Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 16:47   #1321
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

a my dzis zaczynamy 24tc

brumek pisalas kiedys o SR, gdzie sie zapisalas?
na jaki termin?
Stary 2011-04-19, 16:51   #1322
editka2022
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

a ja dzis odkrylam ze pojawil mi sie rozstep na brzuchu a juz myslalam mialam nadzieje ze tego unikne ,chociaz na brzuchubo od kad jestem w ciazy to cycki mam strzaskane rozstepami a wczesniej byly takie piekne uuu a teraz sa wielke i obrzydliwe patrzec na niemoge,a co sadzicie o tym wozku?
http://allegro.pl/wozek-tutek-grande...564402062.html
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:52   #1323
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzisiaj o 19:20 mam wizyte
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, niedzielna podroz bardzo mnie wymeczyla i wczoraj rano mialam wzmozone uplawy, takie jasne, wodniste, dzis juz ok ale i tak sie zamartwiam, kciuki trzymajcie
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość

A i pochwalę się jeszcze brzuszkiem z dzisiaj czyli 27tc4d
Ale duży już

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Natka - a juz mialam nadzieje, ze znalazl sie jeszcze jakis lekarz w G-cach robiacy te badania jak dla mnie kasa wydana na diagnozy p.dr A. to kasa wyrzucona w bloto. Robila mi USG 1 DZIEN przed porodem i stwierdzila malowodzie (potem zweryfikowane na nie) oraz wymierzyla Mloda na 3,5kg, a ta urodzila sie wazac 4kg! Ja rozumiem, ze to szacunki itp ale dzien przed porodem??? fachowiec? w dodatku zachowala sie wobec mnie niefajnie, bo 1.swoim pacjentkom prywatnym dawala zapasy chusteczek i ligniny po usg, a mi nie dala nawet na moja prosbe, musialam isc do sali z mokrym brzuchem i brudna z zelu koszula, 2. nie chciala ze mna rozmawiac jak sie pytalam o to malowodzie itp.-poprostu wypad z baru. Ale dla prywatnych jest przemila, starsza pania he he
Super, że po wizycie wsio ok

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zresztą jakbyśmy szukały lekarza, który ma same dobre opinie to z przykrością mogę stwierdzić, że takich nie ma... Zawsze znajdzie się osoba, która nie ma dobrej opinii na temat danego lekarza. A to dlatego że każda z nas ma inne wymagania co do lekrza, i każda oczeuje czegoś innego Ja się będę mogła wypowiedzieć na temat Pani dr dopiero po wizycie, bo nie miałam z nią jeszcze styczności.
A to akurat prawda. Ja jak szukalam dla siebie lekarza prowadzacego to myslalam, że zwariuję - na każdego coś można było znaleźć negatywnego. W końcu wybrałam tego, którego poleciła mi jakaś tam znajoma tż (chodziła do niego w ciąży) i choć miał też negatywy w necie (ale stosunkowo niewiele w porównaniu do innych) to jestem z niego mega zadowolona, no ale chodze prywatnie, kto wie, jaki jest jak mu sie nie płaci

Zresztą wybór szpitala to podobny dylemat, tu też wlasciwie na kazdy szpital mozna znalezc i "+" i "-"

Dobra uciekam na SR...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:53   #1324
Natka_
Zakorzenienie

Zanko głuptasie co Ty piszesz?! Chyba nie widziałaś prawdziwego grubasa Wyglądasz pięknie, a ciałem się nie przejmuj, zajmiesz się nim po porodzie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 16:55   #1325
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba. Waga 10 kg . Pompowane, skrętne koła, spacerówka przodem i tyłem do kierunku jazdy, rączka łamana. Fajniutki

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:02   #1326
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek pisalas kiedys o SR, gdzie sie zapisalas?
na jaki termin?
Jeszcze się nie zapisałam na konkretny termin. Ale idę do SR na Inflancką. Myślę, że od ok. 15 maja zaczniemy kursik
Z tym że u mnie to wynika z tego, że ja tam będę rodzić. Dlatego wybrałam tę szkołę.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-04-19 o 17:03
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:02   #1327
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A to akurat prawda. Ja jak szukalam dla siebie lekarza prowadzacego to myslalam, że zwariuję - na każdego coś można było znaleźć negatywnego. W końcu wybrałam tego, którego poleciła mi jakaś tam znajoma tż (chodziła do niego w ciąży) i choć miał też negatywy w necie (ale stosunkowo niewiele w porównaniu do innych) to jestem z niego mega zadowolona, no ale chodze prywatnie, kto wie, jaki jest jak mu sie nie płaci

Zresztą wybór szpitala to podobny dylemat, tu też wlasciwie na kazdy szpital mozna znalezc i "+" i "-"

Dobra uciekam na SR...
Taak właśnie. Ja też szukając lekarza prowadzącego miałam problem, ale trafiłam na wspaniałego lekarza i za nic w świecie bym go nie zmieniła, bo dla mnie jest najlepszy. A jak komuś cos nie pasuje to jest duży wybór innych lekarzy. Czasami ludzie wystwiają negatywną opinię tylko na złość.
A ze szpitalem od zawsze był problem, bo każdy ma + i -. Samemu trzeba się przekonać na własnej skórze
Stary 2011-04-19, 17:09   #1328
SweetAngel1984
Zadomowienie

margaret - cudny brzuś

stepelka - ja taki kupuje aspirator oczywiscie

zanetka - i co odpisala cos? a ten aspiratorek jest ekstra tez sie zdecydowalam na niego
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:10   #1329
meszsares
Zadomowienie

nooo co do szpitala to sie zgodze - chyba nie ma takiego, ktory by mial tylko dobre lub tylko zle opinie - najlepiej to sie kierowac odlegloscia od domku he he
a z lekarzami bywa roznie - jednak nalezy wyszukiwac tych, na ktorych temat wiekszosc zdan jest pozytywna. chociaz spotkalam sie z tak skrajnymi opiniami o niektorych, ze nie wiadomo co o tym myslec.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:12   #1330
Natka_
Zakorzenienie

Idę do lekarza. Kcciuuuuki proszę
Stary 2011-04-19, 17:17   #1331
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny śliczne macie brzucholki , coraz większe

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana, a Triumph ma takie specjalne do karmienia też? Czy Ty piszesz o takich zwykłych?
Tak Trumph ma do karmienia też
Myślę że kupię sobie taki jeden do karmienia, bo to jednak wygodne jest a potem przesiądę się w normalne cyckonosze

Co do pozycji porodowej to ja też nastawiłam się że na stojąco, na kucaka itd, jak zachęcały położne w SR.......
Ale jak przyszło co do czego i zaczęły się parte, i położne zachęcały mnie że mogę przyjąć pozycję jaką chcę, to raz spróbowałam na kolana ale szybko powróciłam na plecy i nie dałam się ruszyć
Więc jak widac plany sobie a poród sobie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki,
płaciła któraś z Was kiedyś coś przez PŁACE ALLEGRO?
i pieniądze długo nie dochodziły do sprzedającego?

Mam taki problem, bo zapłaciłam za obiektyw przez PŁACE ALLEGRO
13 kwietnia do dnia dzisiejszego pieniędzy sprzedający ode mnie nie dostał,
wysłała mi paczkę podkreślając, że poczta polska działa jak działa i paczka może nie dojść , zaraz dostaję drugiego e-maila że na poczcie musiała dopłacić 7,70 bo rzekomo paczki nie weźmie pani z poczty bo może się zdarzyć tak że ktoś po prostu paczkę zrzuci i nie będzie cała ?? pewnie chodziło o jakieś ubezpieczenie paczki.
Nie rozumiem totalnie o co chodzi!?

Napisałam do allegro czy da się sprawdzić czy pieniądze doszły, bo mi wyświetla że transakcja przekazu pieniędzy ZAKOŃCZONA co oznacza, że pieniądze już sprzedający powinien mieć na swoim koncie!
A sprzedającemu napisałam że 7,70 dopłacę wtedy kiedy paczka dojdzie,
i proszę o ksero potwierdzenia nadania...

o co chodzi?
Miała któraś z Was taką sytuację?

czegoś tu nie rozumiem

1. Przez płacę z allegro musiała dostac - jedyny wyjątek jest taki że czasem ktoś ma w ustawieniach że allegro mu przelewa na konto pieniądze powyżej jakiejś tam kwoty np 20zł, albo raz w tygodniu, więc mogła z Allegro nie dostać..

2. Dopłata za przesyłkę - z jakiej paki?? obowiązuje cię tyle ile podane w aukcji, to obowiązek sprzedającego sprawdzić ile będzie kosztowało wysłanie paczki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:34   #1332
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:40   #1333
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
a my dzis zaczynamy 24tc
Gratki ja też
Cytat:
kciukasy zacisniete
już pewnie wchodzisz do środka

dziewczyny które biorą Femibion Natal2 czy te 2 tabletki bierzecie razem?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:46   #1334
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Hej mamusie
Ja od piatku miałam odwyk od forum bo a to sprzatanie, a to z mężem sobie siedziałam a to leżakowalam bo klusek jakis mało ruchliwy był przez łikend to wolałam poleżeć i mam mega zaległosci Postaram się poczytać co tam u Was ale nie obiecuje

U Nas porządki świąteczne porobione. W łikend Klusek był bardzo spokojny i zaczynałam się juz denerwować ze cos jest nie tak, ale wczoraj z samego rana dał niezły popis akrobacji więc sie uspokoiłam

Scio też mieliśmy iśc wczoraj na SR, ale mąz musiał w pracy zostać

Postaram sie teraz być już na bieżąco

A i pochwalę się jeszcze brzuszkiem z dzisiaj czyli 27tc4d
A właśnie się zastanawiałam, gdzie się podziewasz.

Cytat:
Scio bardzo ładny i wcale na żywo nie jest mały
Tak? Może t wynika z tego, ze jak patrze na niego z góry to mi się wydaje mniejszy
W ogóle to jak dziewczyny organizują takie spotkania regionalne, to i my może powinnyśmy

Byłam się zważyć w przychodni, przez 1,5 miesiąca przytyłam 3 kg i postanowiłam nie jeść słodyczy, ale nic z tego ide zaraz do biedronki po loda nie wytrzmam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 17:47   #1335
SweetAngel1984
Zadomowienie

noi koniec kolejnego dnia....... jak ten czas leci niedawno do Was dołączałam a teraz na suwaczku zostalo tylko 4mc i 4 dni do porodu...niedano byl 11 tc i pierwsze USG a teraz juz 22 tc i połówkowe...... a jeszcze przed chwila bylam w szoku ze wogole jestem w ciazy...... jakos mne itak na rozmyslanai wzielo....

czekam na meza i bedzie mycie okien i wieszanie firanek
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:06   #1336
marzena_S
Zadomowienie

Witam brzuchatki, widzę że dzisiaj dużo zdjęć brzuszków- każdy inny, a i tak wszystkie tak samo śliczne.

Blondynko, ja zawsze te tabletki biorę razem, nawet się nad tym nigdy nie zastanawiałam, ale wydaje mi się, że to raczej bez różnicy- bierz tak jak Ci wygodnie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Dziewczyny orientujecie się może gdzie można kupić jakieś śmieszne ciążowe koszulki/tuniki ?
Kiedyś widziałam takie z odciśniętymi rączkami i nóżkami albo z samym bobasem w miejscu brzucha a teraz za cholerę nie mogę takich nigdzie znaleźć- pomóżcie.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:07   #1337
kasshia
BAN stały

zanka, ty trochę przesadzasz Przecież nie wyglądasz źle - wyglądasz SUPER! i przestań wmawiać sobie że jesteś gruba, nie wolno tak

Dziękuję za opinię o ogródku Uwielbiam patrzeć jak moje roślinki rosną

Wróciłam do domu z zakupów i chyba mam już wszystko
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:09   #1338
patik87
Zakorzenienie

Margaret idziemy łeb w łeb, moja ciąża tylko 1 dzień starsza, brzuch mam identyczny jak Twój

Zmalowana chętnie bym wpadła na ciacho, gdybyś bliżej mieszkała. A mój tzt ma dzisiaj wypad do świdnika, ale tylko na chwilę. Swoją drogą, trzeba szybko zorganizować drugie spotkanko, bo czuję niedosyt.
Brunetka wow, chyba nic jej w oko nie wpadło. A Ty coś kupiłaś ?

Natka kciuki za wizytę zaciśnięte

Kolina za nowy tydzień

Zanka ja też się tak czuję w ciąży, nieatrakcyjnie cellulit wszędzie, tłuszczyku przybywa...ale dzisiaj gadałam z sąsiadką-nawet nasza rodzina ale kontaktu nie mamy jako takiego, miesiąc temu urodziła i mówiła ze przytyła 35 kg w ciąży, karmi cycem i już jej 20 spadło. Więc może z nami nie będzie tak źle. Ja dzisiaj bym jadła non stop.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:10   #1339
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

marzenko te bluzki są b.fajne
http://aukcjewp.wp.pl/my-tummy-cudny...555315811.html
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:12   #1340
Vaniliova11
Zadomowienie

Ile dzisiaj brzuszków do podziwiania i wszystkie śliczne
Meszsares za wizyte no i że Blanka nie zrobiła psikusa i dalej jest dziewczynką
Natka i Kolina
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:18   #1341
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może gdzie można kupić jakieś śmieszne ciążowe koszulki/tuniki ?
Kiedyś widziałam takie z odciśniętymi rączkami i nóżkami albo z samym bobasem w miejscu brzucha a teraz za cholerę nie mogę takich nigdzie znaleźć- pomóżcie.
Standardowo allegro - ciuszki np BE MAMA, albo takie coś;:
http://allegro.pl/zabawna-bluzka-cia...557094773.html
zaraz poszukam więcej

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z...566028639.html
http://allegro.pl/sliczny-t-shirt-ci...569847589.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-9fashion...562917028.html
http://allegro.pl/my-tummy-cudna-blu...559607175.html

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:52   #1342
Zmalowana
Zakorzenienie

patik było się zabrać zdążyłabyś ciacho zjeść) A co do spotkania to jestem jak najbardziej za

Stary 2011-04-19, 19:01   #1343
patik87
Zakorzenienie

http://moda.allegro.pl/przepiekna-su...562693678.html co myślicie o takiej sukience na wesele? te plisy na brzuchu mogą jeszcze dodatkowo powiększać, i będę źle wyglądać w niej?nie wiem

http://moda.allegro.pl/lato2011halte...566585749.html ta jest ciekawa

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-19 o 19:03
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:16   #1344
Zmalowana
Zakorzenienie

Jak dla mnie pierwsza jest ładniejsza, ta druga taka bardziej oklepana.

Stary 2011-04-19, 19:21   #1345
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Witam Was, właśnie jem obiado-kolacje przed kompem może to niezdrowo ale żeby Was nadgonić to każdą wolną chwilę muszę spędzać z Wami.

My już po spotkaniu ze Słoneczkiem

baaardzo wspaniała osóbka a jaaaki ma cudny brzuszek
taka piłeczka cudna

Słoneczko
- nie miałam odwagi tak osobiście ale muszę przyznać że brzuszek masz prześliczny

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:42   #1346
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy macie piękne brzuszki

Zmalowana przecież Brunetka jest na zakupowym odwyku
Cytat:

Brunetka ciekawe jak Ci ten odwyk wyjdzie

.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tego spotkanka. a właśnie Brunetka jest podobno na odwyku..no, to długo się nie nabyła. Coś mi się pralka pierdzieli, bo nie wywirowało prania, ale w instrukcji przeczytałam że tak się może zdarzyć jak wrzuca się pojedyncze ciężkie rzeczy, a ja prałam poduchy na krzesła do kuchni 4 szt, sweter tzta i ręcznik dorzuciłam. Mam nadzieje ze to "to" jest przyczyną, bo jak nie...
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ŻE NIC NIE KUPIŁAM NA WYPADZIE PO LUMPKACH ZE ZMALOWANĄ Odwyk nadal jest i póki co będę się go trzymać (choć było duuuuużo fajnych rzeczy w komisie )
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:45   #1347
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
OGŁASZAM WSZEM I WOBEC, ŻE NIC NIE KUPIŁAM NA WYPADZIE PO LUMPKACH ZE ZMALOWANĄ Odwyk nadal jest i póki co będę się go trzymać (choć było duuuuużo fajnych rzeczy w komisie )

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:47   #1348
Shira_83
Zadomowienie

hej dzieweczki!

wróciłam do domku nie mogę was dziś nadrobić więc wpadam tylko powiedzieć że niby wszytko ok ale w moczu mam glukozę ginowi się to nie spodobało kazał zrobić jeszcze raz i zadzwonić jakie wyniki jak znowu będą złe to mnie poślę na konsultację do diabetyka trochę się zmartwiłam idę wziąć kąpiel bo mam fatalny humor...
Stary 2011-04-19, 19:51   #1349
brunetka2000
Zakorzenienie

A i jogurtowiec Zamalowanej był przepyszny !!!!!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 19:57   #1350
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki, jak zwykle są magiczne

Dominik jest na 200% Dominikiem, serduszko, płucka, nerki, przepływy, kręgosług i wogóle wszystko wporządku Mam zdjęcia wklęję później, bo teraz czekam na mame
Mały waży już 965g, ma śliczną buźkę, nawet Pani powiedziała, że śliczny.
Badała nas bardzo dokładnie, chyba z godzine byliśmy w gabinecie. Mamy film i zdjęcia
I wiecie co? On śpi jak mój mąż z jedną ręką za głową. Znudzony był ogólnie bo cały czas ziewał.
Meszsares ja mam bardzo pozytywne odczucie co do Pani A

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Aha... i mały już nie ma głowy bardzo nisko, już podniósł ją i ma ją na wysokości pępka Także jestem spokojniejsza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości