|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Moja mama nawet sąsiadkę okrzyczała, że w ciąży okna myje
![]() Nie żartujcie dziewczyny, lepiej mieć brudne okna |
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przede wszystkim życzę wszystkim wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt i mokrego dyngusa Nie było mnie tu sto lat a to dlatego że musieliśmy wyjechać nagle z Lublina na prawie tydzień bo mieliśmy małe zawirowania rodzinne ale na szczęście już wszystko wróciło do normy i jesteśmy z powrotem. U nas generalnie wszystko w porządku - brzuszek powoli rośnie chociaż wciąż jestem racej na etapie "czy to ciąża czy kilka dodatkowych kilogramów?" i czasami wręcz widzę że niektórzy znajomi chyba trochę krępują się zapytać .Obaliłam chyba też mit mojego męża że to fora internetowe napędzają moje lęki bo nie czytałam nic przez ponad tydzień a i tak miałam co jakiś czas dziwaczne i chwilami bardzo niepokojace sny o ciąży. To pewnie dlatego że jeszcze nie czuję naszych maleństw więc nie mam pojęcia czy wszystko jest u nich w porządku. W związku z tym szarpnęłam się na zakup detektora tętna płodu i jestem naprawdę zachwycona bo mogę co kilka dni "podsłuchiwać" nasze kruszynki a to naprawdę mnie uspokaja.
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
W przerwie po święceniu, a przed skończeniem pieczenia wpadam i ja złożyć Wam życzenia
utrzyma nasze marzenia w mocy, by wszystkie nasze życzenia okazały się do spełnienia, aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości, byśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności, a symbol Boskiego Odrodzenia będzie dla nas celem do spełnienia.
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
I ja moje kochane wizażanki, a zarazem pięknusie mamusie życzę Wam wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych. Dużo zdrowia, kopniaków od dzieciaczków i opiekuńczych TŻ-tów hihi A do tego przesyłam gorące buziaczki---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Aha po moim oparzeniu wrzątkiem został jeden mały burchelek i dwie czerwone plamki Stopa cała i ja też Dziękuję wszystkim za troskę |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i gratuluję udanego zakupu![]() Cytat:
ja miałam wczoraj dzień sprzątania i nawet na wizaż nie zajrzałam, a tu takie zmiany, wcięło posty i stary wygląd ![]() wczoraj wieczorem byłam taaaka zmęczona, ale na szczęście dziś mnie nic nie boli ![]() dzisiaj zrobiłam sałatkę, bakę i makowca kupiłam na obiad nić mi nie potrzebne bo mamy wychodne ![]() Mamuśki życzę Wam zdrowych i wesołych Świąt i żeby dzieciaczki, ładnie dawały o sobie znać |
||
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja tak tylko na chwilkę...ostatnie 2 tygodnie miałam urwanie głowy w pracy więc nawet nie wiem co u was słychać ale mam nadzieję że wszystko w porządku, a co nie jest w porządku to się szybciutko naprawi ![]() Chciałam życzyć Wam wesołych i spokojnych świąt spędzonych w gronie wszystkich których kochacie, smacznego jajka i dużo dużo zdrówka, miłości i radości dla Was i Waszych maleństw
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Uff poświęciłam koszyczek, gorąco, męcząco- czuję się jakbym przeorała pole a w końcu nic prawie nie zrobiłam- a nawet mam jeszcze sporo do zrobienia.
A wczoraj cisnęłam delikatnie brzuch i mały reagował, zabawne to było
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że jest lepiej. Ciesz się i nie dawaj
|
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane brzuchatki
NoAir u mnie tez bez szleńst bo zawsze szykowałam mega dużo i wywalaliśmy bo i tak nas noie było w domku wiec w tym roku tylko serniczek robie , jaja zrobiłam i w sumie wszystko no jeszcze posprzataliśmy no ale to musowe![]() własnie wróciłam z poświęcenia koszyczka, ciepło na dworze jak nie wiem, umachałam sie jakbym maratonn przebiegła ![]() a w ogóel byłam dziś po chlebek no i kolejka jak to zwykle bywa, wiec grzecznie sobie z męzulkiem stoimy i gadamy o jajkach bo zapomniałam kupić jakies barwniki no i dyskusja trwa , dołączyła do nas babka z kolejki i tak se klachamy a tiu nagle pani za lady woła: a pani czemu stoi w kolejce?? no i nie zajarzyłam z poczatku ze to do mnie a ona co dla pani , ludzie zdziwieni chyba ale nikt sie nie odezwał ja kupiłam chlebek buraka pewnie na twarzy walnełam i poszłam, najpierw mi sie głupio zrobiło ale potem było mi strasznie miło![]() Kochane ja równiez życzę wam zdrowych i radosnych świąt Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-23 o 13:32 |
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja składam życzenia
Wielkanoc nadchodzi,więc życzyć nie szkodzi: Wielkiego zająca,pisanek tysiąca,Dyngusa mokrego i wiele dobrego! Stałam godzinę przed szafą i kurde nie mogłam nic wymyślić w czym mogłabym pójść z koszyczkiem W końcu coś wymyśliłam ale i tak nie jestem zadowolona Wszystko jakoś dziwnie leży, nic do siebie nie pasuje Dobrze,że na jutro mam tą sukienkę
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Aa ty jak po maratonie ja jak po przeoraniu pola, widzę że podobne wrażenia z święcenia koszyczka
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze mam eleganckie spodnie które kupiłam ciut wieksze i mogłam w tym pójśc do kościoła bo inaczej dres i adidasyCytat:
ale to pewnie przez to ze jest ciepło a ja w długich gaciach, musze poszukac sobie jakieś kiecki zeby lato obchodzic
|
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę w jeansach, co się będę przejmować
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spódniczki, spodeneczki wszystko poszło na odstawkę na górną półkę szafy ![]() A tak to na Awanti tuniki outletowe za 15-20 zł pokupowałam i jestem happy ![]() No i mam tą sukieneczkę co pokazywałam Ja się zmachałam w kuchni ale już prawie wszsytko zrobione do 15 dam radę i zamierzam leżeć ![]() Musze pochwalić małża, zrobił wszystko o co go prosiłam ale obiecał wcześno wrócić, ah ten mój mąż ![]() Egwene6 a ile kosztuję takie urządzenie ?? Ja mam stetoskop ale raczej słysze szumy jelit niż dzidziolka w późniejszej ciąży wiem że jest możliwe podsłuchiwanie serca
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-23 o 13:56 |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ten problem ze musze po prostu skompletowac jakąs garderobe bo np koszule rozłażą sie mi na brzuchu wiec nie moge w nich łazic bo wygladam głupio, a z jakiś tunik itd to mam ale z długim rękawem co na takie ładne słoneczko odpada nie pozostaje nic innego tylko wymarsz na sklepy i polowanie
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą już nieługo każda z nas będzie czuła ruchy więc wydaje mi się że to już jest wystarczający znak od malucha że wszystko gra ![]() a stetoskop własnie też chciałam z ciekawości, ale nie mogę znaleźć jak na złość
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt wszystkim!
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanim kupiliśmy detektor to trochę miałam wątpliwości co do tego jak łatwo można usłyszeć bicie serduszka, czy uda nam się znaleźć obie nasze kruszynki i czy nie będziemy mylić bicia mojego serca z serduszkami dzieciaczków. Ale okazało się że dźwięk jest bardzo wyraźny, udało nam się też praktycznie bezproblemowo odnaleźć oba maleństwa a i bicia serca osoby osoby dorosłej nie sposób pomylić z biciem serca płodu - gdy mąż raz złapał moje tętno to natychmiast usłyszeliśmy róznicę. Generalnie sprzęt jest warty polecenia bo przy moich schizach i ciągłych niepokojach potrzebuję się co jakis czas upewnić że wszystko jest w porządku. Pewnie gdyby nie detektor to kusiłoby mnie żeby latać na usg co dwa tygodnie
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam kupować dużo ciążowych rzeczy ale coś trzeba będzie jeszcze kupić
|
|
|
|
|
#2543 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Minio1984 na pewno mąż zmieni nastawienie, to nie jest tak, że nie cieszy się z synka, tylko na coś innego się nastawiał! Mężczyźni ogólnie są dziwni, czasem reagują specyficznie. Nie ma czym się przejmować Cytat:
Cytat:
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!
|
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą zawsze znajdzie się ktoś kto będzie niezadowolony nawet z najlepiej działającego sprzętu więc ja skupiłam się raczej na pozytywnych opiniach których też jest w necie sporo - i sama jestem teraz bardzo zadowolona że się zdecydowałam na zakup
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, przeważnie tak jest, że opinie są różne, tutaj też dla jednego to głupota a dla innych coś extra
![]() W moim tępie to chyba nigdy nie zrobię porządków. Co chwila siadam do kompa
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
życzę Wam prawdziwie rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy.
ps. upiekłam dwa mazurki na kruchym cieście, a to wszytsko dzięki pomocy męża.
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-04-23 o 15:03 |
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiłam własnie sernik do piekarnika
i koniec ni erobie juz kompletnie nic![]() zjem jeszcze tylko obiadek zastanawiam sie czy nie wszamac go na balkonie dziś kupne niestety bo nie chciało mi sie robic, krokieciki z kapucha i grzybami
|
|
|
|
#2548 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
Usg za trzy tygodnie - zobaczę wtedy czy jest poprawa![]() poza tym jestem strasznie zakręcona przy moim ginku - dziś tak się zaplątałam, że włożylam po badaniu spodnie tył na przód ale szalejecie z tymi świętami - ja z tych co nic nie robią ![]() egwene, liwaczka fajnie że się odezwałyście. Już myślałam ze czymś Was w tym szewcu otruli ![]() ![]() albo że jeszcze siedzicie i gadacie
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
hello..nie mam czasu nawet do Was zaglądnąć, a tu jeszcze placuchy do zrobienia
![]() Brzuchatki życzę Wam Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych i mokrego Śmingusa Dyngusa oraz dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech do zobaczenia po Świętach ![]()
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. przepraszam, ale to mnie rozczuliło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

i czasami wręcz widzę że niektórzy znajomi chyba trochę krępują się zapytać
.
A do tego przesyłam gorące buziaczki
dziś tylko obrałam ziemniaki i już brzuszek bolał
za wizytę i gratuluję udanego zakupu
mieszkam w Irl.. i tu będę też rodziła 

Wszystko jakoś dziwnie leży, nic do siebie nie pasuje
ale już prawie wszsytko zrobione do 15 dam radę i zamierzam leżeć
ale obiecał wcześno wrócić, ah ten mój mąż
Przyznaję się bez bicia, że chyba naprawdę nic nie zrobiłam przy tych świętach.