![]() |
#4921 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
Cytat:
ta obawa o jojo mnie prześladuje. od jutra zacznę stosować jadłospisy niektórych z Was ![]() może na razie w mniejszych ilościach, by nie przesadzić z tym dodaniem kalorii. bardzo dziękuję za pomoc ; * |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie liczenie kcal dzień w dzień i myślenie o jedzeniu co zjem nikomu dobrze nie robi.
![]() |
#4923 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może zmień lustro, może ono jakoś dziwnie poszerza ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Raczkowanie
|
Sweet, gratulacje efektów
![]() A ja niedawno wróciłam z pracy i za chwilę idę spać - jest plan na pospanie, znaczy się obudzę się pewnie koło 7 ![]() I powiem Wam, że już się świąt nie mogę doczekać ![]() Jedzeniowo dziś ok, na jutro plan jest taki: (dwa jabłka) 1. 3 małe kawałki razowego ciasta bananowego 2. połowa omletu z dziś, trochę brokułów i ogórki kiszone 3. zupa botwinkowo-szczawiowa z amarantusem, miso i olejem lnianym 4. porcja ciecierzycy duszonej w pomidorach z ogórkami kiszonymi, kalarepa Dobrej nocy ![]()
#4925 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czaję się do tego sushi od pewnego czasu i jakoś nie wybieram się..tam chyba w takich łódeczkach pływają te specjały i za bardzo nie wiem co do czego w tym temacie..trzeba zaprosić jakiegoś starego wyjadacza coby człowiek czuł się pewniej w tym sushi barze ![]() ![]() Cukinię sprawiam bardziej treściwym daniem faszerując ją mielonym mięsem z cebulką i pomidorami (raczej dla gości) dla siebie i córki robię zwykle z fetą lub pleśniowym serem niebieskim. Akurat porcja na trzy godzinki sytości ![]() Cytat:
![]() Nie ważę się codziennie, ale tak co kilka dni.. A ten narcystyczny trend u Ciebie akurat to w dobrym kierunku moim skromnym zdaniem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26444199]No no no....nie zdziwię się jak rodzinka będzie częściej się wpraszać na obiadki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dzisiaj drugi dzień porażki zwanej @ i jestem jakby napompowana wodą toteż od wagi trzymam się z daleka. Tak skojarzyłam, że może nie powinnam pisać o porażce bo niektóre z Was czekają na nią z utęsknieniem ale dzisiaj naprawdę mnie męczy bo jeszcze od kręgosłupa, brzucha po głowę wszystko mnie boli ![]() Ale dieta chyba ok: -filiżanka muesli, tost z serem -banan, jogurt naturalny z jabłkami -kasza, groszek z marchewką z dwoma posadzonymi jajkami -kromka z serkiem homo nat, ogórkiem i pomidorem I coś jeszcze w nocy jak zgłodnieję białkowego będzie (makrela pewnie) ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Sweet o matko..ale efekty ![]() ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-18 o 21:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Konto usunięte
|
Ale cisza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26455567]Ale cisza
![]() ![]() Ja się uczę. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Raczkowanie
|
Noo, nauki to ja też nie zazdroszczę.
Nie chciałabym się już cofać do czasów regularnej edukacji ![]() Zresztą, szare komórki już nie takie sprawne jaki kiedyś ![]() A gdzież się Dirtyy podziała? ![]() U mnie jadłowo spokojnie jakoś, ale to może cisza przed burzą, czytaj świętami ![]() Na jutro plan jest taki: ( jabłka) 1. bananowe ciasto razowe, 2 albo 3 kawałki 2. pierogi orkiszowe z kapustą i grzybami (wyjadam zapasy z Wigilii ![]() 3. sałatka z parowanej zielonej fasolki, pomidorów i zielonej soczewicy z winegretem na oleju lnianym, posypana sezamem 4. klops z fetą z kiszoną kapustą Laislo, jeśli wolno zapytać - z jakiej części Polski jesteś? Pytam ze względu na to "posadzone jajko" ![]()
#4930 |
Zakorzenienie
|
Joasiu jestem z Torunia, ale w sumie to może to posadzone jajko przyjęło się od mojego taty, który pochodził z Wilna
![]() U mnie masakra dietowa dzisiaj, wieczorem jadłam po prostu wzorcowo kompulsywnie, z wyrachowaniem, do końca paczki (pierniki akurat) ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiejszego jadła nie zamieszczę z wiadomych względów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Torunia zazdraszczam całym sercem, piękne miasto ![]() Mogłabym tam mieszkać, bo spełnia moje wymagania wszelkie chyba - ma Stare Miasto, piękna architektura (bardzo przypomina mi Amsterdam) i jest nie za duże, takie w sam raz do ogarnięcia. Byłam tylko raz, ale namawiam rodziców, żebyśmy kiedyś skoczyli na jeden dzień na małą wycieczkę. Szczęściaro ![]() A co do kompulsu, to nie wiem sama co Ci poradzić ![]() Może te kompulsy są właśnie z takiego poczucia, że czegoś nie powinnaś, że jakieś jedzenie jest zakazane i nie wolno? A może coś z dietą nie tak? Mnie się generalnie bardziej chce jeść słodycze, jak mam w diecie mało pełnych zbóż (kasz, chleba, makaronów, płatków). No i niestety wtedy, kiedy jestem u rodziców, gdzie jest pełno jedzenia ![]() Laislo, a może faktycznie spróbujesz się poradzić w tej sprawie kogoś mądrzejszego od nas tu? Bo widać, jak się z tym męczysz i jak walczysz ze swoim organizmem, zamiast go słuchać. Uszarpiesz się tylko taką dietą i będzie jeszcze gorszy efekt. Wiem, o czym mówisz z tymi kompulsami i wiem, jak to potem wpływa na psychikę - poczucie, że sobie nie radzę, że jestem słaba, że szukam w jedzeniu czegoś, czego oczywiście nie może tam być i wielkie poczucie winy... Zawalcz o siebie ![]()
![]() |
#4932 |
Wtajemniczenie
|
jestem jestem
![]() ostatnio zalatana jakaś taka byłam, że przychodziłam to padałam na wyro i chrapałam ![]() a weekend spędziłam u TŻ więc też mnie nie było ![]() za to @ jest ![]()
#4933 |
Zakorzenienie
|
joasia_sia - Jak robisz razowe ciasto bananowe? Moge przepis
![]()
#4934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, może być że z dietą coś szwankuje, spróbuję więcej pełnego zboża dodać, ale przeczuwam, że to nie tylko to i to coś innego będzie trudniejsze do wyeliminowania. Dzisiaj już ładnie dietkowo jest. Ale świąt trochę się boję ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-20 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zakorzenienie
|
Laisla a może u Ciebie ten problem z dietą jest to właśnie,że Ty się tak boisz świąt i spotkań towarzyskich? Sama siebie jakby nakręcasz na to,że nie możesz zjeść, a później jesz i masz wyrzuty sumienia, a spróbuj do tego podejść będą świeta zjem troche tego i tego a po świetach znowu wrócisz do diety, przecież organizm też czasami potrzebuje odpoczynku od diety... Przecież 3-4 kg wiecej to nie jest straszna rzecz tego nie widać... to widzimy tylko my w naszej głowie i na wadze a normalny człowiek tego nie dostrzega. walcz bo widzę,że dalej popadasz w jeszcze większe bagno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...y/przepis.html http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
Sama skóra i kości nie dadzą Ci radości! ![]() Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-20 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Promyczek tak naprawdę ładnie dietkowałam od maja do września ubiegłego roku i spadło wtedy 10kg. Teraz nie mam od czego odpoczywać bo aż tak zawzięcie nie dietkuję jak wtedy. Zresztą chcę nadal aby dieta zdrowa i wartościowa towarzyszyła mi normalnie na codzień a nie była czymś od czego muszę odpocząć..dążę wciąż do tego z różnym powodzeniem..Wróciły trzy kg i taki jest bilans po roku, który akurat niedlugo upłynie od początku zabawy z dietą. W sumie nienajgorszy ale ja niestety te trzy czuję i mam do siebie ciągle o nie pretensje
![]() Ale właśnie wróciłam z rowera i było cudownie, brakowało mi tego ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-20 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Rozeznanie
|
Witam!
![]() ![]() Trochę mnie tu nie było ![]() Dziś byłam z kumpelkami na trzy godzinnej wycieczce rowerowej, kurde ale mnie dupa boli XD ![]()
#4939 |
Raczkowanie
|
A ja tradycyjnie śpiąca już o tej porze
![]() Zdecydowanie nie jestem ostatnio nocnym Markiem. Zaraz prysznic i lulu, bo jutro znowu na rano do pracy. A taaaki długi spacer dziś sobie zrobiłam ![]() Na jutro plan taki jest: (gruszki) 1. dwa kawałki razowego bananowca i figowy batonik z Lidla 2. zupa z botwinką i szczawiem, z gryczaną niepaloną i miso 3. reszta sałatki z zielonej fasolki szparagowej, pomidorów i zielonej soczewicy, z winegretem na oleju lnianym z dodatkiem masła orzechowego 4. filet z pstrąga wędzonego z cukinią duszoną w pomidorach z kaparami Dobrej nocy ![]()
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- super,że kryzys mija ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Konto usunięte
|
U mnie na wadze 54.5
![]() ![]() Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26482779]U mnie na wadze 54.5
![]() ![]() Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26482779]U mnie na wadze 54.5 ![]() ![]() Po świętach i ja zaczynam jeździć rowerkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dzisiejszy jadłospis mogę już podać ![]() -filiżanka muesli, garść orzechów -zupa cebulowa z grzankami (nie gorący kubek tylko od mamusi ![]() -garść migdałów, jabłko -kawałek ryby pieczonej, sałata z pomidorem -twarożek z połową jogurtu dużego nat., rzodkiewką i koperkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Słabo się starają, oj słabo ![]() Za to ja robię duzo kilometrów na nogach Zupa cebulowa smakuje bardzo cebulowo?bo nigdy nie miałam odwagi jej jeść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26483593]
Słabo się starają, oj słabo ![]() Za to ja robię duzo kilometrów na nogach Zupa cebulowa smakuje bardzo cebulowo?bo nigdy nie miałam odwagi jej jeść ![]() ![]() To pewnie te kilometry, które pokonujesz zadziałały ![]() ![]() Moja mama robi taką pikantną, smakującą cebulowo ale pewnie zależy jaki przepis dorwiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
A gdzie się podziały wszystkie posty z wczoraj?
![]() ![]() Edytowane przez mindless Czas edycji: 2011-04-22 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zgłupiałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 |
Rozeznanie
|
Oo stary wizaż , super
![]() Dziś cały dzień coś podjadam , bo gotuję na świeta i oczywiście muszę czegoś co chwilę próbować, domownicy pouciekali i nie ma kto za mnie tego robić ![]() Upiekłam dziś ciasteczka owsiane na święta, ale według wymyślonego przepisu heh i muszę przyznać ze wyszły pyszne ![]() Robię sobie wałśnie sobie jakieś sałatki i potrawy dietetyczne żeby jakoś przterwać te święta ![]()
Edytowane przez dev123 Czas edycji: 2011-04-22 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
oooo w końcu mogę sie zalogować i stary wizaż wrócił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.