|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
a mnie to strasznie irytuje jak umawiam sie z kims nap . z tydzien przed, na jakas impreze albo cos i naprawde licze na ta osobe. Licze tez na to ze jak tej osobie co wypadnie to ona mnie poinformuje na czas. Ale niee.....trzeba sie samemu dopytywac caly tydzien ' to jak idzemy?' ' idziemy! ' ...a dzien przed chce ustalic godzine i miejsce spotkania to ta osoba ' oooo sorry zapomnialam ci powiedziec.. nie moge' .
|
#1442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() :p ala:
|
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ostatnie doprowadza mnie do szewskiej pasji, bo co ktoś obcy (a nawet mama, która o pisaniu pracy nie ma najmniejszego pojęcia) może wiedzieć, ile mam jeszcze do napisania i czy się wyrobię. Mam wrażenie, że cały świat tylko czeka, aż faktycznie nie zdążę napisać tej pracy, żeby triumfalnie wyskoczyć z transparentem "A nie mówiłam?!"
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1445 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio to nawet ustalilismy godzine i miesjce, 30 min przed -> bylam w drodze, dzwonie do kolezanki ze juz jade ,a ona do mnie ze jeszczce nawet nie zaczela sie przygotowywac bo chyba jednak nie idzie , jest taaaaaaaka zmeczona.
|
|
#1446 |
|
zawsze mam racje
|
|
#1447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie ma problemu ![]() Prawie każdy myli
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nie chce się sprzątać i sama czasem rzucę w towarzystwie, że łatwiej do mojego pokoju wrzucić granat i zamknąć drzwi niż posprzątać Nie dziwię się i nie komentuję że ktoś ma idealny porządek i wszystko pod linijkę no i nie chcę tez żeby się ktoś mojego profesjonalnego bałaganu czepiał.Od razu mówię że nie żyję zatopiona w kurzu i brudzie, mój bałagan dotyczy ubrań, gazet, butów itp. Często myję i zamiatam podłogę i wtedy siłą rzeczy podnoszę wszystkie graty z ziemi aaaale potem one i tak na nią wracają.
|
|
|
#1449 | |
|
Przyczajenie
|
ww
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
)denerowali mnie strasznie , na poczatku nic sie nie odzywalam, ale jak uslyszalam od jednego kumpla(juz nie jest moim kolega)ze kazda kobieta powinna miec prawko, to myslalam ze mu wygarne i wybuchne..ale ze jestm z natury spokojna osoba to zerwalam kontakt, a potem zaczelam myslec ze w zasadzie czemu nie moze to dobry pomysl, ale czulam w srodku ze to jest niezgodne z moim pragnieniem, niewazne, mieszkalam za granica a tam zdaje sie prawko troche inaczej, najpierw testy potem sobie jezdzisz autkiem juz legalnie ulicami i masz 2 lata zeby zrobic praktyke czyli miec pelne prawko, poszlam na testy zdalam bez problemu, ale jak wsiadlam za kierownice to bylo wtedy olsnienie-co ja robie?z 2-3 razy pojezdzilam zeby sie sprawdzic i okzalo sie ze dobrze mi idzie ale nadal czulam dyskomfort i cos mnie ugryzlo od srodka, wtedy zdalam sobie sprawe ze ja spelniam marzenie kogos kto nie ma prawka lub robie to co inni mi narzucali, jak to sobie uswiadomilam, od razu porzucilam chec zdawania na prawko, dalej mi mowili ze jak moglam tak zrobic ze juz pol egzaminu za mna ze to mi sie przyda w zyciu, ale tak naprawde kazdy mial gdzies to co ja chce..wtedy wybuchnelam powiedzialam ze nikt nie bedzie kierowal mna i moim zyciem, i co sie stalo teraz to czuje sie wysmienicie ze tego nie zrobilam, nie dalam za wygrane, i mam spokoj juz nikt nie mowi mi co mam robic, odzyskalam spokoj a znajomi czuja respekt wzgledem mnie, takze prosze was nie robcie niczego wbrew sobie bo bedzie was to gryzlo, to musi wyjsc od was, wy sami musicie tego chciec a jak ktos ma chore ambicje lub nie spelnione marzenia to jesgo problem , pozdrawiam wszystkich i nie dawajcie sieEdytowane przez medija Czas edycji: 2011-04-19 o 23:52 |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam wściekła, że straciłam tyle czasu, a mogłam się pouczyć lub poleżeć przed tv. |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi, że ludzie tak szybko oceniają na podstawie wyglądu. Co czasem nijak ma się do rzeczywistości. Ostatnio będąc w centrum handlowym wyszłam przed zapalić. Stała grupka chłopaków w wieku 16-17 lat i komentowała każdego kto przechodzi. Chyba byli święcie przekonani, że ich nie słyszę bo mam słuchawki w uszach.
No niestety... Dowiedziałam się, że jestem emo Cóż, miałam na sobie tunikę, dżinsy i trampki w panterkę. Plus okulary korekcyjne i włosy spięte w koczek.
|
#1453 |
|
astro-loszka
|
Dziwią mnie ludzie, którzy strasznie się przechwalają, jaką super mają pracę, w jakiej to prestiżowej firmie/jednostce/znanym miejscu pracują, jakie rozległe mają znajomości, z iloma ważnymi i znanymi figurami są na "ty", jakie mają super perspektywy i widoki na zrobienie błyskotliwej kariery itp. A gdy się takiego "błyskotliwego karierowicza" poprosi, by pomógł w szukaniu pracy, wolnego etatu, wykorzystał swoje znajomości, zaraz się słyszy: yyyy, no wiesz, ja tam za krótko pracuję, u nas są redukcję i sam nie jestem pewien jak długo tam popracuję, XY znam, ale słabo, nie na tyle, by go prosić o przysługę. To po co się tak chwali? Ja w sytuacjach, gdy ktoś prosi mnie o pomoc w szukaniu pracy, zawsze odpowiadam: ok, spytam, dowiem się, dam ci znać.
W ogóle irytujące jest przechwalanie się na wyrost w jakiejkolwiek dziedzinie. Mam znajomego, który w kółko opowiadał, jaki to z niego zaprawiony w bojach rowerzysta, roztaczał wizje dalekich tras, w które rzekomo jeździ, opisywał swój wypasiony sprzęt, łącznie z kaskiem i ochraniaczami itp. Gdy chciałam się z nim umówić na wspólną wycieczkę rowerową (skoro taki zapalony, to może pokaże jakąś fajną trasę), to najpierw wciąż mu nie pasowały terminy, cały czas przekładał ową wycieczkę "na święty Nigdy", a przyciśnięty do muru przyznał, że on nie jeździ tak daleko, że właściwie to jest w kiepskiej kondycji i dawno już nie siedział na rowerze. Więc po kiego grzyba takie przechwałki?
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze dodam, że denerwują mnie kolezanki, które muszą na każdym kroku zaznaczać, że maja więcej stron napisanych, niż ja.
I oczywiscie tłumaczenia, że jeden temat jest taki, że można go opisywać przez 200 stron i dalej nie wyczerpie się materiałów, a inny taki, że będąc przy 50-tej stronie wypadałoby wkleić bibliografię i zakończyć pisanie, nie przechodzą :/
|
#1455 |
|
Rozeznanie
|
Tak jest ze wszystkimi pracami pisemnymi - licytacja, kto napisał więcej
im więcej stron, tym większy prestiż. Tyle, że później okazuje się, że to 200 stron to lanie wody, powtórzenia, a nie o to przecież chodzi.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi czy irytuje jedna sprawa. Myślę, ze w dzisiejszych czasach jest to bardziej nasilone u licealistów niż studentów, ale mogę się mylić. Uznawanie kogoś za odludka, kompletnego sztywniaka etc. jeżeli ktoś nie imprezuje co weekend, nie chwali się ile wypił, ile dziewczyn/chłopaków wylizał i ile potem rzygał. I wielkie zdziwienie, kiedy opowiadam, że w weekend nie robiłam nic ciekawego, odpoczywałam, byłam w domu lub (nie daj Boże!) uczyłam się. W mojej szkole mam wrażenie, że miarą człowieka są własnie imprezy, co mnie strasznie wkurza. Lubię przebywać z ludźmi i się bawić, ale nie zawsze mam na to ochotę.
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
no u nas ostatnio miała być na studiach praca do 7 stron, oczywiście 2 (!) nadgorliwców napisało na 17 i później babka reszcie grupy kazała wydłużać. ale sie zdenerwowaliśmy... :<
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzadko na studiach musieliśmy pisać prace zaliczeniowe, bo zazwyczaj mamy egzaminy, ale zdarzyło się 2 razy i podali ile minimum stron trzeba napisać. Pamiętam, że miałam temat "Ruchy separatystyczne na przykładzie narodu Baskijskiego" (coś w tym stylu Cytat:
|
|
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Umiejętnośc wybierania najbardziej wartościowych treści też powinno się liczyć. Widziałam kilka prac magisterskich po 80-100 stron i jak przyszło co do czego to moim zdaniem w temacie było może ze 20, a reszta mocno naciagana około tematu.
|
|
|
#1461 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. I strasznie mnie wkurza mówienie "Wystarczy posprzątać" ![]() Cytat:
. A jak tłumaczę, że wolę wypić to piwo z moją mamą podczas np. robienia ciasta, to szooook i mówienie, że kłamię .
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam problem z utrzymywaniem porządku - gdy raz zapanuje chaos, nie jestem w stanie zmobilizować się do uprzątnięcia tego. Jest bałagan ale dbam o czystość, właściwie kuchnię i łazienkę zawsze mam wypucowaną. Podziwiam osoby które mają więcej zapału do sprzątania, ale niech nie mówią mi, że mam coś zmienić, to mój dom.
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nienawidzę tego! w liceum miałam taką "mądrą", która w klasie humanistycznej uczyła się z podręcznika również treści rozszerzonych, przez co nauczycielka -starowinka myślała, że cała klasa to omawiała- serio, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...co do bałaganu- mam mamę pedantkę, więc automatycznie z wyjazdem na studia przestałam się kontrolować w tej kwestii ale to tzw. "czysty" bałagan, wystarczy 5 minut na złożenie ciuchów do szafy, ogarnięcie notatek i kosmetyków i już jest pięknie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zgadzam się co do kwestii wyliczanki, kto jest gorszy. Dziwna sprawa
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie jak wiele wizażanek po zmianie na ten nowszy look na wątkach normalnie (według mnie) przesadzało. Rozumiem, napisać ładnie i kulturalnie, że nowy look im się nie podoba, bo blablabla... , a nie, że beznadziejnie, że szefostwu się w głowie poprzewracało, że odejdą bo jest brzydko
Jakby 'góra' specjalnie, na złość nam wszystkim dała nowy wygląd
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie zachowanie nastolatek w miejscach publicznych. Zawsze wnerwiała mie muzyka głośno puszczana z telefonu... Ale dziś miałam ochotę w spokoju poczytać książkę, na parkowej ławeczce... Wystawić buzie do słońca, a nie wysłuchiwać z ławki obok bandy rozwydrzanych gimnazjalistów, którzy kiwali się do piosenek Basshuntera. Do tego żywo komentując co robili na ostatniej imprezie. Nie wspomnę o puszkach piwa, które trzymali w dłoniach. Nie rozumiem... Chyba się starzeje
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
Miałam podobne wrażenie. Złośliwiec pisał zresztą, że 2. dobę jest bez snu, praca na pełnych obrotach, spełnianie każdych fanaberii Wizażanek... ok, nowy wygląd niezbyt był trafiony, ale możnaby wykazać się większym zrozumieniem
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
1.Przeżywanie przez znajomych, że jak wracam spod prysznica to jestem cała czerwona, nie dociera do nich, że lubię się kąpać w gorącej wodzi i moja skóra tak reaguje (mieszkam w akademiku).
2.Ruszanie i grzebanie w moich rzeczach bez pytania. 3.Oznajmianie mi "zrobię sobie zdjęcie twojej pracy/ projektu albo pożyczę sobie zeszyt". Nie mam nic przeciwko ale fajnie by było gdyby to było pytanie, a nie rzecz oczywista. 4.Grzebanie w moim telefonie, oczywiście bez jakiegokolwiek zapytania i do tego jeszcze głupkowate komentarze w stylu "boże czego ty słuchasz". 5.Postawa osób "wiem wszystko najlepiej", nie mówiąc już o narzucaniu mi swojego zdania oraz to, że jak mówię "wiem to na 100%" to ta osoba odpowiada mi "ale mi się, wydaje, że to jest jednak to i to będzie to na pewno". 6.Gadanie mi co chwila, że trzeba się uczyć do kolosa/egzaminu i przyłażenie co chwila z zapytaniem czy już się coś uczyłam. A zwłaszcza informowanie mnie (tak choćby mnie to coś w ogóle obchodziło) ile już się nauczył i jak ja zaraz nie zacznę to tego nie ogarnę. 7.Dziwienie się, że się nie uczę, nikt w ogóle nie przyjmuje do wiadomości, iż może ja już to potrafię albo po prostu mam jakiś powód żeby to olać i zostawić sobie na następny termin. 8.Przekonanie mojej współlokatorki, że jeżeli nie pójdę na korki z danego przedmiotu to na pewno nie zdam egzaminu na koniec więc będę i tak musiała płacić za warunek dlatego lepiej tą kasę wydać na korki (nie wiem dlaczego mam wrażenie, że lepiej mi idzie z tego przedmiotu, a jej te korki nic nie dają ).9.Pytania mojej koleżanki z liceum gdy skończyłam 18 lat dlaczego ja nie idę na prawko przecież to jest oczywiste, że wszyscy w tym wieku muszą iść na prawko. 10.Swatanie mnie i insynuacje na temat rzekomego związku z moim przyjacielem. |
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1470 |
|
zawsze mam racje
|
Ach, jak młodość w człowieku buzuje to się inaczej myśli
. Też parę lat temu jak słyszałam, że ktoś ma wolną chatę i zamierza się pouczyć i odpocząć przed tv to miałam taką minę: ![]() Ale się człowiek starzeje i zmienia
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

a któregoś pięknego dnia mi wygarnie, jak go wkurzałam cały rok akademicki

Mnie nie chce się sprzątać i sama czasem rzucę w towarzystwie, że łatwiej do mojego pokoju wrzucić granat i zamknąć drzwi niż posprzątać

Jakby 'góra' specjalnie, na złość nam wszystkim dała nowy wygląd