DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 18:33   #3541
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Tchnienie wypełnione

Aguś nie martw się na zapas ! skoro nie mieszkasz z mamą to jakoś przeżyjesz a niektórzy niestety są... hmm dziwni dość
Stary 2011-04-20, 18:43   #3542
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
GRATULACJe!!! Mowilam ze to jak spacer po praku, pani magister
niestety poki co inżynier :P na magisterke dopiero pojde od pazdziernika
dzieki wielkie dziewczyny za gratki
Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, a ja znów pokłóciłam się z mężem.
Siedzę przy kompie i ryczę.
Nie wiem już, jak do niego dotrzeć - ani spokojnie, ani żartem, ani fochem, ani krzykiem.
Czuję się permanentnie przez niego niedoceniana. Staram się cholernie, żeby wszystko było super, żeby był czysty dom, obiadek, szczęśliwe dziecko, uśmiechnięta i zadbana żona i proszę go tyle razy - powiedz mi miłe słowo, że dobry obiad, że dobra ze mnie matka, że ładnie wyglądam.
Kuźwa, ciągle wałkuję ten temat.
On pewnie myśli, co ze mnie za zrzęda.
A wiecie co jest najgorsze??? Dziś odwołali mi wizyty i mam pierwsze wolne popołudnie od nie pamiętam kiedy. A on zwinął się z Oskarkiem na dwór. A ja tu siedzę i serce mi pęka, że nie możemy tego popołudnia spędzić razem. I najbardziej boli mnie to, że on dobrze o tym wie, a mimo to jak zawsze ma to serdecznie gdzieś i w żaden sposób nie chce tego naprawić.
Tyle, musiałam się komuś wygadać.
Ściskam Was cieplutko i życzę Wam milszego popołudnia niż moje
nie łam się Słoneczko ty nasze widocznie okres ma albo mu sie zbliza. czasem tak jest,ze sie staramy i nic z tego nie wychodzi :/ powinni dawac jakies instrukcje obslugi i zagrozenia zwiazane z facetami i zwiazkami bo dosc czesto sama nie wiem co mam poczac i tylko nerwy sobie niszcze i lzy wylewam a pozniej jest godzenie sie bedzie dobrze...musi byc a jak nie to go kopnij w dupe i zrozumie jaka ma dobra żonke jak zastanie nie wyprane ciuchy, nie posprzatane i cie caly dzien nie bedzie w domu ;] zrob mu survival

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:48   #3543
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

Hej dziewczyny!

Mam pytanko - czy u Was również okres się rozregulował odkąd jesteście na Dukanie? Czy czujecie się napuchnięte jakby ktoś Wam włożył papkę w pupę i napompował? Brzyuch mam tak nadęty jakby nie wiem co jadła a dziś mało zjadłam i to pisze z czystym sumieniem - zero skrobii i jedna bułka dukanowa...plus jajko sadzone, jeden serek wiejski i mięso mielone upieczone na patelni - BEZ TŁUSZCZU! dajcie znać!!!

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 18:52   #3544
WrednaZ
Raczkowanie

dominic-sz

Niektórzy faceci tak są wlaśnie skonstruowani, właściwie to chyba większość. Po prostu nie dopasowaliście się może trochę w tej kwestii, ty potrzebujesz więcej "czulości" i miłych gestów, on nie... i zapewne w głowie ma schemat, ze przecież jesteście małżeństwem, opiekuje się tobą i dzieckiem, zapewnia wam wszystko no to wypełnia obowiązki jak należy Tak to już faceci mają zaprogramowane
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:10   #3545
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
modliszka87 - gratulacje !!! klask i:
agus - to moze jednak coś z dietą, wprowadzić jakieś zmiany mimo wszystko... albo się przebadac glębiej, bo moze faktycznie przyczyna tkwi w czym innym, że Ci to żelazo nie chce się utrzymać na dobrym poziomie po suplementacji.

Ja własnie wróciłam z pracy, korki na mieście niemiłosierne... Popijam kawkę a w piekarniku piecze się rybka w "panierce"
Dzisiaj plynów baaaaaaaardzo dużo - 3l wody, herbata 400 ml, kawa 2 x 250 ml, i cola 0,5 l, matko na pewno dobiję do 5 l dzisiaj... szok.
Ale ja ogólnie muszę dużo pić, jako dziecko chorowałam na kamice nerkową, i na codzień - bez diety powinnam wypijać 1,5 do 2 l, nie licząc napojów gazowanych (takie miałam zalecenia profesora), a na wysokobiałkowej to piję ile wlezie, bo boję się o nerki, w 3 dzień f I mnie pobolewały a wczoraj i dziś popijałam bardzo dużo i jest ok...
No i była porcelanka ufff
A myślałam, że przesadzam z tymi płynami dzięki za poradę jak tylko będę na dłużej w domku to wybiorę się do lekarza z ta przypadłością.

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
uroda urodą ale ja bym poszukała innego lekarza... bo może włąśnie przyczyna tkwi w przewodzie pokarmowym, lepiej się przekonać. a jak się czujesz przy anemii, jak nie bierzesz żelaza? i jakie masz mniej więcej wartości Hb?

gratki kochana ale ja i tak wiedziałam że dobrze pójdzie

oj to pij, pij - ile wlezie! niech ci chlupie w żołądku! ale o nerki dbać trzeba!
Ogólnie jeśli chodzi o dolegliwości to jestem wiecznie zmęczona, spać mi się chce już nawet po przebudzeniu. Taka całodzienna ospałość i mam wrażenie że nie mam na nic siły, no i szybko się męczę. Ostatnio jak robiłam to miałam HGB około 10- czy to bardzo mało??? wiem że normą jest około 12

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, a ja znów pokłóciłam się z mężem.
Siedzę przy kompie i ryczę.
Nie wiem już, jak do niego dotrzeć - ani spokojnie, ani żartem, ani fochem, ani krzykiem.
Czuję się permanentnie przez niego niedoceniana. Staram się cholernie, żeby wszystko było super, żeby był czysty dom, obiadek, szczęśliwe dziecko, uśmiechnięta i zadbana żona i proszę go tyle razy - powiedz mi miłe słowo, że dobry obiad, że dobra ze mnie matka, że ładnie wyglądam.
Kuźwa, ciągle wałkuję ten temat.
On pewnie myśli, co ze mnie za zrzęda.
A wiecie co jest najgorsze??? Dziś odwołali mi wizyty i mam pierwsze wolne popołudnie od nie pamiętam kiedy. A on zwinął się z Oskarkiem na dwór. A ja tu siedzę i serce mi pęka, że nie możemy tego popołudnia spędzić razem. I najbardziej boli mnie to, że on dobrze o tym wie, a mimo to jak zawsze ma to serdecznie gdzieś i w żaden sposób nie chce tego naprawić.
Tyle, musiałam się komuś wygadać.
Ściskam Was cieplutko i życzę Wam milszego popołudnia niż moje
czasami nie rozumiem facetów i ja, ale myśle, że jeszcze bardziej oni nie rozumieja nas. I np. do głowy może im nie przychodzić, że my czasami potrzebujemy miłego słowa tak bez okazji. Moze przemysli, przeprosi i zrozumie, że robi Ci przykrość. Trzymaj się dzielnie kochana

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkaa87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Mam pytanko - czy u Was również okres się rozregulował odkąd jesteście na Dukanie? Czy czujecie się napuchnięte jakby ktoś Wam włożył papkę w pupę i napompował? Brzyuch mam tak nadęty jakby nie wiem co jadła a dziś mało zjadłam i to pisze z czystym sumieniem - zero skrobii i jedna bułka dukanowa...plus jajko sadzone, jeden serek wiejski i mięso mielone upieczone na patelni - BEZ TŁUSZCZU! dajcie znać!!!
U mnie się właśnie unormował Otręby jesz???? Zrezygnuj może ze skrobi. Poza tym jedz dużo warzywek na PW to porcelanka będzie regularniejsza, no i duuużo płynów, bo jeśli pijesz ich za mało to organizm zatrzymuje ją
Stary 2011-04-20, 19:14   #3546
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Ogólnie jeśli chodzi o dolegliwości to jestem wiecznie zmęczona, spać mi się chce już nawet po przebudzeniu. Taka całodzienna ospałość i mam wrażenie że nie mam na nic siły, no i szybko się męczę. Ostatnio jak robiłam to miałam HGB około 10- czy to bardzo mało??? wiem że normą jest około 12
nie jest to jakiś bardzo niski wynik... pytałam się o objawy bo bywa tak że ktoś z przewlekłą anemią zaadaptuje się do tej sytuacji i przy Hb np. 8 czuje się dobrze. ale jeśli ty czujesz się źle to nie ma co zwalać winy na 'urodę' tylko poszukać dobrego lekarza który się tym należycie zajmie... zleci więcej badań niż ilość Hb i żelaza a coś do tej pory miałaś badane z racji tej anemii?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:32   #3547
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

U mnie się właśnie unormował Otręby jesz???? Zrezygnuj może ze skrobi. Poza tym jedz dużo warzywek na PW to porcelanka będzie regularniejsza, no i duuużo płynów, bo jeśli pijesz ich za mało to organizm zatrzymuje ją[/QUOTE]

Otrębyjem w bułkach, pije dużo bo 1,5 l wody plus herbatę i kawę więc 2,5l się zbierze przez cały dzień. Od jutra mam PW więc już lodóweczkę zapełniłam warzywkami mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
Stary 2011-04-20, 19:38   #3548
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
nie jest to jakiś bardzo niski wynik... pytałam się o objawy bo bywa tak że ktoś z przewlekłą anemią zaadaptuje się do tej sytuacji i przy Hb np. 8 czuje się dobrze. ale jeśli ty czujesz się źle to nie ma co zwalać winy na 'urodę' tylko poszukać dobrego lekarza który się tym należycie zajmie... zleci więcej badań niż ilość Hb i żelaza a coś do tej pory miałaś badane z racji tej anemii?
Zawsze tylko ogólna morfologię z dokładnym uwzględnieniem żelaza. Metal wiesz może co to jest zabieg sympatektomii piersiowej?
Stary 2011-04-20, 19:40   #3549
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:

U mnie się właśnie unormował Otręby jesz???? Zrezygnuj może ze skrobi. Poza tym jedz dużo warzywek na PW to porcelanka będzie regularniejsza, no i duuużo płynów, bo jeśli pijesz ich za mało to organizm zatrzymuje ją
Otrębyjem w bułkach, pije dużo bo 1,5 l wody plus herbatę i kawę więc 2,5l się zbierze przez cały dzień. Od jutra mam PW więc już lodóweczkę zapełniłam warzywkami mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p[/QUOTE]
powiem ci szczerze,ze ja mam podobnie, czuje sie jakas napompowana, wszystko mnie boli a okresu ani widu ani slychu :/ a powinien byc w zeszlym tyg

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 19:42   #3550
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:

Otrębyjem w bułkach, pije dużo bo 1,5 l wody plus herbatę i kawę więc 2,5l się zbierze przez cały dzień. Od jutra mam PW więc już lodóweczkę zapełniłam warzywkami mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p[/QUOTE]
Jeśli to przez okres czujesz się taka wzdęta, to przeczekaj po prostu bo część z nas też tak ma myślałam, że moze nie za bardzo wiesz dlaczego tak jest ale przyjdzie @i spuchnięcie powinno pójść sobie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
Otrębyjem w bułkach, pije dużo bo 1,5 l wody plus herbatę i kawę więc 2,5l się zbierze przez cały dzień. Od jutra mam PW więc już lodóweczkę zapełniłam warzywkami mój brzuch jest masakryczny kiedy ten okres no!;p
powiem ci szczerze,ze ja mam podobnie, czuje sie jakas napompowana, wszystko mnie boli a okresu ani widu ani slychu :/ a powinien byc w zeszlym tyg [/QUOTE]
Jeśli chodzi o wzdęcia to ja kiedyś espumisan brałam, później esputicon bo tańszy i mi pomagał więc moze spróbujcie
Stary 2011-04-20, 19:47   #3551
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

OK! spróbuje bo zaraz pęknę chyba

Edytowane przez katarzynkaa87
Czas edycji: 2011-04-20 o 19:51
Stary 2011-04-20, 20:25   #3552
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze tylko ogólna morfologię z dokładnym uwzględnieniem żelaza. Metal wiesz może co to jest zabieg sympatektomii piersiowej?
ten zabieg polega na przecięciu lub zaklipsowaniu odgałęzień nerwów błędnych unerwiających ręce - służy to zmniejszeniu potliwości pach i dłoni na drodze nerwowej
Stary 2011-04-20, 20:57   #3553
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
ten zabieg polega na przecięciu lub zaklipsowaniu odgałęzień nerwów błędnych unerwiających ręce - służy to zmniejszeniu potliwości pach i dłoni na drodze nerwowej
Zmagam się odkąd pamiętam z hiperhydrosomią dłoni i chciałabym zrobic ten zabieg, no i w tym celu muszę poprawić wyniki. Boję się jednak tej sympatektomii, uczyłaś się może o jakiś skutkach ubocznych tego?
Stary 2011-04-20, 21:20   #3554
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
pozniej wypelnie zapisalam w zakladkach

witam
od dzis jestem inż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeeeej
mam 4 na dyplomie jaki lajcik ;p wogole nerwy byly straszne a pozniej to wszystko splynelo i calkiem fajnie bylo
dzieki za trzymanie kciukow pomogly jak nic
ide zakupy zrobic bo pingwiny mi po lodowce biegaja

Gratki

Cytat:
Hej dziewczyny!

U mnie chodzi jak w zegarku.

Padam. Dzisiaj 30 minut cardio, godzina siłowni i godzina wycisku na aerobiku, chyba specjalnie instruktorka dała taki wycisk przed świętami
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:24   #3555
popolka
BAN stały

hej ho dzieweczki

dzisiaj od 12 do teraz biegałam po miescie w 10cm szpilkach i nogi mi odpadają
szukałam nowych butów i całe miasto objechałam i nie ma w takim kolorze jak chciałam

tak mnie stopy bolą że chyba pojadę jutro rowerem do pracy

modliszka87 Gratulacje
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 21:24   #3556
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Padam. Dzisiaj 30 minut cardio, godzina siłowni i godzina wycisku na aerobiku, chyba specjalnie instruktorka dała taki wycisk przed świętami
gratuluję takiego treningu i samozaparcia!

zbijcie mnie albo coś, dół mnie złapał - ale nie mam zamiaru grzeszyć, zaznaczam na początku. po prostu jakoś tak, popatrzyłam w lustro i załamałam się. nadal jestem gruba, a było jeszcze 13kg gorzej...jak ja mogłam do tego dopuścić? jak mogłam się tak zapuścić? eh...zostało mi 10 tygodni do końca II fazy, a do zrzucenia jeszcze 10 kg. a nie licząc I fazy, schudłam ciut ponad 10 kg w 15 tyg! zakładając, że teraz będzie jeszcze wolniej, bo zawsze tak jest, nie dam rady osiągnąć celu. to mnie demotywuje...
Stary 2011-04-20, 21:40   #3557
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
hej ho dzieweczki

szukałam nowych butów i całe miasto objechałam i nie ma w takim kolorze jak chciałam

modliszka87 Gratulacje
Ojej jestem pełna podziwu dla każdej która zakłada takie buciki ja nie umiem chodzić na obcasach i pewnie od razu bym się zabiła przy pierwszym kroku

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość

zbijcie mnie albo coś, dół mnie złapał - ale nie mam zamiaru grzeszyć, zaznaczam na początku. po prostu jakoś tak, popatrzyłam w lustro i załamałam się. nadal jestem gruba, a było jeszcze 13kg gorzej...jak ja mogłam do tego dopuścić? jak mogłam się tak zapuścić? eh...zostało mi 10 tygodni do końca II fazy, a do zrzucenia jeszcze 10 kg. a nie licząc I fazy, schudłam ciut ponad 10 kg w 15 tyg! zakładając, że teraz będzie jeszcze wolniej, bo zawsze tak jest, nie dam rady osiągnąć celu. to mnie demotywuje...
Tchnienie głowa do góry!!!!! Nie wolno!!! Dasz radę!!! Żyjesz dietą tyle czasu, zatem wątpię, abyś tak po prostu mogła się załamać- sumienie by Cię chyba zeżarło, że tyle wysiłków miałoby pójść na marne. pomyśl sobie, że dzięki Dukanowi masz szansę pozbyc się tego, co zostało Ci do pozbycia się, widzisz swój cel i wiesz że on zostanie osiągnięty, a gdybys na diecie nie była, nadal trwałabyś w takim stanie, którym byłaś. Już jesteś super Laska a będziesz superowo - ekstra Laska

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Dziewczynki przez święta nie będę miała dostępu do neta, bo nie biorę ze sobą laptopa z netem do domku rodzinnego, a tam niestety nie mam wirtualnej łączności będę za Wami chyba strasznie tęsknić, szczególnie, że to święta i pełno pokus będzie. Mam nadzieję, że nie oprę się żadnej, a w razie co pomyślę o Was, żeby motywacja mi wzrosła mam nadzieję, że będziecie mnie wpierać choćby myślami i nie zapomnicie o mnie przez kilka dni???? Wyjeżdżam juz jutro, ale wpadnę przywitac się z ranka. Jejku, uzależniłam się od Wasi smutno robi mi się na samą myśl, ale będzie dobrze, a po świętach znów Was powitam

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Oddaj mi troszkę tego zapału do treningów ja poprzestaję jedynie na częstych spacerach i brzuszków wieczornych, czasami rolki, jakoś nie mogę się zmusic do siłowni lub aerobiku
Stary 2011-04-20, 21:49   #3558
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
hej ho dzieweczki

modliszka87 Gratulacje
Jakich butów szukasz?

Cytat:

Zobacz, że startowałysmy z podobnej wagi i ja jestem 2 kg do przodu i dalej waga stoi Kij z tym może sobie troche tą siłownią wyrzeźbię ciało jak kilosy nie chcą spadać... A cel osiągniesz ! Nie można nic innego zakładać ! Pomalutku ale do przodu

Cytat:
Oddaj mi troszkę tego zapału do treningów ja poprzestaję jedynie na częstych spacerach i brzuszków wieczornych, czasami rolki, jakoś nie mogę się zmusic do siłowni lub aerobiku

<oddaje motywacje do treningów>Może jakaś koleżanka by z Tobą poszla na zajęcia? Samej też by mi sie nie chciało łazić Ja lubie to uczucie po treningu jak wracam do domu ahhh Dodatkowo z siłowni do domu mam 4 km rowerkiem samochód poszedł w odstawkę
Stary 2011-04-20, 21:56   #3559
popolka
BAN stały

Cytat:
Jakich butów szukasz?

pudrowy róż na platformie, pełne bez palców, eko skórka albo skóra tak 7cm obcas żebym miała do biegania na co dzień
Stary 2011-04-20, 22:03   #3560
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Jakich butów szukasz?

Zobacz, że startowałysmy z podobnej wagi i ja jestem 2 kg do przodu i dalej waga stoi Kij z tym może sobie troche tą siłownią wyrzeźbię ciało jak kilosy nie chcą spadać... A cel osiągniesz ! Nie można nic innego zakładać ! Pomalutku ale do przodu

<oddaje motywacje do treningów>Może jakaś koleżanka by z Tobą poszla na zajęcia? Samej też by mi sie nie chciało łazić Ja lubie to uczucie po treningu jak wracam do domu ahhh Dodatkowo z siłowni do domu mam 4 km rowerkiem samochód poszedł w odstawkę
Sportswomen dzięki, mam nadzieję, że motywacja wzrośnie u mnie byłoby około 6 km do jakiejś siłki lub "aerobikowni" bo mieszkam na obrzeżach miasta, no ale niestety ani rowerku ani samochodu nie mam więc pozostawałby mpk

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Uciekam już kochaniutkie bo senność mnie ogarnia jakaś. Dobrej nocy, pełnej spadków, bezzałamkowej do jutra
Stary 2011-04-20, 22:08   #3561
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Tchnienie głowa do góry!!!!! Nie wolno!!! Dasz radę!!! Żyjesz dietą tyle czasu, zatem wątpię, abyś tak po prostu mogła się załamać- sumienie by Cię chyba zeżarło, że tyle wysiłków miałoby pójść na marne. pomyśl sobie, że dzięki Dukanowi masz szansę pozbyc się tego, co zostało Ci do pozbycia się, widzisz swój cel i wiesz że on zostanie osiągnięty, a gdybys na diecie nie była, nadal trwałabyś w takim stanie, którym byłaś. Już jesteś super Laska a będziesz superowo - ekstra Laska
Cytat:
dzięki kochane
Cytat:
pudrowy róż na platformie, pełne bez palców, eko skórka albo skóra tak 7cm obcas żebym miała do biegania na co dzień
7 cm na co dzień, ja jak mam 3 razy w roku ubrać obcasy to umieram, haha:P
Stary 2011-04-20, 22:11   #3562
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:

Cięzko coś trafić z takim obcasem. Większość +10 cm. A koloru fajnego szukasz Mi się jeszcze nudziakowe podobają, ale ja już obcasów nie kupuje bo nie mam gdzie w tym chodzić....

Cytat:
Sportswomen dzięki, mam nadzieję, że motywacja wzrośnie u mnie byłoby około 6 km do jakiejś siłki lub "aerobikowni" bo mieszkam na obrzeżach miasta, no ale niestety ani rowerku ani samochodu nie mam więc pozostawałby mpk
Uciekam już kochaniutkie bo senność mnie ogarnia jakaś. Dobrej nocy, pełnej spadków, bezzałamkowej do jutra
O, ja też mieszkam na obrzeżach taka prawie już wioska a dojeżdzam na sam koniec miasta. Jakoś te kluby sportowe na obrzeżach mam. Jak znajdziesz motywacje do ćwiczenia w zaciszu domowym to polecam tamilee webb i want that body, those abs, buns - dają wycisk
Stary 2011-04-20, 22:35   #3563
popolka
BAN stały

Cytat:
dzięki kochane

7 cm na co dzień, ja jak mam 3 razy w roku ubrać obcasy to umieram, haha:P
heh idzie sie przyzwyczaić ja kocham obcasy jak jestem na płaskich to źle sie czuje

Cytat:
Cięzko coś trafić z takim obcasem. Większość +10 cm. A koloru fajnego szukasz Mi się jeszcze nudziakowe podobają, ale ja już obcasów nie kupuje bo nie mam gdzie w tym chodzić....
no właśnie wszędzie jak fajne to obcas nie do chodzenia na codzień a jak obcas ok to nie ma takiego koloru albo wyglądają jak dla babci

jak niczego nie znajdę to chyba te kupie bo sa takie wygodne jak kapcie
choć to nie eko skórka
Stary 2011-04-20, 23:02   #3564
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Zmagam się odkąd pamiętam z hiperhydrosomią dłoni i chciałabym zrobic ten zabieg, no i w tym celu muszę poprawić wyniki. Boję się jednak tej sympatektomii, uczyłaś się może o jakiś skutkach ubocznych tego?
wiem tylko co to jest, za bardzo nie wiem o jakiś niepożądanych efektach... wiem że na pewno metoda z klipsami jest bezpieczniejsza niż ta klasyczna z przecinaniem, ogólnie mówi się że jest to skuteczne i bezpieczne... jedynie może nastąpić potliwość kompensacyjna czyli efekt będzie znikomy :/

Cytat:
no właśnie wszędzie jak fajne to obcas nie do chodzenia na codzień a jak obcas ok to nie ma takiego koloru albo wyglądają jak dla babci

jak niczego nie znajdę to chyba te kupie bo sa takie wygodne jak kapcie
choć to nie eko skórka
też mam zawsze problem żeby pasował kolor i fason i obcas. bo ja to lubię takie 4 cm, dość szerokie... ale te które pokazujesz i ładne i na wygodne wyglądają
Stary 2011-04-20, 23:14   #3565
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzinki

dziś mimo że cały dzień się w pracy obijałam, nie miałam czasu do Was zajrzeć, wczoraj wieczorem były jakieś problemy z wejściem na forum więc dziś sporo miałam do nadrobienia bo produkcja stron szła pełna parą - już nadrobiłam, i

marikamb - Pokłóciłam się z moją wagą, powiedziałam jej,że jest niestabilna emocjonalnie! - dobre , moja też jest niestabilna, ale przeproś ją i pogódź się z nią a na pewno będzie dobrze

wykrasana - Dziewczyny u mnie dalej wzrost Waga mi sie zatrzymała na tych 66 - bo to jest diabelska waga, zatrzymała się ale tylko na chwile bo Dukan nie pozwoli na dłużej

dominic_sz - ŁEEEE, U MNIE PO WCZORAJSZYM P, TYLKO -0,1KG - Kochana nie grzesz i nie narzekaj, lepszy spadek taki niż po moich kolejnych dwóch dniach P stagnacja
Wiecie co dziewczyny, a ja znów pokłóciłam się z mężem. Siedzę przy kompie i ryczę. - faceci już tacy są, że oni inaczej wyrażają swoje uczucia niż słowami, też mi się taki trafił, też myśli że jak raz powiedział że kocha to mi powinno wystarczyć do końca życia więc głowa do góry

popolka - dzisiaj od 12 do teraz biegałam po miescie w 10cm szpilkach i nogi mi odpadają - ja też dzis cały dzień biegałam w szpilkach, cały dzień w pracy plus tourne po marketach , ale ja uwielbiam szpilki, w ciągu ostatniego miesiąca kupiłam sobie już dwie pary - jedne beżowe do nowego płaszczyka, drugie czerwone do torebki , a jeszcze choruje na niebieskie

modliszka87 - od dzis jestem inż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeeeej -

tchnienie-wiatru - zbijcie mnie albo coś, dół mnie złapał - Kochana nie dołujemy się, Kto jak kto, ale TY?, wstawiałaś swoje zdjęcia ostatnio, już masz rewelacyjną figurkę i już jesteś super laska, więc co to za załamki? Nie wolno tak, a reszta też zleci, a teraz trzeba uwierzyć w to że jesteś laska nie z tej ziemi, BO JESTEŚ

dobra życzę miłej nocy, bo już ta godzina, ciekawe co pokaże moja waga jutro, dziś ostatni dzień P a od jutra warzywka
buziaczki

Edytowane przez basia_ww
Czas edycji: 2011-04-20 o 23:17
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:30   #3566
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Masakra jaks sie dzieje na tej stronie:.

wypowiedzi sie same usuwaja, nie mozna sie zalogowac, caly czas wyskakuja bledy.

Musze chyba jakiegos administratora znalezc, bo sie korzystac ze strony nie da

Ale jest i w miare pozytywna wiad odnotowana: -0.2.
Strasznie mi sie spowolnila przemiania materii przez to diete - mam nadzieje ze to chwilowe, bo na razie bez pomocy czerwonej herbatki, to za przeproszeniem ani rusz

Gratuluje spadkow wszystkim szczesliwcom - badzcie dzielne przez swieta i operajcie sie pokusom

Edytowane przez julitaw
Czas edycji: 2011-04-22 o 13:39
julitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:41   #3567
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Dziewczyny co się dzieje??? Zniknęły nasze ostatnie posty!! Co z tym Wizażem??

A tak btw dziś wraca TŻ, więc jak wrócę z pracy to będzie już na mnie czekał! A na wadze znowu wzrost +0,7 i to po dniach P!!
marikamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:47   #3568
anita9005
Rozeznanie

Hej dziewczyny ma któraś z was może jakiś sprawdzony przepis na sernik? ;>
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 13:58   #3569
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ma któraś z was może jakiś sprawdzony przepis na sernik? ;>
Nie sprawdzony przeze mnie, ale na przepisowni na forum dziewczyny sprawdzaly. Za to dukanowy
"Kolorowy" serniczek (P)

Składniki:
250g twarogu (chudego)
serek homogenizowany (150g)
2 całe jajka + 2 białka
20 tabletek słodzika (ja dałam 23
i jest słodziutki)
10 łyżek zmielonych otrąb owsianych
2 łychy mleka w proszku
5 łyżek mleka w płynie
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu, ja dałam waniliowy
łyżeczka kakao

Ser rozgniatamy, mieszamy z serkiem, dwoma całymi jajkami, słodzikiem, otrębami, mlekiem (płynnym i w proszku), proszkiem do pieczenia i aromatem.
Dwa białka ubijamy na sztywną pianę (warto dodać szczyptę soli, wtedy lepiej się je ubija). Dodajemy je do masy i delikatnie mieszamy.
Pół masy przelewamy do tortownicy (średnica ok 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy resztę.
Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Bardzo ładnie wyrósł... niestety jak to nie tylko dukanowe serniki mają, opadł.

Albo drugi przepis (znaleziony na forum jednej z forumowiczk) - wyglada przeslicznie
SERNIK ZEBRA
(Dukan, faza II P)

składniki na tortownicę 24cm:
- 1kg mielonego chudego twarogu
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- 10 jajek
- 1/2 szkl słodziku do pieczenia
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- 3 łyżki kakao
- aromat waniliowy

Jajka utrzeć ze słodzikiem, nadal ucierając dodać twaróg, potem jogurt. Dodać skrobię i dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej aromat waniliowy, każdą oddzielnie wymieszać. Nakładać na środek formy do pieczenia po jednej łyżce masy naprzemiennie - raz białej, raz ciemnej, aż do wyczerpania obu. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez ok. 1,5h (aż przestanie być płynny w środku). Ostudzić i najlepiej schłodzić w lodówce.

P.S. Wlasnie jestem w trakcie oddzielania znalezionych przepisow na dni p i pw
Chyba w zyciu sie tak zdrowo i roznorodnie nie odzywialam, ale co tam, raz sie zyje

Na kiego diabla mi kazali dzis do pracy przyjsc - poczta nie dziala, banki nie dzialaja, urzad miasta tez nie. Tel gluchy, a mi sie koncza pomysly co ze soba robic. To samo bedzie w poniedzialek, bo bezbozniki nie bardzo obchodza Wielkanoc. (!!!)

Edytowane przez julitaw
Czas edycji: 2011-04-22 o 14:48
julitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 14:01   #3570
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Chudzinki,

co dziś się dzieje z forum??? Czy to dlatego, że wątek przekroczył 3000postów? Chyba wtedy trzeba nowy założyć, tak? Ja się nie znam zupełnie......

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości