie miałam z nią jeszcze styczności.

. Pompowane, skrętne koła, spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy, rączka łamana. Fajniutki 

o co chodzi?