|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#34621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
- odżywki b/s Joaśka Naturia len i rumianek zachwalany przez wiekszosci z nas bądź mak i bawełna.
- b/s Omnia Botanica (dostępna w Drogeriach Natura) - Mrs. Potter aloes bądź gingko i keratyna
|
|
|
|
#34622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale im bliżej matury to mi się coraz mnie uczyć chce, jestem strasznie śpiące i mam poczucie że nic nie umiem i nic już nie zdąże się douczyć z paznokciami nie robię nic zupełnie nieraz je tylko bezbarwnym raz na tydzień pomaluję.... łykam tylko na twarzyczkę (by tak nie wyskakiwały krostki)tabletki ze skrzypem, pokrzywą i witaminami różnych firm i zauważyłam, że to powoduję, że paznokcie szybciej rosną![]() dziękuję wszystkim wam dziewczyny za pochwały moich loczków ![]() proszę tylko nie zazdrościć bo wypadną mi całkiem ja jak zawsze wejdę na to forum i zobacze śliczne włoski to od razu mam ochotę iść dopieścić włoski a więc to mobilizuje strasznie wielki plus za to
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-04-20 o 21:36 |
|
|
|
|
#34623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mrs. Potters kiedyś stosowałam i mam uraz, więc któraś z dwóch pierwszych idzie na odstrzał ![]() Obie zgodne z CG prawda? ![]() Cytat:
|
|
|
#34624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie proteiny też wzmacniają skręt i loczki robią się bardziej zdefiniowane i drobniejsze, skręt jest właściwie od samej głowy i włosy są rewelacyjnie uniesione.Ostatnio zmieszałam garnier karite z płynnym jedwabiem isany i to był chyba strzał w dziesiątkę.Co prawda do mycia użyłam szamponu z sles ale włosy były nieobciążone, zachowywały objetośc i wymagały niewielkich reanimacji wodą przez 4 dni i jak wygląda na to,że nawet 5 dzień będzie bez przetłuszczenia i oklapnięcia. Sam garnier szybciej powodował przetłuszczanie (przy użyciu tego samego szamponu) i niepotrzebnie obawiałam się, że wymieszanie go z isaną za bardzo obciąży mi włosy. Ciekawe z czego ta różnica wynika
|
|
#34625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jakiego szamponu użyłaś? Z tej samej seri co garnier karite...a on nie ma czasem sylikonu? chyba ma jutro spróbuję twojego zestawiku a ile proporcjonalnie dałaś isany do odżywki garniera?
|
|
|
#34626 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie też jest po jakiejs stronie wina młodziezy. W mojej szkole prawa uczniowskie "niby"istnialy. No istnialy z tego wzgledu, ze byly tylko powieszone na korytarzu na duzej tablicy korkowej i tyle. Uraz mało powiedziane...Chodzilam do tak beznadziejnej szkoly, ze to sie w glowie nie miesci. Za to osoby uczeszczające były w porządku. Tylko i wyłącznie :PCytat:
I to normalne z nauką Miałam podobnie. Przede wszystkim spokojnie. Ciężko o spokoj. Piłam dość dużą ilośc kawy. Sądząc, ze w nocy się też czegoś nauczę...A zaraz zasypiałam...Mnie "niby"papierosy wspomagały...Eh. Nie probuj nawet po to sięgać. Włosom porządnego kopa i to oczywiscie negatywnego palenie daje..Szczęście, ze skonczylam z tym. A jakie te suplementy bierzesz ? Jesli mogę zapytać ? ![]() Cytat:
![]() Moje włosy się nie lubią z balsamem aloesowym. Ale odzywki b/s lubily. Tylko, ze probuje doskonalego kosmetyku szukać:P
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-04-20 o 22:54 |
|||
|
|
|
#34627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak ladnie je ulaze, swierzo po umyciu zpianka i innymi cudami to jak ide na impreze wszyscy zazdroszcza i napatrzec sie nie moga. Wtedy jestem dumna z moich loczkow, chociaz przyznaje ze aby tak ladnie wygladaly to musze sie napracowac, a wiadomo na co dzien do pracy to sie nie chce i tu zaczyna sie problem: szkoda ze nie sa zawsze takie jak na imprezie ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jeszcze pytanko: gdzie mam dodac recepte na odzywke, ktora zastosowalam? |
|
|
|
|
#34628 |
|
Raczkowanie
|
Z Biogarden Wyciąg ze skrzypu i pokrzywy Forte
dość duża dawka witamin a i tak przez tą maturę zaraz wszystkie pazurki poogryzam (mimo iż z obgryzania dawno temu się wyleczyłam )nie mam nałogów i nie będę zaczynać ![]() zamiast się uczyć jutro myję włosy ![]() nie dziękuję za życzenie powodzenia na maturze, żeby nie zapeszać ![]() będę informować z dziennym wyprzedzeniem kiedy będziecie musiały trzymać kciuki![]() ja będę nauczycielką i to z powołania i pasji
|
|
#34629 |
|
Strażnik Wizażu
|
Przyszłam się pochwalić
szybkie mycie: Joanna b/s niebieska+Isana z babassu, d/s Garnier+odżywka Alterra morelka na chwilę, b/s Joaśka niebieska, żel lniany+Isana męski...i takie oto korkociągi na dole...szkoda tylko, że po 2 z lewej i prawej kolor włosów przekłamany, są sporo ciemniejsze i przepraszam za jakość...włosy z wierzchu się już prawie rozprostowały Aaa i co jeszcze...ostatnio włosy podcinałam na początku stycznia. W tej chwili jak patrzę na końcówki są coraz cieńsze, tak jakby na 1-2cm się zwężały czy to od ocierania się dzieje? Niech mnie ktoś oświeci |
|
|
|
#34630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Użyłam więcej garniera i potem dołożyłam nie za dużo isany, ale robiłam to tak na oko
Edytowane przez scarlettmonroe Czas edycji: 2011-04-20 o 23:23 |
|
|
|
|
#34631 |
|
Raczkowanie
|
Ej, co się porobiło ? Znów stary wizaż?
|
|
|
|
#34632 |
|
Raczkowanie
|
hej nie wiem czy jeszcze mnie pamiętacie, ale dawno temu obiecałam że wrzucę filmik z przerzucaniem i wreszcie mam trochę czasu więc nagrałam i wrzucam
![]() tutaj akurat przerzucam tylko końcówkę loka, ale można to robić od samej góry i wychodzą wtedy bardzo regularne ![]() link do filmiku: http://w73.wrzuta.pl/film/aaEAJMQ45rk/film0004 i przy okazji widziałam że Maska z Alterry Granat i Aloes była już analizowana, ale mam pytanie co do składu. na 2 miejscu jest alkohol i czy nie wysuszy on włosów? to chodzi alkohol denat. czy jakiś inny? bo jest napisane "z upraw ekologicznych" ;o używała któraś z Was ?
|
|
#34633 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Stary wizaż wrócił, ale niestety wczorajsze posty są raczej nie do odzyskania.
Cała dyskusja na technicznym ![]() Tymczasem życzę Wam Świąt spokojnych i radosnych, słonecznych i pełnych ciepła rodzinnego. Smakowitych. ![]() Pachnących. Lokowano-falowanych jak gałązki forsycji.
|
#34634 |
|
Raczkowanie
|
Mi tam się podobał nowy wygląd. Pewnie będę jeszcze na wizażu ale już teraz składam Wam serdeczne życzenia z okazji Świąt
P.S. Sprężynki w kucyku
|
|
|
|
#34635 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Dziękuję życzę wam Wesołych, radosnych, spędzonych w rodzinnym gronie Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. Niech nam te święta przyniosą piękne falo-loki !! marika Podobają mi się !! ))P.S Wolę ten stary obraz naszego wizazu. W nowym nie umialam wielocytować
|
|
|
|
#34636 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt Zakręcone
|
#34637 |
|
Raczkowanie
|
bernadka20 dziękuję
|
|
|
|
#34638 |
|
Raczkowanie
|
Ja po olejowaniu we wtorek zostałem zapytany przez nauczycielkę czy jakoś układam te włosy czy takie mam ja mówię że mam takie cały czas, a ona mówi że tydzień temu takie nie były
![]() Zobaczymy jak się dzisiaj spiszą bo siedzę właśnie i schną może wrzucę wielkanocną fotencję ![]() Wszystkiego najlepszego wam i waszym rodzinką drogie Panie w te święta
|
#34639 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze Was o rade. Mam krecone wlosy moja dotychczasowa pielegnacja to nakladanie roznego rodzaju olejow na kilka h i mycie szamponem np ziolowym pozniej rozczesanie (na mokro ) i koniec. Wlosy bardziej fale niz loki, ale nie wydobywalam skretu. Kilka dni temu mialam w lapach produkt Nivei do stylingu lokow. Nalozylam na mokre wlosy i po wyschnieciu byly skrecone jednak brzydko podzielne pasma i szorstkie w dotyku. Dzis kupilam żel Joanny, mial byc typowo do lokow, a przez przypadek jest to zwykly żel do ukladania. Pisze, ze m.in idealnie podkresla loki czy pazurki. Nie mam pojecia jak go nakladac? Po rozczesaniu mokrych wlosow czy jak sa suche? Czy jeszcze inaczej? Chodzi mi o pierwsze nalozenie po myciu. Bedze wdzieczna za wskazówki. Nie mam tez pojecia co robic,by wlosy nie byly klapniete po wyschnieciu. Jak podpinac- sa do lopatek.
|
|
|
|
#34640 |
|
Wtajemniczenie
|
marika
Podobnie wygląda moja pielęgnacja. Jednak naturalnie chcę rozjasnic swoj teraźniejszy kolor i zobaczymy z jakim efektem. (troche juz jest moj a troche ten ciemny a troche znowu jasniejszy od ciemniejszego)... )
|
|
|
|
#34641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Od dawna wstydziłam się zapytać.
|
|
|
|
|
#34642 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, dziękuję za wszystkie życzenia świąteczne
Wam życzę spokoju w sercach, świątecznej atmosfery, wiosennej radości, rodzinnej bliskości i maksymalnego skrętu nie tylko od święta
![]() |
|
|
|
#34643 |
|
Raczkowanie
|
agatron77 oj tak maksymalnego skrętu włosków to życzę Wam i sobie też
![]() Kurczę, już mi się po nocach śnią włosy :P Dzisiaj śniło mi się, że je wyprostowałam, a później poszłam do fryzjera ![]() bernadka20 no to życzę powodzenia w rozjaśnianu Ja nigdy nie farbowałam włosów, mam nadzieję, że nic mi do głowy nie strzeli w przyszłości, moje włosy są chyba za delikatne do takich zabiegów,nawet fryzjerki tak mówią. Z resztą podoba mi się mój naturalny kolor.
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-04-23 o 09:14 |
|
|
|
#34644 |
|
Zakorzenienie
|
Kochani! Wesołych świąt wszystkim
![]() A przy okazji donoszę iż kolejny eksperyment myjalniczy zakończony sukcesem. Otóż olejek pod prysznic Isana Med KWC myje, nawet zmył olejk kokosowy. Skalp szczęśliwy bo znowu coś mnie piekło, włoski miękkie i sypkie (tylko nie wyglądają bo spałam w wilgotnych rozpuszczonych :P) |
|
|
|
#34645 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie kilka dni, a tu kilka stron do nadrobienia
pędziecie dziewczynyoollaa_1_ śliczne włosy )porcelan owa cera, moja aż za bardzo porcelanowa i niebieskie oczy Powodzenia na maturze o jakich studiach myślisz? ![]() mam pytanie czy oliwa z oliwek w jakiś sposób wpływa na loki?? ![]() Wesołych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka i spędzenia tych dni w gronie najbliższych |
|
|
|
#34646 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dosyc. Uzywam od paru miesiecy szamponu z rossmana ( niebieski z motylkami) i.. jest tragedia.. Wlosy w ogole nie sa po nim ladne..Do tego uzywam odzywki z Isany rózowej. Mozecie polecić jakiś inny dobry szampon bez silikonow ktorego moglabym sprobowac i ktory jest zachwalany przez wiekszosc wizazanek?
|
|
|
|
#34647 |
|
Zadomowienie
|
Oliwa z oliwek podobno ma dobry wpływ na włosy, ale ja jakoś tego nie zauważyłam. Może troszkę błyszczały. Na moich włoskach świetnie sprawdza się olej z wiesiołka, muszę jeszcze kiedyś wypróbować olej kokosowy ale ciężko go nabyć.
|
|
|
|
#34648 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpływa. Nie ma reguły jak zadziała na włosy, ale na dłuższą metę powinien dobrze bo ma dobry skład
Z wątku o olejach do włosów leniu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#34649 |
|
Raczkowanie
|
Mam ochotę zamówić masło shea. Warto?
|
|
|
|
#34650 |
|
Zakorzenienie
|
Warto - mam masełko Mypa, kocham i wielbię ale im cieplej tym rzadziej używam na korzyść kokoska. Jest dość ciężkie, pewnie będzie genialne jako w-wa ochronna, na wycieczkę, nad wodę, bądź jako solidna kuracja na suchary raz na jakiś czas, lecz im cieplej tym lżejszy olej na codzień bądź jak pisze Eloe - odstawianie olejów. Przyjemnie wygładza puch (jak silikon) tylko trzeba znaleźć swoją ilość.
Btw namiętnie robię z shea małe pomadki Dodaję co mi do głowy przyjdzie, a jak się znudzi to stapiam, na włosy i robię nową :P
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-04-23 o 14:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

Rany teraz szukanie b/s mnie czeka 

Co Ty robisz, ze są w takim stanie ? Moje są tragicznie i się łamią..;/
ja jak zawsze wejdę na to forum i zobacze śliczne włoski to od razu mam ochotę iść dopieścić włoski a więc to mobilizuje strasznie

dobrze myśle?
Coraz częściej myślę, że kręcone włosy to utrapienie.... Gdyby tylko chciały kręcić się wszystkie tak jak spod spodu, to wszystko byłoby w porządku ... Nie wiem, może muszę jeszcze raz podciąć 

. Od dawna wstydziłam się zapytać.
)porcelan owa cera, moja aż za bardzo porcelanowa
o jakich studiach myślisz?