|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
wiec siedze w domu i sie nudze jutro tylko do rodzicow na sniadanie ale po poludniu wracamy ( chyba ze planuja drinkowac i moj R stwierdzi ze zostajemy ) |
|
|
|
|
#1712 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Wpadłam, żeby wam życzyć wesołych świąt i żeby was nie oblali wodą
![]() Chciałam dać wierszyk, ale mnie Zmalowana ubiegła ![]() |
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem i nigdzie się z łóżka nie ruszam
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane ja też życze Wam i Waszym bliskim zdrowych wesołych i spokojnych Świat Wielkanocnych bogatego zajączka i mokrego dyngusa
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sweet Noooooooooooo ![]() ![]() Nerola Myśmy też musieli rok temu uśpić Naszego jamniczka ale zaraz przypałęsała Nam się wykastrowana kotka ![]() Sygnie no się ucz nowej fotografii ! www.szerokikadr.pl świetna stronka o nikonie i dla nikonowców! czekam na zdjęcia ![]() DeKaro pewnie jest już na Malcie Kindzia to tak bez powodu upadłaś?! Lepiej leżeć niż miałabyś się zamartwiać! ![]() Blondynka a znowu jak Ja leciałam wizzair'em to za każdym razem, kobiety z dziećmi mają pierwszeństwo, nawet te które wpuszczają na pokład samolotu najpierw wołają rodziców z dziećmi ![]() Patik bo masz organizm osłabiony dlatego poleciała Ci krew Ja też tak miałam, tylko że wyczułam że coś się święci Brunetka Ja też będę Dzisiaj do zrobienia tylko babka i karpatka, a tak będę zaglądała ![]() Święta, święty czas już tuż wcinaj jajka ale już. Kiedy zając Cię zaś wzruszy, daj mu marchew, podrap uszy. A gdy jajko będzie puste, daj mu kopa wprost w kapustę. Niech nie myśli, że jest cwany, za to Ty miej rok udany. WESOŁYCH ŚWIĄT!! |
|
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHANE MOJE BRZUCHATKI !!!
**___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__ ** ___**__*____*__**_____**_ _* ____**_**__**_**________* * ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* _____**_____** _______*****_______ Kurczaczków Zielonych Baranków Czerwonych Bazi Różowych Pisanek Kolorowych Dyngusa Tęczowego I Wszystkiego Dobrego, życzy Agula ![]() |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie prawie padłam dziś w kościele
pierwszy raz mi się to zdarzyło !!! Poszłam z mężem święcić koszyk i ciemno mi się zrobiło przed oczami, złapałam się go i na szczęście jakaś baba ustąpiła mi miejsca, ale na szczęście ksiądz skończył gadać i wyszliśmy.Ja cista nie piekę, bo mama mi przywiozła 3 rodzaje A jutro wybieram się do cioci na wieś, o rodzice są u niej. Pewnie po obiedzie wrócę bo nie lubię tam długo siedzieć ![]() agulaaabar ale świetny zając
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() jedzonko poświęciłam, czeka sobie na jutro pogoda piękna, zaraz męża na spacer wyciągam ![]() Zdrowych, radosnych Świąt, samych pyszności przy stole, mokrego poniedziałku, i duuuużo odpoczynku dla każdej z Was, TŻów i maluszków w brzuszkach
![]() WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
|
|
#1719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby skurcze ustapily, ja tez wyladowalam w szpitalu z zagrozeniem porodu przedwczesnego eh.. trzeba lezec buzka Wszystkiego dobrego na te nasze Święta Wielkanocne smacznego jajka, choć troszkę mokrego dyngusa i czasu spędzonego w milym rodzinnym gronie życzą Lilka z małą wiercipietką Karolinką ![]() ![]()
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
BRZUCHATKI WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT I WSZYSTKIEGO DOBREGO!
i dzień dobry ![]() Ja też będę zaglądać jak zwykle, bo nie myślę mieć zbyt wielu gości, a i sama też razej nigdzie nie wybywam. A rano byłam święcić koszyk, u mnie na wsi ksiądz przyjeżdża do domu ludowego i to trwa 10 min :P Ale się patrzył na mój brzuch ze zdziwieniem, hehe ostatnio jak był po kolędzie to nic nie było widać, a nie mam kościelnego ślubu, a mój marek siedział wtedy ze mną przy stole z nim, i potem poszedł do mojej babki ( mieszka na tym samym podwórku, tylko w osobnym domu) i się jej pytał, kto tam ze mną siedział, a babka że narzeczony nawet na naszym cywilnym nie była, bo jak to tak, sam cywilny, nie chciała w tym uczestniczyć nawet. Ogólnie to nie przepadam za nią, choć moja babka. Za to drugą mam do rany przyłóż.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
hej Babeczki
WSZYSTKIM ZYCZE WESOLYCH, RODZINNYCH I PRZEDE WSZYSTKIM SLONECZNYCH SWIAT!!!! Kobitkom, ktore sie wczasuja - cudownego wypoczynku a tym lezacym naszym biedactwom Kindzi, Lilce, Youyou, Nerolce (chociaz tu mi tramwaj jedzie jak Nerolka lezy ) - duuuzo zdrowka i samozaparcia |
|
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - ojej to sie pewnie wystrachałaś ja tez ja bylam w palmowa w kosciele to mi duszno bylo odrazu wyszlam na dwor
aania- ale Ci fajnei mój mąż w pracy a potem jeszcze łazienke sprzątał......marina - ja tez tak mam z babciami ta z ktora mieszkam jest szkoda słów a druga to moja najukochansza osoba i najlepsza przyjaciólka a z tym slubem to na wsi niestety tak jest ale jemu pewnei kasa tylko w glowie bo za slub swoje bierze |
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet bardziej niż kasa to myślę, że obowiązek moralny o tym mówić
w sensie jego posługi ;p
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-04-23 o 13:29 |
|
|
|
#1724 |
|
BAN stały
|
zdrowych wesołych i pogodnych Świąt,
![]() Zeby brzuszki ładnie stały a dzieciaki zdrowie miały! |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziewuszki mają dzisiaj wenę do wierszyków brzuszkowych
![]()
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie też będę zaglądać.
Miałam swój wkład w przygotowania świąteczne: nafaszerowałam jajka teściowej wizyta 29.04. Wczoraj odstwiłam luteinę, bo miałam przez 3 tyg brać. No i tyle brałam..brunetka ja w kościele zawsze mdleje, nawet jak w ciąży nie byłam w kościele nie wystoję, a teraz tym bardziej. Zobaczymy czy jutro mi ktoś miejsca ustąpi. Dobrze, że w pore usiadłaś i zaraz wyszliście. |
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrowych, pogodnych świąt!!!! Odpoczynku, radości ze spotkania z bliskimi i bardzo mokrego dyngusa |
|
|
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pięknie dziekuję i reszcie dziewczyn za zyczonka piekne tez
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się przyłączam do życzeń w przerwie między farbowaniem włosów, robieniem majonezu bazyliowego i praniem
![]() Spokojnych i słonecznych!! Na szczęście świąt nie muszę robić, jedziemy do cioci, która się wyprowadziła 40km od Krakowa na wieś. nie przejmujemy się niczym, zjemy śniadanie a potem leżaczki i do ogródka, a potem ognisko i kiełbaski ![]() marina, solidaryzuję się z Tobą. Mój tata od września jest czysty, w końcu zdecydował się na terapię i na razie się trzyma, ale to takie życie na bombie trochę. Edytowane przez Stapelka Czas edycji: 2011-04-23 o 14:51 |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki.
Marina- Zanetaaa pisałaś, że w święta sobie odbijemy z mężem-ale On jutro ma nockę Mi też w kościele zawsze się coś robi...śmieję się, że to diabeł nie chce zebym tam chodziła i rzuca na mnie złą aurę Wczoraj posprzątałam, dzisiaj upiekłam sernik, zrobiłam sałatkę, właśnie gotuja sie ziemniaki i będzie ryba + ogórki korniszonki, potem poodkurzam, umyję podłogi i mogę odpoczywac Mąż dzisiaj w pracy do 18, więc wieczorem objeździmy wszystkie cmentarze, zajedziemy do teściów zawieśc żarcie jakie zrobiłam i moze też od nich wziąśc![]() Wczoraj byl u mnie brat z bratową i mówili, że ich synek będzie miał operację na przepuklinę w lipcu ale biedny....Zdrowych Spokojnych Swiąt moje kochane brzuchatki |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
stapelka- więc wiesz doskonale o czym mówię ...szkoda, że na pewne rzeczy nie ma się wpływu, choćby nie wiem co się robiło... A ja poprałam część ciuszków małego i może zaraz poprasuję trochę i poskładam już, żeby grzecznie czekały . Coś mnie nera boli, ale wzięłam no spę forte i jest lepiej. Koleżanka chciała się spotkać dziś wieczorem na pizzie, ale mój Tż jej nie znosi i chyba nie dam rady go wyciągnąć...a szkoda, wyszłabym do ludzi.;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wygrzewam na ogródku, takie piękne słoneczko |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Witam świątecznie
wpadam tylko na chwilkę złożyć Wam najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy No cóż, dobrze, że przynajmniej stary wizaż wrócił![]() U nas ok. Miałam ostatnio tą nieszczęsną krzywą cukrową 75g. Była paskudna!!!! Ale jakoś dałam radę wypić bez cytrynki nawet. Później trochę ciężko było - słabo mi się robiło, głowa jakaś ciężka była i spać mi się chciało, ale wytrwałam! Wyniki: na czczo - 72, po 1h - 164, a po 2h - 127. Nie wiem, czy są dobre, lekarz oceni. Poza tym, zrobiłam pozostałe badania i chyba są w miarę ok - mocz bez leukocytów, ale ph mam jakieś wysokie - 8 , coś w morfologii mi tez poleciało, ale nie wiem, czy akurat to w ciąży jest ważne???? Dowiem się na wizycie.... To tyle chyba....Jeszcze raz mamuśki: ![]() Zdrowych, wesołych świąt Wielkiejnocy i mokrego śmigusa dyngusa
|
|
|
|
#1734 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez Wam wszystkimi zycze wszystkiego najlepszego !
Poza tym to witam Was . Ja sam , maz jeszcze w pracy, bedzie dopiero po 19 biedactwo moje.a ja dz szalalam z ran wszystko porobilam do 12 I teraz odpoczywam , u nas upaly. Zrobilam golabki, kotleciki ,makowca I biszkopt z truskawkami.jutro jeszcze jajka I biala kielbase I bedziemy jedli I jedli I jedli.....do nas jutro siostra przychodzi a my do niej w poniedzialek.Ja nie wiem co to bedzie w lato w osmium miesiacu przy takiej goraczce... A tak wogole to dzis spac nie moglam od 4 rano , przewracalam sie I wreszcie o 6 wstalam I krecilam sie godzine , az Tz obudzil zegarek. Chyba noce sa za gorace, ale Tz nie chce otwierac okra Bo mu zimno.dzis bedzie mail wybor albo okno albo niche spi na sofie....no |
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
U Nas ciągle przygotowania i nawet nie mam czasu poczytac co u Was
![]() Zdrowych, spokojnych świat i mokrego dyngusa
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Też tak z doskoku w te święta zaglądam Jutro idziemy do moich rodziców na śniadanko a później na imieniny do kuzyna mojego P. A w drugie święto siedzimy w domku pewnie ![]() By marzenia się spełniły,
kury jaja poświęciły, mężuś nam dyngusa sprawił ksiądz nam święta błogosławił. Byśmy w święta byli razem jak nam na Wielkanoc każe.
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się obijam przed tv
![]() Gesslerka leci ! Czekam też na męża wróci po 19stej. My już wszystko mamy zrobione, pierwszy raz mi nogi spuchły
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
No pusto, pusto
w sumie się nie dziwię, mnie też nie chce się włączać komputera wszystko zrobione ale odpoczywamy wpadłam tylko na chwilkę, później do kościoła, no i ogólnie jakoś tak - świątecznie, zamierzam sobie odwyk od kompa zrobić ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

nie mówcie, że nikogo nie będzie na wizażu !!!!!!!!!!!!!!!!! Co ja będę czytała
wiec siedze w domu i sie nudze jutro tylko do rodzicow na sniadanie ale po poludniu wracamy ( chyba ze planuja drinkowac i moj R stwierdzi ze zostajemy )

ale zaraz przypałęsała Nam się wykastrowana kotka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zakończone: 2
pierwszy raz mi się to zdarzyło !!! Poszłam z mężem święcić koszyk i ciemno mi się zrobiło przed oczami, złapałam się go i na szczęście jakaś baba ustąpiła mi miejsca, ale na szczęście ksiądz skończył gadać i wyszliśmy.
bo nie lubię tam długo siedzieć 

) - duuuzo zdrowka i samozaparcia

wizyta 29.04. Wczoraj odstwiłam luteinę, bo miałam przez 3 tyg brać. No i tyle brałam..