Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-19, 21:33   #1531
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Ppppp.
¦: du¿a bu³a pszenna z sezamem (ok.90g) na pó³: z serkiem Toskania; z mas³em,sa³at± lodow±, plastrem sera Tost, szynk± i na to pomidor ze szczypiorem i bazyli±; kubas (ok.350ml) mega s³odkiego kakao, gruszka.

II¶: serek wiejski z brzoskwiniami, kubu¶ banan-brzoskwinia, duu¿a grahamka (prawie100g?) z mas³em, serem Tost, szyn±, pomidorem, sa³t± i bazyli±.

Ob: 10 pierogów z kapust± i grzybami i 1 ruski z mas³em, szklanka karotki.

P: belriso wanilia (monotonia......), jogurt nat. z musli crunchy ananasowym.

K: Bu³a sojowa 100g na pó³: z serkiem toskania, pomidorem; pó³ ob³o¿one makrel± ,,w sosie pomidorowym z nutk± bazyli'.

po: rodzynki

i znów o czym¶ zapomnia³am. I muszê co¶ wymy¶liæ. I od jutra siê wzi±æ za przygotowywanie czego¶ fajniejszego.
A tak w ogóle to ró¿owe flamingi wcale nie s± ró¿owe.

I jak?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-19, 21:38   #1532
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶n: owsianka (4 ³y¿ki p³atków, ma³y banan, gar¶æ orzechów ziemnych, cynamon, serek wiejski) na mleku 1,5% ok, je¿eli porcja serka i mleka spora, chocia¿ p³atków da³abym co najmniej 5 ³y¿ek
2¶n: grahamka; pó³ z serem wêdzonym rolada ustrzycka, drugie pó³ z gotowan±, wêdzon± szynk± ¶wi±teczn± mas³o/margaryna jest? doda³abym warzywa do kanapek i owoc

trochê ponad 1h jazdy na rowerze stacjonarnym

o: porcja sa³atki jarzynowej, kasza jaglana, meega kawa³ek gotowanej szynki (tej co na 2¶n) mo¿e byæ, je¿eli porcja wszystkiego naprawdê spora
p: gar¶æ orzechów laskowych, pasek czekolady 90%, 2 mandarynki,
kawa zbo¿owa z mlekiem 1,5% wydaje mi siê trochê ma³o konkretnie, te orzeszki i czekoladê wrzuci³abym do jakie¶ serka, jogurtu czy budyniu
k: serek wiejski z jajkiem i ogórkiem kiszonym + wêgle
jw.
trochê zalatuje eRk±, ale nie jest ¼le

Utrzymanie pt. "Nowe smaki" (pierwszy raz w ¿yciu dobrowolnie spróbowa³abym ryby I... podoba³o mi siê )

¦niadanie: 10 ³y¿ek domowego musli (p³atki: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; otrêby: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; orzechy: nerkowce, pistacje, laskowe; rodzynki; suszone morele i figi) na szklance mleka 2% z tartym jab³kiem i cynamonem; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem

II ¶niadanie: sa³atka (miks sa³at, papryka, pomidor, czerwona cebula, kukurydza konserwowa, ogórek, tuñczyk z puszki w sosie w³asnym); banan

Obiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u wymieszanego z papryczk± chilli ; grillowana pier¶ z indyka; jakie¶ 150 g warzyw na patelniê z przypraw± w³osk±; szklanka soku pomidorowego

Podwieczorek: solidna porcja chipsów tortilla z domowym dipem pomidorowym; gruszka; herbata malinowa

pasek gorzkiej czekolady; zbo¿ówka z mlekiem i miodem

Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka, pomidorem i czerwon± cebul±/mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka i ogórkiem; serek wiejski (200 g) z miodem; zielona herbata

+ 2l wody
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-19, 21:53   #1533
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Zapycha jelita i zaparcie gwarantowane.
To mo¿e w tym tkwi mój problem czas go odstawiæ! Dziêki

Zielona_zabcia na co pomagaj± Ci te ¶liwki i woda z cytryn± przed ¶niadaniem?
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:00   #1534
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ

¦liwki i cytryna pomagaj± na zaparcia, ale nie ka¿demu.

Czemu zmieni³a¶ sobie wagê docelow±? Ile masz wzrostu?
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:05   #1535
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
¦liwki i cytryna pomagaj± na zaparcia, ale nie ka¿demu.

Czemu zmieni³a¶ sobie wagê docelow±? Ile masz wzrostu?
165 cm, ale nie chodzi mi nawet o wagê co o brzuch, chcia³abym go trochê zmniejszyæ, próbowa³am na ró¿ne sposoby ale nic z tego wiêc teraz staram siê schudn±æ

czy musz± byæ to koniecznie ¶liwki czy w grê wchodz± te¿ jakie¶ inne owoce?
Stary 2011-04-19, 22:21   #1536
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:

zalewam na noc ¶liwki->kupi³am dzi¶ na bazarku kaloforniskie suszone, ale w biedronce s± te¿ ¶wietne,w³a¶nie one mnie "wyratowa³y" bo ju¿ siêga³am po senses... a tu proszê na pocz±tek zalewa³am ok.8(duza gar¶æ,niepamiêtam dok³adnie ile) i mi ruszy³o wszystko, konkretnie za³atwiam siê w miarê normalnie, przynajmniej 4razy w tygodniu...
a wcze¶niej 1raz na dwa tygodnie..
na pocz±tku jeszcze czarna kawa+jab³ko baardzo dzia³o, ale teraz próbowa³am znowu i juz nie dzia³a... teraz jak znów bêdzie problem z tym, to pójdê do gestrologa prywatnie
generalnie jestem zadowola ¿e nie stosowa³am przeczyszczaczy (niewiem czy dobrze napisa³am)

EDIT;skoro nie zale¿y Ci na wadze czemu d±¿ysz do wychudzenia?
BMI 17.3

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-04-19 o 22:25
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-19, 22:23   #1537
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Mo¿e wstawisz swoje jad³o, co? Zawsze masz takie fajne posi³ki, a ja poszukuje inspiracji.
Dziêki No to wklejam dzisiejszy jad³ospis - utrzymanie

- ¶niadanie: placuszki kokosowe (a'la pancakes) z m±ki ¿ytniej z malinami i borówkami (sma¿one na teflonie), szklanka koktajlu truskawkowego na mleku sojowym

- drugie ¶niadanie- kanapka na kawa³ku ciemnej bagietki z ekologicznym serkiem kozim (do smarowania), ogórkiem zielonym, rze¿uch±, sa³at±, pra¿onymi pestkami dyni. sok wyciskany z pomarañczy

1h zajêæ z tañca wspó³czesnego+ 20 min rozci±gania

-obiad-- pe³noziarniste penne z krewetkami duszonymi w winie, z cukini± i papryk±

-podwieczorek- kawa³ek ciasta marchewkowego z bakaliami, cappuccino z podwójnym espresso

-45 min jazdy na rolkach

- kolacja: porcja sa³atki z ró¿nych rodzajów sa³at, z ogórkiem, pomidorem, pieczonym ³ososiem, awokado, papaj±, z dodatkiem grzanek pe³noziarnistych

2l wody, zielona i owocowa herbata

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-19 o 22:41
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 22:29   #1538
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
zalewam na noc ¶liwki->kupi³am dzi¶ na bazarku kaloforniskie suszone, ale w biedronce s± te¿ ¶wietne,w³a¶nie one mnie "wyratowa³y" bo ju¿ siêga³am po senses... a tu proszê na pocz±tek zalewa³am ok.8(duza gar¶æ,niepamiêtam dok³adnie ile) i mi ruszy³o wszystko, konkretnie za³atwiam siê w miarê normalnie, przynajmniej 4razy w tygodniu...
a wcze¶niej 1raz na dwa tygodnie..
na pocz±tku jeszcze czarna kawa+jab³ko baardzo dzia³o, ale teraz próbowa³am znowu i juz nie dzia³a... teraz jak znów bêdzie problem z tym, to pójdê do gestrologa prywatnie
generalnie jestem zadowola ¿e nie stosowa³am przeczyszczaczy (niewiem czy dobrze napisa³am)

EDIT;skoro nie zale¿y Ci na wadze czemu d±¿ysz do wychudzenia?
BMI 17.3
Dziêki za informacjê, muszê spróbowaæ

Sprawdzaj±c BMI wiem, ¿e tak to wychodzi ale ja jem normalnie. I wszystkie wyniki mam dobre bo ca³kiem niedawno robi³am uwa¿am na swoje zdrowie i na prawde nie chce wpêdziæ siê w ¿adne choróbsko.
Stary 2011-04-19, 22:38   #1539
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:

Sprawdzaj±c BMI wiem, ¿e tak to wychodzi ale ja jem normalnie. I wszystkie wyniki mam dobre bo ca³kiem niedawno robi³am uwa¿am na swoje zdrowie i na prawde nie chce wpêdziæ siê w ¿adne choróbsko.
uwa¿aj na siebie
wiesz "jem normalnie" mo¿e mieæ bardzo wiele znaczeñ
dla ka¿dego to co¶ innego, nomalno¶æ jest rzecz± wzglêdn±.
je¿eli czujesz ¿e wsztko gra to spoko, nie ka¿dy musi mieæ ed/
a ¶liwki próbuj! Tylko siê nie zra¿aj jak za pierwszym podej¶ciem "nie ruszy" w koñcu co¶ pomo¿e a jak nie to tê kawê z jab³kiem próbuj

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-04-19, 23:13   #1540
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
uwa¿aj na siebie
wiesz "jem normalnie" mo¿e mieæ bardzo wiele znaczeñ
dla ka¿dego to co¶ innego, nomalno¶æ jest rzecz± wzglêdn±.
je¿eli czujesz ¿e wsztko gra to spoko, nie ka¿dy musi mieæ ed/
a ¶liwki próbuj! Tylko siê nie zra¿aj jak za pierwszym podej¶ciem "nie ruszy" w koñcu co¶ pomo¿e a jak nie to tê kawê z jab³kiem próbuj
Napewno spróbujê i uzbrojê siê w cierpliwo¶æ i uwa¿aæ te¿ bêdê. Dziêki za troskê
Stary 2011-04-19, 23:18   #1541
ew_sloneczko
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Smile Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cze¶æ dziewczyny W koñcu odwa¿y³am siê do Was napisaæ Chocia¿ odkry³am ten w±tek jakie¶ 3 lata temu w poszukiwaniu jad³ospisu dziêki któremu zrzuci³abym trochê kg Potem zasz³am w ci±¿ê i od 15 miesiêcy jestem szczê¶liw± mam± cudownego ch³opca no i wiadomo - na ponad 2 lata zapomnia³am o dietach, najpierw musia³am dbaæ o rosn±cy brzuszek, potem przez rok karmi³am piersi±. W koñcu siê za siebie biorê, bo nie mam ochoty kolejnych wakacji przechodziæ w d³ugich spodniach i krêpowaæ siê swoich fa³dek Nadwagi jako takiej nie mam, wa¿ê 65kg przy wzro¶cie 165cm, ale po ci±¿y (w dodatku le¿±cej, przele¿a³am pierwsze 3 i ostatnie 4 miesi±ce odmiennego stanu z zakazem jakiegokolwiek wysi³ku i dotykania brzucha, efektem by³o 25kg na +, rozstêpy i lu¼na skóra) moja figura zmieni³a siê znacznie. My¶lê ¿e dobrze by by³o, gdybym wa¿y³a 52-54kg Wiêc d³uga droga przede mn±. Co nie co o mojej diecie - oczywi¶cie obeznana jestem z 10P¯ Ale mimo wszystko mam swoje pewne modyfikacje Które nie przeszkadzaj± mi w chudniêciu - jadam (nawet codziennie ) niewielkie ilo¶ci majonezu (Hellmans lekki, moim zdaniem kalorycznie i t³uszczowo wychodzi ok), nie cierpiê br±zowego ry¿u i jadam paraboliczny (chyba nie jest du¿ym obci±¿eniem dla figury?), z razowym makaronem te¿ jestem pok³ócona (chocia¿ czasem siê prze³amujê, zwykle jadam z m±ki z pszenicy durum ugotowanym al dente), kolacje jadam od godziny do 5 godzin przed snem (ró¿nie chodzê spaæ, raz padnê o 22, a raz o 2-3 nad ranem jak mam sporo do zrobienia dzisiaj kolacja wypad³a o 23...), czasem ¿rê surowe warzywa przed snem, czêsto jadam do posi³ków z wêglowodanami ³y¿eczkê oleju, no i ostatnia rzecz - staram siê je¶æ normalnie, tzn. nie czuæ ¿e jestem na diecie bo raz ¿e na pewno inaczej bym nie wytrzyma³a, dwa ¿e muszê ugotowaæ te¿ dla mê¿a i synka a trzech ró¿nych obiadów nikomu by siê nie chcia³o tworzyæ, a trzy - nie jestem w stanie zje¶æ pó³ puszki tuñczyka, zagry¼æ bananem i popiæ ³y¿k± oliwy z oliwek, ¿eby kalorycznie i warto¶ciowo by³o jak trza oczywi¶cie przesadzam ale ¿arcie musi mieæ rêce i nogi, syciæ i smakowaæ A chcê wkleiæ tu swój jad³ospis (byæ mo¿e nawet nie jeden ) bo czytaj±c niektóre redukcje zastanawiam siê, czy to ja siê ob¿eram, czy kto¶ inny siê g³odzi, czy te¿ mo¿e ja jem za ma³o Absolutnie nie chcê nikogo obraziæ, po prostu nie chcê sobie zrobiæ krzywdy. To siê nagada³am

R

¦niadanie: Grahamka (dzisiaj jakie¶ ma³e przywie¼li, zwa¿y³am i by³o 65g, zwykle s± 100g) z du¿± ilo¶ci± pomidora, dwoma plastrami wêdliny drobiowej, koperkiem, musztard± i majonezem (kapka) do tego ma³y zielony banan (takie najlepsze, nie za s³odkie i twarde jak trzeba, nic siê nie ma¶li ) i kubek czerwonej herbaty

II ¶niadanie: Znowu grahamka znowu wêdlina drobiowa 3 plasterki tym razem, ogórek (sporo), ketchup, szczypiorek + kubek kefiru.

Miêdzy drugim ¶niadaniem a obiadem spacer z synkiem, a na spacerze du¿o wody niegazowanej, dwie spore kostki czekolady gorzkiej 70% z malinami (z Lidla, przepyszna ) i kubek jogurtu naturalnego Zott (ten mniejszy, 180g) - tu musia³am co¶ s³odkiego, bo jak nie zjem to wiem, ¿e wieczorem siê rzucê

Obiad: 50g (no w ka¿dym razie oko³o pó³ woreczka) ry¿u paraboiled, ko³o 130g piersi kurczaka uduszonej na ³y¿eczce oleju rzepakowego ze sporym kawa³kiem pora, dwoma ³y¿kami groszku konserwowego i po³ow± cukinii, posypane obficie natk± pietruszki

Podwieczorek: Pasta tuñczykowa Czyli sporo bia³ego sera 0%, takie dwie porz±dne ³ychy, pó³ puszki tuñczyka w kawa³kach w sosie w³asnym, pó³ ma³ej cebuli i ³y¿ka oleju lnianego - pyyyyyszne Szkoda ¿e korniszona nie by³o

Kolacja: Ze 100g piersi kuraka usma¿onej bez t³uszczu na teflonie i do tego ca³y pomidor obsypany obficie oregano herbata czerwona.

I jak to wygl±da? Tylko szczerze, wszystko zniosê

Edytowane przez ew_sloneczko
Czas edycji: 2011-04-19 o 23:59
ew_sloneczko jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 05:42   #1542
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez ew_sloneczko Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny W koñcu odwa¿y³am siê do Was napisaæ Chocia¿ odkry³am ten w±tek jakie¶ 3 lata temu w poszukiwaniu jad³ospisu dziêki któremu zrzuci³abym trochê kg Potem zasz³am w ci±¿ê i od 15 miesiêcy jestem szczê¶liw± mam± cudownego ch³opca no i wiadomo - na ponad 2 lata zapomnia³am o dietach, najpierw musia³am dbaæ o rosn±cy brzuszek, potem przez rok karmi³am piersi±. W koñcu siê za siebie biorê, bo nie mam ochoty kolejnych wakacji przechodziæ w d³ugich spodniach i krêpowaæ siê swoich fa³dek Nadwagi jako takiej nie mam, wa¿ê 65kg przy wzro¶cie 165cm, ale po ci±¿y (w dodatku le¿±cej, przele¿a³am pierwsze 3 i ostatnie 4 miesi±ce odmiennego stanu z zakazem jakiegokolwiek wysi³ku i dotykania brzucha, efektem by³o 25kg na +, rozstêpy i lu¼na skóra) moja figura zmieni³a siê znacznie. My¶lê ¿e dobrze by by³o, gdybym wa¿y³a 52-54kg Wiêc d³uga droga przede mn±. Co nie co o mojej diecie - oczywi¶cie obeznana jestem z 10P¯ Ale mimo wszystko mam swoje pewne modyfikacje Które nie przeszkadzaj± mi w chudniêciu - jadam (nawet codziennie ) niewielkie ilo¶ci majonezu (Hellmans lekki, moim zdaniem kalorycznie i t³uszczowo wychodzi ok), nie cierpiê br±zowego ry¿u i jadam paraboliczny (chyba nie jest du¿ym obci±¿eniem dla figury?), z razowym makaronem te¿ jestem pok³ócona (chocia¿ czasem siê prze³amujê, zwykle jadam z m±ki z pszenicy durum ugotowanym al dente), kolacje jadam od godziny do 5 godzin przed snem (ró¿nie chodzê spaæ, raz padnê o 22, a raz o 2-3 nad ranem jak mam sporo do zrobienia dzisiaj kolacja wypad³a o 23...), czasem ¿rê surowe warzywa przed snem, czêsto jadam do posi³ków z wêglowodanami ³y¿eczkê oleju, no i ostatnia rzecz - staram siê je¶æ normalnie, tzn. nie czuæ ¿e jestem na diecie bo raz ¿e na pewno inaczej bym nie wytrzyma³a, dwa ¿e muszê ugotowaæ te¿ dla mê¿a i synka a trzech ró¿nych obiadów nikomu by siê nie chcia³o tworzyæ, a trzy - nie jestem w stanie zje¶æ pó³ puszki tuñczyka, zagry¼æ bananem i popiæ ³y¿k± oliwy z oliwek, ¿eby kalorycznie i warto¶ciowo by³o jak trza oczywi¶cie przesadzam ale ¿arcie musi mieæ rêce i nogi, syciæ i smakowaæ A chcê wkleiæ tu swój jad³ospis (byæ mo¿e nawet nie jeden ) bo czytaj±c niektóre redukcje zastanawiam siê, czy to ja siê ob¿eram, czy kto¶ inny siê g³odzi, czy te¿ mo¿e ja jem za ma³o Absolutnie nie chcê nikogo obraziæ, po prostu nie chcê sobie zrobiæ krzywdy. To siê nagada³am

R

¦niadanie: Grahamka (dzisiaj jakie¶ ma³e przywie¼li, zwa¿y³am i by³o 65g, zwykle s± 100g) z du¿± ilo¶ci± pomidora, dwoma plastrami wêdliny drobiowej, koperkiem, musztard± i majonezem (kapka) do tego ma³y zielony banan (takie najlepsze, nie za s³odkie i twarde jak trzeba, nic siê nie ma¶li ) i kubek czerwonej herbaty nie do koñca moje smaki, ale okej jadasz czasami owsiankê na ¶niadanie dla urozmaicenia?

II ¶niadanie: Znowu grahamka znowu wêdlina drobiowa 3 plasterki tym razem, ogórek (sporo), ketchup, szczypiorek + kubek kefiru. polecam zamieniæ mocno przetworzon± wêdlinê drobiow± na kawa³ki upieczonego fileta- bardziej syc±ce, po prostu zdrowsze (bêd± lepszym ¼ród³em bia³ka)

Miêdzy drugim ¶niadaniem a obiadem spacer z synkiem, a na spacerze du¿o wody niegazowanej, dwie spore kostki czekolady gorzkiej 70% z malinami (z Lidla, przepyszna ) i kubek jogurtu naturalnego Zott (ten mniejszy, 180g) - tu musia³am co¶ s³odkiego, bo jak nie zjem to wiem, ¿e wieczorem siê rzucê dwie kostki czekolady w pierwszej po³owie dnia nie bêd± robi³y szkód, wiêc ok... chocia¿ pewnie lepszy by³by zestaw- ¶wie¿e maliny z serkiem homogenizowanym naturalnym (zamiast jogurtu), posypane naturalnym kakao/ wiórkami gorzkiej czekolady, i np. pokruszonymi orzechami ale rozumiem, ¿e sytuacja (spacer) ogranicza³a

Obiad: 50g (no w ka¿dym razie oko³o pó³ woreczka) ry¿u paraboiled, ko³o 130g piersi kurczaka uduszonej na ³y¿eczce oleju rzepakowego ze sporym kawa³kiem pora, dwoma ³y¿kami groszku konserwowego i po³ow± cukinii, posypane obficie natk± pietruszki okej, je¶li warzyw by³o sporo

Podwieczorek: Pasta tuñczykowa Czyli sporo bia³ego sera 0%, takie dwie porz±dne ³ychy, pó³ puszki tuñczyka w kawa³kach w sosie w³asnym, pó³ ma³ej cebuli i ³y¿ka oleju lnianego - pyyyyyszne Szkoda ¿e korniszona nie by³o tu te¿ w porz±dku, olej lniany jest bardzo zdrowy

Kolacja: Ze 100g piersi kuraka usma¿onej bez t³uszczu na teflonie i do tego ca³y pomidor obsypany obficie oregano herbata czerwona. Okej

przede wszystkim-witamy
jak na osobê pocz±tkuj±c± w w±tku jest naprawdê ca³kiem nie¼le je¶li na tym chudniesz, dobrze siê czujesz, to super, nie ma sensu robiæ ¿adnych rewolucji. ja na Twoim miejscu wprowadzi³abym drobne zmiany- doda³a wiêcej warzyw i owoców, brakuje te¿ ¼róde³ NNKT (wprowadzi³abym je zamiast majonezu ...chocia¿ je¶li naprawdê go lubisz, to go nie odstawiaj, najwy¿ej mo¿e ogranicz do 2-3 razy w tygodniu). Nie wiem, czy codziennie jesz podobnie- je¶li tak, staraj siê urozmaicaæ ¼ród³a bia³ka, dodaj wiêcej ryb (obok tuñczyka z puszki), zamiast tylko i wy³±cznie drobiu

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-20 o 05:52
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 07:41   #1543
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Ppppp.
¦: du¿a bu³a pszenna z sezamem (ok.90g) na pó³: z serkiem Toskania; z mas³em,sa³at± lodow±, plastrem sera Tost, szynk± i na to pomidor ze szczypiorem i bazyli±; kubas (ok.350ml) mega s³odkiego kakao, gruszka.

II¶: serek wiejski z brzoskwiniami, kubu¶ banan-brzoskwinia, duu¿a grahamka (prawie100g?) z mas³em, serem Tost, szyn±, pomidorem, sa³t± i bazyli±.

Ob: 10 pierogów z kapust± i grzybami i 1 ruski z mas³em, szklanka karotki.

P: belriso wanilia (monotonia......), jogurt nat. z musli crunchy ananasowym.

K: Bu³a sojowa 100g na pó³: z serkiem toskania, pomidorem; pó³ ob³o¿one makrel± ,,w sosie pomidorowym z nutk± bazyli'.

po: rodzynki

i znów o czym¶ zapomnia³am. I muszê co¶ wymy¶liæ. I od jutra siê wzi±æ za przygotowywanie czego¶ fajniejszego.
A tak w ogóle to ró¿owe flamingi wcale nie s± ró¿owe.

I jak?
Wed³ug mnie jest super, naprawdê. I je¶li na tym tyjesz, to bardzo bardzo ok. Tylko do obiadu jak±¶ surówkê koniecznie! :P

Moja wczorajsze U z pro¶b± o ocenê:

1. Owsianka (5³ owsianych, pó³ szkl mleka, ³y¿ka jogurtu naturalnego, banan, kiwi, do 'ozdoby' orzechy i rodzynki, cynamon), kawa z mlekiem, jab³ko gigant

2. kanapka sk³adana z mas³em, serkiem do smarowania i wêdlin±, ogórek zielony, jab³ko

3. 1/2 woreczka ry¿u basmati , kawa³ki kurczaka, sa³atka (pomidor plus sa³ata), po³±czone ³y¿k± jogurtu naturalnego z oregano, szkl soku pomarañczowego

4. kinder country, jab³ko

5. grahamka z mas³em, wêdlin± i serkiem wiejskim ze szczypiorkiem, herbata lychee

potem jeszcze 2 jab³ka

?
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 12:05   #1544
Winky
Zadomowienie

Exclamation Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki No to wklejam dzisiejszy jad³ospis - utrzymanie

- ¶niadanie: placuszki kokosowe (a'la pancakes) z m±ki ¿ytniej z malinami i borówkami (sma¿one na teflonie), szklanka koktajlu truskawkowego na mleku sojowym

- drugie ¶niadanie- kanapka na kawa³ku ciemnej bagietki z ekologicznym serkiem kozim (do smarowania), ogórkiem zielonym, rze¿uch±, sa³at±, pra¿onymi pestkami dyni. sok wyciskany z pomarañczy

1h zajêæ z tañca wspó³czesnego+ 20 min rozci±gania

-obiad-- pe³noziarniste penne z krewetkami duszonymi w winie, z cukini± i papryk±

-podwieczorek- kawa³ek ciasta marchewkowego z bakaliami, cappuccino z podwójnym espresso

-45 min jazdy na rolkach

- kolacja: porcja sa³atki z ró¿nych rodzajów sa³at, z ogórkiem, pomidorem, pieczonym ³ososiem, awokado, papaj±, z dodatkiem grzanek pe³noziarnistych

2l wody, zielona i owocowa herbata
Jak zwykle smacznie. Wszystko sama bym schrupa³a, szczególnie makaron z krewetkami i te placuszki. A jak tam sprawy z okresem? Pojawi³ siê?

Cytat:

Nastêpna co wszystko ma idealne i normalne, ale bez BMI poni¿ej normy siê nie obejdzie.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ew_sloneczko Poka¿ wiadomo¶æ
R

¦niadanie: Grahamka (dzisiaj jakie¶ ma³e przywie¼li, zwa¿y³am i by³o 65g, zwykle s± 100g) z du¿± ilo¶ci± pomidora, dwoma plastrami wêdliny drobiowej, koperkiem, musztard± i majonezem (kapka) do tego ma³y zielony banan (takie najlepsze, nie za s³odkie i twarde jak trzeba, nic siê nie ma¶li ) i kubek czerwonej herbaty Mog³aby¶ dorzuciæ wiêcej bia³ka, majonez idealnie komponuje siê z jajkiem. A i lepiej ju¿ jedz zwyk³y majonez, nie ten light.

II ¶niadanie: Znowu grahamka znowu wêdlina drobiowa 3 plasterki tym razem, ogórek (sporo), ketchup, szczypiorek + kubek kefiru. Mo¿e teraz by wpad³ twaróg zamiast wêdliny i kefiru?

Miêdzy drugim ¶niadaniem a obiadem spacer z synkiem, a na spacerze du¿o wody niegazowanej, dwie spore kostki czekolady gorzkiej 70% z malinami (z Lidla, przepyszna ) i kubek jogurtu naturalnego Zott (ten mniejszy, 180g) - tu musia³am co¶ s³odkiego, bo jak nie zjem to wiem, ¿e wieczorem siê rzucê Tu siê zgodzê z tym, co pisa³a Agnieszka. Czekolada gorzka zdrowa, wiêc kostka czy dwie nawet isê przydadz±, ale jogurt lepiej zamieñ na wiejski lub serek homo.

Obiad: 50g (no w ka¿dym razie oko³o pó³ woreczka) ry¿u paraboiled, ko³o 130g piersi kurczaka uduszonej na ³y¿eczce oleju rzepakowego ze sporym kawa³kiem pora, dwoma ³y¿kami groszku konserwowego i po³ow± cukinii, posypane obficie natk± pietruszki Fajnie.

Podwieczorek: Pasta tuñczykowa Czyli sporo bia³ego sera 0%, takie dwie porz±dne ³ychy, pó³ puszki tuñczyka w kawa³kach w sosie w³asnym, pó³ ma³ej cebuli i ³y¿ka oleju lnianego - pyyyyyszne Szkoda ¿e korniszona nie by³o Te¿ fajnie, ale twaróg zamieñ na pó³t³usty, który jest zdrowszy od przetworzonego lightu.

Kolacja: Ze 100g piersi kuraka usma¿onej bez t³uszczu na teflonie i do tego ca³y pomidor obsypany obficie oregano herbata czerwona. ok.

Jak na pocz±tek rewelacja, a jak chudniesz to ju¿ w ogóle bomba.
Stary 2011-04-20, 12:15   #1545
zielona_zabcia
Rozeznanie

eR
3¶liwki kalifornijskie
I.owsianka (4³ p³,otrêby pszenne,homo nat 135g,s³odzik,inka,pomarañ cza, tak na oko 30g otr±b granulowanych owocowych)
przed-kawa czarna i dwa spore plastry jab³ka
II.reszta jab³ka ze ¶niadania, ogromna gar¶æ rodzynek,2 spore kromy zwy³ego chleba, duuu¿o szynki wiepszowej niesety i kapka ketchapu+du¿y zielony ogórek, s³oiczek grzybków marynowanych skropionych octem winnym, inka pó³ na pó³ z mlekiem i ³ych± s³odkiego kako (wiem ¿e masakra ale mam tylko to co mi mama kupi³a,prosi³am o razowiec i drób,no ale...)
III.cebulka,por,papryka,m archew,pomidor i du¿o przypraw i duszony filet z soli; gar¶æ makaronu razowego z sosem z pomidorów,czosnku,bazyli i oregano;
IV.jajecznica z 2jaj z grzybkami i cebulk±(wczoraj nie by³o jaj)

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-04-20 o 12:18

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 12:31   #1546
Winky
Zadomowienie

Cytat:
eR
3¶liwki kalifornijskie
I.owsianka (4³ p³,otrêby pszenne,homo nat 135g,s³odzik,inka,pomarañ cza, tak na oko 30g otr±b granulowanych owocowych)
II.reszta jab³ka ze ¶niadania, ogromna gar¶æ rodzynek,2 spore kromy zwy³ego chleba, duuu¿o szynki wiepszowej niesety i kapka ketchapu+du¿y zielony ogórek, s³oiczek grzybków marynowanych skropionych octem winnym, inka pó³ na pó³ z mlekiem i ³ych± s³odkiego kako (wiem ¿e masakra ale mam tylko to co mi mama kupi³a,prosi³am o razowiec i drób,no ale...)
III.cebulka,por,papryka,m archew,pomidor i du¿o przypraw i duszony filet z soli; gar¶æ makaronu razowego z sosem z pomidorów,czosnku,bazyli i oregano;
Czemu R? I co to za minka?
Stary 2011-04-20, 12:50   #1547
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

BARDZO lu¿ne R pt. mam @ i zjadam wszystko, co s³odkie ;/

I 3 kromki pe³noziarnistego chleba - 1 z mas³em i jajkiem na twardo, 2 z domowym d¿emem porzeczkowym, 3 z nutell± (ju¿ zd±¿y³am zapomnieæ jaka jest pyszna :P), ciasteczko "je¿yki'
potem jab³ko
II ma³a miseczka pe³noziarnistego muesli z mlekiem 1.5%, 2 tofifee
III 4 kluski na parze z ma³ym jogurtem waniliowym bez cukru, 2 kostki gorzkiej czekolady
IV serek homo ze s³onecznikiem
V jajecznica z 2 jaj na ma¶le, ogórek zielony

niech to siê skoñczy, bo marnie mi idzie walka z @g³odem na s³odycze
Stary 2011-04-20, 12:56   #1548
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
eR
3¶liwki kalifornijskie
Wiesz ,¿e robisz sobie krzywdê bo raz próbujesz byæ na U a potem znowu R to metabolizmu sobie w ten sposób nie podkrêcisz.
Zastanów siê ,któr± chcesz i¶æ drog±.
(przyk³adowowzrost wagi jest spowodowany np. woda zatrzymana itp. a nie panika po zjedzeniu czego¶ niezdrowego i wa¿enia siê od razu)

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 13:02   #1549
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

U??teoretycznie
¶niadanie
3 kromki chleba z ziarnami z mas³em, szynk± i rzodkiewk±, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem
2 ¶n
jab³ko,
obiad
jajecznica z 2 jaj na masle, miska szpinaku,
papryka
podw
pó³ paczki rodzynek, trochê migda³ów, jogurt naturalny 180g
kolacja
makrela w galarecie, troche papryki i rzodkiewek

oceni kto¶?
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 16:43   #1550
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Wrzucam moje utrzymanie:

¦niadanie: Du¿a grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, nutell± i plastrami banana,
1/2 z mas³em, serkiem czosnkowym, sa³at±, rzodkiewk± i wêdzonym ³ososiem, kawa zbo¿owa z mlekiem i ³y¿eczk± miodu.
¦niadanie2: Jogurt z 3 ³y¿kami otr±b, 2 ³yzkami p³atków,
gar¶ci± suszonych ¶liwek, gar¶ci± migda³ów, kilkoma chipsami bananowymi,
suszonymi morelami, ¶wie¿ymi truskawkami i bananem,
kawa zbozowa z mlekiem.
Obiad: 1. Talerz zupy jarzynowej, 2.Udko z kurczaka, kolba kukurydzy polana mase³kiem, sa³ata z pomidorem polana sosem vinegret(w³a¶ciwie jak to siê pisze?).
Po: Kawa mro¿ona (kawa, mleko, ³y¿eczka miodu, ga³ka lodów ¶mietankowych)
Podwieczorek: Miseczka makaronu razowego z twarogiem i truskawkami,
kawa z mlekiem, marchew.
Kolacja(bêdzie): 2 kromki grahama z mas³em, chrzanem, sa³ata, kie³bas± krakowsk± i ogórkiem, wie¶niak z fur± warzyw, kubek rumianku.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2011-04-20 o 16:46
Becia012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:53   #1551
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

A no U.
1¶n
- dwie kromki ¿ytniego razowego z dwoma bia³kami, jednym ¿ó³tkiem sadzonymi, pomidorem, majonezem. kawa³eczek babki pomarañczowej - zosta³ wczoraj z odciêcia od ciasta.
2¶n - 2 ma³e ¿ytnie rogaliki i activia do picia naturalna 300 g.
3 ¶n - ma³y kawa³ek razowego ciasta czekoladowego i skubniêty mazurek kajmakowy.
obiad - sa³atka z ³ososiem ( jako¶ ostatnio czêsto, ale to przypadek ) - jajko, wêdzony ³oso¶, sa³ata, czarne oliwki, papryka, pomidor, ogórek, sos koperkowo-jogurtowy.
podwieczorek - wie¶niak 200 g.
kolacja - dwa filety ¶ledziowe z przyprawami i cebulk±,
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 16:57   #1552
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ

U¶wiadomi³am sobie w³a¶nie ,¿e za du¿o jem nabia³u.
Ja jem go naprawdê du¿o za du¿o muszê siê pilnowaæ od jutra
Nawet nie wiecie ile potrafiê 'wtran¿oliæ' nabia³u xD

Ja dzi¶ nabia³ w ka¿dym posi³ku
..i ''od jutra'' te¿ siê pilnujê, ale patrz±c na zawarto¶æ lodówki to nie wiem czy wyjdzie...
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:20   #1553
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Dzisiejsza juz domowa R-ka
-bedzie ciezko w swieta i w domu

SnI 8;00 pol ciabatty( ok. 60 g), puszka sardynek w sosie pomidorowym( 144 kcal/100g), ogromna micha salatki( salata lodowa,oliwki,ogorek,korn iszon,caly pomidor, rzodkiewki), zielona herbata z kawalkami suszonych truskawek i bananow, pol jab³ka

SnII 11;30 sok warzywny z tymbarku-srodziemnomorski 500 ml, pol kromki pieczywa zytniego z ziarnami+ pol jajka

Ob 16;00(obiad juz w domku zjedzony, wiec na jego sklad nie moglam wplynac): tagiatelle zwykle(1,5 szklanki ugotowaneg) z sosem( przecier pomidorowy, czosnek i cebula usmazone na oliwie z oliwek, swieza bazylia, ciecierzyca gotowana- nie z puszki)

Kol 18;30 salatka grecka( oliwki, salata lodowa, pomidory,ogorek, papryka, troche czerwonej fasoli, ser feta apetina juz przyprawiona, cebula)

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-20 o 18:21
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:37   #1554
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Uuu - z nietolerancj± laktozy
I. owsianka ( 4 ³. p³atków owsianych, rodzynki, mango, szkl. mleka sojowego); zielona herbata
II. 2 kromki chleba ze s³onecznikiem z jajkiem na twardo, kie³kami rzodkiewki, pomidorem i ogórkiem; jab³ko
III. szpianak sma¿ony z czosnkiem i jajkiem na oleju; m³ode ziemniaczki z kopierkiem - o dziwo smakowa³ mi szpianak x
IV. 2 kromki chleba ze s³onecznikiem z miodem
pomidor z pieprzem i zio³ami

I ju¿ :P

Próbowa³a która¶ z Was tofu ? albo serków sojowych :P ?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
U

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku z jab³kiem, orzechami laskowymi i cynamonem.
II. Dwie kromki razowca z twaro¿kiem i pomidorem; lizak.
III. Curry z bia³ej ryby, porcja bia³ego ry¿u & surówka wiosenna.
IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi; kawa z mlekiem.
V. Kawa³ek pe³noziarnistej czosnkowej ciabatty: z twaro¿kiem, makrel± i pomidorem/z twaro¿kiem, ogórkiem i szczypiorkiem; kalarepka.

chyba trochê za du¿o nabia³u, ale pozatym jak jest?
Ciekawi mnie to curry z ryby . Dobre ?
Sk±d wytrzasnê³a¶ kalarepkê ? Szuka³am na rynku ale jeszcze nie ma
Jad³ospis bardzo ³adny :P

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

Utrzymanie pt. "Nowe smaki" (pierwszy raz w ¿yciu dobrowolnie spróbowa³abym ryby I... podoba³o mi siê ) pierwszy raz ? no nie ¿artuj xo

¦niadanie: 10 ³y¿ek domowego musli (p³atki: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; otrêby: owsiane, orkiszowe, ¿ytnie, pszenne; orzechy: nerkowce, pistacje, laskowe; rodzynki; suszone morele i figi) na szklance mleka 2% z tartym jab³kiem i cynamonem; kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem smacznie

II ¶niadanie: sa³atka (miks sa³at, papryka, pomidor, czerwona cebula, kukurydza konserwowa, ogórek, tuñczyk z puszki w sosie w³asnym); banan jako¶ nie smakuje mi tuñczyk nie wiem czemu

Obiad: pó³ woreczka br±zowego ry¿u wymieszanego z papryczk± chilli ; grillowana pier¶ z indyka; jakie¶ 150 g warzyw na patelniê z przypraw± w³osk±; szklanka soku pomidorowego

Podwieczorek: solidna porcja chipsów tortilla z domowym dipem pomidorowym; gruszka; herbata malinowa

pasek gorzkiej czekolady; zbo¿ówka z mlekiem i miodem szaleñstwo:P

Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka, pomidorem i czerwon± cebul±/mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka i ogórkiem; serek wiejski (200 g) z miodem; zielona herbata

+ 2l wody
Jak zwykle smacznie i zdrowo
Stary 2011-04-20, 18:49   #1555
myyszunia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

mój dzisiejszy jad³ospis R

1.¶niadanie- 250ml ma¶lanki naturalnej+2 ³y¿ki p³atków owsianych+³y¿ka mieszanki studenckiej+³y¿ka p³atków bran flakes+³y¿ka migda³ów ³uskanych+³y¿ka p³atków fitella kokosowych
2.II ¶niadanie-pó³ serka wiejskiego, kawa z mlekiem i s³odzikiem
3.obiad-130g piersi z kurczaka gotowanej z warzywami
4.kolacja-pó³ serka wiejskiego+2 kromki chrupkiego lekkiego razowego

oprócz tego 2 zielone herbatki i 1,5l wody. Proszê o ocenkê jestem tu nowa wiêc zniosê krytykê jak co¶
myyszunia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:52   #1556
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Utrzymanie

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, serkiem wiejskim, gruszk±, cynamonem i orzechami laskowymi; czarna kawa.
II. Kawa³ek pe³noziarnistej ciabatty z margaryn±, wêdlin± drobiow± i sa³at±; ro¿ek ¶mietankowo-truskawkowy Algidy ;P.
III. Gulasz z ud¼ca indyka z pomidorami i czarn± fasol±; porcja bia³ego ry¿u.
kawa z mlekiem, jab³ko
IV. Dwie kromki ¿ytniego chleba z orkiszem i pestkami dyni: z wêdzon± makrel± i pomidorem/z twarogiem, pomidorem i kie³kami broku³ów; marchewka.

AlexFragile - to curry z ryby wg mnie pyszne. bia³a rybka w orientalnych przyprawach duszona w pomidorkach ^^. Widze, ¿e ca³kiem dobrze sobie radzisz bez nabia³u. Da³abym tylko co¶ do tych kanapek na kolacjê, bo sam miód to trochê ubogo siê wydaje ;D
Kalarepkê mama mi kupuje w spo¿ywczaku, w ogóle to w ka¿dym supermarkecie powinna byæ
Próbowa³am tofu, nie ma jakiego¶ wyra¼nego smaku - trzeba je dobrze doprawiæ.

Edytowane przez Lady1000
Czas edycji: 2011-04-20 o 18:56
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:53   #1557
ew_sloneczko
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cze¶æ Przede wszystkim bardzo dziêkujê za oceny jad³ospisu Zgadzam siê ze wszystkimi Waszymi sugestiami, ale mam kilka pytañ Dlaczego majonez zwyk³y jest lepszy od lekkiego..? Lekki ma 27g t³uszczu na 100g i nieca³e 300kcal, zwyk³y ma nawet z 80g t³uszczu i pewnie ko³o 700kcal Przyznajê bez bicia, nie analizowa³am sk³adu mojego Hellmansa Po prostu go ograniczê do absolutnego minimum Czekoladê gorzk± jadam (nawet codziennie ) w niewielkich ilo¶ciach i o rozs±dnej porze i muszê przyznaæ, ¿e to na prawdê hamuje mój apetyt na s³odkie w godzinach wieczornych. Jogurt naturalny zast±piê serkiem homogenizowanym tak jak piszecie Teraz mam takie pó³kilowe wiaderko Pilosa i dlatego kupi³am jogurt w spo¿ywczaku. Co do zamienników, jadam wszelakie chude miêso przygotowane w odpowiedni sposób (chud± wieprzowinê te¿, tzn. schab z wyciêtym widocznym t³uszczem ). Z rybami mam problem, bo ich nie lubiê nad czym ubolewam Czasem zjem ³ososia czy mirunê... Te puszkowe nawet lubiê, tzn. tuñczyka, ¶ledzia w pomidorach i makrelê w pomidorach, jadam te¿ ³ososia wêdzonego w plasterkach (nadaje siê to?). ¯e olej lniany jest bardzo zdrowy to wiem, te¶æ mnie nim "zarazi³" My¶la³am, ¿e to dobre ¼ród³o NNKT... Nie jest tak? Owsianki jako takiej nie jadam, ale robiê sobie musli z p³atków owsianych, jêczmiennych, otrêbów itp. jak mam ochotê na s³odkie ¶niadanie Twaróg chudy chêtnie wymieniê na pó³t³usty I bardzo dziêkujê za wszystkie sugestie. Pytanie mam jeszcze odno¶nie regularno¶ci posi³ków - co to w³a¶ciwie oznacza? Mam je¶æ codziennie o tych samych godzinach (niewykonalne )? Mam je¶æ zawsze co 3 godziny? Póki co robiê tak, ¿e jak poczujê g³ód to jem, nie patrzê na godziny, ale to co jem syci mnie na ca³kiem d³ugo. Raz s± to 2,5 godziny, raz 4... Rzadziej ani czê¶ciej nie jadam, wiêc chyba jest ok...?

I kolejny jad³ospis wklejê, chocia¿ jeszcze kolacja przede mn±

R

¦niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego pe³noziarnistego posmarowane bieluchem ze szczypiorkiem, sa³ata, wêdlina chuda (po 2 plasterki na kromce), jajko na twardo, pomidor, koperek, czerwona herbata

II¦niadanie: Grahamka (taka mniejsza, ko³o 70g pewnie, ale ta 100g te¿ by siê chyba nada³a?) posmarowana serkiem Turek Figura, gotowana pier¶ z indyka (synek zostawi³ mamusia dojad³a ), sporo ogórka, szczypiorek do tego jab³ko, mia³o byæ do ¶niadania, ale siê nie zmie¶ci³o w ¿o³±dku du¿e i s³odkie

Znowu spacer i czekolada, dwie kosteczki I 0,7l wody niegazowanej.

Obiad: ¶mieciowo resztkowy 50g makaronu penne ugotowanego al dente (nie razowy) z "sosem": 1 ca³e jajko + 1 bia³ko, 2 plasterki wêdliny, kawa³ek cebulki, ³y¿eczka oleju s³onecznikowego, ³y¿eczka ¶mietany 12% Zjedzone ze sporym, surowym ogórkiem.

Podwieczorek: Pomidor, serek homogenizowany 3% (sporawo), podpra¿ony s³onecznik, trochê siemienia lnianego i przyprawy - s³odka papryka, oczywi¶cie koperek sól i pieprz

bêdzie

Kolacja: sa³atka: pó³ puszki tuñczyka, korniszon, cebulka, ³y¿eczka oleju lnianego i mo¿e pieczona papryka bez skórki (o ile mam j± w domu )

I jak? Apropo, jajca na miêkko nadaj± siê na kolacjê? 2 np.?
ew_sloneczko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:02   #1558
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

dziêki wielkie za ocenê jeste¶cie tutaj moj± wielk± inspiracj± je¶li chodzi o menu, na prawdê uwa¿am ¿e baaardzo smacznie jecie i tak na zupe³nym luzie.. mam nadziejê, ¿e wkrótce i mnie siê to jako¶ bardziej udzieli no ¿e trochê zalatuje Rk± to wiem.. nie chcê siê niczym t³umaczyæ, ale chyba po prostu nadal jeszcze nie do koñca przyzwyczai³am siê do normalnego jedzenia po diecie, ale startowa³am w sumie z g³odówki wiêc co siê dziwiæ.. co do mas³a czy margaryny to nie przepadam, ale jestem w trakcie odzyskiwania @, wiêc wiem, ¿eby siê przyda³o.. ale kompletnie nie orientuje siê jakie mas³o (a mo¿e margaryna?) by³aby taka hm, najbardziej warto¶ciowa ? a na kolacjê póki co ciê¿ko mi siê je wêgle w wiêkszej ilo¶ci, np pieczywo, bo straszne niestrawno¶ci potem mam na drugi dzieñ :/

[QUOTE=emelie;26464089]jw.

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-04-20 o 19:04
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:17   #1559
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
U??teoretycznie
¶niadanie
3 kromki chleba z ziarnami z mas³em, szynk± i rzodkiewk±, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem
2 ¶n
jab³ko,
obiad
jajecznica z 2 jaj na masle, miska szpinaku,
papryka
podw
pó³ paczki rodzynek, trochê migda³ów, jogurt naturalny 180g
kolacja
makrela w galarecie, troche papryki i rzodkiewek

oceni kto¶?
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:20   #1560
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
U??teoretycznie
¶niadanie
3 kromki chleba z ziarnami z mas³em, szynk± i rzodkiewk±, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem ok.
2 ¶n
jab³ko, To nie jest posi³ek.
obiad
jajecznica z 2 jaj na masle, miska szpinaku, Malutko. Gdzie wêgle?
papryka
podw
pó³ paczki rodzynek, trochê migda³ów, jogurt naturalny 180g ok.
kolacja
makrela w galarecie, troche papryki i rzodkiewek Malutko. Gdzie wêgle?

oceni kto¶?
Bardzo, bardzo skromnie. teoretycznie u, a w praktyce jak siê sprawy maj±?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.