|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Zaneta tak zrobie
![]() w ogóle niedobrze mi się robi jak pomyśle, ze ta moja szwagierka przyjedzie i te jej problemy, bo ma taką okropnie ciężką prace i te gadki przy stole o jej podopiecznej.W pierwszy dzień to chyba wyciągne M. do moich rodziców, chociaz mam w niedz. pracuje. A zakupowego szaleństwa nie rozumiem. Ja w zeszłym roku na święta wydałam może 150 zł. Po upiekłam nam schabu, sernik, troche wędlinki, sałatka i jajka. No i robiłam dwa mazurki dla rodziców.
|
|
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Wrócił dobry stary wizaz
Sweetangel Igorek to już mały przystojniak Zaneta za wizyte i Emilke która pozostała Emilka Dziś zapisałam sie na usg prywatnie w innej przychdni na środe W pierwszy dzień świąt teście przyjeżdzają do nas a w drugi my do nich Ma też tam być ciotka której nikt nie lubi
|
|
|
|
#1653 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Normalnie byłam nastawiona na milion postów bo cały dzień mnie nie było, a tu widzę że ktoś się nie bał i ... zjadł ![]() Pojechaliśmy dziś z TŻtem na zakupy bo nie mam normalnie co na tyłek włożyć i kupiłam dwie pary spodni. Ceny zawrotne, ale raz się żyje No i nawet na korki nie trafiliśmy także luz. Tyle, że padnięta jestem
|
#1654 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet i Zaneta gratki za wizyty! Ze chlopczyk jest chlopczykiem, a dziewczynka dziewczynka! A siusiak wymiata
![]() Nie wiem, czy jeszcze nie przegapilam czyichs wizyt, ale juz sie nie dowiem, skoro postow nie ma. Ja tez mialam wczoraj wizyte, taka kontrolna, sprawdzenie wynikow - sa b.dobre, hemoglobina sie podniosla, odstawiam na 3 tyg zelazo, jak do nastepnego badania znowu spadnie, to bede brac nadal. Nastepnym razem mam przyjsc z wynikami toxo, glukozy 75 g dwupunktowej, mocz i krew. Moje cisnienie niziutkie 90/60, waga jak tam waga , szyjka ciut krotkawa, ale nie rozwiera sie, wiec na razie nic z tym nie robimy, wg lekarza ma prawo taka byc, w koncu to 3 ciaza. Mam dbac, zeby skurcze sie nie pojawialy, ale poki co nie jest zle, bo sa sporadyczne. Wzielam juz L4 na stale, wiec od dzis sie lenie!W ogole humor mam do du... jestem na wojennej sciezce z mezem i najchetniej zostalabym w domu, niz jechala do tesciow... |
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Humor mam do...rano zezarło mojego posta, ale pisałam, że dziś odjechali moi rodzice i był potok łez rano...a na dodatek mąż teraz bardzo dużo pracuje i ciągle siedzę sama... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-04-22 o 19:07 |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte . Przynajmniej Tobie hemoglobina wzrosła |
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
:rolleye s:
|
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
BAN stały
|
Dobrze,ze jest stary dobry wizaż a co sie dziś na niego nawchodziłam,to porazka
![]() Wróciliśmy z zakupów-raptem Rossmann bo Krystkowi filtr na buźkę musiałam kupć a Izie mleczko Hipp,to i Krystuś jeszcze przetestuje a po0tem do Biedronki a tam debilizm normalnie. Młody facior z dzieckiem na ręku mnie trzepnał w brzuch bo PAN idzie,to sie wdarłam na pół sklepu.Bydle !!! Chodzę niemal tiptopkami tak mnie łono boli i stopu-masakra.Kolebię się z boku na bok i to nie ze względu na wagę a właśnie ból kości łonowej. A jeden młody pan by sie dziś przewrócił jak patrzał na mnie a aż sie wściekł Ja piekę jednak tylko 2 ciasta i nie szaleję na święta by po nich nie bidować. Idę lepiej za prąd zapłacić Gratuluję wizyt ![]() Dorodne już nasze dzieciaczki ![]() A siusiak boski jak go można tak nazwać ![]() Chłopy to sie nie wstydzą rozkraczyć. No właśnie,co to za gadzety?Ja też chcę? Małą dizś nadal spokojna-martwie sie o nią.A nachodzą mnie ostatnio myśli,że jest niepełnosprawna. Dopiero mdzis rano powiedziałąm o moich przeczuciach T. no ale nic--zobaczymy i będziemy walczyć. Humor mam kiepski bo ryczę non stop.Już chyba z byle powodu. Musiałam sie wyzalić. |
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te japonki naprawdę fajne się udały. I oczywiście gratuluję WSZYSTKICH wizyt! sweetangel- nasze Igorki to już duże stworki są ![]() zjadłam teraz orzeszki solone 100 gr, i popatrzyłam z głupia ile mają kcal i pisze 629 kcal. Szok w takich małych orzeszkach ile kalorii ![]() nerola głuptasku nawet tak nie myśl! ! ! Iza po prostu odpoczywa przed świętami i tyle nawet tak nie myśl nununu!!!I ja mam z łonem to samo...jest ogromny ból...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-22 o 19:33 |
|
|
|
|
#1664 |
|
BAN stały
|
Sweet ale piękny chlopiec
A ja zrobilam dzisiaj juz karpatke i kukulke. i boje sie ze ta kukulka nie dotrzyma sie do niedzieli bo to nbita smietana kroluje
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Super, ze na wizytach okazało się, ze z dzieciaczkami wszytsko ok.
Nerolko ja zwątpiłam w ludzi. Wczoraj stał stał przedemną harcerz w kolejce i mnie nie przepuścił A dziś w kościele tez nikt mi nie ustapił, dobrze, ze mąż sokole oko wypatrzył mi miejsce Ja tez się ciesze gratisami, dostałam dziś w aptece wkładki laktacyjne (4 szt), mnóstwo próbek balsamy oillan (ale to dla mnie), kremu na rozstępy AA i dla maluszka z AA jakiś kremik |
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ty za głupoty piszesz !!!!!!!! Widzę, że muszę Zmalowaną nastawić i przyjedziemy do ciebie z pasami, żeby cię zlać |
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę a tak z ciekawości spytam - czy mówił Ci lekarz ile mm ma Twoja "krótka szyjka"??Cytat:
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to w kolejce już ze dwa razy mnie przepuścili Pewnie wyglądam na 9 miesiąc
|
|
#1669 |
|
BAN stały
|
Aj Kochane bo "nadziewam" sie za często na wózki inwalidzkie,chore dzieci itp.,itd...i w życiu i telewizji mimo,że nie oglądam ale choćby reklamy jakieś leca a ja akurat spogladne
![]() Nooo...na słonku cały czas siedzę bo moje dzieci w taką pogodę domu nie mają z wyboru i tak sie katuję pilnując ich. W Biedronce nie przepuszczają brzuchatych,ani w Netto ani w Rossmannie ale to się zemści.Mówię Wam!!! Ja też chcę coś gratis Ale najbliżej to będą paczki w szpitalu |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel aaaalllleee sisior !!!
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie okazałość
![]() gratuluje!!! u mnie 27 Mialam dzis sprzatac, ale zmeczona jestem po wypadzie na miasto, jutro pojedziemy wozek ogladac Implasta Bolder ECOLINE, w całej Gdyni tylko w jednym sklepie go znalazłam
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Niech już będzie po świętach i chcę być zdrowa
Brunetka ciekawe czy mi przyślą, też wypełniałam.. zanetaa ft3 i4 to wolne hormony tarczycy, z tym ze większe znaczenie ma tf4,a anty tpo to przeciwciała. Przy zawyżonym tsh zwykle jest niedobór ft 4, ale to juz badanie pokaże jak jest u Ciebie. to z netu" TSH jest tak zwanym hormonem tropowym, nazwijmy go "rozkazującym". Wydziela go przysadka mózgowa i w ten sposób nakazuje pracę tarczycy. T3 i T4 to hormony produkowane przez tarczycę. Po pierwsze, wykonują one swoją pracę w naszym organizmie. Po drugie, dają znać przysadce, że nie musi już motywować dodatkowo tarczycy, hamują wydzielania TSH (nazywamy to ujemnym sprzężeniem zwrotnym). Poziom TSH świadczy więc tylko pośrednio o aktywności tarczycy. Jest to dobry test przesiewowy, który daje nam sygnał, że coś jest nie tak, jak być powinno. Wtedy oznaczamy poziom fT3 i fT4. Literka "f" to angielski skrót słowa "free" - wolny. Większość hormonów podróżuje w naszym organizmie związana z białkami krwi (głównie albuminami). Są one nieaktywne. Działanie na tkanki wywierają tylko "wolne" hormony. Dlatego powinno się oznaczań poziomy fT3 i fT4. zaczynamy dzisiaj 29 tc. |
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
O jak fajnie! Stare forum
Wkleję jeszcze odpowiedz którą sobie rano naszykowałam: Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A już jutro z samego rana wyjeżdżamy!!! ![]() A teraz lecę nadrabiać
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet widziałam jego siusiaka ![]() Scio JA to już się nie wypowiadam na temat mojej szwagierki ![]() A zakupowe szaleństwa to jest porażka i wiesz co jest najlepsze że 26stego znowu będą duże kolejki Aga to dobrze że wyniki masz dobre, powiedz mi co robiłaś aby Ci hemoglobinka poszła do góry?! Mi spada a nie chce tego ![]() Może porozmawiaj z mężem?! Oliwia wiem co to znaczy jak mąż dużo pracuje a jak ma wolne to idzie tacie pomóc ale idą święta, więc sobie odbijecie!Brunetka JA też mam Ja też mam ![]() Nerola Ja tak miałam na początku tygodnia, ryczałam jak dziecko, ale przeszło...hormony PALANT!A Izunia faktycznie odpoczywa przed świętami! Marina a to tato nie chce się dalej leczyć? ![]() DeKaro pewnie się szykuje do wylotu Ja też chce Sygnie wcześniej pisałam posty,ale je usunęli dziady! Pochwal się aparatem! zdjęcie brzuchowa dawaj a instrukcje po polsku na pewno znajdziesz w necie!Ja dzisiaj z mężem pospacerowałam taka piękna pogoda! Uwielbiam spacery jak tylko ptaszki ćwierkają Posiedzieliśmy trochę na ogródku. Jutro też ma być tak ciepło ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Patik dziękuje Ci pięknie ![]() Mój gin kazał mi zrobić tylko ft3 i antygenTPO, ale chyba zrobię jeszcze dodatkowo ft4 żeby potem mnie endokrynolog nie wysłał po jeszcze te jedno badanie. Ale masz super avatarek !! A katar niestety tak raz dwa nie przejdzie ![]() Mnie 2 tyg męczył, robiłam sobie inhalację woda i sól przynajmniej na chwilę lepiej mi się oddychało, a na noc smarował mnie mąż WIKIEM ! |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę wszystkim Mamusiom zdrowych, ciepłych, leniwych i bardzo radosnych Świąt
![]() W przyszłym roku będziemy świętować już z bąbelkami ![]() ![]()
|
|
|
|
#1676 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra Kochane zmykam pod prysznic i do wyrka, bo padam. A od wczorajszego mycia kaloryferów to mam dziś siniaki na rękach
![]() Kolorowych snów Brzuchatki Wpadnę jeszcze jutro z życzonkami
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta Gratuluję Emilki
![]() Dobrze, że z Małą wszystko wporządku. A wyniki napewno będą wporządku!SweetAngel aaaallleee się rozkraczył chłopaczek Świetne zdjęcieAgaG dobrze, że wszystko wporządku, tylko ta szyjka, ale ja nie ma źle to jest ok ![]() DaKaro udanego urlopu na Malcie! Brumek udanego wypoczynku we dwoje. Korzystajcie! ![]() Marina ![]() Nerola co Ty też za głupoty piszesz?! Wszystko jest wporządku z Izą, ma poprostu już mniej miejsca i odpoczywa sobie spokojnie ![]() Ja też się zarejestrowałam na lovela i czekam na paczuszke. Będę miała dwie bo siostrze jeszcze się kazałam zarejestrować A co!Dziewczyny moje kochane zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, smaczego jajeczka, mokrego dyngusa |
|
|
|
#1678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A na meza jeszcze mi zlosc nie przeszla, wiec nie bede rozmawiac ![]() Dziekuje wszystkim za gratki. Nerolka gluptasie coz to za mysli masz. Nie wolno Ci tak myslec, Iza jest zdrowa jak rybka! Marina faktycznie sytuacja z tata niewesola. I to teraz na swieta... |
||
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

i te jej problemy, bo ma taką okropnie ciężką prace

i Emilke która pozostała Emilka 
, szyjka ciut krotkawa, ale nie rozwiera sie, wiec na razie nic z tym nie robimy, wg lekarza ma prawo taka byc, w koncu to 3 ciaza. Mam dbac, zeby skurcze sie nie pojawialy, ale poki co nie jest zle, bo sa sporadyczne. Wzielam juz L4 na stale, wiec od dzis sie lenie!

:rolleye s:

Za to w kolejce już ze dwa razy mnie przepuścili
zębole
Nasza piękna ma 878 a mamy dzisiaj aktualnie 26 tyd
a jak ma wolne to idzie tacie pomóc