![]() |
#2611 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
Mój też ma apetyt, bawi się, czasem lata jak wariat ![]()
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeździsz do Joanny? ![]() PS. W Kakadu jest promocja na saszetki Stuzzycat- 2,20 za saszetkę, a przy kasie dają Ci drugą taką gratis, więc wychodzi 1,10 za jedną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, jeżdżę do Joasi i muszę przyznać, że jest świetna. A na promocje Stuzzego skusiłam się i ja ![]()
![]() |
#2614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sprawdzę Rysiolkową kuwetę i jeśli jest ok, to chyba jeszcze kupię ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2011-04-18 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Wieści od mojej szarej koteczki, nadal wcina jak szalona, w misce nigdy nic nie ma, bo od razu wyżera wszystko co się jej da...kupiłam RC light i aż jej się te szare uszy trzęsą...może jak kupię acanę albo orijena, które niechętnie jadła to trochę przestanie... Kłaki mnie niedługo zasypią, czeszę ją codziennie ale niezbyt jej się to podoba :/ Niech ta wymiana ubranka na letnie już się skończy...Podobno jest jakiś preparat, który to przyspiesza... Czy wasze koty też tyle gadają? Moja ciągle do mnie grucha, pomiaukuje albo normalnie gada - miauczy ![]()
#2616 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Licze na Wasza pomoc, bo ja juz rece rozkladam... Od razu mowie, ze niecierpie kotow i te, ktorymi sie zajmuje to nie moje, po prostu musze sie nimi zajmowac, to czesc moich obowiazkow. Kotom czyszcze kuwete, maja zawsze posprzatane, jedzonko, wode...Bawie sie z nim w ciagu dnia ( !). To sá dwie roczne kotki- dachowe. Jak majá rujké to swirujá, ale ok jestem w stanie zrozumiec to okropne miauczenie i inne ciekawe atrakcje. Ale wtedy, jak maja rujke to sikaja gdzie popadnie, do lozek, na kanape, do zlewu takze i do wanny. WSZEDZIE. Maja takze swoje ulubione miejsce na kupe. Doslownie. Byl jakis czas, ze codziennie, przez 2 tygodnie sprztaalam kupe z dywanu, rano bo one w nocy sie tam zalatwialy. Zawsze dokladnie w tym samym miejscu. Znam juz calá mase sprayow, ten dywan chyba przesiakl wszystkimi mozliwymi cudami chemicznymi. Nie odstrasza to ich. Wynioslam dywan na kilka dni na balkon- zadnej kupy, no bo dywanu nie bylo. Dywan wrocil- plus dodatkowo potraktowany sprayami- dzis sie rano budze- znowu niespodzianka. W glowie juz ukladam przepisy na dania z kotow... Nie wiem, jak sobie z nimi radzic, nie mam doswiadczenia. Nie beda kastrowane, bo moja szefowa chce koty rozmnozyc ( o Bozee! jak sobie wyobraze 10 kotkow biegajacych po mieszkaniu, to mam ochote spakowac walizki!). Proponowalam jej poscie do weta po tabletki hormonalne, wierzac ze ma to cos wspolnego z rujká. Nie poszla i pewnie nie ma zamiaru z nieznanych mi powodow. aaaa te koty normalnie sie zalatwiaja do kuwety, bez problemu. Myslalam, ze nie wiem moze to wina piasku, zmienilam, kupilam inny. Moze wina kuwety, ze za mala albo cos...- ale jesli w ciagu dnia sie zalatwiajaj do niej i jest ok, tylko ZAWSZE w nocy robia kupe na dywan....To ja juz totalnei nie rozumiem tej zawilej i chorej kociej psychiki. I nei wiem, czy to ma zwiazek z rujá czy nie, bo one to robia zawsze, bez wzgledu na to czy to ruja czy nie. P.S Przepisy na dania z kotow tez mile widziane... ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2011-04-20 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
Rybiorku
tez o tym myslalam.... ale to taka moja ukryta nienawisc...w sensie, bawie sie z nimi, glaszcze je jak sie tulá, mowie do nich...jestem dla nich mila ogolnie. A i one sie lasza ciagle, laza za mna, rano, jak wychodze z pokoju to nie moge nigdzie dojsc bo si eo mnie ocieraja i ciezko mi przejsc...W nocy drapia do moich drzwi. Wydaje mi sie, ze mnie lubia. Ale moze masz racje, moze czuja moja niechec do nich... aaa moj pokoj zawsze jest dla nich zamkniety, ale czasem nie dopilnuje i wpadaja tam...I akurat w calym domu to moj pokoj jest miejscem, gdzie najmniej sikaja... czasem, jak mamy dobry dzien, leza caly dzien na moim lozku i nic sie nie dzieje... juz sama nie wiem... eeeh szkoda, ze wywalenie dywanu nie zalezy ode mnie. ![]() Przesiakl on juz ich kupami i sikami okropnie, jest teraz goraco, mieszkamy wysoko i nie mozna otwierac okna, bo one wyskoczá ( zdarzalo sie im to..;/) wiec wietrzenie mieszkania to jedynie wtedy, kiedy sie je zamyka w lazience. Dlugo tam nie wytrzymuja, bo zaraz atakuja reczniki, butelki, drapia w drzwi i drá sie.... konczy mi sie cierpliwosc... a one takie chude, ze nawet schabowego z nich nie zorbie..:|
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do okna - nie da sie kobiecie przetlumaczyc ze choc jedno okno musi miec siatke? Sa teraz do wyboru i koloru, to nie majatek no i jeszcze jedno - czy kotki maja cos na czym moga sie wyszalec? moj maz zrobil Cyckowi olbrzymi drapak (w moim albumie mozesz obejrzec) i od dnia kiedy drapak stanal w salonie nie ma potrzeby obcinac Cyckowi pazurkow, mielismy teraz znajomych na weekend i kolezanka ciagle wpatrywala sie w moje i meza rece, w koncu zapytalam o co chodzi, powiedziala ze byla pewna ze majac 8miesiecznego kotka bedziemy podrapani niemilosiernie i byla bardzo zaskoczona ze nie znalazla ani jednego zadrapania, mowimy na drapak silownia i to co Cyc na niej wyprawia to czasami mozna peknac ze smiechu
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo dziekuje, siatka w oknie to swietny pomysl, jakos wczesniej na to nie wpadlam, dziekuje! jej nie ma caly dzien w domu. sa tu jeszcze dzieci, ktorymi sie opiekuje 4 i 5 l bawia sie duzo z kotami. choc BAWIA to dosc lagodnie powiedziane. czasem sie bawia w dentyste, kot na rekach jednej, a druga robi operacje i inne takie...ale koty cierpliwie to znosza. obecnie nie ma dzieci w domu juuz 2 tydzien i koty nadal robia te swoje kupy. taaak, maja zabawki, drapaki- nie korzystaja z niego, wolá skorzana kapane, ktora juz wyglada tragicznie. hmm nawet urodziny ostatnio mialy robione, tort, spiewanie i prezenty... ![]() lol ja juz nie wiem czego im brakuje.
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadaj o tej siatce, mozna teraz wybrac takie ktore maja wzory i wcale nie wyglada to zle wiesz co? dzieci sa agresywne w stosunku do kotow, ciagna za ogony, nosza je kiedy koty nie chca itp. wydaje mi sie ze to ma wplyw na uksztaltowanie charakterow kocich potem, porownuje to co wiem i widzialam o kotach z moim Cyckiem, my jestesmy z mezem sami i Cyc ma tylko nas, jest bardzo spokojny i zrownowazony, owszem ma napady i wtedy lata jak pocisk i czasami nie wyrabia na zakretach albo schodach ale jest mlody i nam to nie przeszkadza bo i tak nic nie niszczy ![]() a z drapaniem to u nas bylo tak, na poczatku mial malutki drapak ale juz wtedy jak slyszalam ze drapie kanape to bralam go na rece i zanosilam na drapak, sadzalam przed drapakiem i paznokciem drapalam po linie sizalowej ktora byla owinieta noga drapaka, Cycek nie jest glupi wiec kojarzyl, potem jak juz byla silownia to bralam Cyca i poprostu jakbym przyklejala tapete to tak jego przykladalam do nogi silowni i puszczalam, musial sie zaczepic pazurkami zeby nie spasc, nogi drapaka owiniete sa lina z manilii, to lina robiona dla statkow (jedna noga silowni nie ma polek, imituje pien drzewa) teraz drapie tylko czasami jak chce abysmy na niego zwrocili uwage, ale zdarza sie to rzadko i trwa pare sekund
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-04-20 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie. Szukam domu dla koteczki. Jedna już znalazła domek. To będzie siostrzyczka mojego białaska
![]() Daje zdjęcie w załączniku. Kotki urodziły się 06.04.2011 więc kicię oddam dopiero jak podrosną. Od tego czasu ich nie widziałam więc nie mam aktualnych zdjęć. Najchętniej oddałabym ją komuś z woj. łódzkiego bo niestety dalej jej nie dam rady zawieść. Jeśli może znacie kogoś kto by taką kicię chciał to dajcie znać. ![]()
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Roux666, a może po prostu postaw kuwetę tam, gdzie koty robią kupę, lepsza kuweta na środku dywanu niż dywan uwalany klockiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Kochane,
ja jestem au pair... opiekuje sie genralnie dziecmi, ale jak ich matki nie ma w domu, to koty ktos musi poglaskac, uwolnic z tortur moich dziewczynek, nakarmic...Wiec jakos sie przyjelo, ze dzieci i koty to moj obowiazek.. a nie ma ich teraz 2 tygodnie, bo sá na wakacjach z ojcem ![]() esfiro, dzieki za pomysl, postawie dzis kuwete w ich ulubionym miejscu, ciekawe co one na to;>
#2626 |
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() Moja Coma dostała Doksycyklinę (Unidox). Po zastrzykach nie było poprawy, dziś jest trzeci dzień na Unidoxie i jest lepiej ![]() Powiedzcie mi jakie są skutki uboczne stosowania tego leku, podobno źle wpływa na szkliwo i wątrobę kotka, tak? Drapie, gryzie, wulkan energii normalnie ![]()
#2627 |
|
Uwielbiam ten widok : Śpiący Cham
![]() I Persilka:
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Idiotka
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie. Otóż moja kotka była 2 miesiące temu sterylizowana. Przed sterylizacją była bardzo kochana. Przytulała się, chętnie podchodziła do domowników, dawała się głaskać, jak się ją zawołało to przychodziła. Od jakiegoś czasu jest zupełnie odwrotnie. Jest strasznie płochliwa, wszystkiego się boi, nie da się pogłaskać, jak się ją weźmie na ręce to przeraźliwie miauczy, wyrywa się i drapie. Czy ta zmiana zachowania może być spowodowana przez sterylke? A może prędzej przez to,że w niedziele kotka spadła z drzewa (ok 4m) chciała zejść,ale nie zaczepiła dobrze pazurów i spadła na ziemię. Po upadku jadła normalnie, piła też, wypróżniała się też systematycznie i nie było krwi w moczu. Teraz z jedzeniem itp. tez jest normalnie, tylko nie wiem czemu tak `zdziczała`. Mam nadzieję,że mi odpowiecie ![]() Z góry dziękuję, pozdrawiam ![]()
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś pewna, że nic innego nie spowodowało tej zmiany? Może ktoś ją uderzył, o czym ty nie wiesz, może w okolicy jest jakiś inny kot, moze remont, wiertarka, odkurzacz- po prostu coś, czego kot może się bać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Idiotka
|
Miesiąc po sterylizacji zaczęły się takie `dziwne`zachowania (słabła ufność kotki do nas, zaczęła się bać prawie wszystkiego itp.), kilka dni temu się nasiliły.. i zachowuje się jak nigdy dotąd.
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Jak będę miała tylko jak to wezmę ją do weta, niech ją zbada.
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
niestety, 2 tygodnie minęły i Rysio nie wrócił, powoli tracę nadzieję..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Konto usunięte
|
oto mój Kiciak jak szykuje się do snu w moim łóżku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Aaale piękny kiciuch
![]() ![]()
#2637 |
Konto usunięte
|
wyjątkowo grzeczny, bo robiłam zdjęcie telefonem i nie ma tej czerwonej lampki, której Księciu nienawidzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
|
A ja ostatnio kupiłam kocimiętkę i dzisiaj zastosowałam na drapak
![]() Efekt piorunujący ![]() To normalnie narkotyk dla kota ! ![]() ![]() ![]() A. Zapomniałabym. Dzięki Chamowi, pozbyłam się akwarium ![]() ![]() ![]() Skoczył na półkę, przewrócił gitarę brata, która prawdopodobnie uderzyła w szybę. Szyba pękła, woda rozlała się po pokoju... Dobrze, że mamy drugie akwarium...
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-04-24 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
My zostawilismy Cycka w hotelu dla kotow w piatek wieczorem, naburmoszony byl bardzo i na poczatku wystraszony ale nastepnego dnia podobno zjadl, napil sie i zrobil kupe
![]()
#2640 |
Zakorzenienie
|
Dawno mnie tu nie było ale to ten totalny brak czasu.
Nasze futro ma się dobrze. Ostatnio stwierdziliśmy, że trafiliśmy na super kota bezproblemowego pod względem zachowania. A ostatnio zrobił kolejny postęp, którego się nie spodziewałam, a mianowicie jak był znajomy to wychynął ze swojej kryjówki za kanapą i swobodnie się przechadzał po pokoju. W życiu bym nie pomyślała, że to kiedyś nastąpi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.