Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-23, 10:42   #1711
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wszystkie się żegnają nie mówcie, że nikogo nie będzie na wizażu !!!!!!!!!!!!!!!!! Co ja będę czytała
ja bede napewno....mój R jeszcze dzis pracuje wiec siedze w domu i sie nudze jutro tylko do rodzicow na sniadanie ale po poludniu wracamy ( chyba ze planuja drinkowac i moj R stwierdzi ze zostajemy )takze mam duuuuzo wolnego czasu
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 10:54   #1712
kasshia
BAN stały

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Wpadłam, żeby wam życzyć wesołych świąt i żeby was nie oblali wodą
Chciałam dać wierszyk, ale mnie Zmalowana ubiegła

kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 10:55   #1713
youyou
Zakorzenienie

ja też jestem i nigdzie się z łóżka nie ruszam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 11:16   #1714
Vaniliova11
Zadomowienie

Dziewczyny kochane ja też życze Wam i Waszym bliskim zdrowych wesołych i spokojnych Świat Wielkanocnych bogatego zajączka i mokrego dyngusa
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 11:17   #1715
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
żanetko heh leczy się. I to nawet zdał na drugi rok ( terapia dla alkoholików jak przechodzenie do klas, niższy i potem wyższy poziom, nie każdy zda z ,,klasy"do,,klasy") ale to pic na wodę, bo teraz te wizyty dochodzące są raz w tyg. Więc ma czas by pić i trzezwieć...

Natka
Będzie dobrze kochana

Sweet Noooooooooooo A mój mąż wiecznie mówi, że kolegów będzie od Emili wyganiał, muszę mu pokazać jaki kawaler się dla niej szykuje

Nerola No no no! Myśmy też musieli rok temu uśpić Naszego jamniczka ale zaraz przypałęsała Nam się wykastrowana kotka

Sygnie no się ucz nowej fotografii ! www.szerokikadr.pl świetna stronka o nikonie i dla nikonowców! czekam na zdjęcia

DeKaro pewnie jest już na Malcie

Kindzia to tak bez powodu upadłaś?! Lepiej leżeć niż miałabyś się zamartwiać!

Blondynka a znowu jak Ja leciałam wizzair'em to za każdym razem, kobiety z dziećmi mają pierwszeństwo, nawet te które wpuszczają na pokład samolotu najpierw wołają rodziców z dziećmi

Patik bo masz organizm osłabiony dlatego poleciała Ci krew Ja też tak miałam, tylko że wyczułam że coś się święci

Brunetka Ja też będę Dzisiaj do zrobienia tylko babka i karpatka, a tak będę zaglądała

Święta, święty czas już tuż
wcinaj jajka ale już.
Kiedy zając Cię zaś wzruszy,
daj mu marchew, podrap uszy.
A gdy jajko będzie puste,
daj mu kopa wprost w kapustę.
Niech nie myśli, że jest cwany,
za to Ty miej rok udany.

WESOŁYCH ŚWIĄT!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 11:42   #1716
agulaaabar
Zakorzenienie

KOCHANE MOJE BRZUCHATKI !!!

**___**
_**___**_________****
_**___**_______**___****
_**__**_______*___**___**
__**__*______*__**__***__ **
___**__*____*__**_____**_ _*
____**_**__**_**________* *
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*
_____**_____**
_______*****_______

Kurczaczków Zielonych
Baranków Czerwonych
Bazi Różowych
Pisanek Kolorowych
Dyngusa Tęczowego
I Wszystkiego Dobrego, życzy Agula

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 11:42   #1717
brunetka2000
Zakorzenienie

Normalnie prawie padłam dziś w kościele pierwszy raz mi się to zdarzyło !!! Poszłam z mężem święcić koszyk i ciemno mi się zrobiło przed oczami, złapałam się go i na szczęście jakaś baba ustąpiła mi miejsca, ale na szczęście ksiądz skończył gadać i wyszliśmy.

Ja cista nie piekę, bo mama mi przywiozła 3 rodzaje A jutro wybieram się do cioci na wieś, o rodzice są u niej. Pewnie po obiedzie wrócę bo nie lubię tam długo siedzieć

agulaaabar ale świetny zając
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 11:59   #1718
aania_20
Zakorzenienie

hej mamuśki

jedzonko poświęciłam, czeka sobie na jutro pogoda piękna, zaraz męża na spacer wyciągam

Zdrowych, radosnych Świąt, samych pyszności przy stole, mokrego poniedziałku, i duuuużo odpoczynku dla każdej z Was, TŻów i maluszków w brzuszkach
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 12:07   #1719
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie.. długo mnie nie było miałam pojechać z Bartkiem do rodziny. Owszem byliśmy zamiast miesiąca tylko tydzień wróciłam na zajęcia i trafiłam do szpitala.. wracałam w sobote do domu i się przewróciłam na ulicy.. żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku pojechałam na izbę przyjąć.. okazało się, że mam małe rozwarcie.. z dzidzią wszystko w porządku. po trzech dniach miałam wyjść do domu i dostałam skurczy dopiero po 16-tu godzinach ustąpiły.. myślałam, że już urodzę po półtora tygodnia leżenia w szpitalu założyli mi krążek na podtrzymanie małej i puścili do domku. No i teraz leże w domu do końca ciąży
Ojej to niedobrze ze upadlas, ale to z jakiej przyczyny, zaslabniecie? Trzymaj sie kochana dolaczylas do naszego grona lezacych widze: ja, youyou i nerola. Ale damy rade oby skurcze ustapily, ja tez wyladowalam w szpitalu z zagrozeniem porodu przedwczesnego eh.. trzeba lezec buzka

Wszystkiego dobrego na te nasze Święta Wielkanocne smacznego jajka, choć troszkę mokrego dyngusa i czasu spędzonego w milym rodzinnym gronie życzą Lilka z małą wiercipietką Karolinką

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 12:13   #1720
Marina1
Zakorzenienie

BRZUCHATKI WESOŁYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT I WSZYSTKIEGO DOBREGO!

i dzień dobry
Ja też będę zaglądać jak zwykle, bo nie myślę mieć zbyt wielu gości, a i sama też razej nigdzie nie wybywam.

A rano byłam święcić koszyk, u mnie na wsi ksiądz przyjeżdża do domu ludowego i to trwa 10 min :P Ale się patrzył na mój brzuch ze zdziwieniem, hehe ostatnio jak był po kolędzie to nic nie było widać, a nie mam kościelnego ślubu, a mój marek siedział wtedy ze mną przy stole z nim, i potem poszedł do mojej babki ( mieszka na tym samym podwórku, tylko w osobnym domu) i się jej pytał, kto tam ze mną siedział, a babka że narzeczony , bo jak to nawet księdzu powiedzieć, tuż to święty nawet na naszym cywilnym nie była, bo jak to tak, sam cywilny, nie chciała w tym uczestniczyć nawet. Ogólnie to nie przepadam za nią, choć moja babka. Za to drugą mam do rany przyłóż.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 12:39   #1721
meszsares
Zadomowienie

hej Babeczki
WSZYSTKIM ZYCZE WESOLYCH, RODZINNYCH I PRZEDE WSZYSTKIM SLONECZNYCH SWIAT!!!!
Kobitkom, ktore sie wczasuja - cudownego wypoczynku
a tym lezacym naszym biedactwom Kindzi, Lilce, Youyou, Nerolce (chociaz tu mi tramwaj jedzie jak Nerolka lezy) - duuuzo zdrowka i samozaparcia
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 12:39   #1722
SweetAngel1984
Zadomowienie

brunetka - ojej to sie pewnie wystrachałaś ja tez ja bylam w palmowa w kosciele to mi duszno bylo odrazu wyszlam na dwor

aania
- ale Ci fajnei mój mąż w pracy a potem jeszcze łazienke sprzątał......

marina - ja tez tak mam z babciami ta z ktora mieszkam jest szkoda słów a druga to moja najukochansza osoba i najlepsza przyjaciólka

a z tym slubem to na wsi niestety tak jest tato mojego meza zmarl jak ten mial 11 lat i jego mama po jakims czasie drugi raz wyszla za maz ale tylko cywilny brali (brak kasy to raz a dwa stwierdzila ze tylko jednemu przed Bogiem mogla przyzekac) i ksiadz ich meczy juz od 25 lat zeby koscielny wzieli za kazdym razem jak jest po koledzie itp...a poco teraz babcie po 50 slub koscielny ale jemu pewnei kasa tylko w glowie bo za slub swoje bierze
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 13:27   #1723
Zmalowana
Zakorzenienie

Sweet bardziej niż kasa to myślę, że obowiązek moralny o tym mówić w sensie jego posługi ;p

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-04-23 o 13:29
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 13:27   #1724
Bartessa
BAN stały

zdrowych wesołych i pogodnych Świąt,

Zeby brzuszki ładnie stały
a dzieciaki zdrowie miały!
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 13:31   #1725
Zmalowana
Zakorzenienie

Widzę, że dziewuszki mają dzisiaj wenę do wierszyków brzuszkowych

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 14:02   #1726
patik87
Zakorzenienie

Ja pewnie też będę zaglądać.
Miałam swój wkład w przygotowania świąteczne: nafaszerowałam jajka teściowej i tyle. Ona nagotowała jak dla pułku wojska, trzeba przez dwa dni od stołu nie odchodzić żeby to zjeść!! A u nas nie będzie miał kto tego jeść! ale cóż..nic jej nie mówię.. Coś z moim brzuchem nie tegez jak coś robię, chodzę, to jakby mnie skurcz łapał na sekundę, dziwne uczucie nie potrafię tego opisać a zaraz potem mała tak aktywnie się rusza...nie wiem co to, i nie potrafię tego określić, ale się martwię wizyta 29.04. Wczoraj odstwiłam luteinę, bo miałam przez 3 tyg brać. No i tyle brałam..

brunetka ja w kościele zawsze mdleje, nawet jak w ciąży nie byłam w kościele nie wystoję, a teraz tym bardziej. Zobaczymy czy jutro mi ktoś miejsca ustąpi. Dobrze, że w pore usiadłaś i zaraz wyszliście.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 14:03   #1727
pieleszka
Wtajemniczenie

zdrowych, pogodnych świąt!!!!
Odpoczynku, radości ze spotkania z bliskimi
i
bardzo mokrego dyngusa

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 14:28   #1728
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej Babeczki
WSZYSTKIM ZYCZE WESOLYCH, RODZINNYCH I PRZEDE WSZYSTKIM SLONECZNYCH SWIAT!!!!
Kobitkom, ktore sie wczasuja - cudownego wypoczynku
a tym lezacym naszym biedactwom Kindzi, Lilce, Youyou, Nerolce (chociaz tu mi tramwaj jedzie jak Nerolka lezy) - duuuzo zdrowka i samozaparcia

Pięknie dziekuję i reszcie dziewczyn za zyczonka piekne tez

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 14:42   #1729
Stapelka
Rozeznanie

Ja też się przyłączam do życzeń w przerwie między farbowaniem włosów, robieniem majonezu bazyliowego i praniem

Spokojnych i słonecznych!!

Na szczęście świąt nie muszę robić, jedziemy do cioci, która się wyprowadziła 40km od Krakowa na wieś. nie przejmujemy się niczym, zjemy śniadanie a potem leżaczki i do ogródka, a potem ognisko i kiełbaski

marina,
solidaryzuję się z Tobą. Mój tata od września jest czysty, w końcu zdecydował się na terapię i na razie się trzyma, ale to takie życie na bombie trochę.

Edytowane przez Stapelka
Czas edycji: 2011-04-23 o 14:51
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 15:26   #1730
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki.

Marina- przytulam mocno-musisz po prostu byc silna, nic nie poradzisz....

Zanetaaa pisałaś, że w święta sobie odbijemy z mężem-ale On jutro ma nockę, ale to normalne, zawsze w święta wypadnie Mu dyzur.

Mi też w kościele zawsze się coś robi...śmieję się, że to diabeł nie chce zebym tam chodziła i rzuca na mnie złą aurę

Wczoraj posprzątałam, dzisiaj upiekłam sernik, zrobiłam sałatkę, właśnie gotuja sie ziemniaki i będzie ryba + ogórki korniszonki, potem poodkurzam, umyję podłogi i mogę odpoczywac Mąż dzisiaj w pracy do 18, więc wieczorem objeździmy wszystkie cmentarze, zajedziemy do teściów zawieśc żarcie jakie zrobiłam i moze też od nich wziąśc

Wczoraj byl u mnie brat z bratową i mówili, że ich synek będzie miał operację na przepuklinę w lipcu ale biedny....

Zdrowych Spokojnych Swiąt moje kochane brzuchatki

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 15:59   #1731
Marina1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy! Już tyle z nim przeszłam, że chyba nic mnie nie złamie, ale czasem jest ciężko.
stapelka- więc wiesz doskonale o czym mówię ...szkoda, że na pewne rzeczy nie ma się wpływu, choćby nie wiem co się robiło...

A ja poprałam część ciuszków małego i może zaraz poprasuję trochę i poskładam już, żeby grzecznie czekały . Coś mnie nera boli, ale wzięłam no spę forte i jest lepiej.
Koleżanka chciała się spotkać dziś wieczorem na pizzie, ale mój Tż jej nie znosi i chyba nie dam rady go wyciągnąć...a szkoda, wyszłabym do ludzi.;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-04-23, 16:07   #1732
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki.

Zanetaaa pisałaś, że w święta sobie odbijemy z mężem-ale On jutro ma nockę, ale to normalne, zawsze w święta wypadnie Mu dyzur.
No to z rana na śniadanko

Ja się wygrzewam na ogródku,
takie piękne słoneczko

Stary 2011-04-23, 16:19   #1733
karolinee1983
Zadomowienie

Witam świąteczniewpadam tylko na chwilkę złożyć Wam najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy My w Olsztynie, u moich rodziców. Czas tak szybko leci, że nie mam kiedy na wizaż wskoczyć. Chciałam Was trochę nadrobić, ale widzę, że sporo postów zaginęło w akcji No cóż, dobrze, że przynajmniej stary wizaż wrócił

U nas ok. Miałam ostatnio tą nieszczęsną krzywą cukrową 75g. Była paskudna!!!! Ale jakoś dałam radę wypić bez cytrynki nawet. Później trochę ciężko było - słabo mi się robiło, głowa jakaś ciężka była i spać mi się chciało, ale wytrwałam! Wyniki: na czczo - 72, po 1h - 164, a po 2h - 127. Nie wiem, czy są dobre, lekarz oceni. Poza tym, zrobiłam pozostałe badania i chyba są w miarę ok - mocz bez leukocytów, ale ph mam jakieś wysokie - 8, coś w morfologii mi tez poleciało, ale nie wiem, czy akurat to w ciąży jest ważne???? Dowiem się na wizycie.... To tyle chyba....

Jeszcze raz mamuśki:

Zdrowych, wesołych świąt Wielkiejnocy i mokrego śmigusa dyngusa

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 16:31   #1734
madziaranew
Rozeznanie

Ja tez Wam wszystkimi zycze wszystkiego najlepszego !
Poza tym to witam Was .
Ja sam , maz jeszcze w pracy, bedzie dopiero po 19 biedactwo moje.a ja dz szalalam z ran wszystko porobilam do 12 I teraz odpoczywam , u nas upaly. Zrobilam golabki, kotleciki ,makowca I biszkopt z truskawkami.jutro jeszcze jajka I biala kielbase I bedziemy jedli I jedli I jedli.....do nas jutro siostra przychodzi a my do niej w poniedzialek.
Ja nie wiem co to bedzie w lato w osmium miesiacu przy takiej goraczce...
A tak wogole to dzis spac nie moglam od 4 rano , przewracalam sie I wreszcie o 6 wstalam I krecilam sie godzine , az Tz obudzil zegarek. Chyba noce sa za gorace, ale Tz nie chce otwierac okra Bo mu zimno.dzis bedzie mail wybor albo okno albo niche spi na sofie....no
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 17:42   #1735
margaret82
Zadomowienie

U Nas ciągle przygotowania i nawet nie mam czasu poczytac co u Was

Zdrowych, spokojnych świat i mokrego dyngusa
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 17:55   #1736
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale tu cicho
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-23, 18:06   #1737
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ale tu cicho
Widać że święta, ehh tylko my się tak obijamy
Stary 2011-04-23, 18:11   #1738
sygine
Zadomowienie

Witam Mamusie
Też tak z doskoku w te święta zaglądam Jutro idziemy do moich rodziców na śniadanko a później na imieniny do kuzyna mojego P. A w drugie święto siedzimy w domku pewnie
By marzenia się spełniły,
kury jaja poświęciły,
mężuś nam dyngusa sprawił
ksiądz nam święta błogosławił.
Byśmy w święta byli razem
jak nam na Wielkanoc każe.
Stary 2011-04-23, 18:12   #1739
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja się obijam przed tv
Gesslerka leci !
Czekam też na męża wróci po 19stej.

My już wszystko mamy zrobione,
pierwszy raz mi nogi spuchły

Stary 2011-04-23, 18:13   #1740
aania_20
Zakorzenienie

No pusto, pusto w sumie się nie dziwię, mnie też nie chce się włączać komputera wszystko zrobione ale odpoczywamy wpadłam tylko na chwilkę, później do kościoła, no i ogólnie jakoś tak - świątecznie, zamierzam sobie odwyk od kompa zrobić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości