![]() |
#1591 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Nie, nie jest lepiej i sama dobrze o tym wiesz. Ile razy Ci powtarzali¶my, ¿e jogurt danio, nawet jesli mia³by 1000000 gram nie powinien wystepowaæ sam na ¿aden z posi³ków. Dlaczego nie dorzucisz wiórek koskosowych, truskawek, jab³ek, bananów, winogron? DLACZEGO?
Codziennie wstawiasz swoje jad³ospisy, codziennie mówimy Ci, ¿e za ma³o, a Ty codziennie nic sobie z tego nie robisz. Wiesz, ¿e tyje siê kilogram jak zje siê 7000 kcal? Ty nie jesz 2000. I nie mów, ¿e chcesz przytyæ. Bo nie chcesz. Mówisz tylko, ¿e musisz. Zacznij chcieæ.
#1592 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 853
|
dlaczego moj post zostal skasowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() w ogóle to siê zarumienia³am, ¿e kto¶ bywa na tym blogu. ![]() Lubiê robiæ, lubiê próbowaæ... z jedzeniem u mnie gorzej. Zjada t¿ albo rodzina... czasem siê przekonujê do tych wêgli ale potem mêczy mnie sumienie, no ale jako¶ siê tam staram raz na jaki¶ czas co¶ wcisn±æ. Chcia³abym, ¿eby by³o lepiej, jak tam czasem spojrzê z boku, to te¿ wydajê mi siê, ¿e jest malutki postêp. ![]() jakim sposobem uda³o mi siê zepsuæ dzi¶ cytowanie? ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-22 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
nie zosta³.
Wszystkie wczorajsze wpisy zniknê³y, awaria serwera i tak dalej. ![]()
![]() |
#1595 |
Wtajemniczenie
|
ufff to dobrze
![]() w takim razie poprosze o odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
ale skoro znikn±³, ciê¿ko bêdzie nam na niego odpowiedzieæ. Prosimy o powtórzenie wiadomo¶ci, która zniknê³a.
![]()
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
jest juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Redukcja.
W koñcu u¶wiadomi³am sobie ¿e mam zbêdne kilogramy do stracenia. ¦niadanie: 3 kanapki z razowym chlebem ze ¶liwk±, ma³± ilo¶ci± mas³a i dwoma jajkami na twardo i koperkiem (11.00) II ¶niadanie: dwie mandarynki (13.00) Obiad: miska barszczu czerwonego z burakami, niezabielony + 2 ma³e pieczone rybki z ziemniakiem w mundurku (15.00) Kolacja: jogurt naturalny z jakimi¶ p³atkami, chyba fitell± (19.00) W ci±gu dnia litr soku pomarañczowego + czerwona herbata + woda. Krzyczcie ile wlezie, dopiero siê uczê 'dobrze' je¶æ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 683
|
Cytat:
jak na pocz±tki redukcyjnie nie jest ¼le ![]() -2 mandarynki na 2 ¶niadanie to ma³o, bo nie mo¿na tego nazwaæ posi³kiem, do³ó¿ jogurt naturalny do tych mandarynek i bêdzie ok ![]() - je¿eli nie by³a¶ g³odna i nie mia³a¶ parcia na podwieczorek to nic na si³ê ![]() -do kolacji zamiast jogurtu da³abym serek wiejski albo twaróg bia³y, jestem wielk± zwolenniczk± bia³ka na kolacjê na redukcji, a jogurt nie ma go az tak duzo ![]() ![]() no i zapomnia³abym, na ¶niadania polecam z ca³ego serca owsianki!! ![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-04-22 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Wtajemniczenie
|
ponawiam pytanie
![]() od 1.o3 jestem na R,wzoruje sie na Waszych jadlospisach itd. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
Dziêkujê, Bloody. Mleko waniliowe na pewno jest dos³adzane, ale takie s³odkie przedpo³udnia pozwalaj± mi powstrzymaæ siê od podjadania wieczorem
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1604 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Postne P (ta, jasne ;d)
¦: 2 kromki z ziarnami: z mas³em, serem,papryk±; z philadelphi±, papryk±, bazyli±, 400ml s³odkiego kakao, du¿a gruszka czerwona II¶: musli ananasowe z mlekiem malinowym; riso karmelowe, karotka Ob: puree ziemniaczane, panierowana sma¿ona ryba jaka¶, du¿o surówki(równie¿ jakiej¶) P: serek wiejski z truskawkami, 200g jog nat z bananem, rodzynami i cynamonem czekoladowe chrupki kilka K: bêdzie chyba serek wiejski 200g z pomidorem i jakie¶ pó³ albo wiêcej ( ![]() no moje jad³ospisy s± nudne.
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-22 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Na codzieñ pijê sam± wodê, sok wpad³ dzi¶ bo jestem chora. Moim najwiêkszym nieszczê¶ciem jest to ze nie lubie owsianki i serka wiejskiego... Ale spróbujê siê przekonaæ ![]() Jak jad³am przed diet±? Zero ¶niadañ, ma³y obiad, wieeelka kolacja + podjadanie w ¶rodku nocy... Czipsy, s³odycze, niewiele warzyw i owoców (jedynym zdrowym elementem diety by³a chyba tylko woda mineralna - 1,5l dziennnie) Dziêkujê za rady ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1606 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cytat:
Ponawiam,bo zosta³o pominiête ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ee tam nieszczê¶cie - nie martw siê ja te¿ nie lubiê owsianki ani serka wiejskiego (buueeee ![]() ![]() No to zmiany tylko na plus, a jad³ospis jak na pocz±tki nie jest z³y - nawet powiedzia³abym, ¿e dobry, chocia¿ do dopracowania - musisz te¿ obserwowaæ siebie i to co jesz, ¿eby wiedzieæ np w razie zastoju, co Ci utrudnia chudniêcie. Aha, i pamiêtaj o NNKT! Jest w orzechach, nasionach, pestkach, oleju, oliwie, ma¶le, t³ustych rybach i trzeba spo¿ywaæ te zdrowe t³uszcze regularnie, najlepiej codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Co do NNKT to czyta³am ¿e potrzeba, nawet kupi³am s³onecznik i staram siê je¶æ, ale dzi¶ jako¶ zapomnia³am ![]() A jak to jest z mas³em? Moge sobie bezkarnie zje¶æ mas³o do kanapek na ¶niadanie? Bo oliwe do sa³atki to podejrzewam, ¿e bez problemu mogê laæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oliwa do sa³atek jak najbardziej ![]()
![]() |
#1610 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i w³a¶nie ja na tym jak narazie tyje co nie co... a moze zywienie radykalnie sie zmieni³o od pocztku tego calego procesu...
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Wtajemniczenie
|
U/p (zobaczymy, póki co jem co daj±)
1.grahamka mas³em, past± rybn± i sa³at± +bardzo s³odkie i mocne naturalne kakao na mleku 3,2% kawa z mlekiem, jab³ko 2. bardzo grube domowe nale¶niki (nie ¿ebym narzeka³a ale ocieka³y margaryn± ^^) z bia³ym serem(cukier+¿ó³tko+likie r pomarañczowy) litr cokacoli 3.dwa gofry z jogurtem greckim na czekoladowo i bananem obsypane ziemnymi solonymi, kakao na mleku (naturalne z cukrem) pasek nugatowej czekolady (te paski s± wiêksze ni¿ ze 100g tabliczki) 4.dwie kromki chleba ma¶lanego z mas³em, twarogiem ze szczypiorem i powid³ami ¶liwkowymi + pasta rybna(reszta) z ogórkami i (resztk±) majonezu, s³odzona herbata jab³kowa x2 gdzie¶ tam s³onecznik, i kilka szklanek domowej lemoniady ![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
w³a¶nie, trochê monotonne te jad³ospisy ![]() a P to najlepszy okres na eksperymentowanie w kuchni rozejrzyj siê po kulinarnych w±tkach na wiza¿u czy blogach, szukaj ciekawych przepisów, a tycie stanie siê przyjemniejsze ![]() a tak z ciekawo¶ci - tyjesz nadal na takim jadle? trochê skromnie jest dzisiaj, chocia¿ zazwyczaj dosyæ ³adnie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1614 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Poproszê ³adnie o ocenê mojego U/R
¦niadanie: Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 pomarañczy, kilka winogron, rodzynki, 3 ³y¿ki serka wiejskiego, ³y¿ka miodu) 60 min biegu, 10 min rozci±gania Posi³ek potreningowy: Sa³atka (1/2 tuñczyka wsw, jajko, 4 rzodkiewki, szczypior, 1/4 pêczaka kujawskiego), jab³ko Obiad: 300 ml zupy ogórkowej, ry¿ z jab³kami i jogurtem naturalnym (spora porcja) Podwieczorek: Jogurt naturalny 250g, gar¶æ s³onecznika ³uskanego, lód Grand w czekoladzie 1h spaceru Kolacja: ¦ledzie w oleju z kukurydz±, cebul±, sa³ata, szczypior, kromka chleba razowego, gar¶æ ¿urawiny suszonej, ³y¿eczka miodu ( ![]() I jak siê to prezentuje? Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-22 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
Czy moglabym prosic o odpowiedz na moje pytanie bo czuje sie pominieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
![]() dodam wiêc nastêpnym razem co¶ do ostatnich posi³ków, bo lepiej czujê siê jedz±c cztery razy dziennie ![]() ![]() + nie mam w ogóle apetytu i jem wy³±cznie z rozs±dku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Sory za Ot ale mnie ciekawo¶æ z¿era
![]() Czy dzisiaj ¿adna z Was nie po¶ci? (dla jasno¶ci-Wielki Pi±tek, post ¶cis³y - tzn. 2posi³ki lekkie 1 do syta?+¿adne miêcho) ![]()
#1619 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.