Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 17:24   #301
Justys76
Raczkowanie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Sara - fajnie wyszedł ten portret.

Justyś - Jaki Ty masz już duży brzuszek (ja takiego nie doczekałam). Michaś to małay przystojniak. A jak sobie radzo na takim motorku?
Bo ja się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego albo samochodziku.

Carolajka - Twoja Danusia to śliczna blondynka.

My też po pracowitym weekendzie. W piątek cały dzień w drodze byliśmy i na szczęście nie musieliśmy targać z sobą dziecka. Udałao nam się wyrobić jej paszport i to od ręki. Wypisaliśmy wniostek i po godzinie mieliśmy gotowy paszport. Więc nie będziemy musieli jechac jeszcze raz. Była miła Pani i jak się dowiedziała że my z daleka to zadzwoniła gdzie trzeba i udało się tak szybko wszystko załatwić.
A w sobotę cały dzień sprzątałam - tak, tak, ja sprzątałam. Pomyłam wszystkie okna, wyszorowałam kuchnie i łazienkę, i salon. W sumie to tam brudno nie było ale wszystko strasznie zakurzone.
A w niedzielę poszliśmy z małą do kościoła. Oliwka była zachwycona - dużo ludzi. Latała wszędzie sama. Raz podeszła do jakiegoś Pan który trzymał palemkę. Ona miała w rękach króliczka więc dała mu króliczka i zabrała palemkę. Potem próbowaliśmy odebrac jej palemkę ale nie chciała oddać. Zobaczyła przechodzącego księdza to za nim poleciała. Zaznaczam ze sama wszędzie chodziła a my staliśmy z boku. Dopiero jak znikała nam z oczu to TZ leciał po nią. Staliśmy na zewnątrz kościoła.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Ale Boobabek pisała o prywatnych lekcjach z j. angielskiego a nie o korkach drogowych

Sorki, ze dopiero teraz ale ja caly czas jestem za wami ze 4 strony. Dziekuje wszystkim za mile slowa o brzuszku i Michalku.
Co do motorku to szczerze mowiac, nie mial za bardzo okazji go wyprobowac, mamy straszna pogode. Jezdzil na nim tylko raz w urodziny, wedlug mnie Michalek jest na niego za maly, potrzebuje jeszcze z pol roku, siedziec siedzi ale nie umie kierowac, jest tez guzik ze moze jechac do przodu albo do tylu(tez tego jeszcze dlugo nie bedzie rozumial) pedal gazy ma pod noga, czyli stawiajac noge automatycznie jedzie. Moim zdaniem jest to zabawka na przyszla wiosne, ale coz tata sie uparl to ma!

Darusiaaa- gratulacje!!
Justys76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:46   #302
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jaki box kupiliście ?

A sernik gotowany jest mój ale wybaczam
izazula- kupiliśmy bardzo dużego Mont Blanca.
Przepraszam, widocznie coś pokręciłam. Niemniej jednak dzięki za super przepis

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dusiak a ja to taka czarna owca forum :P pewnie zapomniana i wkleta juz przez wszystkich
my mamy te buciki Juli chyba w nich wygodnie mamy Gucio II wrzosowy dostałyśmy od pradziadka kase na roczek i za to kupilam jej te buciki
Drcron - żadna wyklęta. Przywoływałyśmy tu Ciebie wiele razy i bardzo nam Ciebie brakuje. Zwłaszcza codziennych Twoich i Julki przygód

a te buciki - chyba się na nie zdecyduję. Tylko szkoda, że już wydałam kasę na dwie pary Bartków. Właśnie obejrzałam filmik producenta.:
http://www.youtube.com/watch?v=0zo-6wnlabc

Patent, o którym w nim mówa dociera do mnie. Ola też dostała na urodzinki troche pieniążków, może dołożę i kupię jej takie.
Koleżanka w pracy wraz z butkami dostała próbnik kolorów - super jest ten turkusowy

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Xt owszem jest mniejszy ale mój SZymon który ma 3 lata i metr prawie się w niego mieści w zime by nie wszedł w kurtkach ale takie dzieci już nie jeżdżą także 2 latka spokojnie nawet w zimę się w niego wpakuje bo mój dzieć jest większy od większości dzeci w jego wieku

Te buty Gucio mozna kupić w wawie w blue city w sklepie . bo widziałam reklamę
AniuP - moja Ola nie należy do drobnych, dlatego ja się cieszę, że wybrałam właśnie XLR. Ma dopiero rok, a waży już ponad 13 kg. Do 3 lat jeszcze pewnie urośnie.
Pamiętasz może jakie mają ceny? Bo na all mają dokłądnie tyle ile w sklepie producenta, czyli 147 plus wysyłka.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaczka czekamy aż samo odpadnie,mam nadzieję,że niedługo
i serniczka też musze spróbować,tak zachwalałaś,że chyba zrobię ale najpierw to marchewkowe
Lepiej jak samo odpadnie bo nie będzie śladu, żadnego szwu.

I jedno i drugie ciasto wyszły mi super. Lubię takie sprawdzone przepisy, dlatego ponawiam pytanie bo Libry póki co nie widać -może macie sprawdzone przepisy na coś wyjątkowego (nie znaczy skomplikowanego) na Święta?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

i jeszcze jedno - tak sobie myślałam i wymyśliłam:

Darusiaaa-pewnie dla Ciebie to oczywista oczywistość i dobrze wiesz, kidy się zafasolkowałaś, ale ja lubię takie wyliczanki i pokombinowałam sobie troszkę.
Olunię planowałam i co do dnia, ba- nawet godziny wiem, kiedy została poczęta.

Oto co wydumałam:
  • jeśli planowany termin porodu to 24 grudnia i:
  • jesteś w piątym tygodniu ciąży i
  • przy założeniu, że ciąża trwa średnio 40 tygodni
  • i te tygodnie liczone są od pierwszego dnia ostatniej framugi , to:
  • ostatnia framuga zdarzyła się koło 19 marca i:
  • Darusiaaa została zafasolkowana ok. 2-4 kwietnia (owulacja przypada ok. 14-16 dni po pierwszym dniu @), czyli data poczęcia synusia przypadła prawie w dzień/noc pierwszych urodzin Oliwki

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-04-19 o 22:13
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:58   #303
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
izazula- kupiliśmy bardzo dużego Mont Blanca.
Przepraszam, widocznie coś pokręciłam. Niemniej jednak dzięki za super przepis

Sprawdza Wam się ten box ?
Ja się nie gniewam Zerknij do klubu Libra ten serniczek troszkę zmodyfikowała. Sa też nowe przepisy może coś Ci podpasuje
Stary 2011-04-19, 20:15   #304
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pyszne ciasta z urodzin.... kupne bo kupne ale jak domowe w zyciu takich dobrych nie jadlam:P i kilka fotek z 1 imprezy.... kolejna w srode hehe
super tort i super jubilat

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no to ja bym mogla sobie 2 jumbopacki powiesic na uszach ;D
już sobie to nawet wyobraziłam . Nawet, nawet

catro, przykro mi z powodu oluni
sidorcia, ja teraz jak już tak ciepło ( u mnie ponoć naj-wrocław), to już rajstopków pod spodenki nie zakładam.
asiulek, czapeczka to albo cienka (szydełkowa jakby), albo cieniuteńka bawełniana, albo nawet chusteczka ze ściagaczem. A dziś na placyku ok.12 było tak gorąco ze bez czapy latała. Ona w ogóle uwielbia sobie sciągać czapy i tak z nią walczę...
drcron, juleńka cudowna. Przykro mi z powodu aniołka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a wieczorem tz rodzice mieli wypadek, nic się nikomu nie stało poważnego, ale auto rozbite i oni lekko potłuczeni
Najważniejsze, że rodzice cali, ale strachu się pewni najedliście

asiulek daj znać co kupiliście

darusia, a ja wam życzę inaczej- żebyś w święta jeszcze w domu była, najadła się dobrych rzeczy a 27 żeby cię wzięło

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:03   #305
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A ja znowu mam złe wieści - mojej Olci grozi operacja serduszka. Obecna wada się powiększyła i doszła nowa. Jak będzie się dalej powiększać w takim samym tempie (gradient się zwiększył dwukrotnie) to usunięcie nerki na jesieni będzie musiało poczekać. Najpierw potrzebna będzie reperacja serduszka. Kardiolog juz nas szykowała na to, że to raczej nię będzie balonikowanie, tylko bardziej interwencyjny zabieg.
Nie wiem co napisać....
Ślę Ci całą mase pozytywnych myśli i siły...
Będzie dobrze, bo przecież musi!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Oto co wydumałam:
  • jeśli planowany termin porodu to 24 grudnia i:
  • jesteś w piątym tygodniu ciąży i
  • przy założeniu, że ciąża trwa średnio 40 tygodni
  • i te tygodnie liczone są od pierwszego dnia ostatniej framugi , to:
  • ostatnia framuga zdarzyła się koło 19 marca i:
  • Darusiaaa została zafasolkowana ok. 1-2 kwietnia (owulacja przypadła ok. 14-16 dni po pierwszym dniu @), czyli data poczęcia synusia przypadła w dzień/noc pierwszych urodzin Oliwki

waryjot

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Michaś do tego stopnia kocha odkurzacz że jak raz dziennie nie jest używany to siedzi pod szafką (jest zawiązana tasiemką) i jęczy... A jak już szafkę otworzę to z wielkim uśmiechem wyciąga swą miłość i robi bzium bzium... Wczoraj tz wrócił z nim ze spaceru gdy zaczynałam odkurzać... Ale wszyscy byliśmy głodni to przerwałam, zamknęłam pokój i poszliśmy do kuchni... Młody taką scenę buntu zrobił, tak sie darł (bo płaczem tego nie można nazwać) że bordowy się zrobił, rzucał się na podłogę, obijał głową ściany... Jak otworzyłam drzwi od pokoju to szczęśliwy poszedł się bawić wężem...
Michasie to wariaty Mój na odkurzacz krzyczy (już od paru miesięcy). Przybiera taką postawę jakby obronną. Jak włącza się odkurzacz to on wybiega w jego stronę i zaczyna go straszyć swoimi okrzykami .

A z zabawnych akcji to przedwczoraj nam Michał rozrywkę zafundował. Kąpiemy go w kabinie - do kabiny wstawiamy miskę, do miski lejemy wody i tak go kąpiemy. Ja odkręcam wodę i zanim się miska napełni wychodzę do kuchni umyć butlę i zrobić Młodemu kolację. Tym razem było tak samo, tylko jak wyszłam z kuchni patrzę a tam drzwi od łazienki na oścież otwarte. Zaglądam do środka, a tam Michał cały szczęśliwy siedzi w misce pełnej wody w bodziaku, rajtuzach i butach i cieszy się setnie że się na niego woda z prysznica leje..... . A przecież śmigus dyngus za 5dni dopiero.... . Love Him.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

P.S. I jak ja mam być z wami na bieżąco jak wyście tyle stron w jeden dzień naskrobały ????????!!!!!!!!!
...Paskudy
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:07   #306
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
a te buciki - chyba się na nie zdecyduję. Tylko szkoda, że już wydałam kasę na dwie pary Bartków. Właśnie obejrzałam filmik producenta.:
http://www.youtube.com/watch?v=0zo-6wnlabc

Patent, o którym w nim mówa dociera do mnie. Ola też dostała na urodzinki troche pieniążków, może dołożę i kupię jej takie.
Koleżanka w pracy wraz z butkami dostała próbnik kolorów - super jest ten turkusowy

AniuP - moja Ola nie należy do drobnych, dlatego ja się cieszę, że wybrałam właśnie XLR. Ma dopiero rok, a waży już ponad 13 kg. Do 3 lat jeszcze pewnie urośnie.
Pamiętasz może jakie mają ceny? Bo na all mają dokłądnie tyle ile w sklepie producenta, czyli 147 plus wysyłka.

]
też coś koło 150 zeta z tego co pamiętam . o tyle fajnie że można zmierzyć .
to jest taki sklep co ma pare firm ecco , reima itp .

Placyk nam dziś malowali także nici z bujania oczywiście poszłam i wyszłam a Ola ryk że nie ma huśtawki tak jej się już to podoba .
Stary 2011-04-19, 22:15   #307
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dusiaczku oczywiscie ze pamietam! nadrobimy!

minka no musimy sie umowic ja tez z maluchem pol dnia na dworze jestem
dobrze ze tesciom sie nic nie stalo...

drcron super ze sie odezwalas! jula jaka juz duuuuza!
jednoczesnie bardzo mi przykro.....

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

mnie sie cos nie zgadza,nie mozemy policzyc terminu od om bo ja jak zwykle nie pamietam! pamietam ze cos sie spoznila ale ile nie wiem i liczyla wedlug takiego koleczka i jak dla mnie to male sie wczesniej urodzi w okolicach 10.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:25   #308
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Sprawdza Wam się ten box ?
Ja się nie gniewam Zerknij do klubu Libra ten serniczek troszkę zmodyfikowała. Sa też nowe przepisy może coś Ci podpasuje
Tak, jesteśmy zadowoleni - mogłabym chyba z pól mieszkania w nim zmieścić. Na wakacje każdy z nas miał swoją dużą torbę, czyli w w sumie 4 walizy z ciuchami, do tego trochę akcesoriów - wanienka turystyczna, namioty plażowe, itp, a weszłoby prawie jeszcze drugie tyle.

Muszę do klubu wreszcie zajrzeć, dawno tam nie byłam

Dzienniki budowy:
Stary 2011-04-19, 22:26   #309
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

darusia ja byłam dzisiaj sobie okulary wyrobić, i dostałam od optyka receptę z którą musiałam iść do oddziału NFZ żeby mi podbili i wypisali jakieś dupsy o ubezpieczeniu, no i mam okulary do odebrania w czwartek za całe 110 złmyślałam że będzie gorzej

Ja dzisiaj w sumie od 10 rano do 20 na dworzu z przerwami na jedzenie małego w domu, normalnie padam, mały na szczęście też padł. A jak jeździłam z nim na rowerze to z 2h jazdy 1,5h on spał

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:28   #310
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja na rowerze to nie pojezdze teraz, a chcialam ale trudno.

No ja tez musze w koncu isc po te okulary, w sumie to mi to zupelnie z glowy wylecialo!

spadam lulu, zaczynam miec nute na spanie dokladnie jak na samym poczatku z Oliwia.
A.Camus
Stary 2011-04-19, 22:28   #311
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
mnie sie cos nie zgadza,nie mozemy policzyc terminu od om bo ja jak zwykle nie pamietam! pamietam ze cos sie spoznila ale ile nie wiem i liczyla wedlug takiego koleczka i jak dla mnie to male sie wczesniej urodzi w okolicach 10.
Darusiaaa- dwa tygodnie w jedną, czy drugą stronę nie zrobi wielkiej różnicy. Fakty są takie, że prezent na roczek Olinka sobie zafundowaliście

Dzienniki budowy:
Stary 2011-04-20, 06:44   #312
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dzień dobry poszłam spać przed 20stą, razem z Kubulinkiem, obudziłam się o 23 ej i do rana nie spałam ledwo patrzę na oczy teraz, a dodatkowo zżera mnie stres... wczoraj był termin framugi i cisza a, że mamy z tż coś na sumieniu to ewentualnie 2 II mogą być. Powiedziałam rano tż, to ten się tylko śmiać zaczął i powiedział: "nie martw się kochanie, Kubuś będzie miał się z kim bawić, a ja najwyżej będę z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.ł. na 3 zmiany" a ja mu na to " a ja się z.a.j.e.b.ę." ot rozmowa małżonków dodam, że my nie przeklinamy raczej kurde, chyba po drodze do pracy stanę pod apteką po test i zrobię to w szkolnym kiblu...żenada co chwilę latam do wc i sprawdzam czy coś jest czy nie i jak na złość nie...

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
darusia ja byłam dzisiaj sobie okulary wyrobić, i dostałam od optyka receptę z którą musiałam iść do oddziału NFZ żeby mi podbili i wypisali jakieś dupsy o ubezpieczeniu, no i mam okulary do odebrania w czwartek za całe 110 złmyślałam że będzie gorzej

Ja dzisiaj w sumie od 10 rano do 20 na dworzu z przerwami na jedzenie małego w domu, normalnie padam, mały na szczęście też padł. A jak jeździłam z nim na rowerze to z 2h jazdy 1,5h on spał
ale u okulisty byłaś prywatnie czy na nfz też?? Bo ja chodzę prywatnie i bulę jak za zboże, tylko ja soczewki noszę, ale to mi wychodzi prawie 400 zł na pół roku. Okulary mam tylko wieczorami jak już zdejmę soczewki. Ale się zastanawiam, czy by jakichś ładniejszych nie wyrobić do chodzenia na codzień. W sumie jestem już w takim wieku, gdzie okulary nie są rzadkością (bo ja zawsze się wstydziłąm w okularach chodzić - głupek)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 06:51   #313
Darusiaaaa
Zakorzenienie

baobabek zawsze masz @ regularne? bo ja to w caly swiat wiec sie nigdy nie przejmuje;p
A.Camus
Stary 2011-04-20, 07:03   #314
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
baobabek zawsze masz @ regularne? bo ja to w caly swiat wiec sie nigdy nie przejmuje;p
tak, zawsze. Mam niemal co do godziny przed ciążą miałam od zawsze 28 tygodniowy cykl, a po ciąży 29 dni, ale nigdy nie miałam opóźnień

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:38   #315
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to ja zycze rodzenstwa dla kubulka;D ale by jaja byly:P haaha daj znac jak zatestujesz
A.Camus
Stary 2011-04-20, 07:39   #316
megi-megi
Zakorzenienie

Baobabek - no kurcze, świat by się nie skończył. A dlaczego tak bardzo nie chcesz drugiej dzidzi?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:46   #317
evitka21
Zakorzenienie

megi, babobabek chce , ale za chwilę-jak dostanie we wrześniu umowę na stałe

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:07   #318
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dzień dobry poszłam spać przed 20stą, razem z Kubulinkiem, obudziłam się o 23 ej i do rana nie spałam ledwo patrzę na oczy teraz, a dodatkowo zżera mnie stres... wczoraj był termin framugi i cisza a, że mamy z tż coś na sumieniu to ewentualnie 2 II mogą być. Powiedziałam rano tż, to ten się tylko śmiać zaczął i powiedział: "nie martw się kochanie, Kubuś będzie miał się z kim bawić, a ja najwyżej będę z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.ł. na 3 zmiany" a ja mu na to " a ja się z.a.j.e.b.ę." ot rozmowa małżonków dodam, że my nie przeklinamy raczej kurde, chyba po drodze do pracy stanę pod apteką po test i zrobię to w szkolnym kiblu...żenada co chwilę latam do wc i sprawdzam czy coś jest czy nie i jak na złość nie...
nie ma to jak radość z powodu nowego dziecka

Jeden dzień to jeszcze się mieści w granicach błędu. Poczekaj z 5 dni i dopiero wtedy zaczniesz się denerwować i cieszyć

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 08:31   #319
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

ale u okulisty byłaś prywatnie czy na nfz też?? Bo ja chodzę prywatnie i bulę jak za zboże, tylko ja soczewki noszę, ale to mi wychodzi prawie 400 zł na pół roku. Okulary mam tylko wieczorami jak już zdejmę soczewki. Ale się zastanawiam, czy by jakichś ładniejszych nie wyrobić do chodzenia na codzień. W sumie jestem już w takim wieku, gdzie okulary nie są rzadkością (bo ja zawsze się wstydziłąm w okularach chodzić - głupek)
poszłam do okulisty na NFZ i dlatego dostałam tą receptę, więc darmowa wizyta, i okulary ze zniżką. Tylko czas oczekiwania około 1,5 mc ale myślę że i tak nie było źle. Ale najlepsze to to że jak tz okulary kupował, to mu zawsze te oprawki z wystaw pokazywali i brał(około 400 zł) a ja poprosilam o jakieś tańsze bo to tylko do użytku domowego, to sie mnie zapytali czy za 160 za oprawki będzie ok, to się spytałam czy mają coś tańszego, a ta kobietka rozejrzała się chyba czy szefa nie widać, i powiedziała że maja i takie za 15 zł, ale jak mi się te za 300 zł podobają, to ona ma takie ze świezej dostawy tylko za 50 złi tak sobie pomyślałam jaki człowiek głupi był że wogle te droższe kupowałprzecież normalne że najpiew pokazują te droższe i jak klient nie narzeka to się cieszą z prowizji

No to trzymam kciuki za córeczkę

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Dzisiaj robiłam sobie rzęsy 1x1, bo kupiłam od nowego dostawy niby lepsze jedwabne, no i klej jakiś trwalszy, od jutra mam poumawianych klientek po 3 na dzień bo na święta chcą trzepotać rzęsamito musiałam kupić klej co szybciej wiąże, i musiałam na sobie wypróbować żeby wpadki nie było. No to Naprawdę mam ułatwioną pracę. A że kupowałam hurtowo, to za zrobienie rzęs jednej klientce to koszt 4 zł no i mój czas bezcenny, około godziny na parę oczu

Stary 2011-04-20, 08:40   #320
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
megi, babobabek chce , ale za chwilę-jak dostanie we wrześniu umowę na stałe
A dziękuje za wyjaśnienia

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cześć Drcron Jak miło Cię tu widzieć z rana
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:00   #321
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj robiłam sobie rzęsy 1x1, bo kupiłam od nowego dostawy niby lepsze jedwabne, no i klej jakiś trwalszy, od jutra mam poumawianych klientek po 3 na dzień bo na święta chcą trzepotać rzęsamito musiałam kupić klej co szybciej wiąże, i musiałam na sobie wypróbować żeby wpadki nie było. No to Naprawdę mam ułatwioną pracę. A że kupowałam hurtowo, to za zrobienie rzęs jednej klientce to koszt 4 zł no i mój czas bezcenny, około godziny na parę oczu
Ale mam nadzieję,że cenę za swoje usługi podniosłaś?

Baobabku ja trzymam kciuki,żeby było tak jak wy chcecie

Moje dziecko biedne ma jeden policzek tak słońcem spalonyMusiała wczoraj chyba jedną stronę buzi do słonca wystawiać.Od dzisiaj filtr na buziaka jej grubo kładę,bo wczoraj jakoś nie pomyslałamNa szczęscie jej to nie boli,ale wygląda jakbym jej porządnie natrzaskała

Uważajcie też dziewczyny,smarujcie maluchy,bo szkoda takich malutkich ślicznych pysiaczków tym słońcem załatwić.
Uczcie się na moich błędach

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:09   #322
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Ja całe życie w brylach chodzę ale teraz mam wypas oprawki i lubie w nich chodzić kupiłam sobie na zniżkę od kolezanki z vision expres .

Pl madzia a gdzie się nauczyłaś te rzęsy robić ? w wawie to kosztuje 160zł
Stary 2011-04-20, 09:17   #323
drcron
Zakorzenienie

tak dobrze myślicie ale ja nie chce o tym pisać jestem na siebie wściekla hmmm to mało powiedziane załamana zrozpaczona bo ja o niczym nie wiedzialam co prawda framuga mi sie spoźniała ale tlumaczyłam to stresem podróżami nigdy nie wpadłam na to że któś we mnie rośnie no i sie nawarstwiło stresów do tego praca dźwiganie i doszło do tragedii no ale może jeszcze kiedyś mi się uda zafasolkować hmmmm..... tylko z kim <brzydal>

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:19   #324
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Hej Laseczki,ale dziś piękna pogoda aż żyć się chce

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ale mam nadzieję,że cenę za swoje usługi podniosłaś?

Baobabku ja trzymam kciuki,żeby było tak jak wy chcecie

Moje dziecko biedne ma jeden policzek tak słońcem spalonyMusiała wczoraj chyba jedną stronę buzi do słonca wystawiać.Od dzisiaj filtr na buziaka jej grubo kładę,bo wczoraj jakoś nie pomyslałamNa szczęscie jej to nie boli,ale wygląda jakbym jej porządnie natrzaskała

Uważajcie też dziewczyny,smarujcie maluchy,bo szkoda takich malutkich ślicznych pysiaczków tym słońcem załatwić.
moja mam mu smaruje ale bez filtra,musze wyjąć kremik z filtrem ale może być z tamtego roku(mam całą tubę)czy powinnam nowy zakupić chyba tak

Baobabku może się tylko spóźnia.....daj znać z kibelka szkolnego

Dusiaczka zrobiłam bardzo dobre wyszło,tylko dałam jedną a nie 2 szkl. oleju.

Madzia pokaż fotoska oczka!

Ja mam tą zniżkę na vision express ważną do 30.06.11 jak ktoś chce to mogę podesłać 50% zniżki na oprawy 2 kupony

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
tak dobrze myślicie ale ja nie chce o tym pisać jestem na siebie wściekla hmmm to mało powiedziane załamana zrozpaczona bo ja o niczym nie wiedzialam co prawda framuga mi sie spoźniała ale tlumaczyłam to stresem podróżami nigdy nie wpadłam na to że któś we mnie rośnie no i sie nawarstwiło stresów do tego praca dźwiganie i doszło do tragedii no ale może jeszcze kiedyś mi się uda zafasolkować hmmmm..... tylko z kim <brzydal>
na pewno się uda
mężem?

obejrzałam filmik fajne te butki gucio na all 150zł
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:21   #325
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pl madzia a gdzie się nauczyłaś te rzęsy robić ? w wawie to kosztuje 160zł
koleżanka w zakładzie robi, i byłam u niej na naukach

Stary 2011-04-20, 09:24   #326
drcron
Zakorzenienie

Megi bo ja od 8 w pracy ale taka ładna pogoda ze chętnie bym stąd się wyrwała ale o 12 przychodzi moje dziecko zaś narobi mi bałaganu w przesyłkach to jej ulubione zajęcie jak jest ze mną w pracy i krzyczy na ludzi

zapisałam Julke do przedszkola na następny rok na wrzesień chciałam ją juz teraz oddać ale powiedzieli ze jeszcze jest zamalutka do przedszkola i babcia bedzie musiała się z nią męczyć

Stary 2011-04-20, 09:26   #327
sara 85
Zakorzenienie

drcron- Julka sliczna, jak księżniczka wygląda w tej sukni

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Ja smaruje, ostatnio zapomniałam to poliki od razy się opaliły

wczoraj u ortopedy byliśmy i wszytsko dobrze, Zosia ma dużo beż butów chodzić. Latem po piasku też dużo na bosaka.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 09:30   #328
drcron
Zakorzenienie

Tylkooliwka z mężem hmmm.... my nie ten tego juz od dluzszego czasu to była taka wpadka przed naszą burzliwa klutnią od tamtej pory nasze stosunki są neutralne i mimo tego ze on sie stara mi jest wszystko jedno czy on będzie częścią naszje rodziny czy nie będzie najważniejsza jest dla mnie Julka i nasze szczęście a wiadomo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Stary 2011-04-20, 09:31   #329
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia pokaż fotoska oczka!
może jutro jakąś klientkę na foto oczu namówię, ale sama zbyt zakompleksiona żeby fotki tu wstawiać

Stary 2011-04-20, 09:31   #330
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ja to sie pogubilam ty w pl jestes? czy w tych niemczech jestescie czy jak?
a co do zafasolkowania na pewno sie uda!
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości