|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Nie, nie jest lepiej i sama dobrze o tym wiesz. Ile razy Ci powtarzali¶my, ¿e jogurt danio, nawet jesli mia³by 1000000 gram nie powinien wystepowaæ sam na ¿aden z posi³ków. Dlaczego nie dorzucisz wiórek koskosowych, truskawek, jab³ek, bananów, winogron? DLACZEGO?
Codziennie wstawiasz swoje jad³ospisy, codziennie mówimy Ci, ¿e za ma³o, a Ty codziennie nic sobie z tego nie robisz. Wiesz, ¿e tyje siê kilogram jak zje siê 7000 kcal? Ty nie jesz 2000. I nie mów, ¿e chcesz przytyæ. Bo nie chcesz. Mówisz tylko, ¿e musisz. Zacznij chcieæ.
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
dlaczego moj post zostal skasowany?
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
w ogóle to siê zarumienia³am, ¿e kto¶ bywa na tym blogu. Lubiê robiæ, lubiê próbowaæ... z jedzeniem u mnie gorzej. Zjada t¿ albo rodzina... czasem siê przekonujê do tych wêgli ale potem mêczy mnie sumienie, no ale jako¶ siê tam staram raz na jaki¶ czas co¶ wcisn±æ. Chcia³abym, ¿eby by³o lepiej, jak tam czasem spojrzê z boku, to te¿ wydajê mi siê, ¿e jest malutki postêp. ![]() jakim sposobem uda³o mi siê zepsuæ dzi¶ cytowanie?
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-22 o 19:09 |
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
nie zosta³.
Wszystkie wczorajsze wpisy zniknê³y, awaria serwera i tak dalej.
|
|
#1595 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff to dobrze
![]() w takim razie poprosze o odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. 2.04 wazylam sie i waga pokazywala 51,6 (z 55,5kg).Dzisiaj weszlam na wage i waga pokazala 51,5 kg,czyli w ciagu 20 dni "schudlam" o,1 kg czyli w zasadzie nic.Chyba wlasnie mam zastoj a odzywiam sie nadal dobrze na R i tak jak duzo sie ruszalam tak w ciagu ostatnich 2 tygodniu zwiekszylam jeszcze bardziej aktywosc fizyczna.Jak dlugo moze trwac taki zastoj?Jak to bylo w Waszych przypadkach?Bo chcialabym jeszcze zrzucic 2kg
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak? |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
ale skoro znikn±³, ciê¿ko bêdzie nam na niego odpowiedzieæ. Prosimy o powtórzenie wiadomo¶ci, która zniknê³a.
|
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
jest juz
dodalam
|
|
|
|
#1599 |
|
Konto usuniête
|
Redukcja.
W koñcu u¶wiadomi³am sobie ¿e mam zbêdne kilogramy do stracenia. ¦niadanie: 3 kanapki z razowym chlebem ze ¶liwk±, ma³± ilo¶ci± mas³a i dwoma jajkami na twardo i koperkiem (11.00) II ¶niadanie: dwie mandarynki (13.00) Obiad: miska barszczu czerwonego z burakami, niezabielony + 2 ma³e pieczone rybki z ziemniakiem w mundurku (15.00) Kolacja: jogurt naturalny z jakimi¶ p³atkami, chyba fitell± (19.00) W ci±gu dnia litr soku pomarañczowego + czerwona herbata + woda. Krzyczcie ile wlezie, dopiero siê uczê 'dobrze' je¶æ
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 663
|
Cytat:
jak na pocz±tki redukcyjnie nie jest ¼le , ale:-2 mandarynki na 2 ¶niadanie to ma³o, bo nie mo¿na tego nazwaæ posi³kiem, do³ó¿ jogurt naturalny do tych mandarynek i bêdzie ok ![]() - je¿eli nie by³a¶ g³odna i nie mia³a¶ parcia na podwieczorek to nic na si³ê ![]() -do kolacji zamiast jogurtu da³abym serek wiejski albo twaróg bia³y, jestem wielk± zwolenniczk± bia³ka na kolacjê na redukcji, a jogurt nie ma go az tak duzo ![]() no i zapomnia³abym, na ¶niadania polecam z ca³ego serca owsianki!!
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-04-22 o 19:51 |
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 966
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
nie rozumiem tego kompletnie
|
||
|
|
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
ponawiam pytanie
![]() od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. 2.04 wazylam sie i waga pokazywala 51,6 (z 55,5kg).Dzisiaj weszlam na wage i waga pokazala 51,5 kg,czyli w ciagu 20 dni "schudlam" o,1 kg czyli w zasadzie nic.Chyba wlasnie mam zastoj a odzywiam sie nadal dobrze na R i tak jak duzo sie ruszalam tak w ciagu ostatnich 2 tygodniu zwiekszylam jeszcze bardziej aktywosc fizyczna.Jak dlugo moze trwac taki zastoj?Jak to bylo w Waszych przypadkach?Bo chcialabym jeszcze zrzucic 2kg
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
Dziêkujê, Bloody. Mleko waniliowe na pewno jest dos³adzane, ale takie s³odkie przedpo³udnia pozwalaj± mi powstrzymaæ siê od podjadania wieczorem
A mas³a pod orzechowe nie dajê, bo nie lubiê Cytat:
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Postne P (ta, jasne ;d)
¦: 2 kromki z ziarnami: z mas³em, serem,papryk±; z philadelphi±, papryk±, bazyli±, 400ml s³odkiego kakao, du¿a gruszka czerwona II¶: musli ananasowe z mlekiem malinowym; riso karmelowe, karotka Ob: puree ziemniaczane, panierowana sma¿ona ryba jaka¶, du¿o surówki(równie¿ jakiej¶) P: serek wiejski z truskawkami, 200g jog nat z bananem, rodzynami i cynamonem czekoladowe chrupki kilka K: bêdzie chyba serek wiejski 200g z pomidorem i jakie¶ pó³ albo wiêcej ( ) bagietki czosnkowej.no moje jad³ospisy s± nudne.
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-22 o 20:16 |
|
|
|
#1605 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Na codzieñ pijê sam± wodê, sok wpad³ dzi¶ bo jestem chora. Moim najwiêkszym nieszczê¶ciem jest to ze nie lubie owsianki i serka wiejskiego... Ale spróbujê siê przekonaæ Jak jad³am przed diet±? Zero ¶niadañ, ma³y obiad, wieeelka kolacja + podjadanie w ¶rodku nocy... Czipsy, s³odycze, niewiele warzyw i owoców (jedynym zdrowym elementem diety by³a chyba tylko woda mineralna - 1,5l dziennnie) Dziêkujê za rady |
||
|
|
|
#1606 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cytat:
Ponawiam,bo zosta³o pominiête
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee tam nieszczê¶cie - nie martw siê ja te¿ nie lubiê owsianki ani serka wiejskiego (buueeee ), mo¿na siê bez tego obej¶æ. Mo¿e nie jeste¶ a¿ tak wybredna jak ja (jeszcze wiele innych rzeczy nie lubiê), wtedy znajdziesz mnóstwo propozycji na posi³ki, ¿eby nie by³o nudno i monotonnie No to zmiany tylko na plus, a jad³ospis jak na pocz±tki nie jest z³y - nawet powiedzia³abym, ¿e dobry, chocia¿ do dopracowania - musisz te¿ obserwowaæ siebie i to co jesz, ¿eby wiedzieæ np w razie zastoju, co Ci utrudnia chudniêcie. Aha, i pamiêtaj o NNKT! Jest w orzechach, nasionach, pestkach, oleju, oliwie, ma¶le, t³ustych rybach i trzeba spo¿ywaæ te zdrowe t³uszcze regularnie, najlepiej codziennie
|
|
|
|
|
#1608 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Co do NNKT to czyta³am ¿e potrzeba, nawet kupi³am s³onecznik i staram siê je¶æ, ale dzi¶ jako¶ zapomnia³am ![]() A jak to jest z mas³em? Moge sobie bezkarnie zje¶æ mas³o do kanapek na ¶niadanie? Bo oliwe do sa³atki to podejrzewam, ¿e bez problemu mogê laæ
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oliwa do sa³atek jak najbardziej
|
|
#1610 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
Cytat:
No i w³a¶nie ja na tym jak narazie tyje co nie co... a moze zywienie radykalnie sie zmieni³o od pocztku tego calego procesu...
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak chudniesz, to nie ma po co tego eliminowaæ
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
U/p (zobaczymy, póki co jem co daj±)
1.grahamka mas³em, past± rybn± i sa³at± +bardzo s³odkie i mocne naturalne kakao na mleku 3,2% kawa z mlekiem, jab³ko 2. bardzo grube domowe nale¶niki (nie ¿ebym narzeka³a ale ocieka³y margaryn± ^^) z bia³ym serem(cukier+¿ó³tko+likie r pomarañczowy) litr cokacoli 3.dwa gofry z jogurtem greckim na czekoladowo i bananem obsypane ziemnymi solonymi, kakao na mleku (naturalne z cukrem) pasek nugatowej czekolady (te paski s± wiêksze ni¿ ze 100g tabliczki) 4.dwie kromki chleba ma¶lanego z mas³em, twarogiem ze szczypiorem i powid³ami ¶liwkowymi + pasta rybna(reszta) z ogórkami i (resztk±) majonezu, s³odzona herbata jab³kowa x2 gdzie¶ tam s³onecznik, i kilka szklanek domowej lemoniady
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
w³a¶nie, trochê monotonne te jad³ospisy ![]() a P to najlepszy okres na eksperymentowanie w kuchni rozejrzyj siê po kulinarnych w±tkach na wiza¿u czy blogach, szukaj ciekawych przepisów, a tycie stanie siê przyjemniejsze ![]() a tak z ciekawo¶ci - tyjesz nadal na takim jadle? trochê skromnie jest dzisiaj, chocia¿ zazwyczaj dosyæ ³adnie |
|
|
|
|
#1614 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 885
|
Poproszê ³adnie o ocenê mojego U/R
¦niadanie: Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 pomarañczy, kilka winogron, rodzynki, 3 ³y¿ki serka wiejskiego, ³y¿ka miodu) 60 min biegu, 10 min rozci±gania Posi³ek potreningowy: Sa³atka (1/2 tuñczyka wsw, jajko, 4 rzodkiewki, szczypior, 1/4 pêczaka kujawskiego), jab³ko Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, ry¿ z jab³kami i jogurtem naturalnym (spora porcja) Podwieczorek: Jogurt naturalny 250g, gar¶æ s³onecznika ³uskanego, lód Grand w czekoladzie 1h spaceru Kolacja: ¦ledzie w oleju z kukurydz±, cebul±, sa³ata, szczypior, kromka chleba razowego, gar¶æ ¿urawiny suszonej, ³y¿eczka miodu ( )I jak siê to prezentuje? Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-22 o 22:28 |
|
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy moglabym prosic o odpowiedz na moje pytanie bo czuje sie pominieta
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
dodam wiêc nastêpnym razem co¶ do ostatnich posi³ków, bo lepiej czujê siê jedz±c cztery razy dziennie ![]() + nie mam w ogóle apetytu i jem wy³±cznie z rozs±dku
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Sory za Ot ale mnie ciekawo¶æ z¿era
![]() Czy dzisiaj ¿adna z Was nie po¶ci? (dla jasno¶ci-Wielki Pi±tek, post ¶cis³y - tzn. 2posi³ki lekkie 1 do syta?+¿adne miêcho)
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
a miêso jem, dzisiaj tylko rybie niestety (mama ) i od dziecka nie mogê zrozumiec tej niekonsekwencji ze strony Ko¶cio³a.
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a je¶li chodzi o 2 posi³ki lekkie 1 do syta, to zjad³am ¶niadanie, II ¶niadanie, obiad i kolacjê, wszystko by³o lekkie![]()
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

62-61-60-59-58-57-56-55
tylko dlaczego na Twoim blogu jest tyle pysznych przepisów, a nie widaæ ich w Twoim jadle? ;>

dodalam
nie rozumiem tego kompletnie
)